het gebruik van de hulpstukken
snijmes/ deeggereedschap
Het snijmes is het meest veelzijdige van alle hulpstukken. De
verwerkingstijd bepaalt de verkregen structuur. Gebruik de
pulsknop voor een grovere structuur.
Gebruik het snijmes voor het bakken van taarten en gebak,
het hakken van rauw en gekookt vlees, groenten, noten,
paté, dipsauzen, gepureerde soepen en verder om biscuits
en brood te verkruimelen. Het kan ook worden gebruikt om
gegiste deegmengsels te maken indien het
deeggereedschap niet is bijgeleverd.
Gebruik het deeggereedschap voor gegiste deegmengsels.
nuttige tips
snijmes
●
Snijd producten zoals vlees, brood en groenten in blokjes
van ongeveer 2 cm voor verwerking.
●
Biscuits moeten in stukken worden gebroken en in de
invoerkoker ingebracht terwijl de machine draait.
●
Bij het bereiden van gebak, gebruik vet dat direct uit de
ijskast in blokjes van 2 cm is gesneden.
●
Zorg ervoor de producten niet te fijn te bewerken.
deeg gereedschap
●
Plaats de droge ingrediënten in de kom en giet de vloeistof
in de invoerkoker terwijl de machine draait. Ga door totdat er
zich een elastische deegbal heeft gevormd. Dit duurt 60 - 90
seconden.
●
Kneed het opnieuw, alleen met de hand. Het wordt niet
aanbevolen om het herkneden in de kom uit te voeren
aangezien de keukenmachine daar instabiel van kan worden.
aangedreven dubbele garde
Gebruik voor de lichte mengsels en het kloppen van eieren
bijvoorbeeld alleen eiwitten, room, poedermelk en suiker
voor vetvrije biscuits. Zwaardere mengsels zoals vet en
bloem beschadigen de garde.
het gebruik van de garde
1 Bevestig de aandrijfas en de kom op het motorhuis.
2 Druk iedere menger stevig in de aandrijfkop .
3 Breng de garde aan door deze zorgvuldig te draaien totdat
zij over de aandrijfas valt.
4 Voeg de ingrediënten toe.
5 Breng het deksel aan - controleer of de bovenkant van de
aandrijfas zich in het midden van het deksel bevindt.
6 Zet het apparaat aan.
belangrijk
●
De garde is niet geschikt voor het mengen van instant
cakemix of boter en suiker, aangezien hierdoor de garde
beschadigd raakt. Gebruik altijd het mes voor de bereiding
van cakes en taarten.
handige tips
●
De beste resultaten worden verkregen wanneer de eieren op
kamertemperatuur zijn.
●
Controleer of de kom en de gardes schoon en vetvrij zijn voordat
u gaat kloppen.
blenderkap
Gebruik de blenderkap en het snijmes bij het mengen van
vloeistoffen. Hiermee kunt u de capaciteit voor het
verwerken van vloeistoffen vergroten van 1 liter tot 1,5 liter,
lekken voorkomen en de hakprestaties van het mes
vergroten.
1 Bevestig de aandrijfas en de kom aan het motorhuis.
2 Plaats het snijmes.
3 Voeg de te bewerken ingrediënten toe.
4 Plaats de kap over de bovenzijde van het mes en controleer
dat deze rust op de rand aan de binnenkant van de kom
. Druk niet op de kap, houd deze vast aan de
centrale handgreep.
5 Plaats het deksel en zet het apparaat aan.
schijven voor snijden/raspen
omkeerbare schijven voor snijden/raspen -
dik , dun
Gebruik de raspzijde voor kaas, wortels, aardappels en
producten met een vergelijkbare structuur.
Gebruik de snijzijde voor kaas, wortels, aardappels, kool,
courgette, bieten en uien.
schijf voor fijn hakken (Julienne)
Gebruik: aardappels snijden voor frieten à la Julienne;
stevige ingrediënten voor salades, garneringen,
stoofschotels en roerbakgroenten (bv. wortels, koolraap,
courgette, komkommer).
raspschijf
Raspt Parmezaanse kaas en aardappelen voor Duitse
aardappelknoedels.
veiligheid
●
Verwijder het deksel nooit voordat de snijschijf
geheel tot stilstand is gekomen.
●
De snijschijven zijn scherp - u dient ze
voorzichtig te behandelen.
gebruik van de snijschijven
1 Bevestig de aandrijfas en de kom op het motorhuis.
2 Houd de schijf bij de handgreep in het midden vast en
plaats de schijf op de aandrijfas met de juiste zijde naar boven
.
3 Breng het deksel aan.
4 Kies het formaat invoerkoker dat u wilt gebruiken. De
stamper bevat een kleinere invoerkoker voor het verwerken
van losse producten of dunne ingrediënten.
Om de kleine invoerkoker te gebruiken - plaatst u eerst de
grote stamper in de invoerkoker.
Om de grote invoerkoker te gebruiken - gebruikt u beide
stampers tegelijk.
5 Plaats het voedsel in de invoerkoker.
6 Zet het apparaat aan en druk de stamper gelijkmatig naar
beneden - steek nooit uw vingers in de
invoerkoker.
12