Philips HR7754/99 Handleiding

Categorie
Sapmakers
Type
Handleiding
NEDERLANDS 71
Onderdelen en accessoires
A Motorgedeelte
B Smart Process Control bedieningspaneel
C Ingebouwde beveiliging
D Schroefkap (moet geplaatst zijn om functies
waarvoor een kom nodig is te kunnen
gebruiken)
E Keukenmachinekom
F Accessoirehouder
G Blenderkan
H Deksel van blenderkan
I Nok van deksel (schakelt de beveiliging in en
uit)
J Deksel van keukenmachinekom
K Stop
L Vultrechter
M Stamper
N Zeef van de citruspers
O Perskegel
P Sapcentrifugebak
Q Sapcentrifugezeef
R Deksel van sapcentrifuge
S Stamper van sapcentrifuge
T Metalen sikkelmes met beschermkap
U Kneedaccessoire
V Klopper
W Middelfijne raspschijf
X Fijne raspschijf
Y Groffe raspschijf
Z Granuleerschijf
a Inzetschijfhouder
b Instelbare snijschijf (inzetsnijschijf, houder en
instelknop
Inleiding
Dit apparaat is uitgerust met een
oververhittingsbeveiliging die het apparaat
automatisch uitschakelt indien het oververhit
raakt.
Als het apparaat opeens ophoudt met
werken:
1 Trek de stekker uit het stopcontact.
2 Laat het apparaat 60 minuten afkoelen.
3 Steek de stekker weer in het stopcontact.
4 Schakel het apparaat weer in.
Neem contact op met uw Philips dealer of een
door Philips geautoriseerd servicecentrum als het
automatische uitschakelsysteem te vaak
geactiveerd wordt.
Pas op: om gevaarlijke situaties te voorkomen
mag u het apparaat nooit op een timer
aansluiten.
Belangrijk
â—— Lees deze gebruiksaanwijzing nauwkeurig
door en bekijk de plaatjes goed voordat u het
apparaat gaat gebruiken.
â—— Bewaar deze gebruiksaanwijzing om hem
indien nodig te kunnen raadplegen.
â—— Controleer of het voltage aangegeven op het
NEDERLANDS72
apparaat overeenkomt met de plaatselijke
netspanning voordat u de stekker in het
stopcontact steekt.
â—— Gebruik nooit accessoires of onderdelen van
andere fabrikanten of die niet specifiek door
Philips aangeraden worden. Uw garantie
vervalt indien gebruik is gemaakt van
dergelijke onderdelen of accessoires.
â—— Gebruik het apparaat niet indien het snoer, de
stekker of andere onderdelen beschadigd zijn.
â——
Indien het netsnoer beschadigd is, moet het
vervangen worden door Philips, een door
Philips geautoriseerd servicecentrum of
personen met vergelijkbare kwalificaties om
gevaar te voorkomen.
â—— Maak de onderdelen die in contact komen
met voedsel goed schoon voordat u het
apparaat voor de eerste keer gebruikt.
â—— Overschrijd de hoeveelheden en
bereidingstijden aangegeven in de tabel niet.
â—— Vul de kom niet verder dan de
maximumindicatie, d.w.z. niet voorbij de
bovenste lijn van de schaalverdeling.
â—— Haal na gebruik altijd gelijk de stekker uit het
stopcontact.
â—— Gebruik nooit uw vingers of voorwerpen
(bijvoorbeeld een spatel) om etenswaren
door de vultrechter naar beneden te duwen
terwijl het apparaat werkt. Gebruik hiervoor
alleen de stamper.
â—— Steek nooit uw vingers of voorwerpen
(bijvoorbeeld een spatel) in de blenderkan
terwijl de stekker van het apparaat in het
stopcontact zit.
â—— Houd het apparaat uit de buurt van kinderen.
â—— Laat het apparaat nooit zonder toezicht
werken.
â—— Plaats het deksel op de juiste manier op de
kom. De ingebouwde beveiliging wordt nu
gedeblokkeerd en u kunt het apparaat
inschakelen. Op het motorgedeelte en de
schroefkap zitten markeringen. Het apparaat
werkt alleen als de stip op het motorgedeelte
recht tegenover de stip op de schroefkap
staat.
â—— Schakel het apparaat uit voordat u accessoires
van het apparaat losmaakt.
â—— Schakel het apparaat altijd uit door op de
stop-knop te drukken.
â—— Wacht tot bewegende delen stil staan voordat
u het deksel van het apparaat verwijderd.
â—— De schroefkap kan alleen verwijderd worden
als het deksel niet op de kom zit of als de
kom van het apparaat is afgenomen.
â—— Dompel het motorgedeelte nooit in water of
een andere vloeistof en spoel het niet af
onder de kraan. Gebruik alleen een vochtige
doek om het motorgedeelte schoon te
maken.
â—— Verwijder altijd de beschermkap van het
sikkelmes wanneer u dit mes gebruikt.
◗ Laat hete ingrediënten afkoelen voordat u ze
in de keukenmachine verwerkt (maximum
temperatuur 80cC).
â—— Als u een vloeistof verwerkt die heet is of
NEDERLANDS 73
nogal snel gaat schuimen, doe dan niet meer
dan 1 liter in de blenderkan om morsen te
voorkomen.
â—— Haal na gebruik altijd gelijk de stekker uit het
stopcontact.
â—— Voor hoeveelheden en bereidingstijden, zie de
tabel verderop in deze gebruiksaanwijzing.
Let op: Het is niet mogelijk de functies waarvoor
een kom nodig is (mixen, kneden, snijden, enz.) te
gebruiken als de blenderkan gemonteerd is.
Gebruik van het apparaat
Smart Process Control
Dit apparaat is uitgerust met Smart Process
Control voor een optimaal proces en een perfect
eindresultaat. Achter iedere procesknop op het
bedieningspaneel zit een voorgeprogrammeerd
snelheidsprofiel dat hoort bij het optimale proces
voor een bepaalde accessoire.
De snelheid kan met 3 stappen worden verhoogd
of verlaagd door op de + of - knop te drukken.
Als u op de pulsknop drukt, zal het apparaat op
de hoogste snelheid draaien. Als u de knop
loslaat, stopt het apparaat of draait het verder op
de eerder gekozen snelheid.
U kunt het proces altijd beëindigen door op de
stop-knop te drukken.
Als u binnen 40 seconden nog een keer op de
eerder gebruikte procesknop drukt, gaat het
proces daar verder waar het gestopt is.
Keukenmachinekom
C
1 Bevestig de kom met het handvat op het
apparaat door het handvat in de richting
van de pijl te draaien tot u een klik hoort.
C
2 Plaats het deksel op de kom. Draai het
deksel in de richting van de pijl totdat u
een klik hoort (hier is enige kracht voor
nodig).
Ingebouwde beveiliging
B
Het motorgedeelte, de kom en het deksel zijn
voorzien van stippen. Het apparaat werkt alleen
als de stip op het motorgedeelte recht tegenover
de stip op de schroefkap staat.
C
1 Zorg ervoor dat de stip op het deksel en
de stip op de kom recht tegenover elkaar
staan. Het uitsteeksel aan het deksel sluit
dan aan bij de vorm van het handvat.
1
CLICK
2
1
2
CLICK
CLICK
NEDERLANDS74
Vultrechter en stamper
C
1 Gebruik de vultrechter om vloeistoffen
en/of vaste ingrediënten toe te voegen.
Gebruik de stamper om ingrediënten door
de vultrechter naar beneden te duwen.
C
2 U kunt de stamper ook gebruiken om de
vultrechter af te sluiten om zo te
voorkomen dat ingrediënten door de
vultrechter naar buiten komen.
Metalen sikkelmes
â—— Het sikkelmes kan gebruikt worden om te
hakken, mixen, mengen en te pureren.
C
1 Verwijder de beschermkap van het
sikkelmes.
Raak de snijkanten van het mes niet aan; deze zijn
erg scherp!
C
2 Plaats de accessoirehouder in de kom en
plaats het mes op de accessoirehouder.
3 Doe de ingrediënten in de kom. Snijd grote
stukken voedsel in kleinere stukjes van
ongeveer 3 x 3 x 3 cm. Plaats het deksel op
de kom.
4 Plaats de stamper in de vultrechter.
C
5 Druk op de hakprocesknop op het
bedieningspaneel.
- Het proces start met drie korte stoten om
ervoor te zorgen dat de ingrediënten (bijv. uien
of noten) gelijkmatig worden gehakt.
- Daarna neemt de snelheid toe tot de
maximumsnelheid, waarop het apparaat blijft
draaien totdat op de stop-knop wordt gedrukt.
â—— Druk op de - knop om de snelheid te verlagen.
â—— Het proces kan op ieder moment worden
gestopt door op de stop-knop te drukken.
Tips
â—— Als u uien aan het hakken bent, zet het
apparaat dan stil na de eerste 4 stoten om te
voorkomen dat ze te fijn worden gehakt.
â—— Laat het apparaat niet te lang werken wanneer
u (harde) kaas aan het hakken bent. De kaas
wordt anders te heet, gaat smelten en wordt
klonterig.
â—— Gebruik het apparaat niet om zeer harde
ingrediënten zoals koffiebonen, kurkuma,
nootmuskaat en ijsblokjes te hakken, omdat
het mes hierdoor bot zou kunnen worden
Als er ingrediënten aan het mes of aan de
binnenkant van de kom blijven kleven:
1 Schakel het apparaat uit.
2 Haal het deksel van de kom.
3 Verwijder de ingrediënten met een spatel van
het sikkelmes en van de wand van de kom.
NEDERLANDS 75
Inzetschijven
Gebruik de inzetschijven nooit om harde
ingrediënten zoals ijsblokjes te verwerken.
C
1 Plaats de gekozen inzetschijf in de
inzetschijfhouder voordat u deze op de
accessoirehouder plaatst.
De snijkanten zijn erg scherp. Raak ze daarom niet
aan!
C
2 Plaats de inzetschijfhouder op de
accessoirehouder in de kom.
3 Plaats het deksel op de kom.
4 Doe de ingrediënten in de vultrechter.
Snijd grote stukken voedsel in kleinere
stukjes die in de vultrechter passen.
C
5 Plaats de ingrediënten gelijkmatig in de
vultrechter voor het beste resultaat.
Wanneer u een grote hoeveelheid voedsel wilt
verwerken, doe dan niet alle ingrediënten in één
keer in de kom, maar verwerk kleine
hoeveelheden en maak de kom tussentijds
regelmatig leeg.
C
6 Kies het rasp- en snijproces op het
bedieningspaneel.
Het apparaat begint direct de snelheid op te
voeren tot de ingestelde verwerkingssnelheid om
een optimaal eindresultaat te kunnen garanderen.
1
2
CLICK
De snelheid kan met 3 stappen worden verhoogd
of verlaagd door op de + of de - knop te
drukken.
â—— Als u zachte groenten of vruchten raspt, kunt
u de snelheid met 3 stappen omlaag brengen
door op de - knop te drukken om te
voorkomen dat de geraspte groente en
vruchten tot moes worden.
C
7 Druk met de stamper licht op de
ingrediënten in de vultrechter.
C
8 Om de inzetschijf uit de inzetschijfhouder
te verwijderen, neemt u de houder
ondersteboven in uw handen met de
onderkant naar u toe. Duw met uw
duimen op de randen van de inzetschijf om
deze uit de houder te doen loskomen
Instelbare snijschijf
Met de instelbare snijschijf kunt u ingrediënten op
iedere gewenste dikte snijden.
Pas op: de snijkanten van het mes zijn erg scherp.
C
1 Plaats het mes in de bovenkant van de
houder.
NEDERLANDS76
C
2 Plaats de knop vanaf de onderkant in de
schijf en draai hem dan totdat de lijnen
tegenover elkaar staan. De schijf is nu
vergrendeld.
C
3 Draai de instelknop om de gewenste
snijdikte in te stellen.
C
4 Plaats de instelbare snijschijf op de
accessoirehouder.
5 Sluit het deksel en plaats de ingrediënten
in de vultrechter.
C
6 Kies het rasp- en snijproces op het
bedieningspaneel.
7 Duw de ingrediënten, indien nodig,
langzaam naar beneden met de stamper.
2
1
Kneedaccessoire
Het kneedaccessoire kan worden gebruikt om
gistdeeg voor brood en pizza's te kneden.
C
1 Plaats de kneedaccessoire op de
accessoirehouder.
C
2 Plaats de kom op het motorgedeelte, draai
het handvat in de richting van de pijl en
plaats het kneedaccessoire op de
aandrijfas.
3 Doe de ingrediënten in de kom.
4 Plaats het deksel op de kom.
C
5 Druk op de kneedprocesknop op het
Smart Process Control bedieningspaneel.
Het apparaat zal de kneedsnelheid binnen
10 seconden geleidelijk opvoeren tot de
maximumsnelheid. Het apparaat blijft op deze
snelheid draaien tot er op de stop-knop wordt
gedrukt. De snelheid kan met 3 stappen worden
verlaagd door op de - knop te drukken. Als het
apparaat niet reageert op het indrukken van de -
knop, dan heeft de motor zijn fysieke grens reeds
bereikt.
NEDERLANDS 77
Klopper
U kunt de klopper gebruiken om eieren, eiwitten,
instantpudding, en room te kloppen.
1 Plaats de kom op het motorgedeelte en
draai hem naar links totdat u een klik
hoort.
C
2 Plaats de accessoirehouder in de kom.
C
3 Plaats de klopper op de accessoirehouder.
4 Doe de ingrediënten in de kom, plaats het
deksel op de kom en draai het rechtsom
totdat u een klik hoort.
C
5 Druk op de klopprocesknop op het
bedieningspaneel.
Het apparaat voert de klopsnelheid binnen
15 seconden geleidelijk op tot de
maximumsnelheid. Het apparaat blijft daarna op
die snelheid lopen totdat op de stop-knop wordt
gedrukt. De snelheid kan met 3 stappen worden
verlaagd door op de -knop te drukken.
Blender
De blender is bedoeld voor:
- het mengen van vloeistoffen, bijv.
zuivelproducten, sauzen, vruchtensappen, soep,
drankjes en milkshakes
- het mixen van zachte ingrediënten, bijv.
pannenkoekbeslag of mayonaise.
- het pureren van gekookte ingrediënten, bijv.
voor het bereiden van babyvoedsel.
â—— Als de blenderkan op het apparaat
gemonteerd is, kunt u de overige functies niet
gebruiken.Als de blenderkan niet op het
apparaat gemonteerd is, werken de andere
functies alleen als de schroefkap goed op het
motorgedeelte is vastgeschroefd.
C
1 Om de blenderkan te plaatsen, moet de
schroefkap worden verwijderd.
C
2 Plaats de blenderkan op het
motorgedeelte door hem in de richting
van de pijl te draaien totdat hij stevig
vastzit. Het handvat moet dan naar links
wijzen.
Oefen niet te veel druk uit op het handvat van de
blenderkan.
3 Doe de ingrediënten in de blenderkan.
C
4 Sluit het deksel.
1
2
1
2
NEDERLANDS78
C
5 Plaats altijd de veiligheidskap op het deksel
van de blenderkan voordat u het apparaat
inschakelt.
C
6 Druk op de blenderprocesknop op het
bedieningspaneel. De blender begint te
lopen. De snelheid loopt op naar de
maximumsnelheid en de blender blijft op
deze snelheid draaien totdat op de stop-
knop wordt gedrukt.Tijdens het proces
kan de snelheid met drie stappen worden
verlaagd door op de - knop te drukken.
Tips
C
◗ Giet vloeibare ingrediënten in de kan via de
opening in het deksel.
â—— Hoe langer u het apparaat laat draaien, hoe
fijner het de ingrediënten zal vermalen.
◗ Snijd vaste ingrediënten in kleinere stukjes
voordat u ze in de blenderkan doet.Wanneer
u een grote hoeveelheid voedsel wilt
bereiden, doe dan niet alle ingrediënten in één
keer in de kom, maar verwerk steeds kleine
hoeveelheden.
◗ Harde ingrediënten zoals sojabonen voor
sojamelk moeten in water worden geweekt
voordat ze worden verwerkt.
C
â—— Hak ijsblokjes door ze in de blenderkan te
doen, het deksel te sluiten en de pulsfunctie te
gebruiken.
Als de ingrediënten aan de wand van de
blenderkan blijven kleven:
1 Schakel het apparaat uit en haal de stekker
uit het stopcontact.
2 Open het deksel.
Open het deksel nooit terwijl het apparaat nog
draait.
3 Gebruik een spatel om de ingrediënten
van de wand van de kan te verwijderen.
Houd de spatel op veilige afstand van de
snijkanten van het blendermes (ongeveer 2 cm).
â—— Als u niet tevreden bent met het resultaat, laat
het apparaat dan een paar keer kort draaien
door op de pulsknop te drukken. U kunt ook
proberen een beter resultaat te krijgen door
de ingrediënten met een spatel door te roeren
(natuurlijk niet terwijl de blender draait!), of
door een deel van de ingrediënten uit de kan
te gieten en daarna per keer een kleinere
hoeveelheid te verwerken.
◗ In sommige gevallen zijn de ingrediënten
gemakkelijker te verwerken als u wat vloeistof
toevoegt, bijv. wat citroensap in geval van
vruchten.
NEDERLANDS 79
1
2
CLICK
1
Citruspers
De citruspers kan worden gebruikt voor het
persen van verschillende citrusvruchten.
C
1 Plaats de kom op het motorgedeelte en
plaats de zeef op de kom.
C
2 Draai de zeef in de richting van de pijl
totdat de nok van het beveiligingssysteem
vastklikt in het motorgedeelte.
C
3 Plaats de perskegel op de zeef door hem
zachtjes naar beneden te drukken.
C
4 Druk op de citruspersknop op het
bedieningspaneel.
De snelheid van de pers kan in 3 stappen worden
verhoogd door op de + knop te drukken.
Het apparaat begint te lopen en stopt pas als op
de stop-knop wordt gedrukt.
C
5 Druk de halve vruchten stevig op de
draaiende perskegel.
Tips
â—— Stop af en toe met persen om pulp uit de zeef
te verwijderen.
Schakel het apparaat uit als u dat doet en neem
de kom met de zeef en de perskegel erop van
het apparaat af.
C
â—— Verwijder na gebruik de kan met alle
citruspersaccessoires om te voorkomen dat
er sap op het motorgedeelte lekt.
Sapcentrifuge
De sapcentrifuge kan worden gebruikt om verse
vruchten- en groentesap te maken zonder dat er
pulp, pitten of velletjes in het sap terechtkomen.
1 Plaats de kom op het motorgedeelte.
C
2 Plaats de accessoirehouder in de kom.
1
2
NEDERLANDS80
C
3 Bevestig de sapcentrifugebak op de
accessoirehouder.
C
4 Plaats de pulpzeef in de sapcentrifugebak
en zorg ervoor dat de 3 pennen in de
inkepingen in de sapcentrifugebak vallen.
C
5 Plaats het deksel van de sapcentrifuge op
de kom.
C
6 Druk op de sapcentrifugeknop.
Gebruik de sapcentrifuge niet als de zeef of de
bak beschadigd is.
Het apparaat begint langzaam en daarna neemt
de snelheid toe tot de maximumsnelheid. De
snelheid kan worden verminderd door op de -
knop te drukken. Druk op de stop-knop om het
apparaat uit te schakelen.
1
2
C
7 Laat het fruit of de groente door de
vultrechter in de sapcentrifuge vallen.
C
8 Druk het fruit of de groente stevig naar
beneden, als dat nodig is. Laat de stamper
zo veel mogelijk in de vultrechter staan
om spatten te voorkomen.
9 Laat het apparaat na het verwerken van
het laatste stuk nog 20 seconden draaien
om ook uit het nog in de zeef aanwezige
materiaal sap te verkrijgen.
C
10 Verwijder na gebruik de kom met de
sapcentrifuge om te voorkomen dat er sap
op het apparaat lekt.
Tips
â—— Voordat u de sapcentrifuge gaat gebruiken:
- Snijd wortels, rettich, enz.
- Schil citrusvruchten, ananas, meloenen enz.
- Ontpit kersen, pruimen, abrikozen, perziken
enz.
â—— Schakel het apparaat in voordat u de vruchten
of groenten in de sapcentrifuge doet.
â—— Schakel het apparaat af en toe uit om pulp uit
de zeef en de sapcentrifugebak te
verwijderen.
â—— Verwerk niet te grote hoeveelheden vruchten
en groenten tegelijkertijd.
1
2
NEDERLANDS 81
â—— Schakel het apparaat uit als het erg begint te
trillen en maak dan de pulpzeef schoon
voordat u het apparaat weer inschakelt.
Schoonmaken
Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat
u het motorgedeelte gaat schoonmaken.
1 Maak het motorgedeelte schoon met een
vochtige doek. Dompel het motorgedeelte
niet in water en spoel het ook niet af.
2 Was onderdelen die in aanraking zijn
geweest met voedsel altijd gelijk na gebruik
met wat afwasmiddel af.
â—— De kom, het deksel van de kom, de stamper
en de accessoires kunnen ook in de
vaatwasser worden gereinigd.
Deze onderdelen zijn getest op
vaatwasserbestendigheid volgens DIN EN 12875
De blenderkan is niet vaatwasserbestendig!
â—— Verwijder het deksel van de blenderkan door
het te openen en vervolgens omhoog te
trekken.
Verwijder het deksel alleen als u de kan gaat
schoonmaken.
Wees zeer voorzichtig wanneer u het sikkelmes
het mes van de blender en de inzetschijven
schoonmaakt. De snijkanten zijn erg scherp!
Voorkom dat de snijkanten van het sikkelmes, het
mes van de blender en de inzetschijven in contact
komen met harde voorwerpen, omdat ze
hierdoor bot zouden kunnen worden
Bepaalde ingrediënten kunnen verkleuringen
veroorzaken op de accessoires. Dit heeft geen
enkel negatief effect; de verkleuringen verdwijnen
na een tijdje meestal vanzelf.
C
â—— Wikkel het (niet benodigde deel van het)
snoer om de haspel aan de achterzijde van het
apparaat.
Snelreiniging blender
C
1 Giet lauwwarm water (niet meer dan
0,5 liter) en wat afwasmiddel in de
blenderkan.
2 Sluit het deksel.
C
3 Laat het apparaat een paar tellen lopen
door op de pulsknop te drukken (het
apparaat stopt zodra de knop wordt
losgelaten).
4 Haal de kan van het apparaat en spoel hem
met schoon water.
NEDERLANDS82
Voor het grondig reinigen van de klopper:
C
1 Verwijder de klopper en de tandwielen van
elkaar.
De tandwielen en de klopper kunnen in een
warm sopje of in de vaatwasser worden
gereinigd.
Voor het grondig reinigen van de instelbare
snijschijf:
C
1 Draai de instelknop naar rechts, zodat het
mes uit de schijf kan worden getrokken.
De schijf, het mes en de instelknop kunnen in een
warm sopje of in de vaatwasser worden
gereinigd.
Opbergen
MicroStore
C
â—— Plaats de accessoires (mes, inzetschijfhouder)
op de accessoirehouder en plaats de houder
in de kom. De inzetschijfhouder wordt als
laatste geplaatst.
.
1
2
Informatie & service
Als u informatie nodig heeft of als u problemen
heeft, bezoek dan de Philips Website
(www.philips.com), of neem contact op met het
Philips Customer Care Centre in uw land (u
vindt het telefoonnummer in het 'worldwide
guarantee' vouwblad). Is er geen Customer Care
Centre in uw land, ga dan naar uw Philips dealer
of neem contact op met de afdeling Service van
Philips Domestic Appliances and Personal Care BV
NEDERLANDS 83
Oplossing
Draai de kom of het deksel rechtsom totdat u een klik
hoort. Zorg ervoor dat de stip op het deksel recht
tegenover de stip op de kom staat.
De automatische oververhittingsbeveiliging heeft de
stroomtoevoer naar het apparaat waarschijnlijk
afgesneden omdat het apparaat oververhit was geraakt.
1) Trek de stekker uit het stopcontact. 2) Druk op de
stop-knop. 3) Laat het apparaat 60 minuten afkoelen. 4)
steek de stekker weer in het stopcontact. 5) Schakel het
apparaat weer in.
Druk op de knop die hoort bij het proces dat u
uitgevoerd wilt hebben.
Dit apparaat heeft een geheugenfunctie. Als u het
apparaat opnieuw start binnen 40 seconden nadat u op
de stop-knop heeft gedrukt, gaat het proces verder daar
waar het gestopt is. Als u het proces helemaal van voren
af aan wilt laten beginnen: 1) Druk kort op een andere
procesknop (bijv. de pulsknop). 2) Druk vervolgens op
de stop-knop. 3) Druk op de juiste procesknop om het
proces opnieuw te laten beginnen.
Als zowel de blenderkan als de kom is gemonteerd,
werkt inderdaad alleen de blender. Als u de kom wilt
gebruiken, dan moet u de blenderkan verwijderen en
het aansluitgat met de schroefkap afsluiten.
De motor heeft zijn fysieke grens bereikt, bijv. tijdens het
kneden of als de snelheid al op het laagste
geprogrammeerde niveau ligt en dus niet verder omlaag
kan worden gebracht.
Probleem
Het apparaat gaat niet
aan.
Het apparaat is
plotseling gestopt.
U heeft op de
verkeerde procesknop
gedrukt.
Het proces begint niet
bij het begin na een
herstart.
Zowel de blenderkan
als de kom is
gemonteerd, en alleen
de blender werkt.
De + en - knoppen
reageren niet tijdens
bepaalde processen.
Problemen oplossen
Benodigde tijd
10 - 60 sec.
10 - 60 sec.
10 - 60 sec.
60 - 180 sec.
30 - 180 sec.
10 - 60 sec.
Hangt af van
hoeveelheid.
Hangt af van
hoeveelheid.
Toepassing
Hakken, pureren, mengen
Raspen, schaven
Snijden
Kneden, mengen
Kloppen, emulgeren
Mengen, pureren
Citrusvruchten persen
Sap winnen uit vruchten en
groenten
Accessoir
e
P
hjk
¬
{
Ëš
D
Æ’
©
Functie
Â¥
^
^
¨
∆
†
“
‘
Functies, toepassingen en benodigde tijd
NEDERLANDS84
Toepassingen
Salades,
rauwkost
Salades,
rauwkost
Pannenkoeken,
wafels
Gepaneerde
gerechten,
gegratineerde
gerechten
Desserts,
garnering
Werkwijze
Snijd de ingrediënten in stukken
die in de vultrechter passen.
Rasp de stukken terwijl u ze
zachtjes met de stamper naar
beneden duwt.
Snijd de ingrediënten in stukken
die in de vultrechter passen.
Rasp de stukken terwijl u ze
zachtjes met de stamper naar
beneden duwt.
Schenk eerst de melk in de
blenderkan en voeg dan de
droge ingrediënten toe. Laat de
blender ongeveer 1 minuut
lopen. Indien nodig, kunt u dit
max. twee keer herhalen. Stop
enkele minuten om het
apparaat weer tot
kamertemperatuur te laten
afkoelen
Gebruik droog, knapperig
brood.
Gebruik zachte boter voor een
luchtig resultaat.
Proce
sknop
/acces
soire
^ / k
^ / ¬
† / D
Â¥ / P
¨ / {
Max.
hoeve
elheid
500 g
500 g
750
ml
melk
100 g
300 g
Ingrediënten
& resultaten
Appels,
wortels,
knolselderij -
raspen
Appels,
wortels,
knolselderij -
snijden
Beslag
(pannenkoeke
n) - kloppen
Paneermeel -
hakken
Crème au
beurre -
kloppen
Hoeveelheden en bereidingstijden
Toepassingen
Garnering,
soepen,
sauzen,
gegratineerde
gerechten
Sauzen, pizza's,
gegratineerde
gerechten,
fondue
Garnering,
sauzen, gebak,
pudding,
mousse
Puree, soepen
Baby- en
peutervoeding
Salades,
garnering
Brood
Werkwijze
Gebruik een stuk korstloze
Parmezaanse kaas en snijd dit
in stukken van ongeveer 3 x 3
cm.
Snijd de kaas in stukjes die in
de vultrechter passen. Duw de
stukjes voorzichtig met de
stamper naar beneden.
Gebruik harde, pure chocolade.
Breek de chocolade in stukken
van 2 cm.
Gebruik gekookte erwten of
bonen.Voeg indien nodig wat
vloeistof toe om de samenhang
van de puree te verbeteren.
Voeg slechts een klein beetje
vocht toe voor groffe puree.
Wilt u een fijne puree, blijf dan
vocht toevoegen totdat de
puree glad genoeg is.
Doe stukken komkommer in
de vultrechter en duw ze
voorzichtig met de stamper
naar beneden.
Meng gist en suiker met warm
water.Voeg bloem, olie en zout
toe en kneed het deeg
ongeveer 90 seconden. Laat
het 30 minuten rijzen.
Proce
sknop
/acces
soire
Â¥ / P
^ /
h
Â¥ / P
Â¥ / P
Â¥ / P
^ / ¬
¨ / {
Max.
hoeve
elheid
200 g
200 g
200 g
250 g
500 g
2
komk
omme
rs
500 g
bloem
Ingrediënten
& resultaten
Kaas
(Parmezaanse)
- hakken
Kaas (Goudse)
- raspen
Chocolade -
hakken
Gekookte
erwten, bonen
- pureren
Gekookte
groenten en
vlees - pureren
Komkommers
- in plakjes
snijden
Deeg (voor
brood) -
kneden
85NEDERLANDS
Toepassingen
Pizza
Appeltaart,
koekjes, open
vruchtenvlaaie
n
Luxe brood
Pudding,
soufflé,
schuimgebak
Sauzen, jam,
pudding,
babyvoeding
Werkwijze
Volg dezelfde werkwijze als bij
brooddeeg. Kneed het deeg
ongeveer 1 minuut. Doe eerst
de bloem in de kom en daarna
de andere ingrediënten.
Gebruik koude margarine; snijd
deze in stukken van 2 cm. Doe
de bloem in de kom en voeg
de margarine toe. Kneed het
deeg totdat het kruimelig is
geworden.Voeg dan koud
water toe en stop zodra het
deeg een bal is geworden. Laat
het deeg afkoelen voordat u
het verder verwerkt.
Meng gist, warm water en wat
suiker in een aparte kom. Doe
alle ingrediënten in de kom van
de keukenmachine en kneed
het deeg tot het glad is en niet
langer aan de wand van de
kom kleeft (duurt ongeveer 1
minuut). Laat het deeg 30
minuten rijzen.
Gebruik eieren op
kamertemperatuur. Gebruik
ten minste twee eiwitten.
Tip: voeg een beetje citroensap
toe om te voorkomen dat het
fruit verkleurt.Voeg wat
vloeistof toe om een gladde
puree te verkrijgen.
Proce
sknop
/acces
soire
¨ / {
¨ / {
¨ / {
ø /
ß
† / D
Max.
hoeve
elheid
750 g
meel
300 g
bloem
500 g
bloem
4
eiwitte
n
500 g
Ingrediënten
& resultaten
Deeg (voor
pizza's) -
kneden
Deeg
(zandtaart) -
kneden
Deeg
(gistdeeg) -
kneden
Eiwitten -
kloppen
Vruchten (bijv.
appels,
bananen) -
blender
Toepassingen
Sauzen, jam,
pudding,
babyvoeding
Garnering,
dipsauzen
Sauzen,
soepen,
garnering,
kruidenboter
Vruchtensapp
en
Salades,
garnering en
barbecuesauze
n
Tartaartjes,
hamburgers,
gehaktballen
Werkwijze
Tip: voeg een beetje citroensap
toe om te voorkomen dat het
fruit verkleurt.
Pel de teentjes knoflook. Druk
een paar keer op de pulsknop
om te voorkomen dat de
knoflook te fijn wordt gehakt.
Gebruik ten minste 150 g.
Was en droog de kruiden
voordat u ze hakt.
Verwerk de vruchten en
groenten tot sap in de
sapcentrifuge.
Alle ingrediënten moeten op
kamertemperatuur zijn.
Gebruik tenminste één groot
ei, twee kleine eieren of twee
eierdooiers. Doe het ei/de
eieren in de kom met een klein
beetje azijn en voeg de olie
druppelsgewijs toe.
Verwijder eerst zenen en
botten. Snijd het vlees in
blokjes van 3 cm. Druk op de
pulsknop voor een groffer
hakresultaat.
Proce
sknop
/acces
soire
Â¥ / P
Â¥ / P
Â¥ / P
‘ / ©
ø /
ß
Â¥ / P
Max.
hoeve
elheid
500 g
300 g
Min.
50g
500 g
in
totaal
3
eieren
500 g
Ingrediënten
& resultaten
Vruchten (bijv.
appels,
bananen) -
hakken
Knoflook -
hakken
Kruiden (bijv.
peterselie) -
hakken
Sappen (bijv.
van appels,
wortels enz. )
- sapcentrifuge
Mayonaise -
mengen
Mager vlees -
hakken
NEDERLANDS86
Toepassingen
Tartaartjes,
hamburgers,
gehaktballen
Milkshakes
Verschillende
soorten cake
Salades,
pudding,
notenbrood,
amandelspijs
Salades,
gekookte
gerechten,
roerbakgerech
ten, garnering
Salades,
gekookte
gerechten,
roerbakgerech
ten, garnering
Werkwijze
Verwijder eerst zenen en
botten. Snijd het vlees in
blokjes van 3 cm. Druk op de
pulsknop voor een groffer
hakresultaat.
Pureer het fruit (bijv. bananen,
aardbeien). Suiker, melk en wat
ijs toevoegen en goed mengen.
De ingrediënten moeten op
kamertemperatuur zijn. Klop
de zachte boter en de suiker
totdat het mengsel glad en
schuimig is.Voeg hierna de
melk, eieren en bloem toe.
Gebruik de pulsknop voor een
grof resultaat. Stop het proces
tijdig als u een grof resultaat
wilt.
Pel de uien en snijd ze in 4
stukken. Stop het proces na
twee stoten om het resultaat
te controleren.
Pel de uien en snijd ze in
stukken die in de vultrechter
passen. Gebruik ten minste 100
g.
Proce
sknop
/acces
soire
Â¥ / P
† / D
&@5,1
85 /
∂
Â¥ / P
Â¥ / P
^ / ¬
Max.
hoeve
elheid
400 g
500
ml
melk
4
eieren
250 g
500 g
300 g
Ingrediënten
& resultaten
Vlees
(doorregen),
vis, gevogelte -
hakken
Milkshakes -
blender
Cakebeslag -
mixen
Noten -
hakken
Uien - hakken
Uien - in
plakjes snijden
Toepassingen
Gehakt
Soepen,
sauzen
Garnering,
crèmes,
ijsmengsels
Werkwijze
Verwijder eerst zenen en
botten. Snijd het vlees in
blokjes van 3 cm. Gebruik de
pulsstand voor een groffer
hakresultaat.
Gebruik gekookte groenten.
Gebruik slagroom die op
koelkasttemperatuur is.
Gebruik ten minste 125 ml. De
slagroom is na ongeveer
2 minuten klaar.
Proce
sknop
/acces
soire
Â¥ / P
† / D
ø /
ß
Max.
hoeve
elheid
200 g
500
ml
500
ml
Ingrediënten
& resultaten
Gevogelte -
hakken
Soepen -
blender
Slagroom -
kloppen
87NEDERLANDS
Recepten
Courgette-sandwichspread
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 3 gekookte eieren
- 1 kleine ui
- 1 eetl. plantaardige olie
- peterselie
- 2-3 eetl. zure room
- citroensap, tabasco, zout, peper, kerriepoeder,
paprikapoeder
B
Was en droog de courgettes en rasp ze met de
fijne raspschijf in de keukenmachinekom. Doe de
geraspte courgette over in een schaal en
besprenkel met zout. Laat 15 minuten staan
zodat het zout het vocht onttrekt aan de
courgette. Snijd de ui in 4 delen en hak deze
delen fijn samen met het knoflookteentje. Haal de
peterselieblaadjes van de steeltjes af en hak de
blaadjes.
B
Stort de geraspte courgette op een schone
droogdoek en druk al het vocht eruit. Giet wat olie
in een pan en bak de gehakte ui en de knoflook
licht aan, voeg de geraspte courgette toe. Al het
vocht moet verdampen. Laat de gebakken
ingrediënten vervolgens afkoelen. Pel de eieren en
hak ze gedurende een paar seconden in de
keukenmachinekom.Voeg de andere ingrediënten
toe, breng op smaak met tabasco, zout, peper,
kerriepoeder en paprikapoeder en meng met het
mes. Serveer op geroosterd wittebrood.
Vruchtencake
Ingrediënten
- 180 g dadels
- 270 g pruimen
- 60 g amandelen
- 60 g walnoten
- 60 g rozijnen
- 60 g sultana's
- 240 g volkoren roggemeel
- 120 g tarwebloem
- 120 g bruine suiker
- 360 g karnemelk
- een snufje zout
- 1 zakje bakpoeder
B
Plaats het sikkelmes in de kom. Doe al de
ingrediënten in de kom en druk op de
hakprocesknop om de ingrediënten 30 seconden
te mengen.Als het deeg aan het deksel van de
kom kleeft, verwijder het dan met behulp van de
spatel. Doe het cakedeeg in een cakeblik van
30 cm en bak de cake 40 minuten op 170cC
Preiquiche
Ingrediënten voor het deeg:
- 250 gram tarwebloem (of volkoren
tarwebloem)
- snufje zout
- 1 eetl. honing
- 20 g verse gist of 1/2 zakje gedroogde gist
- 100 g boter
- 6 eetl. lauwwarm water
NEDERLANDS88
Ingrediënten voor de vulling:
- 500 g prei
- plantaardige olie
- 4 eieren
- 500 g zure room
- zout, peper, 1-2 eetl. bloem, indien nodig
B
Doe al de ingrediënten voor het deeg in de kom
en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het
deeg ongeveer 30 minuten rijzen.
B
Snijd de prei met de instelbare snijschijf (bijv. stand
3). Doe wat olie in een pan en bak de gesneden
prei een paar minuten. Doe de rest van de
ingrediënten in de blenderkan en laat de blender
lopen totdat een romige substantie is ontstaan.
Voeg 1 of 2 eetlepels bloem toe om het mengsel
dikker te maken.
B
Vet een bakblik met een diameter van 24 cm in
en bedek de bodem en de zijkanten gelijkmatig
met deeg. Spreid de prei over het deeg uit en giet
de rest van de ingrediënten er overheen. Bak in
40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op
80cC. De quiche kan zowel warm als koud
worden gegeten.
Hongaarse goulash
Ingrediënten
- 1 eetl. olie
- 1 middelgrote ui
- 1 eetl. paprikapoeder
- 400 g rundvlees of varkensvlees
- 1 groene paprika
- 1 tomaat
- zout
- 200 g wortels
- 300 g aardappels
- karwijzaad
B
Was het vlees en snijd het in blokjes van 2 cm. Pel
de ui en hak hem met het sikkelmes in de
keukenmachinekom.Verwijder de zaadlijsten uit de
paprika en snijd de paprika in ringen met behulp
van de instelbare snijschijf. Schil de tomaat.
Verwijder de pitten en snijd in dunne reepjes. Bak
de gehakte ui in olie totdat hij glazig wordt. Haal
de pan van het vuur en sprenkel de
paprikapoeder over de ui, voeg het vlees toe en
bak een paar minuten boven een hoog vuur onder
voortdurend roeren.Voeg de groene paprika en de
tomaat toe en zout naar smaak. Dek de pan af
en laat het vlees boven een matig vuur in zijn
eigen sap sudderen totdat het bijna mals is.
B
Schrap ondertussen de wortels en snijd ze in
plakjes met behulp van de instelbare snijschijf.
Snijd de aardappels in blokjes.Voeg de
wortelschijfjes en de aardappelblokjes toe aan het
vlees en voeg voldoende koud water toe voor de
hoeveelheid soep die u wilt (ongeveer 1,2 liter).
Breng op smaal met een beetje karwijzaad en
laat sudderen totdat alle ingrediënten boterzacht
zijn.Voeg eventueel nog wat zout toe.
B
Warm serveren. U kunt de goulash garneren met
ringen groene paprika en er scherpe rode
minipaprika's op een schoteltje bij serveren.
Aardbeientaart
Ingrediënten
- 100 g margarine
- 100 g suiker
89NEDERLANDS
Aardbeientaart
Ingrediënten
- 100 g margarine
- 100 g suiker
- 3 eierdooiers
- 240 g bloem
- 100 g kokos
Vulling:
- 80 g suiker
- 2 theel. citroensap
- 400 g roomkaas
- 500 g aardbeien
Glazuur:
- 500 g aardbeien
- 250 ml water
- 120 g suiker
- 60 g maïzena
Garnering:
- 250 g room
B
Verwarm de oven voor op 180cC. Doe de
margarine en de suiker in de kom en klop ze met
het mes tot een romig mengsel.
B
Roer de eierdooiers erdoor en vervolgens de
bloem en de kokos. Leg het deeg op de bakplaat,
plooi de rand en prik er gaatjes in met een vork.
Bak 15-20 minuten totdat de bodem lichtbruin is.
Laat de bodem afkoelen. Meng de suiker, het
citroensap en de roomkaas in de kom tot een
romig mengsel. Smeer dit mengsel op de
afgekoelde bodem. Plaats een deel van de
aardbeien met de punt naar boven op de bodem.
Plaats de taart in de koelkast.
B
Doe om het glazuur te maken de overige
aardbeien met water en suiker in de blenderkan
en laat de blender draaien. Los de maïzena op in
125 ml van dit aardbeienmengsel. Breng de rest
van het aardbeienmengsel aan de kook en roer de
opgeloste maïzena erdoor zodra het kookt.Verdeel
het hete glazuurmengsel over de aardbeien en
laat de taart 2 uur afkoelen. Garneer vervolgens
met toefjes slagroom.
Milkshake van verse vruchten
Ingrediënten
- 100 g bananen of aardbeien
- 200 ml verse melk
- 50 g vanilleijs
- kristalsuiker naar smaak
B
Schil de bananen of was de aardbeien. Snijd de
vruchten in kleinere stukken en doe ze samen met
de overige ingrediënten in de blenderkan. Laat de
blender lopen tot een glad mengsel is ontstaan.
B
U kunt ook andere vruchten gebruiken om uw
eigen overheerlijke vruchtenmilkshake te maken.
Hazelnootkrans
Ingrediënten voor het deeg:
- 500 g gezeefde bloem
- 75 g suiker
- 1 theel. zout
-1 ei
- 250 ml melk (35cC)
- 100 g zachte boter
NEDERLANDS90
- 30 g verse gist (bij gebruik van droge gist de
instructies op het pakje volgen)
Vulling:
- 250 g gehakte hazelnoten
- 100 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 125 ml room
B
Verwarm de oven voor op 200cC. Meng de melk,
het gist en de suiker 15 seconden met het
kneedaccessoire. Doe het deeg in een aparte kom
en dek de kom af met een vochtige doek en laat
het deeg gedurende 20 minuten op een matig
warme plek rijzen.
B
Hak de hazelnoten met het sikkelmes. Meng de
ingrediënten voor de vulling. Rol het deeg uit tot een
rechthoekige lap.Verdeel het hazelnootmengsel
over de deeglap en rol deze op en maak een
krans. Plaats de krans in een beboterde springvorm
en laat hem 20 minuten rijzen. Strijk met een
kwastje wat opgeklopte eierdooier op de bovenkant
van de krans en plaats de springvorm op het
rooster in de midden van de oven en bak hem
25-30 minuten op 200cC.
Chocoladetaart
Ingrediënten
- 140 g zachte boter
- 110 poedersuiker
- 140 g chocolade
- 6 eiwitten
- 6 eidooiers
- 110 g kristalsuiker
- 140 g tarwebloem
Vulling:
- 200 g abrikozenjam
Glazuur:
- 125 ml water
- 300 g suiker
- 250 g geraspte chocolade
- geklopte slagroom, indien gewenst
B
Verwarm de oven voor op 160cC. Roer de boter
en de poedersuiker met het sikkelmes. Smelt de
chocolade en meng door het boter-suikermengsel.
Voeg de eierdooiers één voor één toe en laat het
sikkelmes draaien totdat er een romig mengsel is
ontstaan. Klop vervolgens de eiwitten met de
kristalsuiker met het sikkelmes stijf en schuimig.
Voeg het eiwitschuim toe aan het mengsel en roer
het er voorzichtig door. Schep vervolgens de bloem
er met een spatel doorheen. Doe het deeg in een
beboterd bakblik. Bak één uur op 160cC. Laat de
ovendeur de eerste 15 minuten op een kier staan.
B
Laat de taart even afkoelen in het bakblik
(24 cm). Stort de taart dan op een taartrooster en
laat hem verder afkoelen. Snijd de taart horizontaal
door. Smeer de ene helft in met abrikozenjam en
plaats de twee helften weer op elkaar.Verwarm de
rest van de jam en smeer de bovenkant er mee in.
Ga nu het glazuur klaarmaken. Kook het water,
voeg de suiker en de chocolade toe en laat dit
boven een laag vuur koken. Roer voortdurend tot
een glad, smeerbaar mengsel ontstaat. Breng het
glazuur aan op de taart en laat het afkoelen. Dien
de taart op met toefjes geklopte slagroom.
91NEDERLANDS
Broccolisoep (voor 4 personen)
Ingrediënten
- 50 g belegen Goudse kaas
- 300 g gekookte broccoli (stelen en roosjes)
- kookvocht van de broccoli
- 2 gekookte aardappelen in stukken
- 2 bouillonblokjes
- 2 eetl. ongeklopte slagroom
-kerrie
- zout
- peper
- nootmuskaat
B
Rasp de kaas. Pureer de broccoli en de gekookte
aardappelen met een beetje kookvocht van de
broccoli. Doe de broccolipuree, het overgebleven
kookvocht en de bouillonblokjes in een maatbeker
en vul deze bij met water tot 750 ml. Doe het
mengsel in een pan en breng het al roerend aan
de kook. Roer de kaas door de soep, breng de
soep op smaak met kerrie, zout, peper en
nootmuskaat en voeg de slagroom toe.
Pizza
Ingrediënten voor het deeg:
- 400 g bloem
- 1/2 theel. zout
- 20 g verse gist of 1,5 zakje gedroogde gist
- 2 eetl. olie
- ongeveer 240 ml water (35cC)
Voor de tomatensaus:
- 300 g uitgelekte tomaten (uit blik)
- 1 theel. gemengde Italiaanse kruiden (gedroogd
of vers)
-1 ui
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
-suiker
Ingrediënten voor bovenop de saus:
- olijven, salami, artisjokken, champignons, ansjovis,
Mozzarella, paprika, geraspte belegen kaas en
olijfolie naar smaak.
B
Plaats het kneedaccessoire in de kom. Doe alle
ingrediënten in de kom en druk op de
kneedprocesknop. Kneed het deeg gedurende
1 minuut tot een gladde bal. Doe het deeg in een
aparte kom, dek de kom af met een vochtige
doek en laat het ongeveer 30 minuten rijzen
B
Hak de ui en de knoflook met het sikkelmes en
bak de stukjes totdat ze glazig zijn.Voeg de
gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de
saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng
op smaak met zout, peper en suiker. Laat de saus
afkoelen.
B
Verwarm de oven voor op 250cC.
B
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven
aanrecht en snijd twee ronde pizzabodems uit de
deeglap. Plaats de pizzabodems op een ingevette
bakplaat. Smeer de saus uit over de bodems maar
laat de randen vrij.Verdeel de ingrediënten over de
saus, strooi wat gemalen kaas over de pizza's en
druppel er wat olijfolie op.
B
Bak de pizza's 12 tot 15 minuten.
NEDERLANDS92
Groente-aardappelkoeken
Ingrediënten
-1 ei
- 50 ml melk
- 1 eetl. bloem
- 1 theel. koriander
- zout en peper
- 2 grote aardappels (ong. 300 g)
- 100 g winterwortel
- 150 g selderij
- 50 g zonnebloemzaad or 2 eetl. maïs van de
kolf
- olie om te bakken
B
Gebruik het sikkelmes om ei, melk, bloem,
koriander, zout en peper te mengen.
B
Rasp de geschilde aardappelen, de geschrapte
wortel(s) en de schoongemaakte selderij met de
groffe raspschijf en voeg het geraspte
groentemengsel toe aan het eimengsel. Roer de
geraspte groente, het eimengsel en de
zonnebloemzaden of maïskorrels goed door
elkaar.
B
Verwarm de olie in een koekenpan.Vorm het
groentemengsel tot 8 koeken en bak deze
8 koeken aan beide zijden goudbruin. Laat de
koeken uitlekken op keukenpapier.
B
Baktijd: 3-4 minuten.
Wittebrood
Ingrediënten
- 500 g broodmeel
- 15 g zachte boter of margarine
- 25 g gist of 20 g gedroogde gist
- 260 ml water
- 10 g zout
- 10 g suiker
B
Monteer het kneedaccessoire in de kom en doe
bloem, zout en margarine of boter in de kom.
Voeg de verse of gedroogde gist toe samen met
het water. Doe het deksel op de kom en draai het
deksel in de richting van de pijl totdat u een klik
hoort. Druk op de kneedprocesknop en meng het
deeg. De maximale kneedtijd staat vermeld in de
tabel in het hoofdstuk 'Hoeveelheden en
bereidingstijden'.
B
Doe het deeg over van de kom in een grote kom
en dek de kom af met een vochtige theedoek.
Laat het deeg 20 minuten op een warme plek
rijzen. Sla het deeg daarna plat, kneed het en
vorm het tot een bal.
B
Leg de deegbal in de kom, dek opnieuw af met
een vochtige doek en laat het deeg nog eens
20 minuten rijzen. Sla het daarna opnieuw plat,
kneed het en rol het op.
B
Plaats het deeg in een beboterd bakblik en laat
het 45 minuten rijzen. Bak het brood in het
onderste deel van de voorverwarmde oven.
B
Bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar op
225cC.

Documenttranscriptie

NEDERLANDS Onderdelen en accessoires Inleiding A B C D Dit apparaat is uitgerust met een oververhittingsbeveiliging die het apparaat automatisch uitschakelt indien het oververhit raakt. E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z a b Motorgedeelte Smart Process Control bedieningspaneel Ingebouwde beveiliging Schroefkap (moet geplaatst zijn om functies waarvoor een kom nodig is te kunnen gebruiken) Keukenmachinekom Accessoirehouder Blenderkan Deksel van blenderkan Nok van deksel (schakelt de beveiliging in en uit) Deksel van keukenmachinekom Stop Vultrechter Stamper Zeef van de citruspers Perskegel Sapcentrifugebak Sapcentrifugezeef Deksel van sapcentrifuge Stamper van sapcentrifuge Metalen sikkelmes met beschermkap Kneedaccessoire Klopper Middelfijne raspschijf Fijne raspschijf Groffe raspschijf Granuleerschijf Inzetschijfhouder Instelbare snijschijf (inzetsnijschijf, houder en instelknop 71 Als het apparaat opeens ophoudt met werken: 1 Trek de stekker uit het stopcontact. 2 Laat het apparaat 60 minuten afkoelen. 3 Steek de stekker weer in het stopcontact. 4 Schakel het apparaat weer in. Neem contact op met uw Philips dealer of een door Philips geautoriseerd servicecentrum als het automatische uitschakelsysteem te vaak geactiveerd wordt. Pas op: om gevaarlijke situaties te voorkomen mag u het apparaat nooit op een timer aansluiten. Belangrijk â—— Lees deze gebruiksaanwijzing nauwkeurig door en bekijk de plaatjes goed voordat u het apparaat gaat gebruiken. â—— Bewaar deze gebruiksaanwijzing om hem indien nodig te kunnen raadplegen. â—— Controleer of het voltage aangegeven op het 72 NEDERLANDS â—— â—— â—— â—— â—— â—— â—— â—— â—— apparaat overeenkomt met de plaatselijke netspanning voordat u de stekker in het stopcontact steekt. Gebruik nooit accessoires of onderdelen van andere fabrikanten of die niet specifiek door Philips aangeraden worden. Uw garantie vervalt indien gebruik is gemaakt van dergelijke onderdelen of accessoires. Gebruik het apparaat niet indien het snoer, de stekker of andere onderdelen beschadigd zijn. Indien het netsnoer beschadigd is, moet het vervangen worden door Philips, een door Philips geautoriseerd servicecentrum of personen met vergelijkbare kwalificaties om gevaar te voorkomen. Maak de onderdelen die in contact komen met voedsel goed schoon voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt. Overschrijd de hoeveelheden en bereidingstijden aangegeven in de tabel niet. Vul de kom niet verder dan de maximumindicatie, d.w.z. niet voorbij de bovenste lijn van de schaalverdeling. Haal na gebruik altijd gelijk de stekker uit het stopcontact. Gebruik nooit uw vingers of voorwerpen (bijvoorbeeld een spatel) om etenswaren door de vultrechter naar beneden te duwen terwijl het apparaat werkt. Gebruik hiervoor alleen de stamper. Steek nooit uw vingers of voorwerpen (bijvoorbeeld een spatel) in de blenderkan â—— â—— â—— â—— â—— â—— â—— â—— â—— â—— â—— terwijl de stekker van het apparaat in het stopcontact zit. Houd het apparaat uit de buurt van kinderen. Laat het apparaat nooit zonder toezicht werken. Plaats het deksel op de juiste manier op de kom. De ingebouwde beveiliging wordt nu gedeblokkeerd en u kunt het apparaat inschakelen. Op het motorgedeelte en de schroefkap zitten markeringen. Het apparaat werkt alleen als de stip op het motorgedeelte recht tegenover de stip op de schroefkap staat. Schakel het apparaat uit voordat u accessoires van het apparaat losmaakt. Schakel het apparaat altijd uit door op de stop-knop te drukken. Wacht tot bewegende delen stil staan voordat u het deksel van het apparaat verwijderd. De schroefkap kan alleen verwijderd worden als het deksel niet op de kom zit of als de kom van het apparaat is afgenomen. Dompel het motorgedeelte nooit in water of een andere vloeistof en spoel het niet af onder de kraan. Gebruik alleen een vochtige doek om het motorgedeelte schoon te maken. Verwijder altijd de beschermkap van het sikkelmes wanneer u dit mes gebruikt. Laat hete ingrediënten afkoelen voordat u ze in de keukenmachine verwerkt (maximum temperatuur 80cC). Als u een vloeistof verwerkt die heet is of NEDERLANDS nogal snel gaat schuimen, doe dan niet meer dan 1 liter in de blenderkan om morsen te voorkomen. â—— Haal na gebruik altijd gelijk de stekker uit het stopcontact. â—— Voor hoeveelheden en bereidingstijden, zie de tabel verderop in deze gebruiksaanwijzing. Let op: Het is niet mogelijk de functies waarvoor een kom nodig is (mixen, kneden, snijden, enz.) te gebruiken als de blenderkan gemonteerd is. Gebruik van het apparaat Smart Process Control Dit apparaat is uitgerust met Smart Process Control voor een optimaal proces en een perfect eindresultaat. Achter iedere procesknop op het bedieningspaneel zit een voorgeprogrammeerd snelheidsprofiel dat hoort bij het optimale proces voor een bepaalde accessoire. Als u binnen 40 seconden nog een keer op de eerder gebruikte procesknop drukt, gaat het proces daar verder waar het gestopt is. Keukenmachinekom 1 U kunt het proces altijd beëindigen door op de stop-knop te drukken. C 1 Bevestig de kom met het handvat op het apparaat door het handvat in de richting van de pijl te draaien tot u een klik hoort. C 2 Plaats het deksel op de kom. Draai het deksel in de richting van de pijl totdat u een klik hoort (hier is enige kracht voor nodig). 2 CLICK 1 2 CLICK Ingebouwde beveiliging B De snelheid kan met 3 stappen worden verhoogd of verlaagd door op de + of - knop te drukken. Als u op de pulsknop drukt, zal het apparaat op de hoogste snelheid draaien. Als u de knop loslaat, stopt het apparaat of draait het verder op de eerder gekozen snelheid. 73 C CLICK Het motorgedeelte, de kom en het deksel zijn voorzien van stippen. Het apparaat werkt alleen als de stip op het motorgedeelte recht tegenover de stip op de schroefkap staat. 1 Zorg ervoor dat de stip op het deksel en de stip op de kom recht tegenover elkaar staan. Het uitsteeksel aan het deksel sluit dan aan bij de vorm van het handvat. 74 NEDERLANDS Vultrechter en stamper C 5 C 1 Gebruik de vultrechter om vloeistoffen en/of vaste ingrediënten toe te voegen. Gebruik de stamper om ingrediënten door de vultrechter naar beneden te duwen. C Druk op de hakprocesknop op het bedieningspaneel. - Het proces start met drie korte stoten om ervoor te zorgen dat de ingrediënten (bijv. uien of noten) gelijkmatig worden gehakt. - Daarna neemt de snelheid toe tot de maximumsnelheid, waarop het apparaat blijft draaien totdat op de stop-knop wordt gedrukt. 2 U kunt de stamper ook gebruiken om de vultrechter af te sluiten om zo te voorkomen dat ingrediënten door de vultrechter naar buiten komen. â—— Druk op de - knop om de snelheid te verlagen. â—— Het proces kan op ieder moment worden gestopt door op de stop-knop te drukken. Tips Metalen sikkelmes â—— Het sikkelmes kan gebruikt worden om te hakken, mixen, mengen en te pureren. C 1 Verwijder de beschermkap van het sikkelmes. Raak de snijkanten van het mes niet aan; deze zijn erg scherp! C 2 3 4 Plaats de accessoirehouder in de kom en plaats het mes op de accessoirehouder. Doe de ingrediënten in de kom. Snijd grote stukken voedsel in kleinere stukjes van ongeveer 3 x 3 x 3 cm. Plaats het deksel op de kom. Plaats de stamper in de vultrechter. â—— Als u uien aan het hakken bent, zet het apparaat dan stil na de eerste 4 stoten om te voorkomen dat ze te fijn worden gehakt. â—— Laat het apparaat niet te lang werken wanneer u (harde) kaas aan het hakken bent. De kaas wordt anders te heet, gaat smelten en wordt klonterig. â—— Gebruik het apparaat niet om zeer harde ingrediënten zoals koffiebonen, kurkuma, nootmuskaat en ijsblokjes te hakken, omdat het mes hierdoor bot zou kunnen worden Als er ingrediënten aan het mes of aan de binnenkant van de kom blijven kleven: 1 Schakel het apparaat uit. 2 Haal het deksel van de kom. 3 Verwijder de ingrediënten met een spatel van het sikkelmes en van de wand van de kom. NEDERLANDS Inzetschijven De snelheid kan met 3 stappen worden verhoogd of verlaagd door op de + of de - knop te drukken. Gebruik de inzetschijven nooit om harde ingrediënten zoals ijsblokjes te verwerken. C 1 1 2 CLICK 75 â—— Als u zachte groenten of vruchten raspt, kunt u de snelheid met 3 stappen omlaag brengen door op de - knop te drukken om te voorkomen dat de geraspte groente en vruchten tot moes worden. Plaats de gekozen inzetschijf in de inzetschijfhouder voordat u deze op de accessoirehouder plaatst. De snijkanten zijn erg scherp. Raak ze daarom niet aan! C C C 2 Plaats de inzetschijfhouder op de accessoirehouder in de kom. 3 Plaats het deksel op de kom. 4 Doe de ingrediënten in de vultrechter. Snijd grote stukken voedsel in kleinere stukjes die in de vultrechter passen. C 7 Druk met de stamper licht op de ingrediënten in de vultrechter. C 8 Om de inzetschijf uit de inzetschijfhouder te verwijderen, neemt u de houder ondersteboven in uw handen met de onderkant naar u toe. Duw met uw duimen op de randen van de inzetschijf om deze uit de houder te doen loskomen 5 Plaats de ingrediënten gelijkmatig in de vultrechter voor het beste resultaat. Wanneer u een grote hoeveelheid voedsel wilt verwerken, doe dan niet alle ingrediënten in één keer in de kom, maar verwerk kleine hoeveelheden en maak de kom tussentijds regelmatig leeg. Kies het rasp- en snijproces op het bedieningspaneel. Het apparaat begint direct de snelheid op te voeren tot de ingestelde verwerkingssnelheid om een optimaal eindresultaat te kunnen garanderen. Instelbare snijschijf Met de instelbare snijschijf kunt u ingrediënten op iedere gewenste dikte snijden. 6 Pas op: de snijkanten van het mes zijn erg scherp. C 1 Plaats het mes in de bovenkant van de houder. 76 NEDERLANDS C 1 2 Kneedaccessoire Plaats de knop vanaf de onderkant in de schijf en draai hem dan totdat de lijnen tegenover elkaar staan. De schijf is nu vergrendeld. Het kneedaccessoire kan worden gebruikt om gistdeeg voor brood en pizza's te kneden. 2 C C C 3 4 Draai de instelknop om de gewenste snijdikte in te stellen. C 1 Plaats de kneedaccessoire op de accessoirehouder. C 2 Plaats de kom op het motorgedeelte, draai het handvat in de richting van de pijl en plaats het kneedaccessoire op de aandrijfas. 3 Doe de ingrediënten in de kom. 4 Plaats het deksel op de kom. Plaats de instelbare snijschijf op de accessoirehouder. 5 Sluit het deksel en plaats de ingrediënten in de vultrechter. 6 Kies het rasp- en snijproces op het bedieningspaneel. 7 Duw de ingrediënten, indien nodig, langzaam naar beneden met de stamper. C 5 Druk op de kneedprocesknop op het Smart Process Control bedieningspaneel. Het apparaat zal de kneedsnelheid binnen 10 seconden geleidelijk opvoeren tot de maximumsnelheid. Het apparaat blijft op deze snelheid draaien tot er op de stop-knop wordt gedrukt. De snelheid kan met 3 stappen worden verlaagd door op de - knop te drukken. Als het apparaat niet reageert op het indrukken van de knop, dan heeft de motor zijn fysieke grens reeds bereikt. NEDERLANDS C C C 77 Klopper Blender U kunt de klopper gebruiken om eieren, eiwitten, instantpudding, en room te kloppen. De blender is bedoeld voor: - het mengen van vloeistoffen, bijv. zuivelproducten, sauzen, vruchtensappen, soep, drankjes en milkshakes - het mixen van zachte ingrediënten, bijv. pannenkoekbeslag of mayonaise. - het pureren van gekookte ingrediënten, bijv. voor het bereiden van babyvoedsel. 1 Plaats de kom op het motorgedeelte en draai hem naar links totdat u een klik hoort. 2 Plaats de accessoirehouder in de kom. 3 Plaats de klopper op de accessoirehouder. 4 Doe de ingrediënten in de kom, plaats het deksel op de kom en draai het rechtsom totdat u een klik hoort. Druk op de klopprocesknop op het bedieningspaneel. Het apparaat voert de klopsnelheid binnen 15 seconden geleidelijk op tot de maximumsnelheid. Het apparaat blijft daarna op die snelheid lopen totdat op de stop-knop wordt gedrukt. De snelheid kan met 3 stappen worden verlaagd door op de -knop te drukken. â—— Als de blenderkan op het apparaat gemonteerd is, kunt u de overige functies niet gebruiken.Als de blenderkan niet op het apparaat gemonteerd is, werken de andere functies alleen als de schroefkap goed op het motorgedeelte is vastgeschroefd. 1 2 5 C 1 Om de blenderkan te plaatsen, moet de schroefkap worden verwijderd. C 2 Plaats de blenderkan op het motorgedeelte door hem in de richting van de pijl te draaien totdat hij stevig vastzit. Het handvat moet dan naar links wijzen. 1 2 Oefen niet te veel druk uit op het handvat van de blenderkan. C 3 Doe de ingrediënten in de blenderkan. 4 Sluit het deksel. 78 NEDERLANDS C C 5 6 Plaats altijd de veiligheidskap op het deksel van de blenderkan voordat u het apparaat inschakelt. Druk op de blenderprocesknop op het bedieningspaneel. De blender begint te lopen. De snelheid loopt op naar de maximumsnelheid en de blender blijft op deze snelheid draaien totdat op de stopknop wordt gedrukt.Tijdens het proces kan de snelheid met drie stappen worden verlaagd door op de - knop te drukken. C â—— Harde ingrediënten zoals sojabonen voor sojamelk moeten in water worden geweekt voordat ze worden verwerkt. â—— Hak ijsblokjes door ze in de blenderkan te doen, het deksel te sluiten en de pulsfunctie te gebruiken. Als de ingrediënten aan de wand van de blenderkan blijven kleven: 1 2 Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact. Open het deksel. Open het deksel nooit terwijl het apparaat nog draait. 3 Gebruik een spatel om de ingrediënten van de wand van de kan te verwijderen. Houd de spatel op veilige afstand van de snijkanten van het blendermes (ongeveer 2 cm). Tips vloeibare ingrediënten in de kan via de C â—— Giet opening in het deksel. â—— Hoe langer u het apparaat laat draaien, hoe fijner het de ingrediënten zal vermalen. â—— Snijd vaste ingrediënten in kleinere stukjes voordat u ze in de blenderkan doet.Wanneer u een grote hoeveelheid voedsel wilt bereiden, doe dan niet alle ingrediënten in één keer in de kom, maar verwerk steeds kleine hoeveelheden. â—— Als u niet tevreden bent met het resultaat, laat het apparaat dan een paar keer kort draaien door op de pulsknop te drukken. U kunt ook proberen een beter resultaat te krijgen door de ingrediënten met een spatel door te roeren (natuurlijk niet terwijl de blender draait!), of door een deel van de ingrediënten uit de kan te gieten en daarna per keer een kleinere hoeveelheid te verwerken. â—— In sommige gevallen zijn de ingrediënten gemakkelijker te verwerken als u wat vloeistof toevoegt, bijv. wat citroensap in geval van vruchten. NEDERLANDS C Citruspers 5 79 Druk de halve vruchten stevig op de draaiende perskegel. De citruspers kan worden gebruikt voor het persen van verschillende citrusvruchten. 1 C 1 Plaats de kom op het motorgedeelte en plaats de zeef op de kom. C 2 Draai de zeef in de richting van de pijl totdat de nok van het beveiligingssysteem vastklikt in het motorgedeelte. 2 Tips â—— Stop af en toe met persen om pulp uit de zeef te verwijderen. Schakel het apparaat uit als u dat doet en neem de kom met de zeef en de perskegel erop van het apparaat af. CLICK 1 C 3 Plaats de perskegel op de zeef door hem zachtjes naar beneden te drukken. 2 na gebruik de kan met alle C â—— Verwijder citruspersaccessoires om te voorkomen dat er sap op het motorgedeelte lekt. 1 C 4 Druk op de citruspersknop op het bedieningspaneel. De snelheid van de pers kan in 3 stappen worden verhoogd door op de + knop te drukken. Het apparaat begint te lopen en stopt pas als op de stop-knop wordt gedrukt. Sapcentrifuge De sapcentrifuge kan worden gebruikt om verse vruchten- en groentesap te maken zonder dat er pulp, pitten of velletjes in het sap terechtkomen. C 1 Plaats de kom op het motorgedeelte. 2 Plaats de accessoirehouder in de kom. 80 NEDERLANDS 1 C 3 Bevestig de sapcentrifugebak op de accessoirehouder. C 4 Plaats de pulpzeef in de sapcentrifugebak en zorg ervoor dat de 3 pennen in de inkepingen in de sapcentrifugebak vallen. C 5 Plaats het deksel van de sapcentrifuge op de kom. C 7 Laat het fruit of de groente door de vultrechter in de sapcentrifuge vallen. C 8 Druk het fruit of de groente stevig naar beneden, als dat nodig is. Laat de stamper zo veel mogelijk in de vultrechter staan om spatten te voorkomen. 9 Laat het apparaat na het verwerken van het laatste stuk nog 20 seconden draaien om ook uit het nog in de zeef aanwezige materiaal sap te verkrijgen. 10 Verwijder na gebruik de kom met de sapcentrifuge om te voorkomen dat er sap op het apparaat lekt. 2 C 6 Druk op de sapcentrifugeknop. C Gebruik de sapcentrifuge niet als de zeef of de bak beschadigd is. Het apparaat begint langzaam en daarna neemt de snelheid toe tot de maximumsnelheid. De snelheid kan worden verminderd door op de knop te drukken. Druk op de stop-knop om het apparaat uit te schakelen. 2 1 Tips â—— - Voordat u de sapcentrifuge gaat gebruiken: Snijd wortels, rettich, enz. Schil citrusvruchten, ananas, meloenen enz. Ontpit kersen, pruimen, abrikozen, perziken enz. â—— Schakel het apparaat in voordat u de vruchten of groenten in de sapcentrifuge doet. â—— Schakel het apparaat af en toe uit om pulp uit de zeef en de sapcentrifugebak te verwijderen. â—— Verwerk niet te grote hoeveelheden vruchten en groenten tegelijkertijd. NEDERLANDS â—— Schakel het apparaat uit als het erg begint te trillen en maak dan de pulpzeef schoon voordat u het apparaat weer inschakelt. 81 Voorkom dat de snijkanten van het sikkelmes, het mes van de blender en de inzetschijven in contact komen met harde voorwerpen, omdat ze hierdoor bot zouden kunnen worden Schoonmaken Bepaalde ingrediënten kunnen verkleuringen veroorzaken op de accessoires. Dit heeft geen enkel negatief effect; de verkleuringen verdwijnen na een tijdje meestal vanzelf. Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u het motorgedeelte gaat schoonmaken. 1 Maak het motorgedeelte schoon met een vochtige doek. Dompel het motorgedeelte niet in water en spoel het ook niet af. 2 Was onderdelen die in aanraking zijn geweest met voedsel altijd gelijk na gebruik met wat afwasmiddel af. het (niet benodigde deel van het) C â—— Wikkel snoer om de haspel aan de achterzijde van het apparaat. Snelreiniging blender â—— De kom, het deksel van de kom, de stamper en de accessoires kunnen ook in de vaatwasser worden gereinigd. C Deze onderdelen zijn getest op vaatwasserbestendigheid volgens DIN EN 12875 De blenderkan is niet vaatwasserbestendig! â—— Verwijder het deksel van de blenderkan door het te openen en vervolgens omhoog te trekken. Verwijder het deksel alleen als u de kan gaat schoonmaken. Wees zeer voorzichtig wanneer u het sikkelmes het mes van de blender en de inzetschijven schoonmaakt. De snijkanten zijn erg scherp! C 1 Giet lauwwarm water (niet meer dan 0,5 liter) en wat afwasmiddel in de blenderkan. 2 Sluit het deksel. 3 Laat het apparaat een paar tellen lopen door op de pulsknop te drukken (het apparaat stopt zodra de knop wordt losgelaten). 4 Haal de kan van het apparaat en spoel hem met schoon water. NEDERLANDS 82 Informatie & service Voor het grondig reinigen van de klopper: C 1 Verwijder de klopper en de tandwielen van elkaar. De tandwielen en de klopper kunnen in een warm sopje of in de vaatwasser worden gereinigd. Voor het grondig reinigen van de instelbare snijschijf: C 1 2 1 Draai de instelknop naar rechts, zodat het mes uit de schijf kan worden getrokken. De schijf, het mes en de instelknop kunnen in een warm sopje of in de vaatwasser worden gereinigd. Opbergen MicroStore de accessoires (mes, inzetschijfhouder) C â—— Plaats op de accessoirehouder en plaats de houder in de kom. De inzetschijfhouder wordt als laatste geplaatst. . Als u informatie nodig heeft of als u problemen heeft, bezoek dan de Philips Website (www.philips.com), of neem contact op met het Philips Customer Care Centre in uw land (u vindt het telefoonnummer in het 'worldwide guarantee' vouwblad). Is er geen Customer Care Centre in uw land, ga dan naar uw Philips dealer of neem contact op met de afdeling Service van Philips Domestic Appliances and Personal Care BV NEDERLANDS Problemen oplossen Functies, toepassingen en benodigde tijd Probleem Oplossing Functie Benodigde tijd Draai de kom of het deksel rechtsom totdat u een klik hoort. Zorg ervoor dat de stip op het deksel recht tegenover de stip op de kom staat. Accessoir e Toepassing Het apparaat gaat niet aan. ¥ P Hakken, pureren, mengen 10 - 60 sec. ^ hjk Raspen, schaven 10 - 60 sec. Het apparaat is plotseling gestopt. De automatische oververhittingsbeveiliging heeft de stroomtoevoer naar het apparaat waarschijnlijk afgesneden omdat het apparaat oververhit was geraakt. 1) Trek de stekker uit het stopcontact. 2) Druk op de stop-knop. 3) Laat het apparaat 60 minuten afkoelen. 4) steek de stekker weer in het stopcontact. 5) Schakel het apparaat weer in. ^ ¬ Snijden 10 - 60 sec. ¨ { Kneden, mengen 60 - 180 sec. ∆ Ëš Kloppen, emulgeren 30 - 180 sec. † D Mengen, pureren 10 - 60 sec. “ ƒ Citrusvruchten persen ‘ © Sap winnen uit vruchten en groenten Hangt af van hoeveelheid. Hangt af van hoeveelheid. U heeft op de Druk op de knop die hoort bij het proces dat u verkeerde procesknop uitgevoerd wilt hebben. gedrukt. Het proces begint niet Dit apparaat heeft een geheugenfunctie. Als u het bij het begin na een apparaat opnieuw start binnen 40 seconden nadat u op herstart. de stop-knop heeft gedrukt, gaat het proces verder daar waar het gestopt is. Als u het proces helemaal van voren af aan wilt laten beginnen: 1) Druk kort op een andere procesknop (bijv. de pulsknop). 2) Druk vervolgens op de stop-knop. 3) Druk op de juiste procesknop om het proces opnieuw te laten beginnen. Zowel de blenderkan als de kom is gemonteerd, en alleen de blender werkt. Als zowel de blenderkan als de kom is gemonteerd, werkt inderdaad alleen de blender. Als u de kom wilt gebruiken, dan moet u de blenderkan verwijderen en het aansluitgat met de schroefkap afsluiten. De + en - knoppen reageren niet tijdens bepaalde processen. De motor heeft zijn fysieke grens bereikt, bijv. tijdens het kneden of als de snelheid al op het laagste geprogrammeerde niveau ligt en dus niet verder omlaag kan worden gebracht. 83 84 NEDERLANDS Hoeveelheden en bereidingstijden Ingrediënten & resultaten Max. Proce Werkwijze hoeve sknop elheid /acces soire Appels, wortels, knolselderij raspen 500 g Appels, wortels, knolselderij snijden 500 g Beslag 750 (pannenkoeke ml n) - kloppen melk Paneermeel hakken 100 g Crème au beurre kloppen 300 g Ingrediënten & resultaten Toepassingen ^ / k Snijd de ingrediënten in stukken Salades, die in de vultrechter passen. rauwkost Rasp de stukken terwijl u ze zachtjes met de stamper naar beneden duwt. ^ / ¬ Snijd de ingrediënten in stukken Salades, die in de vultrechter passen. rauwkost Rasp de stukken terwijl u ze zachtjes met de stamper naar beneden duwt. Pannenkoeken, † / D Schenk eerst de melk in de wafels blenderkan en voeg dan de droge ingrediënten toe. Laat de blender ongeveer 1 minuut lopen. Indien nodig, kunt u dit max. twee keer herhalen. Stop enkele minuten om het apparaat weer tot kamertemperatuur te laten afkoelen ¥ / P Gebruik droog, knapperig brood. Gepaneerde gerechten, gegratineerde gerechten ¨ / { Gebruik zachte boter voor een Desserts, luchtig resultaat. garnering Max. Proce Werkwijze hoeve sknop elheid /acces soire Toepassingen Kaas 200 g (Parmezaanse) - hakken ¥ / P Gebruik een stuk korstloze Parmezaanse kaas en snijd dit in stukken van ongeveer 3 x 3 cm. Garnering, soepen, sauzen, gegratineerde gerechten Kaas (Goudse) 200 g - raspen ^ / h Sauzen, pizza's, gegratineerde gerechten, fondue Chocolade hakken 200 g ¥ / P Gebruik harde, pure chocolade. Garnering, Breek de chocolade in stukken sauzen, gebak, van 2 cm. pudding, mousse Gekookte 250 g erwten, bonen - pureren ¥ / P Gebruik gekookte erwten of Puree, soepen bonen.Voeg indien nodig wat vloeistof toe om de samenhang van de puree te verbeteren. Gekookte 500 g groenten en vlees - pureren ¥ / P Voeg slechts een klein beetje vocht toe voor groffe puree. Wilt u een fijne puree, blijf dan vocht toevoegen totdat de puree glad genoeg is. Komkommers 2 ^/¬ - in plakjes komk snijden omme rs Deeg (voor brood) kneden 500 g ¨ / { bloem Snijd de kaas in stukjes die in de vultrechter passen. Duw de stukjes voorzichtig met de stamper naar beneden. Doe stukken komkommer in de vultrechter en duw ze voorzichtig met de stamper naar beneden. Baby- en peutervoeding Salades, garnering Meng gist en suiker met warm Brood water.Voeg bloem, olie en zout toe en kneed het deeg ongeveer 90 seconden. Laat het 30 minuten rijzen. NEDERLANDS Ingrediënten & resultaten Max. Proce Werkwijze hoeve sknop elheid /acces soire Deeg (voor pizza's) kneden 750 g meel Deeg (zandtaart) kneden 300 g ¨ / { bloem Deeg (gistdeeg) kneden Eiwitten kloppen ¨/{ 500 g ¨ / { bloem 4 ø/ eiwitte ß n Vruchten (bijv. 500 g appels, bananen) blender Toepassingen Volg dezelfde werkwijze als bij Pizza brooddeeg. Kneed het deeg ongeveer 1 minuut. Doe eerst de bloem in de kom en daarna de andere ingrediënten. Gebruik koude margarine; snijd deze in stukken van 2 cm. Doe de bloem in de kom en voeg de margarine toe. Kneed het deeg totdat het kruimelig is geworden.Voeg dan koud water toe en stop zodra het deeg een bal is geworden. Laat het deeg afkoelen voordat u het verder verwerkt. Appeltaart, koekjes, open vruchtenvlaaie n Meng gist, warm water en wat Luxe brood suiker in een aparte kom. Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en kneed het deeg tot het glad is en niet langer aan de wand van de kom kleeft (duurt ongeveer 1 minuut). Laat het deeg 30 minuten rijzen. Gebruik eieren op kamertemperatuur. Gebruik ten minste twee eiwitten. Pudding, soufflé, schuimgebak † / D Tip: voeg een beetje citroensap Sauzen, jam, toe om te voorkomen dat het pudding, fruit verkleurt.Voeg wat babyvoeding vloeistof toe om een gladde puree te verkrijgen. Ingrediënten & resultaten Max. Proce Werkwijze hoeve sknop elheid /acces soire 85 Toepassingen Vruchten (bijv. 500 g appels, bananen) hakken ¥/P Tip: voeg een beetje citroensap Sauzen, jam, toe om te voorkomen dat het pudding, fruit verkleurt. babyvoeding Knoflook hakken 300 g ¥/P Pel de teentjes knoflook. Druk een paar keer op de pulsknop om te voorkomen dat de knoflook te fijn wordt gehakt. Gebruik ten minste 150 g. Garnering, dipsauzen Kruiden (bijv. peterselie) hakken Min. 50g ¥/P Was en droog de kruiden voordat u ze hakt. Sauzen, soepen, garnering, kruidenboter Sappen (bijv. 500 g van appels, in wortels enz. ) totaal - sapcentrifuge ‘ / © Verwerk de vruchten en groenten tot sap in de sapcentrifuge. Mayonaise mengen 3 ø/ eieren ß Mager vlees hakken 500 g ¥/P Vruchtensapp en Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Gebruik tenminste één groot ei, twee kleine eieren of twee eierdooiers. Doe het ei/de eieren in de kom met een klein beetje azijn en voeg de olie druppelsgewijs toe. Salades, garnering en barbecuesauze n Verwijder eerst zenen en botten. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Druk op de pulsknop voor een groffer hakresultaat. Tartaartjes, hamburgers, gehaktballen 86 NEDERLANDS Ingrediënten & resultaten Max. Proce Werkwijze hoeve sknop elheid /acces soire Toepassingen Ingrediënten & resultaten Max. Proce Werkwijze hoeve sknop elheid /acces soire Tartaartjes, hamburgers, gehaktballen Gevogelte hakken 200 g ¥/P Soepen blender 500 ml † / D Gebruik gekookte groenten. Slagroom kloppen 500 ml ø/ ß Vlees 400 g (doorregen), vis, gevogelte hakken ¥/P Milkshakes blender 500 ml melk † / D Pureer het fruit (bijv. bananen, Milkshakes aardbeien). Suiker, melk en wat ijs toevoegen en goed mengen. Cakebeslag mixen 4 &@5,1 De ingrediënten moeten op eieren 85 / kamertemperatuur zijn. Klop ∂ de zachte boter en de suiker totdat het mengsel glad en schuimig is.Voeg hierna de melk, eieren en bloem toe. Noten hakken 250 g ¥/P Gebruik de pulsknop voor een grof resultaat. Stop het proces tijdig als u een grof resultaat wilt. Salades, pudding, notenbrood, amandelspijs Uien - hakken 500 g ¥/P Pel de uien en snijd ze in 4 stukken. Stop het proces na twee stoten om het resultaat te controleren. Salades, gekookte gerechten, roerbakgerech ten, garnering Uien - in 300 g plakjes snijden Verwijder eerst zenen en botten. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Druk op de pulsknop voor een groffer hakresultaat. ^ / ¬ Pel de uien en snijd ze in stukken die in de vultrechter passen. Gebruik ten minste 100 g. Verschillende soorten cake Salades, gekookte gerechten, roerbakgerech ten, garnering Verwijder eerst zenen en botten. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Gebruik de pulsstand voor een groffer hakresultaat. Toepassingen Gehakt Soepen, sauzen Gebruik slagroom die op Garnering, koelkasttemperatuur is. crèmes, Gebruik ten minste 125 ml. De ijsmengsels slagroom is na ongeveer 2 minuten klaar. NEDERLANDS 87 Recepten Vruchtencake Courgette-sandwichspread Ingrediënten - 2 courgettes - 3 gekookte eieren - 1 kleine ui - 1 eetl. plantaardige olie - peterselie - 2-3 eetl. zure room - citroensap, tabasco, zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder B B Was en droog de courgettes en rasp ze met de fijne raspschijf in de keukenmachinekom. Doe de geraspte courgette over in een schaal en besprenkel met zout. Laat 15 minuten staan zodat het zout het vocht onttrekt aan de courgette. Snijd de ui in 4 delen en hak deze delen fijn samen met het knoflookteentje. Haal de peterselieblaadjes van de steeltjes af en hak de blaadjes. Stort de geraspte courgette op een schone droogdoek en druk al het vocht eruit. Giet wat olie in een pan en bak de gehakte ui en de knoflook licht aan, voeg de geraspte courgette toe. Al het vocht moet verdampen. Laat de gebakken ingrediënten vervolgens afkoelen. Pel de eieren en hak ze gedurende een paar seconden in de keukenmachinekom.Voeg de andere ingrediënten toe, breng op smaak met tabasco, zout, peper, kerriepoeder en paprikapoeder en meng met het mes. Serveer op geroosterd wittebrood. Ingrediënten - 180 g dadels - 270 g pruimen - 60 g amandelen - 60 g walnoten - 60 g rozijnen - 60 g sultana's - 240 g volkoren roggemeel - 120 g tarwebloem - 120 g bruine suiker - 360 g karnemelk - een snufje zout - 1 zakje bakpoeder B Plaats het sikkelmes in de kom. Doe al de ingrediënten in de kom en druk op de hakprocesknop om de ingrediënten 30 seconden te mengen. Als het deeg aan het deksel van de kom kleeft, verwijder het dan met behulp van de spatel. Doe het cakedeeg in een cakeblik van 30 cm en bak de cake 40 minuten op 170cC Preiquiche Ingrediënten voor het deeg: - 250 gram tarwebloem (of volkoren tarwebloem) - snufje zout - 1 eetl. honing - 20 g verse gist of 1/2 zakje gedroogde gist - 100 g boter - 6 eetl. lauwwarm water 88 NEDERLANDS Ingrediënten voor de vulling: - 500 g prei - plantaardige olie - 4 eieren - 500 g zure room - zout, peper, 1-2 eetl. bloem, indien nodig B B B Doe al de ingrediënten voor het deeg in de kom en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen. Snijd de prei met de instelbare snijschijf (bijv. stand 3). Doe wat olie in een pan en bak de gesneden prei een paar minuten. Doe de rest van de ingrediënten in de blenderkan en laat de blender lopen totdat een romige substantie is ontstaan. Voeg 1 of 2 eetlepels bloem toe om het mengsel dikker te maken. Vet een bakblik met een diameter van 24 cm in en bedek de bodem en de zijkanten gelijkmatig met deeg. Spreid de prei over het deeg uit en giet de rest van de ingrediënten er overheen. Bak in 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 80cC. De quiche kan zowel warm als koud worden gegeten. - 200 g wortels - 300 g aardappels - karwijzaad B B Hongaarse goulash Ingrediënten - 1 eetl. olie - 1 middelgrote ui - 1 eetl. paprikapoeder - 400 g rundvlees of varkensvlees - 1 groene paprika - 1 tomaat - zout B Was het vlees en snijd het in blokjes van 2 cm. Pel de ui en hak hem met het sikkelmes in de keukenmachinekom.Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in ringen met behulp van de instelbare snijschijf. Schil de tomaat. Verwijder de pitten en snijd in dunne reepjes. Bak de gehakte ui in olie totdat hij glazig wordt. Haal de pan van het vuur en sprenkel de paprikapoeder over de ui, voeg het vlees toe en bak een paar minuten boven een hoog vuur onder voortdurend roeren.Voeg de groene paprika en de tomaat toe en zout naar smaak. Dek de pan af en laat het vlees boven een matig vuur in zijn eigen sap sudderen totdat het bijna mals is. Schrap ondertussen de wortels en snijd ze in plakjes met behulp van de instelbare snijschijf. Snijd de aardappels in blokjes.Voeg de wortelschijfjes en de aardappelblokjes toe aan het vlees en voeg voldoende koud water toe voor de hoeveelheid soep die u wilt (ongeveer 1,2 liter). Breng op smaal met een beetje karwijzaad en laat sudderen totdat alle ingrediënten boterzacht zijn.Voeg eventueel nog wat zout toe. Warm serveren. U kunt de goulash garneren met ringen groene paprika en er scherpe rode minipaprika's op een schoteltje bij serveren. Aardbeientaart Ingrediënten - 100 g margarine - 100 g suiker NEDERLANDS Aardbeientaart Ingrediënten - 100 g margarine - 100 g suiker - 3 eierdooiers - 240 g bloem - 100 g kokos Vulling: - 80 g suiker - 2 theel. citroensap - 400 g roomkaas - 500 g aardbeien Glazuur: - 500 g aardbeien - 250 ml water - 120 g suiker - 60 g maïzena B Ingrediënten - 100 g bananen of aardbeien - 200 ml verse melk - 50 g vanilleijs - kristalsuiker naar smaak B B Verwarm de oven voor op 180cC. Doe de margarine en de suiker in de kom en klop ze met het mes tot een romig mengsel. Roer de eierdooiers erdoor en vervolgens de bloem en de kokos. Leg het deeg op de bakplaat, plooi de rand en prik er gaatjes in met een vork. Bak 15-20 minuten totdat de bodem lichtbruin is. Laat de bodem afkoelen. Meng de suiker, het citroensap en de roomkaas in de kom tot een romig mengsel. Smeer dit mengsel op de afgekoelde bodem. Plaats een deel van de aardbeien met de punt naar boven op de bodem. Plaats de taart in de koelkast. Doe om het glazuur te maken de overige aardbeien met water en suiker in de blenderkan en laat de blender draaien. Los de maïzena op in 125 ml van dit aardbeienmengsel. Breng de rest van het aardbeienmengsel aan de kook en roer de opgeloste maïzena erdoor zodra het kookt.Verdeel het hete glazuurmengsel over de aardbeien en laat de taart 2 uur afkoelen. Garneer vervolgens met toefjes slagroom. Milkshake van verse vruchten Garnering: - 250 g room B 89 B Schil de bananen of was de aardbeien. Snijd de vruchten in kleinere stukken en doe ze samen met de overige ingrediënten in de blenderkan. Laat de blender lopen tot een glad mengsel is ontstaan. U kunt ook andere vruchten gebruiken om uw eigen overheerlijke vruchtenmilkshake te maken. Hazelnootkrans Ingrediënten voor het deeg: - 500 g gezeefde bloem - 75 g suiker - 1 theel. zout - 1 ei - 250 ml melk (35cC) - 100 g zachte boter 90 NEDERLANDS - 30 g verse gist (bij gebruik van droge gist de instructies op het pakje volgen) Vulling: - 200 g abrikozenjam Vulling: - 250 g gehakte hazelnoten - 100 g suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 125 ml room Glazuur: - 125 ml water - 300 g suiker - 250 g geraspte chocolade - geklopte slagroom, indien gewenst B B Verwarm de oven voor op 200cC. Meng de melk, het gist en de suiker 15 seconden met het kneedaccessoire. Doe het deeg in een aparte kom en dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg gedurende 20 minuten op een matig warme plek rijzen. Hak de hazelnoten met het sikkelmes. Meng de ingrediënten voor de vulling. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.Verdeel het hazelnootmengsel over de deeglap en rol deze op en maak een krans. Plaats de krans in een beboterde springvorm en laat hem 20 minuten rijzen. Strijk met een kwastje wat opgeklopte eierdooier op de bovenkant van de krans en plaats de springvorm op het rooster in de midden van de oven en bak hem 25-30 minuten op 200cC. Chocoladetaart Ingrediënten - 140 g zachte boter - 110 poedersuiker - 140 g chocolade - 6 eiwitten - 6 eidooiers - 110 g kristalsuiker - 140 g tarwebloem B B Verwarm de oven voor op 160cC. Roer de boter en de poedersuiker met het sikkelmes. Smelt de chocolade en meng door het boter-suikermengsel. Voeg de eierdooiers één voor één toe en laat het sikkelmes draaien totdat er een romig mengsel is ontstaan. Klop vervolgens de eiwitten met de kristalsuiker met het sikkelmes stijf en schuimig. Voeg het eiwitschuim toe aan het mengsel en roer het er voorzichtig door. Schep vervolgens de bloem er met een spatel doorheen. Doe het deeg in een beboterd bakblik. Bak één uur op 160cC. Laat de ovendeur de eerste 15 minuten op een kier staan. Laat de taart even afkoelen in het bakblik (24 cm). Stort de taart dan op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Snijd de taart horizontaal door. Smeer de ene helft in met abrikozenjam en plaats de twee helften weer op elkaar.Verwarm de rest van de jam en smeer de bovenkant er mee in. Ga nu het glazuur klaarmaken. Kook het water, voeg de suiker en de chocolade toe en laat dit boven een laag vuur koken. Roer voortdurend tot een glad, smeerbaar mengsel ontstaat. Breng het glazuur aan op de taart en laat het afkoelen. Dien de taart op met toefjes geklopte slagroom. NEDERLANDS Broccolisoep (voor 4 personen) Ingrediënten - 50 g belegen Goudse kaas - 300 g gekookte broccoli (stelen en roosjes) - kookvocht van de broccoli - 2 gekookte aardappelen in stukken - 2 bouillonblokjes - 2 eetl. ongeklopte slagroom - kerrie - zout - peper - nootmuskaat - 1 theel. gemengde Italiaanse kruiden (gedroogd of vers) - 1 ui - 2 teentjes knoflook - zout en peper - suiker Ingrediënten voor bovenop de saus: - olijven, salami, artisjokken, champignons, ansjovis, Mozzarella, paprika, geraspte belegen kaas en olijfolie naar smaak. B B Rasp de kaas. Pureer de broccoli en de gekookte aardappelen met een beetje kookvocht van de broccoli. Doe de broccolipuree, het overgebleven kookvocht en de bouillonblokjes in een maatbeker en vul deze bij met water tot 750 ml. Doe het mengsel in een pan en breng het al roerend aan de kook. Roer de kaas door de soep, breng de soep op smaak met kerrie, zout, peper en nootmuskaat en voeg de slagroom toe. B Pizza Ingrediënten voor het deeg: - 400 g bloem - 1/2 theel. zout - 20 g verse gist of 1,5 zakje gedroogde gist - 2 eetl. olie - ongeveer 240 ml water (35cC) Voor de tomatensaus: - 300 g uitgelekte tomaten (uit blik) 91 B B B Plaats het kneedaccessoire in de kom. Doe alle ingrediënten in de kom en druk op de kneedprocesknop. Kneed het deeg gedurende 1 minuut tot een gladde bal. Doe het deeg in een aparte kom, dek de kom af met een vochtige doek en laat het ongeveer 30 minuten rijzen Hak de ui en de knoflook met het sikkelmes en bak de stukjes totdat ze glazig zijn.Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Laat de saus afkoelen. Verwarm de oven voor op 250cC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en snijd twee ronde pizzabodems uit de deeglap. Plaats de pizzabodems op een ingevette bakplaat. Smeer de saus uit over de bodems maar laat de randen vrij.Verdeel de ingrediënten over de saus, strooi wat gemalen kaas over de pizza's en druppel er wat olijfolie op. Bak de pizza's 12 tot 15 minuten. 92 NEDERLANDS Groente-aardappelkoeken Wittebrood Ingrediënten - 1 ei - 50 ml melk - 1 eetl. bloem - 1 theel. koriander - zout en peper - 2 grote aardappels (ong. 300 g) - 100 g winterwortel - 150 g selderij - 50 g zonnebloemzaad or 2 eetl. maïs van de kolf - olie om te bakken Ingrediënten - 500 g broodmeel - 15 g zachte boter of margarine - 25 g gist of 20 g gedroogde gist - 260 ml water - 10 g zout - 10 g suiker B B B B Gebruik het sikkelmes om ei, melk, bloem, koriander, zout en peper te mengen. Rasp de geschilde aardappelen, de geschrapte wortel(s) en de schoongemaakte selderij met de groffe raspschijf en voeg het geraspte groentemengsel toe aan het eimengsel. Roer de geraspte groente, het eimengsel en de zonnebloemzaden of maïskorrels goed door elkaar. Verwarm de olie in een koekenpan.Vorm het groentemengsel tot 8 koeken en bak deze 8 koeken aan beide zijden goudbruin. Laat de koeken uitlekken op keukenpapier. Baktijd: 3-4 minuten. B B B B B Monteer het kneedaccessoire in de kom en doe bloem, zout en margarine of boter in de kom. Voeg de verse of gedroogde gist toe samen met het water. Doe het deksel op de kom en draai het deksel in de richting van de pijl totdat u een klik hoort. Druk op de kneedprocesknop en meng het deeg. De maximale kneedtijd staat vermeld in de tabel in het hoofdstuk 'Hoeveelheden en bereidingstijden'. Doe het deeg over van de kom in een grote kom en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg 20 minuten op een warme plek rijzen. Sla het deeg daarna plat, kneed het en vorm het tot een bal. Leg de deegbal in de kom, dek opnieuw af met een vochtige doek en laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen. Sla het daarna opnieuw plat, kneed het en rol het op. Plaats het deeg in een beboterd bakblik en laat het 45 minuten rijzen. Bak het brood in het onderste deel van de voorverwarmde oven. Bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar op 225cC.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118

Philips HR7754/99 Handleiding

Categorie
Sapmakers
Type
Handleiding