Nederlands
18
NL
19NL
Nederlands
Voor ingebruikname
• Het apparaat kan, omwille van het fa-
bricageproces, een lichte brandgeur
afgeven wanneer het voor de eerste
keer wordt ingeschakeld. Dit is nor-
maal en wijst niet op een defect of
gevaar.
•
Reinig het apparaat ( Reiniging en
onderhoud).
Bediening
Zet de basis neer op een stevige, vlak-
ke ondergrond.
Indien nodig kunt u de voorste voeten
in- en uitdraaien om te zorgen dat de
basis vlak en stevig vaststaat.
Plaats de cascadetoren met zijn beves-
tiging precies passend op de verbin-
dingsbouten van de opvangpan.
Leid de transportvijzel met de opna-
meopening naar beneden de casca-
detoren in. De transportvijzel moet
goed passend op de aandrijfas gezet
worden.
Steek de netstekker in een daarvoor
geschikt stopcontact.
•
Smelt in een daarvoor geschikt vat
ca. 800 ml chocoladeglazuur voordat
u het voor de chocoladefontein ge-
bruikt ( Chocolademassa smelten).
LET OP
De transportvijzel
mag alleen worden
aangezet als de cho-
coladeglazuur volledig
vloeibaar is geworden.
Anders kan de trans-
portvijzel geblokkeerd
raken.
Zet de draaischakelaar op stand HEAT
MOTOR. De verwarmingsaanduiding
gaat branden en de opvangpan wordt
verwarmd. Daarnaast draait zich de
transportvijzel. Laat de transportvijzel
dan 2 minuten lopen.
Schakel de transportvijzel na 2 minu-
ten te hebben gewerkt ca. 1 minuut
lang uit: Zet de draaischakelaar op
stand HEAT. Zo kunt voorkomen dat
er eventueel luchtbellen ontstaan.
Zet daarna de transportvijzel weer aan:
Zet de draaischakelaar op stand HEAT
MOTOR.
Prik vruchten of andere gewenste le-
vensmiddelen op en houdt deze in de
naar beneden stromende chocolade-
glazuur. Eet smakelijk!
Tip: U kunt het apparaat tus-
sendoor uitzetten door de
draaischakelaar op stand HEAT
te zetten. De chocolademassa
blijft warm en vloeibaar. U kunt
dan bijv. erin gevallen stukjes
verwijderen zodat de transport-
vijzel niet blokkeert.
Het apparaat gebruiken
C
•
Zet het apparaat na gebruik uit en
maak het schoon. Wij bevelen aan
het apparaat direct schoon te maken
zolang de massa chocoladeglazuur
nog vloeibaar is ( Reiniging en on-
derhoud).
Hoeveelheid chocolade-
glazuur smelten
Tips:
•
De chocoladeglazuur moet al
vloeibaar zijn voordat u het in
de opvangpan giet.
•
De chocoladeglazuur mag niet
warmer worden dan 45 ºC
omdat anders haar structuur
verandert.
•
Voor 800 ml vloeibare chocola-
deglazuur heeft u, afhankelijk
van de soort, ca. 1 kg vaste
chocolade of couveture nodig.
•
Verklein de chocolademassa in de
kleinst mogelijke stukken.
In de magnetron
•
Doe de nog vaste stukjes in een voor
de magnetron geschikte houder.
• Plaats deze bij 400 watt ca.3 minuten
lang in de magnetronoven.
•
Roer het mengsel goed dooreen. Zet
het nogmaals bij 400 watt ca. 3 minu-
ten lang in de magnetron.
•
Herhaal deze beide stappen tot alle
vaste stukjes gesmolten zijn en de cho-
coladeglazuur helemaal vloeibaar is.
In een waterbad (Bain Marie)
Tip: De chocoladeglazuur mag
niet met water in contact komen
omdat anders haar structuur
verandert.
•
Doe een handvol zo klein mogelijke
stukjes in een pan voor een waterbad.
•
Verwarm het water en roer gelijkmatig
in de chocolademassa.
• Als alle chocoladeglazuur gesmolten
is, doe er dan nog meer stukjes cho-
cola in en blijf roeren.
•
Herhaal deze stappen tot alle vaste
stukjes zijn opgelost en de chocola-
demassa vloeibaar geworden is.
Reiniging en
onderhoud
WAARSCHUWING
•
Schakel het apparaat
uit voordat u het
schoon gaat maken
en trek de stekker uit
het stopcontact.
•
Dompel de basis niet
onder in water of
andere vloeistoffen.
Het apparaat gebruiken
C
951129-IM-Chocolate Fountain-V04-160714 (Multi).indb 18-19 14/07/2016 11:40 AM