het gebruik van de hulpstukken
snijmes/ deeggereedschap
H
et snijmes is het meest veelzijdige
v
an alle hulpstukken. De
verwerkingstijd bepaalt de verkregen
s
tructuur. Gebruik de pulsknop voor
e
en grovere structuur.
Gebruik het snijmes voor het bakken
v
an taarten en gebak, het hakken van
r
auw en gekookt vlees, groenten,
noten, paté, dipsauzen, gepureerde
s
oepen en verder om biscuits en
b
rood te verkruimelen. Het kan ook
worden gebruikt om gegiste
d
eegmengsels te maken indien het
deeggereedschap niet is bijgeleverd.
Gebruik het deeggereedschap voor
gegiste deegmengsels.
nuttige tips
snijmes
●
Snijd producten zoals vlees, brood en groenten in blokjes
van ongeveer 2 cm voor verwerking.
●
Biscuits moeten in stukken worden gebroken en in de
invoerkoker ingebracht terwijl de machine draait.
●
Bij het bereiden van gebak, gebruik vet dat direct uit de
ijskast in blokjes van 2 cm is gesneden.
●
Zorg ervoor de producten niet te fijn te bewerken.
deeg gereedschap
●
Plaats de droge ingrediënten in de kom en giet de vloeistof
in de invoerkoker terwijl de machine draait. Ga door totdat er
zich een elastische deegbal heeft gevormd. Dit duurt 60 - 90
seconden.
●
Kneed het opnieuw, alleen met de hand. Het wordt niet
aanbevolen om het herkneden in de kom uit te voeren
aangezien de keukenmachine daar instabiel van kan worden.
aangedreven dubbele garde
Gebruik voor de lichte mengsels en het kloppen van eieren
bijvoorbeeld alleen eiwitten, room, poedermelk en suiker
voor vetvrije biscuits. Zwaardere mengsels zoals vet en
bloem beschadigen de garde.
het gebruik van de garde
1 Bevestig de aandrijfas en de kom op
het motorhuis.
2 Druk iedere menger stevig in de
aandrijfkop .
3 Breng de garde aan door deze
zorgvuldig te draaien totdat zij over
de aandrijfas valt.
4 Voeg de ingrediënten toe.
5 Breng het deksel aan - controleer of
de bovenkant van de aandrijfas zich
in het midden van het deksel bevindt.
6 Zet het apparaat aan.
b
elangrijk
●
De garde is niet geschikt voor het mengen van instant
cakemix of boter en suiker, aangezien hierdoor de garde
b
eschadigd raakt. Gebruik altijd het mes voor de bereiding
van cakes en taarten.
handige tips
●
De beste resultaten worden verkregen wanneer de eieren op
k
amertemperatuur zijn.
●
Controleer of de kom en de gardes schoon en vetvrij zijn voordat
u gaat kloppen.
blenderkap
Gebruik de blenderkap en het
snijmes bij het mengen van
v
loeistoffen. Hiermee kunt u de
c
apaciteit voor het verwerken van
vloeistoffen vergroten van 1 liter tot
1,5 liter, lekken voorkomen en de
hakprestaties van het mes
vergroten.
1 Bevestig de aandrijfas en de kom
aan het motorhuis.
2 Plaats het snijmes.
3 Voeg de te bewerken ingrediënten
toe.
4 Plaats de kap over de bovenzijde van het mes en controleer
dat deze rust op de rand aan de binnenkant van de kom
. Druk niet op de kap, houd deze vast aan de
centrale handgreep.
5 Plaats het deksel en zet het apparaat aan.
schijven voor snijden/raspen
omkeerbare schijven voor snijden/raspen - dik ,
dun
Gebruik de raspzijde voor kaas,
wortels, aardappels en producten
met een vergelijkbare structuur.
Gebruik de snijzijde voor kaas,
wortels, aardappels, kool,
courgette, bieten en uien.
schijf voor fijn hakken
(Julienne)
Gebruik: aardappels snijden voor
frieten à la Julienne; stevige
ingrediënten voor salades,
garneringen, stoofschotels en
roerbakgroenten (bv. wortels,
koolraap, courgette, komkommer).
raspschijf
Raspt Parmezaanse kaas en
aardappelen voor Duitse
aardappelknoedels.
veiligheid
●
Verwijder het deksel nooit voordat de snijschijf
geheel tot stilstand is gekomen.
●
De snijschijven zijn scherp - u dient ze
voorzichtig te behandelen.
14