Weber Char Q Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

OPMERKING VOOR INSTALLATEUR: Deze
gebruikershandleiding moet bij de eigenaar worden
achtergelaten en de eigenaar moet deze zorgvuldig
bewaren voor gebruik in de toekomst.
Geen aanmaakvloeistof voor briketten of briketten
geïmpregneerd met aanmaakvloeistof toevoegen aan hete
of warme briketten.
Gebruik de barbecue niet binnen 1,5 m van enig brandbaar
materiaal. Brandbare materialen bestaan uit, maar zijn niet
beperkt tot, houten of geïmpregneerd houten vlonders,
patio's of veranda's.
Gebruik deze barbecue alleen als alle onderdelen zijn
gemonteerd. Controleer of de asschaal goed onder de
ketel van de barbecue is bevestigd.
Verwijder geen as totdat alle briketten volledig zijn
opgebrand en gedoofd zijn.
Draag geen kleding met losse fladderende mouwen tijdens
het aansteken of gebruik van de barbecue.
Gebruik de barbecue niet bij veel wind.
Open het deksel tijdens het aansteken en het ontsteken
van de briketten.
Plaats de briketten altijd boven op het onderrooster en niet
onder in de ketel.
Raak de grill- of onderrooster of de barbecue nooit aan om
te kijken of deze heet zijn.
Gebruik barbecuewanten of (panne)lappen om de handen
te beschermen tijdens het bereiden van de gerechten of
het afstellen van de ventilatiegaten.
Gebruik de juiste barbecuegereedschappen met lange,
warmtebestendige handgrepen.
Gebruik geen water om de briketten uit te maken. Open
het deksel en sluit alle ventilatiegaten (instelkleppen)
volledig en sluit vervolgens het deksel.
Plaats het deksel op de barbecue om opflakkeringen
tegen te gaan. Gebruik geen water.
Hete elektrische starters voorzichtig hanteren en opslaan.
Houd elektrische kabels uit de buurt van de warme
oppervlakken van de barbecue.
LET OP: gebruik geen ovenreinigers, schuurmiddelen
(keukenreinigers), reinigingsmiddelen met
citrusproducten of schuursponsjes op de barbecue.
Bij gebruik van aanmaakvloeistof, altijd de asschaal
controleren voor het aansteken. De vloeistof kan zich
ophopen in de asschaal en ontsteken, wat resulteert in
een brand onder de ketel. Verwijder alle vloeistof uit de
asschaal voordat u de briketten aansteekt.
Dit model barbecue niet inbouwen of in een constructie
schuiven. Het negeren van deze waarschuwing kan
brand of een explosie veroorzaken die eigendommen kan
beschadigen en ernstig lichamelijk letsel of overlijden kan
veroorzaken.
HET NIET IN ACHT NEMEN VAN DEZE VERKLARINGEN
OMTRENT WAARSCHUWINGEN EN LET OP-MELDINGEN
KAN ERNSTIG LICHAMELIJK LETSEL OF DE DOOD
VEROORZAKEN OF EEN BRAND OF EXPLOSIE WAT KAN
LEIDEN TOT SCHADE AAN EIGENDOMMEN.
U MOET DEZE HANDLEIDING LEZEN
VOORDAT U DE BARBECUE GAAT GEBRUIKEN
Niet binnenshuis gebruiken! Deze
barbecue is alleen voor gebruik
buitenshuis. Bij gebruik binnenshuis
zullen zich giftige dampen verzamelen en
kan dit leiden tot ernstig lichamelijk letsel
of de dood.
WAARSCHUWING! Kinderen en dieren uit
de buurt houden.
LET OP! Deze barbecue zal heel erg warm
worden, verplaats de barbecue daarom
niet tijdens het gebruik.
De barbecue moet vóór gebruik op een
veilige en vlakke ondergrond worden
geplaatst. Zorg dat de barbecue te allen
tijde vlak staat.
LET OP! Geen spiritus, benzine of
vergelijkbare (aanmaak)vloeistoffen
gebruiken voor het (opnieuw) aansteken!
Gebruikershandleiding voor de Weber Brikettenbarbecues
Gebruikershandleiding voor de Weber Brikettenbarbecues
GEVAREN EN WAARSCHUWINGEN
GEVAREN EN WAARSCHUWINGEN
42
WWW.WEBER.COM
®
UW BRIKETTENBARBECUE AANSTEKEN
De maximale brandstofbelasting is één laag briketten die
niet op elkaar liggen en die gelijkmatig zijn verdeeld over het
rooster.
Nb: Wij raden aan om de barbecue op te warmen en de brandstof rood gloeiend te
houden gedurende ten minste 30 minuten voordat de eerste gerechten worden bereid
op de barbecue.
• Open het deksel en open alle ventilatiegaten voordat u het vuur aanmaakt. Nb:
voor een goede luchtstroming moet u het verzamelde as uit de bodem van de
barbecue verwijderen, indien aanwezig (alleen nadat de briketten volledig gedoofd
zijn). De briketten hebben zuurstof nodig om te branden, blokkeer daarom nooit de
ventilatiegaten.
Verwijder de grillroosters.
• Plaats de briketten in een pyramidevorm of plaats de briketten in een Weber
®
RapidFire
®
brikettenstarter.
• Plaats aanmaakblokjes (ze zijn niet giftig, geurloos en smaakloos) of verfrommelde
kranten onder de berg met briketten en steek deze aan. NB: wij hebben met opzet de
instructie voor aanmaakvloeistof weggelaten. De reden hiervoor is dat wij van mening
zijn dat de hiervoor beschreven keuzes beter zijn. Aanmaakvloeistof geeft rotzooi en
kan een chemische smaak geven aan uw gerechten als het niet volledig is opgebrand.
Als u voor gebruik van aanmaakvloeistof kiest, MOET u de instructies van de fabrikant
volgen en NOOIT aanmaakvloeistof op open vuur spuiten.
• Niet beginnen met koken voordat de brandstof een aslaag bevat. Als de briketten zijn
bedekt met een lichtgrijze aslaag (meestal na 25 tot 30 minuten), moet u de briketten
met een tang met lange handgrepen verspreiden volgens de kookmethode die u gaat
gebruiken.
• Een dunne laag olie geeft uw eten een egaal bruine kleur en zorgt dat het niet aan
het grillrooster blijft plakken. Breng de olie aan met een kwastje of met een spuitbus.
Breng de olie niet aan op het grillrooster.
VEILIGHEIDSTIPS M.B.T. DE GERECHTEN
Was uw handen zorgvuldig met zeep en warmwater voordat u de maaltijd gaat
bereiden en na het vastpakken van vers vlees, vis en gevogelte.
Vlees, vis of gevogelte niet ontdooien op kamertemperatuur. Ontdooi deze in de
koelkast.
• Plaats gegrilde gerechten nooit op dezelfde schaal als waar het rauwe gerecht in heeft
gelegen.
Was alle borden en kookgereedschappen die in contact zijn gekomen met rauw vlees
of vis met warm zeepwater en spoel ze af.
WEBER-RECEPTEN GEBRUIKEN
Alle recepten in dit boek zijn samengesteld op basis van een buitentemperatuur
van 21˚C (71 ˚F) en weinig tot geen wind. Als u gaat barbecuen op een koude en/of
winderige dag of op grote hoogten, kan het nodig zijn om meer tijd te nemen.
• De bereidingstijden in dit boek moeten als richtlijn worden gebruikt en niet als exacte
tijden, omdat veel afhangt van de dikte en grootte van de gerechten.
EENVOUDIG ONDERHOUD VAN DE BARBECUE
Voeg jaren toe aan de levensduur van uw Weber
®
barbecue door deze ten minste
eenmaal per jaar grondig te reinigen. Het is heel eenvoudig:
• Zorg ervoor dat de barbecue koud is en de briketten volledig uit(gedoofd) zijn.
Verwijder de grillroosters en de brikettenschaal (plateau).
Verwijder de as.
REINIGEN
Overtollig braadvet en as worden opgevangen in de wegwerp Weber
®
druipbak in
de uitschuifbare onderste asschaal (aan de onderzijde van de barbecue). Er zijn
wegwerpdruipbakken van Weber
®
verkrijgbaar die in de opvangbak passen.
WAARSCHUWING: controleer de asschaal en de onderzijde
van de barbecue op overtollig vet voor elk gebruik. Verwijder
overtollig vet om brand onder in de barbecue te voorkomen.
Maak de buitenkant met warm zeepsop schoon en spoel dan na met water.
LET OP: Gebruik geen ovenreiniger, schurende reinigers
(keukenreinigers), reinigers die citrusproducten bevatten
of schuursponsjes om de barbecue of de wagen schoon te
maken. Gebruik geen reinigingsmiddelen die zuur, alcohol of
xyleen bevatten.
Uitschuifbare asschaal (a) - Verwijder overtollig vet, maak de schaal schoon met warm
zeepsop en spoel deze af met water.
Grillroosters (b)- Reinig het rooster met een geschikte borstel met messing draden.
Indien nodig, uit de barbecue verwijderen en reinigen met warm zeepwater en
vervolgens afspoelen met water.
Binnenkant van het deksel (c)- Veeg de binnenkant van het warme deksel schoon met
keukenpapier. Zo voorkomt u dat vet zich kan ophopen. Stukjes achtergebleven vet lijken
op afgebladderde lakdeeltjes.
• Na het barbecuen, moet u alle ventilatiegaten sluiten om te zorgen dat de briketten
veilig uitgaan. (Gebruik wanten of (panne)lappen.)
Voor extra rooksmaak, moet u hardhouten snippers of blokken (in water geweekt
gedurende ten minste 30 minuten en vervolgens uitgelekt) of vochtig gemaakte verse
kruiden, zoals rozemarijn, tijm of laurierblaadjes, toevoegen. Plaats het vochtige hout
of kruiden direct op de briketten, net voordat u met koken begint.
EENVOUDIGE STAPPEN OM EEN SUCCES TE MAKEN VAN HET
BARBECUEN
Volg deze tips en het kan niet fout gaan. En trouwens ook niet met uw diner.
• Direct, indirect of een beetje van beide? Lees het recept en zoek de instructies om uw
barbecue in te stellen. Er zijn twee kookmethoden bij een Weber
®
barbecue: Direct en
Indirect. Zie de volgende pagina's voor specifieke instructies.
• Probeer geen tijd te besparen door de gerechten al op het rooster te plaatsen als
de barbecue nog niet helemaal gereed is. Laat de briketten branden totdat er een
lichtgrijze aslaag op ligt (houdt de ventilatiegaten open zodat het vuur niet uit gaat).
• Gebruik een spatel en een tang, maar geen vork. U heeft vast wel eens mensen met
een vork in het vlees zien prikken, maar hierdoor ontsnappen de sappen en de smaak
en kan uw gerecht uitdrogen.
• Controleer of het gerecht op de barbecue past met het deksel gesloten. Een vrije
ruimte van ten minste 2,5 cm (1 inch) tussen het gerecht en het deksel is ideaal.
Weersta de drang om het deksel te openen om het gerecht elke paar minuten te
controleren. Elke keer dat u het deksel optilt, ontsnapt er warmte, wat betekent dat het
langer zal duren voordat het gerecht op tafel staat.
Tenzij het in het recept anders staat vermeld, moet u het gerecht slechts eenmaal
draaien.
• U beheerst de opflakkeringen, vermindert de bereidingstijd en krijgt over het algeheel
betere resultaten als u het deksel gesloten houdt.
Weersta de drang om een spatel te gebruiken om gerechten, zoals hamburgers, plat
te drukken. U perst al die heerlijke smaak eruit.
HANDIGE TIPS
HANDIGE TIPS
43
WWW.WEBER.COM
®
43
De maximale brandstofbelasting is één laag briketten die
niet op elkaar liggen en die gelijkmatig zijn verdeeld over het
rooster.
DIRECTE METHODE
De directe methode betekent dat het gerecht direct boven de geplaatste briketten wordt
klaargemaakt. Voor een gelijke bereiding moet het gerecht halverwege de baktijd eenmaal
worden gedraaid. Gebruik de directe methode voor gerechten die minder dan 25 minuten
nodig hebben: steaks, karbonades, Shish kebab, groenten, enz.
1. Open alle ventilatiegaten.
2. Plaats de aanbevolen hoeveelheid briketten in het midden van het brikettenschaal
(zie grafiek).
3. Steek de briketten aan. Laat het deksel open totdat de briketten een lichgrijze aslaag
hebben.
4. Spreid de voorbereide briketten uit, zodat ze gelijkmatig zijn verdeeld over het rooster
en niet op elkaar liggen.
5. Plaats het grillrooster boven de briketten.
6. Plaats de gerechten op het grillrooster.
7. Raadpleeg uw recept voor de aanbevolen baktijden.
INDIRECTE METHODE
Gebruik de indirecte methode voor gerechten met een bereidingstijd van 25 minuten of
langer of voor gerechten die zo delicaat zijn dat directe blootstelling aan de vlammen
zorgt voor uitdroging of verbranding. Voorbeelden zijn braadstukken, grote stukken,
gevogeltestukken met bot en hele vis, evenals delicate visfilets. Voor een indirecte
methode worden de bereide briketten aan weerszijde van het gerecht geplaatst.
Warmte stijgt, reflecteert van het deksel en de binnenoppervlakken van de barbecue
en circuleert om het gerecht van alle zijden langzaam te garen. Het gerecht hoeft niet
gedraaid te worden.
NB: bij vleessoorten die meer dan een uur nodig hebben om gaar te worden, moeten
er zo nodig extra briketten worden toegevoegd aan elke zijde.
1. Open alle ventilatiegaten.
2. Plaats de aanbevolen hoeveelheid briketten, verdeeld in twee zones, op het rooster,
waarbij ruimte wordt overgelaten voor een druipbakje.
3. Steek de briketten aan. Laat het deksel open totdat de briketten een lichtgrijze
aslaag hebben.
4. Plaats een druipbakje tussen de briketten in het midden van de brikettenschaal.
5. Plaats het grillrooster boven de briketten.
6. Plaats het gerecht op het grillrooster direct boven het druipbakje.
7. Plaats het deksel op de barbecue. Raadpleeg uw recept voor de aanbevolen
baktijden.
De volgende soorten, diktes, gewichten en baktijden zijn bedoeld als richtlijn en
vormen geen vaste regel. Bereidingstijden kunnen afwijken door factoren als wind,
buitentemperatuur en gewenste bereiding. Bereid de steaks, visfilets, botloze kipstukken
en groenten met de directe methode gedurende de tijd die staat aangegeven in de
grafiek of de gewenste bereiding. Draai ze eenmaal halverwege de baktijd.
Bereid braadstukken, grote stukken, kipstukken met bot, hele vis en dikkere stukken met
de indirecte methode gedurende de tijd die staat aangegeven in de grafiek of totdat de
direct af te lezen thermometer de gewenste interne temperatuur bereikt. De baktijden
voor biefstuk zijn volgens de definitie van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw
voor een medium bereiding, tenzij anders staat aangegeven.
NB: algemene regel voor het bereiden van vis: 4 tot 5 minuten per 1,25 cm dikte; 8 tot
10 minuten per 2,5 cm dikte.
RUNDVLEES DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD
Steak: New York, porterhouse, ribeye,
varkenshaas
2 cm dik 8 - 10 min. Direct hoog
2,5 cm dik 10 - 12 min. Direct hoog
Hamburger 2 cm dik 8 - 10 min. Direct medium
VARKENSVLEES DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD
Karbonade: ribstuk, lendestuk of schouderstuk 2 tot 2,5 cm dik 10 - 15 min. Direct medium
Lendestuk, zonder bot 2,5 tot 4,5 cm dik 10 - 12 min. Direct medium
Directe kookmethode
Direct hoog - een enkele laag
Direct medium - een halve laag
Indirecte kookmethode
Een enkele laag verdeeld in twee zones.
Voeg zo nodig briketten toe.
KOKEN MET DE BRIKETTENBARBECUE
KOKEN MET DE BRIKETTENBARBECUE
BARBECUEHANDLEIDING
BARBECUEHANDLEIDING
44
WWW.WEBER.COM
®
HELE KIP
Indirect medium
1 hele kip, 1,8 - 2,25 kg
Bakolie
Zout en vers gemalen peper
Spoel de kip af en dep deze droog met keukenpapier. Draai de vleugeluiteinden onder de
rug en bindt de poten bij elkaar met touw. Vet de hele buitenzijde van de kip in met olie
en bestrooi met wat zout en peper. Plaats de kip, met de borst omhoog, op het grillrooster
en bereid gedurende 1-1/4 tot 1-1/2 uur de kip totdat de interne temperatuur 82 °C/180 °F
bereikt in het dikste deel van de dij en 77 °C/170 °F in het borststuk. Plaats de kip op een
dienblad en laat deze 10 minuten rusten voordat u deze aansnijdt.
Voor 4 tot 6 personen.
GEVOGELTE DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD
Kippenborst, zonder bot en huid 170 g 8 - 12 min. Direct medium
Kippendij, zonder bot en huid 113 g 8 - 10 min. Direct medium
Kipstukken, met bot borst/vleugel 30 - 40 min. Direct medium
Kipstukken, met bot poot/dij 40 - 50 min. Direct medium
VIS DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD
Vis, fillet of steak 0,6 to 1,25 cm 3 - 5 min. Direct hoog
1,25 tot 2,5 cm dik 5 - 10 min. Direct hoog
2,5 to 4 cm 10 - 12 min. Direct hoog
Vis, heel 0,45 kg 15 - 20 min. Direct medium
GROENTEN DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD
Asperges 6 - 8 min. Direct medium
Maïs, gepeld 10 - 15 min. Direct medium
ongepeld 25 - 30 min. Direct medium
Paddestoel, shi-take of hoed 8 - 10 min. Direct medium
Portabello 12 - 15 min. Direct medium
Ui 1,25 cm ringen 8 - 12 min. Direct medium
Aardappel 1,25 cm plakjes 14 - 16 min. Direct medium
Courgette Gehalveerd 6 - 8 min. Direct medium
1,25 cm plakjes 4 - 6 min. Direct medium
PITTIGE LAMSKEBAB
Direct medium
Voor de marinade:
125 ml olijfolie
65 ml rode wijnazijn
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels sinaasappelrasp
1 lenteui en groen, gesneden
1⁄4 theelepel gemalen kaneel
1⁄8 theelepel gemalen knoflook
0,9 kg magere lam, gesneden in blokjes van 3,8 cm
De marinade bereiden: Meng de ingrediënten van de marinade in een lage, glazen
ovenschaal of kunstof zak. Zet afgedekt weg in de koelkast, 4 tot 6 uur. Laat de lam
uitlekken; bewaar de marinade. Schenk de marinade in een kleine sauspan. Breng aan
de kook op hoog vuur en laat 1 minuut doorkoken. Rijg de lam op 4 tot 6 satépennen.
Bereid de lam boven een directe medium vuur voor een medium bereiding, ongeveer 10
minuten. Draai de pennen eenmaal halverwege de baktijd en smeer in met marinade.
Voor 4 tot 6 personen.
BARBECUEHANDLEIDING
BARBECUEHANDLEIDING
RECEPTEN
RECEPTEN
45
WWW.WEBER.COM
®
45
EENVOUDIGE STEAKS
Direct medium
4 New York-lappen, varkenshaasjes, lendestukken of ribeyes, ongeveer 0,34 kg elk
en 2,5 cm dik
Kosher zout
Vers gemalen zwarte peper
Extra-virgin olijfolie
Beide zijden van de steaks op smaak brengen met zout en peper en druk de kruiden in
het vlees. 20 tot 30 minuten op kamertemperatuur laten staan voor het bereiden op de
barbecue. Spray of vet beide zijden van de steaks licht in met olijfolie. Bereid de steaks
boven Direct medium vuur totdat de interne temperatuur 62 °C/145 °F bereikt voor
medium rare, 8 tot 10 minuten, halverwege de baktijd eenmaal draaien. Haal van de
barbecue en laat 3 tot 5 minuten staan. Warm serveren.
Voor 4 personen.
KLASSIEKE KIPPENBORST MET BOT
Indirect medium
4 halve kippenborsten (met bot en huid), 285 - 340 g elk
Kosher zout
Vers gemalen zwarte peper
Extra-virgin olijfolie
Spoel de kippenborsten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Breng de
kippenborsten op smaak met zout en peper en smeer of spray de beide zijden licht in
met olijfolie. Bereid de kip, met de huid naar boven, boven Indirect medium vuur totdat
de sappen eruit lopen en het vlees niet meer roze is bij het bot, 30 tot 40 minuten.
Bereid de kippenborsten met de huid omlaag voor een knapperig korstje boven Direct
medium-vuur gedurende de laatste 5 minuten van de baktijd. Warm serveren.
Voor 4 personen.
FANTASTISCHE VISFILETS
Direct hoog
4 filets van zwaardvis of heilbot, 170 - 227 g elk en ongeveer 2,5 cm dik
Kosher zout
Vers gemalen zwarte peper
Extra-virgin olijfolie
Citroenschijfjes (optioneel)
Breng de visfilets op smaak met zout en peper en smeer of spray beide zijden licht in
met olijfolie. Barbecue de filets boven Direct hoog-vuur totdat het vlees gaar is in het
midden, 8 tot 10 minuten, eenmaal draaien halverwege de baktijd. Warm serveren met
citroenschijfjes, indien gewenst.
Voor 4 personen.
ZALMSTEAK KYOTO
Direct medium
4 zalmsteaks, ongeveer 2,5 cm dik
Olijfolie
Voor de marinade:
85 ml sojasaus
65 ml sinaasappelsapconcentraat
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels tomatensaus
1 theelepel citroensap
1/2 theelepel mosterd
1 theelepel lenteui en groen, gesneden
1 knoflookteen, geplet
1/2 theelepel gemalen gemberwortel
De marinade bereiden: Meng de ingrediënten van de marinade in een kleine kom;
schenk het mengsel over de zalmsteaks in een lage ovenschotel. Zet afgedekt weg in
de koelkast, 30 tot 60 minuten. Laat de zalm uitlekken en bewaar de marinade. Schenk
de marinade in een kleine sauspan. Breng aan de kook op hoog vuur en laat 1 minuut
doorkoken. Smeer of spray de steaks licht in met olijfolie en plaats ze op het grillrooster.
Bereiden boven Direct medium vuur totdat de vis gaar is en van de vork valt, 8 tot 10
minuten aan de hand van de dikte van de vis. Draai de zalm halverwege de baktijd
eenmaal en smeer de vis in met de marinade.
Voor 4 personen.
GARNALENKEBAB MET CURRYBOTER
Direct hoog
16 tot 20 jumbo garnalen, 0,68 - 0,90 kg , gepeld en ontdarmd
Olijfolie
Limoen- of citroenschijfjes
Vers dille of peterselie
Voor de curryboter:
65 ml boter
2 eetlepels fijngesnipperde ui
1 theelepel gesnipperde verse dille
1 tot 1-1/2 theelepel currypoeder
Snufje knoflookpoeder
De curryboter bereiden: Smelt de boter in een kleine pan boven medium-hoog vuur.
Roer de ui, dille, curryboter en knoflookpoeder erdoor, 5 minuten doorkoken. Rijg de
garnalen op de satépennen, laat ruimte over tussen de garnalen. Smeer of spray de
garnalen licht in met olijfolie. Bereiden boven Direct hoog vuur totdat de garnalen roze
en gaar worden, 2 tot 5 minuten, draai de pennen halverwege de baktijd eenmaal
om en smeer in met de curryboter. Plaats de garnalen op een dienblad. Garneer met
limoenschijfjes en dille.
Voor 4 personen.
GEGRILDE RODE PAPRIKA MET MOZZARELLA
Indirect medium
1 klein Italiaans brood
3 eetlepels olijfolie
3 middelgrote rode paprika's
250 ml verse mozzarella, in kleine blokjes gesneden
1-1/2 theelepel gedroogde basilicum
1 knoflookteen, fijngesnipperd
1 eetlepel olijfolie
Zout
Vers gemalen zwarte peper
Snij dunne plakken van het brood, verwijder de korst en snij de plakken in croutons
van 1,25 cm, ca. 1 kopje Verwarm de olijfolie in een koekepan, voeg de croutons toe
en sauteer ze totdat ze goudkleurig zijn; uitlekken op keukenpapier. Snij de bovenzijde
van de paprika's ongeveer 1,24 cm onder de bovenzijde af en bewaar de bovenzijden.
Verwijder de zaden en membranen voorzichtig. Meng in een kom de croutons,
mozzarella, basilicum, knoflook en olie. Goed mengen, voeg zout en peper naar smaak
toe. Vul de paprika's met het mengel en plaats de bovenzijden terug en zet deze vast
met tandenstokers. Plaats de paprika's op het grillrooster, met de bovenzijde omhoog,
boven Indirect medium vuur totdat de paprika's zacht zijn maar hun vorm niet verliezen,
12 tot 15 minuten. Verwijder de bovenzijden en snij ze in de lengte doormidden.
Voor 6 personen.
PARADIJS GEGRILD
uit Weber
®
s Big Book of Grilling™
Indirect medium
4 verse ananasschijven, elk ongeveer 2,5 cm dik
1 theelepel gemalen gedroogde groene of zwarte pepperkorrels
4 bolletjes vanille-ijs
Voor de glacering:
190 ml verse sinaasappelsap
1 eetlepel honing
1 eetlepel verse limoensap
2 eetlepel maïzena
De glacering bereiden: Meng de ingrediënten voor de glacering in een kleine sauspan
en roer deze tot een gladde massa. Aan de kook brengen boven medium-hoog vuur en
doorkoken totdat de saus dikker wordt, 1 tot 2 minuten. Hou de glacering warm of warm
deze opnieuw op net voor het serveren. Breng beide zijden van de ananasschijven op
smaak met de peperkorrels. Bereiden boven Indirect medium vuur totdat ze duidelijk
gemarkeerd zijn, 6 tot 8 minuten, draai ze eenmaal halverwege de baktijd. Serveer elke
ananasschijf met een bolletje vanille-ijs en sprenkel de glacering over het gerecht.
Voor 4 personen.
RECEPTEN
RECEPTEN
Weber-Stephen Products Co. (Weber) garanterer hermed over for den OPRINDELIGE KØBER, at
denne Weber
®
CharQ
®
grill er uden materiale- og fremstillingsfejl fra købsdatoen på følgende måde:
Aluminiumstøbehjul 5 år, 2 år på maling
undtagen falmen eller
misfarvning
Termoplast/
Termosæts dele 5 år undtaget
falmen
Alle resterende dele 2 år
Weber kan forlange at se rimelig dokumentation af købsdatoen. DU BØR DERFOR BEHOLDE KVITTERINGEN
ELLER FAKTURAEN OG ØJEBLIKKELIGT RETURNERE REGISTRERINGSKORTET FOR BEGRÆNSET
GARANTI TIL WEBER.
Denne begrænsede garanti skal begrænses til reparation eller udskiftning af dele, som viser sig at være defekte
efter normalt brug og service, og som eftersyn til Webers tilfredsstillelse angiver, er defekte. Hvis Weber bekræfter
defekten og godkender kravet, vil Weber vælge om sådanne dele skal repareres eller udskiftes uden beregning.
Transportomkostninger skal forudbetales, hvis defekte dele returneres. Weber vil returnere dele til køberen, fragt
eller porto forudbetalt.
Denne begrænsede garanti omfatter ikke svigt eller brugsvanskeligheder som følge af uheld, misbrug, ændring,
forkert anvendelse, vold, forkert montering eller forkert vedligeholdelse eller service, eller formmelse af udførelse
af normal og regelmæssig vedligeholdelse. Forringelse eller skade som følge af kraftige vejrforhold, såsom hagl,
orkaner, jordskælv eller tornadoer, misfarvning som følge af udsættelse for kemikalier, enten direkte eller indirekte fra
atmosfæren, er ikke dækket af denne begrænsede garanti.
Der er ingen andre udtrykkelige garantier end fremsat her, og eventuelle gældende underforståede garantier om
salgbarhed og brugsegnethed er begrænset til dækningsperioden af denne skriftlige begrænsede garanti. Visse
områder tillader ikke begrænsning af varigheden af en underforstået garanti, så denne begrænsning er muligvis ikke
gældende for dig.
Weber er ikke ansvarlig for specielle, indirekte eller følgeskader. Visse områder tillader ikke udelukkelse eller
begrænsning af tilfældige eller følgeskader, så denne begrænsning eller udelukkelse er muligvis ikke gældende for
dig.
Weber autoriserer ikke nogen som helst person eller noget som helst firma at påtage sig nogen som helst anden
forpligtelse eller hæftelse i forbindelse med salget, monteringen, anvendelsen, fjernelsen, returneringen eller
udskiftningen af udstyret, og sådanne fremstillinger er ikke bindende for Weber.
Weber-Stephen Nordic (Weber) garanterar härmed den URSPRUNGLIGA KÖPAREN av denna
Weber
®
CharQ grill att den är fri från fel i material och utförande från inköpsdatum enligt följande:
Aluminiumgods 5 år, 2 år för färg
med undantag för blekning och
missfärgning
Härdplast/
delar av termoplast 5 år med undantag för blekning
Alla övriga delar 2 år
Weber kan kräva att tiden för köptillfället skäligen kan intygas. DÄRFÖR BÖR NI BEHÅLLA ERT KVITTO ELLER
ER FAKTURA OCH SKICKA IN WEBERS REGISTRERINGSKORT FÖR DEN BEGRÄNSADE GARANTIN
OMEDELBART.
Denna begränsade garanti begränsas till reparationer eller byte av delar som visar sig vara bristfälliga vid normal
användning och där en undersökning godkänd av Weber, visar att de är bristfälliga. Om felet bekräftas av Weber och
fordran bifalles, avgör Weber om delarna ska repareras eller kostnadsfritt bytas ut. Om Ni behöver skicka tillbaka
defekta delar måste Ni betala fraktkostnaderna i förväg. Weber skickar tillbaka delar till köparen med frakten eller
portot betalat.
Denna begränsade garanti täcker inte misslyckanden eller svårigheter vid användning som beror på olycka,
missbruk, förändring, felaktig användning, vandalisering, felaktig installation eller olämplig skötsel eller service, eller
underlåtenhet att utföra normal- och rutinunderhåll. Försämring eller skador på grund av svåra väderförhållanden
såsom hagel, orkaner, jordbävningar eller tornador, missfärgning på grund av exponering för kemikalier antingen
direkt eller i atmosfären täcks inte av denna begränsade garanti.
Det förekommer inga andra särskilda garantier förutom de som lags fram häri och varaktigheten för de tillämpliga
underförstådda garantier som avser säljbarhet och ändamålsenlighet är begränsad i enlighet med denna särskilda
skrivna begränsade garanti. Vissa regioner tillåter inte begränsningar av hur länge en underförstådd garanti varar,
vilket innebär att ovanstående begränsning eventuellt inte gäller för Er.
Weber ansvarar inte för någon särskild, indirekt eller följdskada. Vissa regioner tillåter inte undantag från eller
begränsning av olycks- eller följdskador vilket innebär att denna begränsning eller detta undantag eventuellt inte
gäller för Er.
Weber ger inte rätten till någon individ eller något företag att å dess vägnar förbinda sig eller ta på sig något ansvar
i samband med försäljning, installation, användning, avlägsning, returnering eller byte av dess utrustning och Weber
är inte förbunden av sådana framställanden.
Weber-Stephen Products Co. (Weber) garandeert de OORSPRONKELIJKE KOPER van deze
Weber
®
CharQ
®
barbecue dat deze geen fouten in het materiaal en in de afwerking zal vertonen
vanaf de aankoopdatum voor de volgende onderdelen:
Aluminium gietstukken 5 jaar, 2 jaar op verf
exclusief vervagen of
verkleuren
Thermoplastische/
Thermohardende onderdelen 5 jaar, exclusief
vervagen
Alle resterende onderdelen 2 jaar
Weber kan u vragen om een redelijk bewijs van de datum van aankoop voor te leggen. DAAROM DIENT U
UW KASSABON OF FACTUUR TE BEWAREN EN DE REGISTRATIEKAART VAN DE WEBER-GARANTIE ZO
SPOEDIG MOGELIJK TE RETOURNEREN.
De Beperkte Garantie is beperkt tot reparatie of vervanging van onderdelen die defect raken tijdens normaal gebruik
en onderhoud en waarvan bij controle blijkt dat zij defect zijn overeenkomstig de voorwaarden van Weber. Deze
kunt u vinden met behulp van de contactgegevens in uw handleiding. Als het defect door Weber wordt bevestigd
en de claim wordt toegekend, zal Weber de defecte onderdelen kostenloos repareren of vervangen. Als er defecte
onderdelen moeten worden geretourneerd, dienen de transportkosten vooraf te worden voldaan. Weber zal de
onderdelen aan de koper retourneren als vracht- of verzendingskosten vooraf zijn voldaan.
Defecten of bedieningsproblemen als gevolg van een ongeluk, misbruik, verkeerd gebruik, wijziging, verkeerde
toepassing, vernieling, onjuiste installatie of onjuist onderhoud of beheer, of nalaten van normaal onderhoud en
routineonderhoud vallen niet onder deze Beperkte Garantie. Verslechtering of beschadiging als gevolg van zwaar
weer zoals hagelbuien, orkanen, aardbevingen of tornado’s, verkleuring door directe inwerking of inwerking door
chemicaliën in de atmosfeer worden door deze Beperkte Garantie niet gedekt.
Er geldt geen uitdrukkelijke garantie anders dan genoemd in het onderhavige document en elke stilzwijgende
garantie op verkoopbaarheid en toestand zijn beperkt in duur tot de periode waarin deze uitdrukkelijke Beperkte
Garantie van kracht is. In sommige regio’s is een beperking van de geldigheidsduur van de stilzwijgende garantie
niet toegestaan. Deze beperking hoeft dus niet op u van toepassing te zijn.
Weber is in geen geval aansprakelijk voor bijzondere schade, indirecte schade of gevolgschade. In sommige regio’s
is een uitsluiting of beperking van incidentele schade of gevolgschade niet toegestaan. Deze beperking of uitsluiting
hoeft dus niet op u van toepassing te zijn.
Weber geeft geen toestemming aan natuurlijke en rechtspersonen om bij een plicht of aansprakelijkheid in haar
plaats te treden in verband met verkoop, installatie, gebruik, verwijdering, retournering of vervanging van haar
apparatuur en natuurlijke personen of rechtspersonen kunnen niet zulke aanspraken laten gelden tegen Weber.
A Weber-Stephen Products Co., (Weber
®
) garante ao COMPRADOR ORIGINAL deste grelhador
Weber
®
CharQ
®
, que não apresenta qualquer defeito de material e fabrico a partir da data em que
foi adquirido, da seguinte forma:
Estruturas de alumínio 5 anos, 2 anos para a pintura
excluindo desgaste ou
descoloração
Termoplástico/
Peças termo-reguláveis 5 anos excluindo
desgaste
A Weber pode exigir comprovação da data da compra. DESTA FORMA, GUARDE O SEU COMPROVANTE DE
COMPRA, OU NOTA FISCAL E REMETA À WEBER O CARTÃO DE REGISTRO DE GARANTIA LIMITADA IMEDI-
ATAMENTE.
Esta Garantia está limitada ao reparo, ou à substituição das peças defeituosas, desde que utilizadas e mantidas
conforme as instruções, e que, examinadas, indiquem, de fato, estarem defeituosas, de acordo com os critérios
da Weber. Se a Weber confirmar a existência de defeito, e aprovar a reclamação, as peças serão substituídas,
sem custos para o consumidor. Se o consumidor for solicitado a devolver qualquer peça defeituosa, os custos de
transporte deverão ser pagos antecipadamente. A Weber devolverá as peças ao consumidor, e reembolsará o frete,
ou a postagem paga.
Essa Garantia Limitada não cobre as falhas, ou dificuldades de operação resultantes de acidente, abuso, mau
uso, alterações, uso indevido, vandalismo, instalação inadequada, manutenção ou conserto inadequados, falta de
manutenção de rotina. A deterioração, ou danos causados por condições severas de temperatura, tais como granizo,
furacões, terremotos, tornados, descoloração resultante de exposição a agentes químicos, seja diretamente ou na
atmosfera, não estão cobertos por essa Garantia Limitada.
Não há outras garantias expressas, exceto aquelas aqui estabelecidas, e quaisquer outras garantias aplicáveis e
implícitas relativas a comerciabilidade e adequação do produto são limitadas em duração ao período de cobertura
dessa Garantia Limitada expressa por escrito. Em algumas regiões, a limitação do tempo de cobertura de uma garan-
tia implícita não é permitida. Se esse for o seu caso, essa norma não se aplica.
A Weber® não é responsável por quaisquer danos especiais, indiretos, ou conseqüentes. Em algumas regiões a
exclusão, ou limitação de cobertura de danos incidentais ou conseqüentes não são permitidas. Se esse for o seu
caso, essa norma não se aplica.
A Weber
®
não autoriza qualquer pessoa ou empresa a assumir em seu nome qualquer obrigação, ou responsabili-
dade relativas à venda, instalação, remoção, substituição, ou devolução, ou ao uso do seu equipamento; e não há
tais representações vinculadas à Weber.
Weber-Stephen Products Co. (Weber) con la presente garantisce l’ACQUIRENTE ORIGINALE del
presente barbecue Weber
®
CharQ
®
contro difetti di materiale o di lavorazione dalla data dell’acquisto
come indicato di seguito:
Parti in fusione di alluminio 5 anni, vernice 2 anni
con esclusione di scolorimenti o
decolorazioni
Parti in materiali termoplastici/
termoindurenti 5 anni con esclusione di
scolorimenti
Tutte le altre parti 2 anni
Poiché Weber può richiedere all’utente di comprovare l’acquisto del prodotto, È NECESSARIO CONSERVARE
SEMPRE LA RICEVUTA DI ACQUISTO O LA FATTURA E RISPEDIRE IMMEDIATAMENTE LA SCHEDA DELLA
GARANZIA DEBITAMENTE COMPILATA.
La presente garanzia limitata prevede unicamente la riparazione o la sostituzione delle parti che si dimostrano
difettose se soggette a uso o manutenzione normali e che risultino tali dopo un’accurata ispezione da parte di Weber.
Se il difetto venga accertato e la richiesta dell’utente accettata, Weber provvederà a riparare o sostituire, a sua
discrezione, le parti difettose gratuitamente. Qualora sia necessario provvedere alla restituzione delle parti difettose,
queste dovranno essere inviate al produttore con spese di trasporto pre-pagate. Weber restituirà all’acquirente le
parti riparate o sostituite con spese di trasporto o postali pre-pagate.
La presente garanzia limitata non copre eventuali guasti o problemi di funzionamento derivanti da incidenti,
uso non autorizzato, uso improprio, modifiche non autorizzate, mancato rispetto delle istruzioni, vandalismo,
operazioni di installazione, manutenzione o riparazione impropri o dalla mancata esecuzione delle operazioni di
manutenzione ordinaria e straordinaria. Inoltre, la presente garanzia limitata non copre l’eventuale deterioramento o
gli eventuali danni dovuti a condizioni atmosferiche particolari quali grandine, uragani, terremoti o tornado; nonché lo
scolorimento del prodotto causato dall’esposizione diretta a sostanze chimiche anche se presenti nell’atmosfera.
Il produttore non rilascia alcuna altra garanzia esplicita oltre la presente. Eventuali altre garanzie implicite comprese
quelle relative alla commerciabilità e all’idoneità a un uso specifico saranno applicabili solo per il periodo di validità
della presente garanzia limitata esplicita. Poiché alcuni paesi o giurisdizioni non ammettono limiti alla durata della
garanzia implicita, i limiti o le esclusioni indicati in precedenza possono non essere applicabili.
Weber non riconosce alcuna responsabilità in merito a danni speciali, indiretti o consequenziali. Poiché alcuni
paesi o giurisdizioni non consentono l’esclusione o la limitazione di danni accidentali o consequenziali, la presente
limitazione o esclusione potrebbe non essere applicabile.
Poiché Weber non autorizza persone o società a rappresentarla relativamente agli obblighi e alle responsabilità
derivanti dalla vendita, dall’installazione, dall’uso, dalla rimozione, dalla restituzione o sostituzione del prodotto, non
riconosce le loro eventuali dichiarazioni come legalmente vincolanti.

Documenttranscriptie

Gebruikershandleiding voor de Weber Brikettenbarbecues U MOET DEZE HANDLEIDING LEZEN VOORDAT U DE BARBECUE GAAT GEBRUIKEN  LET OP! Deze barbecue zal heel erg warm worden, verplaats de barbecue daarom niet tijdens het gebruik.  Niet binnenshuis gebruiken! Deze barbecue is alleen voor gebruik buitenshuis. Bij gebruik binnenshuis zullen zich giftige dampen verzamelen en kan dit leiden tot ernstig lichamelijk letsel of de dood.  De barbecue moet vóór gebruik op een veilige en vlakke ondergrond worden geplaatst. Zorg dat de barbecue te allen tijde vlak staat.  WAARSCHUWING! Kinderen en dieren uit de buurt houden.  LET OP! Geen spiritus, benzine of vergelijkbare (aanmaak)vloeistoffen gebruiken voor het (opnieuw) aansteken! GEVAREN EN WAARSCHUWINGEN  OPMERKING VOOR INSTALLATEUR: Deze gebruikershandleiding moet bij de eigenaar worden achtergelaten en de eigenaar moet deze zorgvuldig bewaren voor gebruik in de toekomst.  Geen aanmaakvloeistof voor briketten of briketten geïmpregneerd met aanmaakvloeistof toevoegen aan hete of warme briketten.  Gebruik de barbecue niet binnen 1,5 m van enig brandbaar materiaal. Brandbare materialen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot, houten of geïmpregneerd houten vlonders, patio's of veranda's.  Gebruik deze barbecue alleen als alle onderdelen zijn gemonteerd. Controleer of de asschaal goed onder de ketel van de barbecue is bevestigd.  Verwijder geen as totdat alle briketten volledig zijn opgebrand en gedoofd zijn.  Draag geen kleding met losse fladderende mouwen tijdens het aansteken of gebruik van de barbecue.  Gebruik de barbecue niet bij veel wind.  Open het deksel tijdens het aansteken en het ontsteken van de briketten.  Plaats de briketten altijd boven op het onderrooster en niet onder in de ketel.  Raak de grill- of onderrooster of de barbecue nooit aan om te kijken of deze heet zijn.  Gebruik barbecuewanten of (panne)lappen om de handen te beschermen tijdens het bereiden van de gerechten of het afstellen van de ventilatiegaten.  Gebruik de juiste barbecuegereedschappen met lange, warmtebestendige handgrepen.  Gebruik geen water om de briketten uit te maken. Open het deksel en sluit alle ventilatiegaten (instelkleppen) volledig en sluit vervolgens het deksel.  Plaats het deksel op de barbecue om opflakkeringen tegen te gaan. Gebruik geen water.  Hete elektrische starters voorzichtig hanteren en opslaan.  Houd elektrische kabels uit de buurt van de warme oppervlakken van de barbecue.  LET OP: gebruik geen ovenreinigers, schuurmiddelen (keukenreinigers), reinigingsmiddelen met citrusproducten of schuursponsjes op de barbecue.  Bij gebruik van aanmaakvloeistof, altijd de asschaal controleren voor het aansteken. De vloeistof kan zich ophopen in de asschaal en ontsteken, wat resulteert in een brand onder de ketel. Verwijder alle vloeistof uit de asschaal voordat u de briketten aansteekt.  Dit model barbecue niet inbouwen of in een constructie schuiven. Het negeren van deze waarschuwing kan brand of een explosie veroorzaken die eigendommen kan beschadigen en ernstig lichamelijk letsel of overlijden kan veroorzaken.  HET NIET IN ACHT NEMEN VAN DEZE VERKLARINGEN OMTRENT WAARSCHUWINGEN EN LET OP-MELDINGEN KAN ERNSTIG LICHAMELIJK LETSEL OF DE DOOD VEROORZAKEN OF EEN BRAND OF EXPLOSIE WAT KAN LEIDEN TOT SCHADE AAN EIGENDOMMEN. 42 HANDIGE TIPS UW BRIKETTENBARBECUE AANSTEKEN  De maximale brandstofbelasting is één laag briketten die niet op elkaar liggen en die gelijkmatig zijn verdeeld over het rooster. Nb: Wij raden aan om de barbecue op te warmen en de brandstof rood gloeiend te houden gedurende ten minste 30 minuten voordat de eerste gerechten worden bereid op de barbecue. • Open het deksel en open alle ventilatiegaten voordat u het vuur aanmaakt. Nb: voor een goede luchtstroming moet u het verzamelde as uit de bodem van de barbecue verwijderen, indien aanwezig (alleen nadat de briketten volledig gedoofd zijn). De briketten hebben zuurstof nodig om te branden, blokkeer daarom nooit de ventilatiegaten. • Verwijder de grillroosters. • Plaats de briketten in een pyramidevorm of plaats de briketten in een Weber® RapidFire® brikettenstarter. • Plaats aanmaakblokjes (ze zijn niet giftig, geurloos en smaakloos) of verfrommelde kranten onder de berg met briketten en steek deze aan. NB: wij hebben met opzet de instructie voor aanmaakvloeistof weggelaten. De reden hiervoor is dat wij van mening zijn dat de hiervoor beschreven keuzes beter zijn. Aanmaakvloeistof geeft rotzooi en kan een chemische smaak geven aan uw gerechten als het niet volledig is opgebrand. Als u voor gebruik van aanmaakvloeistof kiest, MOET u de instructies van de fabrikant volgen en NOOIT aanmaakvloeistof op open vuur spuiten. • Niet beginnen met koken voordat de brandstof een aslaag bevat. Als de briketten zijn bedekt met een lichtgrijze aslaag (meestal na 25 tot 30 minuten), moet u de briketten met een tang met lange handgrepen verspreiden volgens de kookmethode die u gaat gebruiken. • Een dunne laag olie geeft uw eten een egaal bruine kleur en zorgt dat het niet aan het grillrooster blijft plakken. Breng de olie aan met een kwastje of met een spuitbus. Breng de olie niet aan op het grillrooster. VEILIGHEIDSTIPS M.B.T. DE GERECHTEN • Was uw handen zorgvuldig met zeep en warmwater voordat u de maaltijd gaat bereiden en na het vastpakken van vers vlees, vis en gevogelte. • Vlees, vis of gevogelte niet ontdooien op kamertemperatuur. Ontdooi deze in de koelkast. • Plaats gegrilde gerechten nooit op dezelfde schaal als waar het rauwe gerecht in heeft gelegen. • Was alle borden en kookgereedschappen die in contact zijn gekomen met rauw vlees of vis met warm zeepwater en spoel ze af. WEBER-RECEPTEN GEBRUIKEN • Alle recepten in dit boek zijn samengesteld op basis van een buitentemperatuur van 21˚C (71 ˚F) en weinig tot geen wind. Als u gaat barbecuen op een koude en/of winderige dag of op grote hoogten, kan het nodig zijn om meer tijd te nemen. • De bereidingstijden in dit boek moeten als richtlijn worden gebruikt en niet als exacte tijden, omdat veel afhangt van de dikte en grootte van de gerechten. EENVOUDIG ONDERHOUD VAN DE BARBECUE Voeg jaren toe aan de levensduur van uw Weber® barbecue door deze ten minste eenmaal per jaar grondig te reinigen. Het is heel eenvoudig: • Zorg ervoor dat de barbecue koud is en de briketten volledig uit(gedoofd) zijn. • Verwijder de grillroosters en de brikettenschaal (plateau). • Verwijder de as. REINIGEN Overtollig braadvet en as worden opgevangen in de wegwerp Weber ®druipbak in de uitschuifbare onderste asschaal (aan de onderzijde van de barbecue). Er zijn wegwerpdruipbakken van Weber® verkrijgbaar die in de opvangbak passen.  WAARSCHUWING: controleer de asschaal en de onderzijde van de barbecue op overtollig vet voor elk gebruik. Verwijder overtollig vet om brand onder in de barbecue te voorkomen. Maak de buitenkant met warm zeepsop schoon en spoel dan na met water.  LET OP: Gebruik geen ovenreiniger, schurende reinigers (keukenreinigers), reinigers die citrusproducten bevatten of schuursponsjes om de barbecue of de wagen schoon te maken. Gebruik geen reinigingsmiddelen die zuur, alcohol of xyleen bevatten. • Na het barbecuen, moet u alle ventilatiegaten sluiten om te zorgen dat de briketten veilig uitgaan. (Gebruik wanten of (panne)lappen.) • Voor extra rooksmaak, moet u hardhouten snippers of blokken (in water geweekt gedurende ten minste 30 minuten en vervolgens uitgelekt) of vochtig gemaakte verse kruiden, zoals rozemarijn, tijm of laurierblaadjes, toevoegen. Plaats het vochtige hout of kruiden direct op de briketten, net voordat u met koken begint. Uitschuifbare asschaal (a) - Verwijder overtollig vet, maak de schaal schoon met warm zeepsop en spoel deze af met water. Grillroosters (b)- Reinig het rooster met een geschikte borstel met messing draden. Indien nodig, uit de barbecue verwijderen en reinigen met warm zeepwater en vervolgens afspoelen met water. Binnenkant van het deksel (c)- Veeg de binnenkant van het warme deksel schoon met keukenpapier. Zo voorkomt u dat vet zich kan ophopen. Stukjes achtergebleven vet lijken op afgebladderde lakdeeltjes. EENVOUDIGE STAPPEN OM EEN SUCCES TE MAKEN VAN HET BARBECUEN Volg deze tips en het kan niet fout gaan. En trouwens ook niet met uw diner. • Direct, indirect of een beetje van beide? Lees het recept en zoek de instructies om uw barbecue in te stellen. Er zijn twee kookmethoden bij een Weber® barbecue: Direct en Indirect. Zie de volgende pagina's voor specifieke instructies. • Probeer geen tijd te besparen door de gerechten al op het rooster te plaatsen als de barbecue nog niet helemaal gereed is. Laat de briketten branden totdat er een lichtgrijze aslaag op ligt (houdt de ventilatiegaten open zodat het vuur niet uit gaat). • Gebruik een spatel en een tang, maar geen vork. U heeft vast wel eens mensen met een vork in het vlees zien prikken, maar hierdoor ontsnappen de sappen en de smaak en kan uw gerecht uitdrogen. • Controleer of het gerecht op de barbecue past met het deksel gesloten. Een vrije ruimte van ten minste 2,5 cm (1 inch) tussen het gerecht en het deksel is ideaal. • Weersta de drang om het deksel te openen om het gerecht elke paar minuten te controleren. Elke keer dat u het deksel optilt, ontsnapt er warmte, wat betekent dat het langer zal duren voordat het gerecht op tafel staat. • Tenzij het in het recept anders staat vermeld, moet u het gerecht slechts eenmaal draaien. • U beheerst de opflakkeringen, vermindert de bereidingstijd en krijgt over het algeheel betere resultaten als u het deksel gesloten houdt. • Weersta de drang om een spatel te gebruiken om gerechten, zoals hamburgers, plat te drukken. U perst al die heerlijke smaak eruit. WWW.WEBER.COM® KOKEN MET DE BRIKETTENBARBECUE  De maximale brandstofbelasting is één laag briketten die niet op elkaar liggen en die gelijkmatig zijn verdeeld over het rooster. 43 43 DIRECTE METHODE De directe methode betekent dat het gerecht direct boven de geplaatste briketten wordt klaargemaakt. Voor een gelijke bereiding moet het gerecht halverwege de baktijd eenmaal worden gedraaid. Gebruik de directe methode voor gerechten die minder dan 25 minuten nodig hebben: steaks, karbonades, Shish kebab, groenten, enz. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Open alle ventilatiegaten. Plaats de aanbevolen hoeveelheid briketten in het midden van het brikettenschaal (zie grafiek). Steek de briketten aan. Laat het deksel open totdat de briketten een lichgrijze aslaag hebben. Spreid de voorbereide briketten uit, zodat ze gelijkmatig zijn verdeeld over het rooster en niet op elkaar liggen. Plaats het grillrooster boven de briketten. Plaats de gerechten op het grillrooster. Raadpleeg uw recept voor de aanbevolen baktijden. Directe kookmethode Direct hoog - een enkele laag Direct medium - een halve laag INDIRECTE METHODE Gebruik de indirecte methode voor gerechten met een bereidingstijd van 25 minuten of langer of voor gerechten die zo delicaat zijn dat directe blootstelling aan de vlammen zorgt voor uitdroging of verbranding. Voorbeelden zijn braadstukken, grote stukken, gevogeltestukken met bot en hele vis, evenals delicate visfilets. Voor een indirecte methode worden de bereide briketten aan weerszijde van het gerecht geplaatst. Warmte stijgt, reflecteert van het deksel en de binnenoppervlakken van de barbecue en circuleert om het gerecht van alle zijden langzaam te garen. Het gerecht hoeft niet gedraaid te worden. NB: bij vleessoorten die meer dan een uur nodig hebben om gaar te worden, moeten er zo nodig extra briketten worden toegevoegd aan elke zijde. 1. Open alle ventilatiegaten. 2. Plaats de aanbevolen hoeveelheid briketten, verdeeld in twee zones, op het rooster, waarbij ruimte wordt overgelaten voor een druipbakje. 3. Steek de briketten aan. Laat het deksel open totdat de briketten een lichtgrijze aslaag hebben. 4. Plaats een druipbakje tussen de briketten in het midden van de brikettenschaal. 5. Plaats het grillrooster boven de briketten. 6. Plaats het gerecht op het grillrooster direct boven het druipbakje. 7. Plaats het deksel op de barbecue. Raadpleeg uw recept voor de aanbevolen baktijden. Indirecte kookmethode Een enkele laag verdeeld in twee zones. Voeg zo nodig briketten toe. BARBECUEHANDLEIDING De volgende soorten, diktes, gewichten en baktijden zijn bedoeld als richtlijn en vormen geen vaste regel. Bereidingstijden kunnen afwijken door factoren als wind, buitentemperatuur en gewenste bereiding. Bereid de steaks, visfilets, botloze kipstukken en groenten met de directe methode gedurende de tijd die staat aangegeven in de grafiek of de gewenste bereiding. Draai ze eenmaal halverwege de baktijd. direct af te lezen thermometer de gewenste interne temperatuur bereikt. De baktijden voor biefstuk zijn volgens de definitie van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw voor een medium bereiding, tenzij anders staat aangegeven. NB: algemene regel voor het bereiden van vis: 4 tot 5 minuten per 1,25 cm dikte; 8 tot 10 minuten per 2,5 cm dikte. Bereid braadstukken, grote stukken, kipstukken met bot, hele vis en dikkere stukken met de indirecte methode gedurende de tijd die staat aangegeven in de grafiek of totdat de RUNDVLEES DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD Steak: New York, porterhouse, ribeye, varkenshaas 2 cm dik 8 - 10 min. Direct hoog 2,5 cm dik 10 - 12 min. Direct hoog Hamburger 2 cm dik 8 - 10 min. Direct medium VARKENSVLEES DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD Karbonade: ribstuk, lendestuk of schouderstuk 2 tot 2,5 cm dik 10 - 15 min. Direct medium Lendestuk, zonder bot 2,5 tot 4,5 cm dik 10 - 12 min. Direct medium WWW.WEBER.COM® 44 BARBECUEHANDLEIDING GEVOGELTE DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD Kippenborst, zonder bot en huid 170 g 8 - 12 min. Direct medium Kippendij, zonder bot en huid 113 g 8 - 10 min. Direct medium Kipstukken, met bot borst/vleugel 30 - 40 min. Direct medium Kipstukken, met bot poot/dij 40 - 50 min. Direct medium VIS Vis, fillet of steak DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD 0,6 to 1,25 cm 3 - 5 min. Direct hoog 1,25 tot 2,5 cm dik 5 - 10 min. Direct hoog 2,5 to 4 cm 10 - 12 min. Direct hoog Vis, heel 0,45 kg 15 - 20 min. Direct medium GROENTEN DIKTE OF GEWICHT GEMIDDELDE BAKTIJD Asperges 6 - 8 min. Direct medium Maïs, gepeld 10 - 15 min. Direct medium ongepeld 25 - 30 min. Direct medium Paddestoel, shi-take of hoed 8 - 10 min. Direct medium Portabello 12 - 15 min. Direct medium Ui 1,25 cm ringen 8 - 12 min. Direct medium Aardappel 1,25 cm plakjes 14 - 16 min. Direct medium Courgette Gehalveerd 6 - 8 min. Direct medium 1,25 cm plakjes 4 - 6 min. Direct medium RECEPTEN HELE KIP PITTIGE LAMSKEBAB Indirect medium Direct medium 1 hele kip, 1,8 - 2,25 kg Bakolie Zout en vers gemalen peper Spoel de kip af en dep deze droog met keukenpapier. Draai de vleugeluiteinden onder de rug en bindt de poten bij elkaar met touw. Vet de hele buitenzijde van de kip in met olie en bestrooi met wat zout en peper. Plaats de kip, met de borst omhoog, op het grillrooster en bereid gedurende 1-1/4 tot 1-1/2 uur de kip totdat de interne temperatuur 82 °C/180 °F bereikt in het dikste deel van de dij en 77 °C/170 °F in het borststuk. Plaats de kip op een dienblad en laat deze 10 minuten rusten voordat u deze aansnijdt. Voor 4 tot 6 personen. Voor de marinade: 125 ml olijfolie 65 ml rode wijnazijn 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels sinaasappelrasp 1 lenteui en groen, gesneden 1⁄4 theelepel gemalen kaneel 1⁄8 theelepel gemalen knoflook 0,9 kg magere lam, gesneden in blokjes van 3,8 cm De marinade bereiden: Meng de ingrediënten van de marinade in een lage, glazen ovenschaal of kunstof zak. Zet afgedekt weg in de koelkast, 4 tot 6 uur. Laat de lam uitlekken; bewaar de marinade. Schenk de marinade in een kleine sauspan. Breng aan de kook op hoog vuur en laat 1 minuut doorkoken. Rijg de lam op 4 tot 6 satépennen. Bereid de lam boven een directe medium vuur voor een medium bereiding, ongeveer 10 minuten. Draai de pennen eenmaal halverwege de baktijd en smeer in met marinade. Voor 4 tot 6 personen. WWW.WEBER.COM® RECEPTEN EENVOUDIGE STEAKS GARNALENKEBAB MET CURRYBOTER Direct medium Direct hoog 4 New York-lappen, varkenshaasjes, lendestukken of ribeyes, ongeveer 0,34 kg elk en 2,5 cm dik Kosher zout Vers gemalen zwarte peper Extra-virgin olijfolie Beide zijden van de steaks op smaak brengen met zout en peper en druk de kruiden in het vlees. 20 tot 30 minuten op kamertemperatuur laten staan voor het bereiden op de barbecue. Spray of vet beide zijden van de steaks licht in met olijfolie. Bereid de steaks boven Direct medium vuur totdat de interne temperatuur 62 °C/145 °F bereikt voor medium rare, 8 tot 10 minuten, halverwege de baktijd eenmaal draaien. Haal van de barbecue en laat 3 tot 5 minuten staan. Warm serveren. Voor 4 personen. KLASSIEKE KIPPENBORST MET BOT Indirect medium 4 halve kippenborsten (met bot en huid), 285 - 340 g elk Kosher zout Vers gemalen zwarte peper Extra-virgin olijfolie Spoel de kippenborsten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Breng de kippenborsten op smaak met zout en peper en smeer of spray de beide zijden licht in met olijfolie. Bereid de kip, met de huid naar boven, boven Indirect medium vuur totdat de sappen eruit lopen en het vlees niet meer roze is bij het bot, 30 tot 40 minuten. Bereid de kippenborsten met de huid omlaag voor een knapperig korstje boven Direct medium-vuur gedurende de laatste 5 minuten van de baktijd. Warm serveren. Voor 4 personen. FANTASTISCHE VISFILETS Direct hoog 4 filets van zwaardvis of heilbot, 170 - 227 g elk en ongeveer 2,5 cm dik Kosher zout Vers gemalen zwarte peper Extra-virgin olijfolie Citroenschijfjes (optioneel) Breng de visfilets op smaak met zout en peper en smeer of spray beide zijden licht in met olijfolie. Barbecue de filets boven Direct hoog-vuur totdat het vlees gaar is in het midden, 8 tot 10 minuten, eenmaal draaien halverwege de baktijd. Warm serveren met citroenschijfjes, indien gewenst. 45 45 16 tot 20 jumbo garnalen, 0,68 - 0,90 kg , gepeld en ontdarmd Olijfolie Limoen- of citroenschijfjes Vers dille of peterselie Voor de curryboter: 65 ml boter 2 eetlepels fijngesnipperde ui 1 theelepel gesnipperde verse dille 1 tot 1-1/2 theelepel currypoeder Snufje knoflookpoeder De curryboter bereiden: Smelt de boter in een kleine pan boven medium-hoog vuur. Roer de ui, dille, curryboter en knoflookpoeder erdoor, 5 minuten doorkoken. Rijg de garnalen op de satépennen, laat ruimte over tussen de garnalen. Smeer of spray de garnalen licht in met olijfolie. Bereiden boven Direct hoog vuur totdat de garnalen roze en gaar worden, 2 tot 5 minuten, draai de pennen halverwege de baktijd eenmaal om en smeer in met de curryboter. Plaats de garnalen op een dienblad. Garneer met limoenschijfjes en dille. Voor 4 personen. GEGRILDE RODE PAPRIKA MET MOZZARELLA Indirect medium 1 klein Italiaans brood 3 eetlepels olijfolie 3 middelgrote rode paprika's 250 ml verse mozzarella, in kleine blokjes gesneden 1-1/2 theelepel gedroogde basilicum 1 knoflookteen, fijngesnipperd 1 eetlepel olijfolie Zout Vers gemalen zwarte peper Snij dunne plakken van het brood, verwijder de korst en snij de plakken in croutons van 1,25 cm, ca. 1 kopje Verwarm de olijfolie in een koekepan, voeg de croutons toe en sauteer ze totdat ze goudkleurig zijn; uitlekken op keukenpapier. Snij de bovenzijde van de paprika's ongeveer 1,24 cm onder de bovenzijde af en bewaar de bovenzijden. Verwijder de zaden en membranen voorzichtig. Meng in een kom de croutons, mozzarella, basilicum, knoflook en olie. Goed mengen, voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de paprika's met het mengel en plaats de bovenzijden terug en zet deze vast met tandenstokers. Plaats de paprika's op het grillrooster, met de bovenzijde omhoog, boven Indirect medium vuur totdat de paprika's zacht zijn maar hun vorm niet verliezen, 12 tot 15 minuten. Verwijder de bovenzijden en snij ze in de lengte doormidden. Voor 6 personen. Voor 4 personen. PARADIJS GEGRILD uit Weber®’s Big Book of Grilling™ ZALMSTEAK KYOTO Direct medium 4 zalmsteaks, ongeveer 2,5 cm dik Olijfolie Voor de marinade: 85 ml sojasaus 65 ml sinaasappelsapconcentraat 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels tomatensaus 1 theelepel citroensap 1/2 theelepel mosterd 1 theelepel lenteui en groen, gesneden 1 knoflookteen, geplet 1/2 theelepel gemalen gemberwortel De marinade bereiden: Meng de ingrediënten van de marinade in een kleine kom; schenk het mengsel over de zalmsteaks in een lage ovenschotel. Zet afgedekt weg in de koelkast, 30 tot 60 minuten. Laat de zalm uitlekken en bewaar de marinade. Schenk de marinade in een kleine sauspan. Breng aan de kook op hoog vuur en laat 1 minuut doorkoken. Smeer of spray de steaks licht in met olijfolie en plaats ze op het grillrooster. Bereiden boven Direct medium vuur totdat de vis gaar is en van de vork valt, 8 tot 10 minuten aan de hand van de dikte van de vis. Draai de zalm halverwege de baktijd eenmaal en smeer de vis in met de marinade. Voor 4 personen. WWW.WEBER.COM® Indirect medium 4 verse ananasschijven, elk ongeveer 2,5 cm dik 1 theelepel gemalen gedroogde groene of zwarte pepperkorrels 4 bolletjes vanille-ijs Voor de glacering: 190 ml verse sinaasappelsap 1 eetlepel honing 1 eetlepel verse limoensap 2 eetlepel maïzena De glacering bereiden: Meng de ingrediënten voor de glacering in een kleine sauspan en roer deze tot een gladde massa. Aan de kook brengen boven medium-hoog vuur en doorkoken totdat de saus dikker wordt, 1 tot 2 minuten. Hou de glacering warm of warm deze opnieuw op net voor het serveren. Breng beide zijden van de ananasschijven op smaak met de peperkorrels. Bereiden boven Indirect medium vuur totdat ze duidelijk gemarkeerd zijn, 6 tot 8 minuten, draai ze eenmaal halverwege de baktijd. Serveer elke ananasschijf met een bolletje vanille-ijs en sprenkel de glacering over het gerecht. Voor 4 personen. Weber-Stephen Products Co. (Weber) garanterer hermed over for den OPRINDELIGE KØBER, at denne Weber® CharQ® grill er uden materiale- og fremstillingsfejl fra købsdatoen på følgende måde: Aluminiumstøbehjul Termoplast/ Termosæts dele Alle resterende dele 5 år, 2 år på maling undtagen falmen eller misfarvning 5 år undtaget falmen 2 år Weber-Stephen Products Co. (Weber) con la presente garantisce l’ACQUIRENTE ORIGINALE del presente barbecue Weber® CharQ® contro difetti di materiale o di lavorazione dalla data dell’acquisto come indicato di seguito: Parti in fusione di alluminio Parti in materiali termoplastici/ termoindurenti Tutte le altre parti Weber kan forlange at se rimelig dokumentation af købsdatoen. DU BØR DERFOR BEHOLDE KVITTERINGEN ELLER FAKTURAEN OG ØJEBLIKKELIGT RETURNERE REGISTRERINGSKORTET FOR BEGRÆNSET GARANTI TIL WEBER. Denne begrænsede garanti skal begrænses til reparation eller udskiftning af dele, som viser sig at være defekte efter normalt brug og service, og som eftersyn til Webers tilfredsstillelse angiver, er defekte. Hvis Weber bekræfter defekten og godkender kravet, vil Weber vælge om sådanne dele skal repareres eller udskiftes uden beregning. Transportomkostninger skal forudbetales, hvis defekte dele returneres. Weber vil returnere dele til køberen, fragt eller porto forudbetalt. Denne begrænsede garanti omfatter ikke svigt eller brugsvanskeligheder som følge af uheld, misbrug, ændring, forkert anvendelse, vold, forkert montering eller forkert vedligeholdelse eller service, eller forsømmelse af udførelse af normal og regelmæssig vedligeholdelse. Forringelse eller skade som følge af kraftige vejrforhold, såsom hagl, orkaner, jordskælv eller tornadoer, misfarvning som følge af udsættelse for kemikalier, enten direkte eller indirekte fra atmosfæren, er ikke dækket af denne begrænsede garanti. Der er ingen andre udtrykkelige garantier end fremsat her, og eventuelle gældende underforståede garantier om salgbarhed og brugsegnethed er begrænset til dækningsperioden af denne skriftlige begrænsede garanti. Visse områder tillader ikke begrænsning af varigheden af en underforstået garanti, så denne begrænsning er muligvis ikke gældende for dig. Weber er ikke ansvarlig for specielle, indirekte eller følgeskader. Visse områder tillader ikke udelukkelse eller begrænsning af tilfældige eller følgeskader, så denne begrænsning eller udelukkelse er muligvis ikke gældende for dig. Weber autoriserer ikke nogen som helst person eller noget som helst firma at påtage sig nogen som helst anden forpligtelse eller hæftelse i forbindelse med salget, monteringen, anvendelsen, fjernelsen, returneringen eller udskiftningen af udstyret, og sådanne fremstillinger er ikke bindende for Weber. Weber-Stephen Nordic (Weber) garanterar härmed den URSPRUNGLIGA KÖPAREN av denna Weber® CharQ grill att den är fri från fel i material och utförande från inköpsdatum enligt följande: Aluminiumgods Härdplast/ delar av termoplast Alla övriga delar 5 år, 2 år för färg med undantag för blekning och missfärgning 5 år med undantag för blekning 2 år Weber kan kräva att tiden för köptillfället skäligen kan intygas. DÄRFÖR BÖR NI BEHÅLLA ERT KVITTO ELLER ER FAKTURA OCH SKICKA IN WEBERS REGISTRERINGSKORT FÖR DEN BEGRÄNSADE GARANTIN OMEDELBART. Denna begränsade garanti begränsas till reparationer eller byte av delar som visar sig vara bristfälliga vid normal användning och där en undersökning godkänd av Weber, visar att de är bristfälliga. Om felet bekräftas av Weber och fordran bifalles, avgör Weber om delarna ska repareras eller kostnadsfritt bytas ut. Om Ni behöver skicka tillbaka defekta delar måste Ni betala fraktkostnaderna i förväg. Weber skickar tillbaka delar till köparen med frakten eller portot betalat. Denna begränsade garanti täcker inte misslyckanden eller svårigheter vid användning som beror på olycka, missbruk, förändring, felaktig användning, vandalisering, felaktig installation eller olämplig skötsel eller service, eller underlåtenhet att utföra normal- och rutinunderhåll. Försämring eller skador på grund av svåra väderförhållanden såsom hagel, orkaner, jordbävningar eller tornador, missfärgning på grund av exponering för kemikalier antingen direkt eller i atmosfären täcks inte av denna begränsade garanti. Det förekommer inga andra särskilda garantier förutom de som lags fram häri och varaktigheten för de tillämpliga underförstådda garantier som avser säljbarhet och ändamålsenlighet är begränsad i enlighet med denna särskilda skrivna begränsade garanti. Vissa regioner tillåter inte begränsningar av hur länge en underförstådd garanti varar, vilket innebär att ovanstående begränsning eventuellt inte gäller för Er. Weber ansvarar inte för någon särskild, indirekt eller följdskada. Vissa regioner tillåter inte undantag från eller begränsning av olycks- eller följdskador vilket innebär att denna begränsning eller detta undantag eventuellt inte gäller för Er. Weber ger inte rätten till någon individ eller något företag att å dess vägnar förbinda sig eller ta på sig något ansvar i samband med försäljning, installation, användning, avlägsning, returnering eller byte av dess utrustning och Weber är inte förbunden av sådana framställanden. Weber-Stephen Products Co. (Weber) garandeert de OORSPRONKELIJKE KOPER van deze Weber® CharQ® barbecue dat deze geen fouten in het materiaal en in de afwerking zal vertonen vanaf de aankoopdatum voor de volgende onderdelen: Aluminium gietstukken Thermoplastische/ Thermohardende onderdelen Alle resterende onderdelen 5 jaar, 2 jaar op verf exclusief vervagen of verkleuren 5 jaar, exclusief vervagen 2 jaar Weber kan u vragen om een redelijk bewijs van de datum van aankoop voor te leggen. DAAROM DIENT U UW KASSABON OF FACTUUR TE BEWAREN EN DE REGISTRATIEKAART VAN DE WEBER-GARANTIE ZO SPOEDIG MOGELIJK TE RETOURNEREN. De Beperkte Garantie is beperkt tot reparatie of vervanging van onderdelen die defect raken tijdens normaal gebruik en onderhoud en waarvan bij controle blijkt dat zij defect zijn overeenkomstig de voorwaarden van Weber. Deze kunt u vinden met behulp van de contactgegevens in uw handleiding. Als het defect door Weber wordt bevestigd en de claim wordt toegekend, zal Weber de defecte onderdelen kostenloos repareren of vervangen. Als er defecte onderdelen moeten worden geretourneerd, dienen de transportkosten vooraf te worden voldaan. Weber zal de onderdelen aan de koper retourneren als vracht- of verzendingskosten vooraf zijn voldaan. Defecten of bedieningsproblemen als gevolg van een ongeluk, misbruik, verkeerd gebruik, wijziging, verkeerde toepassing, vernieling, onjuiste installatie of onjuist onderhoud of beheer, of nalaten van normaal onderhoud en routineonderhoud vallen niet onder deze Beperkte Garantie. Verslechtering of beschadiging als gevolg van zwaar weer zoals hagelbuien, orkanen, aardbevingen of tornado’s, verkleuring door directe inwerking of inwerking door chemicaliën in de atmosfeer worden door deze Beperkte Garantie niet gedekt. Er geldt geen uitdrukkelijke garantie anders dan genoemd in het onderhavige document en elke stilzwijgende garantie op verkoopbaarheid en toestand zijn beperkt in duur tot de periode waarin deze uitdrukkelijke Beperkte Garantie van kracht is. In sommige regio’s is een beperking van de geldigheidsduur van de stilzwijgende garantie niet toegestaan. Deze beperking hoeft dus niet op u van toepassing te zijn. Weber is in geen geval aansprakelijk voor bijzondere schade, indirecte schade of gevolgschade. In sommige regio’s is een uitsluiting of beperking van incidentele schade of gevolgschade niet toegestaan. Deze beperking of uitsluiting hoeft dus niet op u van toepassing te zijn. Weber geeft geen toestemming aan natuurlijke en rechtspersonen om bij een plicht of aansprakelijkheid in haar plaats te treden in verband met verkoop, installatie, gebruik, verwijdering, retournering of vervanging van haar apparatuur en natuurlijke personen of rechtspersonen kunnen niet zulke aanspraken laten gelden tegen Weber. 5 anni, vernice 2 anni con esclusione di scolorimenti o decolorazioni 5 anni con esclusione di scolorimenti 2 anni Poiché Weber può richiedere all’utente di comprovare l’acquisto del prodotto, È NECESSARIO CONSERVARE SEMPRE LA RICEVUTA DI ACQUISTO O LA FATTURA E RISPEDIRE IMMEDIATAMENTE LA SCHEDA DELLA GARANZIA DEBITAMENTE COMPILATA. La presente garanzia limitata prevede unicamente la riparazione o la sostituzione delle parti che si dimostrano difettose se soggette a uso o manutenzione normali e che risultino tali dopo un’accurata ispezione da parte di Weber. Se il difetto venga accertato e la richiesta dell’utente accettata, Weber provvederà a riparare o sostituire, a sua discrezione, le parti difettose gratuitamente. Qualora sia necessario provvedere alla restituzione delle parti difettose, queste dovranno essere inviate al produttore con spese di trasporto pre-pagate. Weber restituirà all’acquirente le parti riparate o sostituite con spese di trasporto o postali pre-pagate. La presente garanzia limitata non copre eventuali guasti o problemi di funzionamento derivanti da incidenti, uso non autorizzato, uso improprio, modifiche non autorizzate, mancato rispetto delle istruzioni, vandalismo, operazioni di installazione, manutenzione o riparazione impropri o dalla mancata esecuzione delle operazioni di manutenzione ordinaria e straordinaria. Inoltre, la presente garanzia limitata non copre l’eventuale deterioramento o gli eventuali danni dovuti a condizioni atmosferiche particolari quali grandine, uragani, terremoti o tornado; nonché lo scolorimento del prodotto causato dall’esposizione diretta a sostanze chimiche anche se presenti nell’atmosfera. Il produttore non rilascia alcuna altra garanzia esplicita oltre la presente. Eventuali altre garanzie implicite comprese quelle relative alla commerciabilità e all’idoneità a un uso specifico saranno applicabili solo per il periodo di validità della presente garanzia limitata esplicita. Poiché alcuni paesi o giurisdizioni non ammettono limiti alla durata della garanzia implicita, i limiti o le esclusioni indicati in precedenza possono non essere applicabili. Weber non riconosce alcuna responsabilità in merito a danni speciali, indiretti o consequenziali. Poiché alcuni paesi o giurisdizioni non consentono l’esclusione o la limitazione di danni accidentali o consequenziali, la presente limitazione o esclusione potrebbe non essere applicabile. Poiché Weber non autorizza persone o società a rappresentarla relativamente agli obblighi e alle responsabilità derivanti dalla vendita, dall’installazione, dall’uso, dalla rimozione, dalla restituzione o sostituzione del prodotto, non riconosce le loro eventuali dichiarazioni come legalmente vincolanti. A Weber-Stephen Products Co., (Weber®) garante ao COMPRADOR ORIGINAL deste grelhador Weber® CharQ®, que não apresenta qualquer defeito de material e fabrico a partir da data em que foi adquirido, da seguinte forma: Estruturas de alumínio Termoplástico/ Peças termo-reguláveis 5 anos, 2 anos para a pintura excluindo desgaste ou descoloração 5 anos excluindo desgaste A Weber pode exigir comprovação da data da compra. DESTA FORMA, GUARDE O SEU COMPROVANTE DE COMPRA, OU NOTA FISCAL E REMETA À WEBER O CARTÃO DE REGISTRO DE GARANTIA LIMITADA IMEDIATAMENTE. Esta Garantia está limitada ao reparo, ou à substituição das peças defeituosas, desde que utilizadas e mantidas conforme as instruções, e que, examinadas, indiquem, de fato, estarem defeituosas, de acordo com os critérios da Weber. Se a Weber confirmar a existência de defeito, e aprovar a reclamação, as peças serão substituídas, sem custos para o consumidor. Se o consumidor for solicitado a devolver qualquer peça defeituosa, os custos de transporte deverão ser pagos antecipadamente. A Weber devolverá as peças ao consumidor, e reembolsará o frete, ou a postagem paga. Essa Garantia Limitada não cobre as falhas, ou dificuldades de operação resultantes de acidente, abuso, mau uso, alterações, uso indevido, vandalismo, instalação inadequada, manutenção ou conserto inadequados, falta de manutenção de rotina. A deterioração, ou danos causados por condições severas de temperatura, tais como granizo, furacões, terremotos, tornados, descoloração resultante de exposição a agentes químicos, seja diretamente ou na atmosfera, não estão cobertos por essa Garantia Limitada. Não há outras garantias expressas, exceto aquelas aqui estabelecidas, e quaisquer outras garantias aplicáveis e implícitas relativas a comerciabilidade e adequação do produto são limitadas em duração ao período de cobertura dessa Garantia Limitada expressa por escrito. Em algumas regiões, a limitação do tempo de cobertura de uma garantia implícita não é permitida. Se esse for o seu caso, essa norma não se aplica. A Weber® não é responsável por quaisquer danos especiais, indiretos, ou conseqüentes. Em algumas regiões a exclusão, ou limitação de cobertura de danos incidentais ou conseqüentes não são permitidas. Se esse for o seu caso, essa norma não se aplica. A Weber® não autoriza qualquer pessoa ou empresa a assumir em seu nome qualquer obrigação, ou responsabilidade relativas à venda, instalação, remoção, substituição, ou devolução, ou ao uso do seu equipamento; e não há tais representações vinculadas à Weber.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Weber Char Q Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor