Ignis AKS 200/IX/01 Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

AKS 200/01 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 510 56064
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Bovenste verwarmingselement
4. Ovenlampje achter
5. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
6. Koude ovendeur
LET OP
Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik te
verminderen.
Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven
werken.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Rood lampje thermostaat
3. Thermostaatknop
4. Bedieningsknoppen kookplaat
Onderste
Bovenste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Aluminium bakplaat:
3
1
2
4
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functieknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Na afloop van de bereidingstijd:
Draai vervolgens de knop op “0”.
HET GEBRUIK VAN DE KOOKPLAAT
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen (van 0 tot 6) voor de bediening van de
kookplaat.
Gebruik van de elektrische kookplaten:
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookplaat naar rechts op de gewenste stand
(raadpleeg de gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Belangrijk:
Draai de knoppen bij het eerste gebruik van de kookplaten op de stand 6 en laat ze ong. 3 minuten werken
om geurtjes te verwijderen. Zet op elk van de kookplaten een pan met een geschikte diameter die voor de
helft met water is gevuld.
Laat de kookplaten niet werken zonder pannen.
Wij bevelen het gebruik van kookgerei met een platte en dikke bodem aan dat speciaal geschikt is voor
elektrische kookplaten.
De diameter van de bodem van de pan moet gelijk of iets groter zijn dan die van de elektrische kookplaat.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
ONDERSTE
VERWARMINGSELEMENT
Voor het afmaken van de bereiding van vruchten- of kwarktaarten of voor het
indikken van sauzen.
Gebruik deze functie de laatste 10/15 min van de bereiding.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
BOVENSTE
VERWARMINGSELEMENT
Voor het afmaken van de bereiding van vruchten- of kwarktaarten of voor het
indikken van sauzen.
Gebruik deze functie de laatste 10/15 min van de bereiding.
BEREIDINGSTABELLEN
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
min.
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
Kalfsvlees, rundvlees,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
Kip, konijn, eend X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
VIS(1 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn, zalm,
kabeljauw
X 2 200 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
aardappels
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART
ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2
190 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
Koekjes, kransjes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
Soesjes, zoete
broodjes
X 2
180 35 - 45
Opmerking: de bereidingstijden en -temperaturen zijn indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
min.
Hartige taarten,
vruchtentaarten met
bijv. ananas, perzik
X 2
200 50 - 60
Lasagne,
gegratineerde
aardappels, cannelloni,
pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
Pasteibakjes
X 2
210 20 - 30
Soufflés
X 2
200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Ignis AKS 200/IX/01 Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor