het gehele midden, steelen en zaden (met
uitzondering bij kersen) verwijderen. Pel
nooit fruit voor het drogen. Het gebruik van
citroensap voor het drogen voorkomt dat
het fruit verkleurt (bruin wordt).
Gebruik
-
De maximale temperatuur die tijdens
gebruik bereikt wordt is ongeveer 70ºC.
-
Het fruit of de groenten wat gedroogd
moet worden moet men in dunne stukje
van gewone maat en dikte snijden.
-
Spreid de te drogen items gelijkmatig
over ieder droogrek. Voor een goede
luchtstroom zorg dat de items elkaar niet
raken.
-
Wanneer men meerdere droogrekken
gebruikt zal de temperatuur lager
worden van de bodem naar de top van
het apparaat wat betekent dat de
droogtijd van de bovenste rekken langer
zal worden.
-
Plaats de deksel op het apparaat, stop de
stekker in het stopcontact en zet het
apparaat aan (let op de tijd wanneer men
de unit aanzet).
-
Wanneer de items op de lagere rekken
voldoende gedroogd zijn moet men deze
verwijderen. Wanneer men deze
opnieuw wil vullen met verse goederen
moet men deze rekken in de bovenste
positie plaatsen. De positie van de
droogrekken mag altijd verandert
worden.
Opbergen van gedroogd voedsel
Voordat het gedroogde voedsel opgeborgen
mag worden moet men zorgen dat deze
geheel droog zijn en dat deze compleet
afgekoelt zijn na het droogproces. Dit is zeer
belangrijk voor het opbergen. Het is ook
zeer belangrijk dat de gedroogde goederen
beschermt worden tegen vochtigheid tijdens
het opbergen. Opbergcontainers, glazen of
plastic zakken moeten luchtdicht afgesloten
worden. De aanbevolen methode is het
gebruik van een electrische zaksluiter om de
zakken met gedroogd voedsel luchtdicht te
sluiten. Plaats het gedroogde voedsel niet in
het licht maar houdt deze in een donkere
locatie.
Wanneer men de gedroogde voedselitems
wil gebruiken
Gedroogd fruit en groenten moeten in lauw
water geplaatst (geheel onder water) en de
hele nacht geweekt worden. Aan soepen en
sauzen mag men gedroogde groenten en
kruiden toevoegen zonder deze eerst te
weken. Gedroogd fruit, groenten en kruiden
kunnen gebruikt worden in verschillende
manieren tijdens het prepararen van
voedsel. Voor details kan men informatie
vinden in verschillende kookboeken.
Algemeen onderhoud en schoonmaken
● Voordat men het apparaat schoonmaakt
moet men zorgen dat de stekker is
verwijderd uit het stopcontact en het
apparaat volledig is afgekoelt.
● Maak het apparaat nooit schoon met
water en dompel het nooit onder water,
maak het schoon met een vochtige
pluisvrije doek.
-
De droogrekken en de deksel mogen
schoongemaakt worden met een
vochtige doek en een zachte zeep
wanneer nodig. De droogrekken zijn
vaatwasmachine veilig.
Weggooien
Gooi nooit oude of defecte
apparaten weg in het normale
huisvuil, maar alleen in de
daarvoor beschikbare publieke
collectiepunten.
Garantieverklaring
Voor dit apparaat geldt een garantie van
twee jaar na de aankoopdatum voor
materiaal- en fabrieksfouten. Uitgesloten
van garantie is schade die ontstaan is door
het niet in acht nemen van de
gebruiksaanwijzing, normale slijtage en zeer
breekbare onderdelen als glaskannen etc.
De garantie vervalt bij reparatie door niet
15