Trebs 21138 de handleiding

Categorie
Ijsmachines
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

2
Handleiding Comfortice
IJs / Milkshake machine
Model 21138
Lees deze handleiding zorgvuldig door vóór gebruik en bewaar de handleiding voor
toekomstige referentie.
3
HANDLEIDING
Dit is een automatisch zelfgekoelde ijs & sorbetmaker.
Lees de handleiding voor uw veiligheid en om continu van het product te kunnen genieten altijd aandachtig door
vóór gebruik van dit product.
SPECIFICATIES
Modelnummer: 21138
Capaciteit: 1 Liter
Voltage: 220-240V
Frequentie: 50 Hz
Stroomverbruik: 135 W
Koeltemperatuur: -18~-35℃
Afmetingen van product: 385X285X320(mm)
Afmetingen verpakking: 446X344X378(mm)
N.W: 11.0 Kg
B.W: 12.4 Kg
BELANGRIJKE MEDEDELINGEN
Bij gebruik van elektrische apparaten moeten altijd elementaire veiligheidsregels worden gevolgd om het risico van
brand, elektrische schok en/of letsel te verminderen, waaronder de volgende:
1. Lees alle instructies vóór gebruik.
2. Zorg ervoor dat de spanning overeenkomt met de spanning vermeld op het ratinglabel, en zorg ervoor dat de
aarding van het stopcontact in goede staat is.
3. Het snoer moet als het beschadigd is worden vervangen door de fabrikant, diens vertegenwoordiger of een
vergelijkbaar gekwalificeerd persoon om gevaar te voorkomen.
4. Plaats of hel dit product niet in een hoek groter dan 45 graden.
5. Giet geen water over het snoer, de stekker en de ventilatie, dompel het apparaat niet in water of andere
vloeistoffen om te beschermen tegen het risico van een elektrische schok.
6. Haal de stekker van het apparaat na gebruik of vóór het schoonmaken uit het stopcontact.
7. Houd het apparaat 8 cm van andere voorwerpen voor goede ventilatie.
8. Gebruik geen accessoires die niet zijn aanbevolen door de fabrikant.
9. Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen (inclusief kinderen) met verminderde lichamelijke,
zintuiglijke of geestelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, tenzij zij onder toezicht staan of
worden geïnstrueerd over het gebruik van het apparaat door een persoon verantwoordelijk voor hun veiligheid.
Kinderen moeten onder toezicht staan om ervoor te zorgen dat ze niet met het apparaat spelen.
10. Gebruik het apparaat niet in de buurt van vuur, hete platen of kachels.
11. Gebruik de power-knop niet te vaak in een korte periode(zorg voor een interval van ten minste 5min.) om schade
aan de compressor te voorkomen.
12. Metalen platen of andere elektrische voorwerpen mogen niet in het apparaat worden geplaatst om brand en
kortsluiting te voorkomen.
13. Klop bij het uitnemen van het ijs niet op de binnenemmer of de rand van de binnenemmer om deze te
beschermen tegen beschadiging.
14. Schakel de stroom niet in voordat u de ijsemmer of de mixarm goed heeft geplaatst.
15. De initiële temperatuur van de ingrediënten is 25±5.Plaats geen bevroren ingrediënten, omdat deze de
mixarm kunnen blokkeren vóór het ijs in goede staat is.
16. Verwijder de motor van de ijsmachine niet onder het maken van ijs.
4
17. De motor van de ijsmachine moet eerst worden verwijderd als u de koelfunctie na het voltooien van het
ijsprogramma wilt verlengen. Anders kan dit de levensduur van de motor aantasten.
18. Niet buitenshuis gebruiken.
19. Nooit schoonmaken met schuurmiddelen of scherp gereedschap.
20. Bewaar de handleiding.
ONDERDELEN & FUNCTIES
Illustratie 1- Overzicht van het apparaat
VOOR HET MAKEN VAN IJS
Hygiëne
Was vóór gebruik grondig alle onderdelen die in contact komen met het ijs (inclusief de vaste binnenemmer,
uitneembare binnenemmer, schoep van de mixer, transparante deksel, hervul deksel, maatbeker en lepel).
Voorbereiden recept en ingrediënten:
Bereid de ingrediënten van uw eigen recept of uit het receptenboek voor, en giet de ingrediënten die goed zijn
voorbereid in de uitneembare binnenemmer. Opmerking: U hoeft de binnenemmer niet uren van tevoren de in de
diepvries te bevriezen, omdat deze machine over een INGEBOUWDE COMPRESSOR beschikt die de ingrediënten
tijdens gebruik bevriest en dus voor de productie van ijs zorgt.
Motor
Hervul deksel
Transparant deksel
Schoep van de mixer
Uitneembare binnenemmer
Vaste binnenemmer
Lcd-display
Bedieningspaneel
Maatbeker
Lepel
5
Montage
Waarschuwing: Zorg ervoor dat het netsnoer is ontkoppeld.
Belangrijk: Plaats de ijsmaker rechtop op een vlak oppervlak, zodat de ingebouwde COMPRESSOR de beste
prestaties kan leveren.
1) Plaats de uitneembare binnenemmer in de vaste binnenemmer in de machine.
2) Plaats de schoep van de mixer in de uitneembare binnenemmer.
3) Installeer het transparante deksel op de binnenemmer en houd de schoep van de mixer in het midden van het
transparante deksel.
4) Plaats het hervul deksel op het transparante deksel.
5) Monteer de motor van de blender op het transparante deksel en zorg ervoor dat u de as van de motor in het gat
op de bovenkant van de schoep plaatst.
BEGINNEN MET IJS MAKEN
Illustratie.2-Bedieningspaneel
Aansluiten op het stroomnet
Controleer de spanning om er zeker van te zijn dat de spanning die is aangegeven op het label overeenkomt met de
spanning in uw huis en plaats de stekker vervolgens in het stopcontact.
Werking van de functietoetsen
[POWER] toets: Druk, na het aansluiten van de stroom, op de [POWER] toets om het apparaat aan te zetten, het
display toont “60:00” dat aangeeft dat de standaard gebruikstijd 60 minuten is.
[TIMER] toets: De gebruikstijd is optioneel en kan worden ingesteld op 10, 20, 30, 40, 50 en 60 minuten door
herhaaldelijk op de [TIMER] toets te drukken. U kunt verschillende gebruikstijden naar wens instellen. (Standaard
gebruikstijd is 60 minuten).
Koel-indicator
Mix-indicator
“TIMER” toets
“START/STOP” toets
“POWER” toets
6
[START/STOP] toets: Druk, na het instellen van de tijd, op de [START/STOP] toets om te starten. Het apparaat
begint met mixen en de GROENE indicator zal oplichten, 2 minuten later begint het koelen, de RODE indicator licht
op. Het apparaat zal als het afkoelen beëindigd automatisch stoppen en er zal 10 keer een toon klinken. Het LCD
toont "00:00".
Als niemand het ijs serveert of de machine uitzet, dan zal de machine automatisch weer gaan koelen om het ijs niet
te laten ontdooien.
Koelfunctie
De machine voert de KOELFUNCTIE (niet mixen) om de 10 minuten gedurende 10 minuten uit, in totaal 1 uur,
daarna keert het apparaat terug naar de oorspronkelijke standaardstatus (ingeschakeld, maar geen werking).
[Let op]: Denk er altijd aan om de stekker uit het stopcontact te halen wanneer u het ijs serveert om elektrische
schok te voorkomen.
Instellen
Werking stoppen: U kunt de machine stoppen door 3 seconden op de [START/STOP] toets te drukken of door
tijdens het gebruik één keer op de [Power] toets te drukken.
Gebruikstijd instellen (Tijdens gebruik): Wanneer de machine in werking is, kunt u gebruikstijd toevoegen door
herhaaldelijk op de [TIMER] toets te drukken. Er worden 5 minuten per druk toegevoegd, tot de maximumtijd van 60
minuten is bereikt en op het LCD wordt getoond. De tijd kan alleen worden verhoogd, en niet worden verlaagd.
Tijd toevoegen (nadat de gebruikstijd is beëindigd)
Als u een hardere samenstelling van het ijs wilt wanneer de vooraf ingestelde tijd (60 minuten etc.) afloopt en de
machine stopt en terugkeert naar de oorspronkelijke standaardstatus, dan kunt u nogmaals een gebruikstijd
(10/20/30/40/50/60 minuten) selecteren door op de [TIMER] toets te drukken en daarna nogmaals op de
[START/STOP] toets te drukken, de machine zal de werking hervatten tot de geselecteerde tijd is bereikt. Daarna zal
het apparaat weer in de “automatische koelfunctie inschakelen om te zorgen dat het ijs niet smelt.
Het volume van de ingrediënten controleren
Om overlopen en verspilling te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de ingrediënten niet meer dan 80% van de
capaciteit van de uitneembare binnenemmer in beslag nemen (ijs zet uit wanneer het wordt gevormd).
BEWAREN VAN IJS
Plaats ijs dat klaar is in een andere kom met behulp van een plastic lepel of houten lepel, gebruik geen metalen
lepel om krassen op de binnenkant van de uitneembare binnenemmer te voorkomen.
OPMERKINGEN
Deze markering geeft aan dat dit product niet vernietigd dient te worden met ander huishoudelijk afval
in de EU. Om mogelijke schade aan het milieu of de menselijke gezondheid door ongecontroleerde
afvalverwijdering te voorkomen, dient u het verantwoord te recyclen om een duurzaam hergebruik van
materialen te bevorderen. Om uw gebruikte apparaat terug te brengen, kunt u gebruik maken een
inzamelpunt of contact opnemen met de winkel waar het product is gekocht. Zij kunnen dit product
aannemen voor het milieuvriendelijk recyclen.
CE
7
Mocht u na het lezen van deze gebruikshandleiding nog vragen hebben over deze roomijsmachine kunt u contact
opnemen met onze klantenservice op het telefoonnummer: 0900-TREBSbv
(= 0900-873 27 28). Kosten voor dit nummer bedragen € 0,30 p/min. Of een email sturen naar: info@trebs.nl
8
IJSRECEPTEN
VANILLE IJS
Voor tien porties van 1/2-kopje
1 kopje volle melk
3/4 kopje kristalsuiker
2 kopjes slagroom
1 /2 theelepels vanille-extract, naar smaak
Gebruik een middelgrote kom en een handmixer of een garde om de kristalsuiker om de
melk te mengen tot de suiker is opgelost, ongeveer 1 2 minuten op lage snelheid. Roer de
slagroom en vanille naar smaak. Zet het apparaat aan, giet het mengsel in de vrieskom en
mix tot het ingedikt is, ongeveer 50 60 minuten.
VARIATIES:
Muntstukjes: Laat de vanille weg en vervang het met 1 tot 1-1/2 theelepels puur
pepermunt-extract (naar smaak). Snij uw favoriete bitterzoete of halfzoete
chocoladereep van ongeveer 115 gram in kleine ongelijke stukjes. Voeg de gesneden
chocolade toe tijdens de laatste 5 minuten van het mixen.
Boter pecannoten: Smelt een stukje (115g) ongezouten boter in een 25 cm
koekenpan. Voeg 1 kopje grof gesneden pecannoten en 1 theelepel zeezout toe.
Kook op middenlaag vuur, roer regelmatig tot de pecannoten goudbruin kleuren. Haal
de pan van het vuur en zeef het geheel (de boter zal een pecan smaak hebben en
kan voor iets anders worden gebruikt). Laat de pecannoten volledig afkoelen. Voeg
de geroosterde en geboterde pecannoten toe tijdens de laatste 5 minuten van het
mixen.
Koekjes & Room: Voeg 3/4 kopje grof gesneden koekjes of uw favoriete snoep
(stukjes chocolade, Oreo’s., Mint Oreo’s., etc.) toe tijdens de laatste 5 minuten van
het mixen.
CHOCOLADE IJS
Voor tien porties van 1/2-kopje
1 kopje volle melk
1/2 kopje kristalsuiker
240g bitterzoete of halfzoete chocolade (uw favoriet), gebroken in stukjes van 2.5 cm
3/2 kopjes slagroom
1 theelepel pure vanille-extract
Verwarm de volle melk tot het aan de randen begint te borrelen (dit kan worden gedaan op
het fornuis of in een magnetron). Klop de suiker en de chocolade in een blender of
keukenmachine die is uitgerust met een metalen mes tot de chocolade erg fijn is. Voeg de
warme melk toe en verwerk het tot het goed gemengd en glad is. Doe het in een middelgrote
kom en laat het chocolade mengsel volledig afkoelen. Voeg de slagroom en vanille toe en
roer naar smaak.
Zet het apparaat aan, giet het mengsel in de vrieskom en laat het mixen tot het ingedikt is,
ongeveer 50 60 minuten.
VARIATIES:
Chocolade amandel: Voeg 1/2 theelepel pure amandelextract samen met de vanille.
Voeg 1/2 - 3/4 kopje fijngehakte geroosterde amandelen of fijngehakte chocolade-
gecoate amandelen toe tijdens de laatste 10 minuten van het bevriezen.
Chocolade koekje: Voeg 1/2 - 1 kopje gehakte koekjes toe tijdens de laatste 5 minuten
van het bevriezen.
Chocolade gesneden brownies: Voeg 1/2 - 1 kopje gesneden één dag oude brownies toe
tijdens de laatste 5 minuten van het bevriezen.
Chocolade marshmallow swirl: Voeg bij het uitnemen van het ijs naar een kom om te
9
bevriezen een laagje van uw favoriete chocolade saus toe en bolletjes van marshmallow-
crème (pluisjes).
VERS AARDBEIEN-IJS
Voor tien porties van 1/2-kopje
250g verse rijpe aardbeien, zonder steel en gesneden
3/2 eetlepels vers geperst citroensap
1 kopje suiker
1 kopje volle melk
2 kopjes slagroom
1 theelepel pure vanille-extract
Meng de aardbeien met het citroensap en 1/3 kopje van de suiker in een kleine kom; roer
voorzichtig en laat de sappen 2 uur intrekken in de aardbeien.
Gebruik de handmixer of een garde in een middelgrote kom om de melk en kristalsuiker te
mengen tot de suiker is opgelost, ongeveer 1 2 minuten op lage snelheid. Voeg de
slagroom met de geaccumuleerde sappen van de aardbeien en vanille toe en roer. Zet het
apparaat aan, giet het mengsel in de vrieskom en laat het mixen tot het ingedikt is, ongeveer
50 60 minuten. Voeg de gesneden aardbeien tijdens de laatste 5 minuten van het
bevriezen toe.
Opmerking: dit ijs zal een natuurlijke”, zeer lichtroze, uitstraling hebben. Voeg indien een
diepere kleur roze wordt gewenst enkele druppels rode kleurstof toe tot de gewenste kleur is
bereikt.
VERS CITROENSORBET
Voor tien 1/2-kop porties.
2 kopjes suiker
2 kopjes water
1 kopje vers geperst citroensap
1 eetlepel fijngesneden citroenschil *
Meng de suiker en water in een middelgrote pan en breng het aan de kook op een
middelhoog vuur. Zet het vuur laag en kook zonder te roeren tot de suiker is opgelost,
ongeveer 3 5 minuten. Laat dit mengsel volledig afkoelen. Dit is een eenvoudige siroop en
kan van tevoren in grote hoeveelheden gemaakt worden om bij de hand te hebben bij het
maken van vers citroenijs. Koel bewaren tot gebruik.
Voeg het gekoelde citroensap en schil toe; roer om te mengen. Zet het apparaat aan, giet het
citroenmengsel in de vrieskom en mix tot het ingedikt is, ongeveer 50 60 minuten.
Gebruik bij het schillen van een citroen een dunschiller om het gekleurde deel van de schil
van citrusvruchten te verwijderen.
VARIATIE:
Verse roze pompelmoessorbet: Vervang het citroensap en schil door 1-1/2 kopjes vers
geperste roze pompelmoes, en 1 eetlepel gesneden pompelmoesschil. Voeg 1/4 kopje
Orgeat Siroop toe aan het mengsel (Orgeat siroop wordt gebruikt voor cocktails, zoals een
MaiTai en kan in de meeste supermarkten worden gevonden).
10
CHOCOLADE YOGHURTIJS
Voor tien 1/2-kop porties.
1 kopje volle melk
180g bitterzoete of halfzoete chocolade, gesneden
2 kopjes magere vanilleyoghurt
1/4 kopje suiker
Meng de melk en de chocolade in een blender of keukenmachine die is uitgerust met een
metalen mes en verwerk het tot een goed gemengd en glad mengsel, 20 30 seconden.
Voeg de yoghurt en suiker toe; meng tot glad, ongeveer 15 seconden. Zet de machine aan,
giet het mengsel in de vrieskom en laat het mixen tot het ingedikt is, ongeveer 50 60
minuten.

Documenttranscriptie

Handleiding Comfortice IJs / Milkshake machine Model 21138 Lees deze handleiding zorgvuldig door vóór gebruik en bewaar de handleiding voor toekomstige referentie. 2 HANDLEIDING Dit is een automatisch zelfgekoelde ijs & sorbetmaker. Lees de handleiding voor uw veiligheid en om continu van het product te kunnen genieten altijd aandachtig door vóór gebruik van dit product. SPECIFICATIES Modelnummer: 21138 Capaciteit: 1 Liter Voltage: 220-240V Frequentie: 50 Hz Stroomverbruik: 135 W Koeltemperatuur: -18~-35℃ Afmetingen van product: 385X285X320(mm) Afmetingen verpakking: 446X344X378(mm) N.W: 11.0 Kg B.W: 12.4 Kg BELANGRIJKE MEDEDELINGEN Bij gebruik van elektrische apparaten moeten altijd elementaire veiligheidsregels worden gevolgd om het risico van brand, elektrische schok en/of letsel te verminderen, waaronder de volgende: 1. Lees alle instructies vóór gebruik. 2. Zorg ervoor dat de spanning overeenkomt met de spanning vermeld op het ratinglabel, en zorg ervoor dat de aarding van het stopcontact in goede staat is. 3. Het snoer moet als het beschadigd is worden vervangen door de fabrikant, diens vertegenwoordiger of een vergelijkbaar gekwalificeerd persoon om gevaar te voorkomen. 4. Plaats of hel dit product niet in een hoek groter dan 45 graden. 5. Giet geen water over het snoer, de stekker en de ventilatie, dompel het apparaat niet in water of andere vloeistoffen om te beschermen tegen het risico van een elektrische schok. 6. Haal de stekker van het apparaat na gebruik of vóór het schoonmaken uit het stopcontact. 7. Houd het apparaat 8 cm van andere voorwerpen voor goede ventilatie. 8. Gebruik geen accessoires die niet zijn aanbevolen door de fabrikant. 9. Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen (inclusief kinderen) met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, tenzij zij onder toezicht staan of worden geïnstrueerd over het gebruik van het apparaat door een persoon verantwoordelijk voor hun veiligheid. Kinderen moeten onder toezicht staan om ervoor te zorgen dat ze niet met het apparaat spelen. 10. Gebruik het apparaat niet in de buurt van vuur, hete platen of kachels. 11. Gebruik de power-knop niet te vaak in een korte periode(zorg voor een interval van ten minste 5min.) om schade aan de compressor te voorkomen. 12. Metalen platen of andere elektrische voorwerpen mogen niet in het apparaat worden geplaatst om brand en kortsluiting te voorkomen. 13. Klop bij het uitnemen van het ijs niet op de binnenemmer of de rand van de binnenemmer om deze te beschermen tegen beschadiging. 14. Schakel de stroom niet in voordat u de ijsemmer of de mixarm goed heeft geplaatst. 15. De initiële temperatuur van de ingrediënten is 25±5℃.Plaats geen bevroren ingrediënten, omdat deze de mixarm kunnen blokkeren vóór het ijs in goede staat is. 16. Verwijder de motor van de ijsmachine niet onder het maken van ijs. 3 17. De motor van de ijsmachine moet eerst worden verwijderd als u de koelfunctie na het voltooien van het ijsprogramma wilt verlengen. Anders kan dit de levensduur van de motor aantasten. 18. Niet buitenshuis gebruiken. 19. Nooit schoonmaken met schuurmiddelen of scherp gereedschap. 20. Bewaar de handleiding. ONDERDELEN & FUNCTIES Motor Hervul deksel Lcd-display Transparant deksel Schoep van de mixer Bedieningspaneel Uitneembare binnenemmer Vaste binnenemmer Maatbeker Lepel Illustratie 1- Overzicht van het apparaat VOOR HET MAKEN VAN IJS Hygiëne Was vóór gebruik grondig alle onderdelen die in contact komen met het ijs (inclusief de vaste binnenemmer, uitneembare binnenemmer, schoep van de mixer, transparante deksel, hervul deksel, maatbeker en lepel). Voorbereiden recept en ingrediënten: Bereid de ingrediënten van uw eigen recept of uit het receptenboek voor, en giet de ingrediënten die goed zijn voorbereid in de uitneembare binnenemmer. Opmerking: U hoeft de binnenemmer niet uren van tevoren de in de diepvries te bevriezen, omdat deze machine over een INGEBOUWDE COMPRESSOR beschikt die de ingrediënten tijdens gebruik bevriest en dus voor de productie van ijs zorgt. 4 Montage Waarschuwing: Zorg ervoor dat het netsnoer is ontkoppeld. Belangrijk: Plaats de ijsmaker rechtop op een vlak oppervlak, zodat de ingebouwde COMPRESSOR de beste prestaties kan leveren. 1) Plaats de uitneembare binnenemmer in de vaste binnenemmer in de machine. 2) Plaats de schoep van de mixer in de uitneembare binnenemmer. 3) Installeer het transparante deksel op de binnenemmer en houd de schoep van de mixer in het midden van het transparante deksel. 4) Plaats het hervul deksel op het transparante deksel. 5) Monteer de motor van de blender op het transparante deksel en zorg ervoor dat u de as van de motor in het gat op de bovenkant van de schoep plaatst. BEGINNEN MET IJS MAKEN Koel-indicator Mix-indicator “TIMER” toets “START/STOP” toets “POWER” toets Illustratie.2-Bedieningspaneel Aansluiten op het stroomnet Controleer de spanning om er zeker van te zijn dat de spanning die is aangegeven op het label overeenkomt met de spanning in uw huis en plaats de stekker vervolgens in het stopcontact. Werking van de functietoetsen [POWER] toets: Druk, na het aansluiten van de stroom, op de [POWER] toets om het apparaat aan te zetten, het display toont “60:00” dat aangeeft dat de standaard gebruikstijd 60 minuten is. [TIMER] toets: De gebruikstijd is optioneel en kan worden ingesteld op 10, 20, 30, 40, 50 en 60 minuten door herhaaldelijk op de [TIMER] toets te drukken. U kunt verschillende gebruikstijden naar wens instellen. (Standaard gebruikstijd is 60 minuten). 5 [START/STOP] toets: Druk, na het instellen van de tijd, op de [START/STOP] toets om te starten. Het apparaat begint met mixen en de GROENE indicator zal oplichten, 2 minuten later begint het koelen, de RODE indicator licht op. Het apparaat zal als het afkoelen beëindigd automatisch stoppen en er zal 10 keer een toon klinken. Het LCD toont "00:00". Als niemand het ijs serveert of de machine uitzet, dan zal de machine automatisch weer gaan koelen om het ijs niet te laten ontdooien. Koelfunctie De machine voert de KOELFUNCTIE (niet mixen) om de 10 minuten gedurende 10 minuten uit, in totaal 1 uur, daarna keert het apparaat terug naar de oorspronkelijke standaardstatus (ingeschakeld, maar geen werking). [Let op]: Denk er altijd aan om de stekker uit het stopcontact te halen wanneer u het ijs serveert om elektrische schok te voorkomen. Instellen Werking stoppen: U kunt de machine stoppen door 3 seconden op de [START/STOP] toets te drukken of door tijdens het gebruik één keer op de [Power] toets te drukken. Gebruikstijd instellen (Tijdens gebruik): Wanneer de machine in werking is, kunt u gebruikstijd toevoegen door herhaaldelijk op de [TIMER] toets te drukken. Er worden 5 minuten per druk toegevoegd, tot de maximumtijd van 60 minuten is bereikt en op het LCD wordt getoond. De tijd kan alleen worden verhoogd, en niet worden verlaagd. Tijd toevoegen (nadat de gebruikstijd is beëindigd) Als u een hardere samenstelling van het ijs wilt wanneer de vooraf ingestelde tijd (60 minuten etc.) afloopt en de machine stopt en terugkeert naar de oorspronkelijke standaardstatus, dan kunt u nogmaals een gebruikstijd (10/20/30/40/50/60 minuten) selecteren door op de [TIMER] toets te drukken en daarna nogmaals op de [START/STOP] toets te drukken, de machine zal de werking hervatten tot de geselecteerde tijd is bereikt. Daarna zal het apparaat weer in de “automatische koelfunctie inschakelen om te zorgen dat het ijs niet smelt. Het volume van de ingrediënten controleren Om overlopen en verspilling te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de ingrediënten niet meer dan 80% van de capaciteit van de uitneembare binnenemmer in beslag nemen (ijs zet uit wanneer het wordt gevormd). BEWAREN VAN IJS Plaats ijs dat klaar is in een andere kom met behulp van een plastic lepel of houten lepel, gebruik geen metalen lepel om krassen op de binnenkant van de uitneembare binnenemmer te voorkomen. OPMERKINGEN Deze markering geeft aan dat dit product niet vernietigd dient te worden met ander huishoudelijk afval in de EU. Om mogelijke schade aan het milieu of de menselijke gezondheid door ongecontroleerde afvalverwijdering te voorkomen, dient u het verantwoord te recyclen om een duurzaam hergebruik van materialen te bevorderen. Om uw gebruikte apparaat terug te brengen, kunt u gebruik maken een inzamelpunt of contact opnemen met de winkel waar het product is gekocht. Zij kunnen dit product aannemen voor het milieuvriendelijk recyclen. CE 6 Mocht u na het lezen van deze gebruikshandleiding nog vragen hebben over deze roomijsmachine kunt u contact opnemen met onze klantenservice op het telefoonnummer: 0900-TREBSbv (= 0900-873 27 28). Kosten voor dit nummer bedragen € 0,30 p/min. Of een email sturen naar: [email protected] 7 IJSRECEPTEN VANILLE IJS Voor tien porties van 1/2-kopje 1 kopje volle melk 3/4 kopje kristalsuiker 2 kopjes slagroom 1 /2 theelepels vanille-extract, naar smaak Gebruik een middelgrote kom en een handmixer of een garde om de kristalsuiker om de melk te mengen tot de suiker is opgelost, ongeveer 1 – 2 minuten op lage snelheid. Roer de slagroom en vanille naar smaak. Zet het apparaat aan, giet het mengsel in de vrieskom en mix tot het ingedikt is, ongeveer 50 – 60 minuten. VARIATIES: Muntstukjes: Laat de vanille weg en vervang het met 1 tot 1-1/2 theelepels puur pepermunt-extract (naar smaak). Snij uw favoriete bitterzoete of halfzoete chocoladereep van ongeveer 115 gram in kleine ongelijke stukjes. Voeg de gesneden chocolade toe tijdens de laatste 5 minuten van het mixen. Boter pecannoten: Smelt een stukje (115g) ongezouten boter in een 25 cm koekenpan. Voeg 1 kopje grof gesneden pecannoten en 1 theelepel zeezout toe. Kook op middenlaag vuur, roer regelmatig tot de pecannoten goudbruin kleuren. Haal de pan van het vuur en zeef het geheel (de boter zal een pecan smaak hebben en kan voor iets anders worden gebruikt). Laat de pecannoten volledig afkoelen. Voeg de geroosterde en geboterde pecannoten toe tijdens de laatste 5 minuten van het mixen. Koekjes & Room: Voeg 3/4 kopje grof gesneden koekjes of uw favoriete snoep (stukjes chocolade, Oreo’s., Mint Oreo’s., etc.) toe tijdens de laatste 5 minuten van het mixen. CHOCOLADE IJS Voor tien porties van 1/2-kopje 1 kopje volle melk 1/2 kopje kristalsuiker 240g bitterzoete of halfzoete chocolade (uw favoriet), gebroken in stukjes van 2.5 cm 3/2 kopjes slagroom 1 theelepel pure vanille-extract Verwarm de volle melk tot het aan de randen begint te borrelen (dit kan worden gedaan op het fornuis of in een magnetron). Klop de suiker en de chocolade in een blender of keukenmachine die is uitgerust met een metalen mes tot de chocolade erg fijn is. Voeg de warme melk toe en verwerk het tot het goed gemengd en glad is. Doe het in een middelgrote kom en laat het chocolade mengsel volledig afkoelen. Voeg de slagroom en vanille toe en roer naar smaak. Zet het apparaat aan, giet het mengsel in de vrieskom en laat het mixen tot het ingedikt is, ongeveer 50 – 60 minuten. VARIATIES: Chocolade amandel: Voeg 1/2 theelepel pure amandelextract samen met de vanille. Voeg 1/2 - 3/4 kopje fijngehakte geroosterde amandelen of fijngehakte chocoladegecoate amandelen toe tijdens de laatste 10 minuten van het bevriezen. Chocolade koekje: Voeg 1/2 - 1 kopje gehakte koekjes toe tijdens de laatste 5 minuten van het bevriezen. Chocolade gesneden brownies: Voeg 1/2 - 1 kopje gesneden één dag oude brownies toe tijdens de laatste 5 minuten van het bevriezen. Chocolade marshmallow swirl: Voeg bij het uitnemen van het ijs naar een kom om te 8 bevriezen een laagje van uw favoriete chocolade saus toe en bolletjes van marshmallowcrème (pluisjes). VERS AARDBEIEN-IJS Voor tien porties van 1/2-kopje 250g verse rijpe aardbeien, zonder steel en gesneden 3/2 eetlepels vers geperst citroensap 1 kopje suiker 1 kopje volle melk 2 kopjes slagroom 1 theelepel pure vanille-extract Meng de aardbeien met het citroensap en 1/3 kopje van de suiker in een kleine kom; roer voorzichtig en laat de sappen 2 uur intrekken in de aardbeien. Gebruik de handmixer of een garde in een middelgrote kom om de melk en kristalsuiker te mengen tot de suiker is opgelost, ongeveer 1 – 2 minuten op lage snelheid. Voeg de slagroom met de geaccumuleerde sappen van de aardbeien en vanille toe en roer. Zet het apparaat aan, giet het mengsel in de vrieskom en laat het mixen tot het ingedikt is, ongeveer 50 – 60 minuten. Voeg de gesneden aardbeien tijdens de laatste 5 minuten van het bevriezen toe. Opmerking: dit ijs zal een “natuurlijke”, zeer lichtroze, uitstraling hebben. Voeg indien een diepere kleur roze wordt gewenst enkele druppels rode kleurstof toe tot de gewenste kleur is bereikt. VERS CITROENSORBET Voor tien 1/2-kop porties. 2 kopjes suiker 2 kopjes water 1 kopje vers geperst citroensap 1 eetlepel fijngesneden citroenschil * Meng de suiker en water in een middelgrote pan en breng het aan de kook op een middelhoog vuur. Zet het vuur laag en kook zonder te roeren tot de suiker is opgelost, ongeveer 3 – 5 minuten. Laat dit mengsel volledig afkoelen. Dit is een eenvoudige siroop en kan van tevoren in grote hoeveelheden gemaakt worden om bij de hand te hebben bij het maken van vers citroenijs. Koel bewaren tot gebruik. Voeg het gekoelde citroensap en schil toe; roer om te mengen. Zet het apparaat aan, giet het citroenmengsel in de vrieskom en mix tot het ingedikt is, ongeveer 50 – 60 minuten. Gebruik bij het schillen van een citroen een dunschiller om het gekleurde deel van de schil van citrusvruchten te verwijderen. VARIATIE: Verse roze pompelmoessorbet: Vervang het citroensap en –schil door 1-1/2 kopjes vers geperste roze pompelmoes, en 1 eetlepel gesneden pompelmoesschil. Voeg 1/4 kopje Orgeat Siroop toe aan het mengsel (Orgeat siroop wordt gebruikt voor cocktails, zoals een MaiTai en kan in de meeste supermarkten worden gevonden). 9 CHOCOLADE YOGHURTIJS Voor tien 1/2-kop porties. 1 kopje volle melk 180g bitterzoete of halfzoete chocolade, gesneden 2 kopjes magere vanilleyoghurt 1/4 kopje suiker Meng de melk en de chocolade in een blender of keukenmachine die is uitgerust met een metalen mes en verwerk het tot een goed gemengd en glad mengsel, 20 – 30 seconden. Voeg de yoghurt en suiker toe; meng tot glad, ongeveer 15 seconden. Zet de machine aan, giet het mengsel in de vrieskom en laat het mixen tot het ingedikt is, ongeveer 50 – 60 minuten. 10
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Trebs 21138 de handleiding

Categorie
Ijsmachines
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor