De Dietrich DOP7355X de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

OVEN
NL GEBRUIKSGIDS
1
1
2
3
4
A
D
B
C
E
2
A
B
D
C
E
A
2
B
3
3
C
D
E
F
3
G
H
I
3
J
A
A
A
C
4
B
A
A
4
F
E
D
GEACHTE CLIËNTE,
GEACHTE CLIËNT,
NL
Ontdek de De Dietrich producten en ervaar unieke emoties.
U wordt er onmiddellijk, vanaf de eerste oogopslag, door aangetrokken.
De kwaliteit van het design uit zich in de tijdloze vormgeving
en de verzorgde afwerkingen die elk voorwerp elegant en verfijnd
maken in perfecte harmonie met elkaar. Dan komt de onweerstaanbare
drang om deze aan te raken.
Het design van De Dietrich kiest voor robuuste en edele materialen:
authenticiteit geniet de voorkeur. Door het combineren van de meest
geavanceerde technologie met edele materialen, maakt De Dietrich
oerdegelijke producten ten dienste van culinaire hoogstandjes,
een passie die wordt gedeeld door al wie van lekker koken houdt.
Wij wensen u veel voldoening in het gebruik van dit nieuwe apparaat.
Wij danken u voor uw vertrouwen.
2
INHOUDSOPGAVE
NL
Voorstelling van de oven ..................................................................3
Het bedieningspaneel ..........................................................................3
Lamp - Niveaus - Accessoires ..............................................................4
Instellingen..........................................................................................5
Inschakeling van de tijd ........................................................................5
Wijziging van de tijd..............................................................................5
Timer ....................................................................................................5
Bedieningsslot ......................................................................................5
Menu instellingen..................................................................................5
Het bakken ..........................................................................................6
“EXPERT” modus ................................................................................6
- Onmiddellijk bakken ........................................................................6
- De temperatuur, de duur programmeren ........................................6
- Bakken met uitgestelde start ..........................................................7
- Het bakken opslaan in het geheugen..............................................7
- Bakfuncties in de “Expert” modus ..................................................8
“LAGE TEMPERATUUR” modus ........................................................11
“RECEPTEN” modus ..........................................................................12
- Tips en trucs ..................................................................................13
Onderhoud ........................................................................................14
Buitenoppervlak..................................................................................14
Demontage van de niveauhouders ....................................................14
Installatie en demontage van de schuifrails........................................14
Reiniging van de binnenkant van de ruiten ........................................14
Demontage en hermontage van de deur............................................14
Zelfreiniging d.m.v. pyrolyse ..............................................................15
Vervanging van de lamp ....................................................................16
Storingen en oplossingen................................................................16
Servicedienst ....................................................................................17
3
1VOORSTELLING VAN DE OVEN
Weergave van de bakwijzen
Niveau-indicator
Temperatuurstijgingsindicator
Weergave van de baktijd
Weergave van de klok en de
temperatuur van de oven
Weergave van het gewicht
Weergave timer en eindtijd van het
bakken
BEDIENINGSPANEEL
HET DISPLAY
1
Aan / Uit
Temperatuur instellen
Instelling van de tijd, de baktijd en
de eindtijd van het bakken, de timer
Toegang tot het MENU instellingen
Het betreft een draaiknop met een drukzone in het midden, voor het kiezen van de
programma’s, het verhogen of verlagen van de waarden en het bevestigen.
De tekeningen van de knop hebben de volgende symbolen:
DE TOETSEN
1
2
3
4
5
6
7
1
2
3
4
5
6
7
1
2
3
4
DE BEDIENINGSKNOP
1
2
3
4
Bedieningsslotindicator
Indicator functie “Lage temperatuur”
Indicator functie “Recepten”
Indicator zelfreiniging (pyrolyse)
Indicator deurvergrendeling
Baktijdindicator
Timerindicator
Bakeinde-indicator
DRUK op het midden van
de knop om te bevestigen.
DRAAI aan de knop.
4
DE NIVEAUHOUDERS
DE LAMP
De oven heeft 6 niveaus om de
accessoires (rooster, plaat,...) op
verschillende hoogtes te plaatsen aan
de hand van de gekozen bakwijze.
2
3
Zie voor de kenmerken en het
demonteren van de lamp het
hoofdstuk “Onderhoud”.
1VOORSTELLING VAN DE OVEN
4
DE ACCESSOIRES
(afhankelijk van het model)
Rooster met kantelbeveiliging (fig. A)
Het rooster kan gebruikt worden om alle
borden en vormen met te bakken of te
gratineren voedingswaren op te zetten.
Het zal voor gegrilde gerechten gebruikt
worden (die er rechtstreeks op mogen
staan).
Plaats de handgreep met
kantelbeveiliging naar de bodem van de
oven gericht.
Plaat voor multigebruik, lekbak
45 mm (fig. B)
Geplaatst in de niveauhouders met de
handgreep naar de ovendeur gericht.
Deze dient om sap en vet van gegrilde
gerechten op te vangen en kan half met
water gevuld worden voor de bain-marie
bereidingen.
Patisserieplaat, 20 mm (fig. C)
Geplaatst in de inkepingen met de
handgreep naar de ovendeur gericht.
Ideaal voor het bakken van cookies,
zandkoekjes, cupcakes. Met de schuine
zijde kunt u eenvoudig uw bereidingen op
een schaal leggen. Kan ook in de
niveauhouders geplaatst worden om het
bakvocht en vet van gegrilde gerechten
op te vangen.
“Smaken” roosters (fig. D)
Deze halve roosters worden los van elkaar
gebruikt, maar worden uitsluitend in een
van de platen of de lekbak geplaatst met
de handgreep met kantelbeveiliging naar
de bodem van de oven gericht.
Door slechts een rooster te gebruiken,
kunt u gemakkelijker uw gerechten
begieten met het in de bak opgevangen
bakvocht.
Systeem met schuifrails (fig.E)
Met het nieuwe schuifrailsysteem wordt
het praktischer en gemakkelijker om
voedsel te hanteren aangezien de bakken
zachtjes uitgehaald kunnen worden wat
hun gebruik maximaal vereenvoudigt. De
platen kunnen volledig uitgehaald worden
waardoor men er een volledige toegang
toe heeft.
Daarenboven zorgt hun stabiliteit ervoor
dat voedsel in alle veiligheid bewerkt en
gehanteerd kan worden, wat het risico op
brandwonden vermindert. Zo kunt u het
voedsel veel gemakkelijker uit de oven
halen.
Verwijder de accessoires en de
inkepingen van de oven alvorens
een reiniging d.m.v. pyrolyse te
starten.
Advies
Om tijdens het bakken van vet
vlees rookontwikkeling te vermijden,
raden wij u aan een klein beetje water
of olie in de lekbak te schenken.
Als gevolg van de warmte kunnen
de accessoires vervormen, maar
dit heeft geen enkele invloed op hun
functie. Zodra zij afkoelen, krijgen zij
hun originele vorm weer terug.
5
2INSTELLINGEN
INSCHAKELING VAN DE TIJD (fig. A)
Bij het opstarten knippert het scherm op
12:00.
Stel de tijd in door aan de knop te
draaien en druk om te bevestigen.
Bij een stroomonderbreking knippert de
weergave van de tijd.
WIJZIGING VAN DE TIJD (fig. B)
Houd de toets enkele seconden
ingedrukt totdat de tijd knippert. Stel de
juiste tijd in door aan de knop te draaien
en druk om te bevestigen.
TIMER (fig. C)
Deze functie kan alleen gebruikt worden
wanneer de oven uit staat.
Druk op de toets .
0:00 knippert. Stel de timer in door aan
de knop te draaien en druk om te
bevestigen, het aftellen begint.
Wanneer de tijd verstreken is, klinkt er
een geluidssignaal. Om dit te stoppen,
drukt u op een willekeurige toets.
N.B.: Het is mogelijk om de timer-
programmering te wijzigen of te
annuleren.
Keer voor het annuleren terug naar het
menu van de timer en zet deze op 00:00.
Zonder bevestigen gaat het registreren
automatisch na enkele seconden.
BEDIENINGSSLOT Kinderbeveiliging
(fig. D)
Druk tegelijkertijd op de toetsen en
totdat het symbool wordt
weergegeven op het scherm. Het
bedieningsslot is toegankelijk tijdens het
bakken en wanneer de oven uitstaat.
N.B.: alleen de toets blijft actief.
Druk voor het ontgrendelen tegelijkertijd
op de toetsen en totdat het
symbool van het scherm verdwijnt.
MENU INSTELLINGEN (fig. E)
U kunt diverse parameters van uw oven
zelf instellen:
lamp, contrast, geluidssignaal en demo-
modus.
Houd daarvoor de toets enkele
seconden ingedrukt voor toegang tot het
menu instellingen.
Zie onderstaande tabel:
Om de verschillende parameters, indien
nodig, te wijzigen, draait u aan de knop
en drukt u hierop om te bevestigen.
Om op ieder willekeurig moment het
menu instellingen te verlaten, drukt u op
.
Lamp:
Stand ON, de lamp blijft
branden tijdens het bakken
(m.u.v. de ECO-functie).
Stand AUTO, de lamp van de
oven dooft na 90 seconden
tijdens het bakken.
Geluidssignalen -
pieptonen:
Stand ON, geluidssignalen
actief.
Stand OFF, geen
geluidssignalen.
Contrast:
Het percentage lichtsterkte
van het display kan ingesteld
worden tussen 10 en 100%.
DEMO-modus:
Schakel de “DEMO”-modus
in / uit; dit is modus die
gebruikt wordt om het
apparaat te demonstreren.
Schakel deze uit om uw
oven operationeel te
maken.
Standaard
geïnstalleerde
parameters
- Selecteer vervolgens de bakwijze uit de
volgende lijst, door aan de knop te
draaien en hierop te drukken om te
bevestigen.
HETELUCHTFUNCTIE VARIABELE GRILL
GECOMBINEERDE WARMHOUDEN
WARMTE
TRADITIONEEL ONTDOOIEN
ECO BROOD
MIDDELHOGE GRILL DROGEN
PULSE
GEPULSTE BODEM
ONMIDDELLIJK BAKKEN (fig. A)
Het display mag enkel het uur
weergeven. Het mag niet knipperen.
Draai de knop op de gewenste bakwijze
en valideer.
De temperatuur begint onmiddellijk te
stijgen. Uw oven beveelt u een (of twee)
niveaus aan, plus een temperatuur die u
kunt wijzigen.
De oven verwarmt en de
temperatuurindicator knippert. Een reeks
geluidssignalen weerklinkt wanneer de
oven de ingestelde temperatuur bereikt.
DE TEMPERATUUR PROGRAMMEREN
(fig. B)
Wanneer u zich op de bakfunctie van uw
keuze bevindt, drukt u op .
Pas te temperatuur aan door aan de
knop te draaien en druk om te
bevestigen. DE BAKDUUR
PROGRAMMEREN (fig. C)
Begin onmiddellijk met bakken en druk
6
Voordat u de oven voor de eerste
keer gebruikt, moet u deze
gedurende 30 minuten op de
maximum temperatuur verwarmen.
Zorg ervoor dat de ruimte goed
geventileerd is.
“EXPERT” modus
Met de Expert-functie stelt u zelf alle
bakparameters in : temperatuur, baktype,
bakduur.
- U heeft toegang tot het “Expert” scherm
door op de knop te drukken of hieraan te
draaien of door op de toets of te
drukken.
3BAKKEN
HET BAKKEN
Deze oven geeft u toegang tot 3
verschillende programmeringstypes
volgens uw kennisniveau van het bakken
van uw recept:
- Een recept waarvan u alle parameters
kent (u kiest zelf het baktype, de
temperatuur en de baktijd); selecteer de
EXPERT” modus.
- Een recept waarvoor u hulp van de
oven nodig heeft (u kiest gewoonweg het
voorgestelde voedseltype, zijn gewicht
en de oven selecteert de best passende
parameters: de temperatuur, de bakduur,
het baktype; selecteer de “RECEPTEN
modus.
- Een volledig door de oven
gecontroleerd recept dankzij een
speciaal elektronisch programma, voor
perfect mals vlees en een heerlijke
smaak; selecteer de “LAGE
TEMPERATUUR” modus.
BAK FUNCTIE
AANBEVOLEN
TIJDEN
HETELUCHTFUNCTIE
30 min
GECOMBINEERDE WARMTE
15 / 30 min
TRADITIONEEL
30 min
ECO
30 min
GRILL PULS
15 min
GEPULSTE BODEM
30 min
VARIABELE GRILL
7 min
WARMHOUDEN
60 min
ONTDOOIEN
60 min
BROOD
40 min
DROGEN
5 uur
7
3BAKKEN
BAKKEN MET UITGESTELDE START
(fig. D)
Procedure zoals bij de geprogrammeerd
tijdsduur. Na het instellen van de baktijd
drukt u op de toets . De weergave
knippert, stel het einde van de baktijd in
door aan de knop te draaien.
De registratie van het einde van de
baktijd gebeurt automatisch in een paar
seconden. Het display met bakeinde
stopt met knipperen.
HET BAKKEN OPSLAAN IN HET
GEHEUGEN
U kunt 3 bakprogramma’s van uw keuze
in het geheugen opslaan en deze
vervolgens gebruiken.
- Een geheugen programmeren
(fig. E):
Selecteer in de Expert modus een
bakwijze, een temperatuur en een baktijd
en druk vervolgens op de knop totdat
“MEM1” verschijnt. Kies een van de 3
geheugens door aan de knop te draaien
en valideer voor het opslaan. Valideer
opnieuw om het bakken te starten.
N.B.: Als de 3 geheugens zijn
geregistreerd, zal iedere nieuwe
registratie in de plaats van de vorige
komen.
Tijdens het opslaan in het geheugen
is geen uitgestelde start mogelijk.
- Selecteer een van de 3 reeds
geregistreerde geheugens (fig. F):
Draai aan de knop, ga naar MEMO en
valideer. Ga met de knop langs de
geheugens en valideer degene van uw
keuze. Het bakken start, u kunt dan het
starten van het bakken uitstellen.
daarna op , de baktijd knippert,
instellen is dan mogelijk.
Draai aan de knop om de baktijd in te
stellen. Druk om te bevestigen.
Uw oven is voorzien van de functie
“SMART ASSIST” die tijdens het
programmeren van de tijdsduur u een
veranderbare baktijd aanbeveelt aan de
hand van de gekozen bakwijze.
De registratie van de baktijd gebeurt
automatisch in een paar seconden.
Het aftellen van de tijdsduur begint
zodra de baktemperatuur bereikt is.
8
Grill pulse
Gevogelte en gebraad zijn sappig en
krokant gebakken aan alle kanten.
Schuif de lekbak in het onderste niveau.
Aanbevolen voor alle gevogelte en
gebraad, om lam aan te braden en goed
uit te bakken, runderribben. Om vissteaks
sappig te houden.
200°C
100°C - 250°C
ECO*
Met deze positie wordt energie bespaard
terwijl de bakkwaliteiten behouden
blijven. In deze sequentie is bakken
mogelijk zonder voorverwarmen.
200°C
35°C - 275°C
Traditioneel
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten, bij
voorkeur in een aarden schotel.
200°C
35°C - 275°C
Hetelucht*
Aanbevolen om wit vlees, vis en groenten
mals te houden. Voor meerdere
bakbeurten tot 3 niveaus.
Stand
Gebruik
180°C
35°C - 250°C
Gecombineerde
warmte
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten, bij
voorkeur in een aarden schotel.
205°C
35°C - 230°C
T°C aanbevolen
min. - max.
Verwarm voor het bakken uw oven leeg voor.
3BAKKEN
BAKFUNCTIES IN DE “EXPERT”-MODUS
(afhankelijk van het model)
Gepulste
bodem
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten, bij
voorkeur in een aarden schotel.
180°C
75°C - 250°C
9
Variabele grill
Aanbevolen voor het grillen van
koteletten, worsten, sneetjes brood,
gamba’s op het rooster. Het bakken
gebeurt met het bovenste
verwarmingselement. De grill bedekt de
volledige oppervlakte van het rooster.
4
1 - 4
Warm
houden
Aanbevolen om brood-, brioche- en
kouglofdeeg te doen rijzen.
Met de vorm op de bodem geplaatst bij
een temperatuur van max. 40°C
(bordenverwarming, ontdooien).
60°C
35°C - 100°C
Ontdooien
Ideaal voor delicate voedingswaren
(fruittaarten, taarten met room,...). Het
ontdooien van vlees, broodjes, enz....
gebeurt aan 50°C (vlees op het rooster
met een bord eronder om het sap van de
ontdooiing op te vangen).
35°C
30°C - 50°C
Brood
Aanbevolen sequentie voor het bakken
van brood. Verwarm de oven voor en
plaats de broodbal op de patisserieplaat
- 2e niveau. Denk eraan een schaaltje
water op de bodem te gieten voor een
knapperige en goudbruine korst.
205°C
35°C - 220°C
Drogen
Sequentie voor het drogen van bepaalde
voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten,
zaden, wortels en specerij- en
aromatische planten. Zie onderstaande
speciale tabel voor drogen.
80°C
35°C - 80°C
Stand
Gebruik
T°C aanbevolen
min. - max.
*Bakwijze volgens de aanbevelingen van de norm EN 60350-1: 2016 om aan te tonen dat wordt voldaan
aan de eisen van de Europese verordening EU/65/2014 inzake energie-etiketten.
Tip voor energiebesparing.
Vermijd om tijdens het bakken de deur te openen, om warmteverlies te
voorkomen.
3BAKKEN
Plaats nooit aluminiumfolie rechtstreeks in contact met de bodem, de
geaccumuleerde warmte kan het email aantasten.
10
Drogen is een van de oudste methodes
om voedingsmiddelen te bewaren. De
bedoeling is om al het vocht of een
gedeelte hiervan uit de
voedingsmiddelen te halen om deze te
bewaren en de ontwikkeling van
bacteriën te verhinderen. Door het
drogen blijven de voedingswaarden van
de voedingsmiddelen (mineralen,
proteïnen en vitamines) behouden.
Hierdoor kunnen de voedingsmiddelen
optimaal bewaard worden, dankzij de
vermindering van hun volume en zijn zij,
eenmaal weer bevochtigd, eenvoudig te
gebruiken.
Gebruik uitsluitend verse voedings-
middelen.
Was ze zorgvuldig, laat ze uitlekken en
dep ze droog.
Bedek het rooster met bakpapier en
verdeel de voedingsmiddelen hier op
gelijkmatige wijze over.
Gebruik het niveau 1 (als u meerdere
roosters heeft, plaats deze dan op niveau
1 en 3).
Keer voedingsmiddelen met veel sap
meerdere keren om tijdens het drogen.
De in de tabel gegeven waarden kunnen
variëren aan de hand van het te drogen
type voedingsmiddel en de rijpheid, de
dikte en het vochtigheidsgehalte hiervan.
3BAKKEN
DROOGFUNCTIE
Tabel ter indicatie voor het drogen van uw voedingsmiddelen
Fruit met pitjes (in plakken van 3 mm
dik, 200 g per rooster)
Fruit met pitten (pruimen)
In plakjes gesneden paddenstoelen
Tomaat, mango, sinaasappel, banaan
Eetbare wortels (worteltjes,
pastinaak), geraspt, geblancheerd
80°C
80°C
80°C
60°C
60°C
5-9
8-10
5-8
8
8
Rode bieten in plakjes
60°C
6
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
Aromatische kruiden
60°C
6
1 of 2 roosters
1 of 2 roosters
Tijdsduur
in uren
Accessoires
Fruit, groenten en kruiden
Temperatuur
11
“LAGE TEMPERATUUR” MODUS
(afhankelijk van het model)
Het “LAGE TEMPERATUUR” bakken
moet absoluut met een koude oven
beginnen.
Met deze bakwijze worden de vezels van
het vlees lekker mals, door het langzaam
bakken, in combinatie met vrij lage
temperaturen.
Het bakresultaat is optimaal.
ONMIDDELLIJK BAKKEN (fig. G)
- Draai de knop tot aan de bakfunctie
“lage temperatuur”.
Het symbool en “Lt” worden op het
scherm weergegeven.
- Bevestig uw keuze door op de knop te
drukken.
- “P01” knippert, u moet uw gerecht
kiezen door aan de knop te draaien.
De oven stelt een keuze van 10
gerechten voor.
P01 Kalfsgebraad (4.00u)
P02 Weinig doorbakken rundvlees
(3.00u)
P03 Goed doorbakken rundvlees
(4.00u)
P04 Varkensgebraad (5.00u)
P05 Rozig lamsvlees (3.00u)
P06 Goed doorbakken lamsvlees
(4.00u)
P07 Kip (6.00u)
*P08 Kleine vissen (1.20u)
*P09 Grote vissen (2.10u)
*P10 Yoghurt (3.00u)
- Selecteer uw gerecht.
Wanneer u het gerecht geselecteerd
heeft, bijvoorbeeld: P01 (kalfsgebraad),
legt u het vlees op het rooster op het
bovenste niveau, weergegeven op het
scherm (niveau 2) en schuift u de lekbak
op het niveau daaronder (niveau 1).
*N.B.: Gebruik het rooster niet voor de
programma’s P08-P09-P10. Leg deze
rechtstreeks op de lekbak op het op het
scherm aangegeven niveau.
- Bevestig uw keuze door op de knop te
drukken. Het bakproces start.
De oven schakelt automatisch uit
wanneer het bakken voltooid is en geeft
een geluidsignaal gedurende 10 minuten.
Druk op een toets om het geluidsignaal
te stoppen.
Voor het bakken op lage
temperatuur moeten de
voedingsmiddelen zeer vers zijn.
Voor gevogelte is het bijzonder
belangrijk om de binnen- en
buitenkant af te spoelen met koud
water en ze voor het bakken droog
te deppen met keukenpapier.
BAKKEN MET UITGESTELDE START
(fig. H)
U kunt voor een uitgestelde start kiezen
wanneer u op “lage temperatuur” bakt.
Druk na het selecteren van uw
programma op de toets . De weergave
knippert, stel het einde van de baktijd in
door aan de knop te draaien.
De registratie van het einde van de
baktijd gebeurt automatisch in een paar
seconden. Het display met bakeinde
stopt met knipperen.
Als uw oven te warm is om op lage
temperatuur te bakken, dan wordt
“Hot” weergegeven op het scherm.
Laat de oven dan afkoelen.
3BAKKEN
12
3BAKKEN
“RECEPTEN” MODUS
De “Recepten”-functie kiest voor u de
gepaste bakparameters volgens het te
bereiden voedingsmiddel en zijn gewicht.
ONMIDDELLIJK BAKKEN (fig. I)
Selecteer “Gids” op het scherm door aan
de knop te draaien en bevestig uw
keuze.
Het symbool wordt weergegeven en
“Gids” scrollt over het scherm.
Er zijn 35 voorgeprogrammeerde
recepten (of 15, afhankelijk van het
model van uw oven). Bekijk de 2
onderstaande tabellen.
Ga met de knop langs de geheugens en
druk op uw keuze om deze te
bevestigen.
Op het scherm wordt knipperend een
gewicht voorgesteld. Voer het ware
gewicht van uw voedingsmiddel in door
aan de knop te draaien en bevestig uw
keuze.
De oven berekent automatisch de ideale
bakduur en geeft deze weer, hij start
onmiddellijk.
BAKKEN MET UITGESTELDE START
(fig. J)
Indien u dat wenst, kunt u de eindbaktijd
wijzigen door een druk op de toets en
de nieuwe eindbaktijd weer te geven
wanneer de oven gestart is.
Bevestig door op de knop te drukken.
De oven schakelt uit en start later weer
om het bakken te voltooien op de
gewenste tijd.
Voor de recepten die een
voorverwarming vereisen kan er
geen uitgestelde kookstart gebeuren.
Voedingsmiddelen
35
Recepten
Kip
P01
Eend
P02
Eendenborstfilet
* P03
Kalkoen
P04
Roze lamsschouder
P05
Rund weinig doorbakken
P06
Weinig gebakken rundvlees
P07
Goed doorbakken rundvlees
P08
Varkensgebraad
P09
Kalfsgebraad
P10
Kalfsrib
* P11
Zalm
P12
Forel
P13
Visterrine
P14
Lasagne
P15
Gegratineerde aardappelen
P16
Gevulde tomaten
P17
Hele aardappelen
P18
Bladerdeeg
P19
Pizza
P20
Quiche
P21
Kruimeldeeg
P22
Gerezen deeg
P23
Fruittaart
P24
Crumble
P25
Caketaart
P26
Cupcake
P27
Crème karamel
P28
Biscuits
* P29
Cake
P30
Yoghurttaart
P31
Schuimgebak
P32
Brioche
P33
Brood
P34
Stokbrood
P35
* Verwarm de oven voor, alvorens het
gerecht in de oven te zetten.
13
*
Verwarm de oven voor, alvorens het
gerecht in de oven te zetten.
TIPS EN TRUCS
• Rund, varken, lam
- Haal altijd
het vlees geruime tijd voor
het bakken uit de koelkast: de warmte-
koude schok maakt het vlees hard en zo
krijgt u goudbruin rundsgebraad van
buiten, rood van binnen en warm in de
kern.
Zout het niet vooraleer het te braden:
zout absorbeert bloed en droogt het
vlees uit. Draai het vlees om met
spatels: als u erin prikt, komt er bloed uit.
Laat het vlees altijd na het bakken 5 tot
10 minuten rusten: verpak het in
aluminiumpapier en leg het aan de
ingang van de warme oven : zo vloeit het
bloed dat tijdens het braden naar buiten
werd gezogen terug en voedt het het
gebraad.
- Gebruik aarden bakplaten; glas zorgt
voor vetspatten.
- Bak ook niet in een geëmailleerde
lekbak.
- Steek liever geen teentjes look in de
lamsbout niet met teentjes look, hij
verliest zo zijn bloed; leg de look eerder
tussen het vlees en het bot of bak de niet
gepelde teentjes look mee naast de bout
en plet deze aan het einde van de baktijd
om de saus te parfumeren; filter en dien
alles heel warm op in een sauspan.
• Vis
- Bij aankoop moet de geur aangenaam
zijn en mag deze maar weinig naar vis
ruiken.
- Vast en stijf lichaam, schubben die sterk
aan het vel kleven, levendig en bol oog
met glanzende en vochtige kieuwen.
• Taarten, quiches
- Vermijd schalen van glas, porselein: ze
zijn te dik en verhogen de baktijd en de
deegbodem is niet knapperig.
- Met fruit kan de taartbodem week
worden: dan kunt u er enkele lepeltjes fijn
griesmeel, geplette beschuiten in
paneermeel, amandel- of tapiocapoeder
op doen die al bakkend het sap
absorberen.
- Met vochtige of diepgevroren groenten
(prei, spinazie, broccoli of tomaten) kunt
u deze met een eetlepel maisbloem
bestrooien.
• Pizza
- Om te vermijden dat de kaas of de
tomatensaus in de oven loopt, kan u een
blad perkamentpapier tussen het rooster
en de pizza leggen.
3BAKKEN
Voedingsmiddelen
15
Recepten
Kip
P01
Eendenborstfilet
* P02
Rund weinig doorbakken
P03
Pizza
P04
Varkensgebraad
P05
Gegratineerde aardappelen
P06
Rozige lamsschouder
P07
Kalfsgebraad
P08
Zalm
P09
Visterrine
P10
Quiche
P11
Gevulde tomaten
P12
Biscuits
* P13
Cake
P14
Brioche
P15
14
BUITENOPPERVLAK
Gebruik een zachte, vochtige doek
met glasreiniger. Gebruik geen
schuurmiddelen noch een harde spons.
DEMONTAGE VAN DE NIVEAUS
(fig. A)
Til het voorste gedeelte van de houder op
en duw tegen het geheel, zodat de
voorste haak uit zijn zitting komt. Trek
vervolgens de hele houder naar u toe,
zodat de achterste haken uit hun zitting
komen. Verwijder zo de 2 houders.
INSTALLATIE EN DEMONTAGE VAN
DE SCHUIFRAILS (fig. B)
(afhankelijk van het model)
Kies na de 2 niveauhouders verwijderd
te hebben de hoogte (2 tot 5) waarop u
uw rails wilt bevestigen. Plaats de linker
rail tegen het linker niveau en druk
daarbij stevig op de voor- en achterkant
van de rail, zodat de 2 lipjes aan de
zijkant van de rail in de niveauhouder
geklikt worden. Ga op dezelfde wijze te
werk voor de rechter rail.
N.B.: het uitschuifbare schuifgedeelte
van de rail moet naar de voorkant van de
oven uitgeklapt worden, het blokje
bevindt zich tegenover u.
Plaats uw 2 niveauhouders en plaats
daarna uw plaat op de 2 rails, het
systeem is klaar voor gebruik.
Verwijder opnieuw de niveauhouders om
de rails te demonteren.
Schuif de op iedere rail bevestigde lipjes
enigszins naar beneden om ze uit het
niveau te halen. Trek de rail naar u toe.
REINIGING VAN DE BINNENKANT
VAN DE RUITEN
Demonteer de deur om de binnenzijde
van de ruiten te reinigen. Verwijder voor
het demonteren met een zachte doek en
afwasmiddel de vetvlekken aan de
binnenkant van het glas.
Let op
Geen schuurmiddelen,
schuursponsjes of harde metalen
krabbers gebruiken om de glazen
deur van de oven schoon te maken.
Deze kunnen krassen op het
oppervlak en breuk van het glas
veroorzaken.
DEMONTAGE EN HERMONTAGE VAN
DE DEUR (fig. C)
Open de deur volledig en blokkeer deze
met de in het plastic zakje met uw
apparaat meegeleverde plastic wiggen.
Verwijder het eerste vastgeklikte glas:
Druk met de andere wig (of een
schroevendraaier) in de inkepingen om
het glas los te klikken. Verwijder het glas.
De deur bestaat uit twee extra glazen
platen met in iedere hoek een vulstuk
van zwart rubber. Verwijder deze, indien
nodig, om ze te reinigen.
Dompel het glas niet in water onder.
Spoel met water, veeg droog met een
niet pluizende doek.
Zet na het reinigen de vier rubber blokjes
terug met de pijl naar boven en zet alle
glazen platen weer terug.
Steek het laatste glas in de metalen
blokjes, klik dit daarna vast, met de zijde
met “PYROLYTIC” zichtbaar en naar u
gericht.
4ONDERHOUD
15
4ONDERHOUD
Verwijder de plastic wig.
Uw toestel is opnieuw operationeel.
ZELFREINIGING D.M.V. PYROLYSE
Deze oven is uitgerust met een
zelfreinigingsfunctie d.m.v. pyrolyse:
Pyrolyse is een verwarmingscyclus van
de ovenruimte bij zeer hoge temperatuur,
waarbij alle vuil die afkomstig is van
spatten of morsen verwijderd wordt.
Verwijder alvorens over te gaan tot een
reiniging door pyrolyse eventueel
ontstane grote vlekken. Verwijder
vetvlekken op de deur met behulp van
een vochtige spons.
Als veiligheidsmaatregel wordt de
reiniging pas uitgevoerd na automatische
vergrendeling van de deur, deze kan dan
niet ontgrendeld worden.
Verwijder de accessoires en de
inkepingen van de oven alvorens
een reiniging d.m.v. pyrolyse te
starten.
EEN ZELFREINIGINGSCYCLUS
UITVOEREN
Voorgestelde pyrolysecycli:
PyroExpress in 59 minuten
Deze specifieke functie profiteert van
de tijdens een vorige bakbeurt
verzamelde warmte voor een snelle
automatische reiniging van de
ovenruimte: een niet al te vuile
ovenruimte wordt in minder dan een
uur gereinigd.
De elektronische temperatuurbewaking
van de ovenruimte bepaalt of de
restwarmte in de ovenruimte
voldoende is voor een goed
reinigingsresultaat. Zo niet, dan wordt
automatisch overgegaan tot een
ECO pyrolyse van anderhalf uur.
Pyrolyse van 2 uur
voor een grondigere reiniging van de
ovenruimte.
ONMIDDELLIJKE REINIGING (fig. D)
Het display mag enkel het uur
weergeven. Het mag niet knipperen.
Draai de functieschakelaar op een van
de zelfreinigingsfuncties.
De pyrolyse start. Het aftellen van de
tijd begint onmiddellijk na de
bevestiging (druk op de knop).
Tijdens de pyrolysecyclus verschijnt
het symbool op het display dat u
aangeeft dat de deur vergrendeld is.
Bij het einde van de pyrolyse knippert
0:00.
Wanneer de oven is afgekoeld,
gebruik een vochtig doek om de
witte as te verwijderen. De oven is
schoon en opnieuw beschikbaar om
te bakken naar uw keuze.
REINIGING MET UITGESTELDE
START (fig. E)
Volg de instructies beschreven in de
vorige paragraaf en stel de gewenste
eindtijd van de pyrolyse in door een
druk op de toets . De weergave
knippert, stel de eindtijd in met de toetsen
+ of -. Na deze acties wordt de start van
de pyrolyse uitgesteld zodat deze
eindigt op de geprogrammeerde
16
5STORINGEN EN OPLOSSINGEN
- “AS” wordt weergegeven (Auto Stop
systeem).
Deze functie onderbreekt het verwarmen
van de oven wanneer u deze vergeten
bent. Zet uw oven op UIT.
- Foutcode beginnend met een “F”. Uw
oven heeft een storing gedetecteerd.
Schakel de oven 30 seconden uit. Als de
storing nog steeds aanwezig is,
onderbreek de stroomvoorziening dan
gedurende minstens een minuut.
Als de storing aanhoudt, neem dan
contact op met de Servicedienst.
- De oven wordt niet warm. Zorg ervoor
dat de oven goed is aangesloten en
controleer of de elektrische zekering niet
is uitgeslagen. Controleer of de oven niet
in de “DEMO” modus staat (zie menu
instellingen).
- De lamp van de oven werkt niet.
Vervang de lamp of zekering.
Zorg ervoor dat de oven correct is
aangesloten.
- De koelventilator blijft aan na het
uitschakelen van de oven. Dat is
normaal, deze kan tot maximaal een uur
na het bakken blijven werken om de oven
te ventileren. Bij langer dan een uur,
contact opnemen met de servicedienst.
- De pyrolysereiniging wordt niet
uitgevoerd. Controleer de sluiting van de
deur. Neem contact op met de
Servicedienst als de storing aanhoudt.
- Het symbool “deurslot” knippert op
de display. Deurslot defect, bel de
servicedienst.
4ONDERHOUD
eindtijd. Zet na de pyrolyse de
functieschakelaar terug op 0
VERVANGING VAN DE LAMP
(fig. F)
Let op
Zorg ervoor dat het apparaat is
losgekoppeld van het stopcontact
voordat u de lamp vervangt om het
risico van een elektrische schok te
voorkomen. Voer werkzaamheden uit
wanneer het apparaat is afgekoeld.
Eigenschappen van de gloeilamp:
25 W, 220-240 V~, 300°C, G9.
U kunt de lamp zelf vervangen wanneer
deze niet meer werkt. Schroef het
venster en daarna de lamp los (gebruik
een rubber handschoen, die de
demontage zal vergemakkelijken). Plaats
de nieuwe lamp en zet het venster terug.
17
6SERVICEDIENST
INGREPEN
Eventuele ingrepen op het apparaat
dienen door een gekwalificeerde
alleenvertegenwoordiger van het merk te
worden uitgevoerd. Vermeld de “Service”
referentie van het apparaat (model, type,
serienummer). Deze inlichtingen staan op
het identificatieplaatje.
OORSPRONKELIJKE ONDERDELEN
Bij een onderhoudsingreep,
dient u uitsluitend om
oorspronkelijke onderdelen
te vragen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26

De Dietrich DOP7355X de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor