Philips HR7750/01 Handleiding

Categorie
Blenders
Type
Handleiding
NEDERLANDSSUOMI60
Onderdelen en accessoires
A) Motorgedeelte
B) Bedieningsknop
P = pulsstand
0 = uit
1 = laagste snelheid
2 = hoogste snelheid
C) Schroefkap (moet geplaatst zijn om functies
waarvoor een kom nodig is te kunnen
gebruiken)
D) Keukenmachinekom
E) Accessoirehouder
F) Blenderkan
G) Deksel van blenderkan
H) Nok van deksel (schakelt de beveiliging in en
uit)
I) Deksel van keukenmachinekom
J) Stop met beveiligingsklem
K) Vultrechter
L) Stamper
M) Zeef van de citruspers
N) Perskegel van de citruspers
O) Kneedhulpstuk
P) Metalen sikkelmes met beschermkapje
Q) Middelfijne snijschijf
R) Middelfijne raspschijf
S) Fijne snijschijf
T) Inzetschijfhouder
U) Mengschijf
Inleiding
Dit apparaat is uitgerust met een
oververhittingsbeveiliging die het apparaat
automatisch uitschakelt indien het oververhit
raakt.
Als het apparaat opeens ophoudt met
werken:
1 Trek de stekker uit het stopcontact.
2 Draai de knop naar stand 0 om het
apparaat uit te schakelen.
3 Laat het apparaat 60 minuten afkoelen.
4 Steek de stekker weer in het stopcontact.
5 Schakel het apparaat weer in.
Neem contact op met uw Philips dealer of een
door Philips geautoriseerd servicecentrum als het
automatische uitschakelsysteem te vaak
geactiveerd wordt.
Pas op:om gevaarlijke situaties te voorkomen
mag u het apparaat nooit op een timer aansluiten.
NEDERLANDS 61
Belangrijk
Lees deze gebruiksaanwijzing nauwkeurig
door en bekijk de plaatjes goed voordat u het
apparaat gaat gebruiken.
Bewaar deze gebruiksaanwijzing om hem
indien nodig te kunnen raadplegen.
Controleer of het voltage aangegeven op het
apparaat overeenkomt met de plaatselijke
netspanning voordat u de stekker in het
stopcontact steekt.
Gebruik nooit accessoires of onderdelen van
andere fabrikanten of die niet specifiek door
Philips aangeraden worden.Uw garantie
vervalt indien gebruik is gemaakt van
dergelijke onderdelen of accessoires.
Gebruik het apparaat niet indien het snoer,de
stekker of andere onderdelen beschadigd zijn.
Indien het netsnoer van dit apparaat
beschadigd is,dient het uitsluitend te worden
vervangen door Philips of een door Philips
geautoriseerd servicecentrum.Reparatie door
onbevoegd personeel kan gevaarlijke situaties
voor de gebruiker opleveren.
Maak de onderdelen die in contact komen
met voedsel goed schoon voordat u het
apparaat voor de eerste keer gebruikt.
Overschrijd de hoeveelheden en
bereidingstijden aangegeven in de tabel niet.
Vul de kom niet verder dan de
maximumindicatie,d.w.z.niet voorbij de
bovenste lijn van de schaalverdeling.
Haal na gebruik altijd gelijk de stekker uit het
stopcontact.
Gebruik nooit uw vingers of voorwerpen
(bijvoorbeeld een spatel) om etenswaren
door de vultrechter naar beneden te duwen
terwijl het apparaat werkt.Gebruik hiervoor
alleen de stamper.
Steek nooit uw vingers of voorwerpen
(bijvoorbeeld een spatel) in de blenderkan
terwijl de stekker van het apparaat in het
stopcontact zit.
Houd het apparaat uit de buurt van kinderen.
Laat het apparaat nooit zonder toezicht
werken.
Plaats het deksel op de juiste manier op de
kom.De ingebouwde beveiliging wordt nu
gedeblokkeerd en u kunt het apparaat
inschakelen.Op het motorgedeelte en de
schroefkap zitten markeringen.Het apparaat
werkt alleen als de stip op het motorgedeelte
recht tegenover de stip op de schroefkap
staat.
Schakel het apparaat uit voordat u accessoires
van het apparaat losmaakt.
Schakel het apparaat altijd uit door de knop
op stand 0 te zetten.
Wacht tot bewegende delen stil staan voordat
u het deksel van het apparaat verwijderd.
De schroefkap kan alleen verwijderd worden
als het deksel niet op de kom zit of als de
kom van het apparaat is afgenomen.
Dompel het motorgedeelte nooit in water of
een andere vloeistof en spoel het niet af
onder de kraan.Gebruik alleen een vochtige
doek om het motorgedeelte schoon te
maken.
NEDERLANDS62
Verwijder altijd de beschermkap van het
sikkelmes wanneer u dit mes gebruikt.
Laat hete ingrediënten afkoelen voordat u ze
in de keukenmachine verwerkt (maximum
temperatuur 80cC).
Als u een vloeistof verwerkt die heet is of
nogal snel gaat schuimen,doe dan niet meer
dan 1 liter in de blenderkan om morsen te
voorkomen.
Voor hoeveelheden en bereidingstijden,zie de
tabel verderop in deze gebruiksaanwijzing.
Haal na gebruik altijd gelijk de stekker uit het
stopcontact.
Let op:Het is niet mogelijk de functies waarvoor
een kom nodig is (mixen,kneden,snijden, enz.) te
gebruiken als de blenderkan gemonteerd is.
Gebruik van het apparaat
Keukenmachinekom
C
1 Monteer de kom op het motorgedeelte
van de keukenmachine door hem in de
richting van de pijl te draaien tot u een klik
hoort.
C
2 Plaats het deksel op de kom en draai het
in de richting van de pijl totdat u een klik
hoort (hier is enige kracht voor nodig).
Ingebouwde beveiliging
Het motorgedeelte,de kom en het deksel zijn
voorzien van markeringen.Het apparaat werkt
alleen als de stip op het motorgedeelte recht
tegenover de stip op de kom staat.
C
1 Zorg ervoor dat de streep op het deksel
en de streep op de kom recht tegenover
elkaar staan.Het uitsteeksel aan het deksel
sluit dan aan bij de vorm van het handvat.
Vultrechter en stamper
C
1 Gebruik de vultrechter om vloeistoffen
en/of vaste ingrediënten toe te voegen.
Gebruik de stamper om ingrediënten door
de vultrechter naar beneden te duwen.
1
CLICK
2
1
2
CLICK
CLICK
NEDERLANDS 63
C
2 U kunt de stamper ook gebruiken om de
vultrechter af te sluiten om zo te
voorkomen dat ingrediënten door de
vultrechter naar buiten komen.
Metalen sikkelmes
Het sikkelmes kan gebruikt worden om te
hakken,mixen,mengen en te pureren.
C
1 Verwijder de beschermkap van het
sikkelmes.
Raak de snijkanten van het mes niet aan;deze zijn
erg scherp!
C
2 Plaats de accessoirehouder in de kom en
plaats het mes op de accessoirehouder.
3 Doe de ingrediënten in de kom.Snijd grote
stukken voedsel in kleinere stukjes van
ongeveer 3 x 3 x 3 cm.Plaats het deksel
op de kom.
4 Plaats de stamper in de vultrechter.
C
5 Kies de hoogste snelheid door de knop op
stand 2 te zetten.
- Het apparaat blijft lopen totdat u de knop
terugzet naar stand 0.
Zet de knop op stand 1 om een lagere
snelheid te kiezen.
Tips
Als u uien hakt,gebruik dan een paar keer de
pulsstand om te voorkomen dat de uien te
fijn worden gehakt.
Laat het apparaat niet te lang werken
wanneer u (harde) kaas aan het hakken bent.
De kaas wordt anders te heet,gaat smelten
en wordt klonterig.
Gebruik het sikkelmes niet om zeer harde
ingrediënten zoals koffiebonen,kurkuma,
nootmuskaat en ijsblokjes te hakken,omdat
het mes hierdoor bot zou kunnen worden.
Als er ingrediënten aan het mes of aan de
binnenkant van de kom blijven kleven:
1 Schakel het apparaat uit.
2 Haal het deksel van de kom.
3 Verwijder de ingrediënten met een spatel
van het sikkelmes en van de wand van de
kom.
Inzetschijven
Gebruik de inzetschijven nooit om harde
ingrediënten zoals ijsblokjes te verwerken.
C
1 Plaats de gekozen inzetschijf in de
inzetschijfhouder voordat u deze op de
accessoirehouder plaatst.
1
2
CLICK
NEDERLANDS64
De snijkanten zijn erg scherp.Raak ze daarom niet
aan!
C
2 Plaats de inzetschijfhouder op de
accessoirehouder in de kom.
3 Plaats het deksel op de kom.
4 Doe de ingrediënten in de vultrechter.
Snijd grote stukken voedsel in kleinere
stukjes die in de vultrechter passen.
C
5 Plaats de ingrediënten gelijkmatig in de
vultrechter voor het beste resultaat.
Wanneer u een grote hoeveelheid voedsel wilt
verwerken,doe dan niet alle ingrediënten in één
keer in de kom,maar verwerk kleine
hoeveelheden en maak de kom tussentijds
regelmatig leeg.
C
6 Kies voor snijden en raspen de hoogste
snelheid (stand 2).
Het apparaat blijft lopen totdat u het uitschakelt
door de knop weer op stand 0 te zetten.
Zet de knop op stand 1 om een lagere
snelheid te kiezen.
C
7 Druk met de stamper licht op de
ingrediënten in de vultrechter.
Als u zachte groenten of vruchten raspt,kunt
u de snelheid verlagen door de knop op stand
1 te zetten,hierdoor voorkomt u dat de
geraspte groenten en vruchten tot moes
worden.
C
8 Om de inzetschijf uit de inzetschijfhouder
te verwijderen,neemt u de houder
ondersteboven in uw handen met de
onderkant naar u toe.Duw met uw
duimen op de randen van de inzetschijf om
deze uit de houder te doen loskomen
Kneedhulpstuk
Het kneedhulpstuk kan worden gebruikt voor het
kneden van brooddeeg en voor het mengen van
beslag.
C
1 Plaats de kom op het motorgedeelte en
plaats het kneedhulpstuk op de
accessoirehouder.
2 Doe de ingrediënten in de kom en bevestig
het deksel op de kom.Plaats de stamper in
de vultrechter om te voorkomen dat de
ingrediënten tijdens het kneden gaan
spatten.
C
3 Kies de hoogste snelheid door de knop op
stand 2 te zetten.
NEDERLANDS 65
Blender
De blender is bedoeld voor:
- het mengen van vloeistoffen,bijv.
zuivelproducten,sauzen,vruchtensappen,soep,
drankjes en milkshakes
- het mixen van zachte ingrediënten,bijv.
pannenkoekbeslag of mayonaise.
- het pureren van gekookte ingrediënten,bijv.
voor het bereiden van babyvoedsel.
Als de blenderkan op het apparaat
gemonteerd is,kunt u de overige functies niet
gebruiken.Als de blenderkan niet op het
apparaat gemonteerd is,werken de andere
functies alleen als de schroefkap goed op het
motorgedeelte is vastgeschroefd.
C
1 Om de blenderkan te kunnen monteren,
moet eerst de schroefkap die boven de
bedieningsknop op het motorgedeelte zit
verwijderd worden.
C
2 Plaats de blenderkan op het
motorgedeelte door hem in de richting
van de pijl te draaien totdat hij stevig
vastzit.Het handvat moet dan naar links
wijzen.
Oefen niet te veel druk uit op het handvat van de
blenderkan.
3 Doe de ingrediënten in de blenderkan.
1
2
1
2
C
4 Sluit het deksel.
C
5 Plaats altijd de veiligheidskap op het deksel
van de blenderkan voordat u het apparaat
inschakelt.
C
6 Kies de hoogste snelheid door de knop op
stand 2 te zetten.Het apparaat blijft op
deze snelheid lopen totdat u het apparaat
uitschakelt door de knop op stand 0 te
zetten.
Voor de juiste tijden per toepassing,zie de tabel
verderop in deze gebruiksaanwijzing.
Tips
C
Giet vloeibare ingrediënten in de kan via de
opening in het deksel.
Hoe langer u het apparaat laat draaien,hoe
fijner het de ingrediënten zal vermalen.
Snijd vaste ingrediënten in kleinere stukjes
voordat u ze in de blenderkan doet.Wanneer
u een grote hoeveelheid voedsel wilt
bereiden,doe dan niet alle ingrediënten in één
keer in de kom,maar verwerk steeds kleine
hoeveelheden.
NEDERLANDS66
Harde ingrediënten zoals sojabonen voor
sojamelk moeten in water worden geweekt
voordat ze worden verwerkt.
Hak ijsblokjes door ze in de blenderkan te
doen,het deksel te sluiten en de pulsfunctie
te gebruiken.
Als de ingrediënten aan de wand van de
blenderkan blijven kleven:
1 Schakel het apparaat uit en haal de stekker
uit het stopcontact.
2 Open het deksel.
Open het deksel nooit terwijl het apparaat nog
draait.
3 Gebruik een spatel om de ingrediënten
van de wand van de kan te verwijderen.
Houd de spatel op veilige afstand van de
snijkanten van het blendermes (ongeveer 2 cm).
Als u niet tevreden bent met het resultaat,
laat het apparaat dan een paar keer kort
draaien door de bedieningsknop een paar
keer op de pulsstand te zetten.U kunt ook
proberen een beter resultaat te krijgen door
de ingrediënten met een spatel door te
roeren (natuurlijk niet terwijl de blender
draait!),of door een deel van de ingrediënten
uit de kan te gieten en daarna per keer een
kleinere hoeveelheid te verwerken.
In sommige gevallen zijn de ingrediënten
gemakkelijker te verwerken als u wat vloeistof
toevoegt,bijv.wat citroensap in geval van
vruchten.
Citruspers
De citruspers kan worden gebruikt voor het
persen van alle soorten citrusvruchten.
C
1 Plaats de kom op het motorgedeelte en
plaats de zeef op de kom.
C
2 Draai de zeef in de richting van de pijl
totdat de nok van het beveiligingssysteem
vastklikt in het motorgedeelte.
C
3 Plaats de perskegel op de zeef door hem
zachtjes naar beneden te drukken.
C
4 Kies de laagste snelheid (stand 1).
De citruspers begint te draaien en stopt met
draaien als u de bedieningsknop terugdraait naar
stand 0.
1
2
CLICK
NEDERLANDS 67
C
5 Druk de halve vrucht stevig op de
draaiende perskegel.
Tips
Stop af en toe met persen om pulp uit de zeef
te verwijderen.
Als u dat doet,neem dan de kom met de zeef en
de perskegel van het apparaat.
C
Verwijder na gebruik de kan met alle
citruspersaccessoires om te voorkomen dat
er sap op het motorgedeelte lekt.
Mengschijf
U kunt de mengschijf gebruiken voor het
bereiden van mayonaise en het kloppen van
slagroom en eiwitten.
C
1 Plaats de mengschijf op de
accessoirehouder in de kom.
2 Doe de ingrediënten in de kom en plaats
het deksel op de kom.
3 Kies de laagste snelheid (stand 1) om
optimale resultaten te verkrijgen.
1
2
Tips
Zorg ervoor dat u eieren op
kamertemperatuur gebruikt wanneer u
eiwitten wilt stijfkloppen.
Haal de eieren een half uur voordat u ze gaat
verwerken uit de koelkast.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op
kamertemperatuur zijn wanneer u mayonaise
gaat bereiden.
U kunt olie toevoegen via de kleine opening
onderin de stamper
Slagroom moet op koelkasttemperatuur zijn
wanneer u het gaat bereiden.Houd u aan de
bereidingstijd in de tabel;slagroom moet niet
te lang geklopt worden.
Gebruik de pulsstand om het mengproces beter
te kunnen beheersen.
Schoonmaken
Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat
u het motorgedeelte gaat schoonmaken.
1 Maak het motorgedeelte schoon met een
vochtige doek.Dompel het motorgedeelte
niet in water en spoel het ook niet af.
2 Was onderdelen die in aanraking zijn
geweest met voedsel altijd gelijk na
gebruik met wat afwasmiddel af.
De kom,het deksel van de kom,de stamper
en de accessoires (met uitzondering van de
68 NEDERLANDS
blenderkan) kunnen ook in de vaatwasser
worden gereinigd.
Deze onderdelen zijn getest op
vaatwasserbestendigheid volgens DIN EN 12875
De blenderkan is niet vaatwasserbestendig!
Wees zeer voorzichtig wanneer u het sikkelmes
het mes van de blender en de inzetschijven
schoonmaakt.De snijkanten zijn erg scherp!
Voorkom dat de snijkanten van het sikkelmes,het
mes van de blender en de inzetschijven in contact
komen met harde voorwerpen,omdat ze
hierdoor bot zouden kunnen worden
Bepaalde ingrediënten kunnen verkleuringen
veroorzaken op de accessoires.Dit heeft geen
enkel negatief effect;de verkleuringen verdwijnen
na een tijdje meestal vanzelf.
C
Wikkel het (niet benodigde deel van het)
snoer om de haspel aan de achterzijde van
het apparaat.
Snelreiniging blender
C
1 Giet lauwwarm water (niet meer dan
0,5 liter) en wat afwasmiddel in de
blenderkan.
2 Sluit het deksel.
C
3 Laat het apparaat een paar seconden lopen
door de knop naar de pulsstand te draaien.
Het apparaat stop zodra u de knop weer
op stand 0 zet.
4 Haal de kan van het apparaat en spoel hem
met schoon water.
Opbergen
MicroStore
C
Plaats de accessoires (mes,inzetschijfhouder)
op de accessoirehouder en plaats de houder
in de kom.De inzetschijfhouder wordt als
laatste geplaatst.
Informatie & service
Als u informatie nodig heeft of als u een
probleem heeft,bezoek dan de Philips Website
(www.philips.com),of neem contact op met het
Philips Customer Care Centre in uw land (u vindt
het telefoonnummer in het 'worldwide guarantee'
vouwblad).Als er geen Customer Care Centre in
uw land is,ga dan naar uw Philips dealer of neem
contact op met de afdeling Service van Philips
Domestic Appliances and Personal Care BV.
NEDERLANDS 69
Oplossing
Draai de kom of het deksel rechtsom totdat u een klik
hoort. Zorg ervoor dat de stip op het deksel recht
tegenover de stip op de kom staat.
De automatische oververhittingsbeveiliging heeft de
stroomtoevoer naar het apparaat waarschijnlijk
afgesneden omdat het apparaat oververhit was geraakt.
1) Schakel het apparaat uit door de knop op stand 0 te
zetten.2) Trek de stekker uit het stopcontact.3) Laat het
apparaat 60 minuten afkoelen.4) Steek de stekker weer
in het stopcontact.5) Schakel het apparaat weer in.
Controleer of u de kom en het deksel wel zo ver naar
rechts heeft gedraaid dat u een klik hoort.
Als zowel de blenderkan als de kom is gemonteerd,
werkt inderdaad alleen de blender.Als u de kom wilt
gebruiken,dan moet u de blenderkan verwijderen en
het aansluitgat met de schroefkap afsluiten.
Probleem
Het apparaat gaat niet
aan.
Het apparaat is
plotseling gestopt.
Het kneedhulpstuk
draait niet.
Zowel de blenderkan
als de kom is
gemonteerd,en alleen
de blender werkt.
Problemen oplossen
Benodigde tijd
10 - 60 sec.
60 - 180 sec.
10 - 60 sec.
10 - 60 sec.
Hangt af van het aantal
10 - 60 sec.
Toepassing
Hakken,pureren, mengen
Kneden
Snijden,raspen,schaven
Mengen,pureren
Citrusvruchten persen
Kloppen,mengen
Accessoire
P
{
ghjk
D
ƒ
å
Accessoires en toepassingen
Toepassingen
Salades,
rauwkost
Salades,
rauwkost
Pannenkoeken,
wafels
Gepaneerde
gerechten,
gegratineerde
gerechten
Desserts,
garnering
Werkwijze
Snijd de ingrediënten in
stukken die in de vultrechter
passen.Rasp de stukken terwijl
u ze zachtjes met de stamper
naar beneden duwt.
Snijd de ingrediënten in
stukken die in de vultrechter
passen.Rasp de stukken terwijl
u ze zachtjes met de stamper
naar beneden duwt.
Schenk eerst de melk in de
blenderkan en voeg dan de
droge ingrediënten toe. Laat de
blender ongeveer 1 minuut
lopen.Indien nodig, kunt u dit
max.twee keer herhalen.Stop
enkele minuten om het
apparaat weer tot
kamertemperatuur te laten
afkoelen
Gebruik droog,knapperig
brood.
Gebruik zachte boter voor een
luchtig resultaat.
Acces
soire/
stand
P / 2
j / 2
D / 2
P / 2
D / 2
Max.
hoeve
elheid
500 g
500 g
750
ml
melk
100 g
300 g
Ingrediënten
& resultaten
Appels,
wortels,
knolselderij -
raspen
Appels,
wortels,
knolselderij -
snijden
Beslag
(pannenkoeke
n) - kloppen
Paneermeel -
hakken
Crème au
beurre -
kloppen
Hoeveelheden en bereidingstijden
NEDERLANDS70
Toepassingen
Garnering,
soepen,
sauzen,
gegratineerde
gerechten
Sauzen,pizza's,
gegratineerde
gerechten,
fondue
Garnering,
sauzen,gebak,
pudding,
mousse
Puree, soepen
Baby- en
peutervoeding
Salades,
garnering
Brood
Werkwijze
Gebruik een stuk korstloze
Parmezaanse kaas en snijd dit
in stukken van ongeveer
3 x 3 cm.
Snijd de kaas in stukjes die in
de vultrechter passen.Duw de
stukjes voorzichtig met de
stamper naar beneden.
Gebruik harde,pure chocolade.
Breek de chocolade in stukken
van 2 cm.
Gebruik gekookte erwten of
bonen.Voeg indien nodig wat
vloeistof toe om de samenhang
van de puree te verbeteren.
Voeg slechts een klein beetje
vocht toe voor groffe puree.
Wilt u een fijne puree,blijf dan
vocht toevoegen totdat de
puree glad genoeg is.
Doe stukken komkommer in
de vultrechter en duw ze
voorzichtig met de stamper
naar beneden.
Meng gist en suiker met warm
water.Voeg bloem,olie en zout
toe en kneed het deeg
ongeveer 90 seconden.Laat
het 30 minuten rijzen.
Acces
soire/
stand
P / 2
k / 2
P / 2
P / 2
P/ 2
g / 1
{ / 2
Max.
hoeve
elheid
200 g
200 g
200 g
250 g
500 g
2
komk
omme
rs
500 g
bloem
Ingrediënten
& resultaten
Kaas
(Parmezaanse)
- hakken
Kaas (Goudse)
- raspen
Chocolade -
hakken
Gekookte
erwten,bonen
- pureren
Gekookte
groenten en
vlees - pureren
Komkommers
- in plakjes
snijden
Deeg (voor
brood) -
kneden
Toepassingen
Pizza
Appeltaart,
koekjes,open
vruchtenvlaaie
n
Luxe brood
Pudding,
soufflé,
schuimgebak
Sauzen,jam,
pudding,
babyvoeding
Werkwijze
Volg dezelfde werkwijze als bij
brooddeeg.Kneed het deeg
ongeveer 1 minuut.
Gebruik koude margarine; snijd
deze in stukken van 2 cm.Doe
de bloem in de kom en voeg
de margarine toe. Kneed het
deeg totdat het kruimelig is
geworden.Voeg dan koud
water toe en stop zodra het
deeg een bal is geworden.Laat
het deeg afkoelen voordat u
het verder verwerkt.
Meng het gist in een aparte
kom met warm water en wat
suiker. Doe alle ingrediënten in
de kom en kneed het deeg tot
het glad is en niet langer aan de
wand van de kom kleeft (duurt
ongeveer 1 minuut).Laat het
deeg 30 minuten rijzen.
Gebruik eieren op
kamertemperatuur. Gebruik
ten minste twee eiwitten.
Tip:voeg een beetje citroensap
toe om te voorkomen dat het
fruit verkleurt.Voeg wat
vloeistof toe om een gladde
puree te verkrijgen.
Acces
soire/
stand
{ / 2
{ / 2
{ / 2
å / 1
D / 2
Max.
hoeve
elheid
750 g
meel
300 g
bloem
500 g
bloem
4
eiwitte
n
500 g
Ingrediënten
& resultaten
Deeg (voor
pizza's) -
kneden
Deeg
(zandtaart) -
kneden
Deeg
(gistdeeg) -
kneden
Eiwitten -
kloppen
Vruchten (bijv.
appels,
bananen) -
blender
NEDERLANDS 71
Toepassingen
Sauzen,jam,
pudding,
babyvoeding
Garnering,
dipsauzen
Sauzen,
soepen,
garnering,
kruidenboter
Vruchtensappe
n
Salades,
garnering en
barbecuesauze
n
Tartaartjes,
hamburgers,
gehaktballen
Werkwijze
Tip:voeg een beetje citroensap
toe om te voorkomen dat het
fruit verkleurt.
Pel de teentjes knoflook. Druk
een paar keer op de pulsknop
om te voorkomen dat de
knoflook te fijn wordt gehakt.
Gebruik ten minste 150 g.
Was en droog de kruiden
voordat u ze hakt.
Voeg water en eventueel een
andere vloeistof toe om een
gladde sap te verkrijgen.
Alle ingrediënten moeten op
kamertemperatuur zijn.
Gebruik tenminste één groot
ei,twee kleine eieren of twee
eierdooiers.Doe het ei/de
eieren in de kom met een klein
beetje azijn en voeg de olie
druppelsgewijs toe.
Verwijder eerst zenen en
botten.Snijd het vlees in
blokjes van 3 cm.Druk op de
pulsknop voor een groffer
hakresultaat.
Acces
soire/
stand
P / 2
P / 2
P / 2
D / 2
˙ / 1
P / 2
Max.
hoeve
elheid
500 g
300 g
Min.
50g
500 g
in
totaal
3
eieren
500 g
Ingrediënten
& resultaten
Vruchten (bijv.
appels,
bananen) -
hakken
Knoflook -
hakken
Kruiden (bijv.
peterselie) -
hakken
Sappen (bijv.
gemaakt van
papaya,
watermeloen,
peer, guave) -
blender
Mayonaise -
mengen
Mager vlees -
hakken
Toepassingen
Tartaartjes,
hamburgers,
gehaktballen
Milkshakes
Verschillende
soorten cake
Salades,
pudding,
notenbrood,
amandelspijs
Salades,
gekookte
gerechten,
roerbakgerech
ten,garnering
Salades,
gekookte
gerechten,
roerbakgerech
ten,garnering
Werkwijze
Verwijder eerst zenen en
botten.Snijd het vlees in
blokjes van 3 cm.Druk op de
pulsknop voor een groffer
hakresultaat.
Pureer het fruit (bijv.bananen,
aardbeien).Suiker,melk en wat
ijs toevoegen en goed mengen.
De ingrediënten moeten op
kamertemperatuur zijn.Klop de
zachte boter en de suiker
totdat het mengsel glad en
schuimig is.Voeg hierna de
melk,eieren en bloem toe.
Gebruik de pulsknop voor een
grof resultaat.Stop het proces
tijdig als u een grof resultaat
wilt.
Pel de uien en snijd ze in
4 stukken.Stop het proces na
twee stoten om het resultaat
te controleren.
Pel de uien en snijd ze in
stukken die in de vultrechter
passen.Gebruik ten minste
100 g.
Acces
soire/
stand
P / 2
D / 2
{ / 2
P / 2
P / 2
g / 1
Max.
hoeve
elheid
400 g
500
ml
melk
4
eieren
250 g
500 g
300 g
Ingrediënten
& resultaten
Vlees
(doorregen),
vis,gevogelte -
hakken
Milkshakes -
blender
Cakebeslag -
mixen
Noten -
hakken
Uien - hakken
Uien - in
plakjes snijden
NEDERLANDS72
Toepassingen
Soepen,
sauzen
Garnering,
crèmes,
ijsmengsels
Werkwijze
Gebruik gekookte groenten.
Gebruik slagroom die op
koelkasttemperatuur is.
Gebruik ten minste 125 ml.
De slagroom is na ongeveer
20 seconden klaar.
Acces
soire/
stand
D / 2
å / 1
Max.
hoeve
elheid
500
ml
500
ml
Ingrediënten
& resultaten
Soepen -
blender
Slagroom -
kloppen
Recepten
Courgette-sandwichspread
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 3 gekookte eieren
- 1 kleine ui
- 1 eetl.plantaardige olie
- peterselie
- 2-3 eetl.zure room
- citroensap,tabasco,zout,peper, kerriepoeder,
paprikapoeder
B
Was en droog de courgettes en rasp ze met de
fijne raspschijf in de keukenmachinekom.Doe de
geraspte courgette over in een schaal en
besprenkel met zout.Laat 15 minuten staan
zodat het zout het vocht onttrekt aan de
courgette. Snijd de ui in 4 delen en hak deze
delen fijn samen met het knoflookteentje.Haal de
peterselieblaadjes van de steeltjes af en hak de
blaadjes.
B
Stort de geraspte courgette op een schone
droogdoek en druk al het vocht eruit.Giet wat olie
in een pan en bak de gehakte ui en de knoflook
licht aan,voeg de geraspte courgette toe.Al het
vocht moet verdampen.Laat de gebakken
ingrediënten vervolgens afkoelen. Pel de eieren en
hak ze gedurende een paar seconden in de
keukenmachinekom.Voeg de andere ingrediënten
toe,breng op smaak met tabasco,zout, peper,
kerriepoeder en paprikapoeder en meng met het
mes. Serveer op geroosterd wittebrood.
NEDERLANDS 73
Vruchtencake
Ingrediënten
- 180 g dadels
- 270 g pruimen
- 60 g amandelen
60 g walnoten)
- 60 g rozijnen
- 60 g sultana's
- 240 g volkoren roggebloem
- 120 g tarwebloem
- 120 g bruine suiker
- snufje zout
- 1 zakje bakpoeder
- 360 g karnemelk
B
Plaats het sikkelmes in de keukenmachinekom.
Doe alle ingrediënten in de kom en meng ze
30 seconden op de hoogste snelheid (stand 2).
Doe het cakedeeg in een cakeblik van 30 cm en
bak de cake 40 minuten op 170cC.
Preiquiche
Ingrediënten voor het deeg:
- 250 gram tarwebloem (of volkoren
tarwebloem)
- snufje zout
- 1 eetl.honing
- 20 g verse gist of 1/2 zakje gedroogde gist
- 100 g boter
- 6 eetl.lauwwarm water
Ingrediënten voor de vulling:
- 500 g prei
- plantaardige olie
- 4 eieren
- 500 g zure room
- zout,peper, 1-2 eetl.bloem,indien nodig
B
Doe al de ingrediënten voor het deeg in de kom
en kneed tot een samenhangend deeg.Laat het
deeg ongeveer 30 minuten rijzen.
B
Snijd de prei met de snijschijf.Doe wat olie in een
pan en bak de gesneden prei een paar minuten.
Doe de rest van de ingrediënten in de blenderkan
en laat de blender lopen totdat een romige
substantie is ontstaan.Voeg 1 of 2 eetlepels
bloem toe om het mengsel dikker te maken.
B
Vet een bakblik met een diameter van 24 cm in
en bedek de bodem en de zijkanten gelijkmatig
met deeg.Spreid de prei over het deeg uit en giet
de rest van de ingrediënten er overheen.Bak in
40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op
80cC.De quiche kan zowel warm als koud
worden gegeten.
Hongaarse goulash
Ingrediënten
- 1 eetl.olie
- 1 middelgrote ui
- 1 eetl.paprikapoeder
- 400 g rundvlees of varkensvlees
- 1 groene paprika
- 1 tomaat
- zout
- 200 g wortels
- 300 g aardappels
- karwijzaad
74 NEDERLANDS
B
Was het vlees en snijd het in blokjes van 2 cm.Pel
de ui en hak hem met het sikkelmes in de
keukenmachinekom.Verwijder de zaadlijsten uit de
paprika en snijd de paprika in ringen met behulp
van de snijschijf.Schil de tomaat.Verwijder de
pitten en snijd in dunne reepjes. Bak de gehakte
ui in olie totdat hij glazig wordt.Haal de pan van
het vuur en sprenkel de paprikapoeder over de ui,
voeg het vlees toe en bak een paar minuten
boven een hoog vuur onder voortdurend roeren.
Voeg de groene paprika en de tomaat toe en zout
naar smaak.Dek de pan af en laat het vlees
boven een matig vuur in zijn eigen sap sudderen
totdat het bijna mals is.
B
Schrap ondertussen de wortels en snijd ze in
plakjes met behulp van de snijschijf.Snijd de
aardappels in blokjes.Voeg de wortelschijfjes en de
aardappelblokjes toe aan het vlees en voeg
voldoende koud water toe voor de hoeveelheid
soep die u wilt (ongeveer 1,2 liter).Breng op
smaak met een beetje karwijzaad en laat
sudderen totdat alle ingrediënten boterzacht zijn.
Voeg eventueel nog wat zout toe.
B
Warm serveren. U kunt de goulash garneren met
ringen groene paprika en er scherpe rode
minipaprika's op een schoteltje bij serveren.
Aardbeientaart
Ingrediënten
- 100 g margarine
- 100 g suiker
- 3 eierdooiers
- 240 g bloem
- 100 g kokos
Vulling:
- 80 g suiker
- 2 theel.citroensap
- 400 g roomkaas
- 500 g aardbeien
Glazuur:
- 500 g aardbeien
- 250 ml water
- 120 g suiker
- 60 g maïzena
Garnering:
- 250 g room
B
Verwarm de oven voor op 180cC.Doe de
margarine en de suiker in de kom en klop ze met
het mes tot een romig mengsel.
B
Roer de eierdooiers erdoor en vervolgens de bloem
en de kokos. Leg het deeg op de bakplaat,plooi
de rand en prik er gaatjes in met een vork.Bak
15-20 minuten totdat de bodem lichtbruin is.Laat
de bodem afkoelen.Meng de suiker,het
citroensap en de roomkaas met het mes tot een
romig mengsel.Smeer dit mengsel op de
afgekoelde bodem.Plaats een deel van de
aardbeien met de punt naar boven op de bodem.
Plaats de taart in de koelkast.
B
Doe om het glazuur te maken de overige
aardbeien met water en suiker in de blenderkan
en laat de blender draaien.Los de maïzena op in
125 ml van dit aardbeienmengsel.Breng de rest
van het aardbeienmengsel aan de kook en roer de
NEDERLANDS 75
opgeloste maïzena erdoor zodra het kookt.Verdeel
het hete glazuurmengsel over de aardbeien en
laat de taart 2 uur afkoelen. Garneer vervolgens
met toefjes slagroom.
Milkshake van verse vruchten
Ingrediënten
- 100 g bananen of aardbeien
- 200 ml verse melk
- 50 g vanilleijs
- kristalsuiker naar smaak
B
Schil de bananen of was de aardbeien.Snijd de
vruchten in kleinere stukken en doe ze samen met
de overige ingrediënten in de blenderkan.Laat de
blender lopen tot een glad mengsel is ontstaan.
B
U kunt ook andere vruchten gebruiken om uw
eigen overheerlijke vruchtenmilkshake te maken.
Hazelnootkrans
Ingrediënten voor het deeg:
- 500 g gezeefde bloem
- 75 g suiker
- 1 theel.zout
- 1 ei
- 250 ml melk (35cC)
- 100 g zachte boter
- 30 g verse gist (bij gebruik van droge gist de
instructies op het pakje volgen)
Vulling:
- 250 g gehakte hazelnoten
- 100 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 125 ml room
B
Verwarm de oven voor op 200cC.Meng de melk,
het gist en de suiker 15 seconden met het
kneedaccessoire.Doe het deeg in een aparte kom
en dek de kom af met een vochtige doek en laat
het deeg gedurende 20 minuten op een matig
warme plek rijzen.
B
Hak de hazelnoten met het sikkelmes.Meng de
ingrediënten voor de vulling met het
mengaccessoire.Rol het deeg uit tot een
rechthoekige lap.Verdeel het hazelnootmengsel
over de deeglap en rol deze op en maak een
krans.Plaats de krans in een beboterde
springvorm en laat hem 20 minuten rijzen. Strijk
met een kwastje wat opgeklopte eierdooier op de
bovenkant van de krans en plaats de springvorm
op het rooster in de midden van de oven en bak
hem 25-30 minuten op 200cC.
Chocoladetaart
Ingrediënten
- 140 g zachte boter
- 110 poedersuiker
- 140 g chocolade
- 6 eiwitten
- 6 eidooiers
- 110 g kristalsuiker
- 140 g tarwebloem
Vulling:
- 200 g abrikozenjam
Glazuur:
- 125 ml water
- 300 g suiker
76 NEDERLANDS
- 250 g geraspte chocolade
- geklopte slagroom,indien gewenst
B
Verwarm de oven voor op 160cC.Roer de boter
en de poedersuiker met het mes.Smelt de
chocolade en meng door het boter-suikermengsel.
Voeg de eierdooiers één voor één toe en laat het
apparaat draaien totdat er een romig mengsel is
ontstaan.Klop vervolgens de eiwitten met
kristalsuiker stijf en schuimig met behulp van het
mes.Voeg dit schuim toe aan het mengsel en roer
het er voorzichtig door. Schep vervolgens de bloem
er met een spatel doorheen.Doe het deeg in een
beboterd bakblik.Bak één uur op 160cC.Laat de
ovendeur de eerste 15 minuten op een kier staan.
B
Laat de taart even afkoelen in het bakblik
(24 cm).Stort de taart dan op een taartrooster
en laat hem verder afkoelen.Snijd de taart
horizontaal door.Smeer de ene helft in met
abrikozenjam en plaats de twee helften weer op
elkaar.Verwarm de rest van de jam en smeer de
bovenkant er mee in.Ga nu het glazuur
klaarmaken.Kook het water, voeg de suiker en de
chocolade toe en laat dit boven een laag vuur
koken.Roer voortdurend tot een glad,smeerbaar
mengsel ontstaat.Breng het glazuur aan op de
taart en laat het afkoelen. Dien de taart op met
toefjes geklopte slagroom.
Broccolisoep (voor 4 personen)
Ingrediënten
- 50 g belegen Goudse kaas
- 300 g gekookte broccoli (stelen en roosjes)
- kookvocht van de broccoli
- 2 gekookte aardappelen in stukken
- 2 bouillonblokjes
- 2 eetl.ongeklopte slagroom
-kerrie
- zout
- peper
- nootmuskaat
B
Rasp de kaas. Pureer de broccoli en de gekookte
aardappelen met een beetje kookvocht van de
broccoli.Doe de broccolipuree,het overgebleven
kookvocht en de bouillonblokjes in een maatbeker
en vul deze bij met water tot 750 ml.Doe het
mengsel in een pan en breng het al roerend aan
de kook.Roer de kaas door de soep,breng de
soep op smaak met kerrie,zout, peper en
nootmuskaat en voeg de slagroom toe.
Pizza
Ingrediënten voor het deeg:
- 400 g bloem
- 1/2 theel.zout
- 20 g verse gist of 1,5 zakje gedroogde gist
- 2 tbsp of cooking oil
- ongeveer 240 ml water (35cC)
Voor de tomatensaus:
- 300 g uitgelekte tomaten (uit blik)
NEDERLANDS 77
- 1 theel.gemengde Italiaanse kruiden (gedroogd
of vers)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
- suiker
Ingrediënten voor bovenop de saus:
- olijven,salami,artisjokken,champignons, ansjovis,
Mozzarella,paprika,geraspte belegen kaas en
olijfolie naar smaak.
B
Plaats het kneedhulpstuk in de kom.Doe alle
ingrediënten in de kom en kies snelheid 2.Kneed
het deeg in ongeveer 90 seconden tot een gladde
bal.Doe het deeg in een aparte kom,dek het af
met een vochtige doek en laat het ongeveer
30 minuten rijzen.
B
Hak de ui en de knoflook met het sikkelmes en
bak de stukjes totdat ze glazig zijn.Voeg de
gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de
saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken.Breng
op smaak met zout,peper en suiker.Laat de saus
afkoelen.
B
Verwarm de oven voor op 250cC.
B
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven
aanrecht en snijd twee ronde pizzabodems uit de
deeglap.Plaats de pizzabodems op een ingevette
bakplaat.Smeer de saus uit over de bodems maar
laat de randen vrij.Verdeel de ingrediënten over de
saus, strooi wat gemalen kaas over de pizza's en
druppel er wat olijfolie op.
B
Bak de pizza's 12 tot 15 minuten.
Groente-aardappelkoeken
Ingrediënten
- 1 ei
- 50 ml melk
- 1 eetl.bloem
- 1 theel.koriander
- zout en peper
- 2 grote aardappels (ong.300 g)
- 100 g winterwortel
- 150 g selderij
- 50 g zonnebloemzaad or 2 eetl.maïs van de
kolf
- olie om te bakken
B
Gebruik het sikkelmes om ei,melk,bloem,
koriander,zout en peper te mengen.
B
Rasp de geschilde aardappelen,de geschrapte
wortel(s) en de schoongemaakte selderij met de
groffe raspschijf en voeg het geraspte
groentemengsel toe aan het eimengsel.Roer de
geraspte groente,het eimengsel en de
zonnebloemzaden of maïskorrels goed door
elkaar.
B
Verwarm de olie in een koekenpan.Vorm het
groentemengsel tot 8 koeken en bak deze
8 koeken aan beide zijden goudbruin. Laat de
koeken uitlekken op keukenpapier.
B
Baktijd:3-4 minuten.
Wittebrood
Ingrediënten
- 500 g broodmeel
- 15 g zachte boter of margarine
- 25 g gist of 20 g gedroogde gist
NEDERLANDS78
- 260 ml water
- 10 g zout
- 10 g suiker
B
Monteer het kneedhulpstuk in de mengkom en
doe bloem,zout en margarine of boter in de kom.
Voeg de verse of gedroogde gist toe samen met
het water.Doe het deksel op de kom en draai het
deksel in de richting van de pijl totdat u een klik
hoort. Kies de hoogste snelheid (stand 2) en
kneed het deeg.De maximale kneedtijd staat
vermeld in de tabel in het hoofdstuk
'Hoeveelheden en bereidingstijden'.
B
Doe het deeg over van de mengkom in een grote
kom en dek de kom af met een vochtige
theedoek.Laat het deeg 20 minuten op een
warme plek rijzen.Sla het deeg daarna plat,
kneed het en vorm het tot een bal.
B
Leg de deegbal in de kom,dek opnieuw af met
een vochtige doek en laat het deeg nog eens
20 minuten rijzen. Sla het daarna opnieuw plat,
kneed het en rol het op.
B
Plaats het deeg in een beboterd bakblik en laat
het 45 minuten rijzen. Bak het brood in het
onderste deel van de voorverwarmde oven.
B
Bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar op
225cC.

Documenttranscriptie

60 NEDERLANDSSUOMI Onderdelen en accessoires Inleiding A) Motorgedeelte B) Bedieningsknop P = pulsstand 0 = uit 1 = laagste snelheid 2 = hoogste snelheid C) Schroefkap (moet geplaatst zijn om functies waarvoor een kom nodig is te kunnen gebruiken) D) Keukenmachinekom E) Accessoirehouder F) Blenderkan G) Deksel van blenderkan H) Nok van deksel (schakelt de beveiliging in en uit) I) Deksel van keukenmachinekom J) Stop met beveiligingsklem K) Vultrechter L) Stamper M) Zeef van de citruspers N) Perskegel van de citruspers O) Kneedhulpstuk P) Metalen sikkelmes met beschermkapje Q) Middelfijne snijschijf R) Middelfijne raspschijf S) Fijne snijschijf T) Inzetschijfhouder U) Mengschijf Dit apparaat is uitgerust met een oververhittingsbeveiliging die het apparaat automatisch uitschakelt indien het oververhit raakt. Als het apparaat opeens ophoudt met werken: 1 Trek de stekker uit het stopcontact. 2 Draai de knop naar stand 0 om het apparaat uit te schakelen. 3 Laat het apparaat 60 minuten afkoelen. 4 Steek de stekker weer in het stopcontact. 5 Schakel het apparaat weer in. Neem contact op met uw Philips dealer of een door Philips geautoriseerd servicecentrum als het automatische uitschakelsysteem te vaak geactiveerd wordt. Pas op: om gevaarlijke situaties te voorkomen mag u het apparaat nooit op een timer aansluiten. NEDERLANDS 61 Belangrijk ◗ Lees deze gebruiksaanwijzing nauwkeurig door en bekijk de plaatjes goed voordat u het apparaat gaat gebruiken. ◗ Bewaar deze gebruiksaanwijzing om hem indien nodig te kunnen raadplegen. ◗ Controleer of het voltage aangegeven op het apparaat overeenkomt met de plaatselijke netspanning voordat u de stekker in het stopcontact steekt. ◗ Gebruik nooit accessoires of onderdelen van andere fabrikanten of die niet specifiek door Philips aangeraden worden. Uw garantie vervalt indien gebruik is gemaakt van dergelijke onderdelen of accessoires. ◗ Gebruik het apparaat niet indien het snoer, de stekker of andere onderdelen beschadigd zijn. ◗ Indien het netsnoer van dit apparaat beschadigd is, dient het uitsluitend te worden vervangen door Philips of een door Philips geautoriseerd servicecentrum. Reparatie door onbevoegd personeel kan gevaarlijke situaties voor de gebruiker opleveren. ◗ Maak de onderdelen die in contact komen met voedsel goed schoon voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt. ◗ Overschrijd de hoeveelheden en bereidingstijden aangegeven in de tabel niet. ◗ Vul de kom niet verder dan de maximumindicatie, d.w.z. niet voorbij de bovenste lijn van de schaalverdeling. ◗ Haal na gebruik altijd gelijk de stekker uit het stopcontact. ◗ Gebruik nooit uw vingers of voorwerpen (bijvoorbeeld een spatel) om etenswaren door de vultrechter naar beneden te duwen terwijl het apparaat werkt. Gebruik hiervoor alleen de stamper. ◗ Steek nooit uw vingers of voorwerpen (bijvoorbeeld een spatel) in de blenderkan terwijl de stekker van het apparaat in het stopcontact zit. ◗ Houd het apparaat uit de buurt van kinderen. ◗ Laat het apparaat nooit zonder toezicht werken. ◗ Plaats het deksel op de juiste manier op de kom. De ingebouwde beveiliging wordt nu gedeblokkeerd en u kunt het apparaat inschakelen. Op het motorgedeelte en de schroefkap zitten markeringen. Het apparaat werkt alleen als de stip op het motorgedeelte recht tegenover de stip op de schroefkap staat. ◗ Schakel het apparaat uit voordat u accessoires van het apparaat losmaakt. ◗ Schakel het apparaat altijd uit door de knop op stand 0 te zetten. ◗ Wacht tot bewegende delen stil staan voordat u het deksel van het apparaat verwijderd. ◗ De schroefkap kan alleen verwijderd worden als het deksel niet op de kom zit of als de kom van het apparaat is afgenomen. ◗ Dompel het motorgedeelte nooit in water of een andere vloeistof en spoel het niet af onder de kraan. Gebruik alleen een vochtige doek om het motorgedeelte schoon te maken. 62 NEDERLANDS Gebruik van het apparaat ◗ Verwijder altijd de beschermkap van het sikkelmes wanneer u dit mes gebruikt. ◗ Laat hete ingrediënten afkoelen voordat u ze in de keukenmachine verwerkt (maximum temperatuur 80cC). ◗ Als u een vloeistof verwerkt die heet is of nogal snel gaat schuimen, doe dan niet meer dan 1 liter in de blenderkan om morsen te voorkomen. ◗ Voor hoeveelheden en bereidingstijden, zie de tabel verderop in deze gebruiksaanwijzing. ◗ Haal na gebruik altijd gelijk de stekker uit het stopcontact. Keukenmachinekom 1 C 1 Monteer de kom op het motorgedeelte van de keukenmachine door hem in de richting van de pijl te draaien tot u een klik hoort. C 2 Plaats het deksel op de kom en draai het in de richting van de pijl totdat u een klik hoort (hier is enige kracht voor nodig). 2 CLICK 1 2 CLICK Let op: Het is niet mogelijk de functies waarvoor een kom nodig is (mixen, kneden, snijden, enz.) te gebruiken als de blenderkan gemonteerd is. Ingebouwde beveiliging Het motorgedeelte, de kom en het deksel zijn voorzien van markeringen. Het apparaat werkt alleen als de stip op het motorgedeelte recht tegenover de stip op de kom staat. C 1 CLICK Zorg ervoor dat de streep op het deksel en de streep op de kom recht tegenover elkaar staan. Het uitsteeksel aan het deksel sluit dan aan bij de vorm van het handvat. Vultrechter en stamper C 1 Gebruik de vultrechter om vloeistoffen en/of vaste ingrediënten toe te voegen. Gebruik de stamper om ingrediënten door de vultrechter naar beneden te duwen. NEDERLANDS C 2 Tips U kunt de stamper ook gebruiken om de vultrechter af te sluiten om zo te voorkomen dat ingrediënten door de vultrechter naar buiten komen. ◗ Als u uien hakt, gebruik dan een paar keer de pulsstand om te voorkomen dat de uien te fijn worden gehakt. ◗ Laat het apparaat niet te lang werken wanneer u (harde) kaas aan het hakken bent. De kaas wordt anders te heet, gaat smelten en wordt klonterig. ◗ Gebruik het sikkelmes niet om zeer harde ingrediënten zoals koffiebonen, kurkuma, nootmuskaat en ijsblokjes te hakken, omdat het mes hierdoor bot zou kunnen worden. Metalen sikkelmes ◗ Het sikkelmes kan gebruikt worden om te hakken, mixen, mengen en te pureren. C 1 Verwijder de beschermkap van het sikkelmes. Als er ingrediënten aan het mes of aan de binnenkant van de kom blijven kleven: Raak de snijkanten van het mes niet aan; deze zijn erg scherp! C 2 Plaats de accessoirehouder in de kom en plaats het mes op de accessoirehouder. 3 Doe de ingrediënten in de kom. Snijd grote stukken voedsel in kleinere stukjes van ongeveer 3 x 3 x 3 cm. Plaats het deksel op de kom. 4 Plaats de stamper in de vultrechter. 1 Schakel het apparaat uit. 2 Haal het deksel van de kom. 3 Verwijder de ingrediënten met een spatel van het sikkelmes en van de wand van de kom. Inzetschijven C Kies de hoogste snelheid door de knop op stand 2 te zetten. - Het apparaat blijft lopen totdat u de knop terugzet naar stand 0. Gebruik de inzetschijven nooit om harde ingrediënten zoals ijsblokjes te verwerken. 5 C 1 2 ◗ Zet de knop op stand 1 om een lagere snelheid te kiezen. 63 CLICK 1 Plaats de gekozen inzetschijf in de inzetschijfhouder voordat u deze op de accessoirehouder plaatst. 64 NEDERLANDS De snijkanten zijn erg scherp. Raak ze daarom niet aan! C C C 2 Plaats de inzetschijfhouder op de accessoirehouder in de kom. 3 Plaats het deksel op de kom. 4 Doe de ingrediënten in de vultrechter. Snijd grote stukken voedsel in kleinere stukjes die in de vultrechter passen. 1 te zetten, hierdoor voorkomt u dat de geraspte groenten en vruchten tot moes worden. C 8 Kneedhulpstuk 5 Plaats de ingrediënten gelijkmatig in de vultrechter voor het beste resultaat. Wanneer u een grote hoeveelheid voedsel wilt verwerken, doe dan niet alle ingrediënten in één keer in de kom, maar verwerk kleine hoeveelheden en maak de kom tussentijds regelmatig leeg. 6 Het kneedhulpstuk kan worden gebruikt voor het kneden van brooddeeg en voor het mengen van beslag. C Kies voor snijden en raspen de hoogste snelheid (stand 2). 1 Plaats de kom op het motorgedeelte en plaats het kneedhulpstuk op de accessoirehouder. 2 Doe de ingrediënten in de kom en bevestig het deksel op de kom. Plaats de stamper in de vultrechter om te voorkomen dat de ingrediënten tijdens het kneden gaan spatten. 3 Kies de hoogste snelheid door de knop op stand 2 te zetten. Het apparaat blijft lopen totdat u het uitschakelt door de knop weer op stand 0 te zetten. ◗ Zet de knop op stand 1 om een lagere snelheid te kiezen. C Om de inzetschijf uit de inzetschijfhouder te verwijderen, neemt u de houder ondersteboven in uw handen met de onderkant naar u toe. Duw met uw duimen op de randen van de inzetschijf om deze uit de houder te doen loskomen 7 Druk met de stamper licht op de ingrediënten in de vultrechter. ◗ Als u zachte groenten of vruchten raspt, kunt u de snelheid verlagen door de knop op stand C NEDERLANDS Blender C 4 Sluit het deksel. De blender is bedoeld voor: - het mengen van vloeistoffen, bijv. zuivelproducten, sauzen, vruchtensappen, soep, drankjes en milkshakes - het mixen van zachte ingrediënten, bijv. pannenkoekbeslag of mayonaise. - het pureren van gekookte ingrediënten, bijv. voor het bereiden van babyvoedsel. C 5 Plaats altijd de veiligheidskap op het deksel van de blenderkan voordat u het apparaat inschakelt. C 6 Kies de hoogste snelheid door de knop op stand 2 te zetten. Het apparaat blijft op deze snelheid lopen totdat u het apparaat uitschakelt door de knop op stand 0 te zetten. ◗ Als de blenderkan op het apparaat gemonteerd is, kunt u de overige functies niet gebruiken.Als de blenderkan niet op het apparaat gemonteerd is, werken de andere functies alleen als de schroefkap goed op het motorgedeelte is vastgeschroefd. C 1 2 C 65 1 2 1 2 Om de blenderkan te kunnen monteren, moet eerst de schroefkap die boven de bedieningsknop op het motorgedeelte zit verwijderd worden. Plaats de blenderkan op het motorgedeelte door hem in de richting van de pijl te draaien totdat hij stevig vastzit. Het handvat moet dan naar links wijzen. Oefen niet te veel druk uit op het handvat van de blenderkan. 3 Doe de ingrediënten in de blenderkan. Voor de juiste tijden per toepassing, zie de tabel verderop in deze gebruiksaanwijzing. Tips vloeibare ingrediënten in de kan via de C ◗ Giet opening in het deksel. ◗ Hoe langer u het apparaat laat draaien, hoe fijner het de ingrediënten zal vermalen. ◗ Snijd vaste ingrediënten in kleinere stukjes voordat u ze in de blenderkan doet.Wanneer u een grote hoeveelheid voedsel wilt bereiden, doe dan niet alle ingrediënten in één keer in de kom, maar verwerk steeds kleine hoeveelheden. 66 NEDERLANDS ◗ Harde ingrediënten zoals sojabonen voor sojamelk moeten in water worden geweekt voordat ze worden verwerkt. ◗ Hak ijsblokjes door ze in de blenderkan te doen, het deksel te sluiten en de pulsfunctie te gebruiken. ◗ In sommige gevallen zijn de ingrediënten gemakkelijker te verwerken als u wat vloeistof toevoegt, bijv. wat citroensap in geval van vruchten. Als de ingrediënten aan de wand van de blenderkan blijven kleven: De citruspers kan worden gebruikt voor het persen van alle soorten citrusvruchten. 1 Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact. 2 Open het deksel. Citruspers 1 C 1 Plaats de kom op het motorgedeelte en plaats de zeef op de kom. C 2 Draai de zeef in de richting van de pijl totdat de nok van het beveiligingssysteem vastklikt in het motorgedeelte. C 3 Plaats de perskegel op de zeef door hem zachtjes naar beneden te drukken. 2 Open het deksel nooit terwijl het apparaat nog draait. 3 Gebruik een spatel om de ingrediënten van de wand van de kan te verwijderen. Houd de spatel op veilige afstand van de snijkanten van het blendermes (ongeveer 2 cm). ◗ Als u niet tevreden bent met het resultaat, laat het apparaat dan een paar keer kort draaien door de bedieningsknop een paar keer op de pulsstand te zetten. U kunt ook proberen een beter resultaat te krijgen door de ingrediënten met een spatel door te roeren (natuurlijk niet terwijl de blender draait!), of door een deel van de ingrediënten uit de kan te gieten en daarna per keer een kleinere hoeveelheid te verwerken. CLICK Kies de laagste snelheid (stand 1). C De4 citruspers begint te draaien en stopt met draaien als u de bedieningsknop terugdraait naar stand 0. NEDERLANDS C 5 Druk de halve vrucht stevig op de draaiende perskegel. Tips ◗ Stop af en toe met persen om pulp uit de zeef te verwijderen. Als u dat doet, neem dan de kom met de zeef en de perskegel van het apparaat. 67 Tips ◗ Zorg ervoor dat u eieren op kamertemperatuur gebruikt wanneer u eiwitten wilt stijfkloppen. ◗ Haal de eieren een half uur voordat u ze gaat verwerken uit de koelkast. ◗ Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn wanneer u mayonaise gaat bereiden. U kunt olie toevoegen via de kleine opening onderin de stamper 2 1 na gebruik de kan met alle C ◗ Verwijder citruspersaccessoires om te voorkomen dat er sap op het motorgedeelte lekt. Mengschijf U kunt de mengschijf gebruiken voor het bereiden van mayonaise en het kloppen van slagroom en eiwitten. C 1 Plaats de mengschijf op de accessoirehouder in de kom. 2 Doe de ingrediënten in de kom en plaats het deksel op de kom. 3 Kies de laagste snelheid (stand 1) om optimale resultaten te verkrijgen. ◗ Slagroom moet op koelkasttemperatuur zijn wanneer u het gaat bereiden. Houd u aan de bereidingstijd in de tabel; slagroom moet niet te lang geklopt worden. Gebruik de pulsstand om het mengproces beter te kunnen beheersen. Schoonmaken Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u het motorgedeelte gaat schoonmaken. 1 Maak het motorgedeelte schoon met een vochtige doek. Dompel het motorgedeelte niet in water en spoel het ook niet af. 2 Was onderdelen die in aanraking zijn geweest met voedsel altijd gelijk na gebruik met wat afwasmiddel af. ◗ De kom, het deksel van de kom, de stamper en de accessoires (met uitzondering van de 68 NEDERLANDS blenderkan) kunnen ook in de vaatwasser worden gereinigd. Deze onderdelen zijn getest op vaatwasserbestendigheid volgens DIN EN 12875 De blenderkan is niet vaatwasserbestendig! Wees zeer voorzichtig wanneer u het sikkelmes het mes van de blender en de inzetschijven schoonmaakt. De snijkanten zijn erg scherp! Voorkom dat de snijkanten van het sikkelmes, het mes van de blender en de inzetschijven in contact komen met harde voorwerpen, omdat ze hierdoor bot zouden kunnen worden Bepaalde ingrediënten kunnen verkleuringen veroorzaken op de accessoires. Dit heeft geen enkel negatief effect; de verkleuringen verdwijnen na een tijdje meestal vanzelf. het (niet benodigde deel van het) C ◗ Wikkel snoer om de haspel aan de achterzijde van het apparaat. Snelreiniging blender C 1 Giet lauwwarm water (niet meer dan 0,5 liter) en wat afwasmiddel in de blenderkan. 2 Sluit het deksel. C 3 Laat het apparaat een paar seconden lopen door de knop naar de pulsstand te draaien. Het apparaat stop zodra u de knop weer op stand 0 zet. 4 Haal de kan van het apparaat en spoel hem met schoon water. Opbergen MicroStore de accessoires (mes, inzetschijfhouder) C ◗ Plaats op de accessoirehouder en plaats de houder in de kom. De inzetschijfhouder wordt als laatste geplaatst. Informatie & service Als u informatie nodig heeft of als u een probleem heeft, bezoek dan de Philips Website (www.philips.com), of neem contact op met het Philips Customer Care Centre in uw land (u vindt het telefoonnummer in het 'worldwide guarantee' vouwblad). Als er geen Customer Care Centre in uw land is, ga dan naar uw Philips dealer of neem contact op met de afdeling Service van Philips Domestic Appliances and Personal Care BV. NEDERLANDS 69 Problemen oplossen Hoeveelheden en bereidingstijden Probleem Oplossing Het apparaat gaat niet aan. Draai de kom of het deksel rechtsom totdat u een klik hoort. Zorg ervoor dat de stip op het deksel recht tegenover de stip op de kom staat. Ingrediënten & resultaten Max. Acces Werkwijze hoeve soire/ elheid stand Appels, wortels, knolselderij raspen 500 g P/2 Snijd de ingrediënten in Salades, stukken die in de vultrechter rauwkost passen. Rasp de stukken terwijl u ze zachtjes met de stamper naar beneden duwt. Appels, wortels, knolselderij snijden 500 g j/2 Snijd de ingrediënten in Salades, stukken die in de vultrechter rauwkost passen. Rasp de stukken terwijl u ze zachtjes met de stamper naar beneden duwt. Beslag 750 (pannenkoeke ml n) - kloppen melk D/2 Schenk eerst de melk in de Pannenkoeken, blenderkan en voeg dan de wafels droge ingrediënten toe. Laat de blender ongeveer 1 minuut lopen. Indien nodig, kunt u dit max. twee keer herhalen. Stop enkele minuten om het apparaat weer tot kamertemperatuur te laten afkoelen Paneermeel hakken 100 g P/2 Gebruik droog, knapperig brood. Crème au beurre kloppen 300 g D/2 Gebruik zachte boter voor een Desserts, luchtig resultaat. garnering Het apparaat is plotseling gestopt. De automatische oververhittingsbeveiliging heeft de stroomtoevoer naar het apparaat waarschijnlijk afgesneden omdat het apparaat oververhit was geraakt. 1) Schakel het apparaat uit door de knop op stand 0 te zetten. 2) Trek de stekker uit het stopcontact. 3) Laat het apparaat 60 minuten afkoelen. 4) Steek de stekker weer in het stopcontact. 5) Schakel het apparaat weer in. Het kneedhulpstuk draait niet. Controleer of u de kom en het deksel wel zo ver naar rechts heeft gedraaid dat u een klik hoort. Zowel de blenderkan als de kom is gemonteerd, en alleen de blender werkt. Als zowel de blenderkan als de kom is gemonteerd, werkt inderdaad alleen de blender. Als u de kom wilt gebruiken, dan moet u de blenderkan verwijderen en het aansluitgat met de schroefkap afsluiten. Accessoires en toepassingen Accessoire Toepassing Benodigde tijd P Hakken, pureren, mengen 10 - 60 sec. { Kneden 60 - 180 sec. ghjk Snijden, raspen, schaven 10 - 60 sec. D Mengen, pureren 10 - 60 sec. ƒ Citrusvruchten persen Hangt af van het aantal å Kloppen, mengen 10 - 60 sec. Toepassingen Gepaneerde gerechten, gegratineerde gerechten 70 NEDERLANDS Ingrediënten & resultaten Max. Acces Werkwijze hoeve soire/ elheid stand Kaas 200 g (Parmezaanse) - hakken P/2 Gebruik een stuk korstloze Parmezaanse kaas en snijd dit in stukken van ongeveer 3 x 3 cm. Toepassingen Ingrediënten & resultaten Max. Acces Werkwijze hoeve soire/ elheid stand Garnering, soepen, sauzen, gegratineerde gerechten Deeg (voor pizza's) kneden 750 g meel Deeg (zandtaart) kneden Kaas (Goudse) 200 g - raspen k / 2 Snijd de kaas in stukjes die in de vultrechter passen. Duw de stukjes voorzichtig met de stamper naar beneden. Chocolade hakken 200 g P/2 Gebruik harde, pure chocolade. Garnering, Breek de chocolade in stukken sauzen, gebak, van 2 cm. pudding, mousse Gekookte 250 g erwten, bonen - pureren P/2 Gebruik gekookte erwten of Puree, soepen bonen.Voeg indien nodig wat vloeistof toe om de samenhang van de puree te verbeteren. Gekookte 500 g groenten en vlees - pureren P/ 2 Voeg slechts een klein beetje vocht toe voor groffe puree. Wilt u een fijne puree, blijf dan vocht toevoegen totdat de puree glad genoeg is. Baby- en peutervoeding Doe stukken komkommer in de vultrechter en duw ze voorzichtig met de stamper naar beneden. Salades, garnering Komkommers 2 g/1 - in plakjes komk snijden omme rs Deeg (voor brood) kneden 500 g { / 2 bloem Sauzen, pizza's, gegratineerde gerechten, fondue Meng gist en suiker met warm Brood water.Voeg bloem, olie en zout toe en kneed het deeg ongeveer 90 seconden. Laat het 30 minuten rijzen. {/2 Toepassingen Volg dezelfde werkwijze als bij brooddeeg. Kneed het deeg ongeveer 1 minuut. Pizza 300 g { / 2 bloem Gebruik koude margarine; snijd deze in stukken van 2 cm. Doe de bloem in de kom en voeg de margarine toe. Kneed het deeg totdat het kruimelig is geworden.Voeg dan koud water toe en stop zodra het deeg een bal is geworden. Laat het deeg afkoelen voordat u het verder verwerkt. Appeltaart, koekjes, open vruchtenvlaaie n Deeg (gistdeeg) kneden 500 g { / 2 bloem Meng het gist in een aparte Luxe brood kom met warm water en wat suiker. Doe alle ingrediënten in de kom en kneed het deeg tot het glad is en niet langer aan de wand van de kom kleeft (duurt ongeveer 1 minuut). Laat het deeg 30 minuten rijzen. Eiwitten kloppen 4 å/1 eiwitte n Gebruik eieren op kamertemperatuur. Gebruik ten minste twee eiwitten. Vruchten (bijv. 500 g appels, bananen) blender D/2 Pudding, soufflé, schuimgebak Tip: voeg een beetje citroensap Sauzen, jam, toe om te voorkomen dat het pudding, fruit verkleurt.Voeg wat babyvoeding vloeistof toe om een gladde puree te verkrijgen. NEDERLANDS Ingrediënten & resultaten Max. Acces Werkwijze hoeve soire/ elheid stand Toepassingen Vruchten (bijv. 500 g appels, bananen) hakken P/2 Tip: voeg een beetje citroensap Sauzen, jam, toe om te voorkomen dat het pudding, fruit verkleurt. babyvoeding Knoflook hakken 300 g P/2 Pel de teentjes knoflook. Druk een paar keer op de pulsknop om te voorkomen dat de knoflook te fijn wordt gehakt. Gebruik ten minste 150 g. Garnering, dipsauzen Kruiden (bijv. peterselie) hakken Min. 50g P/2 Was en droog de kruiden voordat u ze hakt. Sauzen, soepen, garnering, kruidenboter Sappen (bijv. gemaakt van papaya, watermeloen, peer, guave) blender 500 g in totaal D/2 Voeg water en eventueel een andere vloeistof toe om een gladde sap te verkrijgen. Vruchtensappe n Mayonaise mengen 3 ˙/1 eieren Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Gebruik tenminste één groot ei, twee kleine eieren of twee eierdooiers. Doe het ei/de eieren in de kom met een klein beetje azijn en voeg de olie druppelsgewijs toe. Salades, garnering en barbecuesauze n Verwijder eerst zenen en botten. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Druk op de pulsknop voor een groffer hakresultaat. Tartaartjes, hamburgers, gehaktballen Mager vlees hakken 500 g P/2 Ingrediënten & resultaten Max. Acces Werkwijze hoeve soire/ elheid stand 71 Toepassingen Vlees 400 g (doorregen), vis, gevogelte hakken P/2 Verwijder eerst zenen en botten. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Druk op de pulsknop voor een groffer hakresultaat. Milkshakes blender 500 ml melk D/2 Pureer het fruit (bijv. bananen, Milkshakes aardbeien). Suiker, melk en wat ijs toevoegen en goed mengen. Cakebeslag mixen 4 {/2 eieren Noten hakken 250 g P/2 Gebruik de pulsknop voor een grof resultaat. Stop het proces tijdig als u een grof resultaat wilt. Salades, pudding, notenbrood, amandelspijs Uien - hakken 500 g P/2 Pel de uien en snijd ze in 4 stukken. Stop het proces na twee stoten om het resultaat te controleren. Salades, gekookte gerechten, roerbakgerech ten, garnering Uien - in 300 g plakjes snijden g/1 Pel de uien en snijd ze in stukken die in de vultrechter passen. Gebruik ten minste 100 g. Salades, gekookte gerechten, roerbakgerech ten, garnering Tartaartjes, hamburgers, gehaktballen De ingrediënten moeten op Verschillende kamertemperatuur zijn. Klop de soorten cake zachte boter en de suiker totdat het mengsel glad en schuimig is.Voeg hierna de melk, eieren en bloem toe. 72 NEDERLANDS Ingrediënten & resultaten Max. Acces Werkwijze hoeve soire/ elheid stand Toepassingen Recepten Courgette-sandwichspread Soepen blender 500 ml D/2 Gebruik gekookte groenten. Soepen, sauzen Slagroom kloppen 500 ml å/1 Gebruik slagroom die op koelkasttemperatuur is. Gebruik ten minste 125 ml. De slagroom is na ongeveer 20 seconden klaar. Garnering, crèmes, ijsmengsels Ingrediënten - 2 courgettes - 3 gekookte eieren - 1 kleine ui - 1 eetl. plantaardige olie - peterselie - 2-3 eetl. zure room - citroensap, tabasco, zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder B B Was en droog de courgettes en rasp ze met de fijne raspschijf in de keukenmachinekom. Doe de geraspte courgette over in een schaal en besprenkel met zout. Laat 15 minuten staan zodat het zout het vocht onttrekt aan de courgette. Snijd de ui in 4 delen en hak deze delen fijn samen met het knoflookteentje. Haal de peterselieblaadjes van de steeltjes af en hak de blaadjes. Stort de geraspte courgette op een schone droogdoek en druk al het vocht eruit. Giet wat olie in een pan en bak de gehakte ui en de knoflook licht aan, voeg de geraspte courgette toe. Al het vocht moet verdampen. Laat de gebakken ingrediënten vervolgens afkoelen. Pel de eieren en hak ze gedurende een paar seconden in de keukenmachinekom.Voeg de andere ingrediënten toe, breng op smaak met tabasco, zout, peper, kerriepoeder en paprikapoeder en meng met het mes. Serveer op geroosterd wittebrood. NEDERLANDS Vruchtencake Ingrediënten - 180 g dadels - 270 g pruimen - 60 g amandelen 60 g walnoten) - 60 g rozijnen - 60 g sultana's - 240 g volkoren roggebloem - 120 g tarwebloem - 120 g bruine suiker - snufje zout - 1 zakje bakpoeder - 360 g karnemelk B Plaats het sikkelmes in de keukenmachinekom. Doe alle ingrediënten in de kom en meng ze 30 seconden op de hoogste snelheid (stand 2). Doe het cakedeeg in een cakeblik van 30 cm en bak de cake 40 minuten op 170cC. - 500 g zure room - zout, peper, 1-2 eetl. bloem, indien nodig B B B Doe al de ingrediënten voor het deeg in de kom en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen. Snijd de prei met de snijschijf. Doe wat olie in een pan en bak de gesneden prei een paar minuten. Doe de rest van de ingrediënten in de blenderkan en laat de blender lopen totdat een romige substantie is ontstaan.Voeg 1 of 2 eetlepels bloem toe om het mengsel dikker te maken. Vet een bakblik met een diameter van 24 cm in en bedek de bodem en de zijkanten gelijkmatig met deeg. Spreid de prei over het deeg uit en giet de rest van de ingrediënten er overheen. Bak in 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 80cC. De quiche kan zowel warm als koud worden gegeten. Hongaarse goulash Preiquiche Ingrediënten voor het deeg: - 250 gram tarwebloem (of volkoren tarwebloem) - snufje zout - 1 eetl. honing - 20 g verse gist of 1/2 zakje gedroogde gist - 100 g boter - 6 eetl. lauwwarm water Ingrediënten voor de vulling: - 500 g prei - plantaardige olie - 4 eieren 73 Ingrediënten - 1 eetl. olie - 1 middelgrote ui - 1 eetl. paprikapoeder - 400 g rundvlees of varkensvlees - 1 groene paprika - 1 tomaat - zout - 200 g wortels - 300 g aardappels - karwijzaad 74 NEDERLANDS B B B Was het vlees en snijd het in blokjes van 2 cm. Pel de ui en hak hem met het sikkelmes in de keukenmachinekom.Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in ringen met behulp van de snijschijf. Schil de tomaat.Verwijder de pitten en snijd in dunne reepjes. Bak de gehakte ui in olie totdat hij glazig wordt. Haal de pan van het vuur en sprenkel de paprikapoeder over de ui, voeg het vlees toe en bak een paar minuten boven een hoog vuur onder voortdurend roeren. Voeg de groene paprika en de tomaat toe en zout naar smaak. Dek de pan af en laat het vlees boven een matig vuur in zijn eigen sap sudderen totdat het bijna mals is. Schrap ondertussen de wortels en snijd ze in plakjes met behulp van de snijschijf. Snijd de aardappels in blokjes.Voeg de wortelschijfjes en de aardappelblokjes toe aan het vlees en voeg voldoende koud water toe voor de hoeveelheid soep die u wilt (ongeveer 1,2 liter). Breng op smaak met een beetje karwijzaad en laat sudderen totdat alle ingrediënten boterzacht zijn. Voeg eventueel nog wat zout toe. Warm serveren. U kunt de goulash garneren met ringen groene paprika en er scherpe rode minipaprika's op een schoteltje bij serveren. Vulling: - 80 g suiker - 2 theel. citroensap - 400 g roomkaas - 500 g aardbeien Glazuur: - 500 g aardbeien - 250 ml water - 120 g suiker - 60 g maïzena Garnering: - 250 g room B B Aardbeientaart Ingrediënten - 100 g margarine - 100 g suiker - 3 eierdooiers - 240 g bloem - 100 g kokos B Verwarm de oven voor op 180cC. Doe de margarine en de suiker in de kom en klop ze met het mes tot een romig mengsel. Roer de eierdooiers erdoor en vervolgens de bloem en de kokos. Leg het deeg op de bakplaat, plooi de rand en prik er gaatjes in met een vork. Bak 15-20 minuten totdat de bodem lichtbruin is. Laat de bodem afkoelen. Meng de suiker, het citroensap en de roomkaas met het mes tot een romig mengsel. Smeer dit mengsel op de afgekoelde bodem. Plaats een deel van de aardbeien met de punt naar boven op de bodem. Plaats de taart in de koelkast. Doe om het glazuur te maken de overige aardbeien met water en suiker in de blenderkan en laat de blender draaien. Los de maïzena op in 125 ml van dit aardbeienmengsel. Breng de rest van het aardbeienmengsel aan de kook en roer de NEDERLANDS opgeloste maïzena erdoor zodra het kookt.Verdeel het hete glazuurmengsel over de aardbeien en laat de taart 2 uur afkoelen. Garneer vervolgens met toefjes slagroom. B Milkshake van verse vruchten Ingrediënten - 100 g bananen of aardbeien - 200 ml verse melk - 50 g vanilleijs - kristalsuiker naar smaak B B Schil de bananen of was de aardbeien. Snijd de vruchten in kleinere stukken en doe ze samen met de overige ingrediënten in de blenderkan. Laat de blender lopen tot een glad mengsel is ontstaan. U kunt ook andere vruchten gebruiken om uw eigen overheerlijke vruchtenmilkshake te maken. B Verwarm de oven voor op 200cC. Meng de melk, het gist en de suiker 15 seconden met het kneedaccessoire. Doe het deeg in een aparte kom en dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg gedurende 20 minuten op een matig warme plek rijzen. Hak de hazelnoten met het sikkelmes. Meng de ingrediënten voor de vulling met het mengaccessoire. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.Verdeel het hazelnootmengsel over de deeglap en rol deze op en maak een krans. Plaats de krans in een beboterde springvorm en laat hem 20 minuten rijzen. Strijk met een kwastje wat opgeklopte eierdooier op de bovenkant van de krans en plaats de springvorm op het rooster in de midden van de oven en bak hem 25-30 minuten op 200cC. Chocoladetaart Hazelnootkrans Ingrediënten voor het deeg: - 500 g gezeefde bloem - 75 g suiker - 1 theel. zout - 1 ei - 250 ml melk (35cC) - 100 g zachte boter - 30 g verse gist (bij gebruik van droge gist de instructies op het pakje volgen) Vulling: - 250 g gehakte hazelnoten - 100 g suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 125 ml room 75 Ingrediënten - 140 g zachte boter - 110 poedersuiker - 140 g chocolade - 6 eiwitten - 6 eidooiers - 110 g kristalsuiker - 140 g tarwebloem Vulling: - 200 g abrikozenjam Glazuur: - 125 ml water - 300 g suiker 76 NEDERLANDS - 250 g geraspte chocolade - geklopte slagroom, indien gewenst B B Verwarm de oven voor op 160cC. Roer de boter en de poedersuiker met het mes. Smelt de chocolade en meng door het boter-suikermengsel. Voeg de eierdooiers één voor één toe en laat het apparaat draaien totdat er een romig mengsel is ontstaan. Klop vervolgens de eiwitten met kristalsuiker stijf en schuimig met behulp van het mes.Voeg dit schuim toe aan het mengsel en roer het er voorzichtig door. Schep vervolgens de bloem er met een spatel doorheen. Doe het deeg in een beboterd bakblik. Bak één uur op 160cC. Laat de ovendeur de eerste 15 minuten op een kier staan. Laat de taart even afkoelen in het bakblik (24 cm). Stort de taart dan op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Snijd de taart horizontaal door. Smeer de ene helft in met abrikozenjam en plaats de twee helften weer op elkaar.Verwarm de rest van de jam en smeer de bovenkant er mee in. Ga nu het glazuur klaarmaken. Kook het water, voeg de suiker en de chocolade toe en laat dit boven een laag vuur koken. Roer voortdurend tot een glad, smeerbaar mengsel ontstaat. Breng het glazuur aan op de taart en laat het afkoelen. Dien de taart op met toefjes geklopte slagroom. Broccolisoep (voor 4 personen) Ingrediënten - 50 g belegen Goudse kaas - 300 g gekookte broccoli (stelen en roosjes) - kookvocht van de broccoli - 2 gekookte aardappelen in stukken - 2 bouillonblokjes - 2 eetl. ongeklopte slagroom - kerrie - zout - peper - nootmuskaat B Rasp de kaas. Pureer de broccoli en de gekookte aardappelen met een beetje kookvocht van de broccoli. Doe de broccolipuree, het overgebleven kookvocht en de bouillonblokjes in een maatbeker en vul deze bij met water tot 750 ml. Doe het mengsel in een pan en breng het al roerend aan de kook. Roer de kaas door de soep, breng de soep op smaak met kerrie, zout, peper en nootmuskaat en voeg de slagroom toe. Pizza Ingrediënten voor het deeg: - 400 g bloem - 1/2 theel. zout - 20 g verse gist of 1,5 zakje gedroogde gist - 2 tbsp of cooking oil - ongeveer 240 ml water (35cC) Voor de tomatensaus: - 300 g uitgelekte tomaten (uit blik) NEDERLANDS - 1 theel. gemengde Italiaanse kruiden (gedroogd of vers) - 1 ui - 2 teentjes knoflook - zout en peper - suiker Ingrediënten voor bovenop de saus: - olijven, salami, artisjokken, champignons, ansjovis, Mozzarella, paprika, geraspte belegen kaas en olijfolie naar smaak. B B B B B Plaats het kneedhulpstuk in de kom. Doe alle ingrediënten in de kom en kies snelheid 2. Kneed het deeg in ongeveer 90 seconden tot een gladde bal. Doe het deeg in een aparte kom, dek het af met een vochtige doek en laat het ongeveer 30 minuten rijzen. Hak de ui en de knoflook met het sikkelmes en bak de stukjes totdat ze glazig zijn.Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Laat de saus afkoelen. Verwarm de oven voor op 250cC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en snijd twee ronde pizzabodems uit de deeglap. Plaats de pizzabodems op een ingevette bakplaat. Smeer de saus uit over de bodems maar laat de randen vrij.Verdeel de ingrediënten over de saus, strooi wat gemalen kaas over de pizza's en druppel er wat olijfolie op. Bak de pizza's 12 tot 15 minuten. 77 Groente-aardappelkoeken Ingrediënten - 1 ei - 50 ml melk - 1 eetl. bloem - 1 theel. koriander - zout en peper - 2 grote aardappels (ong. 300 g) - 100 g winterwortel - 150 g selderij - 50 g zonnebloemzaad or 2 eetl. maïs van de kolf - olie om te bakken B B B B Gebruik het sikkelmes om ei, melk, bloem, koriander, zout en peper te mengen. Rasp de geschilde aardappelen, de geschrapte wortel(s) en de schoongemaakte selderij met de groffe raspschijf en voeg het geraspte groentemengsel toe aan het eimengsel. Roer de geraspte groente, het eimengsel en de zonnebloemzaden of maïskorrels goed door elkaar. Verwarm de olie in een koekenpan.Vorm het groentemengsel tot 8 koeken en bak deze 8 koeken aan beide zijden goudbruin. Laat de koeken uitlekken op keukenpapier. Baktijd: 3-4 minuten. Wittebrood Ingrediënten - 500 g broodmeel - 15 g zachte boter of margarine - 25 g gist of 20 g gedroogde gist 78 NEDERLANDS - 260 ml water - 10 g zout - 10 g suiker B B B B B Monteer het kneedhulpstuk in de mengkom en doe bloem, zout en margarine of boter in de kom. Voeg de verse of gedroogde gist toe samen met het water. Doe het deksel op de kom en draai het deksel in de richting van de pijl totdat u een klik hoort. Kies de hoogste snelheid (stand 2) en kneed het deeg. De maximale kneedtijd staat vermeld in de tabel in het hoofdstuk 'Hoeveelheden en bereidingstijden'. Doe het deeg over van de mengkom in een grote kom en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg 20 minuten op een warme plek rijzen. Sla het deeg daarna plat, kneed het en vorm het tot een bal. Leg de deegbal in de kom, dek opnieuw af met een vochtige doek en laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen. Sla het daarna opnieuw plat, kneed het en rol het op. Plaats het deeg in een beboterd bakblik en laat het 45 minuten rijzen. Bak het brood in het onderste deel van de voorverwarmde oven. Bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar op 225cC.
1 / 1

Philips HR7750/01 Handleiding

Categorie
Blenders
Type
Handleiding