30
TIPS VOOR HET KOELEN
Nuttige tips:
• Vlees (alle soorten): in plastic zakken verpak-
ken en op de glasplaat boven de groentelade
leggen.
• Bewaar het, voor de veiligheid, slechts een of
maximaal twee dagen op deze manier.
• Gekookt voedsel, koude schotels, enz.: deze
moeten worden afgedekt en mogen op elk
willekeurig niveau worden gezet.
• Groente en fruit: moeten zorgvuldig worden
schoongemaakt en in de speciaal daarvoor
bedoelde lade(n) worden geplaatst.
• Boter en kaas: moeten in speciale luchtdichte
bakjes worden gelegd of in aluminiumfolie of
plastic zakjes worden gewikkeld, om zoveel
mogelijk lucht buiten te sluiten.
• Flessen: moeten zijn voorzien van een dop en
moeten op de onderste plank in de deur worden
geplaatst.
• Bananen, aardappelen, uien en knoflook, indien
niet verpakt, mogen niet in de koelkast bewaard
worden.
TIPS VOOR HET INVRIEZEN
Om u te helpen het voedsel zo goed mogelijk in te
vriezen, volgen hier een paar belangrijke tips:
• De maximale hoeveelheid voedsel die in 24 uur
ingevroren kan worden, staat vermeld op het
typeplaatje.
• Het invriesproces duurt 24 uur. Voeg gedurende
deze periode niet meer in te vriezen voedsel toe.
• Vries alleen verse en grondig schoongemaakte
levensmiddelen van uitstekende kwaliteit in.
• Bereid het voedsel in kleine porties voor, zo kan
het snel en volledig worden ingevroren en zo
kunt u later alleen die hoeveelheid laten ontdooi-
en die u nodig heeft.
• Wikkel het voedsel in aluminiumfolie of plastic
en zorg ervoor dat de pakjes luchtdicht zijn.
• Leg vers, nog niet ingevroren voedsel niet tegen
het al ingevroren voedsel aan, om te voorkomen
dat dit laatste warm wordt.
• Mager voedsel kan beter worden ingevroren dan
vet voedsel. Zout zorgt dat het voedsel minder
lang in de vriezer goed blijft.
• Ingevroren vloeistoffen kunnen aan de huid
vastvriezen als ze rechtstreeks uit het vriesvak
geconsumeerd worden.
• Het is aan te bevelen de invriesdatum op elk
pakje te vermelden, dan kunt u zien hoe lang het
al bewaard is.
TIPS VOOR HET BEWAREN VAN
INGEVROREN VOEDSEL
Om de beste resultaten van dit apparaat te verkrij-
gen, doet u het volgende:
• Verzeker u ervan dat de commercieel ingevro-
ren levensmiddelen op geschikte wijze door de
detailhandelaar werden opgeslagen.
• Zorg ervoor dat de ingevroren levensmiddelen
zo snel mogelijk van de winkel naar uw vriezer
gebracht worden.
• Open de deur niet vaker of langer dan strikt
noodzakelijk.
• Als voedsel eenmaal ontdooid is, bederft het
snel en kan het niet opnieuw worden ingevroren.
• Bewaar het voedsel niet langer dan de door de
fabrikant aangegeven bewaarperiode.
ONDERHOUD EN REINIGING
Let op! Trek voordat u welke onderhouds-
handeling dan ook verricht, de stekker uit
het stopcontact.
Dit apparaat bevat koolwaterstoffen in de
koeleenheid. Onderhoud en hervullen mag
alleen uitgevoerd worden door bevoegde
technici.
PERIODIEKE REINIGING
Het apparaat moet regelmatig worden schoonge-
maakt:
• Maak de binnenkant en de accessoires schoon
met lauwwarm water en wat neutrale zeep.
• Controleer de afdichtingen regelmatig en wrijf
ze schoon om u ervan te verzekeren dat ze
schoon en vrij van aanslag zijn.
• Spoel ze af en maak ze grondig droog.
Belangrijk! Trek niet aan leidingen en/of
kabels aan de binnenkant van de kast en
verplaats of beschadig ze niet. Gebruik nooit
schoonmaakmiddelen, schuurpoeders, erg
geparfumeerde reinigingsproducten en was-
polijstmiddelen om de binnenkant schoon
te maken, aangezien deze het oppervlak
beschadigen en een sterke geur achterlaten.