Bauknecht ELZ 6260 WS Program Chart

Type
Program Chart
ELZ 6260
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56240
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5.
Ovenlampje achter
6.
Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7.
Ventilator
8.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
9.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Bedieningsknop kookzone links voor
01...10*.
2. Bedieningsknop kookzone links achter
01...10*
3. Functieknop
4. Thermostaatknop.
5. bedieningsknop kookzone rechts achter
0 1 ...10 *..
6. Bedieningsknop kookzone rechts voor
0 1 ...10 *.
7. Controlelampje van de kookplaat
* De bedieningsknoppen van de kookplaat zijn niet onderling
verwisselbaar. Na reiniging of onderhoud moeten ze weer op
hun oorspronkelijke plaats worden aangebracht.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet
gebak:
Rooster:
" # %
!
$
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Inschakeling van het ovenlampje.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Op het einde van de bereidingstijd:
Draai de knoppen op stand
“0”
.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en
voor een bruin korstje op het brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het eerste niveau
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
•Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
TURBOHETELUCHT
Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten, timbaaltjes, groente,
pizza, gevogelte).
THERMOVENTILATOR
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben, zonder
voorverwarming op één of meerdere steunhoogtes (bv.: vis, groenten, taart),
zonder dat er geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden
VERWARMINGSELEMENT
ONDERWARMTE
Voor het afmaken van de bereiding van vruchten- of kwarktaarten of voor het
indikken van sauzen.
Gebruik deze functie de laatste 10/15 minuten van de bereidingstijd.
Dit symbool geeft aan dat geen enkele functie van de kookplaat is geactiveerd; het verwarmingselement
is uitgeschakeld.
DE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen
worden de verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met
symbolen.
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Tabel functies kookplaat (afhankelijk van het model)
Functie Beschrijving functie
GEMATIGD
VERWARMEN
Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht te laten worden,
babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te maken, chocolade te smelten, etc.
Is alleen beschikbaar wanneer het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of het
restwarmtelampje van de betreffende kookzone brandt. Draai vervolgens de knop op .
De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
WARMHOUDEN
Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de bereidingstijd. Om de
functie in te schakelen draait u de knop op
.
SNELKOKEN
Deze functie zorgt ervoor dat water snel aan de kook wordt gebracht; de functie blijft een
vaste tijd ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de kookzone automatisch terug naar de
maximale stroomstand. De snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de
betreffende kookzone met koken bent begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan op
de geselecteerde kookzone staat, voordat u deze kookzone inschakelt om schade aan de
glaskeramische plaat te voorkomen. De gespecificeerde prestatiewaarden voor deze functie
worden gegarandeerd voor alle glaskeramische kookplaten. Om deze functie in te schakelen
zet u de pan eerst op de geselecteerde kookzone en draait u de knop vervolgens op . De
functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
MULTIZONE
Het multizonesymbool, op de knoppen, is alleen actief bij kookplaten voorzien van een dubbele
of drievoudige kookzone. Deze functies vergroten de verwarmingsoppervlakte van de
kookplaat zodat u grote, ovale of rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om de dubbele zone in
te schakelen draait u de knop op
en wacht u totdat het restwarmtelampje van de plaat
begint te knipperen. Wacht totdat het lampje sneller begint te knipperen om de driedubbele
zone (indien aanwezig) in te schakelen. Kies de gewenste stand door de knop naar links te
draaien. Het restwarmtelampje blijft branden om aan te geven dat de kookplaat is ingeschakeld.
Om de functie uit te schakelen draait u de knop op stand
“0”
.
BEREIDINGSTABEL
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
NB:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie
Voorver-
warmen
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Te m p e r a -
tuur
(°C)
Bereidingstijd
(min).
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfsvlees,
rundvlees,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans (
2kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1
kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
aardappels
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART
ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Korstgebak,
vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, kransjes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Soesjes, gevuld
bladerdeeg
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
GERECHT Functie
Voorver-
warmen
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Te m p e r a -
tuur
(°C)
Bereidingstijd
(min).
Hartige taarten,
vruchtentaarten
met bv. ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
gegratineerde
aardappels,
cannelloni,
pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Pasteibakjes
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Soufflés
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
GERECHT Functie
Voorver-
warmen
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Te m p e r a -
tuur
(°C)
Bereidingstijd
(min).
To a s t X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonade
s
X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk
(varkens-,
rundvlees)
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken
aardappels
- 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv.
goudbrasem, forel
- 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht ELZ 6260 WS Program Chart

Type
Program Chart