Trebs 21139 Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Comfortemp
Art. nr. 21139
Handleiding Warme chocolade dispenser
Mode demploi Chocolatière
Bedienungsanluiting Spender für heiβe Schokolade
Manual hot chocolate dispenser
NL) Handleiding - Warme chocolademelkdispenser
1. Technische kenmerken
Basis: Roestvrijstalen behuizing
Capaciteit: 3 liter
Afmetingen: 20 x 40 cm
Gewicht als leeg: 3 kg
Gewicht als vol: 6 kg
Instelbare thermostaten: Twee
Geluidsniveau: Lager dan 70 dB
Elektrische specificaties: Lees de informatie op het gegevensplaatje op de onderkant van elke
dispenser.
2. Introductie
Lees deze handleiding zorgvuldig door vóór het gebruik van de dispenser. Zoals met alle mechanische
producten, vereist het apparaat zorgvuldig schoonmaken en onderhoud.
3. Installatie
(i) Haal de dispenser uit de verpakking (bewaar de originele verpakking).
(ii) Controleer of de chocolade dispenser niet is beschadigd tijdens transport.
(iii) De chocolade dispenser moet vóór gebruik worden gedemonteerd, gereinigd en ontsmet
volgens de instructies in hoofdstuk 5.2 SCHOONMAKEN.
(iv) Installeer de dispenser op een tafelblad dat het gewicht kan ondersteunen, zelfs volledig gevuld.
(v) Controleer of de spanning van het lichtnet overeenkomt met de spanning op het
gegevensplaatje. Steek het apparaat in een geaard, eenfasig elektrisch stopcontact.
4. Omschrijving van bedieningselementen
De dispenser is uitgerust met een algemene stroomschakelaar met de functies:
Positie 0 stroom is uitgeschakeld
Positie 1 verwarmer en roerder zijn ingeschakeld
De dispenser is uitgerust met een primaire thermostaat, aan de rechterkant, om de temperatuur van het
product in te stellen. Als het lampje op de stroomschakelaar is opgelicht, dan betekent dit dat de
verwarmer is ingeschakeld. Als het lampje uit gaat, dan betekent dit dat de chocolademelk de juiste
temperatuur heeft bereikt.
Het deksel is voorzien van aroma-ventilatiegaten. Als u deze opent dan zal een deel van de aroma van
de chocolademelk uit het apparaat komen. Houd er rekening mee als de ventilatiegaten op het deksel
open zijn, het product heel geleidelijk verdikt door verdamping.
Opmerking: de dispenser is ook uitgerust met een secundaire thermostaat op de onderkant om de
maximale temperatuur van de hete plaat in te stellen. Dit is gekalibreerd in de fabriek en wordt normaal
afgesteld op 120°C. Dit moet niet worden aangepast zonder uw leverancier te raadplegen. Houd er
rekening mee dat het veranderen van deze instelling de verwarmingstijd van het product zal
beïnvloeden.
Stroomschakelaar en primaire thermostaat Secundaire thermostaat
5. Gebruiksprocedures
(i) Zorg er vóór gebruik voor dat de dispenser is gereinigd en ontsmet volgens de instructies in
paragraaf 5.2 SCHOONMAKEN en daarna weer juist is gemonteerd.
(ii) Breng de roerder in door voorzichtig tegen de klok in te draaien tot hij
juist op de bajonetfitting vastzit, zo ver mogelijk omlaag. Zie figuur 2.
(iii) Giet de chocolademelk in de kom.
(iv) Plaats het deksel terug op de kom en zorg ervoor dat het deksel juist
is geplaatst.
(v) Stel de aroma-ventilatiegaten naar wens in.
(vi) Stel de primaire thermostaat naar wens in en zet het apparaat aan.
(vii) Wacht tot de chocolademelk de gewenste temperatuur heeft bereikt.
Bij 3 liter chocolademelk zal dit ongeveer 90 minuten duren.
De chocolademelk wordt langzaam en gelijkmatig verwarmd om
koken van de chocolademelk en daarmee aanbranden op de bodem
te voorkomen.
Figuur 2.
(viii) De dispenser moet altijd worden gebruikt met het deksel op zijn plaats om mogelijke
besmetting van het product te voorkomen.
(ix) De dispenser moet tijdens gebruik altijd ingeschakeld blijven; de verwarmingselementen
worden thermosstatisch bestuurd en zullen het product op temperatuur brengen en vervolgens
automatisch op die temperatuur houden. De roerder zal te allen tijde blijven werken.
(x) Bijvullen. Als de chocolademelk in het verloop van de dag bijna op is, dan kunt u dit eenvoudig
bijvullen zonder te wachten tot het volledig op is.
(xi) Aan het eind van de dag moet de kom, hygiënische redenen, geheel worden leeggemaakt en
schoongemaakt.
5.1 Voor veilig gebruik
(i) Lees de handleiding voor het gebruik van de chocolade dispenser.
(ii) Gebruik de chocolade dispenser alleen als hij juist is geaard.
(iii) Gebruik geen verlengsnoeren bij het elektrisch aansluiten van de chocolade dispenser.
(iv) Haal de kom niet van het apparaat als het apparaat in gebruik is.
(v) Open de chocolade dispenser niet voor schoonmaak of onderhoud zonder te controleren of de
stekker uit het stopcontact is gehaald.
WAARSCHUWING:
Start het apparaat NIET als de kom leeg is.
Start het apparaat NIET zonder een vloeistof in de kom.
Haal de kom NIET uit het apparaat tot de hete plaat afgekoeld is.
Haal de kom NIET van de basis wanneer de kom heet product bevat.
BELANGRIJK
Plaats het apparaat op een horizontaal oppervlak.
5.2 Schoonmaken en ontsmetten
Schoonmaken en ontsmetten zijn essentieel om bacteriële besmettingen te voorkomen en een perfecte
smaak en maximale efficiëntie van uw dispenser te behouden. De richtlijnen die hieronder zijn
beschreven zijn algemeen. Alle resten chocolademelk moeten uit de chocolade dispenser worden
gehaald vóór het demonteren voor onderhoud.
5.2.1 Demontage instructies
Haal vóór het demonteren van de componenten de stekker altijd eerst uit het stopcontact.
(i) Verwijder het deksel als het nodig is de deksel te reinigen. Schroef het handvat los en verwijder
de schijf met aroma-ventilatiegaten. Let op dat u de schroef niet kwijtraakt.
(ii) Verwijder de roerder uit de centrale as door hem met de klok mee te draaien (zie figuur 3).
(iii) Til de kom uit de dispenser.
(iv) Demonteer de kraan door de pin eruit te trekken (zie figuur 4).
Figuur 3 Figuur 4 Figuur 5
(v) Haal de basis uit de kom door de rubberen ring te verwijderen (zie figuur 5) en de basis in de
getoonde richting te tikken (zie figuur 6).
(vi) Verwijder het rooster van de drupbak en verwijder vervolgens de drupbak, zoals getoond in
figuur 7.
Figuur 6 Figuur 7
5.2.2 Schoonmaakinstructies
Haal de stekker van de dispensers vóór het reinigen uit het stopcontact en demonteer het apparaat
zoals eerder beschreven.
(i) Plaats de kom, roerder, schijf met aroma ventilatiegaten en kraancomponenten in een
vaatwasser en zorg ervoor dat u geen onderdelen kwijtraakt (LET OP: het is mogelijk dat door de
reinigingsmiddelen in de vaatwasser de onderdelen verkleuren. Om dit te voorkomen kunt u
beter onderstaande optie gebruiken), OF
(ii) Gebruik een geschikte borstel en maak al de hierboven genoemde onderdelen voorzichtig
schoon in een kom met heet water en afwasmiddel. Maak de onderdelen na het afwassen goed
droog.
5.2.3 Assemblage instructies
(i) Om de basis opnieuw in de kom te passen, druk de basis stevig terug in de onderkant van de kom en
druk de rubberen ring voorzichtig terug op zijn plaats.
(ii) Assembleer het kraanmechanisme opnieuw (zie figuur 8 en figuur 9).
Verwijder het rooster
B. Druk op de
vergrendeling
C. Schuif het bakje uit
het apparaat
Figuur 8 figuur 9
6. Onderhoud
(i) Dagelijks: controleer de dispenser op lekken in de kraan. Als er lekken zijn, controleer eerst of
het kraanmechanisme goed is geassembleerd. Als het lek zich blijft voordoen, controleer de
rubberen “O” ringen op de zuiger en als deze zijn versleten, dan moeten ze worden vervangen
door originele onderdelen.
7. Service
Mocht u na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben over deze chocolade dispenser kunt u
contact opnemen met onze klantenservice op het telefoonnummer: 0900-TREBSbv (= 0900-873 27 28).
Kosten voor dit nummer bedragen € 0,30 p/min. Of een email sturen naar: inf[email protected]
CE

Documenttranscriptie

Comfortemp Art. nr. 21139 Handleiding Warme chocolade dispenser Mode d’emploi Chocolatière Bedienungsanluiting Spender für heiβe Schokolade Manual hot chocolate dispenser NL) Handleiding - Warme chocolademelkdispenser 1. Technische kenmerken Basis: Capaciteit: Afmetingen: Gewicht als leeg: Gewicht als vol: Instelbare thermostaten: Geluidsniveau: Roestvrijstalen behuizing 3 liter 20 x 40 cm 3 kg 6 kg Twee Lager dan 70 dB Elektrische specificaties: Lees de informatie op het gegevensplaatje op de onderkant van elke dispenser. 2. Introductie Lees deze handleiding zorgvuldig door vóór het gebruik van de dispenser. Zoals met alle mechanische producten, vereist het apparaat zorgvuldig schoonmaken en onderhoud. 3. Installatie (i) Haal de dispenser uit de verpakking (bewaar de originele verpakking). (ii) Controleer of de chocolade dispenser niet is beschadigd tijdens transport. (iii) De chocolade dispenser moet vóór gebruik worden gedemonteerd, gereinigd en ontsmet volgens de instructies in hoofdstuk 5.2 SCHOONMAKEN. (iv) Installeer de dispenser op een tafelblad dat het gewicht kan ondersteunen, zelfs volledig gevuld. (v) Controleer of de spanning van het lichtnet overeenkomt met de spanning op het gegevensplaatje. Steek het apparaat in een geaard, eenfasig elektrisch stopcontact. 4. Omschrijving van bedieningselementen De dispenser is uitgerust met een algemene stroomschakelaar met de functies: Positie 0 – stroom is uitgeschakeld Positie 1 – verwarmer en roerder zijn ingeschakeld De dispenser is uitgerust met een primaire thermostaat, aan de rechterkant, om de temperatuur van het product in te stellen. Als het lampje op de stroomschakelaar is opgelicht, dan betekent dit dat de verwarmer is ingeschakeld. Als het lampje uit gaat, dan betekent dit dat de chocolademelk de juiste temperatuur heeft bereikt. Het deksel is voorzien van aroma-ventilatiegaten. Als u deze opent dan zal een deel van de aroma van de chocolademelk uit het apparaat komen. Houd er rekening mee als de ventilatiegaten op het deksel open zijn, het product heel geleidelijk verdikt door verdamping. Opmerking: de dispenser is ook uitgerust met een secundaire thermostaat op de onderkant om de maximale temperatuur van de hete plaat in te stellen. Dit is gekalibreerd in de fabriek en wordt normaal afgesteld op 120°C. Dit moet niet worden aangepast zonder uw leverancier te raadplegen. Houd er rekening mee dat het veranderen van deze instelling de verwarmingstijd van het product zal beïnvloeden. Stroomschakelaar en primaire thermostaat Secundaire thermostaat 5. Gebruiksprocedures (i) Zorg er vóór gebruik voor dat de dispenser is gereinigd en ontsmet volgens de instructies in paragraaf 5.2 SCHOONMAKEN en daarna weer juist is gemonteerd. (ii) Breng de roerder in door voorzichtig tegen de klok in te draaien tot hij juist op de bajonetfitting vastzit, zo ver mogelijk omlaag. Zie figuur 2. (iii) Giet de chocolademelk in de kom. (iv) Plaats het deksel terug op de kom en zorg ervoor dat het deksel juist is geplaatst. (v) Stel de aroma-ventilatiegaten naar wens in. (vi) Stel de primaire thermostaat naar wens in en zet het apparaat aan. (vii) Wacht tot de chocolademelk de gewenste temperatuur heeft bereikt. Bij 3 liter chocolademelk zal dit ongeveer 90 minuten duren. De chocolademelk wordt langzaam en gelijkmatig verwarmd om koken van de chocolademelk en daarmee aanbranden op de bodem te voorkomen. Figuur 2. (viii) De dispenser moet altijd worden gebruikt met het deksel op zijn plaats om mogelijke besmetting van het product te voorkomen. (ix) De dispenser moet tijdens gebruik altijd ingeschakeld blijven; de verwarmingselementen worden thermosstatisch bestuurd en zullen het product op temperatuur brengen en vervolgens automatisch op die temperatuur houden. De roerder zal te allen tijde blijven werken. (x) Bijvullen. Als de chocolademelk in het verloop van de dag bijna op is, dan kunt u dit eenvoudig bijvullen zonder te wachten tot het volledig op is. (xi) Aan het eind van de dag moet de kom, hygiënische redenen, geheel worden leeggemaakt en schoongemaakt. 5.1 Voor veilig gebruik (i) (ii) (iii) (iv) (v) Lees de handleiding voor het gebruik van de chocolade dispenser. Gebruik de chocolade dispenser alleen als hij juist is geaard. Gebruik geen verlengsnoeren bij het elektrisch aansluiten van de chocolade dispenser. Haal de kom niet van het apparaat als het apparaat in gebruik is. Open de chocolade dispenser niet voor schoonmaak of onderhoud zonder te controleren of de stekker uit het stopcontact is gehaald. WAARSCHUWING: Start het apparaat NIET als de kom leeg is. Start het apparaat NIET zonder een vloeistof in de kom. Haal de kom NIET uit het apparaat tot de hete plaat afgekoeld is. Haal de kom NIET van de basis wanneer de kom heet product bevat. BELANGRIJK Plaats het apparaat op een horizontaal oppervlak. 5.2 Schoonmaken en ontsmetten Schoonmaken en ontsmetten zijn essentieel om bacteriële besmettingen te voorkomen en een perfecte smaak en maximale efficiëntie van uw dispenser te behouden. De richtlijnen die hieronder zijn beschreven zijn algemeen. Alle resten chocolademelk moeten uit de chocolade dispenser worden gehaald vóór het demonteren voor onderhoud. 5.2.1 Demontage instructies Haal vóór het demonteren van de componenten de stekker altijd eerst uit het stopcontact. (i) Verwijder het deksel als het nodig is de deksel te reinigen. Schroef het handvat los en verwijder de schijf met aroma-ventilatiegaten. Let op dat u de schroef niet kwijtraakt. (ii) Verwijder de roerder uit de centrale as door hem met de klok mee te draaien (zie figuur 3). (iii) Til de kom uit de dispenser. (iv) Demonteer de kraan door de pin eruit te trekken (zie figuur 4). Figuur 3 Figuur 4 Figuur 5 (v) (vi) Haal de basis uit de kom door de rubberen ring te verwijderen (zie figuur 5) en de basis in de getoonde richting te tikken (zie figuur 6). Verwijder het rooster van de drupbak en verwijder vervolgens de drupbak, zoals getoond in figuur 7. B. Druk op de vergrendeling Verwijder het rooster Figuur 6 C. Schuif het bakje uit het apparaat Figuur 7 5.2.2 Schoonmaakinstructies Haal de stekker van de dispensers vóór het reinigen uit het stopcontact en demonteer het apparaat zoals eerder beschreven. (i) Plaats de kom, roerder, schijf met aroma ventilatiegaten en kraancomponenten in een vaatwasser en zorg ervoor dat u geen onderdelen kwijtraakt (LET OP: het is mogelijk dat door de reinigingsmiddelen in de vaatwasser de onderdelen verkleuren. Om dit te voorkomen kunt u beter onderstaande optie gebruiken), OF (ii) Gebruik een geschikte borstel en maak al de hierboven genoemde onderdelen voorzichtig schoon in een kom met heet water en afwasmiddel. Maak de onderdelen na het afwassen goed droog. 5.2.3 Assemblage instructies (i) Om de basis opnieuw in de kom te passen, druk de basis stevig terug in de onderkant van de kom en druk de rubberen ring voorzichtig terug op zijn plaats. (ii) Assembleer het kraanmechanisme opnieuw (zie figuur 8 en figuur 9). Figuur 8 figuur 9 6. Onderhoud (i) Dagelijks: controleer de dispenser op lekken in de kraan. Als er lekken zijn, controleer eerst of het kraanmechanisme goed is geassembleerd. Als het lek zich blijft voordoen, controleer de rubberen “O” ringen op de zuiger en als deze zijn versleten, dan moeten ze worden vervangen door originele onderdelen. 7. Service Mocht u na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben over deze chocolade dispenser kunt u contact opnemen met onze klantenservice op het telefoonnummer: 0900-TREBSbv (= 0900-873 27 28). Kosten voor dit nummer bedragen € 0,30 p/min. Of een email sturen naar: [email protected] CE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Trebs 21139 Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor