Moulinex AMA141 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Français p. 3
English p. 8
Deutsch p. 13
Nederlands p. 18
Español p. 23
Italiano p. 28
Türkçe p. 33
Eλληνικα p. 38
´‡‡‡‡‡d°‡‡‡‡‡‡w
1
3232-CvSteamerPrincipio5067767 28/07/04 16:08 Page C4
F
E
C1
D*
C
A7
B1
B
A1
A
A2
A3
A4
A5
A6
* selon modèle - depending on model - abhängig vom Modell - afhankelijk van het model - según modelo - a seconda del modello -
Modele bağldr - aνάλγα µε τ µντέλ -
•ºV «∞Luœ¥q
3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 1
18
NEDERLANDS
Wij danken u voor de aanschaf van een apparaat uit het Moulinex assortiment.
De stoomkoker stelt u in staat gerechten te bereiden zonder vet, waarbij de vitamines en
mineralen behouden worden.
Veiligheidsvoorschriften
1) Aansluiting
- Controleer of de netspanning,
aangegeven op het apparaat,
overeenkomt met de netspanning van
het elektriciteitsnet.
-Het apparaat dient altijd aangesloten te
worden op een deugdelijk stopcontact
met randaarde. Voor uw eigen veiligheid
is het noodzakelijk dat het stopcontact
overeenkomstig de geldende
elektriciteitsnormen is geïnstalleerd.
Verkeerde aansluiting maakt de
garantie ongeldig.
2) Installatie
-Plaats de stoomkoker altijd op een
stabiel, vlak werkoppervlak, op
voldoende afstand van muren en
kasten.
-Houd het apparaat ook voldoende
verwijderd van :
. ontvlambare objecten of vloeistoffen,
. warmtebronnen (oven, magnetron,
kookplaten), waterspatten,
. de opvangbak voor het kookvocht te
legen.
3) Aanbevelingen
- Lees deze gebruiksaanwijzing
zorgvuldig door voordat u het
apparaat in gebruik neemt en bewaar
deze voor alle volgende keren dat u
het apparaat gaat gebruiken.
Als het apparaat niet overeenkomstig
de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt,
vervalt de aansprakelijkheid van
Moulinex.
- Houd het apparaat buiten bereik van
kinderen. Het gebruik van dit
apparaat door jonge kinderen dient
uitsluitend onder toezicht te
gebeuren.
-Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor
huishoudelijk gebruik en mag alleen
binnenshuis gebruikt worden.
-Trek, na gebruik en tijdens het
schoonmaken, de stekker uit het
stopcontact.
-Maak geen gebruik van het apparaat als
het niet goed functioneert of
beschadigd is. Om elk risico te
vermijden, dient u contact op te nemen
met een door Moulinex erkend
servicecentrum (zie adres in het
Moulinex Service boekje).
- Met uitzondering van reiniging en
gebruikelijk onderhoud dienen
werkzaamheden aan het apparaat te
worden uitgevoerd door een door
Moulinex erkend servicecentrum.
-Doe het apparaat, noch het
aansluitsnoer, noch de stekker nooit in
water of in een andere vloeistof.
- Laat het aansluitsnoer nooit binnen
handbereik van kinderen hangen.
- Laat het aansluitsnoer nooit in de buurt
hangen van of in contact komen met
warme onderdelen van het apparaat of
van andere warmtebronnen.
- Laat het snoer nooit over scherpe
hoeken of randen hangen.
-Maak geen gebruik van het apparaat als
het aansluitsnoer of de stekker
beschadigd is. Om elk risico te
vermijden, dient u ze te laten vervangen
door de Moulinex reparatieservice (zie
adres in het “Moulinex Service“ boekje).
-Voor uw eigen veiligheid, dient u
uitsluitend gebruik te maken van
Moulinex accessoires en onderdelen,
afgestemd op het apparaat.
- Laat het apparaat nooit zonder water in
het reservoir functioneren.
-Verplaats het apparaat nooit tijdens een
A Basis
A1 Verwarmingselement
A2 Waterreservoir met mini/maxi aanduiding
A3 Vulopening voor het water met maxi aan-
duiding
A4 Tijdschakelaar
A5 Controlelampje Aan/Uit
A6 Aansluitsnoer
A7 Turbokroon
B Opvangbak voor het kookvocht
B1 Dop
CKookbak 1
C1 Rijstbak
DKookbak 2 (afhankelijk van het model)
EVisplateau
FDeksel
Beschrijving
3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 18
19
bereiding.
-Voordat u het apparaat verplaatst, dient u:
. de stekker uit het stopcontact te halen,
. het apparaat te laten afkoelen,
. de opvangbak voor het kookvocht te
legen.
-
Dompel de basis (A) nooit onder in
water.
- Belangrijk : tijdens de werking, kan de
stoom ernstige brandwonden
veroorzaken :
. gebruik altijd ovenwanten of een doek,
bij het aanraken van één van de
elementen,
. verwijder het deksel altijd zeer
voorzichtig,
. gebruik altijd een lepel o.i.d. voor het
omscheppen e.d. van de ingrediënten in
de stoomkoker.
Milieubehoud
-Dit apparaat is ontworpen om vele jaren
mee te gaan. Denk er aan het einde van
de levensduur van dit apparaat aan het
op een voor het milieu verantwoorde
manier weg te doen.
-Afhankelijk van de regels die in uw land
gelden, kunt u het apparaat inleveren bij
uw winkelier, bij de service centra van
het merk of bij het gemeentelijk
reinigingsdepot (of neem voor
informatie contact op met de
gemeentereiniging).
Voor het eerste gebruik
-Was de kookbakken en de andere
accessoires in een sopje, spoel en
droog ze zorgvuldig af.
-Haal een vochtige doek door het
waterreservoir.
Let op: de basis van het product
nimmer onderdompelen.
Gebruik
V
OORBEREIDING
- Zet de turbokroon (A7) op zijn plaats.
- Vul de stoomkoker met water, ofwel via
de vulopening (A3) na de dop geopend
te hebben (B1), ofwel rechtstreeks in
het reservoir (A2).
- Nimmer het aan de binnenzijde van het
reservoir (A2) aangegeven "maxi"-
niveau overschrijden.
- In dit water geen kruiden of
specerijen toevoegen.
- Zet de opvangbak voor het kookvocht
(B) op de basis (A).
G
EBRUIK VAN DE VERSCHILLENDE
ACCESSOIRES
De stoomkoker kan met 1 of
2 kookbakken gebruikt worden alsmede
met andere accessoires.
. Kookbak 1 (C):
- Doe de ingrediënten in de kookbak.
-Plaats de kookbak op de opvangbak
voor het kookvocht.
. Kookbak 2 (D) (afhankelijk van het
model):
- Doe de producten in de kookbak.
-Plaats kookbak 2 op de kookbak 1.
Opmerking: Indien de bereidingstijden
van de producten die zich in de twee
kookbakken bevinden, verschillen, begin
dan met het koken van de producten die
de langste bereidingstijd nodig hebben in
kookbak 1 en voeg vervolgens kookbak 2
toe en voltooi de kookcyclus.
. Rijstbak (C1):
-Doe de rijst en het water in de kookbak
(1 deel rijst op 2 delen water).
- Zet de rijstbak in de kookbak of in de
visbak.
-Plaats het geheel op de opvangbak
voor het kookvocht.
. Visplateau (E):
- Leg de vis op het plateau.
- Plaats het plateau rechtstreeks op de
opvangbak (B) voor het kookvocht of
zet het boven de kookbak 1 of de
kookbak 2 (afhankelijk van het model).
- Zet het geheel op de opvangbak voor
het kookvocht.
I
NWERKING STELLEN
- Doe het deksel (F) op de kookbak naar
keuze of op het visplateau (E).
- Zorg dat de gaten in de richting van u af
wijzen.
-Steek de stekker in het stopcontact en
stel vervolgens de tijdschakelaar (A4) in
op de gewenste bereidingstijd (zie ook
het kooktijdenoverzicht).
-Het controlelampje (A5) gaat branden,
het stomen begint.
-Wanneer de kooktijd verstreken is, klinkt
een geluidssignaal (A4) en het
controlelampje (A5) gaat uit. Het
apparaat schakelt automatisch uit.
-Verwijder voorzichtig het deksel (gebruik
ovenwanten).
- Indien u het deksel omgekeerd op het
werkblad legt, kunt u de kookbak erop
zetten en zo de producten laten
uitlekken.
3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 19
Etenswaar Hoeveel- Kooktijd
heden
Vis
Dunne visfilet (kabeljauw, schol, tong, schelvis, zalm):
- Vers 450 g 8-10 min.
- Diepvries 450 g 11-16 min.
Dikke filet of moot (kabeljauw, schol, tong, schelvis, zalm…):
- Vers 450 g 16-21 min.
Hele vis (forel, zeebrasem) 600 g 27-32 min.
20
Kooktijdenoverzicht
Onderstaande tijden zijn slechts richtlijnen; ze kunnen variëren naar gelang uw
persoonlijke smaak, de aard van het product en de hoeveelheid.
P
RAKTISCHE TIPS
- Controleer tijdens het koken regelmatig
of er nog voldoende water in het
reservoir zit (A2).
Het is op ieder gewenst moment
mogelijk om het waterreservoir bij te
vullen via de vulopening (A3) zonder
dat u de kookbakken hoeft te
verplaatsen.
- Indien u twee keer achter elkaar wilt
koken, leeg dan na de eerste kookbeurt
eerst de opvangbak voor het kookvocht
(B) en vul het waterreservoir voor de
tweede kookbeurt bij.
-U kunt het kookvocht eventueel
bewaren voor het bereiden van
sauzen (B).
Schoonmaken
-Trek na elk gebruik de stekker uit het
stopcontact en laat het apparaat
volledig afkoelen.
- Leeg de opvangbak voor het
kookvocht en het waterreservoir.
-U kunt de accessoires (kookbakken,
opvangbak voor het kookvocht, het
visplateau en de rijstkom, turbokroon,
deksel) in de vaatwasmachine
reinigen.
-Maak het waterreservoir schoon met
een spons en spoel hem af.
- Houd de basis (A) van het apparaat
nooit onder de kraan en dompel hem
ook nooit onder in water.
-Gebruik geen (metalen schuursponsjes
of schuurmiddelen om het apparaat of
de accessoires te reinigen.
T
IPS :
Het kookvocht van sommige
etenswaren (wortels, bieten…) kan
vlekken maken op de opvangbak voor
het kookvocht. Dit is normaal. De
opvangbak kan schoongemaakt worden
met een zacht reinigingsmiddel (geen
schuurmiddelen), meteen na het koken.
Onderhoud
ONTKALKEN
Kalkaanslag hangt samen met de
hardheid van het water in uw regio.
Gemiddeld raden wij u aan het apparaat
iedere keer na 7 à 10 keer gebruik te
ontkalken, zodat de stoomopbrengst
optimaal blijft en de levensduur van het
apparaat verlengd wordt.
-Plaats de turbokroon (A7) rond het
verwarmingselement (A1) in het
waterreservoir.
-Vul het reservoir (A2) met witte azijn
(1/3) en water tot het maximum.
- Laat het apparaat niet functioneren om
nare geuren te voorkomen.
- Laat het apparaat de hele nacht
ontkalken.
-Meerdere keren het reservoir
omspoelen met warm water.
O
PBERGEN
- Berg het apparaat op volgens het
schema.
Wat te doen indien het apparaat
niet functioneert?
-Controleer of het apparaat op de juiste
manier is aangesloten (A6) en kijk de
stand van de tijdschakelaar na (A4).
Wend u bij problemen met het apparaat
of vragen tot onze Consumentendienst
voor deskundige hulp en advies.
3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 20
Schaaldieren
Mosselen 1 kg 16-21 min.
Garnalen (rauw) 200 g 3-7 min.
St.-jakobsschelpen 100 g 6-10 min.
Vlees
Varkensfilet 700 g 13-16 min.
Worstjes
- cocktailworstjes 10 8-12 min.
- knakworstjes 10 11-13 min.
Lamskoteletten 500 g 11-16 min.
Gevogelte
Kippenborst (zonder botjes)
- stukjes 500 g 13-16 min.
- heel 450 g 16-21 min.
Drumsticks of kippenpoten 4 32-37 min.
Kalkoenfilet en -lapje 600 g 21-26 min.
Groenten
Artisjokken (heel) 3 middel- 32-37 min.
grote
Asperges 600 g 16-21 min.
Verse broccoli 400 g 21-26 min.
Diepvries broccoli 400 g 16-21 min.
Knolselderij 350 g 21-26 min.
Champignons 500 g 11-16 min.
Bloemkool in roosjes 1 middel- 27-32 min.
grote
Kool (rode of groene) 600 g 16-19 min.
Courgettes 600 g 13-16 min.
Verse spinazie 300 g 11-13 min.
Diepvries spinazie 300 g 16-21 min.
Verse hele sperziebonen 500 g 21-26 min.
Diepvries hele sperziebonen 500 g 16-21 min.
Snijbonen 500 g 12-15 min.
Verse-Diepvries doperwten 400 g 21-26 min.
Prei (in ringen) 500 g 8-12 min.
Kleine preien 500 g 16-21 min.
Worteltjes 500 g 11-16 min.
Paprika 300 g 11-16 min.
Nieuwe aardappeltjes 600 g 43-48 min.
Andere aardappels 600 g 27 min.
Kleine bosuitjes 400 g 11-16 min.
Uienringen 400 g 11-16 min.
Rijst/pasta/graanproducten
Witte Amerikaanse rijst, lange korrel 150 g 27-32 min.
Basmatirijst 150 g 27-32 min.
Witte snelkookrijst 150 g 21-24 min.
Volkorenrijst 150 g 43-48 min.
Griesmeel 200 g 11 min.
Pasta (spaghetti) 200 g 21-26 min.
Bulgaarse tarwe 150 g 16 min.
Andere etenswaren
Hardgekookte eieren 6 16 min.
Gepocheerde eieren in ovenschaaltjes (hardgekookt) 6 13-16 min.
Gepocheerde eieren in ovenschaaltjes (zachtgekookt) 6 8-10 min.
Fruit
In vieren gesneden appel 4 16 min.
Hele appels 450 g 16-21 min.
Bananen 4 11-16 min.
Abrikozen 4 11-16 min.
Perziken of nectarines 4 11-16 min.
Peren 4 21-26 min.
Rabarber 400 g 21-26 min.
21
3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 21
22
Enkele smakelijke receptideeën
SALADE VAN GESTOOMDE GAMBA'S
4 personen
Voorbereiding: 30 min.
Kooktijd: 12-15 min.
• 4 eetlepels olijfolie
• 24 gamba's
• 1/2 rode sla
• 1/2 andijviesla
• 2 theelepels Xeresazijn
• zout
• peper
• mosterd
-Pel de gamba's volledig.
-Kook de gamba's in 10 tot 12 minuten
gaar in de stoombakken.
-Was de twee salades en schud ze
droog. Meng ze. Maak een slasausje
met de olie, de mosterd en de
Xeresazijn. Leg de gamba's op de
salade en meng het geheel.
G
EVOGELTE MET DRAGONROOMSAUS
4 personen
Voorbereiding: 10 min.
Kooktijd: 20-25 min.
• 4 kipfilets van 120g
• 2 theelepels gehakte dragon
• 200 ml room
• zout
• peper
-Doe de kipfilets in de stoombakken,
laat ze 20 tot 25 minuten koken. Verhit
de room met de dragon, het zout en
de peper.
- Snijd de kipfilet in plakjes, leg ze op
de borden, giet de room met dragon
er overheen.
G
ROENTEMIX
4 personen
Voorbereiding: 15 min.
Kooktijd: 30-35 min.
• 200 g wortels
• 200 g meiknolletjes
• 200 g sperziebonen
• 200 g diepvries doperwten
• gehakte peterselie
• gemalen zwarte peper
-Schil en was de groenten. Snijd de
wortels, meiknolletjes, sperziebonen in
staafjes van 4 cm lang.
- Leg de gesneden groenten, doperwten
en de gehakte peterselie in de
stoombak en laat de groenten 30 tot
35 minuten koken. Neem de groenten
uit en breng ze op smaak.
A
PPELMOES MET KANEEL
4 personen
Voorbereiding: 15 min.
Kooktijd: 20 min.
• 1 kg appels
• 2 eetlepels kaneelpoeder
• 100 g suiker
- Schil de appels, haal het klokkenhuis
er uit en snijd ze in vieren.
-Kook de appels in 20 minuten gaar in
de stoombakken. Haal ze uit de
stoombakken, pureer ze en voeg de
suiker en voeg de suiker en kaneel
toe. Serveren.
3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 22

Documenttranscriptie

3232-CvSteamerPrincipio5067767 28/07/04 16:08 Page C4 Français p. 3 English p. 8 Deutsch p. 13 Nederlands p. 18 Español p. 23 Italiano p. 28 Türkçe p. 33 Eλληνικα p. 38 w‡‡‡‡‡‡°d‡‡‡‡‡´ 1 3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 1 F E D* C1 C B B1 A7 A6 A5 A A2 A1 A3 A4 * selon modèle - depending on model - abhängig vom Modell - afhankelijk van het model - según modelo - a seconda del modello Modele bağldr - aνάλογα µε το µοντέλο - q¥œuL∞« Vº• 3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 18 NEDERLANDS Wij danken u voor de aanschaf van een apparaat uit het Moulinex assortiment. De stoomkoker stelt u in staat gerechten te bereiden zonder vet, waarbij de vitamines en mineralen behouden worden. Beschrijving A A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7 Basis Verwarmingselement Waterreservoir met mini/maxi aanduiding Vulopening voor het water met maxi aanduiding Tijdschakelaar Controlelampje Aan/Uit Aansluitsnoer Turbokroon Veiligheidsvoorschriften 1) Aansluiting - Controleer of de netspanning, aangegeven op het apparaat, overeenkomt met de netspanning van het elektriciteitsnet. - Het apparaat dient altijd aangesloten te worden op een deugdelijk stopcontact met randaarde. Voor uw eigen veiligheid is het noodzakelijk dat het stopcontact overeenkomstig de geldende elektriciteitsnormen is geïnstalleerd. Verkeerde aansluiting maakt de garantie ongeldig. 2) Installatie - Plaats de stoomkoker altijd op een stabiel, vlak werkoppervlak, op voldoende afstand van muren en kasten. - Houd het apparaat ook voldoende verwijderd van : . ontvlambare objecten of vloeistoffen, . warmtebronnen (oven, magnetron, kookplaten), waterspatten, . de opvangbak voor het kookvocht te legen. 3) Aanbevelingen - Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u het apparaat in gebruik neemt en bewaar deze voor alle volgende keren dat u het apparaat gaat gebruiken. Als het apparaat niet overeenkomstig de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt, vervalt de aansprakelijkheid van Moulinex. - Houd het apparaat buiten bereik van kinderen. Het gebruik van dit apparaat door jonge kinderen dient uitsluitend onder toezicht te gebeuren. 18 B B1 C C1 D E F Opvangbak voor het kookvocht Dop Kookbak 1 Rijstbak Kookbak 2 (afhankelijk van het model) Visplateau Deksel - Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en mag alleen binnenshuis gebruikt worden. - Trek, na gebruik en tijdens het schoonmaken, de stekker uit het stopcontact. - Maak geen gebruik van het apparaat als het niet goed functioneert of beschadigd is. Om elk risico te vermijden, dient u contact op te nemen met een door Moulinex erkend servicecentrum (zie adres in het Moulinex Service boekje). - Met uitzondering van reiniging en gebruikelijk onderhoud dienen werkzaamheden aan het apparaat te worden uitgevoerd door een door Moulinex erkend servicecentrum. - Doe het apparaat, noch het aansluitsnoer, noch de stekker nooit in water of in een andere vloeistof. - Laat het aansluitsnoer nooit binnen handbereik van kinderen hangen. - Laat het aansluitsnoer nooit in de buurt hangen van of in contact komen met warme onderdelen van het apparaat of van andere warmtebronnen. - Laat het snoer nooit over scherpe hoeken of randen hangen. - Maak geen gebruik van het apparaat als het aansluitsnoer of de stekker beschadigd is. Om elk risico te vermijden, dient u ze te laten vervangen door de Moulinex reparatieservice (zie adres in het “Moulinex Service“ boekje). - Voor uw eigen veiligheid, dient u uitsluitend gebruik te maken van Moulinex accessoires en onderdelen, afgestemd op het apparaat. - Laat het apparaat nooit zonder water in het reservoir functioneren. - Verplaats het apparaat nooit tijdens een 3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 19 bereiding. - Voordat u het apparaat verplaatst, dient u: . de stekker uit het stopcontact te halen, . het apparaat te laten afkoelen, . de opvangbak voor het kookvocht te legen. - Dompel de basis (A) nooit onder in water. - Belangrijk : tijdens de werking, kan de stoom ernstige brandwonden veroorzaken : . gebruik altijd ovenwanten of een doek, bij het aanraken van één van de elementen, . verwijder het deksel altijd zeer voorzichtig, . gebruik altijd een lepel o.i.d. voor het omscheppen e.d. van de ingrediënten in de stoomkoker. Milieubehoud - Dit apparaat is ontworpen om vele jaren mee te gaan. Denk er aan het einde van de levensduur van dit apparaat aan het op een voor het milieu verantwoorde manier weg te doen. - Afhankelijk van de regels die in uw land gelden, kunt u het apparaat inleveren bij uw winkelier, bij de service centra van het merk of bij het gemeentelijk reinigingsdepot (of neem voor informatie contact op met de gemeentereiniging). Voor het eerste gebruik - Was de kookbakken en de andere accessoires in een sopje, spoel en droog ze zorgvuldig af. - Haal een vochtige doek door het waterreservoir. Let op: de basis van het product nimmer onderdompelen. Gebruik VOORBEREIDING - Zet de turbokroon (A7) op zijn plaats. - Vul de stoomkoker met water, ofwel via de vulopening (A3) na de dop geopend te hebben (B1), ofwel rechtstreeks in het reservoir (A2). - Nimmer het aan de binnenzijde van het reservoir (A2) aangegeven "maxi"niveau overschrijden. - In dit water geen kruiden of specerijen toevoegen. - Zet de opvangbak voor het kookvocht (B) op de basis (A). GEBRUIK VAN DE VERSCHILLENDE ACCESSOIRES De stoomkoker kan met 1 of 2 kookbakken gebruikt worden alsmede met andere accessoires. . Kookbak 1 (C): - Doe de ingrediënten in de kookbak. - Plaats de kookbak op de opvangbak voor het kookvocht. . Kookbak 2 (D) (afhankelijk van het model): - Doe de producten in de kookbak. - Plaats kookbak 2 op de kookbak 1. Opmerking: Indien de bereidingstijden van de producten die zich in de twee kookbakken bevinden, verschillen, begin dan met het koken van de producten die de langste bereidingstijd nodig hebben in kookbak 1 en voeg vervolgens kookbak 2 toe en voltooi de kookcyclus. . Rijstbak (C1): - Doe de rijst en het water in de kookbak (1 deel rijst op 2 delen water). - Zet de rijstbak in de kookbak of in de visbak. - Plaats het geheel op de opvangbak voor het kookvocht. . Visplateau (E): - Leg de vis op het plateau. - Plaats het plateau rechtstreeks op de opvangbak (B) voor het kookvocht of zet het boven de kookbak 1 of de kookbak 2 (afhankelijk van het model). - Zet het geheel op de opvangbak voor het kookvocht. IN WERKING STELLEN - Doe het deksel (F) op de kookbak naar keuze of op het visplateau (E). - Zorg dat de gaten in de richting van u af wijzen. - Steek de stekker in het stopcontact en stel vervolgens de tijdschakelaar (A4) in op de gewenste bereidingstijd (zie ook het kooktijdenoverzicht). - Het controlelampje (A5) gaat branden, het stomen begint. - Wanneer de kooktijd verstreken is, klinkt een geluidssignaal (A4) en het controlelampje (A5) gaat uit. Het apparaat schakelt automatisch uit. - Verwijder voorzichtig het deksel (gebruik ovenwanten). - Indien u het deksel omgekeerd op het werkblad legt, kunt u de kookbak erop zetten en zo de producten laten uitlekken. 19 3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 PRAKTISCHE TIPS - Controleer tijdens het koken regelmatig of er nog voldoende water in het reservoir zit (A2). Het is op ieder gewenst moment mogelijk om het waterreservoir bij te vullen via de vulopening (A3) zonder dat u de kookbakken hoeft te verplaatsen. - Indien u twee keer achter elkaar wilt koken, leeg dan na de eerste kookbeurt eerst de opvangbak voor het kookvocht (B) en vul het waterreservoir voor de tweede kookbeurt bij. - U kunt het kookvocht eventueel bewaren voor het bereiden van sauzen (B). Schoonmaken - Trek na elk gebruik de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat volledig afkoelen. - Leeg de opvangbak voor het kookvocht en het waterreservoir. - U kunt de accessoires (kookbakken, opvangbak voor het kookvocht, het visplateau en de rijstkom, turbokroon, deksel) in de vaatwasmachine reinigen. - Maak het waterreservoir schoon met een spons en spoel hem af. - Houd de basis (A) van het apparaat nooit onder de kraan en dompel hem ook nooit onder in water. - Gebruik geen (metalen schuursponsjes of schuurmiddelen om het apparaat of de accessoires te reinigen. TIPS : Het kookvocht van sommige etenswaren (wortels, bieten…) kan Page 20 vlekken maken op de opvangbak voor het kookvocht. Dit is normaal. De opvangbak kan schoongemaakt worden met een zacht reinigingsmiddel (geen schuurmiddelen), meteen na het koken. Onderhoud ONTKALKEN Kalkaanslag hangt samen met de hardheid van het water in uw regio. Gemiddeld raden wij u aan het apparaat iedere keer na 7 à 10 keer gebruik te ontkalken, zodat de stoomopbrengst optimaal blijft en de levensduur van het apparaat verlengd wordt. - Plaats de turbokroon (A7) rond het verwarmingselement (A1) in het waterreservoir. - Vul het reservoir (A2) met witte azijn (1/3) en water tot het maximum. - Laat het apparaat niet functioneren om nare geuren te voorkomen. - Laat het apparaat de hele nacht ontkalken. - Meerdere keren het reservoir omspoelen met warm water. OPBERGEN - Berg het apparaat op volgens het schema. Wat te doen indien het apparaat niet functioneert? - Controleer of het apparaat op de juiste manier is aangesloten (A6) en kijk de stand van de tijdschakelaar na (A4). Wend u bij problemen met het apparaat of vragen tot onze Consumentendienst voor deskundige hulp en advies. Kooktijdenoverzicht Onderstaande tijden zijn slechts richtlijnen; ze kunnen variëren naar gelang uw persoonlijke smaak, de aard van het product en de hoeveelheid. Etenswaar Vis Dunne visfilet (kabeljauw, schol, tong, schelvis, zalm): - Vers - Diepvries Dikke filet of moot (kabeljauw, schol, tong, schelvis, zalm…): - Vers Hele vis (forel, zeebrasem) 20 Hoeveelheden Kooktijd 450 g 450 g 8-10 min. 11-16 min. 450 g 600 g 16-21 min. 27-32 min. 3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 21 Schaaldieren Mosselen Garnalen (rauw) St.-jakobsschelpen Vlees Varkensfilet Worstjes - cocktailworstjes - knakworstjes Lamskoteletten Gevogelte Kippenborst (zonder botjes) - stukjes - heel Drumsticks of kippenpoten Kalkoenfilet en -lapje Groenten Artisjokken (heel) Asperges Verse broccoli Diepvries broccoli Knolselderij Champignons Bloemkool in roosjes Kool (rode of groene) Courgettes Verse spinazie Diepvries spinazie Verse hele sperziebonen Diepvries hele sperziebonen Snijbonen Verse-Diepvries doperwten Prei (in ringen) Kleine preien Worteltjes Paprika Nieuwe aardappeltjes Andere aardappels Kleine bosuitjes Uienringen Rijst/pasta/graanproducten Witte Amerikaanse rijst, lange korrel Basmatirijst Witte snelkookrijst Volkorenrijst Griesmeel Pasta (spaghetti) Bulgaarse tarwe Andere etenswaren Hardgekookte eieren Gepocheerde eieren in ovenschaaltjes (hardgekookt) Gepocheerde eieren in ovenschaaltjes (zachtgekookt) Fruit In vieren gesneden appel Hele appels Bananen Abrikozen Perziken of nectarines Peren Rabarber 1 kg 200 g 100 g 16-21 min. 3-7 min. 6-10 min. 700 g 13-16 min. 10 10 500 g 8-12 min. 11-13 min. 11-16 min. 500 g 450 g 4 600 g 13-16 min. 16-21 min. 32-37 min. 21-26 min. 3 middelgrote 600 g 400 g 400 g 350 g 500 g 1 middelgrote 600 g 600 g 300 g 300 g 500 g 500 g 500 g 400 g 500 g 500 g 500 g 300 g 600 g 600 g 400 g 400 g 32-37 min. 16-19 min. 13-16 min. 11-13 min. 16-21 min. 21-26 min. 16-21 min. 12-15 min. 21-26 min. 8-12 min. 16-21 min. 11-16 min. 11-16 min. 43-48 min. 27 min. 11-16 min. 11-16 min. 150 g 150 g 150 g 150 g 200 g 200 g 150 g 27-32 min. 27-32 min. 21-24 min. 43-48 min. 11 min. 21-26 min. 16 min. 6 6 6 16 min. 13-16 min. 8-10 min. 4 450 g 4 4 4 4 400 g 16 min. 16-21 min. 11-16 min. 11-16 min. 11-16 min. 21-26 min. 21-26 min. 16-21 min. 21-26 min. 16-21 min. 21-26 min. 11-16 min. 27-32 min. 21 3232-SteamerPrincipio5067767 29/07/04 11:31 Page 22 Enkele smakelijke receptideeën 22 SALADE VAN GESTOOMDE GAMBA'S 4 personen Voorbereiding: 30 min. Kooktijd: 12-15 min. • 4 eetlepels olijfolie • 24 gamba's • 1/2 rode sla • 1/2 andijviesla • 2 theelepels Xeresazijn • zout • peper • mosterd - Pel de gamba's volledig. - Kook de gamba's in 10 tot 12 minuten gaar in de stoombakken. - Was de twee salades en schud ze droog. Meng ze. Maak een slasausje met de olie, de mosterd en de Xeresazijn. Leg de gamba's op de salade en meng het geheel. GROENTEMIX 4 personen Voorbereiding: 15 min. Kooktijd: 30-35 min. • 200 g wortels • 200 g meiknolletjes • 200 g sperziebonen • 200 g diepvries doperwten • gehakte peterselie • gemalen zwarte peper - Schil en was de groenten. Snijd de wortels, meiknolletjes, sperziebonen in staafjes van 4 cm lang. - Leg de gesneden groenten, doperwten en de gehakte peterselie in de stoombak en laat de groenten 30 tot 35 minuten koken. Neem de groenten uit en breng ze op smaak. GEVOGELTE MET DRAGONROOMSAUS 4 personen Voorbereiding: 10 min. Kooktijd: 20-25 min. • 4 kipfilets van 120g • 2 theelepels gehakte dragon • 200 ml room • zout • peper - Doe de kipfilets in de stoombakken, laat ze 20 tot 25 minuten koken. Verhit de room met de dragon, het zout en de peper. - Snijd de kipfilet in plakjes, leg ze op de borden, giet de room met dragon er overheen. APPELMOES MET KANEEL 4 personen Voorbereiding: 15 min. Kooktijd: 20 min. • 1 kg appels • 2 eetlepels kaneelpoeder • 100 g suiker - Schil de appels, haal het klokkenhuis er uit en snijd ze in vieren. - Kook de appels in 20 minuten gaar in de stoombakken. Haal ze uit de stoombakken, pureer ze en voeg de suiker en voeg de suiker en kaneel toe. Serveren.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51

Moulinex AMA141 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

Gerelateerde papieren