Bauknecht ESN 6260 IN Program Chart

Type
Program Chart
ESN 6260
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56250
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5.
Ovenlampje achter
6.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
7.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Bedieningsknop kookzone linksvoor 0
1 ...10 *.
2. Bedieningsknop kookzone linksachter 0
1 ...10 *
3. Functieknop
4. Thermostaatknop
5. Bedieningsknop kookzone rechtsachter 0
1 ...10 *.
6. Bedieningsknop kookzone rechtsvoor 0
1 ...10 *.
7. Controlelampje van de kookplaat
* De functie multizone is alleen actief samen met de
dubbele en driedubbele kookzones van de kookplaat.
(Zie tabel functies kookplaat)
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Aluminium bakplaat:
Rooster:
" # %
!
$
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Inschakeling van het ovenlampje.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Op het einde van de bereidingstijd:
Draai de knoppen op stand
“0”
.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VERWARMINGSELEMENT
ONDERWARMTE
Voor het afmaken van de bereiding van vruchten- of kwarktaarten of voor het
indikken van sauzen.
Gebruik deze functie de laatste 10/15 minuten van de bereidingstijd.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en
voor een bruin korstje op het brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het eerste niveau
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
•Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
DE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen
worden de verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met
symbolen.
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Het controlelampje van de kookplaat gaat branden.
Tabel functies kookplaat (afhankelijk van het model)
Functie Beschrijving functie
WARMHOUDEN
Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de bereidingstijd. Om de functie in te
schakelen draait u de knop op .
MULTIZONE
Is beschikbaar voor de kookzones rechts voor en links achter. Breidt het verwarmde gebied van de
kookplaat uit, zodat u grote, ovale of rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om de dubbele zone in te
schakelen draait u de knop op en wacht u totdat het restwarmtelampje van de plaat begint te
knipperen. Wacht totdat het lampje sneller begint te knipperen om de driedubbele zone (indien aanwezig)
in te schakelen. Kies de gewenste stand door de knop naar links te draaien. Het restwarmtelampje blijft
branden om aan te geven dat de kookplaat is ingeschakeld. Om de functie uit te schakelen draait u de knop
op stand “0”.
SNELKOKEN
Deze functie zorgt ervoor dat water snel aan de kook wordt gebracht; de functie blijft een vaste tijd
ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de kookzone automatisch terug naar de maximale stroomstand.
De snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de betreffende kookzone met koken bent
begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan op de geselecteerde kookzone staat, voordat u deze
kookzone inschakelt om schade aan de glaskeramische plaat te voorkomen. De gespecificeerde
prestatiewaarden voor deze functie worden gegarandeerd voor alle glaskeramische kookplaten. Om
deze functie in te schakelen zet u de pan eerst op de geselecteerde kookzone en draait u de knop
vervolgens op . De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
GEMATIGD
VERWARMEN
Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht te laten worden,
babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te maken, chocolade te smelten, etc.
Is alleen beschikbaar wanneer het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of het restwarmtelampje
van de betreffende kookzone brandt. Draai vervolgens de knop op . De functie wordt uitgeschakeld
door de stand van de knop te wijzigen.
BEREIDINGSTABEL BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
NB:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie
Voorverwar-
ming
Steunhoo
gte
(vanaf
bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstij
d
(min).
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
Kalfsvlees,
rundvlees,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
Gans (
2kg)
X 2 210 100 - 130
VIS
(1 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
VIS
(<1
kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
aardappels
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART
ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
Korstgebak,
vlaaien
X 2
190 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
Koekjes, kransjes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
Soesjes, gevuld
bladerdeeg
X 2
180 35 - 45
Hartige taarten,
vruchtentaarten
met bv. ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
Lasagne,
gegratineerde
aardappels,
cannelloni,
pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
Pasteibakjes
X 2
210 20 - 30
Soufflés
X 2
200 40 - 50
GERECHT Functie
Voorverwar-
ming
Steunhoo
gte
(vanaf
bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstij
d
(min).
To a st X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonade
s
X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht ESN 6260 IN Program Chart

Type
Program Chart