Electrolux EVY9841AOX Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
EVY9841AA
EVY9841AO
................................................ .............................................
NL STOOMOVEN GEBRUIKSAANWIJZING
INHOUD
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
5. BEDIENINGSPANEEL . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
6. DAGELIJKS GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
7. KLOKFUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
8.
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
10.
EXTRA FUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
12.
ONDERHOUD EN REINIGING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
13. PROBLEMEN OPLOSSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
14.
TECHNISCHE GEGEVENS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
WE DENKEN AAN U
Bedankt om een Electrolux-apparaat te kopen. U koos voor een product dat jaren professionele
ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd ontworpen met u in het achterhoofd.
Wanneer u het gebruikt, kunt u er op vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult
krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.electrolux.com/productregistration
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Wij raden altijd het gebruik van originele onderdelen aan.
Zorg er als u contact opneemt met de klantenservice voor dat u de volgende gegevens bij de
hand hebt.
De informatie staat op het typeplaatje. model, productnummer, serienummer.
Waarschuwing - Belangrijke veiligheidsinformatie.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2
www.electrolux.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installa-
tie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet ver-
antwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een
foutieve installatie. Bewaar de instructies van het appa-
raat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invali-
diteit.
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelij-
ke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een ge-
brek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht
staan van een volwassene of van iemand die verant-
woordelijk is voor hun veiligheid.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kin-
deren.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het appa-
raat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging,
raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het appa-
raat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet
aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires
of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
NEDERLANDS 3
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te ple-
gen.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te ma-
ken, deze kunnen krassen veroorzaken op het opper-
vlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevo-
len is voor dit apparaat.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrail in de omgekeerde
volgorde.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd per-
soon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te voor-
komen.
2.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende installatietech-
nicus mag het apparaat installe-
ren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de hand-
greep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïnstal-
leerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van de-
zelfde hoogte.
Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en elektrische
schokken.
4
www.electrolux.com
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en ver-
lengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Neem contact op met
de service-afdeling of een elektromon-
teur om een beschadigde hoofdkabel te
vervangen.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcontact
als de installatie is voltooid. Zorg ervoor
dat het netsnoer na installatie bereik-
baar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het ap-
paraat los te koppelen. Trek altijd aan
de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-appara-
ten: stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de hou-
der worden verwijderd), aardlekschake-
laars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een isola-
tieapparaat bevatten waardoor het ap-
paraat volledig van het lichtnet afgeslo-
ten kan worden. Het isolatieapparaat
moet een contactopening hebben met
een minimale breedte van 3 mm.
2.2 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel, brandwonden,
elektrische schokken of een ex-
plosie.
Gebruik dit apparaat in een huishoude-
lijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na ge-
bruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het appa-
raat aan staat. Er kan hete lucht ont-
snappen.
Bedien het apparaat niet met natte han-
den of als het contact maakt met water.
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Houd de deur van het apparaat altijd
dicht als het apparaat in werking is.
Open de deur van het apparaat voor-
zichtig. Als u alcoholische toevoegingen
gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel
ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het appa-
raat.
•Om schade of verkleuring van het
emaille te voorkomen:
– zet geen kookgerei of andere voor-
werpen direct op de bodem van het ap-
paraat.
- leg geen aluminiumfolie op de bodem
van het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
- Haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
NEDERLANDS 5
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor voch-
tige taarten. Fruitsappen kunnen per-
manente vlekken maken.
Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden en
schade aan het apparaat.
De deur van het apparaat niet openen
tijdens de bereiding met stoom. Er kan
stoom vrijkomen.
2.3 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en scha-
de aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afge-
koeld. Er bestaat een risico dat de glas-
platen kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem contact
op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het appa-
raat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik
geen schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray ge-
bruikt eerst de aanwijzingen op de ver-
pakking.
Reinig niet het katalytisch emaille (indien
van toepassing) met een schoonmaak-
middel.
2.4 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke appara-
ten. Gebruik deze niet voor andere
doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.5 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te voorko-
men dat kinderen en huisdieren opge-
sloten raken in het apparaat.
6
www.electrolux.com
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
1 2
5
4
6
9
10
1
2
3
4
3
8
7
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor kerntemperatuursensor
5
Grill en verwarmingselement
6
Ovenlampje
7
Ventilator- en verwarmingselement
8
Stoomgenerator met afdekkap
9
Rekframe, verwijderbaar
10
Rekstanden
3.1 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, cake bakblikken en
braadvormen.
Bakplaat
Voor cake en koekjes.
Grill- / Braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen.
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht.
NEDERLANDS 7
Stoomset
Eén bewaardoos zonder gaatjes en één
met gaatjes.
Via de stoomset wordt het condenswater
van het voedsel tijdens het stoomgaren
afgevoerd. Gebruik het voor voedsel dat
niet in water hoort te staan tijdens de be-
reiding (bv. groenten, stukken vis, kippen-
borst). De set is ongeschikt voor voedsel
dat in water moet weken (bv. rijst, polen-
ta, pasta).
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Druk het verwarmingselement
naar de bovenkant van het appa-
raat als het omlaag hangt tot bo-
ven de steunen aan de binnen-
wanden van het apparaat.
4.1 Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het appa-
raat.
Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik.
Zie het hoofdstuk "Onderhoud en
reiniging".
4.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het stopcon-
tact aansluit of na een stroomstoring moet
u de taal, het contrast, de helderheid en
de tijd instellen. Druk op
of om de
waarde in te stellen. Bevestig met OK.
5. BEDIENINGSPANEEL
Elektronische tijdschakelklok
1 10
11
2 43 8 95 6 7
8
www.electrolux.com
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen
Num-
mer
Tip-
toets
-functie Opmerking
1
AAN/UIT Het apparaat in- en uitschakelen.
2
Verwarmingsfuncties
of Kook- en bakassis-
tent
Selecteer een verwarmingsfunctie
of een kook- en bakassistent -func-
tie. Raak om de benodigde functie
in te stellen het veld één of twee
keer aan als het apparaat aan
staat. Raak het veld 3 seconden
om het licht in of uit te schakelen.
3
Entertoets Om één niveau terug te gaan in het
menu. Raak het veld 3 seconden
aan om het hoofdmenu weer te ge-
ven.
4
Temperatuurkeuze Om de temperatuur in te stellen of
om de huidige temperatuur in het
apparaat te tonen. Raak het veld 3
seconden aan om de functie Snel
opwarmen in of uit te schakelen.
5
Favoriet Voor opslag van en toegang tot uw
favoriete programma's.
6
Toets omhoog Omhoog gaan in het menu.
7
Toets omlaag Omlaag gaan in het menu.
8
Tijd en overige functies Verschillende functies instellen.
Raak als een verwarmingsfunctie in
werking is, de tiptoets aan om de
timer in te stellen, Favoriet -geheu-
gen, Functie-blokkering , Heat +
Hold , Set + Go , of om de instellin-
gen van de vleesthermometer te
wijzigen.
9
Kookwekker De kookwekker instellen.
10
OK De selectie of instelling bevestigen.
11
-
Display Toont de huidige instellingen van
het apparaat.
NEDERLANDS 9
Display (weergave)
A
DE
B C
A)
Verwarmingsfunctie
B)
Instellen dagtijd
C)
Controlelampje bij voorverwarmen
D)
Temperatuur
E)
Duur of eindtijd van een functie
Overige aanduidingen op de display
Symbool Functie
Kookwekker De functie is actief.
Dagtijd Toont de huidige tijd.
Duur Toont de voor de bereidingscyclus benodigde
tijdsduur.
Eindtijd Toont wanneer de bereidingscyclus beëindigd is.
Tijdsindicatie Er wordt weergegeven hoe lang de verwar-
mingsfunctie in werking is. Druk tegelijkertijd op
en om de tijd te resetten.
Controlelampje bij
voorverwarmen
Geeft het temperatuurpeil in het apparaat aan.
Indicatielampje
snelverhitting
De functie is actief. Het verkort de opwarmtijd.
Automatisch we-
gen
Het systeem automatisch wegen is actief of het
gewicht kan worden gewijzigd.
Heat + Hold De functie is actief.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
6.1 Door de menu's navigeren
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Druk op of om de menu-optie
te selecteren.
3.
Druk op OK om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde terugkeren naar het
hoofdmenu met
.
10
www.electrolux.com
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Symbool Menuoptie Beschrijving
Verwarmingsfuncties
Bestaat uit een lijst met verwarmings-
functies.
Kook- en bakassistent
Bestaat uit een lijst met automatische
bereidingsprogramma's.
Favoriet
Bestaat uit een lijst met favoriete berei-
dingsprogramma's die door de gebrui-
ker zijn gemaakt.
Stoomreiniging Reiniging met stoom.
Basis instellingen
Bestaat uit een lijst met andere instel-
lingen.
Speciaal
Bestaat uit een lijst met extra verwar-
mingsfuncties.
Submenu voor: Basis instellingen
Symbool Submenu Applicatie
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie
Als het apparaat aan staat, geeft het
display de huidige tijd weer wanneer u
het apparaat uitschakelt.
SET + GO
Als deze functie aan staat, kunt u deze
functie activeren wanneer u de verwar-
mingsfunctie activeert.
Heat + Hold
Als deze functie aan staat, kunt u deze
functie activeren wanneer u de verwar-
mingsfunctie activeert.
Verleng tijd Schakelt de functie in en uit.
Contrast
Past het contrast van het display in
stappen aan.
Helderheid
Past de helderheid van het display in
stappen aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume
Past het volume van de druktonen en
signalen stapsgewijs aan.
Toetsvolume
Schakelt de toon van de tiptoetsen aan
en uit. Het geluid van de tiptoets aan/
uit kan niet worden uitgeschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
NEDERLANDS 11
Symbool Submenu Applicatie
Service
Toont de softwareversie en -configura-
tie.
Fabrieksinstellingen
Zet alle instellingen terug op de fa-
brieksinstellingen.
6.3 Verwarmingsfuncties
Submenu voor: Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Applicatie
Stomen Voor groenten, vis, aardappelen, rijst, pasta
of speciale bijgerechten.
Combi Plus stomen Voor gerechten met hoog vochtgehalte en
voor het stomen van vis, custard en terri-
nes.
Combi stomen Voor het bakken van brood, het braden van
grote stukken vlees of het opwarmen van
gekoelde en bevroren maaltijden.
ECO Stomen Het energieverbruik tijdens het koken opti-
maliseren. Het is daarom nodig om de
kooktijd eerst in te stellen. Voor meer infor-
matie over de aanbevolen instellingen raad-
pleegt u de kooktabellen met de equivalente
ovenfunctie.
Regenereren Om eten dat u al bereid heeft op een bord
op te warmen.
Multi hetelucht (vochtig) Voor het energiebesparend bakken en ga-
ren van overwegend droge gebaksoorten,
maar ook van ovenschotels in vormen op
één rekniveau.
ECO Braden Dankzij ECO-functies kunt u het energiever-
bruik tijdens het koken optimaliseren. Het is
daarom nodig om de kooktijd eerst in te
stellen. Voor meer informatie over de aan-
bevolen instellingen, raadpleegt u de kook-
tabellen met de equivalente normale verwar-
mingsfunctie.
Lage temperatuur garen Voor het bereiden van bijzonder mals en
sappig braadvlees.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knap-
perige bodem en het conserveren van
voedsel.
Bevroren gerechten Voor kant-en-klaar gerechten zoals patat,
aardappelkroketten, loempia's.
12
www.electrolux.com
Verwarmingsfunctie Applicatie
Grill Voor het grillen van plat voedsel. Om brood
te roosteren.
Grill intens Voor het grillen van plat voedsel in grote
hoeveelheden. Om brood te roosteren.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees
of gevogelte met botten op één niveau. Ook
om te gratineren en te bruinen.
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op een ovenni-
veau.
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met
intensief bruinen en een krokantere korst.
Stel de temperatuur 20 - 40 °C lager in dan
voor Boven + onderwarmte .
Multi hetelucht Voor het bakken op maximaal 2 niveaus te-
gelijkertijd en het drogen van voedsel. Stel
de temperatuur 20 - 40 °C lager in dan voor
Boven + onderwarmte .
Submenu voor: Speciaal
Verwarmingsfunctie Applicatie
Brood bakken Om brood te bakken.
Gratineren Voor het bereiden van gerechten als lasag-
ne of aardappelgratin. Ook voor een bruin
korstje.
Deeg laten rijzen Om het deeg te laten rijzen voor het bak-
ken.
Borden warmen Om borden voor het serveren op te war-
men.
Inmaken Voor het inmaak van groenten zoals augur-
ken.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit (zoals
appels, pruimen, perziken) en groenten
(zoals tomaten, courgette of champignons).
Warmhouden Om eten warm te houden.
Ontdooien Om bevroren gerechten te ontdooien.
6.4 Een verwarmingsfunctie
starten
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Verwarmings-
functies . Bevestig met OK.
3.
Stel de verwarmingsfunctie in. Beves-
tig met OK.
NEDERLANDS 13
4.
Stel de temperatuur in. Bevestig met
OK.
Druk op om rechtstreeks naar
het menu Verwarmingsfuncties te
gaan. Te gebruiken als het appa-
raat is ingeschakeld.
6.5 Bereiding met stoom
De klep van de waterschuiflade
bevindt zich in het bedieningspa-
neel.
1.
Druk op de klep om de waterschuifla-
de te openen.
2.
Vul de waterschuiflade met 700 ml
water.
De watervoorraad is toereikend voor
ca. 30 minuten.
LET OP!
Plaats geen water direct in de sto-
mer!
Gebruik alleen water als vloeistof.
Gebruik geen gefilterd (gedemine-
raliseerd) of gedistilleerd water.
3.
Schakel het apparaat in.
4.
Stel de stoomverwarmingsfunctie en
de temperatuur in.
5.
Stel, indien nodig, de functie Duur
of Eindtijd in.
De eerste stoom ontstaat na ca. 2 mi-
nuten. Wanneer het apparaat zo on-
geveer de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, hoort u een geluidssig-
naal.
Aan het einde van de kooktijd klinkt er
opnieuw een geluidssignaal.
6.
Schakel het apparaat uit.
Als de stomer leeg is, klinkt er een
geluidssignaal.
Als het apparaat is afgekoeld,
neemt u met de spons het reste-
rende water van de stomer op.
Reinig de stomer indien nodig met
wat azijn.
Laat het apparaat volledig uitdro-
gen met de deur geopend.
6.6 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie in-
schakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt.
Indicatielampje snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd. Als u
de functie wilt activeren, houdt u
3 se-
conden ingedrukt. Het controlelampje
voorverwarmen wisselt.
Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt, geeft
het display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
6.7 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die
u helpen energie te besparen
tijdens het dagelijks koken:
Restwarmte
Wanneer de verwarmingsfunctie of
een programma in werking is, wor-
den de verwarmingselementen 10%
eerder uitgeschakeld (de lamp en
ventilator blijven werken). Voor deze
functie moet de kooktijd langer zijn
dan 30 minuten of u gebruikt de klok-
functies ( Duur , Eindtijd ).
Wanneer het apparaat uit is, kunt u
de warmte gebruiken om het eten
warm te houden. Op het display
wordt de resterende temperatuur
weergegeven.
Gebruik met de lamp uit - houd
gedurende 3 seconden vast om de
ovenlamp tijdens het koken uit te scha-
kelen.
Als u de functie Multi hetelucht
(vochtig) gebruikt, schakelt de lamp na
30 seconden uit. De lamp schakelt
weer in als u
3 seconden aanraakt of
als u de deur van het apparaat opent.
Eco-functies - zie sectie "Verwar-
mingsfuncties" (alleen voor geselecteer-
de modellen).
14
www.electrolux.com
7. KLOKFUNCTIES
Sym-
bool
-functie Beschrijving
Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en 30 minu-
ten). Deze functie heeft geen invloed op de werking
van het apparaat. Ook te gebruiken als het apparaat
is uitgeschakeld. Gebruik
om de functie in te
schakelen. Druk op
of om de minuten in te
stellen en op OK om te starten.
Duur
Instellen hoe lang het apparaat moet worden ge-
bruikt (max. 23 uur en 59 minuten).
Eindtijd
Voor het instellen van de uitschakeltijd van een ver-
warmingsfunctie (max. 23 uur en 59 min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5 secon-
den.
Als u de klokfuncties Duur en
Eindtijd gebruikt, schakelt het ap-
paraat de verwarmingselementen
na 90% van de ingestelde tijd uit.
Het apparaat gebruikt de rest-
warmte om het kookproces voor
te zetten totdat de tijd is verstre-
ken (3 - 20 minuten).
De klokfuncties instellen
1.
Stel de verwarmingsfunctie in.
2.
Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3.
Druk op of op om de gewen-
ste tijd in te stellen. Bevestig met OK.
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Het apparaat
wordt uitgeschakeld. Op het display
verschijnt een melding.
4.
Druk op een tiptoets om het signaal
uit te schakelen.
Nuttige informatie:
Met Duur en Eindtijd moet u de verwar-
mingsfunctie en temperatuur eerst in-
stellen. Daarna kunt u de klokfunctie in-
stellen. Het apparaat wordt automa-
tisch uitgeschakeld.
U kunt Duur en Eindtijd tegelijkertijd ge-
bruiken als u wilt dat het apparaat op
een later tijdstip wordt geactiveerd of
juist uitgezet.
Wanneer u de vleesthermometer ge-
bruikt (indien van toepassing), werken
de functies Duur en Eindtijd niet.
7.1 Heat + Hold
De functie Heat+Hold houdt het voorbe-
reide gerecht gedurende 30 minuten
warm op 80 °C. Deze functie wordt inge-
schakeld wanneer de bak- of braadproce-
dure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in
het menu Basis instellingen .
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie Duur is ingesteld.
De functie inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer de verwarmingsfunctie.
3.
Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4.
Druk herhaaldelijk op totdat het
display Heat + Hold toont. Bevestig
met OK.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie Heat+Hold blijft aan staan als u
de verwarmingsfuncties verandert.
7.2 Verleng tijd
De functie Verleng tijd zorgt dat de ver-
warmingsfunctie door blijft gaan als de
Duur is geëindigd.
NEDERLANDS 15
Van toepassing op alle verwarmings-
functies met Duur of Automatisch we-
gen .
Niet van toepassing op verwarmings-
functies met de vleesthermometer.
Inschakelen van de functie:
1.
Wanneer de bereidingstijd is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op
een tiptoets.
2.
Het display toont het bericht Verleng
tijd gedurende vijf minuten.
3.
Druk op om te activeren (of om
te annuleren).
4.
Stel een periode in voor Verleng tijd .
Bevestig met OK.
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
8.1 Automatische programma's
Deze 3 automatische programma's zijn
optimale instellingen voor elke soort vlees-
of andere gerechten:
Vleesprogramma's met Automatisch
wegen ( Kook- en bakassistent menu)
— Deze functie berekent automatisch
de braadtijd. Hiervoor moet u het ge-
wicht van het gerecht invoeren.
Vleesprogramma's met Vleesthermo-
meter, autom. ( Kook- en bakassistent
menu) — Deze functie berekent auto-
matisch de braadtijd. Hiervoor moet u
de kerntemperatuur invoeren. Wanneer
het programma is voltooid, klinkt er een
geluidssignaal.
Receptenautomaat ( Kook- en bakas-
sistent menu) — Deze functie gebruikt
voorafbepaalde waarden voor een ge-
recht. Bereid het gerecht volgens het
recept van dit boek.
Automatisch wegen -gerechten.
Geroosterd varkensvlees
Geroosterd kalfsvlees
Gebraden vlees
Geroosterd wild
Geroosterd lamsvlees
Hele kip
Hele kalkoen
Hele eend
Hele gans
Vleesthermometer, autom. -ge-
rechten
Varkensrug
Biefstuk
Scandinavisch rundvlees
Wild
Lamsrug, medium
Gevogelte, uitgebeend
Hele vis
Op onze website vindt u de re-
cepten voor de automatische pro-
gramma's van dit apparaat. Om
het juiste Receptenboek te vin-
den, controleer het productnum-
mer op het classificatieplaatje op
de voorzijde van het frame van de
binnenkant van het apparaat.
8.2 Kook- en bakassistent met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten die
u kunt gebruiken. De recepten kunnen
niet worden gewijzigd.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Kook- en bakas-
sistent . Bevestig met OK.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Bevestig met OK.
4.
Selecteer Receptenautomaat . Be-
vestig met OK.
16
www.electrolux.com
Wanneer u de functie Handmatig
gebruikt, past het apparaat auto-
matische instellingen toe. U kunt
ze veranderen, net als bij andere
functies.
8.3 Kook- en bakassistent met
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebruiken,
moet u het gewicht van het voedsel instel-
len.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer Kook- en bakassistent . Be-
vestig met OK.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Bevestig met OK.
4.
Selecteer Automatisch wegen . Be-
vestig met OK.
5.
Raak of aan om het gewicht
van het voedsel in te stellen. Bevestig
met OK.
Het automatische programma start. U
kunt het gewicht te allen tijde wijzigen.
Druk op
of om het gewicht te ver-
anderen. Wanneer de tijd is verstreken,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op een
tiptoets om het signaal uit te schakelen.
Bij sommige programma's moet
het voedsel na 30 minuten wor-
den gekeerd. Op het display ver-
schijnt een herinnering.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
9.1 Vleesthermometer
De vleesthermometer meet de kerntem-
peratuur van het vlees. Wanneer het vlees
de ingestelde temperatuur heeft bereikt,
wordt het apparaat uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen
ingesteld:
De oventemperatuur
De kerntemperatuur
Gebruik alleen de meegeleverde
vleesthermometer of originele ver-
vangende onderdelen.
Gebruik van de vleesthermometer:
1.
Steek de punt van de vleesthermo-
meter in het midden van het vlees.
2.
Schakel het apparaat in.
3.
Steek de stekker van de vleesthermo-
meter in de aansluiting op de voor-
kant van het apparaat.
Het display geeft de vleesthermome-
ter weer.
4.
Druk binnen 5 seconden op of
om de kerntemperatuur in te stel-
len.
5.
Selecteer de ovenfunctie en, indien
nodig, de oventemperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van
de hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C)
en de bediening. Het apparaat bere-
kent de eindtijd in ongeveer 30 minu-
ten.
NEDERLANDS 17
De vleesthermometer moet gedu-
rende de bereiding in het vlees
blijven en de stekker moet in het
stopcontact blijven.
6.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u
een geluidssignaal. Het apparaat
wordt automatisch uitgeschakeld.
Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
7.
Haal de stekker van de vleesthermo-
meter uit het stopcontact en haal het
vlees uit de oven.
Om de kerntemperatuur te wijzi-
gen druk op
.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet. Er
bestaat gevaar voor brandwon-
den. Wees voorzichtig bij het ver-
wijderen van de punt en de stek-
ker van de vleesthermometer.
9.2 De accessoires installeren
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de geleides-
tangen van de inschuifrail.
Bakrooster:
Schuif het rooster in de oven en zorg er-
voor dat de pootjes naar onder wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleidestan-
gen van het ovenniveau.
Bakrooster en braadpan samen:
Plaats het bakrooster op de braadpan.
Plaats de braadpan tussen de geleides-
tangen van de inschuifrail.
Alle accessoires hebben een klei-
ne inkeping aan de rechteronder-
kant en de linkerrand om de veilig-
heid te verhogen.
Zorg ervoor dat deze inkeping zich aan de
achterkant van het apparaat bevindt. De-
ze inkeping is ook een anti-kantelmecha-
nisme.
18
www.electrolux.com
Door de verhoogde lijst die om het
rooster loopt zijn pannen beveiligd
tegen wegglijden.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Menu Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie op-
slaan. De instellingen zijn beschikbaar in
het menu Favoriet . U kunt 20 program-
ma's opslaan.
Een programma opslaan
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer een verwarmingsfunctie of
een Kook- en bakassistent -functie.
3.
Druk herhaaldelijk op totdat " OP-
SLAAN " op het display wordt weer-
gegeven. Bevestig met OK.
4.
Het display geeft de eerste vrije ge-
heugenpositie weer.
Bevestig met OK.
5.
Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
Raak
of aan om de letter te
veranderen. Druk op OK.
6.
Raak of om de cursor naar
rechts of links te bewegen. Druk op
OK.
De volgende letter knippert. Herhaal
stap 5 en 6 zo vaak als nodig.
7.
Druk op OK en houdt de knop inge-
drukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie over-
schrijven. Raak
of aan
wanneer het display de eerste vrije
geheugenpositie weergeeft en
druk op OK om een bestaand
programma te overschrijven.
U kunt de naam van een pro-
gramma wijzigen in het menu Wij-
zig programmanaam .
Het programma inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Selecteer het menu Favoriet . Beves-
tig met OK.
3.
Selecteer de naam van uw favoriete
programma. Bevestig met OK.
Druk op
om rechtstreeks naar Favoriet
te gaan. Ook te gebruiken als het appa-
raat is uitgeschakeld (alleen voor geselec-
teerde modellen).
10.2 Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het apparaat
per ongeluk in werking wordt gesteld.
Inschakelen/uitschakelen van het
kinderslot:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Druk tegelijkertijd op en totdat
het display een bericht weergeeft.
10.3 Toetsblokkering
De Toetsblokkering voorkomt dat een ver-
warmingsfunctie per ongeluk wordt inge-
schakeld. U kunt de Toetsblokkering al-
leen inschakelen als het apparaat in werk-
ing is.
De Toetsblokkering inschakelen:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel de verwarmingsfunctie of -instel-
ling in.
3.
Druk herhaaldelijk op tot op het
display Toetsblokkering staat.
4.
Bevestig met OK.
Toetsblokkering uitschakelen:
1.
Druk op .
2.
Bevestig met OK.
10.4 SET + GO
Met de functie SET + GO kunt u een ver-
warmingsfunctie (of programma) instellen
en later met een aanraking van de tiptoets
gebruiken.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel de verwarmingsfunctie in.
NEDERLANDS 19
3.
Druk herhaaldelijk op tot het dis-
play Duur toont.
4.
Stel de tijd in.
5.
Druk herhaaldelijk op tot het dis-
play SET + GO toont.
6.
Bevestig met OK.
Als u SET + GO wilt starten, drukt u op
een tiptoets (behalve
). De ingestelde
verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is vol-
tooid, klinkt er een geluidssignaal.
Nuttige informatie:
Wanneer de verwarmingsfunctie in
werking is, is de functie Toetsblokkering
aan.
U kunt de functie SET + GO in het me-
nu Basisinstellingen in- en uitschakelen.
10.5 Automatische uitschakeling
Het toestel schakelt zichzelf na enige tijd
uit om veiligheidsredenen:
Als een verwarmingsfunctie in werking
is.
Als u de oventemperatuur niet veran-
dert.
Temperatuur Uitschakeltijd instellen
30 °C - 115 °C 12,5 uur
120 °C-195 °C 8,5 uur
200 °C - 230 °C 5,5 uur
De automatische uitschakeling
werkt met alle functies, behalve
Binnenverlichting , Duur, Eindtijd ,
en Vleesthermometer .
10.6 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
De nummers van de ovenniveaus
Informatie over de verwarmingsfuncties,
aanbevolen rekstanden en temperatu-
ren voor karakteristieke gerechten
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
11.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en scha-
len.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven- en
onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
20
www.electrolux.com
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie gebrui-
ken voor elk gistdeeg. Het zorgt voor de
juiste atmosfeer om het te laten rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot ge-
noeg is voor het gerezen deeg en bedek
de kom met een natte keukenhanddoek
of plastic folie. Plaats een bakrooster op
niveau één en schuif de schaal erin. Sluit
de deur en stel de functie in op deeg rij-
zen. Stel de benodigde tijd in.
11.3 Koken met stoom
Kookgerei voor stoomgaren
Gebruik alleen hitte- en corrosiebesten-
dig kookgerei.
Chroomstalen gaarhouders zijn ook ge-
schikt (zie speciale accessoires).
Ovenniveaus
U treft de juiste ovenniveaus in de on-
derstaande tabel. Telt de ovenniveaus
van onder naar boven.
Algemene opmerkingen
Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
•Doe het voedsel in de juiste schalen op
de roosters. Bewaar afstand tussen de
roosters zodat de stoom het voedsel
kan bereiken.
Verwijder het water uit de waterlade,
aansluitslangen en de stomer als u de
oven langere tijd niet gebruikt (zie het
hoofdstuk "Reiniging en onderhoud").
Aanwijzingen bij de tabellen
Stoomgaren
De tabellen geven de gegevens voor ty-
pische gerechten.
De temperatuur en de tijd dienen uitslui-
tend als leidraad en zijn afhankelijk van de
samenstelling, grootte, hoeveelheid voed-
sel en het kookgerei.
Gebruik bijna hetzelfde recept als u de in-
stellingen voor uw recept niet kunt vinden.
Start het koken in de koude oven als de
gegevens in de tabellen niet anders aan-
bevelen.
Verhoog de hoeveelheid water voor rijst
tot de verhouding 1 : 1.5 - 1: 2 in tegen-
stelling tot de specificaties in de tabel.
11.4 Tabel Water stomen
Water in de waterlade in ml
Tijd
1)
in min.
300 15 - 20
600 30 - 40
800 50 - 60
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen
11.5 Multi hetelucht en
Stoomgaren gecombineerd
U kunt vlees, groenten en bijgerechten
achter elkaar koken door functies te
combineren. Alle onderdelen zijn klaar
om tegelijkertijd te worden geserveerd.
Gebruik Multi hetelucht om het voedsel
te braden.
Plaats de voorbereide groente en bijge-
rechten op hittebestendig kookgerei.
Plaats samen met het gebraad in de
oven.
Laat de oven afkoelen tot een tempera-
tuur van ongeveer 80 °C. Open de
ovendeur op de eerste stand geduren-
de 15 minuten om het apparaat sneller
te laten afkoelen.
Start de functie Stoomgaren en laat al-
les samen garen tot het klaar is.
Maximale waterhoeveelheid is 650
ml.
11.6 Bereidingstabel Stomen
WAARSCHUWING!
Open de deur van het apparaat
niet wanneer de functie is inge-
schakeld. Gevaar voor brandwon-
den.
NEDERLANDS 21
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en bevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis, deegwa-
ren, rijst, maïs, griesmeel en eieren berei-
den, opwarmen, ontdooien, pocheren of
blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig
menu in een keer bereiden. Kies gerech-
ten met vergelijkbare kooktijden om te ga-
re of ongare gerechten te vermijden. Ge-
bruikt de grootste hoeveelheid water voor
de afzonderlijke ingrediënten. Plaats de
gerechten op de roosters in geschikt
kookgerei. Pas het gat tussen de gerech-
ten aan zodat de stoom bij elk gerecht
kan komen.
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het mid-
den van het rooster op het 1e niveau.
Zorg dat de opening omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale hoeveel-
heid water en stel een tijdsduur in van
40 min.
Groenten
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Artisjokken 96 800 50 - 60 1
Aubergines 96 450 15 - 25 1
Bloemkool,
heel
96 600 35 - 45 1
Bloemkool,
roosjes
96 500 25 - 30 1
Broccoli, heel 96 550 30- 40 1
Broccoli,
roosjes
96 400 20 - 25 1
Plakjes cham-
pignons
96 400 15 - 20 1
Erwten 96 450 20 - 25 1
Venkel 96 600 35 - 45 1
Wortelen 96 600 35 - 45 1
Koolrabi,
strengen
96 550 30 - 40 1
Paprika, reep-
jes
96 400 15 - 20 1
Uien, ringen 96 500 25 - 35 1
Sperziebonen 96 550 35 - 45 1
Veldsla, pluk-
jes
96 450 20 - 25 1
Spruitjes 96 550 30 - 40 1
Rode bietjes 96 800 + 400 70 - 90 1
Schorseneren 96 600 35 - 45 1
Selderij, blok-
jes
96 500 20 - 30 1
22
www.electrolux.com
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Asperges,
groen
96 500 25 - 35 1
Asperges, wit 96 600 35 - 45 1
Spinazie, vers 96 350 15 1
Gepelde to-
maten
96 350 15 1
Witte bonen 96 500 25 - 35 1
Savooiekool 96 400 20 - 25 1
Courgette,
plakjes
96 350 15 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Bijgerechten
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Deegballen 96 600 30 - 40 1
Aardappelbal-
letjes
96 600 35 - 45 1
Ongepelde to-
maten, medi-
um
96 750 45 - 55 1
Rijst (verhou-
ding water/rijst
1,5:1)
96 600 35 - 40 1
Gekookte
aardappelen,
in vieren
96 600 35 - 40 1
Broodballetjes 96 600 35 - 45 1
Tagliatelle,
vers
96 450 20 - 25 1
Polenta (vloei-
stof-/polenta-
verhouding
3:1)
96 750 40 - 45 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Vis
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Forel, circa
250 g
85 550 30 - 40 1
NEDERLANDS 23
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Garnalen, vers 85 450 20 - 25 1
Garnalen, be-
vroren
85 550 30 - 40 1
Zalmfilets 85 500 25 - 35 1
Zalmforel, cir-
ca 1000 g
85 600 40 - 45 1
Mosselen 96 500 20 - 30 1
Platvisfilet 80 350 15 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Vlees
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Gekookte ham
1000 g
96 800 + 150 55 - 65 1
Kippenborst,
gepocheerd
90 500 25 - 35 1
Kip, gepo-
cheerd, 1000
- 1200 g
96 800 + 150 60 - 70 1
Kalfs-/var-
kensvlees
zonder bot,
800 - 1000 g
90 800 + 300 80 - 90 1
Casselerrib
(gerookte var-
kensrug), ge-
pocheerd
90 800 + 300 70 - 90 1
Tafelspitz (ge-
kookt rund-
vlees)
96 800 + 700 110 - 120 1
Chipolata-
worstjes
80 400 15 - 20 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
Eieren
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Eieren, zacht
gekookt
96 400 10- 12 1
Eieren, medi-
um gekookt
96 450 13 - 16 1
24
www.electrolux.com
Gerecht
Temperatuur
ºC
Hoeveelheid
water in ml
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Eieren, hard
gekookt
96 500 18 - 21 1
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
11.7 Combi Plus stomen
Soort gerecht
Combi Plus stomen
(hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Temperatuur ºC Tijd in min. Plaathoogte
Pudding/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90
40 - 45 1
Gebakken eieren
1)
90
35 - 45 1
Terrine
1)
90 40 - 50 1
Dunne visfilet 85 15 - 25 1
Dikke visfilet 90 25 - 35 1
Kleine vis tot 350
g
90 25 - 35 1
Hele vis tot 1000
g
90 35 - 45 1
Opnieuw verwarmen
Deegballen 110 20 - 30 1
Pasta 110 15 - 20 1
Rijst 110 15 - 20 1
Bordgerechten 110 15 - 20 1
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten
11.8 Tabel Combi stomen
Soort gerecht
Combi stomen (hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Hoeveel-
heid
Temperatuur
ºC
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Geroosterd var-
kensvlees
1 kg 160 - 180
90 - 100 1
Biefstuk 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg 180 80 - 90 1
Gehaktbrood,
ongekookt
0,5 kg 180 30 - 40 1
NEDERLANDS 25
Soort gerecht
Combi stomen (hoeveelheid water ongeveer 300 ml)
Hoeveel-
heid
Temperatuur
ºC
Tijd
1)
in min.
Plaathoogte
Gerookte var-
kensrug (2 uur
weken)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kip 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Eend 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Aardappelgratin - 160 - 170 50 - 60 1
Pastaschotel - 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
Verschillende
soorten brood
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Afbakbroodjes - 200 20 - 30 2
Afbakstokbrood-
jes
40 - 50 g 200 20 - 30 2
Bevroren af-
bakstokbroodjes
40 - 50 g 200 25 - 35 2
1)
De tijden zijn uitsluitend richtlijnen.
11.9 Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de rekstanden aan
de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen en profiteren van de
restwarmte
Wanneer u bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de bakplaten in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de bakplaten afkoelen, ver-
dwijnt de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 mi-
nuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Ver-
ander in dit geval de temperatuurinstel-
ling niet. De verschillen verminderen tij-
dens het bakproces.
11.10 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de ca-
ke is niet voldoende ge-
bruind.
De rekstand is incorrect.
Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
26
www.electrolux.com
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tem-
peratuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik van
keukenmachines.
De cake is te droog.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt u
een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te
kort.
De baktemperatuur lager
instellen en de baktijd
verlengen.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
Het deeg is niet gelijkma-
tig verdeeld.
Verdeel het deeg gelijk-
matig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een
beetje hoger in.
11.11 Bakken op één
gebruiksniveau
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de ovenniveaus aan
de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen, om te profiteren van de rest-
warmte.
Wanneer u diep bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de platen in de oven tij-
dens het bakken vervormen. Wanneer de
platen afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de la-
gere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u
dan bij een soortgelijk product.
Bij het bakken van cake op meerdere ni-
veaus kan de baktijd ca. 10 - 15 minuten
langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het bak-
proces niet overal even bruin. Verander in
dit geval de temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het bak-
proces.
NEDERLANDS 27
Bakken in een bakblik
Verwarmingssoort Ovenfunctie Roos-
terhoog-
te
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Tulband of brioche Multi hete-
lucht
1 150 - 160 50 - 70
Moskovisch gebak/
vruchtencake
Multi hete-
lucht
1 140 - 160 70 - 90
Sponge cake / Cake,
zacht
Multi hete-
lucht
1 140 - 150 35 - 50
Sponge cake / Cake,
zacht
Boven + on-
derwarmte
1 160 35 - 50
Taartbodem van
zandtaartdeeg
1)
Multi hete-
lucht
2 170 - 180 10 - 25
Taartbodem - zacht
cakedeeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 170 20 - 25
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm,
diagonaal geplaatst)
Multi hete-
lucht
2 160 70 - 90
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm,
diagonaal geplaatst)
Boven + on-
derwarmte
1 180 70 - 90
Kwarktaart, bakplaat
2)
Boven + on-
derwarmte
2 160 - 170 70 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik braadpan.
Cake op bakplaat
Verwarmingssoort Ovenfunctie Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Vlechtbrood/brood-
krans
Boven + on-
derwarmte
1 170 - 190 30 - 40
Kerststol
1)
Boven + on-
derwarmte
1 160 - 180 50 - 70
Brood (roggebrood)
1)
Boven + on-
derwarmte
1
ten eerste 230 20
dan 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen/tom-
poezen
1)
Boven + on-
derwarmte
2 190 - 210 20 - 35
Biscuitrol
1)
Boven + on-
derwarmte
2 180 - 200 10 - 20
28
www.electrolux.com
Verwarmingssoort Ovenfunctie Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Kruimeltaart (droog) Multi hete-
lucht
2 150 - 160 20 - 40
Boter-/Suikerkoek
1)
Boven + on-
derwarmte
2 190 - 210 20 - 30
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/spons-
deeg)
2)
Multi hete-
lucht
2 150 - 160 35 - 55
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/spons-
deeg)
2)
Boven + on-
derwarmte
170 35 - 55
Vruchtentaart met
kruimeldeeg
Multi hete-
lucht
2 160 - 170 40 - 80
Plaatkoek met kwets-
bare garnering (bij-
voorbeeld kwark,
room, puddingvulling)
1)
Boven + on-
derwarmte
2 160 - 180 40 - 80
Koekjes
Gerecht Ovenfunctie Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Zandkoekjes Multi hete-
lucht
2 150 - 160 10 - 20
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Deegreep-
jes
Multi hete-
lucht
2 140 20 - 35
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Deegreep-
jes
1)
Boven + on-
derwarmte
2 160 20 - 30
Koekjes gemaakt van
sponsdeeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak, schuim-
gebak
Multi hete-
lucht
80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hete-
lucht
2 100 - 120 30 - 50
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Multi hete-
lucht
2 150 - 160 20 - 40
Klein bladerdeegge-
bak
1)
Multi hete-
lucht
2 170 - 180 20 - 30
Broodjes
1)
Multi hete-
lucht
2 160 10 - 25
NEDERLANDS 29
Gerecht Ovenfunctie Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Broodjes
1)
Boven + on-
derwarmte
2 190 - 210 10 - 25
Small cakes Kleine
cakes
1)
Multi hete-
lucht
2 160 20 - 35
Small cakes Kleine
cakes
1)
Boven + on-
derwarmte
2 170 20 - 35
Multi hetelucht (vochtig)
Soort gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min.) Rekstand
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 1
Lasagne 180 - 200 45 - 60 1
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 1
Zoet gerecht 180 - 200 45 - 60 1
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
Vlechtbrood/brood-
krans
170 - 190 40 - 50 1
Kruimeltaart (droog) 160 - 170 20 - 40 2
Koekjes gemaakt
van gistdeeg
160 - 170 20 - 40 2
11.12 Bakken op meerdere niveaus
Cake op bakplaat
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de
bodem
2 rekniveaus
Temperatuur (°C) Tijd (min)
Roomsoezen /Eclairs
1)
1 / 4 160 - 180 25 - 45
Kruimeltaart 1 / 4 150 - 160 30 - 45
1)
Oven voorverwarmen.
Cake op bakplaat
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de
bodem
2 rekniveaus
Temperatuur (°C) Tijd (min)
Zandkoekjes 1 / 4 150 - 160 20 - 40
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Dee-
greepjes
1 / 4 140 25 - 45
30
www.electrolux.com
Verwarmingssoort Multi hetelucht
Inzetniveaus vanaf de
bodem
2 rekniveaus
Temperatuur (°C) Tijd (min)
Koekjes gemaakt
van sponsdeeg
1 / 4 160 - 170 25 - 40
Eiwitgebak, schuim-
gebak
1 / 4 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 1 / 4 100 - 120 40 - 80
Koekjes gemaakt
van gistdeeg
1 / 4 160 - 170 30 - 60
11.13 Tabel Lage temperatuur
garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en
vis. Zonder deksel bereiden.
Het braadstuk in de pan heel heet aan-
braden.
Plaats het vlees in een braadschaal of
direct op het bakrooster. Zet de braad-
pan onder het rooster om vet op te
vangen.
Tabel Lage temperatuur garen
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Plaat-
hoogte
Tijd (min)
Biefstuk 1 - 1,5 kg 150 1 120 - 150
Runderbiefstuk 1 - 1,5 kg 150 1 90 - 110
Geroosterd kalfsvlees 1 - 1,5 kg 150 1 120 - 150
Steak 200 - 300 g 120 1 20 - 40
11.14 Pizza hetelucht
Verwarmings-
soort
Rekstand Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Pizza (dun)
1)
2 200 - 230 15 - 20
Pizza (met veel
garnering)
2)
2 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine
(hartige taart)
1 170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 1 170 - 190 45 - 55
Kwarktaart 1 140 - 160 60 - 90
Appeltaart, bedekt 1 150 - 170 50 - 60
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd
brood
1)
2 230 10 - 20
NEDERLANDS 31
Verwarmings-
soort
Rekstand Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Bladerdeegtaart
1)
2 160 - 180 45 - 55
Flammekuchen
1)
2 230 12 - 20
Piroggen (Russi-
sche variant op
calzone)
1)
2 180 - 200 15 - 25
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik braadpan.
11.15 Braadtabel
Braadservies
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden of op een bak-
rooster boven een braadpan (indien
aanwezig).
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zon-
der deksel braden.
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de fabri-
kant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien aanwe-
zig) of op een rooster boven de braad-
pan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zon-
der deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in de oven te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de braadpan
om het aanbranden van vleessap of vet
te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 - 2/3
van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en ge-
vogelte diverse keren tijdens het braden
met het eigen vleessap. Hiermee be-
reikt u een beter braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10 minu-
ten voor het einde van de bereidingstijd
uitschakelen om de restwarmte te ge-
bruiken.
Rundvlees
Soort
vlees
Aantal Ovenfunctie Roos-
terhoog-
te
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Stoofvlees 1-1,5 kg Boven + On-
derwarmte
1 230 120 - 150
Biefstuk of
ossenhaas
rood
1)
per cm
dikte
Circulatiegrill 1 190 - 200 5 - 6 per
cm dikte
medium per cm
dikte
Circulatiegrill 1 180 - 190 6 - 8 per
cm dikte
gaar per cm
dikte
Circulatiegrill 1 170 - 180 8 - 10 per
cm dikte
32
www.electrolux.com
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Schouder-
stuk, nek-
stuk, ham-
lap
1 - 1,5
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 90 - 120
Kotelet, rib-
betje
1 - 1,5
kg
Circulatiegrill 1 170 - 180 60 - 90
Gehakt-
brood
750 g - 1
kg
Circulatiegrill 1 160 - 170 50 - 60
Varkens-
schenkel
(voorge-
kookt)
750 g - 1
kg
Circulatiegrill 1 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min)
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg Circulatiegrill 1 160 - 180 150 - 120
Kalfsschen-
kel
1,5 - 2
kg
Circulatiegrill 1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Lamsbout,
geroosterd
lamsvlees
1 - 1,5
kg
Circulatie-
grill
1 150 - 180 100- 120
Lamsrug 1 - 1,5
kg
Circulatie-
grill
1 160 - 180 40 - 60
Wild
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Hazenrug,
hazenbout
1)
tot 1 kg Boven +
Onder-
warmte
1 230 30 - 40
Reerug, her-
tenrug
1,5 - 2
kg
Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 35 - 40
NEDERLANDS 33
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2
kg
Boven +
Onder-
warmte
1 180 - 200 60 - 90
Gevogelte
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Roos-
terhoog-
te
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Kip 200 –
250 g
p.p.
Circulatie-
grill
1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400 –
500 g
p.p.
Circulatie-
grill
1 190 - 210 35 - 50
Stukken ge-
vogelte
1 - 1,5
kg
Circulatie-
grill
1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2
kg
Circulatie-
grill
1 180 - 200 80 - 100
Vis (gestoomd)
Soort vlees Aantal Ovenfunc-
tie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Hele vis 1 - 1,5
kg
Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 45 - 60
11.16 Grill
Grill altijd met de maximale temperatuurin-
stelling.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de oven-
deur altijd gesloten zijn.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
Rooster op inschuifhoogte plaatsen,
zoals aangeraden in grilleertabel.
Altijd de schaal plaatsen om vet op te
vangen op de eerste inschuifhoogte.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Grill
Te grillen ge-
recht
Temperatuur Ovenniveau
Grilltijd (min.)
1e kant 2e kant
Biefstuk, me-
dium
210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Runderfilet,
medium
230 1 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
34
www.electrolux.com
Te grillen ge-
recht
Temperatuur Ovenniveau
Grilltijd (min.)
1e kant 2e kant
Kalfsrug 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 210 - 230 1 25 - 35 20 - 35
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 1 15 - 30 15 - 30
Grill intens
Te grillen ge-
recht
Ovenniveau
1)
Grilltijd (min.)
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers
1)
3 9 - 13 8 - 10
Varkenshaas 3 10 - 12 6 - 10
Worstjes 3 10 - 12 6 - 8
Runderfilet, kalfs-
biefstukken
3 7 - 10 6 - 8
Toast / Geroosterd
brood
1)
4 1 - 3 1 - 3
Brood met iets er-
op
3 6 - 8 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.17 Kant-en-klaar gerecht
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe
het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden
of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd
worden verlengd.
Gebruik de eerste rekstand. Het inzetni-
veau onderaan.
Bevroren gerechten
Kant-en-klaar ge-
recht
Roosterhoogte Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Pizza, bevroren 2 200 - 220 15 - 25
American pizza, be-
vroren
2 190 - 210 20 - 25
Pizza, gekoeld 2 210 - 230 13 - 25
Pizza snacks, be-
vroren
2 180 - 200 15 - 30
Patat, dun 2 200 - 220 20 - 30
Patat, dik 2 200 - 220 25 - 35
Aardappel partjes 2 220 - 230 20 - 35
Rösties 2 210 - 230 20 - 30
Lasagne/Cannelloni,
vers
2 170 - 190 35 - 45
NEDERLANDS 35
Kant-en-klaar ge-
recht
Roosterhoogte Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Lasagne / Cannello-
ni, bevroren
2 160 - 180 40 - 60
Oven gegratineerde
kaas
2 170 - 190 20 - 30
Kippenvleugels 2 190 - 210 20 - 30
Tabel voor diepvries- en kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfuncties Rooster-
hoogte
Temperatuur
(°C)
Time (Tijd)
Pizza, bevroren Boven + Onder-
warmte
2 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Patates frites
1)
(300 - 600 g)
Boven + onder-
warmte of Circu-
latiegrill
2 200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Baguettes Boven + Onder-
warmte
2 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Vruchtencake Boven + Onder-
warmte
2 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
1)
Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
11.18 Ontdooien
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe
het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden
of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd
worden verlengd.
Gebruik het eerste inzetniveau. Het in-
zetniveau onderaan.
Tabel Ontdooien
Ge-
recht
Hoeveel-
heid
Ontdooi-
tijd in min.
Verdere
ontdooitijd
in min.
Opmerking
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid scho-
teltje in een groot bord leggen.
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees 0,5 kg 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 ---
Aard-
beien
300 g 30 - 40 10 - 20 ---
36
www.electrolux.com
Ge-
recht
Hoeveel-
heid
Ontdooi-
tijd in min.
Verdere
ontdooitijd
in min.
Opmerking
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 ---
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren
slagroom
Taart 1,4 kg 60 60 ---
11.19 Inmaken/wecken
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen wekglazen met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik het eerste rooster van de bo-
dem van deze functie.
Zet niet meer dan zes weckpotten van
één liter op de bakplaat.
Vul de flessen tot hetzelfde niveau en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet ra-
ken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste weck-
potten begint te borrelen (na circa 35 -
60 minuten bij 1 liter-glazen), schakelt u
de oven uit of verlaagt u de tempera-
tuur tot 100°C (zie tabel).
Tabel Inmaken - steenvruchten
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wec-
ken tot het pare-
len begint (min)
Bereidingstijd
bij 100 °C (min)
Aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruisbes-
sen
160 - 170 35 - 45 ---
Tabel Inmaken - steenvruchten
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wec-
ken tot het pare-
len begint (min)
Bereidingstijd
bij 100 °C (min)
Peren, kweeperen, prui-
men
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Tabel Inmaken - groente
In te maken eetwaar Tempera-
tuur (°C)
Inmaken/wec-
ken tot het pare-
len begint (min)
Bereidingstijd
bij 100 °C (min)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 ---
Gemengde pickles 160 - 170 50 - 60 15
Koolrabi, erwten, asper-
ges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
In de oven laten staan nadat u de oven hebt uitgeschakeld
NEDERLANDS 37
11.20 Drogen
Gerecht Temperatuur (°C) Plaathoogte Tijd (u)
Bonen 60 - 70 2 6 - 8
Paprika's 60 - 70 2 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 2 5 - 6
Paddenstoelen 50 - 60 2 6 - 8
Kruiden 40 - 50 2 2 - 3
Pruimen 60 - 70 2 8 - 10
Abrikozen 60 - 70 2 8 - 10
Schijfjes appel 60 - 70 2 6 - 8
Peren 60 - 70 2 6 - 9
11.21 Brood
Voeg 100 ml water toe aan de waterlade.
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie
Rooster-
hoogte
Temperatuur
°C
Tijd
in min
Witbrood Brood bakken 1 180 - 200 40 - 60
Baguette Brood bakken 1 200 - 220 35 - 45
Brioche Brood bakken 1 180 - 200 40 - 60
Ciabatta Brood bakken 1 200 - 220 35 - 45
Roggebrood Brood bakken 1 190 - 210 50 - 70
Bruin brood Brood bakken 1 180 - 200 50 - 70
Volkoren
brood
Brood bakken 1 170 - 190 60 - 90
11.22 Tabel Vleesthermometer
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Entrecote of ossenhaas
rood 45 - 50 °C
medium 60 - 65 °C
gaar 70 - 75 °C
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Fricandeau, hamlap 80 - 82 °C
Tussenribstuk, kasselerrib 75 - 80 °C
38
www.electrolux.com
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Gehaktbrood 75 - 80 °C
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80 °C
Kalfsschenkel 85 - 90 °C
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Schapenbout 80 - 85 °C
Schapenrug 80 - 85 °C
Geroosterd lamsvlees, lamsbout 70 - 75 °C
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Hazerug 70 - 75 °C
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75 °C
Gehele haas 70 - 75 °C
Reerug, hertenrug 70 - 75 °C
Ree- /hertenrug 70 - 75 °C
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur
Zalm 65 - 70 °C
Forellen 65 - 70 °C
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Opmerkingen over schoonmaken:
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vuil laat zich dan het
makkelijkst verwijderen en kan niet aan-
branden.
Verwijder hardnekkig vuil met een spe-
ciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met warm water en een schoon-
maakmiddel.
Accessoire met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een afwasauto-
maat. Dit kan de antiaanbaklaag be-
schadigen.
NEDERLANDS 39
12.1 Stoomreiniging
1.
Grove vervuilingen dienen handmatig
verwijderd te worden.
2.
Giet 250 ml water met 3 eetlepels
azijn direct in de stoomgenerator.
3.
Activeer de functie Stoomreiniging in
het hoofdmenu. Op het display wordt
de duur van de functie weergegeven.
4.
Als het programma is voltooid klinkt
er een geluidssignaal. Raak een tip-
toets aan om het signaal uit te scha-
kelen.
5.
Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Verwijder al het restwa-
ter uit de stoomgenerator.
6.
Houd de deur van het apparaat onge-
veer 1 uur open. Wacht tot het appa-
raat droog is.
12.2 Inschuifrails
Verwijderen van de inschuifrails
U kunt de inschuifrails verwijderen om de
zijwanden te reinigen.
1.
Geleider voorzichtig naar boven toe
uit de voorste ophanging trekken.
2.
De geleider bij de voorste ophanging
iets naar binnen zwenken.
3.
Geleider uit de achterste ophanging
trekken.
De inschuifrails installeren
Om de inschuifrails te installeren, volgt u
de procedure in omgekeerde volgorde.
12.3 Stomer
LET OP!
Droog de stomer na elk gebruik.
Water met de spons verwijderen.
40
www.electrolux.com
Verwijder eventuele kalkaanslag
met water en azijn.
LET OP!
Door gebruik te maken van che-
mische ontkalkingsmiddelen kan
het email van de oven beschadi-
gen. Volg de aanwijzingen van de
fabrikanten op.
De waterlade en de stomer reinigen:
1.
Doe het mengsel van water en azijn
(ca. 250 ml) in de stoomgenerator via
de waterlade. Wacht ongeveer 10
minuten.
2.
Verwijder het azijnwater met de
spons.
3.
Doe leidingwater (100 - 200 ml) in de
waterlade om de stoomgenerator
schoon te spoelen.
4.
Water met de spons uit de stoomge-
nerator verwijderen en droog wrijven.
5.
Laat de deur open staan zodat het
apparaat volledig kan drogen.
12.4 Lamp
WAARSCHUWING!
Er bestaat risico op elektrische
schokken.
De lamp en het afdekglas kunnen
heet zijn.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel het apparaat uit.
Verwijder de zekeringen in de zekerin-
genkast, of schakel de stroomonder-
breker uit.
LET OP!
Leg een doek op de bodem van
de binnenkant van het apparaat.
Dit voorkomt schade aan het af-
dekglas en de ovenruimte.
Gebruik altijd hetzelfde lamptype.
De lamp vervangen van het
ovenplafond:
1.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2.
Verwijder de metalen ring en reinig de
glasafdekking.
3.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4.
Monteer de metalen ring op de glas-
afdekking.
5.
Plaats het afdekglas terug.
Vervangen van de lamp links in de
ovenruimte:
1.
De linker inschuifrails verwijderen.
2.
Gebruik een schroevendraaier met
een aanhaalmoment van 20 om de
afdekking te verwijderen.
3.
Verwijder en reinig het metalen frame
en de afdichting.
4.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
5.
Installeer het metalen frame en de
pakking. Draai de schroeven aan.
6.
De linkerinschuifrails installeren.
12.5 De ovendeur reinigen
De deur en de glaspanelen verwijderen
U kunt de ovendeur en de interne glazen
panelen verwijderen om schoon te ma-
ken. Het aantal glasplaten verschilt per
model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het verwijde-
ren van de deur uit het apparaat.
De deur is zwaar.
NEDERLANDS 41
A
A
1.
Open de deur helemaal.
2.
Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
3.
Sluit de ovendeur in de eerste ope-
ningsstand (in een hoek van ongeveer
70°).
4.
Pak de deur aan de zijkanten met bei-
de handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek weg van het ap-
paraat.
5.
Plaats de ovendeur met de buiten-
kant omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
2
B
1
6.
Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vast-
pakken en naar binnen drukken om
de klemsluiting te ontgrendelen.
7.
Trek de deur naar voor om deze te
verwijderen.
8.
Houd de glasplaten aan de boven-
kant vast en trek deze een voor een
omhoog uit de geleiding.
9.
Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
De deur en de glaspanelen
installeren
Als u de glaspanelen en de ovendeur
heeft schoongemaakt, plaatst u ze terug.
Voer bovenstaande stappen uit in de om-
gekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere glaspla-
ten.
13. PROBLEMEN OPLOSSEN
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
Het apparaat wordt
niet warm.
Het apparaat is uitgescha-
keld.
Schakel het apparaat in.
Het apparaat wordt
niet warm.
De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
Het apparaat wordt
niet warm.
De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Controleer de instellingen.
42
www.electrolux.com
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
Het apparaat wordt
niet warm.
Het kinderslot is geacti-
veerd.
Zie "Inschakelen en uitscha-
kelen van het kinderslot".
Het apparaat wordt
niet warm.
De zekering is doorgebrand. Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is.
Als de zekeringen keer op
keer doorslaan, neemt u
contact op met een erkende
installateur.
Op het display ver-
schijnt F111.
De stekker van de Vlees-
thermometer is niet goed in
het stopcontact geïnstal-
leerd.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het lampje brandt
niet.
Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Als u niet zelf het probleem kunt verhel-
pen, neem dan contact op met uw verko-
per of de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het type-
plaatje bevindt zich aan de voorkant van
de binnenkant van het apparaat.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. TECHNISCHE GEGEVENS
Spanning 220 - 240 V
Frequentie 50 Hz
15. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool
niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
NEDERLANDS 43
www.electrolux.com/shop
892961255-A-212013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Electrolux EVY9841AOX Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding