11
de blender gebruiken
1
Zet de afsluitring in de messeneenheid – zorg dat de ring correct in de
g
roef wordt geplaatst.
●
Het apparaat lekt wanneer de afsluitring beschadigd is of niet
g
oed is aangebracht.
2
Houd de onderkant van de messeneenheid vast en plaats de messen in
de beker – draai naar links om de messen te vergrendelen .
3
Doe de ingrediënten in de beker.
4
Plaats het deksel op de beker en duw erop om hem goed vast te zetten .
Zet de vuldop erop.
●
V
oordat u de blender op het motorblok zet, moet u controleren
o
f de snelheidstoets in de 0-stand staat en het Auto-lampje uit
is. Als de snelheidstoets niet op de 0-stand staat of Auto is
g
eselecteerd, begint de blender te werken zodra de blender
o
p het motorblok wordt gezet.
5 Zet de blender op het motorblok met het handvat naar rechts en draai de
b
lender naar rechts om hem te vergrendelen .
●
H
et apparaat werkt niet als de blender onjuist geplaatst is op
de vergrendeling.
6
Gebruik de toets Auto of selecteer een snelheid (zie de tabel met
a
anbevolen snelheden) of gebruik de pulseertoets.
veiligheid
●
Vloeistoffen eerst tot kamertemperatuur laten afkoelen
v
oordat u ze in de blender verwerkt.
●
Wees voorzichtig wanneer u de messen hanteert en raak het snijvlak van de
m
essen bij het reinigen niet aan.
●
Laat de blender uitsluitend voorzien van deksel lopen.
●
G
ebruik de beker uitsluitend met de bijgeleverde messen.
●
De blender nooit leeg gebruiken.
●
Om een lange levensduur van uw blender te garanderen, mag u hem nooit
langer dan 60 seconden achtereen gebruiken.
●
Smoothie-recepten – verwerk nooit bevroren ingrediënten die tijdens de
bevriezing tot een vaste massa gevormd zijn; breek de massa op voor u
hem aan de beker toevoegt.
tips
●
Bij de bereiding van mayonaise plaatst u alle ingrediënten, met uitzondering
van de olie, in de blender. Verwijder de vuldop. Giet de olie vervolgens
langzaam door de opening in het deksel op het draaiende apparaat.
●
Bij dikke mengsels, zoals patés en dips, moet u de wand van het apparaat
misschien schoonschrapen. Als het mengsel moeilijk verwerkt kan worden,
voegt u meer vloeistof toe.
●
Verbrijzelen van ijsblokjes – pulseer in korte pulsen tot het ijs de gewenste
consistentie bereikt heeft.
●
Het apparaat werkt niet als de blender onjuist geplaatst is.
●
Droge ingrediënten mengen – in stukken snijden, de vuldop verwijderen, en
de stukken één voor één op het draaiende mes laten vallen. Houd uw
handen over de opening. Voor het beste resultaat het apparaat regelmatig
legen.
●
Gebruik de blender niet om voedsel in te bewaren. Zorg dat deze zowel
voor als na gebruik leeg is.
●
Meng nooit meer dan 1,5 liter - of minder voor schuimende vloeistoffen
zoals milkshakes.
multimolen (indien meegeleverd)
Gebruik de molen om droge ingrediënten zoals noten en koffiebonen te
verwerken; de molen is ook geschikt om verschillende specerijen te malen,
zoals:
zwarte peperkorrels, kardemomzaden, komijnzaden, korianderzaden,
venkelzaden, verse gemberwortel, verse chilipepers en hele kruidnagels.
het gebruik van uw multimolen
1 Doe de ingrediënten in de beker. Vul de beker maximaal voor de helft.
2 Zet de afdichtring op de messeneenheid .
3 Houd de onderkant van de messeneenheid vast en plaats de messen in de
beker – draai naar links om de messen te vergrendelen .
4 Zet de molen op het motorblok en draai naar rechts om hem vast te zetten
.
5 Gebruik de toets Auto of selecteer een snelheid (raadpleeg de tabel met
aanbevolen snelheden).
v
eiligheid
●
B
reng nooit de messeneenheid op het apparaat aan zonder dat de beker is
aangebracht.
●
S
chroef de beker nooit los terwijl de multimolen op uw apparaat is
a
angebracht.
●
Raak de scherpe messen niet aan. Houd de messeneenheid uit de buurt
v
an kinderen.
●
V
erwijder de multimolen pas als de messen volledig tot stilstand zijn
gekomen.
●
O
m een lange levensduur van uw molen te garanderen, mag u hem nooit
l
anger dan 60 seconden achtereen gebruiken. Schakel het apparaat uit
zodra u de juiste consistentie hebt verkregen.
●
H
et apparaat werkt niet als de molen onjuist is bevestigd.
●
V
erwerk geen geelwortel (kurkuma) in de molen; dit is te hard en kan de
messen beschadigen.
tips
●
V
oor het beste resultaat bij de verwerking van specerijen, raden we aan dat
u
niet meer dan 100 g tegelijk in de molen verwerkt.
●
Hele specerijen houden hun aromatische stoffen veel langer vast dan
g
emalen specerijen; u kunt dus het best een kleine hoeveelheid tegelijk
m
alen, zodat het aroma bewaard blijft.
●
Om de maximale hoeveelheid aroma en essentiële oliën te laten vrijkomen,
k
unt u de specerijen het best roosteren voordat u ze maalt.
●
H
ak de gember in kleine stukken voordat u hem verwerkt.
●
Voor het beste resultaat raden we u aan de minikom te gebruiken als u
k
ruiden hakt.
het gebruik van de hulpstukken
snijmes/ deeggereedschap
Het snijmes is het meest veelzijdige van alle hulpstukken. De verwerkingstijd
bepaalt de verkregen structuur. Gebruik de pulseerknop voor een grovere
structuur.
Gebruik het snijmes voor het bakken van taarten en gebak, het hakken van
rauw en gekookt vlees, groenten, noten, paté, dipsauzen, gepureerde
soepen en verder om biscuits en brood te verkruimelen.
Gebruik het deeggereedschap voor gegiste deegmengsels.
nuttige tips
snijmes
●
Snijd producten zoals vlees, brood en groenten in blokjes van ongeveer 2
cm voor verwerking.
●
Biscuits moeten in stukken worden gebroken en in de invoerkoker
ingebracht terwijl de machine draait.
●
Bij het bereiden van gebak, gebruik vet dat direct uit de ijskast in blokjes van
2 cm is gesneden.
●
Zorg ervoor de producten niet te fijn te bewerken.
deeg gereedschap
●
Plaats de droge ingrediënten in de kom en giet de vloeistof in de
invoerkoker terwijl de machine draait. Ga door totdat er zich een elastische
deegbal heeft gevormd. Dit duurt 45 - 60 seconden.
●
Kneed het deeg opnieuw, alleen nu met de hand. Het wordt niet aanbevolen
om het herkneden in de kom uit te voeren aangezien de keukenmachine daar
instabiel van kan worden.
10