De Dietrich DKR7580A de handleiding

Type
de handleiding
FOUR COMBI VAPEUR
100%
KOMBIBACKOFEN MIT DAMPFGARER
COMBI-STEAM OVEN
HORNO DE VAPOR COMBINADO
GECOMBINEERDE STOOMOVEN
FORNO A VAPOR COMBINADO
FR GUIDE D’UTILISATION
DE GEBRAUCHSANLEITUNG
EN USER GUIDE
ES GUÍA DE UTILIZACIÓN
NL GEBRUIKSGIDS
PT GUIA DE UTILIZAÇÃO
GEACHTE CLIËNTE,
GEACHTE CLIËNT,
NL
De
pr
oduct
en
van
De
Di
et
r
i
ch
ontdekken
bet
ekent
uni
eke
em
ot
i
es
voel
en.
U
w
or
dt
er
onm
i
ddel
l
i
j
k,
vanaf
de
eer
st
e
oogopsl
ag,
door
aanget
r
okken.
De
kw
al
i
t
ei
t
van
het
desi
gn
ui
t
zi
ch
i
n
de
t
i
j
dl
oze
vor
m
gevi
ng
en
de
ver
zor
gde
af
w
er
ki
ngen
di
e
el
k
voor
w
er
p
el
egant
en
ver
fij
nd
m
aken
i
n
per
f
ect
e
har
m
oni
e
.
D
an
kom
t
de
onw
eer
staanbar
e
dr
ang
om
deze
aan
t
e
r
aken.
De
Di
et
r
i
ch-
desi
gn
speel
t
i
n
op
r
obuust
e
en
pr
est
i
gi
euze
m
at
er
i
al
en;
het
aut
hent
i
eke
kr
i
j
gt
de
voor
keur
.
Door
het
com
bi
ner
en
van
de
m
eest
geavanceer
de
t
echnol
ogi
e
m
et
edel
e
m
at
er
i
al
en,
m
aakt
De
D
i
et
r
i
ch
oer
degel
i
j
ke
pr
oduct
en
t
en
di
enst
e
van
cul
i
nai
r
e
hoogstandj
es,
een
passi
e
di
e
w
or
dt
gedeel
d
door
al
wi
e
van
l
ekker
koken
houdt
.
W
i
j
wensen
u veel voldoening in het gebruik van dit nieuwe toestel.
Wij danken u voor uw
vertrouwen.
3
INHOUDSOPGAVE
NL
1 / Voorstelling van de oven ..............................................................4
De bedieningsknoppen en het display..................................................5
De accessoires ....................................................................................6
De vullade ............................................................................................7
Eerste instellingen - Ingebruikname ....................................................8
2 / De bereidingswijzen ......................................................................9
“Expert” modus ..................................................................................10
Modus “Stoomexpert” ........................................................................10
º
Favorieten (bereidingen in geheugen) ..........................................12
º
Bakfuncties....................................................................................13
º
Drogen ..........................................................................................15
Modus “Kookgids” ..............................................................................16
Modus “Gecombineerd stoom” ..........................................................16
º
Lijst met gerechten ........................................................................17
3 / Instellingen ..................................................................................20
Bedieningsslot ................................................................................21
4 / Timer ............................................................................................21
5 / Onderhoud - Schoonmaken........................................................22
Buitenoppervlak..................................................................................22
Demontage van de niveauhouders ....................................................22
Reiniging van de binnenkant van de ruiten ........................................22
Demontage en hermontage van de deur ............................................22
Vervanging van de lamp ....................................................................24
Reinigingsfunctie ................................................................................24
º
Pyrolyse ........................................................................................24
º
Legen van het reservoir ................................................................26
º
De ketel ontkalken ........................................................................27
6 / Storingen en oplossingen ..........................................................28
7 / Servicedienst ..............................................................................29
Bekwaamheid voor de functie ............................................................30
4
2
D
B
A
C
1VOORSTELLING VAN DE OVEN
VOORSTELLING VAN DE OVEN
A
B
Bedieningsstrook
Vullade van het waterreservoir
Lamp
Niveauhouders (3 hoogtes beschikbaar)
C
D
3
2
1
5
Stoptoets van de oven
(lange druk)
Terugkeertoets
(Druk kort) en / of
Openingstoets van lade
(lange druk)
Toegangstoets tot MENU
(bakken, instellen, timer,
schoonmaken)
Displays
Draaknop met drukzone in het
midden (niet demonteerbaar):
- voor het kiezen van de
programma’s of het verhogen of
verlagen van de waarden, door hier
aan te draaien.
- Voor het valideren van iedere
handeling door in het midden te
drukken.
1VOORSTELLING VAN DE OVEN
DE BEDIENINGSKNOPPEN EN HET DISPLAY
Starten van het bakken
Stoppen van het bakken
Temperatuurgraden
Baktijd
Eindtijd
(uitgestelde start)
Stoom
Registratie bakwijzen in het
geheugen
Indicator vergrendeling van
het toetsenbord
Indicator vergrendeling van
de deur tijdens een pyrolyse
B
C
A
A
B
C
D
D
E
E
Indicator aanbevolen roosterhoogte voor het in de
oven zetten van de gerechten
SYMBOLEN VAN DE DISPLAYS
1VOORSTELLING VAN DE OVEN
6
DEACCESSOIRES (volgens het model)
- Rooster met kantelbeveiliging
Het rooster kan gebruikt worden om alle
borden en vormen met te bakken of te
gratineren voedingswaren op te zetten.
Het zal voor gegrilde gerechten gebruikt
worden (die er rechtstreeks op mogen
staan).
Plaats de kantelbeveiligingaanslag naar
de bodem van de oven.
- Platte multifunctionele lekschaal
45 mm
Geplaatst in de niveauhouders met de
handgreep naar de ovendeur gericht.
Deze dient om sap en vet van gegrilde
gerechten op te vangen en kan half met
water gevuld worden voor de bain-marie
bereidingen.
- Vlakke steunplaat voor
voedingswaren speciaal STOOM
100%
1 - Geperforeerde roestvrijstalen schaal
om contact tussen het voedsel en het
condensatiewater te vermijden.
2 - Plaat voor multigebruik, lekschaal
45 mm
die toelaat om het condenswater op te
vangen.
Plaats de geperforeerde roestvrije stalen
schaal op de vlakke multifunctionele
schaal en voer deze in in het lage
niveau 1.
1
2
7
1VOORSTELLING VAN DE OVEN
DE VULLADE
Vullade van het waterreservoir
Telkens u met stoom kookt, moet u eraan
denken het reservoir met water te vullen.
De reservoirinhoud is 1 liter.
Voor het gecombineerde stoomkoken
begint, wordt de vullade automatisch
geopend.
Vul het reservoir.
Vergewis u ervan dat het reservoir tot
aan het maximum gevuld is.
Daarvoor kijkt u naar het maximum
niveauteken dat aan een zijkant van de
lade zichtbaar is .
Daarna sluit u de lade door deze met de
hand voort te duwen.
Uw oven is klaar voor het
gecombineerde stoomkoken.
Tip
Bij het vullen van het reservoir duurt
het enkele seconden voor het
waterpeil gestabiliseerd is.
Vul het niveau bij indien nodig.
Opgelet
Gebruik geen onthard of
gedemineraliseerd water.
Opgelet
Leeg alles altijd vooraleer u kookt
. De
duur van de automatische leegcyclus
is ongeveer 3 minuten. Raadpleeg
“Onderhoud - Leegfunctie”.
8
EER
STE IN
STELLIN
G
EN
-
IN
G
EB
R
U
IK
N
A
ME
- Starten - Algemeen menu
Druk op de toets MENU voor
toegang tot het algemene menu
wanneer de oven alleen de tijd
aangeeft.
U komt op de eerste bakwijze: de
Expert
modus.
Draai de knop om de verschillende
programma’s door te lopen:
1VOORSTELLING VAN DE OVEN
-
Selecteer de taal
Selecteer bij de eerste ingebruikname
of na een stroomonderbreking uw taal
door aan de knop te draaien en druk
hier vervolgens op om uw keuze te
valideren.
-
Stel de tijd in
Het display knippert op 12:00.
Stel na elkaar de uren en de minuten in
door aan de knop te draaien en hierop te
drukken om te valideren.
Uw oven geeft de tijd aan.
NB : Zie voor opnieuw wijzigen van de
tijd het hoofdstuk “Instellingen”.
Voordat u de oven voor de eerste
keer gebruikt, moet u deze
gedurende 30 minuten op de
maximum temperatuur verwarmen.
Zorg ervoor dat de ruimte goed
geventileerd is.
Om naar de geselecteerde modus te
gaan, valideert u door op de knop te
drukken.
Om terug te keren (behalve tijdens het
bakken), drukt u op de terugkeertoets
en om de oven te stoppen, houdt u
de toets enkele seconden ingedrukt.
Timer
Instellingen
St
o
omexpert
Expert
Gecombineerd
stoom
Kookgids
Reiniging
9
DE BAKWIJZEN
2BAKKEN
Selecteer volgens uw kennisniveau van
het bakken van uw recept een van de
volgende modi:
Selecteer de “EXPERT”
modus voor een recept
waarvoor u zelf het type, de
temperatuur en de tijd van het bakken
kiest.
Selecteer de modus
“STOOMEXPERT” voor een
recept waarvoor u zelf het type,
de temperatuur, het gewenste
percentage stoom en de tijd van het
bakken kiest.
Selecteer de “KOOKGIDS”
modus voor een recept
waarvoor u hulp van de oven
nodig heeft. Kies eenvoudigweg het
voorgestelde type voedings en het
gewicht,en de oven selecteert voor u de
meest geschikte parameters.
1
2
3
Selecteer de modus
“KOOKGIDS + STOOM” voor
een klassiek recept met stoom
of een recept met 100% stoom waarvoor
u hulp van de oven nodig heeft. Kies
eenvoudigweg het voorgestelde type
voedingsmiddel en het gewicht,, en de
oven selecteert voor u de meest
geschikte parameters.
4
10
Met deze modus kunt u zelf alle
bakparameters instellen: temperatuur,
baktype, baktijd.
Wanneer de oven alleen de tijd
aangeeft, drukt u op de toets MENU
voor toegang tot het algemene menu en
valideert u daarna de “Expert” modus.
- Draai de knop om de gewenste
bakfunctie uit onderstaande lijst te
kiezen en valideer:
Heteluchtfunctie
Gecombineerde warmte
Traditioneel
Eco bakken
Geventileerde grill
Geventileerde bodem
Variabele grill
Warmhouden
Ontdooien
Brood
Drogen
***********************************
Favorieten (voor registratie van
3 bakwijzen in het geheugen)
DE “EXPERT” MODUS
1
In deze modus kunt u sappigere en
zachtere gerechten verkrijgen, die beter
de smaak behouden. Zo drogen de
voedingswaren niet uit en behouden
deze hun knapperigheid (in
gecombineerde modus).
U kunt zelf alle kookparameters instellen
evenals het percentage van stoom.
Selecteer de modus“STOOMEXPERT”
in het algemene menu en valideer.
Vervolgens kiest u een van de
voorgestelde bereidingsfuncties uit de
onderstaande lijst en bevestigt deze:
- Om enkel met stoom te koken:
Stoom 100%
***********************************
- Om conventioneel koken te
combineren met stoom
(gecombineerde modus):
Traditioneel stoom
Grill met geventileerde stoom
Draaiende warmte + stoom
“STOOM EXPERT”
MODUS
2
2BAKKEN
11
1
ONMIDDELLIJK BAKKEN
Wanneer u een bakfunctie hebt
geselecteerd en gevalideerd, adviseert
de oven u een of twee roosterhoogtes.
- Plaats uw gerecht in de oven op het
aanbevolen roosterniveau.
- Druk opnieuw op de knop om met
bakken te beginnen. De temperatuur
begint onmiddellijk te stijgen.
NB: Sommige parameters kunnen
gewijzigd worden (volgens de gekozen
modus) vóór het starten van het bakken
(temperatuur, baktijd, stoompercentage
en uitgestelde start), zie de volgende
hoofdstukken.
WIJZIGING VAN DETEMPERATUUR
Volgens het baktype dat u al gekozen
heeft, stelt de oven u de ideale
baktemperatuur voor.
Dit kan op de volgende manier
gewijzigd worden:
- Selecteer het symbool temperatuur
en valideer.
- Draai de knop om de temperatuur te
wijzingen en valideer uw keuze.
2
2
2BAKKEN
(Expert en Stoomexpert)
BAKTIJD
U kunt de baktijd van uw gerecht
invoeren door het symbool baktijd
te selecteren en te valideren.
Voer de baktijd in door de knop te
draaien en valideer daarna.
Uw oven is voorzien van de functie
“SMART ASSIST” die tijdens het
programmeren van de tijdsduur u een
veranderbare baktijd aanbeveelt aan de
hand van de gekozen bakwijze.
Het aftellen van de tijdsduur
begint zodra de baktemperatuur
bereikt is.
STOOMPERCENTAGE
De oven stelt u een ideaal
stoompercentage voor.
Om dit te wijzigen, selecteert u het
symbool stoom en vervolgens
bevestigen
Voer het nieuwe stoompercentage in
met de draaiknop (tussen 50 tot 100%
100% stoommodus en tussen 20 en
80% in de gecombineerde modus),
vervolgens uw keuze bevestigen.
(Enkel Stoomexpert)
12
2BAKKEN
Wanneer u de kookduur afstelt, verhoogt
de eindtijd van het bakken automatisch.
U kunt deze eindkooktijd wijzigen indien
u wenst dat deze uitgesteld wordt.
-Selecteer het symbool einde baktijd
en valideer.
Valideer twee maal na het instellen van
het einde van de baktijd.
NB : U kunt een bakwijze starten zonder
de baktijd of de eindtijd te selecteren. In
dat geval stopt u het bakken wanneer u
vindt dat uw gerecht voldoende
gebakken is (zie hoofdstuk
“Uitschakelen tijdens het bakken”).
UITSCHAKELEN TIJDENS HET
BAKKEN
Om tijdens het bakken te stoppen, drukt
u op de knop.
De oven geeft de volgende melding:
“Wilt u uitschakelen tijdens het bakken?”.
Bevestig door “Ik accepteer” te
selecteren en valideer of selecteer “Ik
weiger” om door te gaan met bakken.
- Een bakwijze opslaan in het
geheugen
Met de functie “Favorieten” kunnen 3
recepten die u vaak maakt in de “Expert”
modus worden opgeslagen.
Selecteer in de Expert modus eerst een
bakwijze, zijn temperatuur en de baktijd.
Selecteer vervolgens het symbool
door de knop te verdraaien, om deze
bakwijze in het geheugen op te slaan, en
valideer.
Het scherm stelt dan voor deze
parameters te registreren in een
geheugen , of . Kies er een
van en valideer. Uw bakwijze is nu in het
geheugen opgeslagen.
Valideer opnieuw om het bakken te
starten.
NB: Als de 3 geheugens al bezet zijn,
zal iedere nieuwe registratie in de
plaats van de vorige komen.
Tijdens het opslaan in het geheugen
is geen uitgestelde start mogelijk.
- Gebruik een reeds in de functie
“Favorieten” geregistreerd geheugen
Ga naar het menu “Expert”, valideer.
Doorloop de functies tot aan het symbool
“Favorieten door de knop te
draaien. Bevestig.
- Selecteer een van de reeds
geregistreerde geheugens of
en druk om te valideren.
De oven schakelt in.
FAVORIETEN
(enkel Expertmodus)
(Expert en Stoomexpert)
BAKKEN MET UITGESTELDE START
1
2
13
2BAKKEN
BAKFUNCTIES EXPERT (volgens het model)
Geventileerde
grill
Gevogelte en gebraad zijn sappig en
krokant gebakken aan alle kanten.
Schuif de lekbak in het onderste niveau.
Aanbevolen voor alle gevogelte en
gebraad, om lam aan te braden en goed
uit te bakken, runderribben. Om vissteaks
sappig te houden.
190°C
100°C - 250°C
ECO*
Met
deze
posi
t
i
e
wor
dt
ener
gi
e
bespaar
d
t
er
wi
j
l
de kookkwal
i
t
ei
t
en behouden
bl
i
j
ven.
I
n
deze
sequent
i
e
i
s
bakken
mogel
i
j
k
zonder
voor
ver
war
m
en.
190°
C
35°
C
-
275°
C
Traditioneel
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten.
200°C
35°C - 275°C
Hetelucht-
functie*
Aanbevolen voor om wit vlees, vis en
groenten mals te houden.
Stand
Gebruik
190°C
35°C - 250°C
Gecombineerde
warmte
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten.
180°C
35°C - 230°C
T°C aanbevolen
min. - max.
Verwarm voor het bakken uw oven leeg voor.
Geventileerde
bodem
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten.
180°C
75°C - 250°C
*Bakwijze volgens de aanbevelingen van de norm EN 60350-1: 2016 om aan te tonen dat wordt
voldaan aan de eisen van de Europese verordening EU/65/2014 inzake energie-etiketten.
Plaats nooit aluminiumfolie rechtstreeks in contact met de bodem, de
geaccumuleerde warmte kan het email aantasten.
1
14
2BAKKEN
Variab
ele g
rill
Aanbev
olen v
oor het
grillen v
an
k
ot
elet
t
en,
w
ors
t
en,
s
neet
jes
brood,
gamba’
s
op het
roos
t
er
.
H
et
bak
k
en
gebeurt
met
het
bov
ens
t
e v
erwarmings
-
element
.
D
e grill bedek
t
de v
olledige
oppervlakt
e
van
het
roost
er
.
4
1
-
4
Warmhouden
Aanbevolen om bereidingen warm te
houden of om borden op te warmen; om
deeg voor brood, brioche, kougelhopf
(vorm die op de ovenbodem wordt
geplaatst, bij ten hoogste 40ºC) te laten
rijzen.
60°C
35°C - 100°C
Ontdooien
Ideaal voor delicate voedingswaren
(fruittaarten, taarten met room,...). Het
ontdooien van vlees, broodjes, enz....
gebeurt aan 50°C (vlees op het rooster
met een bord eronder om het sap van de
ontdooiing op te vangen).
35°C
35°C - 75°C
Brood
205°C
35°C - 220°C
Drogen
Sequentie voor het drogen van bepaalde
voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten,
zaden, wortels en specerij- en
aromatische planten. Zie onderstaande
speciale tabel voor drogen.
80°C
35°C - 80°C
Stand
Gebruik
T°C aanbevolen
min. - max.
Tip voor energiebesparing.
Vermijd om tijdens het bakken de deur te openen, om warmteverlies te
voorkomen.
Aanbevolen sequentie voor het bakken
van brood. Verwarm de oven voor en
plaats de broodbal op de plaat - 2e
niveau. Denk eraan een schaaltje water
op de bodem te gieten voor een
knapperige en goudbruine korst.
De positie BROOD bestaat in de culinaire
gids STOOM.
15
Drogen is een van de oudste methodes
om voedingsmiddelen te bewaren. De
bedoeling is om al het vocht of een
gedeelte hiervan uit de voedingsmiddelen
te halen om deze te bewaren en de
ontwikkeling van bacteriën te
verhinderen. Door het drogen blijven de
voedingswaarden van de voedings-
middelen (mineralen, proteïnen en
vitamines) behouden. Hierdoor kunnen
de voedingsmiddelen optimaal bewaard
worden, dankzij de vermindering van hun
volume en zijn zij, eenmaal weer
bevochtigd, eenvoudig te gebruiken.
Gebruik uitsluitend verse voedings-
middelen.
Was ze zorgvuldig, laat ze uitlekken en
dep ze droog.
Bedek het rooster met bakpapier en
verdeel de voedingsmiddelen hier op
gelijkmatige wijze over.
Gebruik het niveau 1 (als u meerdere
roosters heeft, plaats deze dan op niveau
1 en 3).
Keer voedingsmiddelen met veel sap
meerdere keren om tijdens het drogen.
De in de tabel gegeven waarden kunnen
variëren aan de hand van het te drogen
type voedingsmiddel en de rijpheid, de
dikte en het vochtigheidsgehalte hiervan.
2BAKKEN
DROOGFUNCTIE
(enkel Expertmodus)
Tabel ter indicatie voor het drogen van uw voedingsmiddelen
Fruit met pitjes (in plakken van 3 mm
dik, 200 g per rooster)
Fruit met pitten (pruimen)
In plakjes gesneden paddenstoelen
Tomaat, mango, sinaasappel, banaan
Eetbare wortels (worteltjes,
pastinaak), geraspt, geblancheerd
80°C
80°C
80°C
60°C
60°C
5-9
8-10
5-8
8
8
Rode bieten in plakjes
60°C
6
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
Aromatische kruiden
60°C
6
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
Tijdsduur
in uren
Accessoires
Fruit, groenten en kruiden
Temperatuur
16
2BAKKEN
Modus “KOOKGIDS”
MODUS “KOOKGIDS +
STOOM”
Deze t
wee m
odi
ki
ezen voor
u de
gepast
e
bakpar
am
et
er
s
vol
gens
het
t
e ber
ei
den voedi
ngsm
i
ddel
.
Deze
re
c
e
p
te
n
z
ijn
me
t o
f z
o
n
d
e
r c
o
mb
in
e
e
rd
e
st
oom
of
100%
st
oom.
ONMI
DDELLI
JK
BAKKEN
-
Sel
ect
eer
de
m
odus
KOOKGI
DS”
of
“GECOMBINEERDE STOOM” wanneer
u in het a
lgem
ene m
enu be
nt en
val
i
d
e
e
r.
De ove
n
ste
lt u m
ee
rdere c
ategorie
ën
v
oor, waarin
z
ic
h t
alrijk
e gerec
hte
n
be
v
in
de
n
(z
ie
on
derst
aa
n
de ged
et
ail-
l
e
e
rd
e
l
i
j
s
t m
e
t s
c
h
o
te
l
s
):
-
Se
le
c
te
e
r
v
erv
olgen
s
de
c
atego
rie
,
b
i
j
v
o
o
rb
e
e
l
d
“G
e
v
o
g
e
l
te
” e
n
v
a
l
i
d
e
e
r.
-
Kies het specifieke te bereiden gerecht,
b
i
j
v
o
o
rb
e
e
l
d
“k
i
p
” e
n
v
a
l
i
d
e
e
r.
V
oor som
m
ige
voedingsm
idd
elen
m
oet
het gewicht (of de maat) ingevoerd
worden.
- Er wordt dan een gewicht voorgesteld.
Voer het gewicht in en valideer; de oven
berekent dan automatisch de baktijd en
geeft deze aan, alsmede de
roosterhoogte.
3
4
- Plaats uw gerecht in de oven en
valideer.
Voor sommige recepten moet de
oven voorverwarmd worden,
alvorens het gerecht in de oven te
plaatsen.
U kunt uw oven openen en uw gerecht
begieten op ieder willekeurig moment
tijdens het bakken.
- De oven rinkelt en schakelt uit wanneer
de baktijd is afgelopen; uw scherm geeft
dan aan dat het gerecht klaar is.
BAKKEN MET UITGESTELDE START
U kunt, als u dat wenst, het einde van de
baktijd wijzigen door het symbool einde
baktijd te selecteren en vervolgens
te valideren.
Valideer twee maal na het instellen van
het einde van de baktijd.
Voor de recepten die
voorverwarmd moeten worden,
is geen uitgestelde start mogelijk.
GECOMBINEERD
STOOM
GIDS STOOM 100%
GEBAK
Fruittaart
Caketaart
Cupcakes
Crème karamel
Cake
Yoghurttaart
Schuimgebak
Yoghurt
Fruitcrumble
Zandkoekjes/Cookies
* Voor deze recepten moet de oven
voorverwarmd worden, alvorens de
bereiding in de oven te plaatsen.
Op het scherm wordt
aangegeven dat de bereiding
niet in de oven geplaatst mag
worden, voordat deze de juiste
temperatuur bereikt heeft.
Een pieptoon geeft aan dat het
voorverwarmen klaar is; het aftellen
van de tijd gaat vanaf dat moment in.
Plaats uw gerecht nu in de oven op
het aanbevolen roosterniveau.
17
GEVOGELTE
Kip
Eend
Eendenborstfilet *
VLEES
Rozige lamsschouder
Rundergebraad
Varkensgebraad
Kalfsrib *
VIS
Zalm
Forel
Zeebaars
Visterrine
TRAITEUR
Lasagne
Pizza
Quiche
GROENTEN
Gegratineerde aardappelen
Gevulde tomaten
Hele aardappelen
BROOD EN DEEG
Brioche
Brood
Stokbrood
2BAKKEN
LIJST VAN SCHOTELS ZONDER STOOM (KOOKGIDS)
3
18
2BAKKEN
BROOD EN DEEG
Brood
Stokbrood
Voorgebakken brood
Diepgevroren deeg
Oppiepen van brood
van een dag oud
DE TRAITEUR
Lasagne
Clafoutis
Gekonfijte groenten
Aardappelschotel
Risotto
Verse gerechten
Diepvriesgerechten
ONTDOOIEN
Vlees
Vis
Broodjes-Gebak
GEVOGELTE
Kip
Eendenfilet *
Eend
VLEES
Lam
Varkensgebraad
Kalfsgebraad
Varkensfilet
Kalfsfilet
VIS
Bereide vis
Visterrine
Volledige vissen
Zalmpannetje
GROENTEN
Gratin dauphinois
(gegratineerd
aardappelgerecht)
Gevulde groenten
Hele aardappelen
GEBAK
Génoise
Flans / crèmes
Cake
Cupcakes
Evenveeltje
Appeltaart
Notentaart
Kokosnootflan
* Voor deze recepten moet de oven
voorverwarmd worden, alvorens de
bereiding in de oven te plaatsen.
Op het scherm wordt
aangegeven dat de bereiding
niet in de oven geplaatst mag
worden, voordat deze de juiste
temperatuur bereikt heeft.
Een pieptoon geeft aan dat het
voorverwarmen klaar is; het aftellen
van de tijd gaat vanaf dat moment in.
Plaats uw gerecht nu in de oven op
het aanbevolen roosterniveau.
LIJST VAN SCHOTELS MET GECOMBINEERDE STOOM
4
19
2BAKKEN
GROENTEN
Bloemkool
Broccoli
Snijbonen
Wortelen gesneden in rondjes
Aardappelschotel
Erwten
Prei
Courgettes
Ronde pompoen
Artisjokken
Asperges
Selderij
Lange pompoen
Snijbieten
Spinazie
Spruitjes
VLEES
Kipfilet
Kalkoenschnitzel
Varken, filet
VIS
Volledige verse vissen
Verse visfilets
Mosselen
Kokkels
Garnalen
Scampi’s
GERECHTENLIJST
4
In deze functie vertelt een
animatie u wanneer u het
accessoire 100% stoom moet
invoegen. Plaats deze in het niveau 1.
100% STOOM (STOOMGIDS)
20
3INSTELLINGEN
FUNCTIES INSTELLINGEN
- Selecteer in het algemene menu de
functie “INSTELLINGEN met de knop
en valideer.
U kunt uit verschillende instellingen
kiezen:
- de tijd, de taal, het geluid, de demo
modus, het beheer van de lamp.
Selecteer de gewenste functie door aan
de knop te draaien en valideer.
Stel vervolgens uw parameters in en
valideer deze.
De tijd
Wijzig de tijd: valideer en wijzig
vervolgens de minuten en valideer
opnieuw.
De taal
Kies uw taal en valideer.
Het geluid
Tijdens het gebruik van de toetsen laat
uw oven geluiden horen. Om deze
geluiden te behouden, kiest u ON, of
OFF om deze uit te schakelen, en
valideert u uw keuze.
De DEMO modus
De oven is standaard ingesteld op de
normale verwarmingsmodus.
Indien deze in de DEMO modus
wordt ingeschakeld (ON stand), de
presentatiemodus voor de producten in
de winkel, zal hij niet verwarmen.
Om hem weer in de normale modus te
plaatsen, zet u deze op OFF en valideert
u uw keuze.
Het beheer van de lamp
U kunt uit twee instellingen kiezen:
Stand ON, de lamp blijft altijd branden
tijdens het bakken (m.u.v. de ECO-
functie).
Stand AUTO, de lamp van de oven dooft
na 90 seconden tijdens het bakken.
Kies uw stand en valideer.
Door op de toetsen terug of
menu te drukken, wordt de
lamp weer ingeschakeld tijdens het
bakken.
21
4TIMER
BEDIENINGSSLOT
Kinderbeveiliging
Druk tegelijkertijd op de toetsen terug
en menu totdat het hangslot symbool
wordt weergegeven op het scherm.
Het bedieningsslot is toegankelijk tijdens
het bakken en wanneer de oven uitstaat.
N.B.: alleen de uittoets blijft actief.
Druk voor het ontgrendelen tegelijkertijd
op de toets terug en menu totdat
het hangslotsymbool van het display
verdwijnt.
3INSTELLINGEN
TIMERFUNCTIE
Deze functie kan alleen gebruikt worden
wanneer de oven uit staat.
- Selecteer in het algemene menu de
functieTIMER” met de knop en valideer.
0m00s wordt weergegeven om het
scherm.
Stel de timer in door aan de knop te
draaien en druk om te bevestigen, het
aftellen begint.
Wanneer de tijd verstreken is, klinkt er
een geluidssignaal. Om dit te stoppen,
drukt u op een willekeurige toets.
NB: Het is mogelijk om op elk gewenst
moment de timerprogrammering te
wijzigen of te annuleren.
Keer voor het annuleren terug naar het
menu van de timer en zet deze op
00m00s.
Als u tijdens het aftellen op de knop
drukt, stopt u de timer.
DEMONTAGE EN HERMONTAGE
VAN DE DEUR
Open de deur volledig en blokkeer deze
met de in het plastic zakje met uw
apparaat meegeleverde plastic wiggen.
Om het lijstgeheel en het glas te
verwijderen, ga als volgt te werk:
Plaats de twee andere aanslagen in de
locaties die voor dit doel zijn
voorzien.
Wip het lijstgeheel en het glas los.
AA
A
BUITENOPPERVLAK
Gebruik een zachte, vochtige doek
met glasreiniger. Gebruik geen
schuurmiddelen noch harde spons.
DEMONTAGE VAN DE
NIVEAUHOUDERS
Zijwanden met niveauhouders:
Til het voorste gedeelte van de houder
op en duw tegen het geheel, zodat de
voorste haak uit zijn zitting komt. Trek
vervolgens de hele houder naar u toe,
zodat de achterste haken uit hun zitting
komen. Verwijder zo de 2 niveaus.
BINNENKANT VAN DE RUITEN
Demonteer de deur om de binnenkant
van de ruiten te reinigen. Verwijder voor
het demonteren met een zachte doek en
afwasmiddel de vetvlekken aan de
binnenkant van het glas.
Let op
Geen schuurmiddelen,
schuursponsjes of harde metalen
krabbers gebruiken om de glazen
deur van de oven schoon te maken.
Deze kunnen krassen op het
oppervlak en breuk van het glas
veroorzaken.
REINIGING EN ONDERHOUD:
5ONDERHOUD
22
23
Zorg ervoor op de juiste manier de lijst
onder de pen naast de scharnier te
bevestigen.
Klik uw lijst vast door de deur te sluiten.
Druk niet enkel op de lijst.
Uw toestel is opnieuw operationeel.
CLAC
CLAC
Verwijder het lijstgeheel en het glas.
Verwijder alle binnenglas van de deur
door deze te laten draaien.
Dit geheel bestaat uit twee ruiten
waarvan de eerste beschikt over 2
rubberen aanslagen op de twee voorste
hoeken.
- Reinig het glas met een zachte spons
en afwasproduct.
Dompel het glas niet onder in het water.
Gebruik geen schuurmiddelen noch
schuurspons. Spoel met water, veeg
droog met een niet pluizende doek.
Na het reinigen, vervang het eerste glas
in de deur.
Plaats de 2 zwarte rubber aanslagen op
de voorste hoeken van het 2e glas en
ervoor te zorgen dat op het glas is
aangegeven:
Linksboven: L
Rechtsboven: R
Plaats vervolgens in de deur het tweede
glas door het positioneren op het eerste.
Vervang uw buitenlijstgeheel en het glas
in de deur.
L
R
5ONDERHOUD
24
VERVANGING VAN DE LAMP
Let op
Zorg ervoor dat het apparaat is
losgekoppeld van het stopcontact
voordat u de lamp vervangt om het
risico van een elektrische schok te
voorkomen. Voer werkzaamheden uit
wanneer het apparaat is afgekoeld.
Eigenschappen van de gloeilamp:
25 W, 220-240 V~, 300°C, G9.
U kunt de lamp zelf vervangen wanneer
deze niet meer werkt. Demonteer eerst
het links niveau.
De lamp is bereikbaar in de oven.
Klik het glas los met behulp van de plastic
spie om dit te verwijderen.
Vervang de lamp (gebruik een rubberen
handschoen om de demontage te
vergemakkelijken) , en klik vervolgens
het glas terug.
Sluit uw oven opnieuw aan op het
elektriciteitsnet.
Verwijder de accessoires en de
niveauhouders van de oven
alvorens een reiniging d.m.v.
pyrolyse te starten. Het is heel
belangrijk dat, bij de reiniging door
pyrolyse, alle accessoires die niet
met de pyrolyse compatibel zijn, uit
de oven verwijderd worden (glijrails,
patisserieplaat, verchroomde
roosters) samen met alle recipiënten.
REINIGING DOOR PYROLYSE
Deze oven is uitgerust met een
pyrolysereinigingsfunctie:
Pyrolyse is een verwarmingscyclus van
de ovenruimte bij zeer hoge
temperatuur, waarbij alle vuil die
afkomstig is van spatten of morsen
verwijderd wordt.
Verwijder alvorens over te gaan tot een
reiniging door pyrolyse eventueel
ontstane grote vlekken. Verwijder
vetvlekken op de deur met behulp van
een vochtige spons.
Als veiligheidsmaatregel wordt de
reiniging pas uitgevoerd na
automatische vergrendeling van de deur,
deze kan dan niet ontgrendeld worden.
REINIGINGSFUNCTIE
(in de ovenruimte)
5ONDERHOUD
25
REINIGING MET UITGESTELDE
START
Volg de instructies in de voorgaande
paragraaf.
- Selecteer het symbool eindtijd
(uitgestelde start) en valideer.
- Stel de gewenste eindtijd van de
pyrolyse in met de knop en valideer
vervolgens twee keer.
Na enkele seconden gaat de oven over
op de stand-by stand en wordt de start
van de pyrolyse uitgesteld, zodat deze
eindigt op de geprogrammeerde eindtijd.
Wanneer uw pyrolyse klaar is, schakelt
u uw oven uit door op de toets te
drukken.
5ONDERHOUD
HET UITVOEREN VAN EEN
REINIGINGSCYCLUS DOOR
PYROLYSE
U kunt uit twee pyrolysecycli kiezen. De
voorgeselecteerde tijden kunnen niet
gewijzigd worden:
Pyro ECO in 1h30
voor een minder energie verbruikende
reiniging.
Pyro Turbo: 2.00u
voor een grondigere reiniging van de
ovenruimte.
ONMIDDELLIJKE REINIGEN
- Selecteer de functie REINIGING”
wanneer u in het algemene menu bent
en valideer.
- Kies de meest geschikte cyclus voor
automatische reiniging, bijvoorbeeld
Pyro Turbo en valideer.
De pyrolyse start. Het aftellen van de tijd
begint onmiddellijk na de bevestiging.
Tijdens de pyrolyse verschijnt het
symbool in de programmakiezer om
aan te geven dat de deur vergrendeld is.
Bij het einde van de pyrolyse knippert
0:00.
Na iedere pyrolyse vindt een
afkoelingsfase plaats, tijdens welke uw
oven nog niet gebruikt kan worden.
Gebruik, wanneer de oven is
afgekoeld, een vochtige doek om
de witte as te verwijderen. De oven is
schoon en opnieuw beschikbaar om te
bakken naar uw keuze.
De lade opent zich automatisch voor
het legen.
Legen
SPEED:
Enkel indien de gebruiker
onmiddellijk een stoomkookproces wil
uitvoeren.
Het leegmaken duurt ongeveer 20 s.
AUTO
leegmaken:
Zorgt voor een volledig
leegmaken van de ketel en van het
reservoir om het verschijnsel van
stilstaand water te vermijden.
Duur leegmaken ca. 2 tot 3 min.
Plaats een recipiënt dat voldoende groot
is (minimaal 1 liter) onder de lade om het
water op te vangen.
Bevestig door op de knop te drukken om
het leegmaken te beginnen.
Het display geeft de tijd weer die voor het
legen noodzakelijk is.
Nadat het legen is voltooid, geeft het
display 0 m 0 s. Sluit handmatig de lade.
26
5ONDERHOUD
LEEGFUNCTIE
(van het waterreservoir)
Leeg altijd alles vooraleer u kookt.
Het legen kan ook gebeuren wanneer er
niet gekookt wordt.
Selecteer hiervoor de functie
“REINIGING” wanneer u in het
algemene menu bent en valideer.
- Kies de cyclus “Legen” en bevestig.
De lade gaat open.
- Kies een van de 2 wijzen van legen,
SPEED of AUTO (zie details hierna) en
ga op dezelfde manier te werk als voor
een automatisch leegmaken na de
bereiding.
Automatisch leegmaken aan het
einde van het bakken
Aan het einde van elke bereiding met
stoom zal u worden voorgesteld het
reservoir leeg te maken.
U kunt zelf beslissen dit leegmaken niet
uit te voeren door te kiezen voor “Ik
weiger en te bevestigen, selecteer
anders “Ik ga akkoord”, en bevestig.
Selecteer vervolgens een type
leegmaken SPEED of AUTO en
bevestig.
27
5ONDERHOUD
STAP 1: LEGEN
- Plaats een recipiënt dat voldoende
groot is (minimaal 1 liter) onder de lade
om het water op te vangen en valideer.
- De cyclus “legen” start, deze duurt
3 min 30 s.
STAP 2
: REINIGEN
- Giet 110 ml onverdunde witte azijn in
het reservoir.
- Sluit de vullade met de hand. De cyclus
“Reiniging” start, en duurt 30 minuten.
Aan het einde van de cyclus wordt het
reservoir automatisch geopend.
STAP 3
: SPOELEN
Vul het reservoir met water tot aan het
MAX niveau.
- Plaats een recipiënt onder de lade en
valideer.
- De cyclus “Spoelen” start, deze duurt
3 min 30 s.
STAP 4
: LEGEN
Een tweede spoeling is vereist; vul het
reservoir met water tot aan het niveau
MAX.
- Plaats een recipiënt onder de lade en
valideer.
De cyclus “Legen” start, deze duurt
3 min 30 s.
Bij het einde van de cyclus is het
ontkalken voltooid.
Er klinkt een geluidssignaal . Sluit de
vullade met de hand. Uw oven is
opnieuw operationeel.
ONTKALKINGSFUNCTIES
(van de stoomketel)
Ontkalking is een reinigingscyclus die
de kalk van de ketel verwijdert.
U moet regelmatig het ontkalken van de
ketel uitvoeren.
Wanneer de oven u een “ontkalking
aanbevolen” suggereert, kunt u ervoor
kiezen dit niet te doen door te kiezen
voor “Ik weiger”, en dit bevestigen.
U heeft de mogelijkheid om nog 5
kookbeurten uit te voeren vóór de
functies “met stoom” zullen ophouden te
werken. Ondertussen is het verplicht
wanneer het bericht “verplichte
ontkalking” verschijnt, dit uit te voeren en
“Ik ga akkoord” te selecteren en dit te
valideren.
Opgelet
Wanneer het display “Verplichte
ontkalking” weergeeft, moet u
verplicht overgaan tot de ontkalking
van de ketel.
Om het ontkalken te starten, selecteer
de functie “REINIGING” wanneer u in
het algemene menu bent en valideer.
- Kies de cyclus Ontkalken” en
bevestig.
De lade gaat automatisch open.
Volg stap voor stap.
28
6STORINGEN EN OPLOSSINGEN
- Auto Stop” wordt weergegeven.
Deze functie onderbreekt het verwarmen
van de oven wanneer u deze vergeten
bent. Zet uw oven op UIT.
- Foutcode beginnend met een “F”. Uw
oven heeft een storing gedetecteerd.
Schakel de oven 30 seconden uit. Als de
storing nog steeds aanwezig is,
onderbreek de stroomvoorziening dan
gedurende minstens een minuut.
Als de storing aanhoudt, neem dan
contact op met de Servicedienst.
- De oven wordt niet warm. Zorg ervoor
dat de oven goed is aangesloten en
controleer of de elektrische zekering niet
is uitgeslagen. Controleer of de oven niet
in de “DEMO modus staat (zie menu
instellingen).
- De lamp van de oven werkt niet.
Vervang de lamp of zekering van uw
installatie.
Zorg ervoor dat de oven correct is
aangesloten.
- De koelventilator blijft aan na het
uitschakelen van de oven. Dat is
normaal, deze kan tot maximaal een uur
na het bakken blijven werken om de oven
te ventileren. Bij langer dan een uur,
contact opnemen met de servicedienst.
- De pyrolysereiniging wordt niet
uitgevoerd. Controleer de sluiting van de
deur. Neem contact op met de
Servicedienst als de storing aanhoudt.
- Het symbool “deurslot” knippert op
de display. Deurslot defect, bel de
servicedienst.
- Er bevindt zich water op de bodem
van de oven. De ketel is vol kalkaanslag
Volg de procedure ONTKALKING. Als de
storing aanhoudt, neem dan contact op
met de Servicedienst.
29
7SERVICEDIENST
INTERVENTIES
Eventuele interventies aan uw apparaat
moeten worden uitgevoerd door een
gekwalificeerde professionele technicus
van het merk. Om bij het opbellen de
verwerking van uw verzoek te
vergemakkelijken, houdt de volledige
referentie van uw toestel bij de hand
(commerciële referentie, servicereferentie,
serienummer). Deze informatie wordt
weergegeven op het identificatieplaatje.
B: Commerciële referentie
C: Servicereferentie
H: Serienummer
Nr
SERVICE: TYPE:
CC
XXXXXXXXX
XXXXXXXXX
XXXXX XXX
XXXX
XXXXX
XXXXXXXXX
XXXXXXXXX
XX XX XXXX
XXXXX
LET OP:
• In het belang van de voortdurende
verbetering van onze producten
behouden wij ons het recht voor om
technische, functionele of esthetische
veranderingen in hun kenmerken toe te
passen met betrekking tot technische
verbeteringen.
Om gemakkelijk de referenties van uw
apparaat te kunnen vinden, raden wij u
aan deze hier te noteren.
BEKWAAMHEID VOOR DE FUNCTIE
VOLGENS DE NORM EN 60350:
30
Test
Bak-
sequentie
T°C Niveau Tijd Opmerkingen
Zand-
koekjes
(8.4.1)
Hetelucht-
functie
Traditie
Hetelucht-
functie
165°C
200°C
165°C
2e
2e
3e/1e
18/20 min
20/23 min
22/25 min
Plaat gebak
Plaat lissium gebak
Voorverwarmde oven:
-Plaat gebak
-Geëmailleerde plaat
Kleine
gebakjes
(8.4.2)
Hetelucht-
functie
Hetelucht-
functie
165°C
160°C
2e
3e/1e
22/25 min
22 min
Plaat gebak
Voorverwarmde oven:
-Plaat gebak
-Geëmailleerde plaat
Sponscake
- Luchtige
cake
(8.5.1)
Hetelucht-
functie
Traditie
170°C
175°C
1e
1e
35/40 min
45 min
Voorverwarmde oven,
vorm op rooster +
5 minuten in de oven
uitgedoofd zonder
voorverwarming
2 niveaus (niet
beschikbaar)
Appeltaart
(8.5.2)
Gecombi-
neerde
Hetelucht-
functie
180°C
180°C
1e
3e/1e
50/55 min
50/55 min
Vorm 20 cm op rooster
Voorverwarmde oven:
-Geëmailleerde plaat
1e niveau
Opper-
vlakkige
grill
(9.1)
Krachtige
grill
P4 2e
2/3 min
Voorverwarmen 5 min
Brood op rooster
Deur gesloten
CZ5703270_00
Service fourni par BRANDT FRANCE, Etablissement de CERGY, 5/7 avenue des Béthunes, 95310 SAINT OUEN L’AUMÔNE.
SAS au capital social de 100.000.000 euros RCS NANTERRE 801 250 531.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31

De Dietrich DKR7580A de handleiding

Type
de handleiding