Tefal EY4018 de handleiding

Type
de handleiding
Overzicht
vOOrgerechten
Empanada’s met rundvlees
Falafel
Knapperige garnalen met kerrie
Samosa’s met groente
Mummie-pizza’s
nagerechten
Mufns met chocoladesnippers
Chocoladesoufés
hOOfdgerechten
Runderbrochettes in teriyakisaus
Hamburger Deluxe
Marokkaanse kefta met koriander
Kiploempia’s
Kipnuggets
Chicken wings
Gebraden kip
Lamskoteletten met citroen
New York hotdogs
Zalmmoten met masala (kerrie)
Zelfgemaate sh and chips
Zelfgemaakte friet
Friet van zoete aardappel
aantal persOnen aantal stukken
Bereidingstijd
rusttijd
Marinadetijd
Baktijd
Betekenis van de syMBOlen
Ge n i e t va n G e f r i t u u r d e G e r e c h t e n ,
G e z o n d e r b e r e i d
easy fry classic
M e c h a n i s c h
easy fry classic +
D i g i t a a l
easy fry precisiOn
easy fry deluxe
friet karBOnadepizza
vis grillen
Braden
garnalen
cake
eMpanadas Met rundvlees
2 rollen zanddeeg
200 g rundergehakt
3 of 4 verse lente-uien
1 eetlepel paprikapoeder
1 eierdooier
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
1 | Hak de lente-ui fijn. Doe de olijfolie
en het vlees in een pan en laat het 8
minuten bakken. Breng het op smaak
met peper en zout en voeg de uitjes
toe. Laat het afkoelen.
2 | Rol het deeg uit en snij er 8 cirkels
met een diameter van ongeveer 9
cm. Garneer ze met het afgekoelde
gehakt en vouw ze dicht tot flapjes.
Roer 1 eetlepel water door de
eierdooier. Bestrijk de empanada’s
met het mengsel.
3 |
Digitale Versie: Leg 8 empanada’s
in de mand van je Easy Fry en
laat ze 10 minuten bakken met het
Programma Grillen. Doe hetzelfde
voor de tweede lading empanada’s.
Mechanische Versie: Leg 8
empanada’s in de mand van je Easy
Fry en laat ze 10 minuten bakken
op 180°C. Doe hetzelfde voor de
tweede lading empanada’s.
min.
15
voorGerechten
Ingrednten
recept
T
I
P
S
Je kunt het rundergehakt van deze empanada’s op
smaak brengen met komijn, oregano en gehakte
knoflook. Je kunt ook een tomaat of maïs aan het
gehakt toevoegen voor nog meer smaak.
16
min.
18
easy fry digitaal
prOgraMMa grillen
falafel
500 g gekookte kikkererwten
50 g bloem
1 witte ui, fijngehakt
2 eetlepels peterselie, gehakt
2 eetlepels koriander, gehakt
1 theelepel komijn
1 teentje knoflook
1 eetlepel tahin (sesamzaadpasta)
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
min.
15
voorGerechten
Ingrednten
1 | Meng in een kom de kikkererwten,
de ui, de knoflook, de peterselie, de
koriander, de komijn, het zout, de
peper, de sesamzaadpasta (tahin)
en de bloem tot een dik deeg. Als
het deeg te vloeibaar is, voeg dan
wat bloem toe. Als het te droog is,
voeg dan wat vocht toe.
2 | Vorm 18 balletjes met het deeg en
maak ze enigszins plat.
3 |
Digitale Versie: Doe de falafel in de
mand van je Easy Fry, besprenkel ze
met olijfolie (optioneel) en laat ze 20
minuten bakken met het Programma
Pizza. Je kunt de falafel in de mand
op elkaar leggen. Draai ze op de
helft van de baktijd om.
Mechanische Versie: Doe de
falafel in de mand van je Easy
Fry, besprenkel ze met olijfolie
(optioneel) en laat ze 20 minuten
bakken op 170°C. Je kunt de falafel
in de mand op elkaar leggen. Draai
ze op de helft van de baktijd om.
recept
T
I
P
S
Serveer de falafel in warme pitabroodjes
gegarneerd met muntblaadjes, yoghurt en schijfjes
tomaat.
18
min.
20
easy fry digitaal
prOgraMMa pizza
TBC
knapperige garnalen Met kerrie
250 g garnaalstaarten
(rauw en gepeld)
2 eieren
6 eetlepels tarwebloem
6 eetlepels maïsbloem
2 eetlepels kerriepoeder
1 theelepel zwarte peper,
vers gemalen
Zout
1 | Doe de tarwebloem, de kerrie,
een snufje zout en peper in een
diepvrieszakje. Doe de maïsbloem
in een soepbord en klop de eieren
in een ander soepbord.
2 | Voeg de garnalen aan het
diepvrieszakje toe, doe het zakje
goed dicht en schud er stevig mee
zodat de garnalen goed met het
mengsel worden bedekt. Haal de
garnalen uit het zakje, dompel
ze één voor één in de geklopte
eieren en rol ze vervolgens in de
maïsbloem. Bestrijk de garnalen met
olie (optioneel).
3 |
Digitale Versie: Doe de garnalen
in de mand van je Easy Fry en
laat ze 6 minuten bakken met het
Programma Garnalen. Draai de
garnalen voorzichtig om en laat ze
opnieuw 4 minuten bakken.
Mechanische Versie: Doe de
garnalen in de mand van je Easy
Fry en laat ze 6 minuten bakken
op 160°C. Draai de garnalen
voorzichtig om en laat ze opnieuw
4 minuten bakken.
min.
10
voorGerechten
Ingrednten
recept
min.
10
4
easy fry digitaal
prOgraMMa garnalen
saMOsas Met grOente
6 vellen bladerdeeg
200 g fetakaas
400 g bloemkool, gekookt
200 g erwten, gekookt
1 eetlepel kerriepoeder
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
1 | Snij de bloemkool grof en doe deze
samen met het kerriepoeder in een
kom. Doe de erwten en de uitgelekte
fetakaas erbij. Meng dit goed door
elkaar.
2 | Snij de vellen bladerdeeg in 2
stroken. Leg een eetlepel vulling op
elke strook en vouw het dicht in de
vorm van een driehoek.
3 |
Digitale Versie: Leg 6 samosa’s in
de mand van je Easy Fry, besprenkel
ze met olijfolie en laat ze 14 minuten
bakken met het Programma Garnalen.
Als de samosa’s voldoende zijn
gebakken, haal je ze uit het mandje
en doe je de volgende 6 samosa’s
in de mand.
Mechanische Versie: Leg 6
samosa’s in de mand van je Easy
Fry, besprenkel ze met olijfolie
en laat ze 14 minuten bakken op
160°C. Als de samosa’s voldoende
zijn gebakken, haal je ze uit het
mandje en doe je de volgende 6
samosa’s in de mand.
min.
15
voorGerechten
Ingrednten
recept
min.
14
6
T
I
P
S
Je kunt de eerste lading samosa’s opwarmen door
ze in de mand te leggen en enkele minuten verder te
laten bakken.
easy fry digitaal
prOgraMMa garnalen
MuMMie-pizzas
2 Engelse muffins
8 eetlepels tomatensaus
4 plakjes mozzarella (elk 30 g)
4 olijven, ontpit
Zout
1 |
Digitale Versie: Snij de muffins in
tweeën, leg ze in de mand van je
Easy Fry en laat ze 3 minuten in de
Programma Pizza bakken.
Mechanische Versie: Snij de muffins
in tweeën, leg ze in de mand van
je Easy Fry en laat ze 3 minuten op
170°C bakken.
2 | Bestrijk elke muffin met een grote lepel
tomatensaus. Breng op smaak met
wat zout. Snij elk plakje mozzarella
in 4 zeer dunne strookjes. Leg ze
op elke muffin. Snij de olijven in
rondjes. Deze vormen de ogen van
de mummie.
3 |
Digitale Versie: Leg de mummie-
pizza’s in de mand van je Easy Fry
en laat ze 4 minuten bakken met het
Programma Pizza. Serveer gelijk.
Mechanische Versie: Leg de
mummie-pizza’s in de mand van
je Easy Fry en laat ze 4 minuten
bakken op 170°C. Serveer gelijk.
min.
5
voorGerechten
Ingrednten
recept
min.
7
T
I
P
S
Een leuk recept dat kinderen eenvoudig zelf
kunnen bereiden, dit altijd onder het toezicht van
een volwassene om het risico op brandwonden te
vermijden.
4
easy fry digitaal
prOgraMMa pizza
runderBrOchettes
in
teriyakisaus
12 plakjes rundercarpaccio
200 g Comtékaas
2 eetlepels vloeibare honing
3 eetlepels sojasaus
Peper
1 | Snij de kaas in 36 blokjes. Prik ze
op 12 sateprikkers vast. Wikkel om
elke brochette in 1 plakje carpaccio.
2 | Bereid de marinade door het
mengen van de sojasaus en de
honing. Besprenkel de brochettes
ermee. Laat ze 1 uur in de koelkast
marineren.
3 |
Digitale Versie: Leg 12 brochettes
in de vorm van een cirkel in de
mand van je Easy Fry en laat ze 6
minuten bakken met het Programma
Karbonade. Breng ze op smaak met
peper en dien ze onmiddellijk op.
Mechanische Versie: Leg 12
brochettens in de vorm van een
cirkel in de mand van je Easy Fry
en laat ze 6 minuten bakken op
180°C. Breng ze op smaak met
peper en dien ze onmiddellijk op.
hoofdGerechten
Ingrednten
recept
Serveer de brochettes met een schaaltje zoete
sojasaus.
min.
6
min.
60
12
min.
10
easy fry digitaal
prOgraMMa karBOnade
T
I
P
S
haMBurger deluxe
900 g rundergehakt
6 slablaadjes
2 tomaten
6 slabladeren
1 teentje knoflook
3 theelepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie
1 | Meng het rundergehakt, de geperste
knoflook, de sojasaus en de olijfolie.
Voeg er zout aan toe. Vorm met uw
handen 6 hamburgers.
2 |
Digitale Versie: Doe ze in de mand
van je Easy Fry en laat ze 8 minuten
bakken met het Programma Grillen.
Je kunt de baktijd van het vlees naar
wens aanpassen.
Mechanische Versie: Doe ze in de
mand van je Easy Fry en laat ze 8
minuten bakken op 180°C. Je kunt
de baktijd van het vlees naar wens
aanpassen.
3 |
Digitale Versie: Haal de hamburgers
uit je Easy Fry en houd ze warm.
Doe de 6 hamburgerbroodjes in
de mand (druk ze samen zo nodig
plat) en laat ze 3 minuten bakken
met het Programma Grillen. Stel je
hamburgers zo snel mogelijk samen
met gebruik van de slablaadjes en
de tomaten. Dien ze onmiddellijk op.
Mechanische Versie: Haal de
hamburgers uit je Easy Fry en houd ze
warm. Doe de 6 hamburgerbroodjes
in de mand (indien nodig, druk
ze zo nodig plat) en laat 2 tot 3
minuten bakken op 180°C. Stel je
hamburgers zo snel mogelijk samen
met gebruik van de slablaadjes en
de tomaten. Dien ze onmiddellijk op.
hoofdGerechten
Ingrednten
recept
Maak een saus door het mengen van 1 lepel milde
mosterd, 2 lepels sterke mosterd, 1 eierdooier, 1
lepel olie en tenslotte 1 lepel crème fraîche.
6
min.
5
min.
11
easy fry digitaal
prOgraMMa grillen
T
I
P
S
MarOkkaanse kefta Met
kOriander
550 g rundergehakt
2 eetlepels sjalotten, gehakt
2 eetlepels koriander, gehakt
1 eetlepel ras-el-hanout
1 theelepel komijn
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
1 | Doe een beetje olijfolie en de sjalotten
in een pan en bak ze op een hoog
vuur.
2 | Meng het rundergehakt, de kruiden,
de koriander en de gebakken
sjalotten. Breng dit smaak met peper
en zout. Vorm 18 balletjes van circa
30 g.
3 |
Digitale Versie: Leg de balletjes in
de mand, druk ze een beetje plat
en ze 7-8 minuten bakken met het
Programma Grillen. Je kunt de balletjes
in de mand op elkaar leggen.
Mechanische Versie: Leg de balletjes
in de mand, druk ze een beetjes plat
en laat ze 7-8 minuten bakken op
180°C. Je kunt de balletjes in de
mand op elkaar leggen.
hoofdGerechten
Ingrednten
recept
Dien de kefta op met een muntsaus: meng 2 potjes
Griekse yoghurt, 1 eetlepel vers gehakte munt, een
beetje olijfolie en een beetje citroensap.
6
min.
10
min.
8
T
I
P
S
easy fry digitaal
prOgraMMa grillen
kiplOeMpias
12 rijstvellen
2 stukken kipfilet (120g)
200 g wokgroenten
4 Champignons
50 g rijstvermicelli
1 teentje knoflook
1 theelepel plantaardige olie
1 | Week de rijstvermicelli zoals
aangegeven op de verpakking. Laat
het voorzichtig tussen je handen
uitlekken. Knip de vermicelli in grote
stukken met een schaar en laat ze
afkoelen.
2 | Sauteer de in blokjes gesneden
kip met de wokgroenten en de fijn
gehakte champignons 6 minuten in
een kleine pan. Lek ze uit. Laat het
mengsel uitlekken. Meng dit met de
rijstvermicelli, de kip en de geperste
knoflook.
3 | Dompel een rijstvel onde water
om het nat te maken en leg het
vervolgens op een schone doek. Leg
1 eetlepel vulling in het midden, aan
de onderkant van het rijstvel, vouw
de randen naar binnen en rol de
loempia strak op. Doe hetzelfde voor
alle 12 de loempia’s. Leg 6 loempia’s
in de mand van je Easy Fry en zet
de andere 6 loempia’s in de koelkast
onder een licht bevochtigde doek.
4 |
Digitale Versie: Bestrijk de loempia’s
met olie (optioneel) en laat ze 20
minuten bakken met het Programma
Garnalen. Keer ze op de helft van de
baktijd om. Houd ze warm en bak de
6 resterende loempia’s.
Mechanische Versie: Bestrijk de
loempia’s met olie (optioneel) en laat
ze 20 minuten bakken op 160°C.
Keer ze op de helft van de baktijd
om. Houd ze warm en bak de 6
resterende loempia’s.
hoofdGerechten
Ingrednten
recept
Dien ze op met munt, salade en sojasaus.
min.
30
min.
26
12
T
I
P
S
easy fry digitaal
prOgraMMa garnalen
kipnuggets
6 stukken kipfilet (150 - 180g/st)
120 g paneermeel
70 g bloem
3 eieren
peper en zout
1 | Snij de kip in gelijke stukken. Doe
de bloem samen met het zout en de
peper in een diepvrieszakje. Doe het
paneermeel in een soepbord en klop
de eieren in een ander soepbord.
2 | Voeg de stukken kip aan het
diepvrieszakje toe, doe het zakje
goed dicht en schud er stevig mee
zodat de kip goed met het mengsel
word bedekt. Haal de stukken kip
uit het zakje, dompel ze één voor
één in de geklopte eieren en rol ze
vervolgens door het paneermeel. Leg
de helft van de stukken in de mand
van de Easy Fry. Bestrijk ze met olie
(optioneel).
3 |
Digitale Versie: Laat de stukken kip
ongeveer 12 minuten (naar grootte)
bakken met het Programma Braden.
Doe hetzelfde voor de andere
stukken kip.
Mechanische Versie: Laat de
stukken kip ongeveer 12 minuten
(naar grootte) bakken op 200°C.
Doe hetzelfde voor de andere
stukken kip.
Ingrednten
recept
Maak zelfgemaakte ketchup door het mengen van
3 tomaten, 1 ui, 1 theelepel tomatenpuree, 1 teentje
knoflook, 4 theelepels balsamicoazijn, 1 theelepel
honing, peper en zout.
min.
10
min.
12
6
easy fry digitaal
prOgraMMa Braden
T
I
P
S
hoofdGerechten
chicken wings
1,2 kg kippenvleugels
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel zoete sojasaus
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
1 | Snij de kippenvleugels in tweeën.
Scheid ze ter hoogte van het gewricht.
2 | Doe alle ingrediënten in een grote kom
en voeg vervolgens de kippenvleugels
toe. Roer alles goed door zodat alle
stukken goed worden bedekt. Dek de
kom af met folie en laat de kip 12 uur
marineren.
3 |
Digitale Versie: Leg de kippenvleugels
in de mand, waarbij ze elkaar mogen
overlappen, en laat ze 12 minuten
bakken met het Programma Braden.
Verplaats en draai de kippenvleugels
om en laat ze opnieuw 5 minuten
bakken. Dien onmiddellijk op
samen met patat en een salade van
kerstomaten.
Mechanische Versie: Leg de
kippenvleugels in de mand, waarbij
ze elkaar mogen overlappen, en laat
ze 12 minuten bakken op 200°C.
Verplaats en draai de kippenvleugels
om en laat ze opnieuw 5 minuten
bakken. Dien ze onmiddellijk op
samen met patat en een salade van
kerstomaten.
Ingrednten
recept
Pas de marinade naar wens aan door er
barbecuesaus, kruiden, chili peper, knoflook, etc.
aan toe te voegen.
6
min.
17
uur
12
min.
20
T
I
P
S
hoofdGerechten
easy fry digitaal
prOgraMMa Braden
geBraden kip
1 kip van 1,3 kg
5 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
Zout
1 | Pel de knoflook. Plet de teentjes
lichtjes met de handpalm. Kwast de
kip eerst in met 1 eetlepel olijfolie en
dan met de teentjes knoflook. Breng
goed op smaak met zout.
2 |
Digitale Versie: Leg de kip in de
mand van je Easy Fry en laat deze 45
minuten braden met het Programma
Braden. Dien de kip onmiddellijk op.
Mechanische Versie: Leg de kip
in de mand van je Easy Fry en laat
deze 45 minuten braden op 200°C.
Dien de kip onmiddellijk op.
Ingrednten
recept
De juiste baktijd is afhankelijk van het gewicht
van de kip. Prik in het witte vlees met de punt van
een mes om de kip op gaarheid te controleren. Het
uitstromend sap moet helder zijn.
4 - 6
min.
5
min.
45
T
I
P
S
hoofdGerechten
easy fry digitaal
prOgraMMa Braden
laMskOteletten Met citrOen
12 kleine lamskoteletten
1 citroen
4 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
1 | Schraap de schil van de citroen.
Pel de knoflook en hak deze fijn
in een kommetje. Doe de geraspte
citroenschil en 2 eetlepels olijfolie
erbij.
2 | Voeg de lamskoteletten toe, meng
grondig, breng ze op smaak met
peper en zout, dek ze af met folie en
laat ze 4 uur marineren.
3 |
Digitale Versie: Leg 6 koteletten in de
mand van de Easy Fry en laat ze 10
minuten bakken met het Programma
Karbonade. Draai ze op de helft van
de baktijd om. Doe hetzelfde voor
de 6 andere koteletten. Dien ze
onmiddellijk op.
Mechanische Versie: Leg 6
koteletten in de mand van de Easy
Fry en laat ze 10 minuten bakken
op 180°C. Draai ze op de helft
van de baktijd om. Doe hetzelfde
voor de 6 andere koteletten. Dien
ze onmiddellijk op.
Ingrednten
recept
6
Voeg verse kruiden, zoals tijm of oregano, toe
alvorens het vlees te marineren.
easy fry digitaal
prOgraMMa karBOnade
T
I
P
S
hoofdGerechten
min.
15
min.
35
uur
4
new yOrk hOtdOgs
6 hotdogbroodjes
6 knakworsten
6 augurken
2 witte uien
12 kerstomaten
6 plakjes cheddar
1 eetlepel olijfolie
1 | Dompel de knakworsten 5 minuten
onder in een pan met kokend water.
Bak ondertussen de uien met een 1
eetlepel olijfolie in een kleine pan.
2 |
Digitale Versie: Snij de augurken
in plakjes en de tomaten in schijfjes.
Snij de hotdogbroodjes in de lengte
open, schuif de tomaten erin en leg
de worsten ertussen. Bedek het met
een plakje cheddar. Leg 3 hotdogs in
de mand van de Easy Fry en laat ze
3 minuten bakken met het Programma
Pizza.
Mechanische Versie: Snij de
augurken in plakjes en de tomaten
in schijfjes. Snij de hotdogbroodjes
in de lengte open, schuif de tomaten
erin en leg de worsten ertussen.
Bedek het met een plakje cheddar.
Leg 3 hotdogs in de mand van de
Easy Fry en laat ze 3 minuten bakken
op 170°C.
3 | Spreid de augurken en uitjes gelijk-
matig over de hotdogs uit en dien ze
onmiddellijk op.
Ingrednten
recept
min.
10
min.
8
Maak leuke tekeningen met ketchup of mosterd,
net zoals ze dat in de Verenigde Staten doen.
6
easy fry digitaal
prOgraMMa pizza
T
I
P
S
hoofdGerechten
zalMMOten Met Masala (kerrie)
6 zalmmoten
1 ui, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1 rijpe tomaat, in blokjes
1,5 eetlepel verse gember, geraspt
2,5 eetlepels gemalen masala (of kerrie)
1,5 eetlepel tomatenpuree
25 cl kokosmelk
1 | Fruit de ui in een pan totdat het
doorzichtig wordt. Doe de knoflook
en de blokjes tomaat erbij en laat
dat enkele minuten indikken voordat
je er de masala, de gember en de
tomatenpuree aan toevoegt. Meng
alles goed door elkaar.
2 | Voeg de kokosmelk toe en laat het 2
minuten sudderen. Breng het geheel
op smaak met peper en zout.
3 |
Digitale Versie: Leg de zalmmoten
op 6 vellen bakpapier. Giet er de
saus over. Vouw de vellen bakpapier
tot zakjes en leg deze in de mand
van je Easy Fry, waarbji ze elkaar
mogen overlappen. Laat ze 20
minuten bakken met het Programma
Vis. Garneer het gerecht met enkele
muntblaadjes en dien het op.
Mechanische Versie: Leg de
zalmmoten op 6 vellen bakpapier.
Giet er de saus over. Vouw de vellen
bakpapier tot zakjes en leg deze in
de mand van je Easy Fry, waarbji
ze elkaar mogen overlappen. Laat
ze 20 minuten bakken op 160°C.
Garneer het gerecht met enkele
muntblaadjes en dien het op.
Ingrednten
recept
min.
10
min.
27
easy fry digitaal
prOgraMMa vis
6
hoofdGerechten
zelfgeMaakte fish and chips
6 kabeljauwfilets
7 eetlepels bloem
7 eetlepels paneermeel
3 eieren
50 g boter
1 bundel kervel of dragon
1 pot mayonaise
Peper en zout
1 | Droog de stukken vis op keukenpapier.
Breng ze op smaak met peper
en zout. Klop de eieren in een
soepbord.
2 |
Digitale Versie: Dompel 2 visfilets in
de bloem, dan in de eieren en haal
ze vervolgens door het paneermeel.
Leg ze in de mand van je Easy Fry.
Leg 2 klontjes boter op de visfilets en
laat ze 12 minuten bakken met het
Programma Vis. Doe hetzelfde voor
de andere stukken vis.
Mechanische Versie: Dompel
2 visfilets in de bloem, dan in de
eieren en haal ze bedek vervolgens
door het paneermeel. Leg ze in de
mand van je Easy Fry. Leg 2 klontjes
boter op de visfilets en laat ze 12
minuten bakken op 160°C. Doe
hetzelfde voor de andere stukken
vis.
3 | Knip de kruiden met een schaar in
stukjes, meng ze grondig door de
mayonaise en dien dit samen met de
gepaneerde vis op.
Ingrednten
recept
min.
10
min.
12
Dit recept is geschikt voor alle soorten verse vis
die op de markt verkrijgbaar zijn: heek, koolvis,
pollak, etc.
easy fry digitaal
prOgraMMa vis
6
T
I
P
S
hoofdGerechten
zelfgeMaakte friet
800 g aardappelen
3 eetlepels paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
Fijn zout
1 | Was en schil de aardappelen. Snij
ze in dikke frieten.
2 | Leg de friet in een kom, meng het de
olijfolie, 1 eetlepel fijn zout en het
paprikapoeder. Bedek het en laat
het 30 minuten intrekken.
3 |
Digitale Versie: Laat de friet
uitlekken, doe het in de mand van
je Easy Fry en laat het 20 minuten
bakken met het Programma Friet op
170°C. Roer de friet na 10 minuten
grondig om. Bak de friet vervolgens
15 minuten op 200°C. Afhankelijk
van de grootte van de friet en de
soort aardappel kunt je de baktijd
met 5 minuten meer of minder
aanpassen.
Mechanische Versie: Laat de friet
uitlekken, doe het in de mand van
je Easy Fry en laat het 20 minuten
bakken op 170°C. Roer de friet na
10 minuten grondig om. Bak de friet
vervolgens 15 minuten op 200°C.
Afhankelijk van de grootte van de
friet en de soort aardappel, kunt je
de baktijd met 5 minuten meer of
minder aanpassen.
Ingrednten
recept
Voeg er een eetlepel rode kerriepasta aan toe
voor nog meer smaak.
easy fry digitaal
prOgraMMa friet
4
T
I
P
S
hoofdGerechten
min.
15
min.
35
min.
30
friet van zOete aardappel
800 g zoete aardappelen
5 cl zonnebloemolie
1 eiwit
1 theelepel kurkuma
Peper en zout
1 | Was en schil de zoete aardappelen.
Snij ze in frieten van 1 cm dik.
2 | Meng het eiwit, de olie, de kurkuma
en de peper in een grote kom. Voeg
de frieten van zoete aardappel aan
het mengsel toe en roer ze grondig
om zodat ze goed zijn bedekt.
3 |
Digitale Versie: Doe de frieten van
zoete aardappel in de mand van
je Easy Fry en laat ze 20 minuten
bakken in het Programma Friet op
een temperatuur van 170°C. Roer
de friet goed door na 10 minuten.
Bak de friet vervolgens 15 minuten
op 200°C. Breng het op smaak met
zout en dien het op.
Mechanische Versie: Doe de
frieten van zoete aardappel in de
mand van de Easy Fry en laat ze
20 minuten op 170°C bakken. Roer
de friet na 10 minuten grondig.
Bak de friet vervolgens 20 minuten
op 200°C terwijl je de friet goed
doorroert. Breng het op smaak met
zout en dien het op.
Ingrednten
recept
Dien het op met een saus van yoghurt op
smaak gebracht met een snufje kerrie of een
zelfgemaakte ketchup.
min.
15
min.
40
easy fry digitaal
prOgraMMa friet
4
T
I
P
S
hoofdGerechten
Muffins Met chOcOladesnippers
250 g bloem
1 zakje bakpoeder
50 g gesmolten boter
75 g poedersuiker
100 g melkchocoladeschilfers
2 eieren
25 cl volle melk
1 | Doe de bloem en het bakpoeder in
een kom. Voeg de gesmolten boter
toe en meng tot een grof deeg.
2 | Doe de suiker en de chocolade-
snippers erbij. Meng de melk en de
eieren er doorheen. Giet dit in de
kom en meng totdat de bloem in het
mengsel is opgenomen.
3 |
Digitale Versie: Giet het beslag in 8
muffinvormen of papieren vormpjes.
Plaats de 4 muffinvormen in de
mand van je Easy Fry. Laat ze 30
minuten bakken met het Programma
Cake. Haal de muffins uit de vorm
en laat ze afkoelen op een rooster.
Bak vervolgens de andere 4 muffins
op dezelfde manier.
Mechanische Versie: Giet het
beslag in 8 muffinvormen of
papieren vormpjes. Plaats eerst 4
muffinvormen in de mand van je
Easy Fry. Laat ze 30 minuten bakken
op 160°C. Haal de muffins uit de
vorm en laat ze afkoelen op een
rooster. Bak vervolgens de andere 4
muffins op dezelfde manier.
naGerechten
Ingrednten
recept
Controleer ze op gaarheid door de punt van een
mes in de muffin te steken. Laat ze zo nodig 5
minuten langer bakken.
min.
20
min.
30
8
easy fry digitaal
prOgraMMa cake
T
I
P
S
chOcOladesOufflés
100 g fondant chocolade
3 eieren (1 eierdooier + 3 eiwit )
10 cl volle melk
30 g poedersuiker
1 theelepel maïzena
25 g boter
Zout
1 | Laat de in stukjes gesneden choco-
lade au bain-marie smelten of in de
magnetron.
2 | Scheid het eiwit van de eierdooiers.
Klop 1 eierdooier samen met de
maïzena op. Warm de melk in een
pan op. Haal de pan van het vuur en
voeg er al roerend het mengel van
de eierdooier/maïzena aan toe.
Plaats de pan opnieuw op het vuur
en laat het mengsel enkele minuten
inkoken. Doe de chocolade erbij en
meng grondig.
3 | Klop de 3 eiwitten op samen met een
snufje zout. Als het geklopte eiwit stijf
wordt, voeg er dan de poedersuiker
aan toe en klop het nog een tijd.
Voeg het eiwit aan de bereiding toe.
4 |
Digitale Versie: Vet de 4 potjes
in, bestrooi ze met suiker en vul de
vormen voor 2/3 met de bereiding.
Doe de potjes in de mand van je
Easy Fry en laat ze 12 minuten
bakken met het Programma Cake.
Dien ze onmiddellijk op.
Mechanische Versie: Vet de 4
potjes in, bestrooi ze met suiker
en vul de vormen voor 2/3 met
de bereiding. Doe de potjes in de
mand van je Easy Fry en laat ze 12
minuten bakken op 160°C. Dien ze
onmiddellijk op.
naGerechten
Ingrednten
recept
min.
10
min.
12
4
easy fry digitaal
prOgraMMa cake
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21

Tefal EY4018 de handleiding

Type
de handleiding