NAPOLEON PRO22K-CART-2 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding
25
www.napoleongrills.com
NL
WAARSCHUWING! Verzuiming van het nauwkeurig volgen van deze instruces kan resulteren in vuur
dat letsel of dood kan veroorzaken.
HOUTSKOOL GRILL VOOR BUITENSHUIS
GEVAAR
Brandende houtskool gee
koolmonoxide af. Branden niet
houtskool in woningen, garages,
tenten, voertuigen, alle gesloten
ruimten.
HANDLEIDING VOOR MONTAGE GEBRUIK EN ONDERHOUD
DEZE GRILL MOET ALLEEN BUITENSHUIS GEBRUIKT WORDEN IN EEN GOED GEVENTILEERDE RUIMTE
BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR LATER
NIET WEGGOOIEN
Breng het serienummerlabel aan dat op de kartonnen doos staat
Serie Nr.
XXXXXX000000
Model Nr.
WAARSCHUWING
Probeer dit apparaat niet aan te
steken zonder de “AANSTEKEN” sece
van deze handleiding te lezen.
Napoleon Group of Companies
214 Bayview Dr., Barrie, Ontario, Canada L4N 4Y8
Phone: 1-705-726-4278 Fax: (705)-727-4282
www.napoleongrills.com
Customer Soluons: 1-866-820-8686 or grills@napoleonproducts.com
PRO22K-CART-2
N415-0445W JAN 23.17
26
www.napoleongrills.com
NL
BEDANKT VOOR HET KIEZEN VAN NAPOLEON
NAPOLEON producten zijn ontworpen met superieure onderdelen en materialen en zijn gemonteerd door goed
opgeleide vaklieden die trots op hun werk zijn. Deze grill is grondig geïnspecteerd door een gekwaliceerde technicus
voor het verpakken en verzenden, om ervoor te zorgen dat u, de klant, een kwaliteitsproduct ontvangt dat u verwacht
van Napoleon.
Wij bij Napoleon zijn gewijd aan u, “onze gewaardeerde klant. Het is ons doel om u te voorzien van het nodige
gereedschap voor een onvergetelijke grill ervaring. Deze handleiding is bijgesloten om u te helpen te verzekeren dat
uw nieuwe grill juist gemonteerd, geïnstalleerd, onderhouden en verzorgd wordt. Het is belangrijk om deze hele
handleiding te lezen en te begrijpen voordat u uw nieuwe grill gaat gebruiken en om ervoor te zorgen dat u volledig
op de hoogte bent van alle veiligheidsvoorschrien en mogelijkheden van uw grill. Door het zorgvuldig opvolgen van
deze instruces, zult u genieten van jaren probleemloos grillen. Als dit product niet aan uw verwachngen voldoen,
om welke reden dan ook, bel onze klantenservice afdeling op 1-866-820-8686 tussen 9 uur en 5 uur (GMT-5) of bezoek
onze website op www.napoleongrills.com.
Napoleon-houtskoolbarbecues - beperkte levenslange garane
NAPOLEON garandeert dat de onderdelen van uw nieuwe NAPOLEON-product geen materiaal- of construcefouten
zullen vertonen gedurende de volgende periode, gerekend vanaf de datum van afschaf:
Aluminium gietwerk / roestvrijstalen behuizing Levenslang
Roestvrijstalen deksel Levenslang
Keramische deksel en schaal Levenslang
Plasc handvaen 10 jaar
Geëmailleerde giejzeren grillroosters 5 jaar
plus5
Overige grillroosters 2 jaar
Houtskoolrooster 2 jaar
Overige onderdelen 2 jaar
plus5
gee een extra garaneperiode aan van vijf jaar, waarin het reserveonderdeel aan de klant wordt geleverd
voor 50% van de dan geldende kleinhandelsprijs.
Voorwaarden en beperkingen
NAPOLEON biedt alleen garane tegen fabrieksfouten tegenover de oorspronkelijke koper, mits de aankoop is
verlopen via een erkende NAPOLEON-handelaar en er aan de volgende voorwaarden en beperkingen wordt
voldaan:
Deze fabrieksgarane is niet overdraagbaar en mag op geen enkele wijze door onze vertegenwoordigers worden
verlengd.
Deze beperkte garane dekt geen schade ten gevolge van verkeerd gebruik, gebrekkig onderhoud, vetbrand,
vijandige omgevingen, ongevallen, wijzigingen, misbruik of verwaarlozing, en installae van onderdelen van
andere fabrikanten maakt deze garane ongeldig. Deze garane dekt geen verkleuring aan plasc onderdelen door
chemische schoonmaakmiddelen of blootstelling aan uv-straling.
Deze beperkte garane dekt bovendien geen krassen, deuken, veraag of coang, roest of verkleuring door hie,
schurende en chemische schoonmaakmiddelen, noch dekt deze emaille-schade door oorzaken van buiten.
Wanneer onderdelen zozeer verslechteren dat ze niet meer werken (doorgeroest of doorgebrand raken) gedurende
de garaneperiode, dan zal een vervangend onderdeel worden geleverd.
NAPOLEON is niet verantwoordelijk voor de installae-, loon- of alle andere (on)kosten betreende het opnieuw
installeren van een door de garane gedekt onderdeel, en dergelijke onkosten worden niet door deze garane
gedekt.
In afwijking van de bepalingen van deze beperkte levenslange garane, wordt de verantwoordelijkheid van
NAPOLEON volgens deze garane gedenieerd als hierboven en wordt zij in geen geval uitgebreid tot enige
incidentele, gevolg- of indirecte schade.
Deze garane denieert de verplichngen en aansprakelijkheid van NAPOLEON met betrekking tot NAPOLEON-
houtskoolbarbecues, en enige andere expliciete of impliciete garane aangaande dit product, zijn onderdelen of
accessoires is uitgesloten.
NAPOLEON aanvaardt geen andere aansprakelijkheden aangaande de verkoop van dit product en gee derden
geen toestemming om deze aansprakelijkheden uit haar naam te aanvaarden.
NAPOLEON is niet verantwoordelijk voor: oververhien, uitwaaien veroorzaakt door weersomstandigheden zoals
sterke wind, of onvoldoende venlae.
Schade aan de houtskoolbarbecue ten gevolge van het weer, hagel, ruwe behandeling, schadelijke chemicaliën of
schoonmaakmiddelen kan niet ten laste van NAPOLEON worden gelegd.
Bij het indienen van een claim op de garane zijn de verkoopovereenkomst of een kopie daarvan en het serie- en
modelnummer vereist.
NAPOLEON behoudt het recht om het betreende product of onderdeel door haar vertegenwoordiger te laten
controleren voordat de claim wordt gehonoreerd.
NAPOLEON is niet verantwoordelijk voor transportkosten, loonkosten, of uitvoerbelasngen.
27
www.napoleongrills.com
NL
WAARSCHUWING! Indien deze aanwijzingen niet precies worden opgevolgd, kan dat brand- of
explosiegevaar meebrengen en materiële schade, persoonlijk letsel of de dood veroorzaken.
Veilige Werkwijzen
Lees de volledige handleiding voordat u de grill gebruikt.
Onder geen beding mag deze grill worden gemodiceerd.
Volg de aansteek instruces zorgvuldig bij het gebruik van grill.
Steek de houtskool niet aan wanneer de deksel gesloten is.
Buig niet over grill bij het aansteken.
Gebruik geen benzine, alcohol, of andere zeer vluchge vloeistoen om houtskool te ontsteken.
Gebruik ALLEEN startvloeistof welke goedgekeurd is voor het aansteken van houtskool. Zorg ervoor
dat voor het aansteken van de houtskool alle vloeistoen die zijn afgevoerd via de onderkant van de
grill zijn verwijderd.
Startvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete of zelfs warme kolen.
Na gebruik en voor ontsteking, moet de es met startvloeistof voor houtskool afgesloten worden
en opgeslagen worden op een veilige afstand van de grill, op zijn minst 25 (7,6 meter).
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van een hete grill, Laat kinderen NIET in de kast klimmen.
Laat de grill niet onbeheerd achter wanneer in gebruik.
Verplaats de grill niet wanneer heet of in gebruik.
Deze grill mag niet worden geïnstalleerd in of op recreaeve voertuigen en/of boten.
Deze grill mag alleen buiten worden opgeslagen in een goed gevenleerde ruimte en moet niet worden
gebruikt binnen een gebouw, garage, op een veranda met gaas, gazebo of een gesloten ruimte.
Handhaaf goede afstand tot brandbare stoen, 5 (1,5 m) aan alle kanten. Deze afstand is ook
aanbevolen in de buurt van vinyl gevelbeplang of ruiten van glas. De grill mag niet worden gebruikt
op brandbare oppervlakken (houten of composiet dekken of poreken).
Hou de venlaeopeningen van de behuizing vrij en vrij van materiaal.
Gebruik het apparaat niet onder een brandbare construce.
Gebruik deze grill niet onder boven bedekkingen zoals dakbedekkingen, stallingen, zonneschermen
of overhanging.
Plaats niet in een winderig gebied. Hoge winden hebben een negaeve invloed op de kookprestaes
van de grill.
De deksel moet gesloten worden jdens het voorverwarmen.
De as/vetopvangbak moet op zijn plek zijn wanneer de grill gebruikt wordt.
Reinig de as/vetopvangbak regelmag om vetopbouw te voorkomen, wat kan leiden tot een vetbrand.
Gebruik de zijplanken niet voor opslag van aanstekers, lucifers of andere brandbare stoen.
De grill moet te allen jden op een vlakke ondergrond staan.
