SEB VP 8028 00 de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding
19
Beschrijving
1. Deksel
2. Rijstkom
3. Kommen
4. Vulaccessoire
5. Sapopvangbak
6. Waterreservoir
7. Maximaal waterniveau
8. Verwarmingselement
9. Waterniveauvenster
10. Elektrische basis
11. Maatlepel
12. Roerblad
13. Sauskom
14. Indexpositie sauskom
15. Verwarmingsbasis sausmaker
16. Aanwezigheidssensor sauskom
17. Temperatuursensor sauskom
1. Knop - (instelling kooktijd)
2. Knop + (instelling kooktijd)
3. Knop vitamin+
4. Controlelamp saus Omega
5. Aan-/Uitknop stoomkoker
6. Bevestigingsknop stoomkoker
7. Aan-/Uitknop - programmaselectie
sausmake
r
8. Bevestigingsknop sausmaker
Bedieningspaneel
vapeur
1
5
6
2
7
8
3 4
Informatie bedieningspaneel
10
1 2 3 4 5
6
7
98
1. Chocoladesaus
2. Wijnsaus
3. Dessertsaus
4. Saus op basis van eieren
5. Saus op basis van olie
6. Timer stoomkoker
7. Stoomkoker (bereidingsmodus /
warmhoudmodus)
8. Waarschuwing watertekort
9. Sausmaker (bereidingsmodus/warm-
houdmodus)
10. Timer sausmaker
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
20
FR
NL
DE
Belangrijke aanbevelingen
Veiligheidsvoorschriften
Lees deze instructies aandachtig en houd ze zorgvuldig bij.
Dit apparaat is niet ontworpen om met een externe timer of afstandsbediening te worden
bestuurd. Voor uw veiligheid beantwoordt dit apparaat aan de toepasselijke normen en
regelgevingen (Richtlijnen Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen die
met voedingsmiddelen in contact komen, Milieu...).
Controleer of de spanning van uw elektrische installatie overeenkomt met die op het apparaat
staat vermeld (wisselstroom).
Gezien de diversiteit van de geldende normen moet u het apparaat door een erkend service
center laten controleren als u het gebruikt in een ander land dan het aankoopland.
Plaats het apparaat niet in de buurt van een warmtebron of in een warme oven om het
apparaat niet te beschadigen.
Gebruik dit apparaat alleen op een stabiel en vlak werkblad en buiten bereik van opspattend
water.
Laat het apparaat nooit zonder toezicht aanstaan. Houd het apparaat buiten het bereik van kinderen.
Dit apparaat mag niet worden gebruikt door personen (of kinderen) met verminderde fysieke,
zintuiglijke of mentale capaciteiten, of personen die te weinig ervaring of kennis hebben tenzij
ze onder de supervisie staan van een persoon die voor hen verantwoordelijk is of als ze genoeg
richtlijnen gekregen hebben om het apparaat correct te kunnen hanteren.
Er moet toezicht op kinderen zijn. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
Laat het snoer niet hangen.
Steek de stekker altijd in een geaard stopcontact.
Gebruik geen verlengsnoer. Wanneer u een verlengsnoer gebruikt, controleer dan de staat van
het snoer en steek de stekker enkel in een geaard stopcontact dat is aangepast aan het
vermogen van het apparaat.
Trek nooit aan het snoer om de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen.
Gebruik het apparaat niet als :
- het apparaat of snoer defect is.
- als het apparaat gevallen is en zichtbare beschadigingen vertoont of niet juist werkt.
In deze gevallen moet u het apparaat naar het dichtstbijzijnde, erkende service center brengen.
Demonteer het apparaat nooit zelf.
Raak de warme oppervlakken van het apparaat, het warme water, de stoom of het
warme voedsel niet aan: gevaar voor brandwonden.
Tijdens het gebruik kunnen sommige onderdelen zeer warm worden en brandwonden
veroorzaken. Houd het apparaat altijd bij de koude onderdelen vast (plastic lichaam,
handgrepen).
Haal de stekker uit het stopcontact:
- onmiddellijk na gebruik,
- om het apparaat te verplaatsen,
- voor de onderhouds- of reinigingsbeurten.
Dompel het apparaat nooit onder in water!
Zet het apparaat niet naast een muur of kast: de geproduceerde stoom kan deze beschadigen.
Het product is ontworpen voor huishoudelijk gebruik.
In het geval van professioneel gebruik , oneigenlijk gebruik of gebruik dat niet conform de
gebruiksaanwijzing is, kan de fabrikant niet aansprakelijk worden gesteld en vervalt de garantie.
Dit apparaat is uitsluitend geschikt voor huishoudelijk gebruik. De garantie vervalt als u het
apparaat in de volgende omgevingen gebruikt:
- In personeelskeukens van winkels, kantoren en andere werkomgevingen,
- Op boerderijen,
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
21
- Door de gasten van hotels, motels of andere verblijfsvormen,
- In bed&breakfast locaties.
De kooktijden zijn louter ter indicatie.
Raak het apparaat niet aan wanneer het stoom produceert. Gebruik altijd ovenhandschoenen
om het deksel en de stoomkommen te verwijderen.
Als er zich problemen voordoen, neem dan contact op met de servicedienst of raadpleeg onze
webpagina: groupeseb.com.
Uw apparaat is voorzien van een vast snoer: indien het netsnoer is beschadigd moet u het
laten vervangen door de fabrikant, de servicedienst of een persoon met een gelijkwaardige
vakbekwaamheid teneinde ieder gevaar te voorkomen.
Milieubescherming!
Uw apparaat werd ontworpen om gedurende vele jaren dienst te doen. Echter, wanneer u uw
apparaat wilt vervangen, lever dan een bijdrage aan het milieu!
U kunt uw oude apparaten in de erkende Service Centers afgeven waar de apparaten worden
vernietigd met respect voor het milieu.
Laten we meewerken aan de bescherming van het milieu!
Uw apparaat bevat talrijke waardevolle of recycleerbare materialen.
Breng ze naar een inzamelpunt voor verwerking.
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
22
FR
NL
DE
Bereiding
Voor gebruik
Gebruik een zachte spons om het waterreservoir, de
verwarmingsbasis van de sauskom en de buitenkant van de
elektrische basis schoon te maken.
Maak alle losse onderdelen (kommen, rijstkom, sapopvangbak,
deksel, sauskom, blad, lepel) met lauw water en afwasmiddel
schoon. Spoel ze goed en droog ze af.
U mag alle onderdelen, behalve de elektrische basis, in de
vaatwasser schoonmaken.
Gebruik nooit een krabber om de onderdelen, en in het bijzonder de
verwarmingselementen, schoon te maken.
Dompel de elektrische basis nooit onder in water.
Start
Steek de stekker van het apparaat in het stopcontact: een pieptoon
geeft aan dat uw apparaat aan staat en in stand-by staat.
• Uw apparaat is voorzien van twee onafhankelijke functies,
stoomkoker en sausmaker, die ook tegelijkertijd kunnen worden
gebruikt.
Uw apparaat is voorzien van een gemeenschappelijk
bedieningspaneel om zowel de stoomkoker als de sausmaker te
bedienen.
STOOMKOKER
Het waterreservoir vullen
Giet het water rechtstreeks in het waterreservoir en vul het reservoir
tot het maximumniveau. (1,5L)
- fig.1.
Ververs het water voor elk gebruik en controleer of het reservoir
gevuld is tot het maximumniveau.
We raden u aan om altijd onthard water te gebruiken. Zo kunt u de
levensduur van uw apparaat verlengen.
CONTROLEER OF ER WATER IN HET RESERVOIR ZIT VOOR
GEBRUIK.
Giet geen kruiden of
andere vloeistoffen
dan water in het
reservoir.
Houd het apparaat
nooit onder de kraan
om het reservoir te
vullen. Gebruik een
kan met een tuit.
Als u, voor het starten
van een bereiding,
niet onmiddellijk op
knop drukt of
geen actie uitvoert,
schakelt het apparaat
na 2 minuten
automatisch over
naar stand-by.
Houd de aan-/uitknop
op de stoomkoker 2 tot
3 seconden ingedrukt
om de functie
'stoomkoker' uit te
schakelen.
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
23
De losse onderdelen monteren
Plaats de sapopvangbak met het vulaccessoire op het waterreservoir
- fig.2.
Het vulaccessoire moet aan de achterkant van het apparaat worden
geplaatst.
Plaats eerst kom 1 op de sapopvangbak en daarna kom 2.
Plaats het deksel. Zorg ervoor dat de gaatjes op het deksel zich aan de
achterkant van het apparaat bevinden
- fig.3.
Wanneer u de rijstkom gebruikt, zet u deze rechtstreeks in een kom.
Controleer of de kommen goed zijn geplaatst om stoomverlies te
voorkomen.
Bereiding
Druk op de aan-/uitknop op de stoomkoker.
De pieptoon klinkt en op het scherm verschijnt automatisch een
bereidingstijd van 20 minuten
- fig.4.
Als deze tijd u past, drukt u op de knope aan de linkerkant van de
stoomkoker om de bereiding te starten.
Als deze tijd u niet past, drukt u op de "-" en "+" knoppen om de tijd
aan te passen en de gewenste tijd in te stellen.
Vervolgens drukt u op de knop om de tijd op het scherm te
bevestigen en de bereiding te starten.
De controlelamp Vitamin + licht automatisch op en dooft na
16 minuten weer uit.
Na 16 minuten en telkens u het deksel opent om het voedsel te
controleren tijdens de bereiding, kunt u op de knop vitamin+
drukken om het stoomverlies te compenseren.
Tijdens de bereiding loopt de aangegeven tijd af per minuut en
tijdens de laatste minuut per seconde.
Warm houden
Het pictogram stoomkoker op het scherm verandert en begint
te knipperen.
De tijd loopt op tot 60 minuten.
Tijdens het warm houden, kunt u geen andere functies gebruiken.
U kunt het apparaat enkel uitschakelen door de knop gedurende
2 tot 3 seconden ingedrukt te houden.
Aan het einde van
de bereiding klinkt
een geluidssignaal
en gaat de
warmhoudmodus
automatisch van
start.
U kunt op elk
moment op de knop
stoomkoker en op de
knoppen "-" en/of "+"
drukken om de
voorgeprogra-
meerde tijd tijdens de
bereiding te wijzigen.
Enkel kom nr1 is
compatibel met de
sapopvangbak.
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
24
FR
NL
DE
Tijdens de bereiding
U kunt water toevoegen indien u dat wenst. Giet het water in het
vulaccessoire op het sapreservoir aan de rechter- en achterkant van
het apparaat.
U moet opnieuw op drukken om het apparaat weer te starten.
Raak de warme oppervlakken en het voedsel niet aan tijdens de
bereiding. Gebruik ovenhandschoenen.
Als er geen water in het reservoir zit, warmt het apparaat niet op.
Het voedsel verwijderen
Houd de kommen nooit vast wanneer het apparaat aan staat om
het risico op brandwonden door de stoom te vermijden.
Verwijder het deksel aan het handvat.
V
erwijder de kommen.
Dien het voedsel op.
Gebruik
ovenhandschoenen
om de kommen, het
deksel, de rijstkom,...
vast te nemen.
Als er geen water
in het apparaat
zit, klinkt er een
pieptoon en
verschijnt er
een pictogram
op het scherm.
Tabel met bereidingstijden
Bereidingstijden zijn bij benadering en kunnen veranderen,
afhankelijk van de omvang van het voedsel, de ruimte ertussen, de
hoeveelheid ervan, individuele voorkeur of de gangbare netspanning.
Vlees – Gevogelte
Voorbereiding
Soort
Hoeveelheid Bereidingstijd
Aanbevelingen
Kippenborst
(zonder bot)
Vers en heel
350 g
20 min
2 kippenborstjes in een stoommandje
Kleine
stukjes
450 g
17 min
Kip drumsticks
Vers en heel
2
36 min
Kalkoenschnitzel
Dun
600 g
24 min
Varkensfilet
Vers
700 g
38 min
Snijd in plakken van 1 cm dik
Lamsbiefstuk
Vers
500 g
14 min
Frankfurters
Vers
10
10 min
Gebruik ovenhandschoenen
bij het beetpakken van de
mandjes tijdens de
bereidingstijd.
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
25
Vis – Schaaldieren
Groenten
Voorbereiding
Soort
Hoeveelheid Bereidingstijd
Aanbevelingen
Dunne visfilet
(kabeljauw,
schelvis, schol,
tong, zalm…)
Vers
450 g
15 min
Diepvries
370 g
18 min
Vissteaks
(kabeljauw,
schelvis, schol,
tong, zalm…)
Vers
400 g
15 min
Hele vis
(forel, zalmforel,
zeebaars)
Vers
600 g
25 min
Mosselen
Vers
1 kg
20 min
Garnalen
Vers
200 g
5 min
Sint-
jakobsschelpen
Vers
100 g
5 min
Voedsel
Soort
Hoeveelheid Bereidingstijd
Aanbevelingen
Artisjokken
Vers
2
55 min
Aardappelen
Vers
600 g
20 min
Gesneden in reepjes of blokjes. Kleine
nieuwe aardappelen kunnen heel gekookt
worden
Asperges
Vers
600 g 17 min
Broccoli
Vers
500 g
18 min
Kleine stronkjes
Diepvries
500 g
18 min
Knolselderij
Vers
350 g
22 min
In blokjes
Champignons
Vers
500 g
22 min
Heel
Bloemkool
Vers
1 medium
19 min
Kleine stronkjes
Kool (rood-groen)
Vers
600 g
22 min
In reepjes
Courgette
Vers
600 g
12 min
In reepjes
Spinazie
Vers
300 g
13 min
Halverwege bereiding omroeren
Diepvries
300 g
15 min
Fijne sperziebonen
Vers
500 g
35 min
Diepvries
500 g
35 min
Wortels
Vers
500 g
15 min
Dunne reepjes
Maïskolven
Vers
500 g
45 min
Sperziebonen
Vers
500 g
35 min
Heel
Prei
Vers
500 g
30 min
In reepjes
Zoete paprika
Vers
300 g
20 min
In brede repen gesneden
Erwten
Vers
400 g
20 min
Gedopt
Diepvries
400 g
20 min
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
26
FR
NL
DE
Tips en technieken voor het stomen
Druk de ingrediënten niet te hard aan in de kommen. Laat ruimte
over zodat de stoom kan circuleren.
Meng ingrediënten van ongeveer hetzelfde formaat zoals
bijvoorbeeld aardappelen en kippenfilets die u tegelijkertijd kunt
stomen voor een optimaal resultaat.
Til het deksel niet te dikwijls op om het stoomproces niet te
verstoren. Als u het apparaat opent, ontsnapt er stoom en wordt het
proces vertraagd.
Als u voor de bereiding een beschermfolie nodig heeft, gebruik dan
een folie die speciaal ontworpen is voor de magnetron. Het gebruik
van een beschermfolie wordt vaak aangeraden om condensatie te
voorkomen en delicaat voedsel te beschermen. Gebruik geen
aluminiumfolie. Als u aluminiumfolie gebruikt, duurt het
stoomproces langer.
Let op de afmetingen van de ingrediënten. Het voedsel moet in de
kommen passen. Dit is vooral belangrijk als u vis wilt bereiden.
Gebruik verse kruiden, citroen, look, sinaasappel of uien om uw
bereiding meer smaak te geven. U mag deze ingrediënten bij de
andere ingrediënten voegen.
Gebruik marinades op basis van kruiden, wijn, barbecuesauzen of
kruidenmengsels om meer smaak te geven aan gerechten met
gevogelte, vlees en vis.
Rijst
Vruchten
Sonstige Lebensmittel
Voedsel Gewicht
Hoeveelheid Bereidingstijd
Aanbevelingen
Riz basmati
150 g 300 ml
30 - 35 min Doe de rijst in kokend water
Voedsel Gewicht Gewicht
Bereidingstijd
Aanbevelingen
Peren Vers 4 25 min
Bananen Vers 4 15 min
Heel
Appels Vers 5 20 min
In vieren
Voedsel Gewicht Gewicht
Bereidingstijd
Aanbevelingen
Eier
Hart 6 12 Minuten
Weich 6 8 Minuten
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
27
Diepvriesgroenten moeten niet worden ontdooid voor het stomen.
Vlees en schaaldieren moet wel worden ontdooid voor het stomen.
Voor recepten met een lange bereidingstijd moet u het
waterreservoir volledig vullen, het waterpeil regelmatig controleren
en het reservoir, indien nodig, bijvullen.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om de kommen en de
accessoires vast te nemen tijdens het stomen.
Onderhouden en schoonmaken
Het apparaat schoonmaken
Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact na gebruik.
Zorg ervoor dat het apparaat volledig is afgekoeld voor het
schoonmaken.
Controleer of het apparaat voldoende is afgekoeld voordat u de
sapopvangbak en het waterreservoir leegt.
Maak alle losse onderdelen met lauw water en afwasmiddel schoon.
Spoel de onderdelen goed af en laat ze drogen.
U mag alle onderdelen, behalve de elektrische basis, in de vaatwasser
schoonmaken.
Controleer of het verwarmingselement (7) niet is bedekt met kalk.
Ontkalk het verwarmingselement regelmatig voor een optimaal
rendement.
Om uw apparaat te ontkalken
Ontkalk uw apparaat na 8 beurten voor een optimale werking. U:
Verwijdert de sapopvangbak.
Giet 1 L water in het waterreservoir.
Voegt 1 glas (ongeveer 150 ml) witte azijn toe.
Laat dit één nacht weken.
Spoelt de binnenkant van het reservoir verschillende keren met lauw
water.
Opbergen
Plaats eerst kom 2 op de sapopvangbak en daarna kom 1.
Plaats de rijstkom in kom 1.
Plaats het deksel.
U mag de maatlepel op het blad monteren wanneer u het apparaat
wilt opbergen
- fig.5.
Dompel de elektrische
basis nooit onder in
water en houd het
onderdeel nooit onder
de kraan.
Gebruik geen
agressieve
onderhoudsproducten.
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
28
FR
NL
DE
SAUSMAKER
De losse onderdelen monteren
Plaats het roerblad in de sauskom (houd het onderdeel schuin om
het gemakkelijker vast te zetten)
- fig.6.
Plaats de sauskom op de verwarmingsbasis - fig.7.
Controleer of de basis van de kom (buitenkant) schoon is wanneer u
de kom op de basis plaatst.
Controleer of de temperatuursensor van de sausmaker vrij is.
Controleer of er geen etensresten aan het verwarmingsdeel plakken.
Bereiding
Doe uw ingrediënten in de sauskom zoals aangegeven in het
receptenboek.
• Druk op de on/off knop aan de rechterkant van het
bedieningspaneel om uw apparaat in de modus "saus maken" te
zetten.
Een eerste pictogram voor het maken van chocoladesaus en een
bereidingstijd van 35 minuten knipperen automatisch op het
scherm
- fig.8.
Met de knop op de sausmaker kunt u naar een volgend
sausprogramma gaan.
Wanneer het pictogram van de gewenste saus verschijnt, drukt u op
de knop onder de on/off knop van de sausmaker om de
bereiding van de saus te starten.
Als u niet onmiddellijk op knop drukt of geen actie uitvoert,
schakelt het apparaat na 2 minuten automatisch over naar stand-by.
Houd de knop op de sausmaker 2 tot 3 seconden ingedrukt om
de functie 'sausmaker' uit te schakelen.
Selecteer de bereidingstijd
Uw apparaat heeft 5 sausprogramma's met voorgeprogrammeerde
temperaturen en bereidingstijden.
Chocoladesaus > voorinstelling 35 minuten met 30 minuten
warm houden.
Wijnsaus > voorinstelling 35 minuten met 30 minuten warm
houden.
Dessertsaus > voorinstelling 30 minuten zonder warm houden.
Saus op basis van eieren > voorinstelling 25 minuten zonder warm
houden.
Saus op basis van olie > voorinstelling 20 minuten met
30 minuten warm houden.
Druk op de knop van de sausmaker om de bereidingstijd tijdens het
proces aan te passen. Gebruik de knoppen “-” en “+”.
U kunt de hoeveelheden die worden vermeld in het receptenboek
halveren indien nodig. 250 ml saus.
Belangrijk: Controleer
altijd of er geen vreemde
resten of vloeistoffen
aan de onderkant van de
sauskom en op de
verwarmingsbasis
plakken voordat u de
bereiding start. Zorg
voor goed contact tussen
beide elementen.
Druk eerst op de knop
en vervolgens op
de knoppen "-" en/of
"+" om de
bereidingstijd van de
sauzen aan te passen.
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
29
Het controlelampje Omega:
Dit lampje licht op tijdens het gebruik van de sausmaker met het
programma voor sauzen op basis van olie , bijvoorbeeld sauzen op
basis van koolzaadolie of notenolie.
Dit programma is speciaal ontwikkeld om de omega's optimaal te
behouden. De gecontroleerde temperatuurstijging en de
maximumtemperatuur van 80ºC zorgen voor een zachte opwarming
waardoor de natuurlijke eigenschappen van de oliën die rijk zijn aan
essentiële vetzuren worden behouden.
Sauzen op basis van olie zijn smakelijk en smeuïg, zorgen voor een
evenwichtige voeding en bevatten de essentiële vetzuren die het hart
en de hersenen nodig hebben.
De maatlepel:
Een intelligent 2-in-1 gebruiksvoorwerp dat u helpt tijdens de bereiding
van uw sauzen en uw zoutverbruik en vetopname controleert.
De lepel is voorzien van 2 kanten zodat u de verschillende ingrediënten
zorgvuldig kunt afmeten: zout, peper, kruiden, oliën, crèmes, zetmeel,
etc... Een handig gebruiksvoorwerp om ingrediënten af te meten zodat
de saus perfect overeenkomt met de nutritionele doeleinden en
beantwoordt aan de verwachtingen.
Warm houden
Een geluidssignaal geeft het einde van de bereidingstijd aan.
Vervolgens start de warmhoudfunctie automatisch.
Het pictogram saus op het scherm licht op en knippert en de
warmhoudtijd verschijnt.
De warmhoudtijd hangt af van de soort saus.
Tijdens het warm houden, kunt u geen andere functies gebruiken.
U kunt het apparaat enkel uitschakelen door de knop sausmaker
gedurende 2 tot 3 seconden ingedrukt te houden.
Het voedsel verwijderen
Verwijder het blad voordat u de sauzen opdient
(ontwrichtingsgevaar).
Deze functie is enkel
opgenomen in de
programma's voor
chocoladesauzen en
varianten,
wijnsauzen en sauzen
op basis van olie.
Houd de kommen nooit
vast wanneer het
apparaat aan staat om
het risico op
brandwonden door de
stoom te vermijden.
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
30
FR
NL
DE
Onderhouden en schoonmaken
Het apparaat schoonmaken
Controleer voor elk gebruik of het blad vrij kan ronddraaien.
Controleer of er geen etensresten aan het verwarmingsdeel van de
sausmaker plakken voor gebruik.
Maak de elektrische basis, de sauskom en het verwarmingsdeel
schoon met een spons
- fig.9.
Giet geen water op het verwarmingsdeel van de sausmaker om het
schoon te maken.
Houd het blad en de sauskom onder warm water na gebruik om de
resten te verwijderen voordat u de onderdelen in de vaatwasser
plaatst.
Vragen / Antwoorden
Apparaat
Vraag Oorzaak Oplossing
Er ontsnapt stoom langs de
zijkant van het apparaat.
Kommen zijn onderling niet
correct geplaatst.
Controleer de correcte
plaatsing van de kommen.
Het vulaccessoire is niet op
de sapopvangbak geplaatst.
Controleer de montage.
Ik heb de stekker van het
apparaat in het stopcontact
gestoken maar het apparaat
werkt niet.
U heeft het niet correct
aangezet.
Druk één keer op de knop
stoomkoker of sausmaker om
de stand-by modus te
verlaten.
Er stroomt water over de
basis.
Het verwarmingselement
lekt.
Breng het apparaat naar een
Erkend Service Center.
Het voedsel gaart trager dan
voordien.
Het verwarmingselement zit
vol.
Ontkalk het
verwarmingselement
(zie paragraaf Onderhouden
en schoonmaken).
Weergaveprobleem op het
scherm.
kalkaanslag.
Breng het apparaat naar een
Erkend Service Center.
Ik heb de bereiding gestart
maar het apparaat gaat uit.
U heeft langer dan 2 minuten
gewacht om de start van de
bereiding te bevestigen en
het apparaat is
overgeschakeld naar stand-by.
Druk op de knop stomen of
saus maken en start het
programma opnieuw om de
stand-by modus te verlaten.
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
31
Vraag Oorzaak Oplossing
Op het scherm verschijnt de
waarschuwing dat er te
weinig water in het reservoir
zit, maar het reservoir is nog
vol.
Het verwarmingselement zit
vol kalkaanslag.
Ontkalk het
verwarmingselement.
De bereiding start niet.
Er klinkt een geluidssignaal.
Het waterpeil van het
reservoir is te laag.
Vul het reservoir tot het
maximum met water voordat
u de bereiding start.
De knop vitamin+ gaat niet
uit. Zelfs niet als ik er op druk.
De bereiding is gestart na
minder dan16 minuten.
Deze knop gaat automatisch
uit.
Het verwarmingselement
heeft een donkere kleur
gekregen.
Er is te veel kookwater van de
sapopvangbak terug naar
het reservoir gevloeid.
Laat water koken om het
verwarmingselement schoon
te maken. U kunt dezelfde
procedure volgen om het
apparaat te ontkalken.
Stoomkoker
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page
32
FR
NL
DE
Vraag Oorzaak Oplossing
De sausmaker werkt niet.
De kom is niet correct
geplaatst op de basis.
Controleer of de kom
correct is geplaatst
(zie informatieblad
sausmaker) met het handvat
aan de rechterkant van het
apparaat.
De saus is te vloeibaar.
De kom was niet correct
geplaatst op de
verwarmingsbasis.
Controleer of de sauskom en
de verwarmingsbasis
goed contact maken.
De ingrediënten waren te
koud wanneer u ze in de
sauskom deed.
Verhoog de bereidingstijd van
de saus.
De saus loopt over.
De hoeveelheid saus is te
groot.
Respecteer de hoeveelheden
die worden aangegeven in
het recept (0,5L maximum).
De saus plakt aan de bodem
van de kom.
Het blad was niet correct
gemonteerd op de
as.
Druk op het blad voordat u de
ingrediënten toevoegt.
Het blad vertraagt of
blokkeert tijdens de bereiding
van de saus.
De stukken zijn te groot. Gebruik kleinere stukken.
De basis van de sausmaker
wordt warm zonder de
sauskom.
De aanwezigheidssensor van
de sauskom is geblokkeerd.
Maak de
aanwezigheidssensor van de
kom schoon en controleer de
beweeglijkheid.
Het blad trilt of draait slecht.
Het blad is slecht geplaatst op
de aandrijfas.
Zet het apparaat stil en plaats
het blad opnieuw.
Als het probleem zich blijft
voordoen, brengt u het
apparaat naar een Erkend
Service Center.
Sausmaker
VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page

Documenttranscriptie

VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Beschrijving 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. Deksel Rijstkom Kommen Vulaccessoire Sapopvangbak Waterreservoir Maximaal waterniveau Verwarmingselement Waterniveauvenster Elektrische basis Maatlepel Roerblad Sauskom Indexpositie sauskom Verwarmingsbasis sausmaker Aanwezigheidssensor sauskom Temperatuursensor sauskom Bedieningspaneel 3 4 1 2 5 7 8 6 vapeur 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Knop - (instelling kooktijd) Knop + (instelling kooktijd) Knop vitamin+ Controlelamp saus Omega Aan-/Uitknop stoomkoker Bevestigingsknop stoomkoker Aan-/Uitknop - programmaselectie sausmaker Bevestigingsknop sausmaker 8. Informatie bedieningspaneel 1 2 3 4 5 6 10 7 1. 2. 3. 4. 5. 6. 19 Chocoladesaus Wijnsaus Dessertsaus Saus op basis van eieren Saus op basis van olie Timer stoomkoker 8 9 7. Stoomkoker (bereidingsmodus / warmhoudmodus) 8. Waarschuwing watertekort 9. Sausmaker (bereidingsmodus/warmhoudmodus) 10. Timer sausmaker VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Belangrijke aanbevelingen Veiligheidsvoorschriften FR • Lees deze instructies aandachtig en houd ze zorgvuldig bij. • Dit apparaat is niet ontworpen om met een externe timer of afstandsbediening te worden bestuurd. Voor uw veiligheid beantwoordt dit apparaat aan de toepasselijke normen en regelgevingen (Richtlijnen Laagspanning, Elektromagnetische Compatibiliteit, Materialen die met voedingsmiddelen in contact komen, Milieu...). • Controleer of de spanning van uw elektrische installatie overeenkomt met die op het apparaat staat vermeld (wisselstroom). • Gezien de diversiteit van de geldende normen moet u het apparaat door een erkend service center laten controleren als u het gebruikt in een ander land dan het aankoopland. • Plaats het apparaat niet in de buurt van een warmtebron of in een warme oven om het apparaat niet te beschadigen. • Gebruik dit apparaat alleen op een stabiel en vlak werkblad en buiten bereik van opspattend water. • Laat het apparaat nooit zonder toezicht aanstaan. Houd het apparaat buiten het bereik van kinderen. • Dit apparaat mag niet worden gebruikt door personen (of kinderen) met verminderde fysieke, zintuiglijke of mentale capaciteiten, of personen die te weinig ervaring of kennis hebben tenzij ze onder de supervisie staan van een persoon die voor hen verantwoordelijk is of als ze genoeg richtlijnen gekregen hebben om het apparaat correct te kunnen hanteren. • Er moet toezicht op kinderen zijn. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. • Laat het snoer niet hangen. • Steek de stekker altijd in een geaard stopcontact. • Gebruik geen verlengsnoer. Wanneer u een verlengsnoer gebruikt, controleer dan de staat van het snoer en steek de stekker enkel in een geaard stopcontact dat is aangepast aan het vermogen van het apparaat. • Trek nooit aan het snoer om de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen. • Gebruik het apparaat niet als : - het apparaat of snoer defect is. - als het apparaat gevallen is en zichtbare beschadigingen vertoont of niet juist werkt. In deze gevallen moet u het apparaat naar het dichtstbijzijnde, erkende service center brengen. Demonteer het apparaat nooit zelf. • Raak de warme oppervlakken van het apparaat, het warme water, de stoom of het warme voedsel niet aan: gevaar voor brandwonden. • Tijdens het gebruik kunnen sommige onderdelen zeer warm worden en brandwonden veroorzaken. Houd het apparaat altijd bij de koude onderdelen vast (plastic lichaam, handgrepen). • Haal de stekker uit het stopcontact: - onmiddellijk na gebruik, - om het apparaat te verplaatsen, - voor de onderhouds- of reinigingsbeurten. • Dompel het apparaat nooit onder in water! • Zet het apparaat niet naast een muur of kast: de geproduceerde stoom kan deze beschadigen. • Het product is ontworpen voor huishoudelijk gebruik. • In het geval van professioneel gebruik , oneigenlijk gebruik of gebruik dat niet conform de gebruiksaanwijzing is, kan de fabrikant niet aansprakelijk worden gesteld en vervalt de garantie. • Dit apparaat is uitsluitend geschikt voor huishoudelijk gebruik. De garantie vervalt als u het apparaat in de volgende omgevingen gebruikt: - In personeelskeukens van winkels, kantoren en andere werkomgevingen, - Op boerderijen, NL DE 20 VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page - Door de gasten van hotels, motels of andere verblijfsvormen, - In bed&breakfast locaties. • De kooktijden zijn louter ter indicatie. • Raak het apparaat niet aan wanneer het stoom produceert. Gebruik altijd ovenhandschoenen om het deksel en de stoomkommen te verwijderen. • Als er zich problemen voordoen, neem dan contact op met de servicedienst of raadpleeg onze webpagina: groupeseb.com. • Uw apparaat is voorzien van een vast snoer: indien het netsnoer is beschadigd moet u het laten vervangen door de fabrikant, de servicedienst of een persoon met een gelijkwaardige vakbekwaamheid teneinde ieder gevaar te voorkomen. Milieubescherming! • Uw apparaat werd ontworpen om gedurende vele jaren dienst te doen. Echter, wanneer u uw apparaat wilt vervangen, lever dan een bijdrage aan het milieu! • U kunt uw oude apparaten in de erkende Service Centers afgeven waar de apparaten worden vernietigd met respect voor het milieu. Laten we meewerken aan de bescherming van het milieu! Uw apparaat bevat talrijke waardevolle of recycleerbare materialen. ‹ Breng ze naar een inzamelpunt voor verwerking. 21 VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Bereiding Voor gebruik FR • Gebruik een zachte spons om het waterreservoir, de verwarmingsbasis van de sauskom en de buitenkant van de elektrische basis schoon te maken. • Maak alle losse onderdelen (kommen, rijstkom, sapopvangbak, deksel, sauskom, blad, lepel) met lauw water en afwasmiddel schoon. Spoel ze goed en droog ze af. • U mag alle onderdelen, behalve de elektrische basis, in de vaatwasser schoonmaken. • Gebruik nooit een krabber om de onderdelen, en in het bijzonder de verwarmingselementen, schoon te maken. • Dompel de elektrische basis nooit onder in water. NL DE Start • Steek de stekker van het apparaat in het stopcontact: een pieptoon geeft aan dat uw apparaat aan staat en in stand-by staat. • Uw apparaat is voorzien van twee onafhankelijke functies, stoomkoker en sausmaker, die ook tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. • Uw apparaat is voorzien van een gemeenschappelijk bedieningspaneel om zowel de stoomkoker als de sausmaker te bedienen. Als u, voor het starten van een bereiding, niet onmiddellijk op knop drukt of geen actie uitvoert, schakelt het apparaat na 2 minuten automatisch over naar stand-by. STOOMKOKER Het waterreservoir vullen • Giet het water rechtstreeks in het waterreservoir en vul het reservoir tot het maximumniveau. (1,5L) - fig.1. • Ververs het water voor elk gebruik en controleer of het reservoir gevuld is tot het maximumniveau. • We raden u aan om altijd onthard water te gebruiken. Zo kunt u de levensduur van uw apparaat verlengen. CONTROLEER OF ER WATER IN HET RESERVOIR ZIT VOOR GEBRUIK. Giet geen kruiden of andere vloeistoffen dan water in het reservoir. Houd het apparaat nooit onder de kraan om het reservoir te vullen. Gebruik een kan met een tuit. Houd de aan-/uitknop op de stoomkoker 2 tot 3 seconden ingedrukt om de functie 'stoomkoker' uit te schakelen. 22 VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page De losse onderdelen monteren Enkel kom nr1 is compatibel met de sapopvangbak. • Plaats de sapopvangbak met het vulaccessoire op het waterreservoir - fig.2. • Het vulaccessoire moet aan de achterkant van het apparaat worden geplaatst. • Plaats eerst kom 1 op de sapopvangbak en daarna kom 2. • Plaats het deksel. Zorg ervoor dat de gaatjes op het deksel zich aan de achterkant van het apparaat bevinden - fig.3. • Wanneer u de rijstkom gebruikt, zet u deze rechtstreeks in een kom. • Controleer of de kommen goed zijn geplaatst om stoomverlies te voorkomen. Bereiding • Druk op de aan-/uitknop op de stoomkoker. • De pieptoon klinkt en op het scherm verschijnt automatisch een bereidingstijd van 20 minuten - fig.4. • Als deze tijd u past, drukt u op de knope aan de linkerkant van de stoomkoker om de bereiding te starten. • Als deze tijd u niet past, drukt u op de "-" en "+" knoppen om de tijd aan te passen en de gewenste tijd in te stellen. • Vervolgens drukt u op de knop om de tijd op het scherm te bevestigen en de bereiding te starten. • De controlelamp Vitamin + licht automatisch op en dooft na 16 minuten weer uit. • Na 16 minuten en telkens u het deksel opent om het voedsel te controleren tijdens de bereiding, kunt u op de knop vitamin+ drukken om het stoomverlies te compenseren. • Tijdens de bereiding loopt de aangegeven tijd af per minuut en tijdens de laatste minuut per seconde. U kunt op elk moment op de knop stoomkoker en op de knoppen "-" en/of "+" drukken om de voorgeprogrameerde tijd tijdens de bereiding te wijzigen. Warm houden Aan het einde van de bereiding klinkt een geluidssignaal en gaat de warmhoudmodus automatisch van start. 23 • Het pictogram stoomkoker op het scherm verandert en begint te knipperen. De tijd loopt op tot 60 minuten. • Tijdens het warm houden, kunt u geen andere functies gebruiken. U kunt het apparaat enkel uitschakelen door de knop gedurende 2 tot 3 seconden ingedrukt te houden. VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Tijdens de bereiding FR • U kunt water toevoegen indien u dat wenst. Giet het water in het vulaccessoire op het sapreservoir aan de rechter- en achterkant van het apparaat. • U moet opnieuw op drukken om het apparaat weer te starten. • Raak de warme oppervlakken en het voedsel niet aan tijdens de bereiding. Gebruik ovenhandschoenen. • Als er geen water in het reservoir zit, warmt het apparaat niet op. Als er geen water in het apparaat zit, klinkt er een pieptoon en verschijnt er een pictogram op het scherm. NL DE Het voedsel verwijderen Houd de kommen nooit vast wanneer het apparaat aan staat om Gebruik het risico op brandwonden door de stoom te vermijden. ovenhandschoenen om de kommen, het • Verwijder het deksel aan het handvat. deksel, de rijstkom,... • Verwijder de kommen. • Dien het voedsel op. vast te nemen. Tabel met bereidingstijden Bereidingstijden zijn bij benadering en kunnen veranderen, afhankelijk van de omvang van het voedsel, de ruimte ertussen, de hoeveelheid ervan, individuele voorkeur of de gangbare netspanning. Gebruik ovenhandschoenen bij het beetpakken van de mandjes tijdens de bereidingstijd. Vlees – Gevogelte Voorbereiding Soort Hoeveelheid Bereidingstijd Vers en heel 350 g Kleine stukjes 450 g 17 min Vers en heel 2 36 min Kalkoenschnitzel Dun 600 g 24 min Varkensfilet Vers 700 g 38 min Lamsbiefstuk Vers 500 g 14 min Frankfurters Vers 10 10 min Kippenborst (zonder bot) Kip drumsticks 20 min Aanbevelingen 2 kippenborstjes in een stoommandje Snijd in plakken van 1 cm dik 24 VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Vis – Schaaldieren Voorbereiding Dunne visfilet (kabeljauw, schelvis, schol, tong, zalm…) Vissteaks (kabeljauw, schelvis, schol, tong, zalm…) Hele vis (forel, zalmforel, zeebaars) Soort Hoeveelheid Bereidingstijd Vers 450 g 15 min Diepvries 370 g 18 min Vers 400 g 15 min Vers 600 g 25 min 20 min Mosselen Vers 1 kg Garnalen Vers 200 g 5 min Sintjakobsschelpen Vers 100 g 5 min Aanbevelingen Groenten Voedsel Hoeveelheid Bereidingstijd Artisjokken Vers 2 55 min Aardappelen Vers 600 g 20 min Vers Vers Diepvries Vers Vers Vers Vers Vers Vers Diepvries Vers Diepvries Vers Vers Vers Vers Vers Vers Diepvries 600 g 500 g 500 g 350 g 500 g 1 medium 600 g 600 g 300 g 300 g 500 g 500 g 500 g 500 g 500 g 500 g 300 g 400 g 400 g 17 min 18 min 18 min 22 min 22 min 19 min 22 min 12 min 13 min 15 min 35 min 35 min 15 min 45 min 35 min 30 min 20 min 20 min 20 min Asperges Broccoli Knolselderij Champignons Bloemkool Kool (rood-groen) Courgette Spinazie Fijne sperziebonen Wortels Maïskolven Sperziebonen Prei Zoete paprika Erwten 25 Soort Aanbevelingen Gesneden in reepjes of blokjes. Kleine nieuwe aardappelen kunnen heel gekookt worden Kleine stronkjes In blokjes Heel Kleine stronkjes In reepjes In reepjes Halverwege bereiding omroeren Dunne reepjes Heel In reepjes In brede repen gesneden Gedopt VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Rijst Voedsel Gewicht Hoeveelheid Bereidingstijd FR Aanbevelingen NL Riz basmati 150 g 300 ml 30 - 35 min Doe de rijst in kokend water DE Vruchten Voedsel Peren Bananen Appels Gewicht Vers Vers Vers Gewicht Bereidingstijd 4 4 5 25 min 15 min 20 min Aanbevelingen Heel In vieren Sonstige Lebensmittel Voedsel Eier Gewicht Hart Weich Gewicht Bereidingstijd 6 6 Aanbevelingen 12 Minuten 8 Minuten Tips en technieken voor het stomen • Druk de ingrediënten niet te hard aan in de kommen. Laat ruimte over zodat de stoom kan circuleren. • Meng ingrediënten van ongeveer hetzelfde formaat zoals bijvoorbeeld aardappelen en kippenfilets die u tegelijkertijd kunt stomen voor een optimaal resultaat. • Til het deksel niet te dikwijls op om het stoomproces niet te verstoren. Als u het apparaat opent, ontsnapt er stoom en wordt het proces vertraagd. • Als u voor de bereiding een beschermfolie nodig heeft, gebruik dan een folie die speciaal ontworpen is voor de magnetron. Het gebruik van een beschermfolie wordt vaak aangeraden om condensatie te voorkomen en delicaat voedsel te beschermen. Gebruik geen aluminiumfolie. Als u aluminiumfolie gebruikt, duurt het stoomproces langer. • Let op de afmetingen van de ingrediënten. Het voedsel moet in de kommen passen. Dit is vooral belangrijk als u vis wilt bereiden. • Gebruik verse kruiden, citroen, look, sinaasappel of uien om uw bereiding meer smaak te geven. U mag deze ingrediënten bij de andere ingrediënten voegen. • Gebruik marinades op basis van kruiden, wijn, barbecuesauzen of kruidenmengsels om meer smaak te geven aan gerechten met gevogelte, vlees en vis. 26 VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page • Diepvriesgroenten moeten niet worden ontdooid voor het stomen. Vlees en schaaldieren moet wel worden ontdooid voor het stomen. • Voor recepten met een lange bereidingstijd moet u het waterreservoir volledig vullen, het waterpeil regelmatig controleren en het reservoir, indien nodig, bijvullen. • Gebruik altijd ovenhandschoenen om de kommen en de accessoires vast te nemen tijdens het stomen. Onderhouden en schoonmaken Het apparaat schoonmaken • Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact na gebruik. • Zorg ervoor dat het apparaat volledig is afgekoeld voor het schoonmaken. • Controleer of het apparaat voldoende is afgekoeld voordat u de sapopvangbak en het waterreservoir leegt. • Maak alle losse onderdelen met lauw water en afwasmiddel schoon. Spoel de onderdelen goed af en laat ze drogen. • U mag alle onderdelen, behalve de elektrische basis, in de vaatwasser schoonmaken. • Controleer of het verwarmingselement (7) niet is bedekt met kalk. Ontkalk het verwarmingselement regelmatig voor een optimaal rendement. Dompel de elektrische basis nooit onder in water en houd het onderdeel nooit onder de kraan. Gebruik geen agressieve onderhoudsproducten. Om uw apparaat te ontkalken Ontkalk uw apparaat na 8 beurten voor een optimale werking. U: • Verwijdert de sapopvangbak. • Giet 1 L water in het waterreservoir. • Voegt 1 glas (ongeveer 150 ml) witte azijn toe. • Laat dit één nacht weken. • Spoelt de binnenkant van het reservoir verschillende keren met lauw water. Opbergen • • • • 27 Plaats eerst kom 2 op de sapopvangbak en daarna kom 1. Plaats de rijstkom in kom 1. Plaats het deksel. U mag de maatlepel op het blad monteren wanneer u het apparaat wilt opbergen - fig.5. VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page FR SAUSMAKER De losse onderdelen monteren NL • Plaats het roerblad in de sauskom (houd het onderdeel schuin om het gemakkelijker vast te zetten) - fig.6. • Plaats de sauskom op de verwarmingsbasis - fig.7. • Controleer of de basis van de kom (buitenkant) schoon is wanneer u de kom op de basis plaatst. • Controleer of de temperatuursensor van de sausmaker vrij is. • Controleer of er geen etensresten aan het verwarmingsdeel plakken. DE Bereiding • Doe uw ingrediënten in de sauskom zoals aangegeven in het receptenboek. • Druk op de on/off knop aan de rechterkant van het bedieningspaneel om uw apparaat in de modus "saus maken" te zetten. • Een eerste pictogram voor het maken van chocoladesaus en een bereidingstijd van 35 minuten knipperen automatisch op het scherm - fig.8. • Met de knop op de sausmaker kunt u naar een volgend sausprogramma gaan. • Wanneer het pictogram van de gewenste saus verschijnt, drukt u op de knop onder de on/off knop van de sausmaker om de bereiding van de saus te starten. drukt of geen actie uitvoert, • Als u niet onmiddellijk op knop schakelt het apparaat na 2 minuten automatisch over naar stand-by. • Houd de knop op de sausmaker 2 tot 3 seconden ingedrukt om de functie 'sausmaker' uit te schakelen. Belangrijk: Controleer altijd of er geen vreemde resten of vloeistoffen aan de onderkant van de sauskom en op de verwarmingsbasis plakken voordat u de bereiding start. Zorg voor goed contact tussen beide elementen. Druk eerst op de knop en vervolgens op de knoppen "-" en/of "+" om de bereidingstijd van de sauzen aan te passen. Selecteer de bereidingstijd Uw apparaat heeft 5 sausprogramma's met voorgeprogrammeerde temperaturen en bereidingstijden. • Chocoladesaus > voorinstelling 35 minuten met 30 minuten warm houden. • Wijnsaus > voorinstelling 35 minuten met 30 minuten warm houden. • Dessertsaus > voorinstelling 30 minuten zonder warm houden. > voorinstelling 25 minuten zonder warm • Saus op basis van eieren houden. • Saus op basis van olie > voorinstelling 20 minuten met 30 minuten warm houden. • Druk op de knop van de sausmaker om de bereidingstijd tijdens het proces aan te passen. Gebruik de knoppen “-” en “+”. • U kunt de hoeveelheden die worden vermeld in het receptenboek halveren indien nodig. 250 ml saus. 28 VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Het controlelampje Omega: Dit lampje licht op tijdens het gebruik van de sausmaker met het programma voor sauzen op basis van olie , bijvoorbeeld sauzen op basis van koolzaadolie of notenolie. Dit programma is speciaal ontwikkeld om de omega's optimaal te behouden. De gecontroleerde temperatuurstijging en de maximumtemperatuur van 80ºC zorgen voor een zachte opwarming waardoor de natuurlijke eigenschappen van de oliën die rijk zijn aan essentiële vetzuren worden behouden. Sauzen op basis van olie zijn smakelijk en smeuïg, zorgen voor een evenwichtige voeding en bevatten de essentiële vetzuren die het hart en de hersenen nodig hebben. De maatlepel: Een intelligent 2-in-1 gebruiksvoorwerp dat u helpt tijdens de bereiding van uw sauzen en uw zoutverbruik en vetopname controleert. De lepel is voorzien van 2 kanten zodat u de verschillende ingrediënten zorgvuldig kunt afmeten: zout, peper, kruiden, oliën, crèmes, zetmeel, etc... Een handig gebruiksvoorwerp om ingrediënten af te meten zodat de saus perfect overeenkomt met de nutritionele doeleinden en beantwoordt aan de verwachtingen. Warm houden Deze functie is enkel opgenomen in de programma's voor chocoladesauzen en varianten, wijnsauzen en sauzen op basis van olie. • Een geluidssignaal geeft het einde van de bereidingstijd aan. • Vervolgens start de warmhoudfunctie automatisch. • Het pictogram saus op het scherm licht op en knippert en de warmhoudtijd verschijnt. • De warmhoudtijd hangt af van de soort saus. • Tijdens het warm houden, kunt u geen andere functies gebruiken. U kunt het apparaat enkel uitschakelen door de knop sausmaker gedurende 2 tot 3 seconden ingedrukt te houden. Het voedsel verwijderen Verwijder het blad (ontwrichtingsgevaar). 29 voordat u de sauzen opdient Houd de kommen nooit vast wanneer het apparaat aan staat om het risico op brandwonden door de stoom te vermijden. VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Onderhouden en schoonmaken Het apparaat schoonmaken FR • Controleer voor elk gebruik of het blad vrij kan ronddraaien. • Controleer of er geen etensresten aan het verwarmingsdeel van de sausmaker plakken voor gebruik. • Maak de elektrische basis, de sauskom en het verwarmingsdeel schoon met een spons - fig.9. • Giet geen water op het verwarmingsdeel van de sausmaker om het schoon te maken. • Houd het blad en de sauskom onder warm water na gebruik om de resten te verwijderen voordat u de onderdelen in de vaatwasser plaatst. NL DE Vragen / Antwoorden Apparaat Vraag Oorzaak Oplossing Kommen zijn onderling niet correct geplaatst. Controleer de correcte plaatsing van de kommen. Het vulaccessoire is niet op de sapopvangbak geplaatst. Controleer de montage. Ik heb de stekker van het apparaat in het stopcontact gestoken maar het apparaat werkt niet. U heeft het niet correct aangezet. Druk één keer op de knop stoomkoker of sausmaker om de stand-by modus te verlaten. Er stroomt water over de basis. Het verwarmingselement lekt. Breng het apparaat naar een Erkend Service Center. Het voedsel gaart trager dan voordien. Het verwarmingselement zit vol. Ontkalk het verwarmingselement (zie paragraaf Onderhouden en schoonmaken). Weergaveprobleem op het scherm. kalkaanslag. Breng het apparaat naar een Erkend Service Center. Ik heb de bereiding gestart maar het apparaat gaat uit. U heeft langer dan 2 minuten gewacht om de start van de bereiding te bevestigen en het apparaat is overgeschakeld naar stand-by. Druk op de knop stomen of saus maken en start het programma opnieuw om de stand-by modus te verlaten. Er ontsnapt stoom langs de zijkant van het apparaat. 30 VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Stoomkoker Vraag 31 Oorzaak Oplossing Op het scherm verschijnt de waarschuwing dat er te weinig water in het reservoir zit, maar het reservoir is nog vol. Het verwarmingselement zit vol kalkaanslag. Ontkalk het verwarmingselement. De bereiding start niet. Er klinkt een geluidssignaal. Het waterpeil van het reservoir is te laag. Vul het reservoir tot het maximum met water voordat u de bereiding start. De knop vitamin+ gaat niet uit. Zelfs niet als ik er op druk. De bereiding is gestart na minder dan16 minuten. Deze knop gaat automatisch uit. Het verwarmingselement heeft een donkere kleur gekregen. Er is te veel kookwater van de sapopvangbak terug naar het reservoir gevloeid. Laat water koken om het verwarmingselement schoon te maken. U kunt dezelfde procedure volgen om het apparaat te ontkalken. VitaCuisine Sauce_NC00022066-03-110X156_VITACUISINE-FR-NL-DE 05/12/12 12:01 Page Sausmaker Vraag FR Oorzaak Oplossing De kom is niet correct geplaatst op de basis. Controleer of de kom correct is geplaatst (zie informatieblad sausmaker) met het handvat aan de rechterkant van het apparaat. De kom was niet correct geplaatst op de verwarmingsbasis. Controleer of de sauskom en de verwarmingsbasis goed contact maken. De ingrediënten waren te koud wanneer u ze in de sauskom deed. Verhoog de bereidingstijd van de saus. De saus loopt over. De hoeveelheid saus is te groot. Respecteer de hoeveelheden die worden aangegeven in het recept (0,5L maximum). De saus plakt aan de bodem van de kom. Het blad was niet correct gemonteerd op de as. Druk op het blad voordat u de ingrediënten toevoegt. De sausmaker werkt niet. De saus is te vloeibaar. Het blad vertraagt of blokkeert tijdens de bereiding De stukken zijn te groot. van de saus. Gebruik kleinere stukken. De basis van de sausmaker wordt warm zonder de sauskom. De aanwezigheidssensor van de sauskom is geblokkeerd. Maak de aanwezigheidssensor van de kom schoon en controleer de beweeglijkheid. Het blad trilt of draait slecht. Zet het apparaat stil en plaats het blad opnieuw. Het blad is slecht geplaatst op Als het probleem zich blijft de aandrijfas. voordoen, brengt u het apparaat naar een Erkend Service Center. NL DE 32
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46

SEB VP 8028 00 de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding