Electrolux EOY5851AAX Handleiding

Type
Handleiding
EOY5851AAX
EOY5851AOX
NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE...................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.......................................................................... 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT................................................................. 7
4. BEDIENINGSPANEEL..........................................................................................8
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT................ 10
6. DAGELIJKS GEBRUIK....................................................................................... 11
7. KLOKFUNCTIES................................................................................................15
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S....................................................................16
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES....................................................................17
10. EXTRA FUNCTIES........................................................................................... 19
11. AANWIJZINGEN EN TIPS................................................................................ 21
12. ONDERHOUD EN REINIGING......................................................................... 42
13. PROBLEEMOPLOSSING.................................................................................45
14. TECHNISCHE INFORMATIE............................................................................ 46
15. ENERGIEZUINIGHEID......................................................................................47
WE DENKEN AAN U
Bedankt voor het kopen van een Electrolux-apparaat. U koos voor een product dat
jaren professionele ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd
ontworpen met u in het achterhoofd. Wanneer u het gebruikt, kunt u er op
vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij
de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.electrolux.com2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet
verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door
een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het
apparaat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van
kinderen.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging,
raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de buurt of onder
permanent toezicht.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet
aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires
of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
NEDERLANDS
3
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u
de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te
maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te
maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden
alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder
alle onderdelen van de oven.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevolen
is voor dit apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met de
www.electrolux.com4
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten
uit de houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EEG-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Gebruik dit apparaat uitsluitend in een
huishoudelijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor
vochtige taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om
mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden, zoals
het verwarmen van een kamer.
NEDERLANDS
5
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten deur.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat de
glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De deur
is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het
apparaat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email (indien
van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.5 Pyrolysereiniging
Risico op letsel / Brand /
Chemische uitstoot (dampen)
in pyrolitische modus.
Voordat u de pyrolytische
zelfsreinigingsfunctie of de functie Het
eerste gebruik uitvoert, moet u eerst de
volgende items uit de binnenkant oven
verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden
etensresten, olie of gemorst vet /
afzetttingen.
eventueel verwijderbare objecten
(inclusief plateaus, zijrails, etc., die
met het product zijn meegeleverd),
in het bijzonder potten en pannen
met antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor
pyrolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat als de pyrolytische reiniging in
werking is.
Het apparaat wordt erg heet en er
komt hete lucht uit de
ventilatieopeningen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt uitgevoerd
onder hoge temperaturen waarbij er
rook van kookresten en
constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende
aanbevelingen voor consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens
en na elke pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste
gebruik bij maximumtemperatuur
voor voldoende verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen
bepaalde vogels en reptielen zeer
gevoelig zijn voor mogelijke rookgassen
die tijdens het reinigingsproces van alle
pyrolytische ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name vogels)
uit de buurt van het apparaat
tijdens en na de pyrolytische
reiniging en gebruik eerst een
programma bij maximale
temperatuur in een goed
geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer
gevoelig zijn voor de plaatselijke
temperatuurwijzigingen in de nabijheid
van alle pyrolytische ovens wanneer de
pyrolytische reiniging in werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en pannen,
schalen, keukengerei, enz. kunnen
worden beschadigd door de hoge
temperatuur van het pyrolytische
reinigingsproces van alle pyrolytische
ovens en kunnen mogelijk ook kleine
hoeveelheden schadelijke gassen
veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle
pyrolytische ovens / kookresten zoals
beschreven, zijn niet schadelijk voor
mensen, inclusief zuigelingen of
personen met medische
aandoeningen.
www.electrolux.com6
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke
apparaten. Gebruik deze niet voor
andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snij het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te
voorkomen dat kinderen en huisdieren
opgesloten raken in het apparaat.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
2
7
1
8
4
3
5
6
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor kerntemperatuursensor
4
Verwarmingselement
5
Lampje
6
Ventilator
7
Verwijderbare inschuifrail
8
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
NEDERLANDS
7
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
Teleskopauszüge
Voor roosters en bakplaten
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1 2 3 4 5 76 8 9 10 11 12
16
13 14 15
17
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets -functie Opmerking
1
AAN/UIT Het apparaat in- en uitschakelen.
2
Verwarmings-
functies of Kook-
en bakassistent
Raak om een verwarmingsfunctie of het menu te
kiezen de tiptoets eenmaal aan. Kook- en ba-
kassistent. Raak de tiptoets weer aan om tussen
de menu's te schakelen: Verwarmingsfuncties,
Kook- en bakassistent. Raak het veld 3 secon-
den aan om het licht in of uit te schakelen.
3
Entertoets Om één niveau terug te gaan in het menu. Raak
het veld 3 seconden aan om het hoofdmenu
weer te geven.
www.electrolux.com8
Tiptoets -functie Opmerking
4
Temperatuur-
keuze
Om de temperatuur in te stellen of om de huidige
temperatuur in het apparaat te tonen. Raak het
veld 3 seconden aan om de functie in of uit te
schakelen: Snel opwarmen.
5
Favoriet Voor opslag van en toegang tot uw favoriete
programma's.
6
- Weergave Toont de huidige instellingen van het apparaat.
7
Toets omhoog Omhoog gaan in het menu.
8
Toets omlaag Omlaag gaan in het menu.
9
Tijd en overige
functies
Verschillende functies instellen. Als een verwarm-
functie in werking is, raakt u de tiptoets aan om
de instellingen van de vleesthermometer, de tim-
er of de functies in te stellen: Toetsblokkering,
Favoriet, Heat + Hold, Set + Go.
10
Auto-Cooking Om een categorie van de automatische recepten
te kiezen.
11
Bakken Een categorie van de automatische program-
ma's.
12
Braden Een categorie van de automatische program-
ma's.
13
Kant-en-klaar
gerecht
Een categorie van de automatische program-
ma's.
14
Ovengerechten Een categorie van de automatische program-
ma's.
15
Pizza Een categorie van de automatische program-
ma's.
16
OK De selectie of instelling bevestigen.
17
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwek-
ker.
NEDERLANDS
9
4.2 Weergave
00:34
17:46
180°C
10:30
A B C
DE
A) Verwarmingsfunctie
B) Instellen dagtijd
C) Duur of eindtijd van een functie
D) Huishoudelijk
E) Controlelampje bij voorverwarmen
Andere indicaties op het display:
Symbool -functie
Kookwekker De functie werkt.
Instellen dagtijd Het display geeft de huidige tijd aan.
Duur Het display geeft de benodigde
kooktijd weer.
Eindtijd Het display geeft aan wanneer de
kooktijd voorbij is.
Huishoudelijk Het display toont de temperatuur.
Tijdsindicatie Er wordt weergegeven hoe lang een
verwarmingsfunctie in werking is.
Druk tegelijkertijd op en om
de tijd te resetten.
Berekening Het apparaat berekent de berei-
dingsduur.
Voorverwarmindicatie Het display geeft de temperatuur in
het apparaat aan.
Indicatielampje snelver-
hitting
De functie is actief. Het verkort de
opwarmtijd.
Automatisch wegen Het display geeft weer dat het au-
tomatische weegsysteem actief is of
dat het gewicht kan worden gewij-
zigd.
Heat + Hold De functie is actief.
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het apparaat.
www.electrolux.com10
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat voor het eerste
gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het
stopcontact aansluit of na een
stroomstoring moet u de taal, het
contrast, de helderheid en de tijd instellen.
1. Druk op
of om de waarde in te
stellen.
2. Druk op
om te bevestigen.
5.3 Calibreren
Voor de beste resultaten met de functie:
Auto-Cooking, moet u het apparaat
kalibreren. De kalibratietijd is 4 uur.
Als u alleen handmatig koken
gebruikt, kunt u deze
procedure negeren.
Voorwaarden:
De temperatuur in de keuken dient
lager te zijn dan 35 °C.
Installeer het apparaat op zijn
permanente locatie.
Sluit het apparaat aan op de
stroomvoorziening en sluit het niet
meer af.
Als u de locatie van het apparaat of de
elektrische verbinding wijzigt,dient u
deze stappen opnieuw uit te voeren.
Calibreren:
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Basis instellingen
en druk op OK.
3. Selecteer de functie: Calibreren en
druk op OK.
Als u voor de eerste keer
kalibeert, kunt u de categorie
vanaf het bedieningspaneel
instellen of Auto Cooking
vanaf het hoofdmenu om de
procedure te starten: Auto-
Cooking.
LET OP!
Zorg ervoor dat het apparaat
is afgekoeld voordat u het
apparaat aanraakt.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Door de menu's navigeren
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk op of om de menu-optie
te selecteren.
3. Druk op om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde
terugkeren naar het
hoofdmenu met .
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Sym-
bool
Menu-item Applicatie
Verwarmingsfuncties Bestaat uit een lijst met verwarmingsfuncties.
Auto-Cooking Bestaat uit een lijst met automatische catego-
rieën.
NEDERLANDS
11
Sym-
bool
Menu-item Applicatie
Pyrolyse Pyrolysereiniging.
Basis instellingen U kunt dit gebruiken om andere functies in te
stellen.
Favoriet Bestaat uit een lijst met favoriete bereiding-
sprogramma's die door de gebruiker zijn ge-
maakt.
Speciaal Bestaat uit een lijst met extra verwarmingsfunc-
ties.
Submenu voor: Basis instellingen
Sym-
bool
Submenu Omschrijving
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie Als het apparaat aan staat, geeft het display de
huidige tijd weer wanneer u het apparaat uit-
schakelt.
Set + Go Als het AAN staat, kunt u in het venster Select-
eer opties de volgende functie selecteren: Set +
Go.
Heat + Hold Als het AAN staat, kunt u in het venster Select-
eer opties de volgende functie selecteren: Heat
+ Hold.
Verleng tijd Schakelt de functie Verleng tijd in en uit.
Contrast Past het contrast van het display in stappen
aan.
Helderheid Past de helderheid van het display in stappen
aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume Past het volume van de druktonen en signalen
stapsgewijs aan.
Toetsvolume Schakelt de toon van de aanraakvelden aan en
uit. Het geluid van de tiptoets aan/uit kan niet
worden uitgeschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
Reinigingsherinnering Herinnert u eraan dat u het apparaat moet
schoonmaken.
www.electrolux.com12
Sym-
bool
Submenu Omschrijving
Geurfilter Schakelt de functie in en uit. Voorkomt vieze
geurtjes tijdens het koken. Als de geurfilter is uit-
geschakeld, wordt deze regelmatig automatisch
schoongemaakt.
Calibreren Start de kalibratie.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Fabrieksinstellingen Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstel-
ling.
6.3 Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Applicatie
Multi hetelucht Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en
voedsel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40
°C lager in dan bij Boven- en onderwarmte.
Conventionele functie (Boven + Onderwarmte).
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruinen en een krokantere korst. Stel de
temperatuur 20 - 40 °C lager in dan voor de
functie: Conventionele functie (Boven + Onder-
warmte).
Conventionele functie
(Boven + Onderwarmte)
Voor het bakken en braden op 1 ovenniveau.
Lage temperatuur garen Voor het bereiden van bijzonder mals en sappig
braadvlees.
Onderwarmte Voor het bakken van cake met een knapperige
bodem en voor het inmaken van voedsel.
Multi hetelucht (vochtig) Voor het besparen van stroom als u droog ge-
bakken voedsel bakt en bereidt. Ook om ge-
bakken voedsel in bakblikken op één rekniveau
te bakken. Deze functie wordt gebruikt om de
energie-efficiëntieklasse vast te stellen overeen-
komstig EN50304.
ECO Braden Dankzij ECO-functies kunt u het energieverbruik
tijdens het koken optimaliseren. Het is daarom
nodig om de kooktijd eerst in te stellen. Voor
meer informatie over de aanbevolen instellingen
raadpleegt u de kooktabellen met de equivalente
functie.
NEDERLANDS
13
Verwarmingsfunctie Applicatie
Bevroren gerechten Voor kant-en-klaar gerechten zoals patat, aar-
dappelkroketten, loempia's.
Grill Om vlak voedsel te grillen en te toasten.
Grill intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote
hoeveelheden en voor het maken van toast.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of
gevogelte met botten op 1 niveau. Ook om te
gratineren en te bruinen.
6.4 Speciaal
Verwarmingsfunctie Applicatie
Brood bakken Om brood te bakken.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappelgratin.
Ook om te gratineren en te bruineren.
Deeg laten rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat
het wordt gebakken.
Borden warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augurken.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit (zoals ap-
pels, pruimen, perziken) en groenten (zoals to-
maten, courgette of champignons).
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Om bevroren gerechten te ontdooien.
6.5 Een verwarmingsfunctie
starten
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu:
Verwarmingsfuncties.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Stel de verwarmingsfunctie in.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Stel de temperatuur in.
7. Druk op om te bevestigen.
www.electrolux.com14
6.6 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie
inschakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt.
6.7 Indicatielampje snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd.
Als u de functie wilt activeren, houdt u 3
seconden ingedrukt. De opwarmindicator
brandt.
6.8 Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt, geeft
het display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Tabel klokfuncties
Klokfunctie Applicatie
Kookwekker Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en
30 minuten). Deze functie heeft geen inv-
loed op de werking van het apparaat.
Gebruik om de functie in te schakelen.
Druk op of om de minuten in te
stellen en op om te starten.
Duur Om de lengte van een bepaalde actie te be-
palen (max. 23h 59 min.).
Eindtijd Voor het instellen van de uitschakeltijd van
een verwarmingsfunctie (max. 23 uur en 59
min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5
seconden.
Als u de klokfuncties
gebruikt: Duur, Eindtijd,
schakelt het apparaat de
warmte-elementen na 90 %
van de ingestelde tijd uit. Het
apparaat gebruikt de
restwarmte om het
kookproces voor te zetten
totdat de tijd is verstreken (3 -
20 minuten).
NEDERLANDS
15
7.2 De klokfuncties instellen
Voordat u de functies
gebruikt: Duur, Eindtijd,
moet u de
verwarmingsfunctie en de
temperatuur eerst
instellen. Het apparaat
wordt automatisch
uitgeschakeld.
U kunt de functies
gebruiken: Duur en
Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken als u wilt dat
het apparaat op een later
tijdstip wordt geactiveerd
of juist uitgezet.
De functies: Duur en
Eindtijd werken niet als u
de vleesthermometer
gebruikt.
1. Stel de verwarmingsfunctie in.
2. Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3. Druk op
of om de gewenste
tijd in te stellen.
4. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld. Op het display verschijnt
een melding.
5. Druk op een tiptoets om het signaal uit
te schakelen.
7.3 Heat + Hold
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie: Duur wordt ingesteld.
De functie: Heat + Hold houdt het
voorbereide gerecht gedurende 30
minuten warm op 80 °C. Deze functie
wordt ingeschakeld wanneer de bak- of
braadprocedure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in het
menu: Basis instellingen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer de verwarmingsfunctie.
3. Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Heat + Hold.
5. Druk op
om te bevestigen.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie blijft aan staan als u de
verwarmingsfuncties verandert.
7.4 Verleng tijd
De functie: Verleng tijd zorgt dat de
verwarmingsfunctie door blijft gaan als de
Duur is ge?ndigd.
Van toepassing op alle
verwarmingsfuncties met
Duur of Automatisch wegen.
Niet van toepassing op
verwarmingsfuncties met de
vleesthermometer.
1. Wanneer de bereidingstijd is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op
een tiptoets.
Op het display wordt het bericht
weergegeven.
2. Druk op om te activeren of om
te annuleren.
3. Stel de lengte van de functie in.
4. Druk op .
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Auto-Cooking
Om automatische programma's te
gebruiken, dient u het apparaat te
kalibreren.
Dit apparaat heeft automatische
programma's voor koken. U kiest een
categorie op het bedieningspaneel.
www.electrolux.com16
Raadpleeg de Voedselindex die bij het
apparaat meegeleverd is voor de
overeenkomst tussen de kookcategorieën
en de voorbeeldgerechten. Gebruik deze
als kookhulp. Automatische programma's
gebruiken vooraf ingestelde temperaturen,
ovenfuncties en tijd.
Gebruik de aanbevolen
accessoires. Zie het
hoofdstuk 'Nuttige
aanwijzingen en tips'.
Auto-Cooking: categorieën
Symbool Categorie
Bakken
Braden
Kant-en-klaar gerecht
Ovengerechten
Pizza
1. Schakel het apparaat in.
2. Kies het gerecht en de categorie uit de
voedselindex.
3. Kies de categorie op het
bedieningspaneel.
4. Volg de informatie op het display.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Vleesthermometer
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of originele
vervangende onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de stekker
moet in het stopcontact
blijven.
1. Schakel het apparaat in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting op
de voorkant van het apparaat.
NEDERLANDS
17
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer.
4. Druk in minder dan 5 seconden op
of om de kerntemperatuur in te
stellen.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van de
hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C) en de
bediening. Het apparaat berekent de
eindtijd in ongeveer 30 minuten.
6. Om de kerntemperatuur te wijzigen
druk op .
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
7. Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
8. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het stopcontact
en haal het vlees uit de oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet.
Gevaar voor brandwonden.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
vleesthermometer.
9.2 Accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrail.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en het
rooster op de roostersteun er boven.
www.electrolux.com18
Alle accessoires hebben
links en rechts bovenaan
kleine inkepingen om de
veiligheid te verhogen.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen.
Door de verhoogde lijst
die om het rooster loopt,
is kookgerei beveiligd
tegen wegglijden.
9.3 Telescopische geleiders - de
ovenaccessoires plaatsen
LET OP!
Zorg dat u de telescopische
geleiders helemaal naar
achteren schuift, voordat u
de ovendeur sluit.
Bakrooster:
Plaats het bakrooster op de telescopische
geleiders zodat de pootjes naar beneden
zijn gericht.
Door de verhoogde lijst die
om het rooster loopt is het
kookgerei bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Bakplaat of diepe braadpan:
Plaats de bakplaat of braadpan op de
telescopische geleiders.
Bakrooster en braadpan samen:
Plaats het bakrooster op de braadpan.
Plaats het rooster en de diepe pan op de
telescopische geleiders.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie
opslaan. De instellingen zijn beschikbaar in
het menu: Favoriet. U kunt 20
programma's opslaan.
Een programma opslaan
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel een verwarmingsfunctie in in het
menu: Auto-Cooking.
3. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display het volgende weergeeft:
OPSLAAN.
NEDERLANDS
19
4. Druk op om te bevestigen.
Het display geeft de eerste vrije
geheugenpositie weer.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
7. Tik op of om de letter te
wijzigen.
8. Druk op .
De volgende letter knippert.
9. Herhaal stap 7 indien nodig.
10. Druk op
en houdt de knop
ingedrukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie overschrijven.
Wanneer het display de eerste vrije
geheugenpositie aangeeft, tik op of
en druk op om een bestaand
programma te overschrijven.
U kunt de naam van een programma
wijzigen in het menu: Wijzig
programmanaam.
Het programma inschakelen
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Favoriet.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer de naam van uw favoriete
programma.
5. Druk op
om te bevestigen.
Druk op om rechtstreeks naar het
menu te gaan: Favoriet.
10.2 Gebruik van het Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het apparaat
per ongeluk in werking wordt gesteld.
Als de pyrolysefunctie actief
is, wordt de deur automatisch
vergrendeld.
Er verschijnt een melding op
het display als u een tiptoets
aanraakt.
1. Schakel het apparaat in.
2. Tik op
.
3. Druk tegelijkertijd op en totdat
het display een bericht weergeeft.
Om het Kinderslot te deactiveren, herhaal
stap 2.
10.3 Toetsblokkering
Deze functie voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld. U kunt de functie alleen
inschakelen als het apparaat in werking is.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: Toetsblokkering.
4. Druk op om te bevestigen.
Als de pyrolysefunctie werkt,
is de deur vergrendeld en
verschijnt het sleutelsymbool
in het display.
Druk om de functie uit te schakelen op .
Op het display verschijnt een melding.
Druk herhaaldelijk op en vervolgens op
om te bevestigen.
Als u het apparaat
uitschakelt, wordt de functie
ook uitgeschakeld.
10.4 Set + Go
Met deze functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van de
tiptoets gebruiken.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: Duur.
4. Stel de tijd in.
5. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Set + Go.
6. Druk op om te bevestigen.
Tik op een tiptoets (behalve voor ) om
de functie te starten: Set + Go. De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
www.electrolux.com20
Toetsblokkering is aan
wanneer de
verwarmingsfunctie actief
is.
Het menu: Basis
instellingen stelt u in staat
de volgende functie in en
uit te schakelen: Set + Go.
10.5 Automatische uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt het
apparaat na bepaalde tijd automatisch uit
als er een ovenfunctie in werking is en u
geen instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
250 - maximum 1.5
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies: Binnenverlichting,
vleesthermometer,Eindtijd,
Duur.
10.6 Helderheid van het display
Er zijn twee standen voor de helderheid
van het display:
Helderheid 's nachts - wanneer het
apparaat uit staat, is de helderheid van
het display tussen 22:00 en 06:00
lager.
Helderheid overdag:
als het apparaat aan staat.
als u tijdens helderheid 's nachts
een tiptoets aanraakt (behalve
AAN/UIT), keert het display
gedurende 10 seconden terug
naar helderheid voor overdag.
als het apparaat uit staat en u de
volgende functie hebt ingesteld:
Kookwekker. Wanneer de functie
eindigt, keert het display terug naar
helderheid voor 's nachts.
10.7 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en baktijden
in de tabellen zijn slechts als
richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten
en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten.
11.1 Auto-Cooking - Bakken
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Cake, zacht Springvorm Bakrooster Gebruik boter met
weinig of geen vet.
Vlechtbrood - Bakplaat 1 stuk
NEDERLANDS
21
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Cake bakplaat - Bakplaat Vul het bakje volle-
dig. Gebruik niet de
braadpan.
Cake bakblik Cake bakblik Rooster Voor verschillende
soorten cake die u
in bakblikken kunt
bereiden.
Taart Taartvorm
Springvorm
Rooster Taarten met weinig
vulling, bijv. jam.
Taart/Quiche Quiche-vorm
Springvorm
Taartvorm
Rooster -
Strudel - Bakplaat 1 stuk
Vruchtencake Rechthoekig blik
Springvorm
Rooster Met gedroogd fruit.
Gebak:
- Zoet - Bakplaat Meerdere stuks.
- Pikant - Bakplaat Meerdere stuks.
Brood:
- Bakblik Broodvorm Rooster 1 blik
- Bakplaat - Bakplaat 1 blik
- Pita - Bakplaat 1 of 2 stuks
(b.v. stokbroden)
Broodjes:
- Luxe broodjes - Bakplaat Meerdere kleine
stukjes.
- Zoet - Bakplaat Meerdere kleine
stukjes, bijv. zoete
broodjes.
Cake specialiteit:
- Victoria Sponge
Cake
- - Engelse specialiteit
www.electrolux.com22
11.2 Auto-Cooking - Braden
Rundvlees/Wild/Lamsvlees
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Biefstuk Braadslede Vleesthermometer en
diepe pan
Selecteer de gewenste
bereiding (rauw, medium
of doorbakken).
Scandinavisch run-
dvlees
Braadslede Vleesthermometer en
diepe pan
Selecteer de gewenste
bereiding (rauw, medium
of doorbakken).
Gebraden vlees Braadslede Braadpan Stel het gewicht in. Doe
een deksel op de pan.
Lamsrug, medium Braadslede Vleesthermometer en
diepe pan
-
Geroosterd lamsv-
lees
Braadslede Braadpan Stel het gewicht in.
Wild Braadslede Vleesthermometer en
diepe pan
-
Geroosterd wild Braadslede Braadpan Stel het gewicht in. Doe
een deksel op de pan.
Gevogelte/Vis
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Gevogelte, uitge-
beend
Braadslede Vleesthermometer en
diepe braadpan
-
Hele kip Braadslede Braadpan Stel het gewicht in.
Kippenvleugels Braadslede Braadpan Stel het gewicht in.
Kippenpoten Braadslede Braadpan Stel het gewicht in.
Hele kalkoen Braadslede Braadpan Stel het gewicht in.
Hele eend Braadslede Braadpan Stel het gewicht in.
Hele gans Braadslede Braadpan Stel het gewicht in.
Hele vis Braadslede Vleesthermometer en
diepe braadpan
-
Varkensvlees/Kalfsvlees
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Varkensrug Braadslede Vleesthermometer
en diepe braadpan
-
Varkensrug Braadslede Braadpan Stel het gewicht in.
NEDERLANDS
23
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Kalfsrug Braadslede Vleesthermometer
en diepe braadpan
-
Geroosterd kalfsv-
lees
Braadslede Braadpan Stel het gewicht in.
Doe een deksel op
de pan.
11.3 Auto-Cooking - Kant-en-klaar gerecht
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Patat, bevroren - Bakplaat Aardappelgerechten
zoals frieten, aar-
dappelschijfjes of
kroketten.
Gebak, bevroren:
- Zoet - Bakplaat Meerdere kleine
stukjes.
- Pikant - Bakplaat Meerdere kleine
stukjes.
Gebak, vers
- Zoet - Bakplaat Meerdere kleine
stukjes.
- Pikant - Bakplaat Meerdere kleine
stukjes.
Broodjes/Stokbrood Meerdere kleine
stukjes.
- Bevroren - Bakplaat Meerdere kleine
stukjes.
- Ongebakken - Bakplaat -
Vis/Vlees, bevroren:
- Gegratineerde vis Hittebestendige
schaal
Rooster -
- Vis/Vlees, gepa-
neerd
- Bakplaat Meerdere kleine
stukjes, bijv. vis-
sticks, cordon bleu.
Taart/Quiche, bev-
roren
- Bakplaat -
Aardappel gerecht:
- Bevroren Hittebestendige
schaal
Rooster -
www.electrolux.com24
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
- Vers Hittebestendige
schaal
Rooster -
Pasta gerecht:
- Bevroren Hittebestendige
schaal
Rooster -
- Vers Hittebestendige
schaal
Rooster -
Rijst gerecht:
- Bevroren Hittebestendige
schaal
Rooster Voorgekookte rijst.
- Vers Hittebestendige
schaal
Rooster Voorgekookte rijst.
Vegetarisch gerecht:
- Bevroren Hittebestendige
schaal
Rooster -
- Vers Hittebestendige
schaal
Rooster -
Strudel, bevroren - Bakplaat 1 of 2 stuks.
Snack - Bakplaat Meerdere kleine
stukjes.
11.4 Auto-Cooking - Ovengerechten
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Visstoofschotel:
- Stoofschotel, hoog Hittebestendige
schaal
Rooster minder dan 4 cm.
- Stoofschotel, laag Hittebestendige
schaal
Rooster minder dan 4 cm.
Aardappel gerecht Hittebestendige
schaal
Rooster -
Pasta gerecht Hittebestendige
schaal
Rooster Aan het einde van
de bereidingstijd be-
strooien met Parme-
zaanse kaas.
Vegetarisch gerecht Hittebestendige
schaal
Rooster -
NEDERLANDS
25
Gerecht Ovengerei Accessoires Opmerkingen
Rijst gerecht Hittebestendige
schaal
Rooster Voorgekookte rijst.
Zoet gerecht Hittebestendige
schaal
Rooster -
Soufflé:
- Groot bakblik Hittebestendige
schaal
Rooster -
- Klein bakblik In kleine vormpjes Rooster Meerdere vormpjes.
Gratineren Hittebestendige
schaal
Rooster Aan het einde van
de bereidingstijd be-
strooien met Parme-
zaanse kaas.
11.5 Auto-Cooking - Pizza
Gerecht Accessoires Opmerkingen
Pizza, vers:
- Dik Bakplaat Dikke bodem, veel garner-
ing (Amerikaanse stijl).
- Dun Bakplaat Dunne bodem, weinig gar-
nering (Italiaanse stijl).
- Calzone Bakplaat -
Pizza, bevroren: Bakplaat Pizzabodem, niet geheel af-
gebakken en zonder gar-
nering.
- Voorgebakken Bakplaat Pizzabodem, niet geheel af-
gebakken en zonder gar-
nering.
- Niet voorgebakken Bakplaat Zonder extra garnering.
- Calzone Bakplaat -
Pizza, vers Voorgebakken Bakplaat -
Pizza snack Bakplaat -
11.6 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
www.electrolux.com26
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven- en
onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg en
bedek de kom met een natte
keukenhanddoek of plastic folie Plaats een
bakrooster op niveau één en schuif de
schaal erin. Sluit de deur en stel de functie
in: Deeg laten rijzen. Stel de benodigde tijd
in.
11.7 Bakken
Uw oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het
apparaat dat u tot nu toe gebruikt
heeft. Pas uw normale instellingen
(temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.8 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake
is niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere temper-
atuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
NEDERLANDS
27
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig
over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven bak-
tijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur een beetje ho-
ger in.
11.9 Bakken op één niveau:
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Tulband / brio-
che
Multi hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge-
bak/vruchten-
cake
Multi hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Fatless sponge
cake / Biscuit-
taart zonder vet
Multi hetelucht 140 - 150 35 - 50 2
Fatless sponge
cake / Biscuit-
taart zonder vet
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
160 35 - 50 2
Taartbodem
van zandtaart-
deeg
Multi hetelucht
170 - 180
1)
10 - 25 2
Taartbodem -
zacht cakedeeg
Multi hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Multi hetelucht 160 60 - 90 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
180 70 - 90 1
www.electrolux.com28
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kwarktaart Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak op bakplaat
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vlechtbrood/
broodkrans
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
160 - 180
1)
50 - 70 2
Brood (rogge-
brood):
1. Eerste deel
van het
bakproces.
2. Tweede
deel van het
bakproces.
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Roomsoezen/
tompoezen
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
190 - 210
1)
20 - 35 3
Koninginnen-
brood (opger-
olde cake met
jam)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Amandelcake/
suikertaart
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/
sponsdeeg)
2)
Multi hetelucht 150 35 - 55 3
NEDERLANDS
29
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/
sponsdeeg)
2)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
170 35 - 55 3
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hetelucht 160 - 170 40 - 80 3
Gistcake met
delicate garner-
ing (bijvoorbeeld
kwark, room,
puddingvulling)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
160 - 180
1)
40 - 80 3
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes Multi hetelucht 150 - 160 10 - 20 3
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Gebakreepjes
Multi hetelucht 140 20 - 35 3
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Gebakreepjes
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
160
1)
20 - 30 3
Koekjes ge-
maakt van roer-
deeg
Multi hetelucht 150 - 160 15 - 20 3
Eiwitgebak,
schuimgebak
Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Multi hetelucht 100 - 120 30 - 50 3
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader-
deeggebak
Multi hetelucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Multi hetelucht
160
1)
10 - 25 3
Broodjes Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
190 - 210
1)
10 - 25 3
www.electrolux.com30
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
Multi hetelucht
150
1)
20 - 35 3
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
170
1)
20 - 30 3
1)
Oven voorverwarmen.
11.10 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Pastaschotel Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ges-
molten kaas
Multi hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete oven-
schotels
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde
groente
Multi hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.11 Multi hetelucht (vochtig)
Gerecht
Soort gerecht
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 2
Lasagne 180 - 200 45 - 60 2
NEDERLANDS
31
Gerecht
Soort gerecht
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 2
Zoete gerechten 180 - 200 45 - 60 2
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
Vlechtbrood/broodkrans 170 - 190 40 - 50 2
Kruimeltaart (droog) 160 - 170 20 - 40 3
Koekjes gemaakt van gist-
deeg
160 - 170 20 - 40 2
11.12 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi hetelucht.
Gebak op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 posities 3 posities
Roomsoezen/
tompoezen
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 posities 3 posities
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Deegreepjes
140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 / 5
Koekjes ge-
maakt van roer-
deeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4 -
Eiwitgebak,
schuimgebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
www.electrolux.com32
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 posities 3 posities
Klein blader-
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
150
1)
23 - 40 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.13 Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis
met kerntemperaturen lager dan 65 °C
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet varkensbraadstuk.
U kunt de vleesthermometer gebruiken
om te garanderen dat het vlees de
correcte kerntemperatuur heeft (zie de
tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80 °C en
150 °C. De standaard is 90 °C. Nadat de
temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80 °C. Gebruik deze functie
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen als
u gebruik maakt van de
functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees in een diepe braadpan
in de oven op het bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
temperatuur garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
Gerecht Aantal Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Biefstuk 1000 – 1.500 g 120 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1000 – 1.500 g 120 90 - 150 3
Geroosterd
kalfsvlees
1000 – 1.500 g 120 120 - 150 1
Steaks 200 – 300 g 120 20 - 40 3
11.14 Pizza hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne korst)
200 - 230
1)2)
15 - 20 2
Pizza (met veel gar-
nering)
180 - 200 20 - 30 2
NEDERLANDS
33
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine 170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Appeltaart, gedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
230 - 250
1)
10 - 20 2
Bladerdeegtaart
160 - 180
1)
45 - 55 2
Flammekuchen (piz-
za-achtig gerecht uit
de Elzas)
230 - 250
1)
12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
180 - 200
1)
15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
11.15 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
www.electrolux.com34
11.16 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees 1 – 1,5 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
230 120 - 150 1
Rosbief of os-
sehaas: rood
per cm dikte Circulatiegrill
190 - 200
1)
5 - 6 1
Rosbief of os-
sehaas: medi-
um
per cm dikte Circulatiegrill
180 - 190
1)
6 - 8 1
Rosbief of os-
sehaas: gaar
per cm dikte Circulatiegrill
170 - 180
1)
8 - 10 1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouderstuk /
nekstuk / ham-
lap
1 – 1,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kotelet / rib-
betje
1 – 1,5 kg Circulatiegrill 170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood 750 g - 1 kg Circulatiegrill 160 - 170 50 - 60 1
Varkensschen-
kel (voorge-
kookt)
750 g - 1 kg Circulatiegrill 150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Hoeveel-
heid (kg)
Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
1 Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kalfsschen-
kel
1.5 - 2 Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
NEDERLANDS
35
Lamsvlees
Gerecht Hoeveel-
heid (kg)
Functie Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1.5 Circulatiegrill 150 - 170 100 - 120 1
Lamsrug 1 - 1.5 Circulatiegrill 160 - 180 40 - 60 1
Game
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazerug tot 1 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
230
1)
30 - 40 1
Reerug, her-
tenrug
1,5 – 2 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
210 - 220 35 - 40 1
Reebout,
hertenbout
1,5 – 2 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stukken ge-
vogelte
200 – 250 g
p.p.
Circulatiegrill 200 - 220 30 - 50 1
Halve kip 400 – 500 g
p.p.
Circulatiegrill 190 - 210 35 - 50 1
Kip, haantje 1 – 1,5 kg Circulatiegrill 190 - 210 50 - 70 1
eend 1,5 – 2 kg Circulatiegrill 180 - 200 80 - 100 1
gans 3,5 – 5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 180 1
Turkije 2,5 – 3,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Turkije 4 – 6 kg Circulatiegrill 140 - 160 150 - 240 1
www.electrolux.com36
Vis (gestoomd)
Gerecht Hoeveel-
heid (kg)
Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis 1 - 1.5 Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
210 - 220 40 - 60 1
11.17 Grill
Grill alltijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te
vangen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grilfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
1e kant 2e kant
Biefstuk 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill intens
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 8 - 10 6 - 8 4
Varkenshaas 10 - 12 6 - 10 4
Worstjes 10 - 12 6 - 8 4
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 4
Toast / Geroosterd
brood
1)
1 - 3 1 - 3 5
Brood met iets erop 6 - 8 - 4
1)
Oven voorverwarmen.
NEDERLANDS
37
11.18 Bevroren gerechten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza,
bevroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bev-
roren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 3
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappel partjes 220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne/Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
Lasagne / Cannello-
ni, bevroren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Temperatuur
(°C)
Pizza, bevroren Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
of Circulatiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Baguettes Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaarten Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
11.19 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau vanaf
de bodem.
www.electrolux.com38
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Aantal Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aard-
beien
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren sla-
groom.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.20 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rek van de bodem
van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen /
rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
NEDERLANDS
39
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augurk-
en
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.21 Drogen
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier belegde
plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de deur
en laat het één nacht afkoelen om het
drogen te voltooien.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 posities
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddestoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 posities
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
www.electrolux.com40
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 posities
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
11.22 Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 2
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Brioche 180 - 200 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 2
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 2
11.23 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
NEDERLANDS
41
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Opeenhopingen van
vetten of andere voedselresten kunnen
brand veroorzaken. Het risico is hoger
voor de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek en een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
12.2 Verwijderbare inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
2. Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
www.electrolux.com42
1
2
Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
De pinnetjes op de
telescopische geleiders
moeten naar voren wijzen.
12.3 Pyrolyse
LET OP!
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails.
De
pyrolysereinigingsprocedure
kan niet worden gestart:
U heeft de stekker van de
vleesthermometer niet uit de
aansluiting gehaald.
U heeft de ovendeur niet helemaal
gesloten.
Verwijder de ergste voedselresten met de
hand.
LET OP!
Gebruik als er andere
apparaten in dezelfde kast
zijn geïnstalleerd deze niet
tijdens de functie: Pyrolyse.
Dit kan het apparaat
beschadigen.
1. Reinig de binnenkant van de deur met
warm water om te voorkomen dat
resten inbranden door hete lucht.
2. Activeer het apparaat en kies de
functie in het hoofdmenu. Pyrolyse.
Druk op om te bevestigen.
3. Stel de duur in voor de
reinigingsprocedure:
Optie Omschrijv-
ing
Kort 1 uur voor
een lage
mate van vuil
Normaal 1 uur 30 min
voor een nor-
male vuil-
graad
Intensief 2 uur 30 min
voor een
hoge vuil-
graad
4. Raak aan om te bevestigen.
Wanneer de pyrolysereiniging
start, wordt de deur van het
apparaat vergrendeld.
Schakel het apparaat uit om
de pyrolyse te stoppen
voordat het is voltooid.
WAARSCHUWING!
Nadat de functie voltooid is,
is het apparaat erg heet. Laat
het apparaat afkoelen. Er
bestaat gevaar voor
brandwonden.
Als de functie is voltooid, blijft
de deur vergrendeld tijdens
de afkoelfase. Sommige
apparaatfuncties zijn tijdens
de afkoelfase niet
beschikbaar.
12.4 De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne glazen
paneel verwijderen om het schoon te
maken. Het aantal glasplaten verschilt per
model.
NEDERLANDS
43
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit
het apparaat. De deur is
zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek weg van het
apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de bovenkant
vast en trek deze een voor een
omhoog uit de geleiding.
9.
Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Als u de glasplaten en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten.
12.5 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en de
ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los voordat
u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
De bovenlamp
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
www.electrolux.com44
Het zijlampje
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het afdekglas
te verwijderen.
3. Reinig het afdekglas.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Plaats het afdekglas terug.
6. De linker inschuifrails installeren.
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
13.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschak-
eling is actief.
Raadpleeg "Automatisch
uitschakelen".
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti-
veerd.
Raadpleeg "Het kinderslot
gebruiken".
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
NEDERLANDS
45
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
De oven wordt niet warm. De zekering is doorge-
brand.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt u
contact op met een er-
kende installateur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vlees-
thermometer is niet goed in
de aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het display toont een fout-
code die niet in deze lijst
voorkomt.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en
schakel deze weer in
Neem contact op met
de klantenservice wan-
neer de foutcode op-
nieuw wordt weergeg-
even.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het be-
reiden niet langer dan 15 -
20 minuten in de oven
staan.
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. TECHNISCHE INFORMATIE
14.1 Technische gegevens
Spanning 220 – 240 V
Frequentie 50 Hz
www.electrolux.com46
15. ENERGIEZUINIGHEID
15.1 Productfiche en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Electrolux
Modelidentificatie
EOY5851AAX
EOY5851AOX
Energie-efficiëntie Index 92.9
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.99 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.79 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 71 l
Soort oven Inbouwoven
Massa
EOY5851AAX 41.0 kg
EOY5851AOX 41.0 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - Deel 1: Reeksen, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor
prestatiemeting.
15.2 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die u helpen
energie te besparen tijdens het dagelijks
koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed
is gesloten als het apparaat werkt
en houd de deur tijdens de
bereiding zo veel mogelijk
gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen.
Zet indien mogelijk het eten in de
oven zonder voor te verwarmen.
Verlaag bij een bereidingsduur
langer dan 30 minuten de
oventemperatuur met minimaal 3 -
10 minuten, afhankelijk van de
bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven
zorgt ervoor dat het gerecht wordt
voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken
om ander eten op te warmen.
Bereiding met hete lucht - gebruik
indien mogelijk de bereidingsfuncties
met hete lucht om energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden,
als een programma met tijdselectie
(Duur, Eindtijd) in werking is en de
bereidingstijd langer is dan 30
minuten, de
verwarmingselementen
automatisch 10% eerder
uitgeschakeld. De lamp en
ventilator blijven wel werken.
Bereiding met de lamp uit - schakel
de lamp uit tijdens de bereiding en
schakel de lamp alleen in indien nodig.
Eten warm houden - kies de laagste
temperatuur als u de restwarmte wilt
gebruiken om eten warm te houden.
Het display toont de
restwarmtetemperatuur.
Eco-functies - zie
"Verwarmingsfuncties".
NEDERLANDS
47
Bij gebruik van de functie: Multi
hetelucht (vochtig), dooft de
verlichting na 30 seconden. Vervolgens
schakelt u de oven opnieuw in.
Als u de Eco-functies, gebruikt,
schakelt de lamp uit. Vervolgens
schakelt u de oven opnieuw in.
16. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid
te beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
*
www.electrolux.com48
NEDERLANDS
49
www.electrolux.com50
NEDERLANDS
51
www.electrolux.com/shop
867314205-B-442014
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Electrolux EOY5851AAX Handleiding

Type
Handleiding