De Dietrich DOM1545DG de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding
NL GEBRUIKSAANWIJZINGEN
Oven
PRESENTATIE VAN UW OVEN :
Programmakiezer
Bedieningshendel
Draadrichels (3 posities)
Voorstelling van de programmakiezer:
Weergave van de bak-/kookstanden
Indicator van de bak-/kookduur
Weergave van de bak-/kookduur /
timer
Timerindicator
Indicator van het baktijdeinde
Weergave van de klok
Indicator van de richels / stilstand
draaiplateau
Indicator van de
bedieningspaneelvergrendeling
(kinderbeveiliging)
Indicator van het vermogen van de oven
GEBRUIK VAN DE
PROGRAMMASCHAKELAAR
INSTELLEN VAN DE TIJD :
Tijdens het aansluiten van de oven. Het
display knippert op 12u00.(2.1.1).
Stel het uur in met behulp van de keuzeknop.
(2.1.2).
Bijvoorbeeld: 12U30 (2.1.3).
Druk op de toets om de tijd te bevestigen.
(2.1.4).
De weergave knippert niet meer. (2.1.5).
Klok op tijd zetten
-Druk enkele seconden op de toets tot
de display begint te knipperen , daarna
loslaten.(2.2.1). Een pieptoon geeft aan dat u
kunt beginnen met instellen.
-Pas de instelling van de tijd aan met de
toetsen (2.2.2). Druk op de toets om de tijd te
bevestigen (2.2.3).
Let op
Indien u de nieuwe tijd niet bevestigt,
zal het display na enkele seconden zelf de
tijd bevestigen.
ONMIDDELLIJK BAKKEN :
De programmaschakelaar moet alleen de tijd
weergeven. Deze mag niet knipperen.
- Selecteer de baktijd met de keuzeknop
(2.3.1).
Bijvoorbeeld: —> Aanbevolen tem-
peratuur 180°C.(2.3.2).
- Bevestig door op toets te drukken (2.3.3).
De baktemperatuur wijzigen:
U kunt het vermogen wijzigen.
Uw oven adviseert u de beste temperatuur
voor deze bakwijze.
- U kunt de temperatuur echter wijzigen door op de
toetsT°Cte drukken (2.4.1).
De temperatuur knippert op de display. (2.4.2).
-Stel de temperatuur in met behulp van de
keuzeknop.(2.4.3).
Bijvoorbeeld: —> aangepast op
220°C(2.4.4).
- Bevestig door op de toets te drukken.
De indicator voor temperatuurstijging
geeft de temperatuurtoename
aan in de oven.
als de oven de gekozen temperatuur heeft
bereikt hoort u een reeks pieptonen (2.4.5).-
Om het bakken te stoppen, drukt u enkele
seconden op de toets STOP.
2.1
b
b
b
2.3
2.4
b
A
B
C
1.1
1.2
2.2
nederlands
1
IDENTIFICATIE
GEBRUIK
2
A
B
C
D
E
F
G
I
H
GEPROGRAMMEERD BAKKEN :
Onmiddellijk bakken met geprogrammeerde
baktijd
- Kies de gewenste bakwijze en pas de
temperatuur aan. (zie paragraaf: onmiddellijk
bakken).
- Druk op toets (2.5.1).
De weergave 0h00 knippert om aan te
geven dat instellen dan mogelijk is.
-Stel de baktijd in met behulp van de knop.
(2.5.2).
Bijvoorbeeld: 30 min bakken (2.5.3).
-Bevestig door op toets te drukken.
De tijd wordt onmiddellijk na de instelling
afgeteld.
De temperatuurverhoging in de oven
wordt weergegeven .
De weergave van de baktijd knippert niet
meer. (2.5.4).
Na deze 5 instellingen begint de oven te
verwarmen:
als de oven de gekozen temperatuur heeft
bereikt hoort u een reeks pieptonen.
Na het bakken (einde geprogrammeerde tijd),
- stopt de oven, 0h00 knippert (2.5.5). u hoort
gedurende enkele minuten een reeks pieptonen.
U stopt de pieptonen door op een willekeurige
toets te drukken.
GEPROGRAMMEERD BAKKEN :
Uitgesteld bakken met gekozen eindtijd
Volg de aanwijzingen bij bakcyclus ins-
tellen.- Druk op toets tot de indicator
einde bereidingstijd gaat knipperen
(2.6.1).
De weergave voor het einde van de berei-
dingstijd knippert om aan te geven dat u
deze kunt instellen (2.6.2).
- Draai de keuzeknop om de eindtijd van het
bakken te programmeren (2.6.3).
Bijvoorbeeld:Einde bakduur 13u30 min (2.6.4).
-Druk op de toets om de tijd te bevesti-
gen.(2.6.5).
Na enkele seconden registreert de oven auto-
matisch de instelling.
De weergave van het einde van de bereiding-
stijd knippert niet meer.
-De display schakelt weer over op het uur van
de dag.
-Een display geeft aan dat uw oven in uitges-
telde bakmodus is. (2.6.6).
Na deze 3 instellingen is het starten van de
oven uitgesteld zodat het bakken klaar is
om 13u30.
Na het bakken (einde geprogrammeerde tijd),
- de oven stopt, de indicator van de bakduur
en 0:00 knipperen.
- u hoort gedurende enkele minuten een reeks
pieptonen. U stopt de pieptonen door op een
willekeurige toets te drukken.
GEBRUIK VAN DE TIMERFUNCTIE :
- De programmaschakelaar van uw oven
kan als onafhankelijke timer worden gebruikt
zodat u een tijd kunt aftellen zonder de oven te
laten werken.
Bij het gebruik van de timer wordt op de display
de tijdweergave vervangen door weergave van
de timer.
- Druk 1 keer op de toets (2.7.1).
Het symbool van de timer en 0m00s knip-
peren. (2.7.2).
- Stel de tijd in met behulp van de keuzeknop
- Druk opnieuw op de toets om de tijd te beves-
tigen. Na enkele seconden stopt de display met
knipperen en begint de timer de bakduur in
seconden af te tellen.
Als de periode is afgelopen hoort u een reeks
pieptonen van de timer om u te waarschuwen.
U stopt de pieptonen door op een willekeurige
toets te drukken.
Let op
U kunt op elk moment de programmering
van de timer annuleren of wijzigen door te
drukken op de toets en de tijd vervol-
gens op 00:00 te zetten
.
• VERGRENDELING VAN DE BEDIENING
(KINDERBEVEILIGING)
U kunt de toegang tot de bediening van de
oven verbieden door als volgt te werk te gaan:
2.5
b
2.6
b
2.7
b
2.8
b
nederlands
als de oven af staat, druk gedurende enkele
seconden tegelijkertijd op de toetsen
STOP. (2.8.1).
Een “hangslot” verschijnt dan op de
display.(2.8.2). - de toegang tot de bedienin-
gen van uw oven is geblokkeerd.
Om te ontgrendelen, druk gedurende enkele
seconden en tegelijkertijd op de toetsen
STOP.
U heeft weer toegang tot de bediening van
uw oven.
DE FUNCTIE “STAND-BY”:
- Uw oven is voorzien van een functie
stand-by (lange slaapstand)
- De display geeft de tijd weer.
- Na 4 min. zonder actie door de gebruiker gaat
de display van het oven over op stand-
by.(2.9.1).U kunt nu geen enkele toets
gebruiken.
Om de display weer te activeren drukt u op de
functiekeuzetoets.
- De display van de oven is weer operationeel,
u kunt weer bereidingen uitvoeren.
CONTRAST INSTELLEN :
-Stel de tijd in op 00:10 (zie het instellen
van de tijd op)
- Druk op de toets tot -CO- wordt weer-
gegeven.(2.10.1).
- Stel de bereidingstijd in met behulp van de
keuzeknop. (2.10.2).
- Druk op de toets om de tijd te bevestigen.(
2.10.3).
DEMO ”MODUS” :
-Stel de tijd in op 0:00:00 (zie het instellen
van de tijd )
- Bevestig en druk gelijktijdig gedurende 10 s
op de toetsen
STOP
tot DEMO wordt
weergegeven.(2.11.1))
- Om terug te gaan naar normale modus stelt u
de tijd in op 00:00 en drukt opnieuw op de
toetsen
STOP
tot DEMO van de dis-
play verdwijnt.
Let op
Als uw oven in DEMO modus staat zijn
de verwarmingselementen uitgeschakeld.
DE «MAGNETRON» FUNCTIE:
— De programmakiezer mag alleen de
tijd weergeven. Deze mag niet knipperen.
- Selecteer de gekozen kookstand met behulp
van de bedieningshendel (2.14.1).
- Voorbeeld: —> Vermogen 1000 W (2.14.2).
- Valideer door gewoon op de bedieningshendel
te drukken (2.14.3).
- De kookduur knippert op het display (2.14.4).
- Stel de duur in met behulp van de bediening-
shendel (2.14.5).
- Voorbeeld: 1 min 30 s (2.14.6).
- Valideer door op de bedieningshendel te
drukken (2.14.7).
Het kookproces start.
Het vermogen kan worden gewijzigd
- Druk op de toets tot het display knippert,
en laat de toets vervolgens los (2.14.8).
- Het vermogen (1000 W) knippert en kan dus
worden ingesteld (2.14.9).
- Stel het vermogen in met behulp van de
bedieningshendel (2.14.10)
- Voorbeeld: 800 watt (2.14.11).
- Valideer door op de bedieningshendel te drukken.
Druk gedurende enkele seconden op de toets
om het kookproces stop te zetten.
DE AUTOMATISCHE BAKFUNCTIES:
Programmering van de automatische
bakfunctie volgens het gewicht.
De programmakiezer mag alleen de tijd
weergeven. Deze mag niet knipperen.
- Selecteer de stand met behulp van de bedie-
ningshendel
(2.15.1); het logo knippert
(2.15.2).
- Selecteer bakstand ICS
(2.15.3).
- Voorbeeld: P2 —> gewicht, 500 g
(2.15.4)
.
W
2.9
2.10
2.11
b
b
b
2.14
2.15
b
b
nederlands
- Stel het gewicht in met behulp van de bedie-
ningshendel
(2.15.5)
.
Voorbeeld: 625 g
(2.15.6)
.
- Valideer door gewoon op de bedieningshendel te
drukken
(2.15.7)
.
- het pictogram van de gebruikte bakstand en
de berekende tijd worden automatisch
weergegeven. De oven start
(2.15.8)
.
Opmerkingen:
U kunt uit 2 automatische programma’s kiezen
om groenten te garen,
P5 en P6.
(zie hoofdstuk
HANDLEIDING VOOR
AUTOMATISCH BAKKEN
).
De automatische programmering van quiches
en verse taarten gebeurt niet volgens het
gewicht, maar stemt overeen met een
schaalbreedte tussen 27 en 30 cm.
nederlands
*
*
- Selecteer de bak-/kookwijze met behulp
van de bedieningshendel
Valideer de selectie door op de bediening-
shendel te drukken.
b
b
HETE LUCHT
(aanbevolen temperatuur 200°C mini 50°C maxi 220°C)
Het bakken gebeurt met een verwarmingselement dat zich achter in de oven bevindt en door de
luchtcirculatie.
Snelle temperatuurstijging: voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te verwarmen.
Aanbevolen om wit vlees, vis en groenten sappig te houden.
Om tot 2 gerechten samen te bereiden.
GECOMBINEERDE WARMTE
(aanbevolen temperatuur 200°C mini 50°C maxi 220°C)
Het bereiden gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de luchtver-
mengingsschroef.
Drie gezamenlijke warmtebronnen: veel warmte onder, een beetje hete lucht en een lage grillstand
voor een gouden korstje.
Aanbevolen voor quiches, taarten, taarten met saphoudende vruchten, bij voorkeur in een aarde-
werken schotel.
Traditioneel
(aanbevolen temperatuur 200°C mini 35°C maxi 220°C)
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement.
In deze stand kunt u energie besparen zonder de bakkwaliteit te beïnvloeden.
Alle bereidingen gebeuren zonder voorverwarming.
BAKWIJZEN VAN DE OVEN
nederlands
BAKWIJZEN VAN DE OVEN
*
Bereidingswijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm EN 50304 en de
Europese richtlijn 2002/40/EG.
nederlands
GRILL
(aanbevolen temperatuur 200°C mini 50°C maxi 200°C)
Het bakken gebeurt tegelijk door het bovenste verwarmingselement en de
hete lucht.
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en rollades blijven sappig en krokant.
Schuif de braadslee op de laagste richel.
Aanbevolen voor gevogelte of rollades, om lamsbout en T-bone aan te braden en te garen. Om
grote stukken vis mals te houden.
VARIABELE EN STERKE GRILL
(aanbevolen standen 3 - mini 1 - maxi 3 )
Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
De sterke grill bedekt het gehele oppervlak van het rooster. De matige grill is net zo efficiënt als
de sterke grill, voor kleinere hoeveelheden.
Aanbevolen voor het bakken van karbonade, worstjes, sneden brood, gamba’s rechtstreeks op het
rooster.
WARM HOUDEN
(aanbevolen temperatuur 80°C mini 35°C maxi 100°C)
In deze positie kan het voedsel warm gehouden worden door een dosering van het verwarming-
selement achter in de oven samen met de luchtcirculatie.
Aanbevolen om brooddeeg, broodjes en tulband te laten rijzen ...waarbij de temperatuur niet boven
de 40°C komt (opwarmen van borden, ontdooien).
b
MICROGOLVEN
Vermogen Gebruik
1000 W / 900 W
Snel verwarmen van dranken, water, waterhoudende gerechten. Koken van
waterhoudende gerechten (soep, saus, tomaten...).
800 W / 700 W
Koken van verse of diepvriesgroenten.
600 W
Smelten van chocolade.
500 W
Koken van vis en schaaldieren. Opwarmen op 2 niveaus: Stoven van
peulvruchten. Verwarmen of koken van gerechten op basis van eieren.
400 W / 300 W
Zachtjes koken van melkproducten, jam.
200 W
Manueel ontdooien. Zacht laten worden van boter, ijs.
100 W
Ontdooien van gebakjes op basis van crème.
WEERGEGEVEN VERMOGEN: 1000 W
GEBRUIK VAN DE VERMOGENNIVEAUS
nederlands
AUTOMATISCHE WARMHOUDFUNCTIE
Als u op het einde van een magnetronprogramma uw gerecht in de oven laat staan zonder de deur te openen,
wordt na 2 minuten de warmhoudfunctie ingeschakeld om uw gerecht op temperatuur te houden. «Warm
houden» knippert dan.
Na 15 minuten weerklinken twee pieptonen om het einde van het warmhoudprogramma aan te kondigen.
- Selecteer de bak-/kookwijze met behulp
van de bedieningshendel
Valideer de selectie door op de bedieningshen-
del te drukken.
b
b
b
Door diepvriesgroente in de magnetron te ontdooien wint u veel tijd.
Voor het ontdooien van gerechten gebruikt u de AUTOMATISCH ONTDOOIEN functie of de MAGNETRON
functie op 200 W.
Wat u dient te weten:
Kleine stukjes vlees of vis kunnen onmiddellijk na het ontdooien worden gebakken. Grote stukken
vlees zoals rollade of hele vis zijn aan het eind van het ontdooiprogramma nog licht bevroren.
Wij raden u aan een rusttijd te voorzien die ten minste gelijk is aan de ontdooiingtijd om zo een
gelijkmatige temperatuur te verkrijgen.
Een voedingsmiddel dat bedekt is met ijskristallen zal minder snel ontdooien. In dit geval zult u de
ontdooitijd moeten verlengen.
Een paar tips:
De ontdooitijd varieert naar gelang het type apparaat. Dit hangt ook af van de vorm, grootte en oorspronkelijke
temperatuur en de kwaliteit van de voedingsmiddelen.
In de meeste gevallen moet de verpakking worden verwijderd. Verwijder de metalen nietjes van de
verpakkingen.
Halverwege het ontdooien dient u de stukken om te draaien, te vermengen of uit elkaar te halen als zij samen
zijn ingevroren.
Als u een stuk vlees of vis ontdooit dat zo groot is dat hierdoor het draaiplateau niet meer kan draaien, gebruik
dan de functie stilzetten plateau. Draai het gerecht in dit geval regelmatig om.
Laat vlees en vis op een schotel omgekeerd op een ander bord ontdooien om het vrijkomende vocht weg te
laten stromen. Als het in contact blijft met het voedingsmiddel, wordt het oververhit.
Vries nooit opnieuw voedingsmiddelen in voordat u deze heeft gekookt of gebakken.
Tijdsduur van het ontdooiprogramma:
De tijd van het ontdooiprogramma is berekend voor voedingsmiddelen die op -18°C zijn ingevroren.
Dit geeft u een aanwijzing voor de benodigde ontdooitijd, maar de werkelijke duur kan verschillen
volgens de dikte, de vorm, de grootte en de verpakking van het voedingsmiddel.
ONTDOOIEN
EEN GERECHT ONTDOOIEN
Met deze oven kunt u op twee verschillende programma’s ontdooien.
- Automatisch ontdooien P1 of P2. U kiest het type programma en voert het gewicht in.
P1: automatisch ontdooien van vlees, gevogelte en kant en klaar gerechten.
P2: automatisch ontdooien van brood en zoete broodjes.
nederlands
b
Voedingsmiddelen
Hoeveelhei
d
Tijd Aanbevelingen
·Ontdooien van blader- of
gebroken deeg
400 g 1 - 3 min.
Leg het op keukenpapier en draai het
halverwege het ontdooien om.
Voedingsmiddelen
Hoeveelhei
d
Tijd Aanbevelingen
Jakobsschelpen (noten) 500 g 5 - 7 min.
Leg het op een bord en meng
halverwege het ontdooien.
Gepelde garnalen 100 g 1 - 2 min.
Hele roze garnalen 200 g 2 - 4 min.
Zeekreeft/gamba’s (10) 500 g
6 tot 60 min.
Voedingsmiddelen Hoeveelheid Tijd
Hele vis/moten/filets/grote stukken
100 g
200 g
400 g
500 g
750 g
1000 g
1 - 2 min.
3 - 5 min.
5 - 7 min.
7 - 9 min.
12 - 14 min.
17 - 19 min.
Kalkoenvlees/varkensvlees/kalfsvlees/rundvlees/gevogel
te
Braadstuk/plakken/stukken/enz...
100 g
200 g
400 g
500 g
750 g
1000 g
1250 g
1500 g
1750 g
2000 g
1 - 2 min.
3 -5 min.
5 -7 min.
7 - 9 min.
12 - 14 min.
17 - 19 min.
23 - 25 min.
28 - 30 min.
34 - 36 min.
39 - 41 min.
Bloemkool/broccoli/wortelen/champignons/macedoine/en
z...
500 g
750 g
1000 g
7 - 9 min.
12 - 14 min.
17 - 19 min.
Voedingsmiddelen Hoeveelheid Tijd
Aardbeien
Frambozen/morellen
Aalbessen/bosbessen/zwarte bessen
250 g
250 g
250 g
7 - 9 min.
6 - 8 min.
5 - 7 min.
HANDLEIDING VOOR HET ONTDOOIEN
nederlands
- Selecteer de bak-/kookwijze met behulp
van de bedieningshendel
Valideer de selectie door op de bedieningshen-
del te drukken.
b
b
HETELUCHT + MAGNETRON
Met de hete lucht + microgolven functie kunt u de microgolven met hete lucht combineren om
tijd te winnen. U beschikt over de volgende vermogens voor de microgolven: 100-200-300-400-
500 W.
Advies
:
Gebruik bij het bakken met hete lucht + microgolven functie geen metalen schaal.
Bakken op 2 niveaus:
Om gelijktijdig een kalfsrollade van 800kg en een gegratineerde aardappelschotel met 800 g
aardappelen te bereiden: 55 min. op 170° C en 300 W. Wij raden u aan om het te gratineren
gerecht op het draaiplateau te zetten en de kalfsrollade in de braadslee op niveau 3.
Let op:
Wanneer u de microgolven + hete lucht functie gebruikt moet u de magnetronoven nooit
voorverwarmen, dit kan het apparaat beschadigen.
Voedingsmiddele
n
Hoeve
elheid
Programmerin
g
MG + HL
Tijd
(min.)
Advies
Lamsschouder
met bot
1,300 g 200 W + 200°C 32 - 37 In de braadslee, niveau 2
Lendestuk 800 g 200 W + 200°C 23 - 28 In een schotel op het rooster, niveau 2
Kip/parelhoen 1200 g 200 W + 200°C 35 - 40 In een schotel op het rooster, niveau 1
Kalkoenrollade 800 g 300 W + 180°C 32 - 37 In een schotel op het rooster, niveau 2
varkensrollade 1200 g 300 W + 180°C 47 - 52 In een schotel op het rooster, niveau 2
Kalfsrollade 1000 g 300 W + 180°C 37 - 42 In een schotel op het rooster, niveau 2
Gebruik een hittebestendige schaal voor magnetronovens, bij voorkeur van aardewerk (minder
vetspatten dan bij glas).
Geef de voorkeur aan rollade zonder spek om vetspatten en rook te beperken.
Aan het eind van de bakcyclus op smaak brengen, laat het gebraad 10 min. in aluminiumpapier
rusten. Zo ontspannen de vleesvezels en wordt het vlees mals en sappig.
nederlands
- Selecteer de bak-/kookwijze met behulp
van de bedieningshendel
Valideer de selectie door op de bedieningshen-
del te drukken.
b
b
GRILL + MAGNETRON
Met deze functie kunt u tegelijkertijd de grill en de magnetron gebruiken voor snel bakken.
Deze magnetronovenoven heeft twee bakniveaus voor grill + microgolven:
Sterke grill + microgolven en Zachte grill + microgolven.
U kunt deze combineren met de volgende 7 vermogens: 100 W/200 W/300 W/400 W/500 W/600
W/700 W
Voedingsmiddelen Hoeveelheid Programmering Tijd
Lamsschouder (zonder bot en opgebonden)
1,300 g 200 W + Sterke Grill 40 - 45 min.
Lendestuk 800 g 200 W + Sterke Grill 18 - 23 min.
Kip, parelhoen 1200 g 500 W + Sterke Grill 25 - 27 min.
Kalkoenrollade 800 g 300 W + Sterke Grill 27 - 32 min.
varkensrollade 1000 g 300 W + Sterke Grill 35 - 40 min.
Kalfsrollade 1200 g 300 W + Zachte Grill 50 - 55 min.
Gebruik een hittebestendige schaal voor magnetronovens, bij voorkeur van aardewerk (minder
vetspatten dan bij glas).
Leg het gerecht in een schaal op het rooster op niveau 1, draai het halverwege het bakken om.
Geef de voorkeur aan rollade zonder spek om vetspatten en rook te beperken.
Aan het eind van de bakcyclus op smaak brengen, laat het gebraad 10 min. in aluminiumpapier
rusten. Zo ontspannen de vleesvezels en wordt het vlees mals en sappig;
HANDLEIDING VOOR GRILL + MAGNETRON
nederlands
- Selecteer de bak-/kookwijze met behulp
van de bedieningshendel
Valideer de selectie door op de bedieningshen-
del te drukken.
b
b
b
Bakken met functie STERKE GRILL. Zet het voedingsmiddel op rooster + braadslee (voor het
opvangen van het braadnat) op niveau 3. Draai het halverwege het bakken om.
Voedingsmiddelen Hoeveelheid Tijd
Andouillette, witte en bloedworst, worstjes
(met een vork gaatjes in het vel prikken)
4 tot 6 stuks 22 - 30 min.
Varkensribben 4 eenheden 27 - 32 min.
Lamskotelet 4 eenheden 15 - 17 min.
Runderrollade 800 g 23 - 25 min.
Gerookt spek 4 tot 6 plakjes 18 - 25 min.
HANDLEIDING VOOR BAKKEN MET DE GRILL
GRILL
Met deze functie kunt u gerechten zoals gegratineerde schotels en vlees bakken en van een
bruin laagje voorzien.
De functie kan voor of na het bakken worden gebruikt, naar gelang het recept.
Deze magnetronoven heeft 2 grillniveaus: GRILL HOOG en GRILL MATIG.
In het algemeen gebruikt u de HOGE GRILL voor het grillen van vlees en vis, en het niveau
MATIGE GRILL om te gratineren en fijnere voedingsmiddelen te bruinen.
Gebruik de oventoebehoren (rooster of braadslee) op niveau 1, 2 of 3 naar gelang de hoogte van
de schaal of het voedingsmiddel.
nederlands
b
DRAAIENDE WARMTE
Met de hete lucht functie kunt u gerechten bakken en van een bruin laagje voorzien zoals in een
traditionele oven.
Advies:
De baktemperatuur kan ingesteld worden tussen 50° C en 220° C, met stappen van 5°C.
Gebruik bijbehoren (rooster of braadslee) altijd op niveau 1 of 2. U krijgt zo ook een betere verdeling
van de hitte en een optimaal bakresultaat.
Gebruik hittebestendige schalen.
Als u iets wilt ontdooien na een bakcyclus met één van de hete lucht functies, raden wij u aan
ongeveer tien minuten te wachten voor een beter resultaat.
Bakken op 2 niveaus:
Verwarm de oven voor.
Om 2 appeltaarten gelijktijdig op 200°C gedurende 1 uur te bakken. Wij raden u aan om de eerste
taart in de glazen braadslee te bereiden op niveau 1, en de tweede in de taartvorm op het rooster op
niveau 3. Verwissel de twee taarten halverwege de bakcyclus van plaats.
- Selecteer de bak-/kookwijze met behulp
van de bedieningshendel
Valideer de selectie door op de bedieningshen-
del te drukken.
b
Met de automatische kookfunctie worden de tijd en de functie automatisch berekend naar
gelang het soort gerecht en het gewicht.
DE AUTOMATISCHE BAKFUNCTIES
-
+
-
+
1
2
-
+
3
Programmering van automatische
bakfunctie door het gewicht.
De programmaschakelaar moet alleen de
tijd weergeven. Deze mag niet knipperen.
- Selecteer de baktijd met de keuzek-
nop
, het logo knippert
- Selecteer de bereidingswijze ICS-
Voorbeeld: P2 —> gewicht, 500 g.
-Stel de bereidingstijd in met behulp van
de keuzeknop.
Bijvoorbeeld: 625g
- Bevestig door op toets te drukken.
- het pictogram van de gebruikte
bereidingswijze en de automatisch
berekende tijd worden weergegeven. De
oven begint te werken.
Opmerking:
U hebt de keuze tussen 2 automatische
programma’s voor de koken van groenten, P5
en P6.
(zie hoofdstuk HANDLEIDING VOOR
AUTOMATISCH BEREIDEN).
De automatische programmering van verse
quiches en taarten is niet afhankelijk van het
gewicht maar van de diameter van de
taartvorm tussen 27 en 30 cm.
4
1
2
3
4
nederlands
Kalkoen,
varkensvlees,
kalfsvlees.
Met deze functie kan kalkoen-, varkens- of kalfsrollade van 500 tot 2000 g
worden gebakken en van een bruin laagje worden verzien.
Het bakken geschiedt met de magnetron + hete lucht functie.
Gebruik een hittebestendige schaal voor magnetronovens, bij voorkeur
van aardewerk (minder spatten dan bij glas).
Geef de voorkeur aan rollades zonder spek om vetspatten en rook te
voorkomen.
Haal het vlees uit de koelkast en laat het 1 uur op
omgevingstemperatuur rusten voordat u het in de magnetronoven zet.
Zet de schaal op het rooster op niveau 2.
Laat de rollade na het bakken, verpakt in aluminiumpapier 10 minuten
rusten. Door het vlees te laten rusten ontspannen de vezels en wordt uw
rollade mals en sappig.
Breng op smaak aan het eind van de bakcyclus.
Rundvlees
Met deze functie kunt u Runderrollade van 500 tot 2000 g bakken en van een bruin laagje
voorzien.
Het bakken geschiedt met de gecombineerde microgolven + hete lucht functie.
Gebruik een hittebestendige schaal voor magnetronovens, bij voorkeur van aardewerk
(minder spatten dan bij glas).
Geef de voorkeur aan rollades zonder spek om vetspatten en rook te voorkomen. En niet
te dik, zo krijgt u een uitstekend resultaat.
Haal het vlees uit de koelkast en laat het 1 uur op omgevingstemperatuur rusten voordat
u het in de magnetronoven zet.
Zet de schaal op het rooster op niveau 2.
Laat de rollade na het bakken, verpakt in aluminiumpapier 10 minuten rusten. Door het
vlees te laten rusten ontspannen de vezels en wordt uw rollade mals en sappig.
Blus het braadnat in de schaal voor de jus. Breng op smaak aan het eind van de
bakcyclus.
Vis
Met deze functie kunt u vis van 100 g tot 1000 g bakken. Alle vis
kan in de
magnetronoven worden bereid. Zorg er alleen voor dat u verse vis
gebruikt.
Het koken geschiedt met de microgolven functie.
U kunt de gehele vis koken (in dit geval een snede maken op het dikste
gedeelte), of in plakken of als filet.
Leg de vis in een ronde of ovale glazen schaal voor magnetronovens,
voeg 2 tot 3 lepels water, citroen of witte wijn toe en bedek het met het
deksel of met plastic folie, aan het eind van het koken op smaak brengen.
Zet de schotel op het glazen draaiplateau.
HANDLEIDING VOOR AUTOMATISCH BAKKEN
P1
P2
P3
nederlands
Gevogelte
Met deze functie kan een hele kip of een kip in stukken (poten) van 500 tot
2000 g, worden bruin gebakken.
Het bakken geschiedt met de microgolven + hete lucht en/of grill functie.
Gebruik een hittebestendige schaal voor magnetronovens, bij voorkeur
van
aardewerk (minder spatten dan bij glas). Kippenpoten kunnen direct op
de glazen braadslee worden gelegd.
Met een vork gaatjes prikken in het vel om spatten te voorkomen.
Giet wat olie over het gevogelte, bestrooi met peper, zout en kruiden naar keuze.
De hele kip: zet de schaal op het rooster op niveau 1.
De kippenpoten: tot 900 g zet u de braadslee op niveau 2.
Na de bakcyclus het gevogelte 5 min. in de magnetronoven laten rusten
voordat u het serveert.
Groenten
Met deze functie kunt u groenten van 100 tot 1000 g koken.
Het koken geschiedt met de microgolven functie.
Kies goed verse groenten en kook ze met:
- 2 lepels water tot 200 g
- 1/2 dl water tot 500 g
- 1 dl water tot 1000 g
Pas de schaal aan aan het volume van het gerecht en bedek het,
met uitzondering van champignons.
Zet de schotel op het glazen draaiplateau.
Een pieptoon halverwege de kooktijd geeft aan dat u het gerecht moet
mengen. Voeg boter of olie toe en breng op smaak.
Aan het einde van de kooktijd de groenten enkele minuten laten rusten
voordat u ze serveert.
P5 maakt het koken van harde en vezelige groenten mogelijk:
spruiten, witte kool in dunne plakjes, bloemkool of broccoli in struikjes,
wortelen in plakjes, knolselderij in stukjes, enz...
Met L2 kunt u zachte waterhoudende groenten koken:
courgettes in plakjes of blokjes, prei in dunne ringen, aardappelen
gesorteerd naar grootte of in regelmatige stukken gesneden, tomaten in
vieren gesneden, witlof in vieren gesneden en met citroensap besprenkeld,
bladspinazie, champignons in dunne plakjes, enz...
Gegratineerde
aardappelsch
otel
Met deze functie kunt u een gegratineerde aardappelschotel van1 500 g tot
2000 g bakken en van een bruin laagje voorzien.
Het bakken geschiedt met de gecombineerde microgolven + grill functie.
Gebruik een hittebestendige schaal voor de magnetron die bestand is tegen
hoge temperaturen.
Bereiding: vet een ovenschotel in, leg er de helft van de geschilde
en in
dunne plakjes gesneden aardappelen in. Bestrooi met geraspte
gruyèrekaas. Voeg de rest van de aardappelen toe en bedek alles met
de rest van de gruyèrekaas. Vermeng de crème, de melk, het ei en
breng op smaak. Giet dit over de aardappelen.
Zet de schotel op het glazen draaiplateau.
Na het bakken 5 tot 10 minuten laten rusten.
0,5 kg 0.75 kg 1 kg 1,5 kg 2 kg
Aardappelen 300 g 450 g 600 g 900 g 1200 g
Crème fraîche 50 g 75 g 100 g 150 g 200 g
Melk 50 g 75 g 150g 250 g 300 g
Eieren 111 22
Gruyère 50 g 75 g 100 g 100 g 150 g
Zout, peper, nootmuskaat ja ja ja ja ja
P4
P7
P5
P6
nederlands
Gegratineerd
gerecht
diepvriesprod
ucten
Met deze functie kunt u kant en klare diepvriesgerechten opwarmen en gratineren
(lasagne à la bolognaise, gegratineerde aardappelschotel, rundergehakt met
aardappelpuree, gegratineerde vis, enz...) van 250 tot 1000 g.
Het opwarmen of het bakken geschiedt met de microgolven + grill functie.
Verwijder de verpakking en leg het gerecht in een hittebestendige schaal voor de
magnetron die bestand is tegen hoge temperaturen. Kies bij voorkeur een schaal die
overeenkomt met de afmeting van het gerecht. Niet afdekken.
Zet de schotel op het glazen draaiplateau.
Pizza
diepvries
Met deze functie kunt diepvriespizza’s van 100 g tot 750 g opwarmen of
bakken en van een bruin laagje voorzien.
Het opwarmen of het bakken geschiedt met de hete lucht functie.
Verwijder de verpakking van de pizza en leg deze op het rooster op niveau
2.
Verse quiche
Met deze functie kunt u verse quiches met een diameter van 27 tot 30 cm
bakken en van een bruin laagje voorzien.
Het bakken geschiedt met de magnetron + hete lucht functie.
Gebruik een hittebestendige taartvorm voor magnetronovens (pyrex,
aardewerk...).
Wanneer u kant-en-klaar deeg gebruikt dient u het bijgevoegde bakpapier te
gebruiken.Knip het papier volgens de afmetingen van de vorm.
Leg de taartvorm op het rooster op niveau 2.
Tips:Geen metalen vorm gebruiken.
Bak de quiche zodra u de bereiding op het deeg hebt gegoten. Laat het
deeg nooit doorweken, want zo wordt het niet goed gebakken.
Verse taart
Met deze functie kunt u verse taarten met een diameter van 27 tot 30 cm
bakken en van een bruin laagje voorzien.
Het bakken geschiedt met de magnetron + hete lucht functie.
Gebruik een hittebestendige taartvorm voor magnetronovens (pyrex,
aardewerk...).
Wanneer u kant-en-klaar deeg gebruikt dient u het bijgevoegde bakpapier te
gebruiken.Knip het papier volgens de afmetingen van de vorm.
Leg de taartvorm op het rooster op niveau 2.
Advies
: Geen metalen vorm gebruiken.
P8
P9
P10
P11
nederlands
nederlands
Test Lading Geschat
te tijd
Vermogenkeuze Schalen/Advies
Eiercrème
(12.3.1)
1000 g
750 g
16 - 18
min.
13 - 15
min.
500 W Pyrex 227
Op het draaiplateau
Pyrex 220
Op het draaiplateau
Savoie gebak
(12.3.2)
475 g 6 - 7 min. 700 W Pyrex 827
Op het draaiplateau
Vleesbrood
(12.3.3)
900 g 14 min. 700 W Pyrex 838
Bedekken met plasticfolie
.
Op het draaiplateau
Ontdooien
van vlees
(13.3)
500 g 11 - 12
min.
200 W Op het draaiplateau
Ontdooien van
frambozen
(B.2.1)
250 g 6 - 7 min. 200 W Op een plat bord
Op het draaiplateau
Gegratineerde
aardappelschot
el
(12.3.4)
1100 g 23 - 25
min.
Zachte Grill
+ 700 W
Pyrex 827
Op het draaiplateau
Kip
(12.3.6)
1200 g 24 -26
min.
Sterke Grill
+ 500 W
Zet het gerecht op het rooster +
braadslee Op niveau 1 in de oven
zetten vanaf de onderkant
Halverwege de baktijd
omdraaien
35 - 40
min.
Hete lucht
200°C
+ 200 W
In geëmailleerde aardewerken
schotel
Op het rooster plaatsen
op niveau 1 vanaf deonderkant
Gebak
(12.3.5)
700 g 20 min. Hete lucht
220°C + 200 W
Pyrex 828
Op rooster, niveau 1
Keuringstest volgens de normen CEI/EN/NF EN 60705;
De Internationale Elektrotechnische commissie, SC.59K, heeft een norm ingesteld met betrekking tot
vergelijkende prestatiekeuringen uitgevoerd op verschillende magnetronovens. Wij bevelen u het
volgende aan voor dit apparaat:
BIJ
PROBLEMEN
nederlands
Advies
Mocht u het probleem ondanks deze tips niet kunnen oplossen, neem dan contact op met de
servicedienst.
U twijfelt over de goede werking van de oven. Dit betekent niet automatisch dat er een
defect is.
Controleer in elk geval eerst de volgende punten :
Let op
- Reparaties aan het apparaat mogen alleen door professionals uitgevoerd worden. Repa-
raties die niet volgens de regels uitgevoerd worden, kunnen gevaarlijk zijn voor de gebruiker.
*
Uitsluitend voor modellen met pyrolysefunctie.
U CONSTATEERT:
MOGELIJKE
OORZAKEN
OPLOSSINGEN
De oven wordt niet warm.
- De oven is niet aangesloten.
- De zekering van uw
installatie is defect.
- De geselecteerde tempera-
tuur is te laag
Sluit de oven aan.
Vervang de zekering van uw ins-
tallatie en controleer de waarde
ervan (16A).
Verhoog de gekozen tempera-
tuur.
*
Het vergrendelingsslot
knippert.
- Vergrendelingsfout van de
deur.
Neem contact op met de service-
dienst.
De ovenlamp doet het
niet meer.
- De lamp is defect.
Neem contact op met de service-
dienst.
*
De pyrolysereiniging
werkt niet.
- De ovendeur is niet goed
gesloten.
- Het vergrendelingsysteem is
defect.
Controleer of de deur goed sluit.
Neem contact op met de service-
dienst.
Uw oven piept.
- Tijdens het bakken.
- Aan het einde van het bak-
ken.
De temperatuur die u hebt
gekozen is bereikt.
De bakcyclus die u hebt inges-
teld is beëindigd.
De ventilator van de koe-
ling blijft draaien zelfs als
de oven niet meer werkt.
- De ventilatie werkt tot maxi-
mum 1 uur na het bakken of
wanneer de temperatuur van
uw oven hoger is dan 125°C.
- Als de ventilatie niet stopt na 1
uur.
Open de ovendeur om de afkoe-
ling van de oven te versnellen
Neem contact op met de service-
dienst.
1
2
3
4
25 mn
Verwarm de oven gedurende 5 minuten met de heteluchtfunctie voor op
40-50 °C. Zet de oven uit en laat het deeg 25-30 minuten rijzen dankzij de
restwarmte.
Procedure: Voor recepten van deeg op basis van gist.
Doe het deeg in een ovenvaste schaal, verwijder de inschuifrails en plaats de schaal op de bodem.
Ingrediënten:
Bloem 2 kg
Water 1240 ml
Zout 40 g
4 pakjes gedroogde bakkersgist
Meng het deeg met de mixer en laat het rijzen in de oven
.
nederlands
Recept met gist
EN CAS D’ANOMALIES DE
FONCTIONNEMENT
TEST
SEQ. CUISSON
BAKPROCES
T° RICHEL TIJD OPMERKINGEN
ZANDKOE
KJES
(8.4.1.)
Hete lucht
Hete lucht
165°C
165°C
2e
3e / 1e
18 / 20 min
22 / 25 min
Bakplaat
voorverwarmde oven
- Bakplaat
- Geëmailleerde plaat
TAARTJES
(8.5.1.)
Hete lucht
Hete lucht
165°C
160°C
2e
3e / 1e
25 min
22 min
Bakplaat
voorverwarmde oven
- Bakplaat
- Geëmailleerde plaat
BISCUIT
SAVOIE
(8.5.1)
Hete lucht 170°C 1e 35 min
voorverwarmde oven
+ 5 min in uitgeschakelde
oven
APPELTAA
RT
(8.5.2.)
Gecombineerd
Hete lucht
180°C
180°C
1e
3e / 1e
r
50/55 min
50/55 min
bakvorm 20 cm op rooster
Geëmailleerde plaat 1e
- Rooster 3e
GRILLOPP
ERVLAK
Sterke grill
P4
2e 2/3 min
voorverwarming 5 min
Brood op rooster
Deur gesloten
KEURINGSTESTS:
Keuringstests volgens norm EN 60350:
Fornuizen, kookelementen, elektrische ovens en braadroosters voor huishoudelijk gebruik –
Keuringsmethode:
nederlands
CZ5702153_00 05/13
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21

De Dietrich DOM1545DG de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding