BEREIDINGSTABEL BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
NB:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voo rverwar men
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Berei-
dingstijd
(min)
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfsvlees,
rundvlees,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans (
2kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1kg -
moten) Zwaardvis,
tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
aardappels
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART
ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, kransjes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, gevuld
bladerdeeg
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taarten,
vruchtentaarten
met bv. ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
gegratineerde
aardappels,
cannelloni,
pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Pasteibakjes
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflés
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
GERECHT Functie Voo rverw armen
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidings-
tijd
(min)
To a s t X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbona-
des
X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk
(varkens-,
rundvlees)
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken
aardappels
- 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv.
goudbrasem,
forel
- 3 190-200 40 - 50
DE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen worden de
verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met symbolen.
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Tabel functies kookplaat (afhankelijk van het model)
Functie Beschrijving functie
WARMHOUDEN
Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de bereidingstijd. Om de functie in te
schakelen draait u de knop op
.
MULTIZONE
Is beschikbaar voor de kookzones rechts voor en links achter. Breidt het verwarmde gebied van de
kookplaat uit, zodat u grote, ovale of rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om de dubbele zone in te
schakelen draait u de knop op
en wacht u totdat het restwarmtelampje van de plaat begint te
knipperen. Wacht totdat het lampje sneller begint te knipperen om de driedubbele zone (indien aanwezig)
in te schakelen. Kies de gewenste stand door de knop naar links te draaien. Het restwarmtelampje blijft
branden om aan te geven dat de kookplaat is ingeschakeld. Om de functie uit te schakelen draait u de knop
op stand
“0”
.
SNELKOKEN
Deze functie zorgt ervoor dat water snel aan de kook wordt gebracht; de functie blijft een vaste tijd
ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de kookzone automatisch terug naar de maximale stroomstand.
De snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de betreffende kookzone met koken bent
begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan op de geselecteerde kookzone staat, voordat u deze
kookzone inschakelt om schade aan de glaskeramische plaat te voorkomen. De gespecificeerde
prestatiewaarden voor deze functie worden gegarandeerd voor alle glaskeramische kookplaten. Om
deze functie in te schakelen zet u de pan eerst op de geselecteerde kookzone en draait u de knop
vervolgens op . De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
GEMATIGD
VERWARMEN
Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht te laten worden,
babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te maken, chocolade te smelten, etc.
Is alleen beschikbaar wanneer het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of het restwarmtelampje
van de betreffende kookzone brandt. Draai vervolgens de knop op . De functie wordt uitgeschakeld
door de stand van de knop te wijzigen.