Moulinex FP3241 de handleiding

Categorie
Blenders
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

1716
Chocolate cake
5 eggs, 200 g caster or fine sugar, 3 dessertspoons plain flour, 200 g melted butter, 200 g good quality plain
chocolate (at least 65% cocoa solids), 1 sachet or 3 teaspoons baking powder, 100 ml milk.
Melt the chocolate in a bain-marie (or in bowl over a pan of boiling water) with 2 dessertspoons of water.
Add the butter and stir until the mixture is completely blended.
Put the sugar and eggs in the bowl fitted with the multifunction blade and operate at speed 2 for 45
sec until the mixture becomes frothy. Without stopping the appliance, add the melted chocolate, flour,
baking powder and milk through the feeder tube and continue to operate for 15 sec.
Pour into a greased, floured cake tin and bake for around 1 hr at 160°C.
Chantilly cream
200 ml very cold fresh whipping cream, 30 g icing sugar.
Place the bowl in the refrigerator for a few minutes so that it is very cold.
Put the fresh cream and the icing sugar into the bowl fitted with the emulsifying disc. Select speed 2 and
operate for 40 sec.
Mayonnaise
1 egg yolk, 1 dessertspoon mild mustard, 1 dessertspoon vinegar, ¼ litre oil, salt, pepper.
Put all the ingredients except the oil in the bowl fitted with the emulsifying disc. Select speed 2 and
operate for 5 sec. then stop the appliance and pour the oil very slowly through the lid feeder tube. When
the mayonnaise is ready it becomes pale in colour.
Important: to be successful with the mayonnaise, the ingredients should be at room temperature. Note:
keep in the refrigerator and consume within 24 hours.
De accessoires die horen bij het model dat u gekocht heeft, staan uitgebeeld op het etiket op de bovenkant
van de verpakking.
OPGELET: De veiligheidsvoorschriften worden bij het
apparaat geleverd. Lees deze voorschriften aandachtig
door voordat u uw nieuw apparaat voor het eerst gebruikt.
Bewaar ze op een veilige plek, zodat u ze later als referentie
kunt gebruiken.
Beschrijving
Ingebruikname
Was alle accessoires met warm water en zeep (zie paragraaf schoonmaken) voor het eerste gebruik.
Afspoelen en drogen.
• Plaats het motorblok (a) op een vlak, schoon en droog oppervlak.
• Steek de stekker in het stopcontact.
Pulse (onderbroken werking): draai de knop (a3) naar de stand Pulse voor achtereenvolgende impulsies voor
een betere controle van bepaalde voorbereidingen.
• Continue werking: draai de knop
(a3) naar stand 1 of 2.
• Stop: draai de knop
(a3) naar stand 0.
De nummering van de paragraven loopt gelijk met de nummering van de gekaderde schema’s.
1: ingebruikname van kom en deksel
GEBRUIKTE ACCESSOIRES:
Kom (b).
EN
NL
a Motorblok
a1 : Langzame uitgang motorblok
a2 : Snelle uitgang motorblok
a3 : Snelheidsregelaar: positie Pulse
(onderbroken werking)-0-1-2
b Geheel hakkom
b1 : Stootstuk
b2 : Deksel schacht
b3 : Kom
c Drager
ACCESSOIRES CONFORM MODEL:
d Multifunctioneel mes
e Mengschijf
f Patronen groentes
A: Fijn raspen
D: Fijn snijde C: Grof raspen
G: Aardappelpannenkoek/parmesaan
H: Dik snijden
E: Friet snijden
g Patroonhouder mengkom
h Blender
h1 : Doseerdop
h2 : Deksel
h3 : Kom
i Citruspers
i1 : Kegel
i2 : Drager citruspers
i3 : Opvangbakje
j Molen fijne kruiden
j1 : Deksel
j2 : Kom molen fijne kruiden
k Spatel
l Opbergla
1918
MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES :
Plaats de kom (b3) op het motorblok (a), het handvat van de kom in een rechte lijn met de rechterhoek
van de facade.
Draai de kom vast (b3) door hem naar rechts te draaien.
Plaats de deksel (b2) op de kom (b3). Draai de deksel vast door hem met het handvat van de kom naar
rechts te duwen.
Het is absoluut noodzakelijk om de kom op het motorblok (a) vast te draaien voordat u de deksel (b2) op
de kom (b3) vastzet.
2: verwijderen van de kom en deksel
Draai de deksel los door hem in de richting van de klok te draaien, verwijder hem vervolgens van de handvat
van de kom. Vervolgens kunt u hem optillen en verwijderen.
Draai de kom los daar hem in de richting van de klik te draaien.
Alleen dan kunt u de kom van het motorblok optillen en verwijderen.
3 : Mengen/mixen/hakken/kneden
GEBRUIKTE ACCESSOIRES:
Kom (b).
Drager (c).
• Multifunctioneel mes
(d).
MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES:
Plaats de kom
(b3) op het motorblok (a) en draai hem aan.
• Plaats het multifunctionele mes (d) in de drager (c) en plaats het geheel op het motorblok (a1).
• Plaats de ingrediënten in de kom.
• Plaats de deksel (b2) en draai hem aan op de kom (b3).
• Om het geheel kom-deksel te verwijderen: draai de deksel los, draai vervolgens de kom los.
KNEDEN/MENGEN
Draai de snelheidsregelaar
(a3) op positie 2 voor de ingebruikname.
U kunt kneden:
- 1 kg zwaar deeg, zoals: deeg voor witbrood, zandkoekjesdeeg… in 60 s.
- 800 g speciaal brooddeeg, zoals: roggebrood, volkoren brood, meergranenbrood… In 60 s.
U kunt mengen:
- 1,2 kg licht deeg, zoals:biscuits, evenveeltjes, yoghurtkoekjes… in 1 min 30 tot 3 min ongeveer.
U kunt ook tot 1 liter pannenkoekendeeg, wafeldeeg, enz. mengen in 1 min tot 1 min 30.
HAKKEN
Draai de snelheidsregelaar (a3) in de stand 2 voor de ingebruikname, of voor een betere controle van het
hakproces de stand pulse.
U kunt tot 600 g voedsel hakken, zoals:
- rauw of gebakken vlees (ontbot, zonder hersenen en in stukjes)
- Rauwe of gebakken vis (zonder vel en zonder graten)
- Vaste producten: kaas, gedroogd fruit, bepaalde groentes (wortels, selderie…).
- Zachte producten: bepaalde groentes (uien, spinazie ...).
MIXEN
Draai de snelheidsregelaar (a3) naar positie 2 voor de ingebruikname.
U kunt mixen een liter soep, gestoofd in 45 s.
4: Raspen/snijden
GEBRUIKTE ACCESSOIRES:
Kom (b).
• Drager (c).
• Patroon naar keuze (f) (conform model).
• Patroondrager (g).
MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES:
Plaats de kom (b3) op het motorblok (a) en draai hem vast.
Plaats het gekozen patroon (f) in de patroondrager (g), plaats de as van de drager
(c) in zijn geheel op het patroon (f), en draai het geheel vast, plaats vervolgens het
geheel op de uitgang van het motorblok (a1).
Plaats de deksel (b2) en draai hem vast op de kom (b3).
Controleer of de
metalen as van de
drager (c) in het
midden van deksel
voor de schacht
(b2) geplaatst is.
Om het geheel kom-deksel te verwijderen: draai de deksel los, draai vervolgens
de kom los.
INGEBRUIKNAME EN TIPS:
Plaats het voedsel in de schacht van de deksel en duw ze aan met het stootstuk
(b1).
Draai de snelheid-keuzeschakelaar (a3) op stand 1 om te snijden of op stand 2 om te raspen.
Met de snijmessen kunt u de volgende bereidingen maken (afhankelijk van het model):
- Grove rasp (C) / fijne rasp (A): knolselderij, aardappels, wortels, kaas...
- Dik snijden (H) / fijn snijden (D): aardappels, uien, komkommers, bieten, appels, wortels, kool…
- frietsnijder (E): friet…
- aardappelpannenkoeken / parmesaan (G): parmesaan,
5: Mengen / kloppen / klutsen
GEBRUIKTE ACCESSOIRES:
• Kom
(b).
• Drager (c).
• Mengschijf (e).
MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES :
Plaats de kom
(b3) op het motorblok (a) en draai hem aan.
Schuif in de goede richting en draai de mengschijf aan (e) op de drager (c) en
plaats het geheel op de uitgang van het motorblok (a1).
• Plaats de ingrediënten in de kom.
Plaats de deksel (b2) en draai hem aan op de kom (b3).
Plaats de
mengschijf in de
goede richting: zie
het omkaderde
schema 5.
Om het geheel kom-deksel te verwijderen: draai de deksel los, draai vervolgens de
kom los.
INGEBRUINAME EN TIPS:
• Draai de snelheidsregelaar
(a3) op stand 2 voor de ingebruikname.
• Gebruik dit accessoires nooit voor het kneden van zwaar deeg of voor het mengen van licht deeg.
U kunt bereiden: mayonaise, knoflookmayonaise, sauzen, opgeklopt eiwit (1 tot 6), slagroom (tot 0,2 liter).
6 : Erg fijn homogeniseren/mengen/mixen
(afhankelijk van het model)
GEBRUIKTE ACCESSOIRES:
• Geheel mengkom
(h).
MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES :
Plaats de ingrediënten in de mengkom
(h3) zonder het maximale niveau aangegeven in de kom te
overschrijden.
Plaats de deksel (h2) voorzien van doseerdop (h1) en draai het aan op de kom.
Plaats de in elkaar gezette kom (h) op de uitgang van het motorblok (a2), met het handvat van de mengkom
richting u.
Wacht totdat de machine geheel gestopt is voordat u de mengkom van het motorblok haalt.
INGEBRUIKNAME EN TIPS:
Draai de snelheidsregelaar
(a3) op de stand 1 of 2 voor de ingebruikname.
NL
NL
2120
U kunt de positie Pulse gebruiken voor een betere controle van het mengproces.
Vul de mengkom nooit met een kokende vloeistof.
Gebruik de mengkom nooit in combinatie met droge producten (noten, amandelen, pinda’s…_)
Gebruik uw mengkom altijd met deksel.
Giet de vloeibare ingrediënten altijd eerst in de kom voordat u de vaste ingrediënten toevoegt, zonder hierbij
het maximaal aangegeven niveau te overschrijden:
- 1 l voor dikke mengsels
- 0,8 l voor vloeibare mengsels
Om ingrediënten toe te voegen tijdens het mengen, trekt u de doseerdop (h1) van de deksel en giet u de
ingrediënten in de vulopening, overschrijdt het aangegeven vulniveau in de kom niet.
Maximale gebruiksduur: 3 min.
Tips:
Als er tijdens het mengen ingrediënten blijven plakken aan de wand van de kom, stop dan het apparaat
en trek de stekker uit het stopcontact.. Verwijder de mengkom van het lichaam van het apparaat. Plaats
de bereiding met behulp van de spatel op het mes. Plaats nooit uw handen of vingers in de kom of dichtbij
het mes.
U kunt:
• Fijn gemengde soep, lichtgebonden soep, cremes, moes, milkshakes en cocktails bereiden.
• Alle vloeibare deeg mengen (pannenkoeken, beignets, clafoutis, far).
7 : Citrusvruchten persen (afhankelijk van het model)
GEBRUIKTE ACCESSOIRES:
• Geheel citruspers (i).
• Kom (b3).
MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES:
Plaats de kom
(b3) op het motorblok (a) en draai hem aan.
Plaats de drager (i2) op de uitgang van het motorblok (a1).
Plaats het opvangbakje (i3) op de kom en draai hem aan.
Plaats de kegel (i1) op de schacht van het opvangbakje (i3).
Om het geheel citruspers te verwijderen: draai het opvangbakje (i3) los en vervolgens de kom, hierna kunt u
het geheel verwijderen van het motorblok.
INGEBRUIKNAME EN TIPS:
Plaats de helft van een citrusvrucht op de kegel
(i1) en houdt deze vast.
• Draai de snelheidsregelaar (a3) op stand 1 voor de ingebruikname.
U kunt tot 1,2 liter citrussap opvangen zonder de kom te legen.
Waarschuwing: u moet het opvangbakje elke 0,2 l legen.
8 : Kleine hoeveelheden erg fijn hakken
(afhankelijk van het model)
GEBRUIKTE ACCESSOIRES:
• Geheel fijne kruiden (j).
MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES:
• Plaats de ingrediënten in de kom molen fijne kruiden (j2).
Plaats de deksel (j1) op de kom molen fijne kruiden (j2) en draai hem aan door hem in de richting van de
klok te draaien.
• Plaats het geheel op het motorblok (a).
INGEBRUIKNAME EN TIPS:
Draai de snelheidsregelaar (a3) in de stand “2” voor de ingebruikname, terwijl de molen fijne kruiden op het
motorblok blijft.
U kunt de stand “Pulse” gebruiken voor een betere controle van het mengproces.
• Met de molen fijne kruiden (j) kunt u het volgende in enkele seconden hakken:
- Knoflook, peterselie, uien, beschuit (voor paneermeel), ham…. Hoeveelheid/maximale tijd: 50 g/10 s
- Droge abrikozen, droge vijgen, ontpitte pruimen
- Hoeveelheid / maximale tijd: 80 g / 5 s
- Let goed op het mes als u de kom leegmaakt, deze is erg scherp.
9: Accessoires opruimen
(afhankelijk van het model)
Uw apparaat is voorzien van een geïntegreerde la (l) hierin kunt u het multifunctionele mes (d) evenals de 4
patronen voor het snijden van groenten (f) opbergen.
• Nadat u de accessoires op hun plaats heeft gelegd, schuift u de la (l) in het motorblok (a).
Schoonmaken
Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kunt u de accessoires snel afspoelen na gebruik.
Was en droog de accessoires: ze kunnen ook in de afwasmachine.
Giet warm water voorzien van enkele druppels afwasmiddel in de mengkom (h3). Sluit de deksel (h2) voorzien
van doseerstop (h1). Zet het apparaat kort aan. Trek de stekker uit het stopcontact. Spoel de kom uit.
Plaats het motorblok (a) niet in water of onder stromend water. Maak hem schoon met een vochtige spons.
De messen van de accessoires zijn erg scherp. Ga er voorzichtig mee om.
Trucje: als uw accessoires verkleurd zijn door voedsel (wortels, sinaasappelen…) maak ze dan schoon met een
doek met slaolie, en maak ze vervolgens op de gebruikelijke manier schoon.
Opruimen
Sla uw apparaat niet op in een vochtige omgeving.
Accessoires
U kunt uw apparaat persoonlijker maken door de volgende accessoire bij uw gebruikelijke verkoper of een
erkend service centrum aan te schaffen:
- Patronen groentes
A : Fijne rasp
D : Fijn snijden
C : Grof raspen
H : Dik snijden
G : Aardappelpannenkoek/parmesaan
E : Friet snijden
- Molen fijne kruiden
- Mengkom
- Citruspers
WAARSCHUWING:
Om het accessoire te verkrijgen, moet u de huidige handleiding meenemen.
Enkele basisrecepten
Deeg voor witbrood
500 g bloem – 300 ml lauw water – 2 zakjes bakkersgist – 10 g zout.
Plaats de bloem, het zout en het bakkersgist in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes.
Zet het apparaat op snelheid 2 en giet het lauwe water in de schacht in de deksel. Als het deeg een bol
vormt (na ongeveer 60 s) stopt u het apparaat. Laat de gist rijzen op een warme plek, totdat de deeg in
volume is verdubbeld. Kneed het deeg opnieuw om het in model te brengen en plaats het op de ingevette
NL NL
2322
en met bloem bestrooide bakplaat. Opnieuw laten rijzen. Verwarm uw oven voor op thermostaat 8
(240°). Zodra de deeg in volume is verdubbeld, plaats u het in de oven en verlaagt u de temperatuur naar
thermostaat 6 (180°). Laat het gedurende 30 à 40 minuten bakken. Plaats tegelijkertijd een glas water
in de oven, zodat het brood een krokante korst krijgt.
Pizzadeeg
150 g bloem – 90 ml lauw water – 2 eetlepels olijfolie – ½ zakje bakkersgist – zout
Plaats de bloem, het zout en de bakkersgist in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes.
Zet het apparaat op snelheid 2 en giet het lauwe water en de olijfolie in de schacht in de deksel. Als
het deeg een bol vormt (na ongeveer 15-20 s) stopt u het apparaat. Laat de gist rijzen op een warme
plek, totdat de deeg in volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op thermostaat 8 (240°). Strijk
in de tussentijd het deeg uit en beleg het met de door u gewenste ingrediënten: tomatenpuree, uien,
champignons, ham, mozzarella, enz… Beleg uw pizza met wat ansjovis, zwarte olijven, oregano en
geraspte kaas en giet er enkele druppels olijfolie overheen. Plaats de pizza op de ingevette en met
bloem bestrooide bakplaat. Gedurende 15 à 20 min bakken, houdt hierbij het bakproces in de gaten.
Kruimeldeeg
280 g bloem – 140 g zachte boter in stukjes – 70 ml water – een mespunt zout
Plaats de bloem, het zout en de boter in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het
apparaat op snelheid 2 en giet het lauwe water in de schacht in de deksel. Als het deeg een bol vormt (na
ongeveer 25 à 30 s) stopt u het apparaat. Vervolgens gedurende minstens een uur op een koude plek af
laten koelen. Vervolgens het deeg uitstrijken en bakken met de door u gewenste garnituur.
Pannenkoekendeeg
(in de kom met het multifunctionele mes of in de mengkom)
160 g bloem – 1/3 l melk – 2 eieren – ½ theelepel fijn zout – 2 eetlepels olie – 15 g suiker (indien gewenst)
– rum (indien gewenst)
Plaats alle ingrediënten in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op
snelheid 1 gedurende 20 s, ga vervolgens over op snelheid 2 gedurende 25 s.
Plaats alle ingrediënten behalve de bloem in de mengkom. Zet het apparaat op snelheid 2 voeg vervolgens
geleidelijk de bloem toe via de centrale opening in de deksel van de mengkom, vervolgens gedurende 45
s mengen.
Evenveeltjes
200 g bloem – 1 zakje chemische gist – 200 g zachte boter in stukjes – 200 g suiker – 4 hele eieren – 1
mespuntje zout
Plaats alle ingrediënten in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op
snelheid 2 gedurende 2 min en 30 s. Verwarm de oven voor op thermostaat 6 (180°). Plaats het deeg in
een cakevorm. Vervolgens gedurende 1 uur bakken.
Kruidkoek
200 g bloem – 100 g zachte boter in stukjes – 100 g suiker – 4 eieren – 60 ml melk – 1 theelepel vloeibare
honing – 1 zakje chemische gist – 1 theelepel kaneel – 1 theelepel gember – 1 theelepel geraspte
nootmuskaat – sap van 1 geraspte citroen – 1 mespuntje peper
Plaats alle ingrediënten in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat
op snelheid 2 gedurende 2 min. Plaats het geheel in een ingevette en met bloem bestrooide cakevorm.
Laat het geheel gedurende 50 min bakken op thermostaat 6 (180°C). Lauw of koud serveren met jam of
marmelade.
Chocoladetaart
5 eieren, 200 g suiker, 3 eetlepels bloem, 200 g gesmolten boter, 200 g chocolade, 1 zakje chemische gist,
100 ml melk
Laat de chocolade “au bain-marie” smelten samen met twee eetlepels water. Voeg de boter toe en roer
totdat het geheel goed gesmolten is. Plaats de suiker en de eieren in de kom van het apparaat met het
multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 2 gedurende 45 s zodat het mengsel
mousserend wordt. Zet het apparaat niet uit, voeg via de schacht in het deksel de gesmolten chocolade,
de bloem, de gist en de melk toe, laat het geheel 15 s mengen. Giet het mengsel in een ingevette en met
bloem bestrooide cakevorm en laat het gedurende 1 uur op thermostaat 5/6 (160°C) bakken.
Slagroom
200 ml erg koude, vloeibare crème fraîche, 30 g poedersuiker
De kom moet goed koud zijn, zet het gedurende enkele minuten in de koelkast. Plaats de crème fraiche
en de poedersuiker in de kom met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 2 en laat het
gedurende 40 s mengen.
Mayonaise
1 eigeel, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn, ¼ liter olie, zout, peper.
Plaats alle ingrediënten behalve de olie in de kom voorzien van mengschijf. Selecteer snelheid 2, laat
het geheel gedurende 5 s mengen, stop vervolgens het apparaat en giet de olie erg langzaam door de
schacht in de deksel. De mayonaise is klaar als het kleurloos wordt. Waarschuwing: alle ingrediënten
moeten op kamertemperatuur zijn om er mayonaise van te kunnen maken.
Opmerking: bewaren in de koelkast en binnen 24 uur consumeren.
NL NL

Documenttranscriptie

Chocolate cake EN De accessoires die horen bij het model dat u gekocht heeft, staan uitgebeeld op het etiket op de bovenkant van de verpakking. 5 eggs, 200 g caster or fine sugar, 3 dessertspoons plain flour, 200 g melted butter, 200 g good quality plain chocolate (at least 65% cocoa solids), 1 sachet or 3 teaspoons baking powder, 100 ml milk. Melt the chocolate in a bain-marie (or in bowl over a pan of boiling water) with 2 dessertspoons of water. Add the butter and stir until the mixture is completely blended. Put the sugar and eggs in the bowl fitted with the multifunction blade and operate at speed 2 for 45 sec until the mixture becomes frothy. Without stopping the appliance, add the melted chocolate, flour, baking powder and milk through the feeder tube and continue to operate for 15 sec. Pour into a greased, floured cake tin and bake for around 1 hr at 160°C. Chantilly cream 200 ml very cold fresh whipping cream, 30 g icing sugar. Place the bowl in the refrigerator for a few minutes so that it is very cold. Put the fresh cream and the icing sugar into the bowl fitted with the emulsifying disc. Select speed 2 and operate for 40 sec. OPGELET: De veiligheidsvoorschriften worden bij het apparaat geleverd. Lees deze voorschriften aandachtig door voordat u uw nieuw apparaat voor het eerst gebruikt. NL Bewaar ze op een veilige plek, zodat u ze later als referentie kunt gebruiken. Beschrijving a Mayonnaise 1 egg yolk, 1 dessertspoon mild mustard, 1 dessertspoon vinegar, ¼ litre oil, salt, pepper. Put all the ingredients except the oil in the bowl fitted with the emulsifying disc. Select speed 2 and operate for 5 sec. then stop the appliance and pour the oil very slowly through the lid feeder tube. When the mayonnaise is ready it becomes pale in colour. Important: to be successful with the mayonnaise, the ingredients should be at room temperature. Note: keep in the refrigerator and consume within 24 hours. b Motorblok a1 : Langzame uitgang motorblok a2 : Snelle uitgang motorblok a3 : S  nelheidsregelaar: positie Pulse (onderbroken werking)-0-1-2 c ACCESSOIRES CONFORM MODEL: Multifunctioneel mes Mengschijf Patronen groentes A : Fijn raspen D : Fijn snijde C : Grof raspen G : Aardappelpannenkoek/parmesaan H : Dik snijden E : Friet snijden g Patroonhouder mengkom h Blender h1 : Doseerdop h2 : Deksel h3 : K  om d e f i j k l Geheel hakkom b1 : Stootstuk b2 : Deksel schacht b3 : Kom Drager Citruspers i1 : Kegel i2 : Drager citruspers i3 : O  pvangbakje Molen fijne kruiden j1 : Deksel j2 : Kom molen fijne kruiden Spatel Opbergla Ingebruikname • Was alle accessoires met warm water en zeep (zie paragraaf schoonmaken) voor het eerste gebruik. Afspoelen en drogen. • Plaats het motorblok (a) op een vlak, schoon en droog oppervlak. • Steek de stekker in het stopcontact. • Pulse (onderbroken werking): draai de knop (a3) naar de stand Pulse voor achtereenvolgende impulsies voor een betere controle van bepaalde voorbereidingen. • Continue werking: draai de knop (a3) naar stand 1 of 2. • Stop: draai de knop (a3) naar stand 0. De nummering van de paragraven loopt gelijk met de nummering van de gekaderde schema’s. 1 : ingebruikname van kom en deksel GEBRUIKTE ACCESSOIRES: • Kom (b). 16 17 NL MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES : • Plaats de kom (b3) op het motorblok (a), het handvat van de kom in een rechte lijn met de rechterhoek van de facade. • Draai de kom vast (b3) door hem naar rechts te draaien. • Plaats de deksel (b2) op de kom (b3). Draai de deksel vast door hem met het handvat van de kom naar rechts te duwen. Het is absoluut noodzakelijk om de kom op het motorblok (a) vast te draaien voordat u de deksel (b2) op de kom (b3) vastzet. 2 : verwijderen van de kom en deksel • Draai de deksel los door hem in de richting van de klok te draaien, verwijder hem vervolgens van de handvat van de kom. Vervolgens kunt u hem optillen en verwijderen. • Draai de kom los daar hem in de richting van de klik te draaien. • Alleen dan kunt u de kom van het motorblok optillen en verwijderen. 3 : Mengen/mixen/hakken/kneden GEBRUIKTE ACCESSOIRES: • Kom (b). • Drager (c). • Multifunctioneel mes (d). • Patroon naar keuze (f) (conform model). • Patroondrager (g). MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES: •P  laats de kom (b3) op het motorblok (a) en draai hem vast. • Plaats het gekozen patroon (f) in de patroondrager (g), plaats de as van de drager (c) in zijn geheel op het patroon (f), en draai het geheel vast, plaats vervolgens het geheel op de uitgang van het motorblok (a1). • Plaats de deksel (b2) en draai hem vast op de kom (b3). • Om het geheel kom-deksel te verwijderen: draai de deksel los, draai vervolgens de kom los. Controleer of de metalen as van de drager (c) in het midden van deksel voor de schacht (b2) geplaatst is. INGEBRUIKNAME EN TIPS: •P  laats het voedsel in de schacht van de deksel en duw ze aan met het stootstuk (b1). •D  raai de snelheid-keuzeschakelaar (a3) op stand 1 om te snijden of op stand 2 om te raspen. Met de snijmessen kunt u de volgende bereidingen maken (afhankelijk van het model): - Grove rasp (C) / fijne rasp (A): knolselderij, aardappels, wortels, kaas... - Dik snijden (H) / fijn snijden (D): aardappels, uien, komkommers, bieten, appels, wortels, kool… - frietsnijder (E): friet… - aardappelpannenkoeken / parmesaan (G): parmesaan, 5 : Mengen / kloppen / klutsen MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES: • Plaats de kom (b3) op het motorblok (a) en draai hem aan. • Plaats het multifunctionele mes (d) in de drager (c) en plaats het geheel op het motorblok (a1). • Plaats de ingrediënten in de kom. • Plaats de deksel (b2) en draai hem aan op de kom (b3). • Om het geheel kom-deksel te verwijderen: draai de deksel los, draai vervolgens de kom los. KNEDEN/MENGEN • Draai de snelheidsregelaar (a3) op positie 2 voor de ingebruikname. U kunt kneden: - 1 kg zwaar deeg, zoals: deeg voor witbrood, zandkoekjesdeeg… in 60 s. - 800 g speciaal brooddeeg, zoals: roggebrood, volkoren brood, meergranenbrood… In 60 s. U kunt mengen: - 1,2 kg licht deeg, zoals:biscuits, evenveeltjes, yoghurtkoekjes… in 1 min 30 tot 3 min ongeveer. U kunt ook tot 1 liter pannenkoekendeeg, wafeldeeg, enz. mengen in 1 min tot 1 min 30. HAKKEN • Draai de snelheidsregelaar (a3) in de stand 2 voor de ingebruikname, of voor een betere controle van het hakproces de stand pulse. U kunt tot 600 g voedsel hakken, zoals: - rauw of gebakken vlees (ontbot, zonder hersenen en in stukjes) - Rauwe of gebakken vis (zonder vel en zonder graten) - Vaste producten: kaas, gedroogd fruit, bepaalde groentes (wortels, selderie…). - Zachte producten: bepaalde groentes (uien, spinazie ...). MIXEN • Draai de snelheidsregelaar (a3) naar positie 2 voor de ingebruikname. U kunt mixen een liter soep, gestoofd in 45 s. 4 : Raspen/snijden GEBRUIKTE ACCESSOIRES: • Kom (b). • Drager (c). GEBRUIKTE ACCESSOIRES: • Kom (b). • Drager (c). • Mengschijf (e). MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES : •P  laats de kom (b3) op het motorblok (a) en draai hem aan. • Schuif in de goede richting en draai de mengschijf aan (e) op de drager (c) en plaats het geheel op de uitgang van het motorblok (a1). • Plaats de ingrediënten in de kom. • Plaats de deksel (b2) en draai hem aan op de kom (b3). • Om het geheel kom-deksel te verwijderen: draai de deksel los, draai vervolgens de kom los. INGEBRUINAME EN TIPS: • Draai de snelheidsregelaar (a3) op stand 2 voor de ingebruikname. • Gebruik dit accessoires nooit voor het kneden van zwaar deeg of voor het mengen van licht deeg. U kunt bereiden: mayonaise, knoflookmayonaise, sauzen, opgeklopt eiwit (1 tot 6), slagroom (tot 0,2 liter). 6 : Erg fijn homogeniseren/mengen/mixen (afhankelijk van het model) GEBRUIKTE ACCESSOIRES: • Geheel mengkom (h). MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES : • Plaats de ingrediënten in de mengkom (h3) zonder het maximale niveau aangegeven in de kom te overschrijden. • Plaats de deksel (h2) voorzien van doseerdop (h1) en draai het aan op de kom. • Plaats de in elkaar gezette kom (h) op de uitgang van het motorblok (a2), met het handvat van de mengkom richting u. •W  acht totdat de machine geheel gestopt is voordat u de mengkom van het motorblok haalt. INGEBRUIKNAME EN TIPS: •D  raai de snelheidsregelaar (a3) op de stand 1 of 2 voor de ingebruikname. 18 Plaats de mengschijf in de goede richting: zie het omkaderde schema 5. 19 NL NL U kunt de positie Pulse gebruiken voor een betere controle van het mengproces. • Vul de mengkom nooit met een kokende vloeistof. • Gebruik de mengkom nooit in combinatie met droge producten (noten, amandelen, pinda’s…_) • Gebruik uw mengkom altijd met deksel. • Giet de vloeibare ingrediënten altijd eerst in de kom voordat u de vaste ingrediënten toevoegt, zonder hierbij het maximaal aangegeven niveau te overschrijden: - 1 l voor dikke mengsels - 0,8 l voor vloeibare mengsels • Om ingrediënten toe te voegen tijdens het mengen, trekt u de doseerdop (h1) van de deksel en giet u de ingrediënten in de vulopening, overschrijdt het aangegeven vulniveau in de kom niet. Maximale gebruiksduur: 3 min. Tips: • Als er tijdens het mengen ingrediënten blijven plakken aan de wand van de kom, stop dan het apparaat en trek de stekker uit het stopcontact.. Verwijder de mengkom van het lichaam van het apparaat. Plaats de bereiding met behulp van de spatel op het mes. Plaats nooit uw handen of vingers in de kom of dichtbij het mes. U kunt: • Fijn gemengde soep, lichtgebonden soep, cremes, moes, milkshakes en cocktails bereiden. • Alle vloeibare deeg mengen (pannenkoeken, beignets, clafoutis, far). 7 : Citrusvruchten persen (afhankelijk van het model) GEBRUIKTE ACCESSOIRES: • Geheel citruspers (i). • Kom (b3). 9: Accessoires opruimen (afhankelijk van het model) • Uw apparaat is voorzien van een geïntegreerde la (l) hierin kunt u het multifunctionele mes (d) evenals de 4 patronen voor het snijden van groenten (f) opbergen. • Nadat u de accessoires op hun plaats heeft gelegd, schuift u de la (l) in het motorblok (a). Schoonmaken • Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact. • Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kunt u de accessoires snel afspoelen na gebruik. • Was en droog de accessoires: ze kunnen ook in de afwasmachine. • Giet warm water voorzien van enkele druppels afwasmiddel in de mengkom (h3). Sluit de deksel (h2) voorzien van doseerstop (h1). Zet het apparaat kort aan. Trek de stekker uit het stopcontact. Spoel de kom uit. • Plaats het motorblok (a) niet in water of onder stromend water. Maak hem schoon met een vochtige spons. • De messen van de accessoires zijn erg scherp. Ga er voorzichtig mee om. Trucje: als uw accessoires verkleurd zijn door voedsel (wortels, sinaasappelen…) maak ze dan schoon met een doek met slaolie, en maak ze vervolgens op de gebruikelijke manier schoon. Opruimen MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES: • Plaats de kom (b3) op het motorblok (a) en draai hem aan. • Plaats de drager (i2) op de uitgang van het motorblok (a1). • Plaats het opvangbakje (i3) op de kom en draai hem aan. • Plaats de kegel (i1) op de schacht van het opvangbakje (i3). • Om het geheel citruspers te verwijderen: draai het opvangbakje (i3) los en vervolgens de kom, hierna kunt u het geheel verwijderen van het motorblok. INGEBRUIKNAME EN TIPS: • Plaats de helft van een citrusvrucht op de kegel (i1) en houdt deze vast. • Draai de snelheidsregelaar (a3) op stand 1 voor de ingebruikname. U kunt tot 1,2 liter citrussap opvangen zonder de kom te legen. Waarschuwing: u moet het opvangbakje elke 0,2 l legen. GEBRUIKTE ACCESSOIRES: • Geheel fijne kruiden (j). - Knoflook, peterselie, uien, beschuit (voor paneermeel), ham…. Hoeveelheid/maximale tijd: 50 g/10 s - Droge abrikozen, droge vijgen, ontpitte pruimen - Hoeveelheid / maximale tijd: 80 g / 5 s - Let goed op het mes als u de kom leegmaakt, deze is erg scherp. 8 : Kleine hoeveelheden erg fijn hakken (afhankelijk van het model) MONTAGE VAN DE ACCESSOIRES: • Plaats de ingrediënten in de kom molen fijne kruiden (j2). • Plaats de deksel (j1) op de kom molen fijne kruiden (j2) en draai hem aan door hem in de richting van de klok te draaien. • Plaats het geheel op het motorblok (a). INGEBRUIKNAME EN TIPS: • Draai de snelheidsregelaar (a3) in de stand “2” voor de ingebruikname, terwijl de molen fijne kruiden op het motorblok blijft. U kunt de stand “Pulse” gebruiken voor een betere controle van het mengproces. • Met de molen fijne kruiden (j) kunt u het volgende in enkele seconden hakken: 20 • Sla uw apparaat niet op in een vochtige omgeving. Accessoires • U kunt uw apparaat persoonlijker maken door de volgende accessoire bij uw gebruikelijke verkoper of een erkend service centrum aan te schaffen: - Patronen groentes A : Fijne rasp D : Fijn snijden C : Grof raspen H : Dik snijden G : Aardappelpannenkoek/parmesaan E : Friet snijden - Molen fijne kruiden - Mengkom - Citruspers WAARSCHUWING: Om het accessoire te verkrijgen, moet u de huidige handleiding meenemen. Enkele basisrecepten Deeg voor witbrood 500 g bloem – 300 ml lauw water – 2 zakjes bakkersgist – 10 g zout. Plaats de bloem, het zout en het bakkersgist in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 2 en giet het lauwe water in de schacht in de deksel. Als het deeg een bol vormt (na ongeveer 60 s) stopt u het apparaat. Laat de gist rijzen op een warme plek, totdat de deeg in volume is verdubbeld. Kneed het deeg opnieuw om het in model te brengen en plaats het op de ingevette 21 NL en met bloem bestrooide bakplaat. Opnieuw laten rijzen. Verwarm uw oven voor op thermostaat 8 (240°). Zodra de deeg in volume is verdubbeld, plaats u het in de oven en verlaagt u de temperatuur naar thermostaat 6 (180°). Laat het gedurende 30 à 40 minuten bakken. Plaats tegelijkertijd een glas water in de oven, zodat het brood een krokante korst krijgt. Pizzadeeg NL 150 g bloem – 90 ml lauw water – 2 eetlepels olijfolie – ½ zakje bakkersgist – zout Plaats de bloem, het zout en de bakkersgist in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 2 en giet het lauwe water en de olijfolie in de schacht in de deksel. Als het deeg een bol vormt (na ongeveer 15-20 s) stopt u het apparaat. Laat de gist rijzen op een warme plek, totdat de deeg in volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op thermostaat 8 (240°). Strijk in de tussentijd het deeg uit en beleg het met de door u gewenste ingrediënten: tomatenpuree, uien, champignons, ham, mozzarella, enz… Beleg uw pizza met wat ansjovis, zwarte olijven, oregano en geraspte kaas en giet er enkele druppels olijfolie overheen. Plaats de pizza op de ingevette en met bloem bestrooide bakplaat. Gedurende 15 à 20 min bakken, houdt hierbij het bakproces in de gaten. Kruimeldeeg 280 g bloem – 140 g zachte boter in stukjes – 70 ml water – een mespunt zout Plaats de bloem, het zout en de boter in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 2 en giet het lauwe water in de schacht in de deksel. Als het deeg een bol vormt (na ongeveer 25 à 30 s) stopt u het apparaat. Vervolgens gedurende minstens een uur op een koude plek af laten koelen. Vervolgens het deeg uitstrijken en bakken met de door u gewenste garnituur. Pannenkoekendeeg (in de kom met het multifunctionele mes of in de mengkom) 160 g bloem – 1/3 l melk – 2 eieren – ½ theelepel fijn zout – 2 eetlepels olie – 15 g suiker (indien gewenst) – rum (indien gewenst) Plaats alle ingrediënten in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 1 gedurende 20 s, ga vervolgens over op snelheid 2 gedurende 25 s. Plaats alle ingrediënten behalve de bloem in de mengkom. Zet het apparaat op snelheid 2 voeg vervolgens geleidelijk de bloem toe via de centrale opening in de deksel van de mengkom, vervolgens gedurende 45 s mengen. Chocoladetaart 5 eieren, 200 g suiker, 3 eetlepels bloem, 200 g gesmolten boter, 200 g chocolade, 1 zakje chemische gist, 100 ml melk Laat de chocolade “au bain-marie” smelten samen met twee eetlepels water. Voeg de boter toe en roer totdat het geheel goed gesmolten is. Plaats de suiker en de eieren in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 2 gedurende 45 s zodat het mengsel mousserend wordt. Zet het apparaat niet uit, voeg via de schacht in het deksel de gesmolten chocolade, de bloem, de gist en de melk toe, laat het geheel 15 s mengen. Giet het mengsel in een ingevette en met bloem bestrooide cakevorm en laat het gedurende 1 uur op thermostaat 5/6 (160°C) bakken. Slagroom 200 ml erg koude, vloeibare crème fraîche, 30 g poedersuiker De kom moet goed koud zijn, zet het gedurende enkele minuten in de koelkast. Plaats de crème fraiche en de poedersuiker in de kom met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 2 en laat het gedurende 40 s mengen. Mayonaise 1 eigeel, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn, ¼ liter olie, zout, peper. Plaats alle ingrediënten behalve de olie in de kom voorzien van mengschijf. Selecteer snelheid 2, laat het geheel gedurende 5 s mengen, stop vervolgens het apparaat en giet de olie erg langzaam door de schacht in de deksel. De mayonaise is klaar als het kleurloos wordt. Waarschuwing: alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn om er mayonaise van te kunnen maken. Opmerking: bewaren in de koelkast en binnen 24 uur consumeren. Evenveeltjes 200 g bloem – 1 zakje chemische gist – 200 g zachte boter in stukjes – 200 g suiker – 4 hele eieren – 1 mespuntje zout Plaats alle ingrediënten in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 2 gedurende 2 min en 30 s. Verwarm de oven voor op thermostaat 6 (180°). Plaats het deeg in een cakevorm. Vervolgens gedurende 1 uur bakken. Kruidkoek 200 g bloem – 100 g zachte boter in stukjes – 100 g suiker – 4 eieren – 60 ml melk – 1 theelepel vloeibare honing – 1 zakje chemische gist – 1 theelepel kaneel – 1 theelepel gember – 1 theelepel geraspte nootmuskaat – sap van 1 geraspte citroen – 1 mespuntje peper Plaats alle ingrediënten in de kom van het apparaat met het multifunctionele mes. Zet het apparaat op snelheid 2 gedurende 2 min. Plaats het geheel in een ingevette en met bloem bestrooide cakevorm. Laat het geheel gedurende 50 min bakken op thermostaat 6 (180°C). Lauw of koud serveren met jam of marmelade. 22 23 NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55

Moulinex FP3241 de handleiding

Categorie
Blenders
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor