24
reiniging en onDerhouD
recepTiDeeën meT alcohol
1. Vóór het reinigen het apparaat steeds uitscha-
kelen.
2. Om hygiënische redenen moet het apparaat
direct na het gebruik gereinigd worden. Even-
tueel kunnen zich in de drankresten kiemen
vormen die schadelijk zijn voor de gezond-
heid.
3. Draai het deksel los en neem het uit de
beker. Attentie: de menger en de zuigleiding
zijn aan het deksel bevestigd.
4. Het deksel mag niet in water of in een
andere vloeistof gedompeld of in de vaat-
wasser gereinigd worden.
5. Doe ca. 300 ml warmwater waaraan u een
beetje afwasmiddel toegevoegd hebt, in de
beker. Het water moet tot aan de helft van
de meetschaal komen.
6. Druk op de mix-toets, om het warme water
in het apparaat te verdelen. Het contro-
lelampje is blauw verlicht.
7. Houd de uitschenk-tuit dan boven de spoel-
bak en druk tegelijkertijd op de mix-toets en
op de uitschenk-toets. Het controlelampje is
verlicht en het water loopt uit de uitschenk-
tuit, zolang u beide toetsen ingedrukt houdt.
8. Herhaal deze procedure met helder water,
totdat er geen schuim meer te zien is.
9. Draai het deksel los en neem het uit de
beker.
10. Veeg het deksel, de zuigleiding en de men-
ger zorgvuldig droog.
11. Veeg het deksel en de beker af met een
vochtige doek en een beetje afwasmid-
del. Gebruik geen scherpe schuurmidde-
len, staalwol, metalen voorwerpen, hete
schoonmaakmiddelen of desinfecterende
middelen, omdat deze het apparaat kunnen
beschadigen.
12. Maak de beker van binnen schoon met een
zachte doek en warm water waaraan u een
beetje afwasmiddel kunt toevoegen.
13. Als alternatief kunt u de beker in de spoel-
machine (bovenste korf) reinigen.
14. Het apparaat moet aan de buitenkant volko-
men droog zijn, voordat u het weer mag
gebruiken.
15. Attentie: Het deksel is niet geschikt voor de
vaatwasser. Dompel het deksel niet onder in
water. Gebruik alleen milde afwasmiddelen.
Pink Flamingo
50 ml ananassap, 50 ml sinaasappelsap, 30 ml
gin, 30 ml cherry brandy, 40 ml cocoslikeur
Alle ingrediënten in de cocktailmixer mengen.
Een longdrinkglas voor 1/3 met crushed ijs vul-
len, cocktail toevoegen.
Bloody Mary
120 ml tomatensap, 50 ml wodka, 10 ml citro-
ensap, ca. 3 scheutjes worcestersaus, 2 scheut-
jes tabasco, selderijzout, vers gemalen peper
Bereiden zoals hierboven beschreven, in een
longdrinkglas doen en een paar ijsblokjes toe-
voegen.
White Ocean
40 ml ananassap, 40 ml slagroom, 30 ml Coin-
treau, 30 ml Calvados
Bereiden zoals hierboven beschreven. 2 el crus-
hed ijs in een cocktailglas doen en de cocktail
toevoegen. Met chocoladevlokken garneren.
Tequila Sunrise
130 ml sinaasappelsap, 60 ml witte Tequila,
10 ml citroensap
Deze ingrediënten in de cocktailmixer mengen.
Een longdrinkglas voor 1/3 met ijsblokjes vullen,
cocktail toevoegen. 20 ml grenadine langzaam
op de cocktail gieten. Met een rietje serveren.
Cafe Cointreau
150 ml hete koffie, 1 el suiker, 40 ml Cointreau
Beker van de cocktailmixer voorverwarmen met
heet water. Het water weggieten, ingrediënten
in de beker doen en mengen. In voorverwarmde
glazen op een voet doen, evt. met 2 el geklopte
slagroom garneren.
Sinaasappelflip
60 ml sinaasappelsap, 30 ml Triple Sec Cura-
çao (bv. van Bols), 10 ml gin, 20 ml slagroom,
1 eidooier
Alle ingrediënten in de cocktailmixer mengen.
Een ijsblokje in een sektglas doen en de cock-
tail toevoegen. Evt. met een snufje nootmuskaat
bestrooien.
Tropical Red
75 ml sinaasappelsap, 75 ml grapefruitsap,
20 ml gin, 40 ml Red Orange (Bols)