De Dietrich DKP7320A de handleiding

Type
de handleiding
OVEN
NL HANDLEIDING
1
1
2
4
A
B
2
A
B
D
C
E
A
2
B
3
3
C
D
E
F
3
G
H
I
J
A
4
B
A
L
R
CLAC
CLAC
4
E
D
C
GEACHTE
KLANT,
NL
De producten van De Dietrich ontdekken betekent unieke emoties voelen.
U wordt er onmiddellijk, vanaf de eerste oogopslag, door aangetrokken. De
kwaliteit van het design
uit zich in de tijdloze vormgeving en de verzorgde afwerkingen die elk
voorwerp elegant en verfijnd maken in perfecte harmonie
met elkaar. Dan komt de onweerstaanbare drang om deze aan te raken.
Het De Dietrich design is gebaseerd op stevige en prestigieuze materialen
; er wordt voorrang gegeven aan authenticiteit. Door het combineren van
de meest geavanceerde technologie met edele materialen, maakt
De Dietrich
oerdegelijke producten ten dienste van culinaire hoogstandjes, een passie
die wordt gedeeld door al wie van lekker koken houdt. Wij wensen u veel
voldoening in het gebruik van dit nieuwe toestel.
Wij danken u voor uw vertrouwen.
2
INHOUD
NL
Voorstelling van de oven ..................................................................3
Bedieningspaneel ................................................................................3
Accessoires ..........................................................................................4
Instellingen..........................................................................................5
Tijdinstelling ..........................................................................................5
Het uur wijzigen ....................................................................................5
Kookwekker ..........................................................................................5
Bedieningsslot ......................................................................................5
Menu instellingen..................................................................................5
Uitvoeren van het koken ....................................................................6
“EXPERT” modus ................................................................................6
- Onmiddellijk koken ..........................................................................6
- Temperatuur, duur programmeren ..................................................6
- Koken met uitgestelde start ............................................................7
- Opslaan van het koken....................................................................7
- Kookfuncties in “Expert” modus ......................................................8
“RECEPTEN” modus ........................................................................10
- Tips en trucs ................................................................................11
Geschiktheidstest ..............................................................................12
Onderhoud ........................................................................................13
Buitenoppervlak..................................................................................13
Demonteren van de niveauhouders ..................................................13
Reiniging van het binnenglas..............................................................13
Demonteren en hermonteren van de deur ........................................13
Zelfreiniging door pyrolyse..................................................................14
Vervanging van de lamp ....................................................................14
Problemen en oplossingen..............................................................15
Servicedienst ..................................................................................16
3
1VOORSTELLING VAN DE OVEN
Weergave van de kookwijzen
Niveau-indicator
Temperatuurstijgingsindicator
Weergave van de kookduur
Horloge- en oventemperatuurweergave
Weergave van het gewicht
Weergave van de kookwekker en de
eindtijd van het koken
BEDIENINGSPANEEL
DISPLAY
1
Start / stop
Temperatuur en vermogen
Instelling van het uur, de kooktijd en
het kookeinde, de kookwekker
Toegang tot de MENU-instellingen
Het gaat om een “push-pull” draaiknop waarmee de programma’s gekozen worden,
de waarden verhoogd of verlaagd worden en waarmee er bevestigd wordt.
De tekeningen van de knop worden als volgt voorgesteld:
TOETSEN
1
2
3
4
BEDIENINGSKNOP
Bedieningsvergrendelingsindicator
“Recepten” functie-indicator
Zelfreinigingsindicator (pyrolyse)
Deurvergrendelingsindicator
Kooktijdindicator
Kookwekkerindicator
Kookeinde-indicator
DRUK in het midden van de
knop om te bevestigen.
DRAAI AAN de knop.
1
2
3
4
5
6
7
1
2
3
4
5
6
7
1
2
3
4
4
INKEPINGEN
LAMP
Deze oven heeft 3 inkepingen om ac-
cessoires (rooster, bord...) op te
plaatsen op verschillende hoogtes
volgens de gekozen kookwijze.
2
3
Voor de kenmerken en de demontage
van de lamp kan u het hoofdstuk
3onderhoud” raadplegen.
1VOORSTELLING VAN DE OVEN
4
ACCESSOIRES
(volgens het model)
Haal de accessoires uit de oven
vooraleer een pyrolysereiniging
uit te voeren.
Door de warmte kunnen de
accessoires vervormen zonder
dat dit hun functie aantast. Eens ze
afgekoeld zijn, nemen ze hun
oorspronkelijke vorm weer aan.
Veiligheidsrooster tegen omslaan
(fig. A)
Het rooster kan gebruikt worden om alle
borden en vormen met te bakken of te
gratineren voedingswaren op te zetten.
Het zal voor gegrilde gerechten gebruikt
worden (die er rechtstreeks op mogen
staan).
Plaats de aanslag tegen het omslaan
achteraan de oven.
Bord voor meervoudig gebruik,
druippan 45 mm (fig. B).
Wordt in de inkepingen onder de grill
geplaatst met de steel naar de ovendeur.
Vangt sap en vet van gegrilde gerechten
op. Hij kan half met water gevuld worden
voor de bain-marie bereidingen.
Advies
Om te vermijden dat er rook
vrijkomt tijdens het bakken van vet
vlees raden we u aan een kleine
hoeveelheid water of olie in de
druippan te doen.
5
2INSTELLINGEN
TIJDINSTELLING (fig. A)
Bij het inschakelen knippert het scherm
op 12:00.
Stel het uur in door aan de
bedieningsknop te draaien en daarna in
te drukken om te bevestigen.
Indien de stroom uitvalt, knippert het uur.
WIJZIGING VAN HET UUR (fig. B)
Druk enkele seconden op de toets
totdat het uur knippert. Stel het uur in
door aan de bedieningsknop te draaien
en daarna in te drukken om te
bevestigen.
KOOKWEKKER (fig. C)
Deze functie kan enkel gebruikt worden
als de oven niet in werking is.
Druk op de toets .
0:00 knippert. Stel de kookwekker in door
aan de knop te draaien en druk om te
bevestigen, het aftellen begint.
Eens de tijd verstreken is, weerklinkt er
een geluidssignaal. Om dit te stoppen
drukt u op een willekeurige toets.
NB : U heeft de mogelijkheid om de
programmering van de kookwekker op
gelijk welk ogenblik te wijzigen of te
annuleren.
Om te annuleren, keert u terug naar het
menu van de kookwekker en stelt u deze
af op 00:00.
VERGRENDELING VAN DE
BEDIENINGEN Kinderbeveiliging (fig.
D)
Druk tegelijkertijd de toetsen en in
totdat het symbool op het scherm
verschijnt. De vergrendeling van de
bedieningen is toegankelijk tijdens het
koken of wanneer de oven niet werkt.
NOOT: enkel de toets blijft actief
tijdens het koken.
Om de bedieningen te ontgrendelen,
druk tegelijk op de en toetsen
totdat het symbool van het scherm
verdwijnt.
MENU INSTELLINGEN (fig. E)
U kan verschillende parameters van uw
oven instellen:
Lamp, contrast, geluid en
demonstratiemodus.
Druk daarvoor enkele seconden op de
toets om toegang te krijgen tot het
instellingenmenu.
Zie onderstaande tabel:
Voor wijzig de verschillende parameters
indien nodig, draai aan de knop en druk
daarna om te bevestigen.
Om het instellingenmenu op gelijk welk
moment te verlaten, druk op .
Lamp:
Positie ON, de lamp blijft
aan tijdens het koken
(behalve in ECO-functie).
Positie AUTO, de ovenlamp
dooft na 90 seconden bij
het koken.
Geluiden - biepjes:
Positie ON, geluiden
ingeschakeld.
Positie OFF, geluiden
uitgeschakeld.
Contrast:
Het helderheidspercentage
van het display is instelbaar
van 10 tot 100 %.
DEMO MODUS:
Schakel de “DEMO”
modus in / uit;
demonstratiemodus die in
de showroom gebruikt
wordt. Schakel dit uit om
uw oven operationeel te
maken.
Geïnstalleerde
parameters
standaard
HETELUCHT VARIABELE GRILL
GECOMBINEERDE WARMTE WARMHOUDEN
TRADITIONEEL ONTDOOIEN
ECO BROOD
MIDDELMATIGE PULSGRILL
GEPULSTE BODEM
ONMIDDELLIJK KOKEN (fig. A)
Het display mag enkel het uur
weergeven. Het mag niet knipperen.
Draai aan de knop totdat u de
kookfunctie van uw keuze vindt en
bevestig.
De temperatuurstijging start onmiddellijk.
Uw oven stelt u een (of twee)
inkepingshoogte(s) voor en een
wijzigbare temperatuur.
De oven warmt op en de
temperatuurindicator knippert. Een reeks
geluidssignalen weerklinkt wanneer de
oven de ingestelde temperatuur bereikt.
PROGRAMMERING VAN DE
TEMPERATUUR (fig. B)
Wanneer u op de kookfunctie van uw
keuze staat, drukt u op .
Stel de temperatuur in door aan de
bedieningsknop te draaien en daarna in
te drukken om te bevestigen.
DE DUUR PROGRAMMEREN (fig. C)
Voer het onmiddellijk koken uit en druk
daarna op , de kookduur knippert en
kan nu ingesteld worden.
6
Voordat u de oven voor de eerste
keer gebruikt, warm deze leeg op
gedurende ongeveer 30 minuten aan
de maximumtemperatuur. Zorg ervoor
dat de ruimte goed geventileerd is.
“EXPERT” MODUS
Met de Expert-functie stelt u zelf alle
kookparameters in : temperatuur,
kooktype, kookduur.
- U komt in het “Expert” scherm terecht
door op de knop te drukken of eraan te
draaien of door op één van de of
toetsen te drukken.
- Selecteer daarna het kooktype in de
volgende lijst door de knop te draaien en
te drukken om te bevestigen.
3KOKEN
UITVOEREN VAN HET KOKEN
Deze oven geeft u toegang tot 2
verschillende programmeringstypes
volgens uw kennisniveau van het bakken
van uw recept:
- Een recept waarvan u alle parameters
kent (u kiest zelf het kooktype, de
temperatuur en de kookduur) : selecteer
de “EXPERT”-modus.
- Een recept waarvoor u hulp van de
oven nodig heeft (u kiest gewoonweg het
voorgestelde voedseltype, zijn gewicht
en de oven selecteert de best passende
parameters : de temperatuur, de
kookduur, het kooktype) : selecteer de
RECEPTEN»-modus.
7
KOOK FUNCTIE
VOORSTEL
VAN TIJD
HETELUCHT
30 min
GECOMBINEERDE WARMTE
30 min
TRADITIONEEL
30 min
ECO
30 min
GRILL PULS
15 min
ONDERWARMTE PULS
30 min
VARIABELE GRILL
7-10 min
WARMHOUDEN
60 min
3KOKEN
Draai aan de knop om de kookduur in te
stellen. Druk om te bevestigen.
Uw oven is uitgerust met de “SMART
ASSIST”-functie die bij een
programmatie van de duur u een
wijzigbare kookduur volgens de gekozen
kookwijze zal voorstellen.
De registratie van de kooktijd gebeurt
automatisch in een paar seconden. Het
aftellen van de tijd begint onmiddellijk
nadat de kooktemperatuur bereikt is.
ONTDOOIEN
60 min
BROOD
40 min
START UITGESTELD KOKEN (fig. D)
Procedure zoals bij geprogrammeerd
koken. Na de instelling van de kookduur,
druk op de toets. Het display knippert,
stel het eindkookuur in door aan de knop
te draaien.
De registratie van de eindkooktijd
gebeurt automatisch in een paar
seconden. Het display met kookeinde
stopt met knipperen.
OPSLAAN VAN HET KOKEN
U kan 3 kookprogramma’s naar keuze
opslaan die u daarna kunt gebruiken.
- Een geheugen programmeren
(fig. E) :
In Expert modus, selecteer een
kookwijze, zijn temperatuur en zijn duur
en druk daarna op de knop tot “MEM1”
verschijnt. Kies een van de 3 geheugens
door aan de knop te draaien en bevestig
om dit op te slaan. Bevestig opnieuw om
het koken te starten.
NB : Als de 3 geheugens opgeslagen zijn,
zal elke nieuwe opslag de vorige
vervangen.
Er kan geen enkele uitgestelde start
geprogrammeerd worden tijdens de
geheugenopslag.
- Selecteer een van de 3 reeds
opgeslagen geheugens (fig.F) :
Draai aan de knop en ga naar MEMO,
bevestig daarna. Laat de
geheugeninhoud scrollen met de knop
en bevestig uw keuze. Het kookproces
start maar u heeft de mogelijkheid om
een uitgestelde start uit te voeren (2 maal
drukken op , instellen van het
kookeinduur en bevestiging) .
8
Grill puls
Gevogelte en rollade zijn sappig en
krokant gebakken aan alle kanten.
Schuif de lekbak op het onderste niveau.
Aanbevolen voor alle gevogelte en
gebraad, om lam aan te braden en goed
uit te bakken, rundsribben. Om vissteaks
sappig te houden.
190°C
100°C - 250°C
ECO*
Met deze positie wordt energie bespaard
terwijl de kookkwaliteiten behouden
blijven. In deze sequentie kan er zonder
voorverwarming gekookt worden.
190°C
35°C - 275°C
Traditioneel
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten, bij
voorkeur in een aarden schotel.
200°C
35°C - 275°C
Hetelucht*
Aanbevolen om wit vlees, vis, groenten
zacht te houden. Voor meerdere
bakbeurten tot 3 niveaus.
Positie
Gebruik
190°C
35°C - 250°C
Gecombineerde
warmte
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten, bij
voorkeur in een aarden schotel.
180°C
35°C - 230°C
Voorgestelde T°C
min. - max.
Verwarm uw lege oven voor vooraleer u kookt.
3KOKEN
KOOKFUNCTIES IN “EXPERT” MODUS
Onderwarmte
puls
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten, bij
voorkeur in een aarden schotel.
180°C
75°C - 250°C
9
Krachtige grill
Aanbevolen voor het grillen van
koteletten, worsten, sneetjes brood,
gamba’s op het rooster. Het bakken
gebeurt met het bovenste
verwarmingselement. De grill bedekt de
volledige oppervlakte van het rooster.
4
1 - 4
Warmhouden
Aanbevolen om brood-, briochedeeg
kouglof te doen rijzen.
Op de onderwarmte geplaatste vorm,
niet hoger dan 40°C (bordenwarmer,
ontdooiing).
60°C
35°C - 100°C
Ontdooien
Ideaal voor delicate voedingswaren
(fruittaarten, taarten met room,...). Het
ontdooien van vlees, broodjes, enz....
gebeurt aan 50°C (vlees op het rooster
met een bord eronder om het sap op te
vangen).
35°C
35°C - 75°C
Brood
Aanbevolen baksequentie voor het
bakken van brood. Verwarm voor en
plaats de broodbal op de patisserieplaat
- 2e niveau. Denk eraan een schaaltje
water op de onderwarmte te plaatsen
voor een knapperige en goudbruine
korst.
205°C
35°C - 220°C
Positie
Gebruik
Voorgestelde T°C
min. - max.
3KOKEN
*Bakwijze volgens de voorschriften van de norm EN 60350-1 : 2016 om de conformiteit aan te tonen met de
energie-etiketteringsvereisten van de Europese verordening UE/65/2014.
Tip voor energiebesparing.
Vermijd de deur te openen tijdens het koken om warmteverlies tegen te
gaan.
Plaats nooit aluminiumfolie rechtstreeks in contact met de
onderwarmte, de geaccumuleerde warmte kan het email aantasten.
10
Voedingsstoffen
15
Recepten
Eendenborstfilet
P01
*
Gebraden kip
P02
Lamsschouder
P03
Rundsgebraad
P04
Kalfsribben
P05
Varkensgebraad
P06
Zalmmoten
P07
*
Forel
P08
Lasagne
P09
Opgevulde tomaten
P10
Pizza
P11
*
Quiche
P12
Cakes
P13
Yoghurttaart
P14
Voorgebakken stokbrood
P15
3KOKEN
“RECEPTEN” modus
De «Recepten»-functie kiest voor u de
gepaste bakparameters volgens het te
bereiden voedingsmiddel en zijn gewicht.
ONMIDDELLIJK KOKEN (fig. H)
Selecteer “Gids” op het scherm door aan
de knop te draaien en bevestig.
Het symbool verschijnt en de «Gids»
verschijnt op het scherm.
Er zijn 15 recepten voorgeprogrammeerd.
Raadpleeg onderstaande tabel.
Laat de voedingswaren scrollen door aan
de knop te draaien en druk om uw keuze
te bevestigen.
Er knippert een voorgesteld gewicht op
het scherm. Geef het werkelijke gewicht
van uw voedingswaren in door aan de
knop te draaien en bevestig.
De oven berekent automatisch de ideale
kooktijd en geeft deze weer. Hij start
onmiddellijk.
START UITGESTELD KOKEN (fig. J)
Indien u dat wenst, kan u de eindkooktijd
wijzigen door op de toets te drukken
en de nieuwe eindkooktijd weer te geven
wanneer de oven gestart is.
Bevestig door op de knop te drukken.
De oven stopt en zal later starten zodat
het koken op het gewenste uur afgelopen
is.
Voor recepten die een
voorverwarming vereisen kan er
geen uitgestelde kookstart gebeuren.
* Voor deze gerechten is voorverwarmen
noodzakelijk.
Plaats uw gerecht enkel in de oven aan
het einde van de voorverwarming; de tijd
telt af vanaf dat ogenblik.
11
TIPS EN TRUCS
• Rund, varken, lam
- Haal zeker
het vlees een hele poos voor
u het bakt uit de koelkast: de warmte-
koude schok maakt het vlees hard en zo
krijgt u goudbruin rundsgebraad van
buiten, rood van binnen en warm in de
kern.
Zout het niet vooraleer het te braden:
zout absorbeert bloed en droogt het
vlees uit. Draai het vlees om met spatels:
als u erin prikt, komt er bloed uit. Laat het
vlees altijd na het bakken 5 tot 10
minuten rusten: verpak het in
aluminiumpapier en leg het aan de
ingang van de warme oven : zo vloeit het
bloed dat tijdens het braden naar buiten
werd gezogen terug en voedt het het
gebraad.
- Gebruik aarden bakplaten; glas zorgt
voor vetspatten.
- Bak ook niet in een geëmailleerde
druippan.
Bedek de lamsbout niet met teentjes
look, anders verliest hij zijn bloed; leg de
look eerder tussen het vlees en het bot
of kook de niet gepelde teentjes look
naast de bout en plet deze aan het einde
van de baktijd om de saus te parfumeren;
filter en dien alles heel warm op in een
sauspan.
• Vis
- Bij aankoop moet de geur aangenaam
zijn en mag deze maar weinig naar vis
ruiken.
Vast en stijf lichaam, schubben die sterk
aan het vel kleven, levendig en bol oog
met glanzende en vochtige kieuwen.
• Taarten, quiches
- Vermijd schalen uit glas, porselein: ze
zijn te dik en verhogen de baktijd en de
deegbodem is niet knapperig.
Met fruit kan de taartbodem week
worden: dan kan u er enkele lepeltjes fijn
griesmeel, geplette beschuiten in
paneermeel, amandel- of tapiocapoeder
op doen die al bakkend het sap
absorberen.
Met vochtige of diepgevroren groenten
(prei, spinazie, broccoli of tomaten) kan
u deze met een eetlepel maisbloem
bestrooien.
• Pizza
- Om te vermijden dat de kaas of de
tomatensaus in de oven loopt, kan u een
blad perkamentpapier tussen het rooster
en de pizza leggen.
3KOKEN
12
Proef
Kookse-
quentie
T°C
Inke-
ping
Tijd
Opmerkingen
Zand-
koekjes
(8.4.1)
Hetelucht
Traditie
Hetelucht
165°C
200°C
165°C
2e
2e
3e / 1e
18/20 min
20/23 min
22/25 min
Patisserieplaat
Patisserieplaat lissium
Voorverwarmde oven:
- Patisserieplaat
- Emailbord
Kleine
taartjes
(8.4.2)
Hetelucht
Hetelucht
165°C
160°C
2e
3e / 1e
22/25 min
22 min
Patisserieplaat
Voorverwarmde oven:
- Patisserieplaat
- Emailbord
Biscuit
van
Savoie
(8.5.1)
Hetelucht
Traditie
170°C
175°C
1e
1e
35/40 min
45 min
Voorverwarmde oven,
vorm op grill + 5 min in
uitgeschakelde oven
zonder voorverwarming
2 niveaus N.A.
Appel-
taart
(8.5.2)
Combinatie
Hetelucht
180°C
180°C
1e
3e / 1e
50/55 min
50/55 min
Vorm 20 cm op rooster
Voorverwarmde oven:
- Emailbord 1e inkeping
Grill
oppervlak
(9.1)
Krachtige grill P4 2e
2/3 min
Voorverwarming 5 min
Brood op rooster
Gesloten deur
GESCHIKTHEIDSTESTS VOOR DE FUNCTIE VOLGENS DE IA NORM
EN 60350 :
3KOKEN
13
BUITENOPPERVLAK
Gebruik een zachte doek gedrenkt in een
product voor ramen. Gebruik geen
schuurmiddelen noch harde spons.
DEMONTAGE VAN DE
NIVEAUHOUDERS (fig. A)
Opgelet
Voor alle reiniging van de oven,
moet de oven uitgeschakeld zijn.
Vooraleer tot de demontage over te
gaan moet het toestel afkoelen en
moet men er zich van vergewissen dat
het toestel van het elektriciteitsnet is
afgekoppeld.
Hef het voorste deel van de
niveauhouder op duw op de volledige
houder en doe het voorste haakje uit zijn
uitsparing komen. Trek dan lichtjes de
volledige houder naar u toe om de
achterste haakjes uit hun uitsparingen te
doen komen. Verwijder zo de 2
niveauhouders.
REINIGING VAN HET BINNENGLAS
Demonteer de deur om het binnenglas te
reinigen. Vooraleer het glas te
demonteren, verwijder het overtollige vet
op het binnenglas met een zachte
doeken vaatwasmiddel.
Let op:
Geen schuurmiddelen,
schuurspons of metalen krabbers
gebruiken om de glazen deur van de
oven schoon te maken. Deze kunnen
krassen op het oppervlak en breuk
van het glas veroorzaken.
DEMONTEREN EN HERMONTEREN
VAN DE DEUR (fig. B)
Open de deur volledig en blokkeer deze
met twee rode aanslagen.
Deze vindt u in het plastic zakje van uw
toestel.
- Om het volledige kader met het glas te
verwijderen gaat u als volgt tewerk:
Plaats de twee andere rode aanslagen
in de daartoe voorziene plaatsen.
- Hef het geheel op om het kader met
het glas eruit te klikken.
- Verwijder het kader en het glas.
- Verwijder het volledige binnenglas
door dit te doen draaien.
Dit geheel bestaat uit 2 glazen waarvan
het 1e 2 rubberen aanslagen heeft op de
2 hoeken vooraan.
- Reinig het glas met een zachte spons
en afwasproduct.
Dompel het glas niet in water onder.
Gebruik geen schuurmiddelen noch
schuurspons. - Spoel met helder water,
veeg droog met een niet pluizende doek.
- Na reiniging, plaats het 1e glas terug in
de deur.
Plaats de 2 zwarte rubberen aanslagen
terug op de hoeken vooraan van het 2e
glas waarbij u op de volgende
aanduidingen op het glas let:
Linksboven: L
Rechtsboven: R
Plaats daarna in de deur dit 2e glas door
het op het eerste te plaatsen.
Plaats het kadergeheel met het
buitenglas in de deur.
- Zorg ervoor dat het kader correct onder
de pen naast het scharnier wordt
A
4ONDERHOUD
14
4ONDERHOUD
ingeschoven.
- Klik het kader in door het met de deur
vast te zetten. Steun niet op het kader
alleen.
Uw toestel is opnieuw operationeel.
PYROLYSEREINIGING
Deze oven is uitgerust met een
pyrolysezelfreinigingsfunctie:
Pyrolyse is een verwarmingscyclus van
de ovenruimte bij zeer hoge temperatuur,
waarbij alle vuil die afkomstig is van
spatten of morsen verwijderd wordt.
Vooraleer tot een pyrolysereiniging van
uw oven over te gaan, verwijdert u
eventuele achtergebleven overkooksels.
Verwijder vet op de deur met een
vochtige spons.
Als veiligheidsmaatregel wordt de
reiniging pas uitgevoerd na automatische
vergrendeling van de deur, het is dan
onmogelijk de deur te ontgrendelen.
Haal de accessoires uit de oven
vooraleer een pyrolysereiniging
uit te voeren.
Als de oven is uitgerust met
geëmailleerde niveauhouders  is het
niet nodig deze te verwijderen.
EEN ZELFREINIGINGSCYCLUS
UITVOEREN
Er worden 2 pyrolysecycli voorgesteld:
ECO pyro in 1 uur 30
Pyrolyse van 2u00
ONMIDDELLIJKE REINIGING (fig. C)
Het display mag enkel het uur
weergeven. Het mag niet knipperen.
Draai de functiekiezer op een van de
zelfreinigingscycli.
De pyrolyse start. Het aftellen van de
tijd begint onmiddellijk na de
bevestiging (druk op de knop).
Tijdens de pyrolysecyclus verschijnt
het symbool op het display dat u
aangeeft dat de deur vergrendeld is.
Bij het einde van de pyrolyse knippert
0:00.
Wanneer de oven is afgekoeld,
gebruik een vochtig doek om de
witte as te verwijderen. De oven is
schoon en opnieuw beschikbaar om
te bakken naar uw keuze.
REINIGING MET UITGESTELDE
START (fig. D)
Volg de instructies van de vorige
alinea, stel daarna het einduur van de
pyrolyse in dat u wenst door op de
toets te drukken. Het display knippert,
stel het einduur in met de + of - toetsen.
Na deze acties wordt de start van de
pyrolyse uitgesteld zodat deze eindigt
op het geprogrammeerde tijdstip.
Wanneer uw pyrolyse afgelopen is,
plaatst u de functieschakelaar op 0.
VERVANGING VAN DE LAMP
(fig. E)
Let op:
Zorg ervoor dat het apparaat is
losgekoppeld van het stopcontact
voordat u de lamp vervangt om het
risico van een elektrische schok te
15
5PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN
- De oven warmt niet.
Zorg ervoor dat de oven goed is
aangesloten en controleer of de
elektrische zekering niet is uitgeslagen.
Controleer dat de oven niet in “DEMO”-
modus staat (instellingenmenu).
- De ovenlamp werkt niet. Vervang de
lamp of zekering.
Zorg ervoor dat de oven correct is
aangesloten.
De koelventilator blijft aan na het
uitschakelen van de oven. Dit is
normaal. De ventilatie kan verdergaan
gedurende maximaal één uur na
bereiding om de temperatuur binnen en
buiten de oven te doen verlagen Bij
langer dan een uur, contact opnemen
met de servicedienst.
De pyrolysereiniging wordt niet
uitgevoerd.
Controleer de sluiting van de deur. Als er
een storing op de deurvergrendeling of
temperatuursensor optreedt, bel de
servicedienst.
- Het symbool “deurvergrendeling”
knippert op het display. Deurslot defect,
bel de servicedienst.
4ONDERHOUD
voorkomen. Voer werkzaamheden uit
wanneer het apparaat is afgekoeld.
Kenmerken van de lamp:
25 W, 220-240 V~, 300°C, G9.
U kan de lamp zelf vervangen wanneer
deze niet meer werkt. Demonteer eerst
de linker zijniveauhouder.
De lamp is toegankelijk aan de
binnenkant van de oven.
Druk met het rode aanslaggereedschap
het venstertje omhoog om dit eruit te
halen.
Vervang de lamp (gebruik een rubberen
handschoen om de demontage te
vergemakkelijken) klik daarna het
venstertje in en sluit uw oven opnieuw
aan.
16
6SERVICEDIENST
INTERVENTIES
Eventuele interventies aan uw toestel
moeten worden uitgevoerd door een
gekwalificeerde professionele technicus
van het merk. Om bij het opbellen de
verwerking van uw verzoek te
vergemakkelijken, houdt de volledige
referentie van uw toestel bij de hand
(commerciële referentie, servicereferentie,
serienummer). Deze informatie wordt
weergegeven op het identificatieplaatje.
B: Commerciële referentie
C: Servicereferentie
H: Serienummer
Nr
SERVICE: TYPE:
CC
XXXXXXXXX
XXXXXXXXX
XXXXX XXX
XXXX
XXXXX
XXXXXXXXX
XXXXXXXXX
XX XX XXXX
XXXXX
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

De Dietrich DKP7320A de handleiding

Type
de handleiding