Gebruik geen water om opakkeringen of kolen te blussen, daar dat de afwerking van uw grill
kan beschadigen.
Om opvlammingen te doven, sluit de openingen van uw grill een beetje. Om de kolen en het vuur uit
te maken, sluit alle venlaegaten en de deksel volledig.
Gebruik het juiste gereedschap voor grillen met lange, hiebestendige handgrepen.
Gebruik barbecue handschoenen of pannenlappen om uw handen te beschermen jdens het koken of
het verzeen van de venlaeopeningen.
Verwijder de as van de grill niet totdat alle houtskool is volledig uitgebrand en volledig uitgeblust is.
Geef ruim de jd om af te koelen.
Resterende kool en as moeten worden verwijderd van de grill en opgeslagen worden in een
niet-brandbare metalen container. Zorg ervoor dat deze in de metalen container blijven voor
24 uur voordat het wordt verwijderd.
Houd elektrische bedrading uit de buurt van water of hete oppervlakken.
Californië Proposie 65: De verbranding van houtskool creëert bijproducten, waarvan sommige op
een lijst staan als stoen waarvan bekend is door de staat van Californië dat deze kanker of schade
aan voortplanngsorganen kunnen veroorzaken. Bij het koken met houtskool, zorg aljd voor voldo-
ende venlae naar het apparaat, om blootstelling aan dergelijke stoen te minimaliseren.
28
www.napoleongrills.com
NL
Instruces I.V.M. Aansteken
WAARSCHUWING! Open deksel.
WAARSCHUWING! Plaats de grill buitenshuis op een stevig, vlak, niet-brandbaar oppervlak.
Gebruik de grill nooit op houten of andere oppervlakken die kunnen branden.
WAARSCHUWING! Buig niet over grill bij het aansteken van houtskool.
WAARSCHUWING! Aslade moet op zijn plaats zijn gedurende het aansteken en op elk moment
jdens het gebruik.
DIRECTE KOOKMETHODE INDIRECTE KOOKMETHODE
1. Zet de venlaeopening van de deksel en de basis
volledig open. Verwijder de grilldeksel en verwijder het
grillrooster
1. Zet de venlaeopening van de deksel en de basis volledig
open. Verwijder de grilldeksel en verwijder het grillrooster.
2. Zorg ervoor dat de aslade is schoongemaakt van het
vorige gebruik en vervolgens deze opnieuw te installeren.
2. Zorg ervoor dat de aslade is schoongemaakt van het vorige
gebruik en vervolgens deze opnieuw te installeren.
3. De grill kan zowel gebruikt worden met of zonder de
luchtstroomrichter in het midden. De stroomrichter zal
zorgen voor meer gelijke temperaturen en zal de snelheid
van het branden in het centrum van de grill vertragen.
Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter (niet
inbegrepen) volgens de instruces in de handleiding, of
plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant plaats
op en rond de luchtstroomrichter. Plaats de houtskool in een
kegelvormige stapel in het midden van het apparaat op de
krant of aanmaakblokjes.
3. Verwijder het luchtstroomrichter in het midden en installeer
een lekbak. Plaats de oponele houtskool manden (oponeel)
aan weerszijden van de lekbak. Gebruik ofwel de Ultrachef
Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instruces in de
handleiding, of plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde
krant plaats op en rond de houtskool manden. Plaats de
houtskool in de manden op de krant of aanmaakblokjes.
4. Steek de krant of aanmaakblokjes aan. Eenmaal volledig
aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool te branden
totdat het is bedekt met een licht grijze as (ongeveer 20
minuten).
4. Steek de krant of aanmaakblokjes aan. Eenmaal volledig
aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool te branden
totdat het is bedekt met een licht grijze as (ongeveer 20
minuten).
5. Met gebruik van een tang met lange hiebestendige
handgrepen, verspreid de kolen gelijkmag over het gehele
rooster (met inbegrip van de luchtstroomrichter in het
midden).
DIRECT KOKEN
INDIRECT KOKEN
Gebruik van houtskool
Grill Diameter Methode van koken Houtskool Aanbevolen
22” (56cm) Direct koken 50
22” (56cm) Indirect koken 25 per kant
*(Voeg 8 per kant toe voor elk bijkomend uur van de kookjd)
*Houtskool aanbevelingen zijn bij benadering, bij langere kookjden moet extra kool worden toegevoegd. Ook zullen
bij koudere, winderige temperaturen extra houtskool nodig hebben om te koken op ideale temperaturen.
29
www.napoleongrills.com
NL
Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de voorkeursmethode.
Het kan rommelig zijn en een chemische smaak achterlaten op het voedsel wanneer het niet geheel van de
grill arandt is voor gebruik. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer aanmaakvloeistof toe aan de grill.
Bewaar de es tenminste 25  (7,6 m) uit de buurt van de grill jdens gebruik.
Veilige gebruikshandelingen bij het aansteken van houtskool
WAARSCHUWING!
Uitsluitend voor gebruik buitenshuis.
Maak geen gebruik van de houtskool starter, tot het geplaatst kan worden
op een stevig, vlak houtskoolrooster en de houtskool grill op een stevig, vlak,
niet-brandbaar oppervlak is.
Zet de houtskool starter niet op een brandbaar oppervlak, tenzij de
houtskool starter volledig is afgekoeld.
Maak geen gebruik maken van aanstekervloeistof, benzine of zelf
ontbrandende houtskool in de houtskool starter.
Maak alleen gebruik van de houtskool starter om houtskool aan te steken voor barbecues.
Draag aljd beschermende handschoenen bij het hanteren van de houtskool starter.
Houd kinderen en huisdieren te allen jde uit de buurt van de houtskool starter.
Geen gebruik maken van de houtskool starter bij hoge windsnelheden.
Laat de houtskool starter niet onbeheerd achter wanneer in gebruik.
Buig niet over de houtskool starter bij het aansteken van houtskool.
Maak nooit gebruik van de houtskool starter voor een ander dan het beoogde gebruik. Geen gebruik
van de houtskool starter om voedsel te bereiden.
Wees uiterst voorzichg bij het verwijderen van hete kolen uit de houtskool starter.
Gebruik van de houtskool starter
Draai de houtskool starter ondersteboven.
Verkrop twee volle vellen krantenpapier en stop ze in de onderkant van de houtskool starter.
Draai de houtskool starter met goede kant naar boven en plaats het in het midden van de houtskool
rooster.
Voeg een juiste hoeveelheid van de houtskool toe, maar niet meer dan nodig.
Steek een lucifer af en steek deze in een van de onderste luchtgaten om de krant aan te steken.
Wanneer de bovenste laag van houtskool een dun laagje grijze as hee, draag beschermende
handschoenen om zorgvuldig de hete houtskool op het houtskoolrooster (directe koken methode) of
in de houtskool manden (indirecte methode) te plaatsen.
Zodra de hete houtskool in de grill is geplaatst, verspreid de houtskool gelijkmag met een tang met
lange hiebestendige handgrepen.
HOUTSKOOL STARTER
30
www.napoleongrills.com
NL
Houtskool kook gids
Houtskool is de tradionele manier van koken die we allemaal kennen. De gloeiende kooltjes stralen
infrarode energie uit om het voedsel te koken, met een zeer weinig uitdrogend eect. Alle sappen en
oliën die ontsnappen uit het voedsel druipt naar beneden op de houtskool en verdampt in rook waardoor
het voedsel zijn heerlijke gegrilde smaak krijgt. Het komt er op uit dat de houtskoolgrill van Napoleon
met verzengende hie voor sappiger, lekkerder steaks, hamburgers en andere vleeswaren zorgt. Voor
kookjden en ps raadpleeg de houtskool grill graek.
De volgende grill graek is bedoeld slechts als een richtlijn. Kookjden worden beïnvloed door factoren
zoals hoogte, buitentemperatuur, wind, en de gewenste gaarheid, die zal worden weergegeven in uw
kookjd. Gebruik een vleesthermometer om zeker te maken dat het eten gaar is.
Houtskool grill graek
Voedsel Directe/Indirecte
hie
Kookjd Nuge suggeses
Biefstuk
2.5 cm dik
Directe hie 6-8 min.- Medium Bij het selecteren van vlees voor
grillen, vraag om gemarmerde
vetverdeling. Het vet werkt als een
natuurlijke tenderizer jdens het
koken en houdt het vochg en sappig.
Hamburger
1.25 cm dik
Directe hie 6-8 min.- Medium Hamburgers op bestelling klaarmaken
wordt makkelijker gemaakt door
variae in dikte van uw burgers. Om
een exosche smaak aan je vlees te
geven, probeer hickory houtsnippers
toe te voegen op de houtskool.
Stukken kip Directe warmte ca. 2
min. per zijde.
Indirecte warmte voor
de resterende 18-20
min.
20-25 minuten. Het gewricht van het dijbeen en het
been van de ontvelde kant moet tot
3/4 worden gesneden zodat meer
van het vlees met de grill in contact
komt. Dit helpt om het sneller en
gelijkmager te koken. Om een
speciale smaak aan uw eten toe
te voegen, probeer dan Mesquite
houtsnippers uit op de houtskool.
Karbonades Directe hie 10-15 min. Snij het overtollige vet af alvorens te
grillen. Kies dikkere karbonades voor
malsere resultaten.
Spare ribs Directe warmte
gedurende 5 min.
Indirecte warmte voor
de afwerking
1,5-2 uur
draai vaak
Kies ribben die mager en vlezig zijn
Grill tot het vlees gemakkelijk van het
bot komt.
Lamskoteleen Directe hie 25-30 min. Snij het overtollige vet af alvorens te
grillen. Kies extra dikke karbonades
voor malsere resultaten.
Hotdogs Directe hie 4-6 min. Selecteer de grotere hotdogs. Snijd de
huid in de lengte voor het grillen.
31
www.napoleongrills.com
NL
Kookinstruces
Aansteken voor de eerste keer: Wanneer de grill voorde eerste keer wordt aangestoken gee deze een
lichte geur af. Dit is een normaal jdelijke staat die wordt veroorzaakt door het “inbranden” van de interne
verven en smeermiddelen die worden gebruikt in het produceproces en zal zich niet herhalen. Laat de
grill gewoon op hoog staan voor ongeveer 30 minuten met de deksel en de basis venlaeopeningen
volledig open.
Toevoegen van houtskool jdens het koken: Wees voorzichg bij het toevoegen van houtskool op de grill.
Vlammen kunnen oplaaien wanneer kolen in contact komen met frisse lucht. Neem een stap terug en op
een
veilige afstand gebruik een lange, hiebestendige tang om meer houtskoolbrikeen toe te voegen.
Er zijn kleppen aan weerszijden van het grillrooster dat toegang tot de houtskool rooster verleent.
WAARSCHUWING! Startvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete of
warme kolen. Zodra de houtskool is ontstoken is er geen vloeistof meer nodig.
Bedienen van de venlaeopeningen: Venlaeopeningen van de deksel op een overdekte grill zijn
meestal
open gelaten om lucht in de grill toe te laten. Lucht verhoogt de brandtemperatuur van de kolen.
U kunt de grill
temperatuur reguleren door de schuif vent naar rechts of links te bewegen. Het gedeeltelijk
of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de venlaeopeningen niet,
tenzij u probeert om de grill af te koelen of voor een vlam te doven.
Gebruik van de grill: Wij raden aan de grill voor te verwarmen door deze te gebruiken met gesloten deksel
voor ongeveer 20 minuten. De houtskolen zijn klaar als ze een dun laagje grijze as hebben. Eten gekookt
voor een korte periode van jd (vis, groenten) kunnen worden gegrild met het deksel open. Koken met het
deksel gesloten zorgt voor een hogere, meer gelijke temperaturen die kookjden zullen verminderen en
het eten meer gelijkmag kookt. Bij het koken van zeer mager vlees, zoals kiplet of mager varkensvlees,
kunnen de roosters worden geolied voor het voorverwarmen om plakken te verminderen. Koken van vlees
met een hoog vetgehalte kan leiden tot opvlammingen. Trim het vet of te verminder de temperaturen om
dit tegen te gaan. Als een opvlamming plaats vindt, verplaats het eten en weg van de vlammen; verminder
de hie (sluit de venlaeopening). Laat de deksel open.
Als algemene regel, reken op gebruik van ongeveer 50 brikeen voor het koken van 2 pond (1kg) van
vlees. Wanneer gekookt wordt voor meer dan 30 tot 40 minuten, moeten extra brikeen worden
toegevoegd aan het vuur. Als het weer is koud en winderig is, moet u meer brikeen toevoegen om de
ideale kooktemperaturen te bereiken.
Open Venlae Openingen
Sluiten Venlae Openingen
32
www.napoleongrills.com
NL
Het is aanbevolen dat de asbak/druippan wordt geleegd na gebruik.
WAARSCHUWING! Zorg ervoor dat de grill koel is en alle kolen volledig zijn gedoofd voor het
verwijderen van een deel van uw grill.
WAARSCHUWING! Draag aljd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril bij het
schoonmaken van uw grill.
WAARSCHUWING! Gebruik geen hogedrukreiniger om een deel van de grill schoon te maken.
WAARSCHUWING! Om de mogelijkheid van brandwonden te voorkomen, moet het onderhoud
alleen worden uitgevoerd wanneer de grill is afgekoeld. Vermijd onbeschermd contact met hete
oppervlakken. Maak de grill schoon in een gebied waar reinigingsoplossingen niet schadelijk is voor
een terras, gazon, of pao. Gebruik schoonmaakmiddelen voor ovens niet op enig onderdeel van deze
grill. Maak geen gebruik van een zelfreinigende oven om grillroosters of andere onderdelen van de
grill schoon te maken. Barbecuesaus en zout kunnen corrosief zijn en een snelle verslechtering van de
grillonderdelen veroorzaken, tenzij de grillonderdelen regelmag worden schoongemaakt.
Onderhoud / Reinigings Instruces
Roosters En Warmhoudrek: De roosters en het warmhoudrek maakt u bij voorkeur schoon jdens
het voorverwarmen met behulp van een zachte koperen borstel. Voor hardnekkige vlekken mag u ook
staalwol gebruiken.
Reiniging van de binnenkant van de grill: Verwijder de roosters. Gebruik een koperen draadborstel om los
materiaal van de kom en de binnenkant van de deksel te geven. Schraap de binnenkant van de kom met
een plamuurmes of schraper, en gebruik een draadborstel om as te verwijderen. Veeg al het materiaal van
binnen de grill in de uitneembare as/lekbak. Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met
een mild reinigingsmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog.
WAARSCHUWING! Geaccumuleerd vet vormt een brandgevaar. Reinig de lekbak na elk gebruik
om vet afzeng te voorkomen.
As/lekbak: As, vet en overtollige braadvet gaat naar de as/lekbak, gelegen onder de houtskoolgrill,
en accumuleert daar. Voor schoonmaak, schuif de pan vrij van de grill. Bekleed de pan nooit met
aluminiumfolie, zand of ander materiaal, omdat dit goede doorstroom van het vet verhinderd. De pan
moet uit worden geschraapt met een plamuurmes of schraper, en alle puin moet geborsteld worden in
een niet-brandbare metalen container. Was de as/lekbak met een mild wasmiddel en water. Spoel goed af
met schoon water en wrijf droog.
Reinigen Van De Buitenkant Van De Gasbarbecue: Reinig geverfde, geëmailleerde of roestvrijstalen
onderdelen niet met schurende schoonmaakmiddelen. Geëmailleerde onderdelen dienen extra
voorzichg
te worden gehanteerd. De aangebakken geëmailleerde afwerking lijkt op glas en schilfert
wanneer men erop slaat. Om het email te retoucheren kunt u contact opnemen met uw handelaar van
Napoleon-gasbarbecues. De buitenkant van de barbecue moet met lauw zeepwater worden schoongemaakt
wanneer hij nog warm aanvoelt. Reinig de roestvrijstalen oppervlakken met een schoonmaakmiddel voor
roestvrij staal of met een niet-schurend product. Veeg aljd schoon met de draad mee. Staalwol maakt
krassen in de afwerking en mag niet worden gebruikt. Roestvrijstalen onderdelen verkleuren (ze worden
goudkleurig of bruin) wanneer ze worden opgewarmd. Dat is normaal en beïnvloedt de werking van de
barbecue niet.
Veiligheid na het gebruik
WAARSCHUWING! Om uzelf en uw woning tegen schade te beschermen, volg deze
veiligheidsmaatregelen nauwkeurig.
Sluit de deksel van de grill en alle venlaeopeningen om het vuur uit te maken.
Laat de grill aljd volledig aoelen voor hantering.
Laat kolen en as in de grill nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat kolen en as volledig zijn gedoofd
voor verwijdering.
Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as van de grill te verwijderen.
Plaats ze in een niet-brandbare metalen houder en laat ze volledig verzadigen met water. Laat in
een container voor een extra 24 uur voor verwijdering.
33
www.napoleongrills.com
NL
Oplossing van probleem
Probleem Mogelijke oorzaken Oplossing
Lage hie/laag vuur.
Onjuiste voorverwarming.
Niet genoeg luchtstroom.
Weinig houtskool.
De deksel wordt te vaak
geopend.
Laat houtskool branden totdat het bedekt
is met een licht grijze as. (Meestal 20-
25min).
Open venlae openingen.
Voeg meer houtskool toe aan de houtskool
lade.
Laat voedsel koken met de deksel dicht.
Elke keer als de deksel wordt geopend,
daalt de temperatuur. Dit leidt tot lagere
temperaturen en langere kookjden.
Overmage opvlammingen/
ongelijke hie.
Onjuiste voorverwarming.
Te veel vet en as opgebouwd
in de as/lekbak.
Verwarm de grill met gesloten deksel voor
20 - 25 minuten en de verspreid de kolen
gelijkmag.
Maak de as/lekbak regelmag schoon.
Bekleed de pan niet met aluminiumfolie.
Raadpleeg de reinigingsvoorschrien.
Verf” lijkt af te bladderen
van de binnenkant van de
deksel of kap.
Opeenhoping van vet op
oppervlaktes van de
binnenkant.
Dit is geen defect. De nish van de deksel
is porselein, en zal niet aladderen. Het
aladderen wordt veroorzaakt door
gehard vet, dat droogt in verfachge
scherven die afschilferen. Regelmag
schoonmaken voorkomt dit. Zie
reinigingsvoorschrien.
34
www.napoleongrills.com
NL
Houtskool grillen in herhaling
Aansteken van uw grill
Vóór het koken voor de eerste keer, raden we aan de grill te laten branden op hoog voor 30 minuten
met de venlae openingen van de deksel en de basis volledig open. Dit zal alle smeermiddelen
verbranden die worden gebruikt in het produceproces.
Open de venlae opening van de deksel en de basis volledig iedere keer dat u uw grill aansteekt.
Zorg ervoor dat de aslade is schoongemaakt van het eerder gebruik en vervolgens installeer de aslade
opnieuw.
De grill kan zowel gebruikt worden met of zonder de luchtstroomrichter in het midden. De
stroomrichter zal zorgen voor meer gelijke temperaturen en zal de snelheid van het branden in het
centrum van de grill vertragen.
Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instruces in de handleiding,
of plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant plaats op en rond de luchtstroomrichter.
Plaats de kool in een kegelvormige stapel in het midden van het apparaat (directe kookmethode) of
de oponele houtskool manden (indirecte methode).
Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden totdat het is bedekt met
licht grijze as (ongeveer 20 minuten), schik de houtskool met een tang met hiebestendige handvaten
volgens de kookmethode u gaat gebruiken.
Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de
voorkeursmethode. Het kan rommelig zijn en er kan een chemische smaak op het voedsel achterlaten
als niet het volledig verbrand voordat het eten gekookt wordt. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer
aanmaakvloeistof toe aan de grill. Bewaar de es tenminste 25  (7,6 m) uit de buurt van de grill
jdens gebruik.
Extra rook smaak kan worden bereikt door het toevoegen van roker chips die beschikbaar zijn in een
verscheidenheid van aroma's via uw Napoleon dealer .
Koken met uw grill
Wij raden aan om de grill voor te verwarmen door deze aan te hebben met gesloten deksel voor
ongeveer 20 minuten. De houtskolen zijn klaar als ze een dun laagje grijze as hebben.
Als algemene regel, reken voor gebruik van ongeveer 50 brikeen voor het koken van 2 pond (1kg)
van vlees. Wanneer gekookt wordt voor meer dan 30 tot 40 minuten, moeten extra brikeen worden
toegevoegd aan het vuur. Als het weer is koud en winderig is, moet u meer brikeen toevoegen om
de ideale kooktemperaturen te bereiken.
Wees voorzichg bij het toevoegen van houtskool op de grill. Vlammen kunnen oplaaien wanneer
kolen in contact komen met frisse lucht. Neem een stap terug en op een veilige afstand gebruik een
lange, hiebestendige tang om meer houtskoolbrikeen toe te voegen.
Venlaeopeningen van de deksel op een overdekte grill zijn meestal open gelaten om lucht in de grill
toe te laten. Lucht verhoogt de brandtemperatuur van de kolen. U kunt de grill temperatuur reguleren
door de schuif vent naar rechts of links te bewegen.
Laat voedsel koken met de deksel dicht. Elke keer als de deksel wordt geopend, daalt de temperatuur.
Dit leidt tot lagere temperaturen en langere kookjden.
Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de
venlaeopeningen niet, tenzij u probeert om de grill af te koelen of voor een vlam te doven.
Het grillrooster kan worden geolied voor voorverwarming om plakken te verminderen.
Gebruik een vleesthermometer om zeker te maken dat het eten gaar is.
Schoonmaak van de grill
Sluit de deksel van de grill en alle venlaeopeningen om het vuur uit te maken.
Laat de grill aljd volledig aoelen voor hantering.
Laat kolen en as in de grill nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat kolen en as volledig zijn gedoofd
voor verwijdering.
Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as van de grill te verwijderen.
Plaats ze in een niet-brandbare metalen houder en laat ze volledig verzadigen met water. Laat in een
container voor een extra 24 uur voor verwijdering.
Gebruik een borstel met koperen draad om los materiaal te verwijderen van de kom en de binnenkant
van het deksel.
Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en water.
Spoel goed af met schoon water en wrijf droog.
Geëmailleerde onderdelen moeten worden behandeld met extra zorg. De opgebakken emaille nish is
glasachg, en zal, indien geslagen schilferen. Touch-up glazuur is verkrijgbaar bij uw Napoleon Grill dealer.
35
www.napoleongrills.com
NL
HOUD UW BON ALS BEWIJS VAN AANKOOP VOOR DE GELDIGHEID
VAN UW GARANTIE
Bestellen Van Reserveonderdelen
GARANTIE-INFORMATIE
MODEL:
AANKOOPDATUM:
SERIENUMMER:
(schrijf hier uw gegevens voor gemakkelijke referene)
Voordat u contact opneemt met de klantenservice, controleer de NAC website voor uitgebreidere
reiniging, onderhoud, het oplossen van problemen en de instruces voor het vervangen van onderdelen
op www.napoleongrills.com. Neem direct contact op met de fabriek voor vervangende onderdelen
of schadeclaims. De klantenservice is bereikbaar tussen 9 AM en 5 PM (Eastern Standard Time) op
1-866-820-8686 of fax op 1-705-727-4282. Voor het aandelen van een schadeclaim, hebben wij de
volgende gegevens nodig:
1. Model en serienummer van het apparaat.
2. Onderdeelnummer en beschrijving.
3. Een korte duidelijke omschrijving van het probleem (‘gebroken’ is niet voldoende).
4. Bewijs van aankoop (kopie van de factuur).
In enkele gevallen kan de vertegenwoordiger van de klantenservice verzoeken de onderdelen naar de
fabriek terug te sturen voor onderzoek, voordat vervangende onderdelen worden geleverd. De onderdelen
dienen vooruitbetaald verscheept te worden ter aene van de klantenservice met de volgende gegevens:
1. Model en serienummer van het apparaat.
2. Een korte duidelijke omschrijving van het probleem (‘gebroken’ is niet voldoende).
3. Bewijs van aankoop (kopie van de factuur).
4. Retour autorisaenummer – verstrekt door de vertegenwoordiger van de klantenservice.
Let u er op, voordat u contact opneemt met de klantenservice, dat de volgende zaken niet door de
garane worden gedekt:
transportkosten, provisie of exportbelasngen
arbeidsloon voor het de- en herinstalleren
kosten voor servicegesprekken om de problemen vast te stellen
ontkleuring van roestvrijstalen onderdelen
mankementen aan onderdelen door gebrek aan reiniging en onderhoud, of het gebruik van
onjuiste reinigingsmiddelen (ovenreiniger).
www.napoleongrills.com
73
Aan De Slag
1. Haal alle onderdelen van het onderstel, de behuizing en de grill uit het karton. Til het deksel op en
haal alle verpakte onderdelen uit de binnenkant. Gebruik de onderdelenlijst om ervoor te zorgen
dat alle noodzakelijke onderdelen aanwezig zijn.
2. Vernieg het verpakkingsmateriaal niet totdat de grill volledig gemonteerd is en naar tevredenheid
werkt.
3. Monteer de grill op de plaats waar die gebruikt gaat worden. Leg het karton of een handdoek op de
grond om de onderdelen te beschermen tegen verlies of beschadiging jdens montage.
4. De meeste roestvrij stalen onderdelen worden geleverd met een beschermende folie welke
verwijderd moet worden jdens montage. Bij sommige onderdelen is deze folie reeds jdens het
produce proces verwijderd, het kan zijn dat er hierbij lijmresten achtergebleven zijn, welke op
krassen of beschadigingen kunnen lijken. Deze lijmresten kunt u verwijderen door het roestvrij
staal in de borstelrichng op te wrijven, eventueel kunt u hierbij ook gebruikt maken van aceton.
5. Volg alle instruces in de volgorde zoals die is uitgelegd in deze handleiding.
6. Er zijn twee mensen voor nodig om de grillbak op het gemonteerde onderstel te llen.
Als u vragen hee over de montage of werking van de grill, of als er beschadigingen of ontbrekende
onderdelen zijn, bel dan gerust onze klantenservice op 1-866-820-8686 tussen 9 AM en 5 PM Eastern
Standard Time
WAARSCHUWING! Het is aanbevolen om jdens het uitpakken en monteren voor uw
veiligheid werkhandschoenen aan te trekken en een veiligheidsbril op te zeen. Hoewel we er alles
aan doen om het montage proces zo goed en zo veilig mogelijk te maken, is het kenmerkend voor
bewerkte stalen onderdelen dat de uiteinden en hoeken scherp kunnen zijn en verwondingen kunnen
veroorzaken als ze jdens de montage niet op de juiste manier worden behandeld.
ACHTUNG! Wir empfehlen beim Entpacken des Geräts und bei der Montage Arbeitshandschuhe
und eine Schutzbrille zu tragen. Wir unternehmen alle Anstrengungen, den Montageprozess so
problemlos und sicher wie möglich zu machen, doch bearbeitete Stahlteile haben üblicherweise
scharfe Kanten und Ecken, die zu Schniverletzungen führen können, wenn sie während der Montage
unsachgemäß gehandhabt werden.
Erste Schrie
1. Alle Paneele für den Wagen, Hardware und Grilleinsatz aus dem Karton entnehmen. Haube önen
und alle darin verpackten Komponenten entnehmen. Anhand der Stückliste sicherstellen, dass alle
nögen Teile vorhanden sind.
2. Zerstören Sie die Verpackung nicht, bevor der Grill vollständig monert ist und zu Ihrer Zufriedenheit
funkoniert.
3. Den Grill an der Stelle moneren, wo er verwendet werden soll. Legen Sie Pappe oder ein Handtuch
zurecht, um während der Montage keine Teile zu verlegen oder zu beschädigen.
4. Die meisten Edelstahl-Komponenten sind mit einer Plask-Schutzfolie überzogen, die vor dem
ersten Gebrauch des Grills enernt werden muss. An manchen Stellen wurde die Schutzfolie bereits
während des Produkonsprozesses enernt und kann Rückstände hinterlassen haben, die wie
Fehler oder Kratzer im Material aussehen. Um diese Rückstände zu enernen, wischen Sie einfach
mit sanem Druck in Richtung der Maserung des Materials.
5. Folgen Sie allen Anweisungen in diesem Handbuch in der angegebenen Reihenfolge.
6. Zwei Personen sind erforderlich, um den Grillaufsatz auf den monerten Wagen zu setzen.
Bei Fragen zur Montage oder zum Betrieb des Grills, oder bei beschädigten oder fehlenden Teilen,
wenden Sie sich an unseren Kundendienst unter +1-866-820-8686 zwischen 9 Uhr und 15 Uhr Eastern
Standard Time.

Documenttranscriptie

25 HANDLEIDING VOOR MONTAGE GEBRUIK EN ONDERHOUD DEZE GRILL MOET ALLEEN BUITENSHUIS GEBRUIKT WORDEN IN EEN GOED GEVENTILEERDE RUIMTE BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR LATER HOUTSKOOL GRILL VOOR BUITENSHUIS Breng het serienummerlabel aan dat op de kartonnen doos staat Serie Nr. XXXXXX000000 Model Nr. NL NIET WEGGOOIEN PRO22K-CART-2 WAARSCHUWING GEVAAR Probeer dit apparaat niet aan te steken zonder de “AANSTEKEN” sectie van deze handleiding te lezen. Brandende houtskool geeft koolmonoxide af. Branden niet houtskool in woningen, garages, tenten, voertuigen, alle gesloten ruimten. WAARSCHUWING! Verzuiming van het nauwkeurig volgen van deze instructies kan resulteren in vuur dat letsel of dood kan veroorzaken. N415-0445W JAN 23.17 Napoleon Group of Companies 214 Bayview Dr., Barrie, Ontario, Canada L4N 4Y8 Phone: 1-705-726-4278 Fax: (705)-727-4282 www.napoleongrills.com Customer Solutions: 1-866-820-8686 or [email protected] www.napoleongrills.com 26 BEDANKT VOOR HET KIEZEN VAN NAPOLEON NAPOLEON producten zijn ontworpen met superieure onderdelen en materialen en zijn gemonteerd door goed opgeleide vaklieden die trots op hun werk zijn. Deze grill is grondig geïnspecteerd door een gekwalificeerde technicus voor het verpakken en verzenden, om ervoor te zorgen dat u, de klant, een kwaliteitsproduct ontvangt dat u verwacht van Napoleon. Wij bij Napoleon zijn gewijd aan u, “onze gewaardeerde klant”. Het is ons doel om u te voorzien van het nodige gereedschap voor een onvergetelijke grill ervaring. Deze handleiding is bijgesloten om u te helpen te verzekeren dat uw nieuwe grill juist gemonteerd, geïnstalleerd, onderhouden en verzorgd wordt. Het is belangrijk om deze hele handleiding te lezen en te begrijpen voordat u uw nieuwe grill gaat gebruiken en om ervoor te zorgen dat u volledig op de hoogte bent van alle veiligheidsvoorschriften en mogelijkheden van uw grill. Door het zorgvuldig opvolgen van deze instructies, zult u genieten van jaren probleemloos grillen. Als dit product niet aan uw verwachtingen voldoen, om welke reden dan ook, bel onze klantenservice afdeling op 1-866-820-8686 tussen 9 uur en 5 uur (GMT-5) of bezoek onze website op www.napoleongrills.com. Napoleon-houtskoolbarbecues - beperkte levenslange garantie NL NAPOLEON garandeert dat de onderdelen van uw nieuwe NAPOLEON-product geen materiaal- of constructiefouten zullen vertonen gedurende de volgende periode, gerekend vanaf de datum van afschaf: Aluminium gietwerk / roestvrijstalen behuizing Levenslang Roestvrijstalen deksel Levenslang Keramische deksel en schaal Levenslang Plastic handvatten 10 jaar Geëmailleerde gietijzeren grillroosters 5 jaarplus5 Overige grillroosters 2 jaar Houtskoolrooster 2 jaar Overige onderdelen 2 jaar plus5 geeft een extra garantieperiode aan van vijf jaar, waarin het reserveonderdeel aan de klant wordt geleverd voor 50% van de dan geldende kleinhandelsprijs. Voorwaarden en beperkingen NAPOLEON biedt alleen garantie tegen fabrieksfouten tegenover de oorspronkelijke koper, mits de aankoop is verlopen via een erkende NAPOLEON-handelaar en er aan de volgende voorwaarden en beperkingen wordt voldaan: Deze fabrieksgarantie is niet overdraagbaar en mag op geen enkele wijze door onze vertegenwoordigers worden verlengd. Deze beperkte garantie dekt geen schade ten gevolge van verkeerd gebruik, gebrekkig onderhoud, vetbrand, vijandige omgevingen, ongevallen, wijzigingen, misbruik of verwaarlozing, en installatie van onderdelen van andere fabrikanten maakt deze garantie ongeldig. Deze garantie dekt geen verkleuring aan plastic onderdelen door chemische schoonmaakmiddelen of blootstelling aan uv-straling. Deze beperkte garantie dekt bovendien geen krassen, deuken, verflaag of coating, roest of verkleuring door hitte, schurende en chemische schoonmaakmiddelen, noch dekt deze emaille-schade door oorzaken van buiten. Wanneer onderdelen zozeer verslechteren dat ze niet meer werken (doorgeroest of doorgebrand raken) gedurende de garantieperiode, dan zal een vervangend onderdeel worden geleverd. NAPOLEON is niet verantwoordelijk voor de installatie-, loon- of alle andere (on)kosten betreffende het opnieuw installeren van een door de garantie gedekt onderdeel, en dergelijke onkosten worden niet door deze garantie gedekt. In afwijking van de bepalingen van deze beperkte levenslange garantie, wordt de verantwoordelijkheid van NAPOLEON volgens deze garantie gedefinieerd als hierboven en wordt zij in geen geval uitgebreid tot enige incidentele, gevolg- of indirecte schade. Deze garantie definieert de verplichtingen en aansprakelijkheid van NAPOLEON met betrekking tot NAPOLEONhoutskoolbarbecues, en enige andere expliciete of impliciete garantie aangaande dit product, zijn onderdelen of accessoires is uitgesloten. NAPOLEON aanvaardt geen andere aansprakelijkheden aangaande de verkoop van dit product en geeft derden geen toestemming om deze aansprakelijkheden uit haar naam te aanvaarden. NAPOLEON is niet verantwoordelijk voor: oververhitten, uitwaaien veroorzaakt door weersomstandigheden zoals sterke wind, of onvoldoende ventilatie. Schade aan de houtskoolbarbecue ten gevolge van het weer, hagel, ruwe behandeling, schadelijke chemicaliën of schoonmaakmiddelen kan niet ten laste van NAPOLEON worden gelegd. Bij het indienen van een claim op de garantie zijn de verkoopovereenkomst of een kopie daarvan en het serie- en modelnummer vereist. NAPOLEON behoudt het recht om het betreffende product of onderdeel door haar vertegenwoordiger te laten controleren voordat de claim wordt gehonoreerd. NAPOLEON is niet verantwoordelijk voor transportkosten, loonkosten, of uitvoerbelastingen. www.napoleongrills.com 27 WAARSCHUWING! Indien deze aanwijzingen niet precies worden opgevolgd, kan dat brand- of explosiegevaar meebrengen en materiële schade, persoonlijk letsel of de dood veroorzaken. Veilige Werkwijzen • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • Lees de volledige handleiding voordat u de grill gebruikt. Onder geen beding mag deze grill worden gemodificeerd. Volg de aansteek instructies zorgvuldig bij het gebruik van grill. Steek de houtskool niet aan wanneer de deksel gesloten is. Buig niet over grill bij het aansteken. Gebruik geen benzine, alcohol, of andere zeer vluchtige vloeistoffen om houtskool te ontsteken. Gebruik ALLEEN startvloeistof welke goedgekeurd is voor het aansteken van houtskool. Zorg ervoor dat voor het aansteken van de houtskool alle vloeistoffen die zijn afgevoerd via de onderkant van de grill zijn verwijderd. Startvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete of zelfs warme kolen. Na gebruik en voor ontsteking, moet de fles met startvloeistof voor houtskool afgesloten worden en opgeslagen worden op een veilige afstand van de grill, op zijn minst 25ft (7,6 meter). Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van een hete grill, Laat kinderen NIET in de kast klimmen. Laat de grill niet onbeheerd achter wanneer in gebruik. Verplaats de grill niet wanneer heet of in gebruik. Deze grill mag niet worden geïnstalleerd in of op recreatieve voertuigen en/of boten. Deze grill mag alleen buiten worden opgeslagen in een goed geventileerde ruimte en moet niet worden gebruikt binnen een gebouw, garage, op een veranda met gaas, gazebo of een gesloten ruimte. Handhaaf goede afstand tot brandbare stoffen, 5ft (1,5 m) aan alle kanten. Deze afstand is ook aanbevolen in de buurt van vinyl gevelbeplating of ruiten van glas. De grill mag niet worden gebruikt op brandbare oppervlakken (houten of composiet dekken of portieken). Hou de ventilatieopeningen van de behuizing vrij en vrij van materiaal. Gebruik het apparaat niet onder een brandbare constructie. Gebruik deze grill niet onder boven bedekkingen zoals dakbedekkingen, stallingen, zonneschermen of overhanging. Plaats niet in een winderig gebied. Hoge winden hebben een negatieve invloed op de kookprestaties van de grill. De deksel moet gesloten worden tijdens het voorverwarmen. De as/vetopvangbak moet op zijn plek zijn wanneer de grill gebruikt wordt. Reinig de as/vetopvangbak regelmatig om vetopbouw te voorkomen, wat kan leiden tot een vetbrand. Gebruik de zijplanken niet voor opslag van aanstekers, lucifers of andere brandbare stoffen. De grill moet te allen tijden op een vlakke ondergrond staan. Gebruik geen water om opflakkeringen of kolen te blussen, daar dat de afwerking van uw grill kan beschadigen. Om opvlammingen te doven, sluit de openingen van uw grill een beetje. Om de kolen en het vuur uit te maken, sluit alle ventilatiegaten en de deksel volledig. Gebruik het juiste gereedschap voor grillen met lange, hittebestendige handgrepen. Gebruik barbecue handschoenen of pannenlappen om uw handen te beschermen tijdens het koken of het verzetten van de ventilatieopeningen. Verwijder de as van de grill niet totdat alle houtskool is volledig uitgebrand en volledig uitgeblust is. Geef ruim de tijd om af te koelen. Resterende kool en as moeten worden verwijderd van de grill en opgeslagen worden in een niet-brandbare metalen container. Zorg ervoor dat deze in de metalen container blijven voor 24 uur voordat het wordt verwijderd. Houd elektrische bedrading uit de buurt van water of hete oppervlakken. Californië Propositie 65: De verbranding van houtskool creëert bijproducten, waarvan sommige op een lijst staan als stoffen waarvan bekend is door de staat van Californië dat deze kanker of schade aan voortplantingsorganen kunnen veroorzaken. Bij het koken met houtskool, zorg altijd voor voldoende ventilatie naar het apparaat, om blootstelling aan dergelijke stoffen te minimaliseren. www.napoleongrills.com NL 28 Instructies I.V.M. Aansteken INDIRECT KOKEN DIRECT KOKEN NL Gebruik van houtskool Grill Diameter Methode van koken Houtskool Aanbevolen 22” (56cm) Direct koken 50 22” (56cm) Indirect koken 25 per kant *(Voeg 8 per kant toe voor elk bijkomend uur van de kooktijd) *Houtskool aanbevelingen zijn bij benadering, bij langere kooktijden moet extra kool worden toegevoegd. Ook zullen bij koudere, winderige temperaturen extra houtskool nodig hebben om te koken op ideale temperaturen. WAARSCHUWING! Open deksel. WAARSCHUWING! Plaats de grill buitenshuis op een stevig, vlak, niet-brandbaar oppervlak. Gebruik de grill nooit op houten of andere oppervlakken die kunnen branden. WAARSCHUWING! Buig niet over grill bij het aansteken van houtskool. WAARSCHUWING! Aslade moet op zijn plaats zijn gedurende het aansteken en op elk moment tijdens het gebruik. DIRECTE KOOKMETHODE INDIRECTE KOOKMETHODE 1. Zet de ventilatieopening van de deksel en de basis volledig open. Verwijder de grilldeksel en verwijder het grillrooster 1. Zet de ventilatieopening van de deksel en de basis volledig open. Verwijder de grilldeksel en verwijder het grillrooster. 2. Zorg ervoor dat de aslade is schoongemaakt van het vorige gebruik en vervolgens deze opnieuw te installeren. 2. Zorg ervoor dat de aslade is schoongemaakt van het vorige gebruik en vervolgens deze opnieuw te installeren. 3. De grill kan zowel gebruikt worden met of zonder de luchtstroomrichter in het midden. De stroomrichter zal zorgen voor meer gelijke temperaturen en zal de snelheid van het branden in het centrum van de grill vertragen. Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instructies in de handleiding, of plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant plaats op en rond de luchtstroomrichter. Plaats de houtskool in een kegelvormige stapel in het midden van het apparaat op de krant of aanmaakblokjes. 3. Verwijder het luchtstroomrichter in het midden en installeer een lekbak. Plaats de optionele houtskool manden (optioneel) aan weerszijden van de lekbak. Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instructies in de handleiding, of plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant plaats op en rond de houtskool manden. Plaats de houtskool in de manden op de krant of aanmaakblokjes. 4. Steek de krant of aanmaakblokjes aan. Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool te branden totdat het is bedekt met een licht grijze as (ongeveer 20 minuten). 4. Steek de krant of aanmaakblokjes aan. Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool te branden totdat het is bedekt met een licht grijze as (ongeveer 20 minuten). 5. Met gebruik van een tang met lange hittebestendige handgrepen, verspreid de kolen gelijkmatig over het gehele rooster (met inbegrip van de luchtstroomrichter in het midden). www.napoleongrills.com 29 Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de voorkeursmethode. Het kan rommelig zijn en een chemische smaak achterlaten op het voedsel wanneer het niet geheel van de grill afbrandt is voor gebruik. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer aanmaakvloeistof toe aan de grill. Bewaar de fles tenminste 25 ft (7,6 m) uit de buurt van de grill tijdens gebruik. Veilige gebruikshandelingen bij het aansteken van houtskool WAARSCHUWING! HOUTSKOOL STARTER • Uitsluitend voor gebruik buitenshuis. • Maak geen gebruik van de houtskool starter, tot het geplaatst kan worden op een stevig, vlak houtskoolrooster en de houtskool grill op een stevig, vlak, niet-brandbaar oppervlak is. • Zet de houtskool starter niet op een brandbaar oppervlak, tenzij de houtskool starter volledig is afgekoeld. • Maak geen gebruik maken van aanstekervloeistof, benzine of zelf ontbrandende houtskool in de houtskool starter. • Maak alleen gebruik van de houtskool starter om houtskool aan te steken voor barbecues. • Draag altijd beschermende handschoenen bij het hanteren van de houtskool starter. • Houd kinderen en huisdieren te allen tijde uit de buurt van de houtskool starter. • Geen gebruik maken van de houtskool starter bij hoge windsnelheden. • Laat de houtskool starter niet onbeheerd achter wanneer in gebruik. • Buig niet over de houtskool starter bij het aansteken van houtskool. • Maak nooit gebruik van de houtskool starter voor een ander dan het beoogde gebruik. Geen gebruik van de houtskool starter om voedsel te bereiden. • Wees uiterst voorzichtig bij het verwijderen van hete kolen uit de houtskool starter. NL Gebruik van de houtskool starter • Draai de houtskool starter ondersteboven. • Verkrop twee volle vellen krantenpapier en stop ze in de onderkant van de houtskool starter. • Draai de houtskool starter met goede kant naar boven en plaats het in het midden van de houtskool rooster. • Voeg een juiste hoeveelheid van de houtskool toe, maar niet meer dan nodig. • Steek een lucifer af en steek deze in een van de onderste luchtgaten om de krant aan te steken. • Wanneer de bovenste laag van houtskool een dun laagje grijze as heeft, draag beschermende handschoenen om zorgvuldig de hete houtskool op het houtskoolrooster (directe koken methode) of in de houtskool manden (indirecte methode) te plaatsen. • Zodra de hete houtskool in de grill is geplaatst, verspreid de houtskool gelijkmatig met een tang met lange hittebestendige handgrepen. www.napoleongrills.com 30 Houtskool kook gids Houtskool is de traditionele manier van koken die we allemaal kennen. De gloeiende kooltjes stralen infrarode energie uit om het voedsel te koken, met een zeer weinig uitdrogend effect. Alle sappen en oliën die ontsnappen uit het voedsel druipt naar beneden op de houtskool en verdampt in rook waardoor het voedsel zijn heerlijke gegrilde smaak krijgt. Het komt er op uit dat de houtskoolgrill van Napoleon met verzengende hitte voor sappiger, lekkerder steaks, hamburgers en andere vleeswaren zorgt. Voor kooktijden en tips raadpleeg de houtskool grill grafiek. De volgende grill grafiek is bedoeld slechts als een richtlijn. Kooktijden worden beïnvloed door factoren zoals hoogte, buitentemperatuur, wind, en de gewenste gaarheid, die zal worden weergegeven in uw kooktijd. Gebruik een vleesthermometer om zeker te maken dat het eten gaar is. Houtskool grill grafiek NL www.napoleongrills.com Voedsel Directe/Indirecte hitte Kooktijd Nuttige suggesties Biefstuk 2.5 cm dik Directe hitte 6-8 min.- Medium Bij het selecteren van vlees voor grillen, vraag om gemarmerde vetverdeling. Het vet werkt als een natuurlijke tenderizer tijdens het koken en houdt het vochtig en sappig. Hamburger 1.25 cm dik Directe hitte 6-8 min.- Medium Hamburgers op bestelling klaarmaken wordt makkelijker gemaakt door variatie in dikte van uw burgers. Om een exotische smaak aan je vlees te geven, probeer hickory houtsnippers toe te voegen op de houtskool. Stukken kip Directe warmte ca. 2 min. per zijde. Indirecte warmte voor de resterende 18-20 min. 20-25 minuten. Het gewricht van het dijbeen en het been van de ontvelde kant moet tot 3/4 worden gesneden zodat meer van het vlees met de grill in contact komt. Dit helpt om het sneller en gelijkmatiger te koken. Om een speciale smaak aan uw eten toe te voegen, probeer dan Mesquite houtsnippers uit op de houtskool. Karbonades Directe hitte 10-15 min. Snij het overtollige vet af alvorens te grillen. Kies dikkere karbonades voor malsere resultaten. Spare ribs Directe warmte gedurende 5 min. Indirecte warmte voor de afwerking 1,5-2 uur draai vaak Kies ribben die mager en vlezig zijn Grill tot het vlees gemakkelijk van het bot komt. Lamskoteletten Directe hitte 25-30 min. Snij het overtollige vet af alvorens te grillen. Kies extra dikke karbonades voor malsere resultaten. Hotdogs Directe hitte 4-6 min. Selecteer de grotere hotdogs. Snijd de huid in de lengte voor het grillen. 31 Kookinstructies Aansteken voor de eerste keer: Wanneer de grill voorde eerste keer wordt aangestoken geeft deze een lichte geur af. Dit is een normaal tijdelijke staat die wordt veroorzaakt door het “inbranden” van de interne verven en smeermiddelen die worden gebruikt in het productieproces en zal zich niet herhalen. Laat de grill gewoon op hoog staan voor ongeveer 30 minuten met de deksel en de basis ventilatieopeningen volledig open. Gebruik van de grill: Wij raden aan de grill voor te verwarmen door deze te gebruiken met gesloten deksel voor ongeveer 20 minuten. De houtskolen zijn klaar als ze een dun laagje grijze as hebben. Eten gekookt voor een korte periode van tijd (vis, groenten) kunnen worden gegrild met het deksel open. Koken met het deksel gesloten zorgt voor een hogere, meer gelijke temperaturen die kooktijden zullen verminderen en het eten meer gelijkmatig kookt. Bij het koken van zeer mager vlees, zoals kipfilet of mager varkensvlees, kunnen de roosters worden geolied voor het voorverwarmen om plakken te verminderen. Koken van vlees met een hoog vetgehalte kan leiden tot opvlammingen. Trim het vet of te verminder de temperaturen om dit tegen te gaan. Als een opvlamming plaats vindt, verplaats het eten en weg van de vlammen; verminder de hitte (sluit de ventilatieopening). Laat de deksel open. Als algemene regel, reken op gebruik van ongeveer 50 briketten voor het koken van 2 pond (1kg) van vlees. Wanneer gekookt wordt voor meer dan 30 tot 40 minuten, moeten extra briketten worden toegevoegd aan het vuur. Als het weer is koud en winderig is, moet u meer briketten toevoegen om de ideale kooktemperaturen te bereiken. Toevoegen van houtskool tijdens het koken: Wees voorzichtig bij het toevoegen van houtskool op de grill. Vlammen kunnen oplaaien wanneer kolen in contact komen met frisse lucht. Neem een stap terug en op een veilige afstand gebruik een lange, hittebestendige tang om meer houtskoolbriketten toe te voegen. Er zijn kleppen aan weerszijden van het grillrooster dat toegang tot de houtskool rooster verleent. WAARSCHUWING! Startvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete of warme kolen. Zodra de houtskool is ontstoken is er geen vloeistof meer nodig. Bedienen van de ventilatieopeningen: Ventilatieopeningen van de deksel op een overdekte grill zijn meestal open gelaten om lucht in de grill toe te laten. Lucht verhoogt de brandtemperatuur van de kolen. U kunt de grill temperatuur reguleren door de schuif vent naar rechts of links te bewegen. Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de ventilatieopeningen niet, tenzij u probeert om de grill af te koelen of voor een vlam te doven. Open Ventilatie Openingen Sluiten Ventilatie Openingen www.napoleongrills.com NL 32 Veiligheid na het gebruik WAARSCHUWING! Om uzelf en uw woning tegen schade te beschermen, volg deze veiligheidsmaatregelen nauwkeurig. • • • • NL Sluit de deksel van de grill en alle ventilatieopeningen om het vuur uit te maken. Laat de grill altijd volledig afkoelen voor hantering. Laat kolen en as in de grill nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat kolen en as volledig zijn gedoofd voor verwijdering. Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as van de grill te verwijderen. Plaats ze in een niet-brandbare metalen houder en laat ze volledig verzadigen met water. Laat in een container voor een extra 24 uur voor verwijdering. Onderhoud / Reinigings Instructies Het is aanbevolen dat de asbak/druippan wordt geleegd na gebruik. WAARSCHUWING! Zorg ervoor dat de grill koel is en alle kolen volledig zijn gedoofd voor het verwijderen van een deel van uw grill. WAARSCHUWING! Draag altijd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril bij het schoonmaken van uw grill. WAARSCHUWING! Gebruik geen hogedrukreiniger om een ​​deel van de grill schoon te maken. WAARSCHUWING! Om de mogelijkheid van brandwonden te voorkomen, moet het onderhoud alleen worden uitgevoerd wanneer de grill is afgekoeld. Vermijd onbeschermd contact met hete oppervlakken. Maak de grill schoon in een gebied waar reinigingsoplossingen niet schadelijk is voor een terras, gazon, of patio. Gebruik schoonmaakmiddelen voor ovens niet op enig onderdeel van deze grill. Maak geen gebruik van een zelfreinigende oven om grillroosters of andere onderdelen van de grill schoon te maken. Barbecuesaus en zout kunnen corrosief zijn en een snelle verslechtering van de grillonderdelen veroorzaken, tenzij de grillonderdelen regelmatig worden schoongemaakt. Roosters En Warmhoudrek: De roosters en het warmhoudrek maakt u bij voorkeur schoon tijdens het voorverwarmen met behulp van een zachte koperen borstel. Voor hardnekkige vlekken mag u ook staalwol gebruiken. Reiniging van de binnenkant van de grill: Verwijder de roosters. Gebruik een koperen draadborstel om los materiaal van de kom en de binnenkant van de deksel te geven. Schraap de binnenkant van de kom met een plamuurmes of schraper, en gebruik een draadborstel om as te verwijderen. Veeg al het materiaal van binnen de grill in de uitneembare as/lekbak. Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog. WAARSCHUWING! Geaccumuleerd vet vormt een brandgevaar. Reinig de lekbak na elk gebruik om vet afzetting te voorkomen. As/lekbak: As, vet en overtollige braadvet gaat naar de as/lekbak, gelegen onder de houtskoolgrill, en accumuleert daar. Voor schoonmaak, schuif de pan vrij van de grill. Bekleed de pan nooit met aluminiumfolie, zand of ander materiaal, omdat dit goede doorstroom van het vet verhinderd. De pan moet uit worden geschraapt met een plamuurmes of schraper, en alle puin moet geborsteld worden in een niet-brandbare metalen container. Was de as/lekbak met een mild wasmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog. Reinigen Van De Buitenkant Van De Gasbarbecue: Reinig geverfde, geëmailleerde of roestvrijstalen onderdelen niet met schurende schoonmaakmiddelen. Geëmailleerde onderdelen dienen extra voorzichtig te worden gehanteerd. De aangebakken geëmailleerde afwerking lijkt op glas en schilfert wanneer men erop slaat. Om het email te retoucheren kunt u contact opnemen met uw handelaar van Napoleon-gasbarbecues. De buitenkant van de barbecue moet met lauw zeepwater worden schoongemaakt wanneer hij nog warm aanvoelt. Reinig de roestvrijstalen oppervlakken met een schoonmaakmiddel voor roestvrij staal of met een niet-schurend product. Veeg altijd schoon met de draad mee. Staalwol maakt krassen in de afwerking en mag niet worden gebruikt. Roestvrijstalen onderdelen verkleuren (ze worden goudkleurig of bruin) wanneer ze worden opgewarmd. Dat is normaal en beïnvloedt de werking van de barbecue niet. www.napoleongrills.com 33 Oplossing van probleem Probleem Mogelijke oorzaken Oplossing Lage hitte/laag vuur. Onjuiste voorverwarming. Laat houtskool branden totdat het bedekt is met een licht grijze as. (Meestal 2025min). Niet genoeg luchtstroom. Open ventilatie openingen. Weinig houtskool. Voeg meer houtskool toe aan de houtskool lade. De deksel wordt te vaak geopend. Laat voedsel koken met de deksel dicht. Elke keer als de deksel wordt geopend, daalt de temperatuur. Dit leidt tot lagere temperaturen en langere kooktijden. Overmatige opvlammingen/ Onjuiste voorverwarming. ongelijke hitte. Verwarm de grill met gesloten deksel voor 20 - 25 minuten en de verspreid de kolen gelijkmatig. Te veel vet en as opgebouwd Maak de as/lekbak regelmatig schoon. in de as/lekbak. Bekleed de pan niet met aluminiumfolie. Raadpleeg de reinigingsvoorschriften. “Verf” lijkt af te bladderen van de binnenkant van de deksel of kap. Opeenhoping van vet op oppervlaktes van de binnenkant. Dit is geen defect. De finish van de deksel is porselein, en zal niet afbladderen. Het afbladderen wordt veroorzaakt door gehard vet, dat droogt in verfachtige scherven die afschilferen. Regelmatig schoonmaken voorkomt dit. Zie reinigingsvoorschriften. www.napoleongrills.com NL 34 Houtskool grillen in herhaling Aansteken van uw grill • • • • • NL • • • Vóór het koken voor de eerste keer, raden we aan de grill te laten branden op hoog voor 30 minuten met de ventilatie openingen van de deksel en de basis volledig open. Dit zal alle smeermiddelen verbranden die worden gebruikt in het productieproces. Open de ventilatie opening van de deksel en de basis volledig iedere keer dat u uw grill aansteekt. Zorg ervoor dat de aslade is schoongemaakt van het eerder gebruik en vervolgens installeer de aslade opnieuw. De grill kan zowel gebruikt worden met of zonder de luchtstroomrichter in het midden. De stroomrichter zal zorgen voor meer gelijke temperaturen en zal de snelheid van het branden in het centrum van de grill vertragen. Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instructies in de handleiding, of plaats aanmaakblokjes of een licht verkreukelde krant plaats op en rond de luchtstroomrichter. Plaats de kool in een kegelvormige stapel in het midden van het apparaat (directe kookmethode) of de optionele houtskool manden (indirecte methode). Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden totdat het is bedekt met licht grijze as (ongeveer 20 minuten), schik de houtskool met een tang met hittebestendige handvaten volgens de kookmethode u gaat gebruiken. Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de voorkeursmethode. Het kan rommelig zijn en er kan een chemische smaak op het voedsel achterlaten als niet het volledig verbrand voordat het eten gekookt wordt. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer aanmaakvloeistof toe aan de grill. Bewaar de fles tenminste 25 ft (7,6 m) uit de buurt van de grill tijdens gebruik. Extra rook smaak kan worden bereikt door het toevoegen van roker chips die beschikbaar zijn in een verscheidenheid van aroma's via uw Napoleon dealer . Koken met uw grill • • • • • • • • Wij raden aan om de grill voor te verwarmen door deze aan te hebben met gesloten deksel voor ongeveer 20 minuten. De houtskolen zijn klaar als ze een dun laagje grijze as hebben. Als algemene regel, reken voor gebruik van ongeveer 50 briketten voor het koken van 2 pond (1kg) van vlees. Wanneer gekookt wordt voor meer dan 30 tot 40 minuten, moeten extra briketten worden toegevoegd aan het vuur. Als het weer is koud en winderig is, moet u meer briketten toevoegen om de ideale kooktemperaturen te bereiken. Wees voorzichtig bij het toevoegen van houtskool op de grill. Vlammen kunnen oplaaien wanneer kolen in contact komen met frisse lucht. Neem een stap terug en op een veilige afstand gebruik een lange, hittebestendige tang om meer houtskoolbriketten toe te voegen. Ventilatieopeningen van de deksel op een overdekte grill zijn meestal open gelaten om lucht in de grill toe te laten. Lucht verhoogt de brandtemperatuur van de kolen. U kunt de grill temperatuur reguleren door de schuif vent naar rechts of links te bewegen. Laat voedsel koken met de deksel dicht. Elke keer als de deksel wordt geopend, daalt de temperatuur. Dit leidt tot lagere temperaturen en langere kooktijden. Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de ventilatieopeningen niet, tenzij u probeert om de grill af te koelen of voor een vlam te doven. Het grillrooster kan worden geolied voor voorverwarming om plakken te verminderen. Gebruik een vleesthermometer om zeker te maken dat het eten gaar is. Schoonmaak van de grill • • • • • • • www.napoleongrills.com Sluit de deksel van de grill en alle ventilatieopeningen om het vuur uit te maken. Laat de grill altijd volledig afkoelen voor hantering. Laat kolen en as in de grill nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat kolen en as volledig zijn gedoofd voor verwijdering. Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as van de grill te verwijderen. Plaats ze in een niet-brandbare metalen houder en laat ze volledig verzadigen met water. Laat in een container voor een extra 24 uur voor verwijdering. Gebruik een borstel met koperen draad om los materiaal te verwijderen van de kom en de binnenkant van het deksel. Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog. Geëmailleerde onderdelen moeten worden behandeld met extra zorg. De opgebakken emaille finish is glasachtig, en zal, indien geslagen schilferen. Touch-up glazuur is verkrijgbaar bij uw Napoleon Grill dealer. HOUD UW BON ALS BEWIJS VAN AANKOOP VOOR DE GELDIGHEID VAN UW GARANTIE 35 Bestellen Van Reserveonderdelen GARANTIE-INFORMATIE MODEL: AANKOOPDATUM: NL SERIENUMMER: (schrijf hier uw gegevens voor gemakkelijke referentie) Voordat u contact opneemt met de klantenservice, controleer de NAC website voor uitgebreidere reiniging, onderhoud, het oplossen van problemen en de instructies voor het vervangen van onderdelen op www.napoleongrills.com. Neem direct contact op met de fabriek voor vervangende onderdelen of schadeclaims. De klantenservice is bereikbaar tussen 9 AM en 5 PM (Eastern Standard Time) op 1-866-820-8686 of fax op 1-705-727-4282. Voor het afhandelen van een schadeclaim, hebben wij de volgende gegevens nodig: 1. Model en serienummer van het apparaat. 2. Onderdeelnummer en beschrijving. 3. Een korte duidelijke omschrijving van het probleem (‘gebroken’ is niet voldoende). 4. Bewijs van aankoop (kopie van de factuur). In enkele gevallen kan de vertegenwoordiger van de klantenservice verzoeken de onderdelen naar de fabriek terug te sturen voor onderzoek, voordat vervangende onderdelen worden geleverd. De onderdelen dienen vooruitbetaald verscheept te worden ter attentie van de klantenservice met de volgende gegevens: 1. Model en serienummer van het apparaat. 2. Een korte duidelijke omschrijving van het probleem (‘gebroken’ is niet voldoende). 3. Bewijs van aankoop (kopie van de factuur). 4. Retour autorisatienummer – verstrekt door de vertegenwoordiger van de klantenservice. Let u er op, voordat u contact opneemt met de klantenservice, dat de volgende zaken niet door de garantie worden gedekt: • transportkosten, provisie of exportbelastingen • arbeidsloon voor het de- en herinstalleren • kosten voor servicegesprekken om de problemen vast te stellen • ontkleuring van roestvrijstalen onderdelen • mankementen aan onderdelen door gebrek aan reiniging en onderhoud, of het gebruik van onjuiste reinigingsmiddelen (ovenreiniger). www.napoleongrills.com 73 WAARSCHUWING! Het is aanbevolen om tijdens het uitpakken en monteren voor uw veiligheid werkhandschoenen aan te trekken en een veiligheidsbril op te zetten. Hoewel we er alles aan doen om het montage proces zo goed en zo veilig mogelijk te maken, is het kenmerkend voor bewerkte stalen onderdelen dat de uiteinden en hoeken scherp kunnen zijn en verwondingen kunnen veroorzaken als ze tijdens de montage niet op de juiste manier worden behandeld. Aan De Slag 1. Haal alle onderdelen van het onderstel, de behuizing en de grill uit het karton. Til het deksel op en haal alle verpakte onderdelen uit de binnenkant. Gebruik de onderdelenlijst om ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke onderdelen aanwezig zijn. 2. Vernietig het verpakkingsmateriaal niet totdat de grill volledig gemonteerd is en naar tevredenheid werkt. 3. Monteer de grill op de plaats waar die gebruikt gaat worden. Leg het karton of een handdoek op de grond om de onderdelen te beschermen tegen verlies of beschadiging tijdens montage. 4. De meeste roestvrij stalen onderdelen worden geleverd met een beschermende folie welke verwijderd moet worden tijdens montage. Bij sommige onderdelen is deze folie reeds tijdens het productie proces verwijderd, het kan zijn dat er hierbij lijmresten achtergebleven zijn, welke op krassen of beschadigingen kunnen lijken. Deze lijmresten kunt u verwijderen door het roestvrij staal in de borstelrichting op te wrijven, eventueel kunt u hierbij ook gebruikt maken van aceton. 5. Volg alle instructies in de volgorde zoals die is uitgelegd in deze handleiding. 6. Er zijn twee mensen voor nodig om de grillbak op het gemonteerde onderstel te tillen. Als u vragen heeft over de montage of werking van de grill, of als er beschadigingen of ontbrekende onderdelen zijn, bel dan gerust onze klantenservice op 1-866-820-8686 tussen 9 AM en 5 PM Eastern Standard Time ACHTUNG! Wir empfehlen beim Entpacken des Geräts und bei der Montage Arbeitshandschuhe und eine Schutzbrille zu tragen. Wir unternehmen alle Anstrengungen, den Montageprozess so problemlos und sicher wie möglich zu machen, doch bearbeitete Stahlteile haben üblicherweise scharfe Kanten und Ecken, die zu Schnittverletzungen führen können, wenn sie während der Montage unsachgemäß gehandhabt werden. Erste Schritte 1. Alle Paneele für den Wagen, Hardware und Grilleinsatz aus dem Karton entnehmen. Haube öffnen und alle darin verpackten Komponenten entnehmen. Anhand der Stückliste sicherstellen, dass alle nötigen Teile vorhanden sind. 2. Zerstören Sie die Verpackung nicht, bevor der Grill vollständig montiert ist und zu Ihrer Zufriedenheit funktioniert. 3. Den Grill an der Stelle montieren, wo er verwendet werden soll. Legen Sie Pappe oder ein Handtuch zurecht, um während der Montage keine Teile zu verlegen oder zu beschädigen. 4. Die meisten Edelstahl-Komponenten sind mit einer Plastik-Schutzfolie überzogen, die vor dem ersten Gebrauch des Grills entfernt werden muss. An manchen Stellen wurde die Schutzfolie bereits während des Produktionsprozesses entfernt und kann Rückstände hinterlassen haben, die wie Fehler oder Kratzer im Material aussehen. Um diese Rückstände zu entfernen, wischen Sie einfach mit sanftem Druck in Richtung der Maserung des Materials. 5. Folgen Sie allen Anweisungen in diesem Handbuch in der angegebenen Reihenfolge. 6. Zwei Personen sind erforderlich, um den Grillaufsatz auf den montierten Wagen zu setzen. Bei Fragen zur Montage oder zum Betrieb des Grills, oder bei beschädigten oder fehlenden Teilen, wenden Sie sich an unseren Kundendienst unter +1-866-820-8686 zwischen 9 Uhr und 15 Uhr Eastern Standard Time. www.napoleongrills.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92

NAPOLEON PRO22K-CART-2 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding