NAPOLEON PRO605CSS Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding
25
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
HOUTSKOOL GRILL VOOR BUITENSHUIS
HANDLEIDING VOOR MONTAGE GEBRUIK EN ONDERHOUD
DEZE GRILL MOET ALLEEN BUITENSHUIS GEBRUIKT WORDEN IN EEN GOED GEVENTILEERDE RUIMTE
BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR LATER
Breng het serienummerlabel aan dat op de kartonnen doos staat
Serie Nr.
XXXXXX000000
Model Nr.
GEVAAR
Brandende houtskool gee
koolmonoxide af. Branden niet
houtskool in woningen, garages,
tenten, voertuigen, alle gesloten
ruimten.
WAARSCHUWING
Probeer dit apparaat niet aan te
steken zonder de “AANSTEKEN”
sece van deze handleiding te
lezen.
WAARSCHUWING! Verzuiming van het nauwkeurig volgen van deze instruces kan resulteren in vuur
dat letsel of dood kan veroorzaken.
PRO605CSS
NIET WEGGOOIEN
Wolf Steel Ltd.
214 Bayview Drive,
Barrie, Ontario, CANADA L4N 4Y8
Wolf Steel Europe BV
Poppenbouwing 29-31, 4191 NZ Geldermalsen,
CCI No. 51509970, THE NETHERLANDS
26
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
Aluminium gietvormen / roestvrijstalen basis
.......................................
Roestvrijstalen deksel
............................................................................
Porseleinen gebrandverfde deksel
........................................................
Roestvrijstalen braadroosters
................................................................
Roestvrijstalen buisbranders
.................................................................
10 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 15dejaar
5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 15dejaar
........................
5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 15dejaar
Keramische infrarode branders (zonder scherm)
..............................
5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 15dejaar
Deze Beperkte Garantie geeft een garantieperiode voor ieder product dat bij een
geautoriseerde NAPOLEON-dealer is gekocht zoals gespecificeerd in de eerder
genoemde tabel en geeft de oorspronkelijke koper recht op de gespecificeerde
dekking met betrekking tot ieder component dat binnen de garantie vervangen is,
hetzij door NAPOLEON, hetzij door een geautoriseerde NAPOLEON-dealer, om een
component van een dergelijk product dat kapot gegaan is tijdens normaal
huishoudelijk gebruik als een gevolg van een productiefout. De "50% korting" uit
de tabel betekent dat het component beschikbaar is voor de koper voor 50% van
de reguliere verkoopprijs van het component in de aangegeven periode. Deze
Beperkte Garantie dekt geen accessoires of bonusitems.
Ter verduidelijking: "normaal huishoudelijk gebruik van een product" betekent dat
het product: geïnstalleerd is door een bevoegde monteur, in overeenstemming met
de installatie-instructies die bij het product zijn inbegrepen en met de lokale
bouw- en brandverordeningen; goed onderhouden is; en is niet gebruikt als
gemeenschapsvoorziening of in een commerciële toepassing.
Daarnaast betekent "storing" niet: oververhitting, uitvallen vanwege
omgevingsomstandigheden, zoals sterke wind of inadequate ventilatie, krassen,
deuken, corrosie, slijtage van verf en platen, verkleuring door hitte, schurende of
chemische schoonmaakmiddelen of blootstelling aan UV, afsplinteren van porseleinen,
gebrandverfde onderdelen, of schade veroorzaakt door foutief gebruik, ongeluk, hagel,
brandend vet, gebrekkig onderhoud, blootstelling aan bijtende middelen zoals zout of
chloor, aanpassingen, misbruik, verwaarlozing, of het installeren van onderdelen van
andere fabrikanten. Mochten onderdelen dermate verslechteren dat ze niet meer
functioneren (doorgeroest of doorgebrand) binnen het tijdsbestek van de
garantiedekking, dan zal een vervangend onderdeel geleverd worden.
Het vervangende onderdeel is de volledige verantwoordelijkheid van NAPOLEON
zoals gedefinieerd in deze Beperkte Garantie; in geen geval is NAPOLEON
aansprakelijk voor installatiekosten, arbeidskosten-, of enige andere kosten of
uitgaven die voortvloeien uit de herinstallatie van een garantie-item, voor enig
incidentele, resulterende of indirecte schade of voor eventuele transportkosten,
arbeidskosten of exporttarieven.
Deze Beperkte Garantie bestaat naast mogelijke rechten voortvloeiend uit lokale
wetgeving. Daarnaast verplicht deze Beperkte Garantie NAPOLEON niet tot het in
voorraad houden van reserve-onderdelen. NAPOLEON kan, naar eigen goeddunken
en gebaseerd op de verkrijgbaarheid van onderdelen, volledig aan haar
verplichtingen voldoen door de klant een evenredig krediet te verlenen voor een
nieuw product. Na het eerste jaar kan NAPOLEON, met het oog op deze President's
Beperkte Garantie, naar eigen goeddunken alle door deze garantie opgelegde
verplichtingen volledig nakomen door de originele koper de groothandelsprijs van
alle defecte onderdelen met een geldige garantie terug te betalen.
Wanneer u een beroep doet op de garantie van NAPOLEON, heeft u de
verkoopfactuur of een kopie daarvan nodig, samen met een serienummer en het
modelnummer.
NAPOLEON behoudt het recht om een vertegenwoordiger ieder product of onderdeel
te laten inspecteren alvorens een garantieclaim te honoreren. U moet contact
opnemen met NAPOLEON klantenservice of een geautoriseerde NAPOLEON-dealer
om de voordelen van de garantiedekking te verkrijgen.
napoleongrills.com
15 jaar beperkte Napoleon President's Garantie
NAPOLEON-producten worden gemaakt met onderdelen en materialen van hoge kwaliteit, en worden gemonteerd
door goed opgeleide vakmensen die erg trots zijn op hun werk. De brander en kleppencombinatie zijn getest op
lekken en op gebruik in een kwaliteits teststation. Deze grill is voor het inpakken en verzenden grondig geïnspecteerd
door een gekwalificeerd technicus om te garanderen dat u als klant het kwaliteitsproduct ontvangt dat u van
NAPOLEON mag verwachten.
NAPOLEON garandeert dat componenten van uw nieuwe NAPOLEON-product volledig vrij zullen zijn van gebreken
inzake materialen en vakmanschap vanaf de aankoopdatum voor de onderstaande periode:
...............................................................
2 jaar
....................................................................
Roestvrijstalen schroeiplaten
Met porselein geëmailleerde gietijzeren grillroosters
15 jaar
15 jaar
15 jaar
15 jaar
Alle overige onderdelen
Voorwaarden en beperkingen
27
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
WAARSCHUWING! Indien deze aanwijzingen niet precies worden opgevolgd, kan dat brand- of
explosiegevaar meebrengen en materiële schade, persoonlijk letsel of de dood veroorzaken.
Veiligheidsvoorschrien
Lees de volledige handleiding alvorens de gasgrill in gebruik te nemen.
In geen geval mag er iets worden gewijzigd aan de construce van deze gasgrill.
Volg de aansteekinstruces zorgvuldig wanneer u de grill gebruikt.
Steek de houtskool niet aan wanneer de deksel gesloten is.
Leun niet over de grill bij het aansteken.
Voor het aansteken van de achterkamer (brander) moet het geposioneerd zijn op de steunen aan de binnenkant
van de kap.
Gebruik geen benzine, alcohol, of andere zeer vluchge vloeistoen om houtskool aan te steken. Gebruik ALLEEN
aansteekvloeistof dat goedgekeurd is voor het aansteken van houtskool. Zorg ervoor dat alle vloeistoen die zich
op de bodem van de grill bevinden vóór het aansteken van de houtskool zijn verwijderd.
De aansteekvloeistof voor de houtskool mag nooit aan hete of zelfs warm steenkool worden toegevoegd.
Na gebruik en vóór het aansteken, moet de dop op de aansteekvloeistof voor de houtskool worden gedaan en
opgeslagen worden op een veilige afstand vanaf de grill, tenminste 7.6 meter.
Houd kinderen en de huisdieren weg van de hete grill, laat kinderen NIET in de kast klimmen.
Laat de grill niet onbeheerd achter wanneer deze in gebruik is.
Beweeg de grill niet wanneer deze heet of in gebruik is.
Deze grill mag niet aan of op recreaeve voertuigen en/of boten worden geïnstalleerd.
Deze gasgrill mag alleen in de openlucht in een goed-gevenleerde ruimte worden opgeslagen en mag niet in een
gebouw, garage, afgeschermde veranda, gazebo of een ander ingesloten gebied worden gebruikt.
Zorg voor voldoende afstand van brandbare materialen: 410 mm. van de achterkant en 180 mm. van de zijkanten
van de grill. Deze afstand wordt ook geadviseerd bij gebruik nabij dekplaten van vinyl of glazen ruiten.
Houd de venlaeopeningen van de behuizing aljd vrij en schoon.
Houdt handen weg van de binnenkant de grill jdens het verstellen van het houtskoolblad. Houdt handen en
vingers ten all jden weg van het hefmechanisme.
Gebruik deze eenheid niet onder een brandbare bedekking.
Gebruik deze grill niet onder overkappingen zoals dakbedekkingen, carports, luifels of afdaken.
Gebruik niet in winderige omstandigheden. Sterke wind hee een negaeve invloed op de kookprestaes van de
gasgrill.
Het deksel moet worden gesloten jdens de periode van voorverwarming.
De opvangbak voor as/vet moet juist geïnstalleerd zijn wanneer de grill in gebruik is.
Maak de opvangbak voor as/vet regelmag schoon om vetopbouw te vermijden, wat tot vetbranden kan leiden.
Gebruik de zijplanken niet voor de opslag van aanstekers, lucifers of een andere ontvlambare materialen.
De grill moet aljd vlak op de grond staan.
Gebruik geen water om opakkeringen te controleren of om steenkool te doven, aangezien dit de afwerking van
uw grill kan beschadigen.
Om opakkeringen te controleren, sluit de openingen van uw grill iets. Om de steenkool/brand volledig te doven,
sluit alle openingen en de deksel volledig.
Gebruik het juiste grill-gereedschap met lange, hiebestendige handvaten.
Gebruik barbecue-handschoenen of iets dergelijks om de handen te beschermen jdens het koken of het
aanpassen van de venlaeopeningen.
Verwijder geen as van de grill totdat alle houtskool volledig uitgebrand en volledig gedoofd is. Laat het voor
geruime jd aoelen.
Achterblijvende steenkool en as kunnen uit grill worden verwijderd en in een onbrandbare metalen container
worden opgeslagen. Laat het voor 24 uur in de metalen container alvorens deze te legen.
Houd elektrische snoeren weg van water of verwarmde oppervlakten.
Gebruik aljd deze grill in overeenkomst met lokale voorschrien.
Voorschri 65 van Californië: Het branden van houtskool leidt tot bijproducten, waarvan sommige op de lijst
door de Staat van Californië als substanes bekend zijn die kankerverwekkend of schadelijk kunnen zijn voor
de voorplanng. Tijdens het koken met houtskool, zorg aljd voor adequate venlae voor de eenheid, om
blootstelling aan dergelijke substanes te minimaliseren.
28
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
WAARSCHUWING! Open deksel.
WAARSCHUWING! Plaats de grill buitenshuis op een stevig, vlak, niet-brandbaar oppervlak.
Gebruik de grill nooit op houten of andere oppervlakken die kunnen branden.
WAARSCHUWING! Buig niet over grill bij het aansteken van houtskool.
WAARSCHUWING! Aslade moet op zijn plaats zijn gedurende het aansteken en op elk moment
jdens het gebruik.
VERLICHTING VAN DE
HOOFDKAMER
METHODE VOOR DIRECT KOKEN
VERLICHTING VAN DE
HOOFDKAMER
METHODE VOOR INDIRECT KOKEN
VERLICHTING VAN DE ACHTERKAMER
(ROTISSERIE-BRANDER)
1. Open de venlaeopeningen van
de basis volledig. Open de grilldeksel
en verwijder de kookroosters.
1. Open de venlaeopeningen van de
basis volledig. Open de grilldeksel en
verwijder de kookroosters.
1. Open de venlaeopeningen van de
basis volledig.
2. Maak zeker dat de opvangbak voor
as is schoongemaakt sinds het vorige
gebruik en installeer dan opnieuw.
2. Maak zeker dat de opvangbak voor
as is schoongemaakt sinds het vorige
gebruik en installeer dan opnieuw.
2. Maak zeker dat de opvangbak voor as is
schoongemaakt sinds het vorige gebruik en
installeer dan opnieuw.
3. Gebruik of de Ultrachef Charcoal
Starter (niet inbegrepen) met de
instruces die in de handleiding
staan, of plaatst aanmaakblokjes
of licht verfrommeld krantenpapier
op het houtskoolblad. Plaats de
houtskool in een kegelvormige stapel
in het centrum van de eenheid op de
krant of de aanmaakblokjes.
3. Plaats een druppelpan in het centrum
van het houtskoolblad. Neem de
houtskoolverdelers in het houtskoolblad
in gebruik aan beide kanten van de
druppelpan. Gebruik of de Ultrachef
Charcoal Starter (niet inbegrepen) met
de instruces die in de handleiding
staan, of plaatst aanmaakblokjes of
licht verfrommeld krantenpapier in de
houtskoolverdelers. Plaats de houtskool
in de verdelers op de krant of de
aanmaakblokjes.
3. Plaats de aanmaakblokjes of het
licht verfrommelde krantenpapier in
de houtskoolmand. Maak het niet te
vol. Verwijder het warmhoudrek. Maak
zeker dat de achterkamer in posie is,
hangende van de haken in de kap, voor het
aansteken.
4. Steek de krant of de
aanmaakblokjes aan. Zodra volledig
aangestoken, sluit de deksel en laat
de houtskool branden tot het bedekt
is met lichtgrijze as (duurt ongeveer
20 minuten).
4. Steek de krant of de aanmaakblokjes
aan. Zodra volledig aangestoken, sluit
de deksel en laat de houtskool branden
tot het bedekt is met lichtgrijze as (duurt
ongeveer 20 minuten).
4. Steek de krant of de aanmaakblokjes
aan. Zodra volledig aangestoken, sluit de
deksel en laat de houtskool branden tot het
bedekt is met lichtgrijze as (duurt ongeveer
20 minuten).
5. Gebruik een tang met lange
hiebestendige handvaen om de
steenkool gelijk te verdelen over het
hele houtskoolblad.
5. Gebruik een tang met lange
hiebestendige handvaen om de
steenkool gelijk te verdelen over het hele
houtskoolblad.
WAARSCHUWING! GEBRUIK DE ACHTERKAMER NIET TEGELIJKERTIJD MET DE HOOFDKAMER
Gebruik van houtskool
Methode van koken Houtskool Aanbevolen
Direct koken 100
Indirect koken
50 per kant
*(Voeg 16 per kant toe voor elk bijkomend uur van de kookjd)
*Houtskool aanbevelingen zijn bij benadering, bij langere kookjden moet extra kool worden toegevoegd. Ook zullen
bij koudere, winderige temperaturen extra houtskool nodig hebben om te koken op ideale temperaturen.
Instruces I.V.M. Aansteken
DIRECT KOKEN
INDIRECT KOKEN
29
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de
voorkeursmethode. Het kan rommelig zijn en een chemische smaak achterlaten op het voedsel
wanneer het niet geheel van de grill arandt is voor gebruik. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer
aanmaakvloeistof toe aan de grill. Bewaar de es tenminste 25  (7,6 m) uit de buurt van de grill jdens
gebruik.
Veilige gebruikshandelingen bij het aansteken van houtskool
WAARSCHUWING!
Uitsluitend voor gebruik buitenshuis.
Maak geen gebruik van de houtskool starter, tot het geplaatst kan worden
op een stevig, vlak houtskoolrooster en de houtskool grill op een stevig,
vlak, niet-brandbaar oppervlak is.
Zet de houtskool starter niet op een brandbaar oppervlak, tenzij de
houtskool starter volledig is afgekoeld.
Maak geen gebruik maken van aanstekervloeistof, benzine of zelf
ontbrandende houtskool in de houtskool starter.
Maak alleen gebruik van de houtskool starter om houtskool aan te steken
voor barbecues.
Draag aljd beschermende handschoenen bij het hanteren van de houtskool starter.
Houd kinderen en huisdieren te allen jde uit de buurt van de houtskool starter.
Geen gebruik maken van de houtskool starter bij hoge windsnelheden.
Laat de houtskool starter niet onbeheerd achter wanneer in gebruik.
Buig niet over de houtskool starter bij het aansteken van houtskool.
Maak nooit gebruik van de houtskool starter voor een ander dan het beoogde gebruik. Geen gebruik
van de houtskool starter om voedsel te bereiden.
Wees uiterst voorzichg bij het verwijderen van hete kolen uit de houtskool starter.
Gebruik van de houtskool starter
Draai de houtskool starter ondersteboven.
Verkrop twee volle vellen krantenpapier en stop ze in de onderkant van de houtskool starter.
Draai de houtskool starter met goede kant naar boven en plaats het in het midden van de houtskool
rooster.
Voeg een juiste hoeveelheid van de houtskool toe, maar niet meer dan nodig.
Steek een lucifer af en steek deze in een van de onderste luchtgaten om de krant aan te steken.
Wanneer de bovenste laag van houtskool een dun laagje grijze as hee, draag beschermende
handschoenen om zorgvuldig de hete houtskool op het houtskoolrooster (directe koken methode) of
in de houtskool manden (indirecte methode) te plaatsen.
Zodra de hete houtskool in de grill is geplaatst, verspreid de houtskool gelijkmag met een tang met
lange hiebestendige handgrepen.
HOUTSKOOL STARTER
30
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
Houtskool kook gids
Houtskool is de tradionele manier van koken die we allemaal kennen. De gloeiende kooltjes stralen
infrarode energie uit om het voedsel te koken, met een zeer weinig uitdrogend eect. Alle sappen en
oliën die ontsnappen uit het voedsel druipt naar beneden op de houtskool en verdampt in rook waardoor
het voedsel zijn heerlijke gegrilde smaak krijgt. Het komt er op uit dat de houtskoolgrill van Napoleon
met verzengende hie voor sappiger, lekkerder steaks, hamburgers en andere vleeswaren zorgt. Voor
kookjden en ps raadpleeg de houtskool grill graek.
De volgende grill graek is bedoeld slechts als een richtlijn. Kookjden worden beïnvloed door factoren
zoals hoogte, buitentemperatuur, wind, en de gewenste gaarheid, die zal worden weergegeven in uw
kookjd. Gebruik een vleesthermometer om zeker te maken dat het eten gaar is.
Houtskool grill graek
Voedsel Directe/Indirecte hie Kookjd Nuge suggeses
Biefstuk
2.5 cm dik
Directe hie 6-8 min.- Medium Bij het selecteren van vlees voor grillen,
vraag om gemarmerde vetverdeling.
Het vet werkt als een natuurlijke
tenderizer jdens het koken en houdt
het vochg en sappig.
Hamburger
1.25 cm dik
Directe hie 6-8 min.- Medium Hamburgers op bestelling klaarmaken
wordt makkelijker gemaakt door
variae in dikte van uw burgers. Om
een exosche smaak aan je vlees te
geven, probeer hickory houtsnippers
toe te voegen op de houtskool.
Stukken kip Directe warmte ca. 2
min. per zijde.
Indirecte warmte voor de
resterende 18-20 min.
20-25 minuten. Het gewricht van het dijbeen en het
been van de ontvelde kant moet tot
3/4 worden gesneden zodat meer
van het vlees met de grill in contact
komt. Dit helpt om het sneller en
gelijkmager te koken. Om een speciale
smaak aan uw eten toe te voegen,
probeer dan Mesquite houtsnippers uit
op de houtskool.
Karbonades Directe hie 10-15 min. Snij het overtollige vet af alvorens te
grillen. Kies dikkere karbonades voor
malsere resultaten.
Spare ribs Directe warmte
gedurende 5 min.
Indirecte warmte voor de
afwerking
1,5-2 uur
draai vaak
Kies ribben die mager en vlezig zijn Grill
tot het vlees gemakkelijk van het bot
komt.
Lamskoteleen Directe hie 25-30 min. Snij het overtollige vet af alvorens te
grillen. Kies extra dikke karbonades
voor malsere resultaten.
Hotdogs Directe hie 4-6 min. Selecteer de grotere hotdogs. Snijd de
huid in de lengte voor het grillen.
31
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
Toevoegen van houtskool jdens het koken: Wees voorzichg bij het toevoegen van houtskool op de
grill. Vlammen kunnen oplaaien wanneer kolen in contact komen met frisse lucht. Voorzichg open deur
bevindt zich aan de voorkant van de basis. Neem een stap terug en op een veilige afstand gebruik een
lange, hiebestendige tang om meer houtskoolbrikeen toe te voegen.
WAARSCHUWING! Startvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete of
warme kolen. Zodra de houtskool is ontstoken is er geen vloeistof meer nodig.
Bedienen van de venlaeopeningen: Venlae openingen grill zijn meestal open gelaten om lucht in de
grill toe te laten. Lucht verhoogt de brandtemperatuur van de kolen. U kunt de grill temperatuur reguleren
door de schuif vent naar rechts of links te bewegen. Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen
zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de venlaeopeningen niet, tenzij u probeert om de grill af te
koelen of voor een vlam te doven.
Kookinstruces
Aansteken voor de eerste keer: Wanneer de grill voorde eerste keer wordt aangestoken gee deze
een lichte geur af. Dit is een normaal jdelijke staat die wordt veroorzaakt door het “inbranden” van
de interne verven en smeermiddelen die worden gebruikt in het produceproces en zal zich niet
herhalen. Laat de grill gewoon op hoog staan voor ongeveer 30 minuten met de deksel en de basis
venlaeopeningen volledig open.
WAARSCHUWING! Plaats nooit uw handen binnen de grill jdens het aanpassen van het
houtskoolblad. Houdt handen en vingers ten alle jden weg van het hefmechanisme.
Gebruik van de grill: Het houtskoolblad hee zes posies waarin
het kan worden gebruikt. Voor opmaal gebruik, adviseren wij
om het houtskoolblad alleen te gebruiken in de bovenste posie
zo dicht mogelijk bij de kookroosters. Indien gewenst, kan u het
dienblad verder verwijderen van het voedsel, en het sluiten van
de luchtopeningen verminderd de kooktemperatuur.
Wij raden aan de grill voor te verwarmen door deze te gebruiken
met gesloten deksel voor ongeveer 20 minuten. De houtskolen
zijn klaar als ze een dun laagje grijze as hebben. Eten gekookt
voor een korte periode van jd (vis, groenten) kunnen worden
gegrild met het deksel open. Koken met het deksel gesloten
zorgt voor een hogere, meer gelijke temperaturen die kookjden
zullen verminderen en het eten meer gelijkmag kookt. Bij het
koken van zeer mager vlees, zoals kiplet of mager varkensvlees,
kunnen de roosters worden geolied voor het voorverwarmen
om plakken te verminderen. Koken van vlees met een hoog
vetgehalte kan leiden tot opvlammingen. Trim het vet of te verminder de temperaturen om dit tegen te
gaan. Als een opvlamming plaats vindt, verplaats het eten en weg van de vlammen; verminder de hie
(sluit de venlaeopening). Laat de deksel open.
Als algemene regel, reken op gebruik van ongeveer 100 brikeen voor het koken van 4 pond (2kg)
van vlees. Wanneer gekookt wordt voor meer dan 30 tot 40 minuten, moeten extra brikeen worden
toegevoegd aan het vuur. Als het weer is koud en winderig is, moet u meer brikeen toevoegen om de
ideale kooktemperaturen te bereiken.
Open Venlae Openingen
Sluiten Venlae Openingen
32
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
Veiligheid na het gebruik
WAARSCHUWING! Om uzelf en uw woning tegen schade te beschermen, volg deze
veiligheidsmaatregelen nauwkeurig.
Sluit de deksel van de grill en alle venlaeopeningen om het vuur uit te maken.
Laat de grill aljd volledig aoelen voor hantering.
Laat kolen en as in de grill nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat kolen en as volledig zijn
gedoofd voor verwijdering.
Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as van de grill te verwijderen.
Plaats ze in een niet-brandbare metalen houder en laat ze volledig verzadigen met water. Laat in
een container voor een extra 24 uur voor verwijdering.
Gebruik van de achterkamer (Rosserie brander): Verwijder het warmhoudrek voor gebruik. Grillroosters
moeten ook worden verwijderd als ze interfereren met het draaispit. Zorg ervoor dat achterste kamer
is geïnstalleerd op de beugels aan de binnenkant van de kap voor het aansteken. De achterkamer is
ontworpen om samen met de rosserie uitrusng te worden gebruikt, verkrijgbaar bij uw dealer. Zie de
montage-instruces van de rosserie uitrusng.
Om het tegenwicht te gebruiken, verwijder de rosserie motor van de grill. Plaats het spit met vlees
dat wordt gekookt op de hangers binnen de grill. Het vlees zal vanzelf met de zware kant naar beneden
hangen. Draai de arm en het gewicht van het tegenwicht aan, zodat de arm naar boven wijst. Schuif
het tegengewicht in of uit om de lading in evenwicht te brengen, en het op zijn plaats aan te draaien.
Installeer de motor opnieuw en begin met koken.
Plaats een schotel onder het kookrooster om braadvet te verzamelen voor het bedruipen van vlees en
natuurlijke heerlijke jus. Vloeistof voor het bedruipen van vlees kan zo nodig worden toegevoegd. Houd
de deksel gesloten voor opmale resultaten. Uw braadstukken en gevogelde zullen perfect bruin aan de
buitenkant worden en zullen vochg en mals aan de binnenkant blijven. Bijvoorbeeld, een kip van 3 pond
op de rosserie zal ongeveer in 1½ uur gaar zijn met de hie op medium of hoog. Om extra houtskool
brikeen toe te voegen jdens het koken bewaar een veilige afstand en gebruik een lange tang met
hiebestendige handvaten.
WAARSCHUWING! Installeer de achterkamer alleen wanneer het gebruikt wordt.
WAARSCHUWING! Voeg nooit aansteekvloeistof toe aan hete of warme steenkolen, wanneer
de houtskool is aangestoken is niet meer aansteekvloeistof nodig.
33
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
De binnenkant van de grill schoonmaken: Verwijder de kookroosters. Gebruik een messing staalborstel
om losse rotzooi van de zijkanten en de binnenkant van de deksel schoon te maken. Schraap de
binnenkant van de basis schoon met een stopverfmes of schraper, en gebruik een staalborstel om de as
te verwijderen. Veeg al de rotzooi van de binnenkant van de gasgrill in de verwijderbare opvangbak voor
as/druipsel. Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en
water. Spoel goed met schoon water en veeg het droog.
WAARSCHUWING! Geaccumuleerd vet vormt een brandgevaar. Reinig de lekbak na elk gebruik
om vet afzeng te voorkomen.
As/lekbak: As, vet en overtollige braadvet gaat naar de as/lekbak, gelegen onder de houtskoolgrill,
en accumuleert daar. Voor schoonmaak, schuif de pan vrij van de grill. Bekleed de pan nooit met
aluminiumfolie, zand of ander materiaal, omdat dit goede doorstroom van het vet verhinderd. De pan
moet uit worden geschraapt met een plamuurmes of schraper, en alle puin moet geborsteld worden in
een niet-brandbare metalen container. Was de as/lekbak met een mild wasmiddel en water. Spoel goed af
met schoon water en wrijf droog.
Reinigen Van De Buitenkant Van De Gasbarbecue: Reinig geverfde, geëmailleerde of roestvrijstalen
onderdelen niet met schurende schoonmaakmiddelen. Geëmailleerde onderdelen dienen extra
voorzichg te worden gehanteerd. De aangebakken geëmailleerde afwerking lijkt op glas en schilfert
wanneer men erop slaat. Om het email te retoucheren kunt u contact opnemen met uw handelaar
van Napoleon-gasbarbecues. De buitenkant van de barbecue moet met lauw zeepwater worden
schoongemaakt wanneer hij nog warm aanvoelt. Reinig de roestvrijstalen oppervlakken met een
schoonmaakmiddel voor roestvrij staal of met een niet-schurend product. Veeg aljd schoon met de draad
mee. Staalwol maakt krassen in de afwerking en mag niet worden gebruikt. Roestvrijstalen onderdelen
verkleuren (ze worden goudkleurig of bruin) wanneer ze worden opgewarmd. Dat is normaal en
beïnvloedt de werking van de barbecue niet.
Onderhoud / Reinigings Instruces
Het is aanbevolen dat de asbak/druippan wordt geleegd na gebruik.
WAARSCHUWING! Zorg ervoor dat de grill koel is en alle kolen volledig zijn gedoofd voor het
verwijderen van een deel van uw grill.
WAARSCHUWING! Draag aljd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril bij het
schoonmaken van uw grill.
WAARSCHUWING! Gebruik geen hogedrukreiniger om een deel van de grill schoon te maken.
WAARSCHUWING! Om de mogelijkheid van brandwonden te voorkomen, moet het onderhoud
alleen worden uitgevoerd wanneer de grill is afgekoeld. Vermijd onbeschermd contact met hete
oppervlakken. Maak de grill schoon in een gebied waar reinigingsoplossingen niet schadelijk is voor
een terras, gazon, of pao. Gebruik schoonmaakmiddelen voor ovens niet op enig onderdeel van deze
grill. Maak geen gebruik van een zelfreinigende oven om grillroosters of andere onderdelen van de
grill schoon te maken. Barbecuesaus en zout kunnen corrosief zijn en een snelle verslechtering van de
grillonderdelen veroorzaken, tenzij de grillonderdelen regelmag worden schoongemaakt.
Roosters En Warmhoudrek: De roosters en het warmhoudrek maakt u bij voorkeur schoon jdens het
voorverwarmen met behulp van een zachte koperen borstel. Voor hardnekkige vlekken mag u ook staalwol
gebruiken.
34
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaken Oplossing
Lage hie/Lage vlam.
Onjuiste
voorverwarming.
Niet voldoende
luchtaanvoer.
Te weinig houtskool.
Het houtskoolblad
is op de verkeerde
plaats.
Laat de houtskool branden tot het bedekt is
met lichtgrijze as. (duurt gewoonlijk 20-25
min.)
Open venlaeopeningen.
Voeg meer houtskool aan het houtskoolblad
toe.
Plaats het houtskoolblad in de hoogste
posie.
Overvloedige
opakkeringen/
ongelijke
temperatuur.
Onjuiste
voorverwarming.
Overvloedige
opeenhoping van vet
en as in de opvangbak
voor as/druipsel.
Het houtskoolblad
is op de verkeerde
plaats.
Verwarm de grill voor, met de deksel gesloten,
voor 20 - 25 min.
Maak de opvangbak voor as/druipsel
regelmag schoon. Bedek de lekbak niet met
aluminiumfolie. Volg de reinigingsinstruces.
Plaats het houtskoolblad in de laagste posie.
"Verf“ lijkt van de
binnendeksel of kap
te bladderen.
Vetopbouw op
binnen-oppervlakten.
Dit is geen mankement. De afwerking van
de deksel en de kap is van roestvrij staal,
en zal niet bladderen. Het bladderen wordt
veroorzaakt door verhard vet, dat er als
verfschilfers uitziet die afschilferen zullen.
Regelmage schoonmaak zal dit verhinderen.
Zie de reinigingsinstruces.
35
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
Houtskool grillen in herhaling
Aansteken van uw grill
Vóór het koken voor de eerste keer, raden we aan de grill te laten branden op hoog voor 30 minuten
met de venlae openingen van de basis volledig open. Dit zal alle smeermiddelen verbranden die
worden gebruikt in het produceproces.
Open de venlae opening van de basis volledig iedere keer dat u uw grill aansteekt.
Zorg ervoor dat de aslade is schoongemaakt van het eerder gebruik en vervolgens installeer de aslade
opnieuw.
Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instruces in de handleiding.
Plaats de kool in een kegelvormige stapel in het midden van het apparaat (directe kookmethode) of
de oponele houtskool manden (indirecte methode).
Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden totdat het is bedekt met
licht grijze as (ongeveer 20 minuten), schik de houtskool met een tang met hiebestendige handvaten
volgens de kookmethode u gaat gebruiken.
Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de
voorkeursmethode. Het kan rommelig zijn en er kan een chemische smaak op het voedsel achterlaten
als niet het volledig verbrand voordat het eten gekookt wordt. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer
aanmaakvloeistof toe aan de grill. Bewaar de es tenminste 25  (7,6 m) uit de buurt van de grill
jdens gebruik.
Extra rook smaak kan worden bereikt door het toevoegen van roker chips die beschikbaar zijn in een
verscheidenheid van aroma's via uw Napoleon dealer .
Koken met uw grill
Wij raden aan om de grill voor te verwarmen door deze aan te hebben met gesloten deksel voor
ongeveer 20 minuten. De houtskolen zijn klaar als ze een dun laagje grijze as hebben.
Als algemene regel, reken voor gebruik van ongeveer 50 brikeen voor het koken van 2 pond (1kg)
van vlees. Wanneer gekookt wordt voor meer dan 30 tot 40 minuten, moeten extra brikeen worden
toegevoegd aan het vuur. Als het weer is koud en winderig is, moet u meer brikeen toevoegen om
de ideale kooktemperaturen te bereiken.
Wees voorzichg bij het toevoegen van houtskool op de grill. Vlammen kunnen oplaaien wanneer
kolen in contact komen met frisse lucht. Neem een stap terug en op een veilige afstand gebruik een
lange, hiebestendige tang om meer houtskoolbrikeen toe te voegen.
Venlaeopeningen zijn meestal open gelaten om lucht in de grill toe te laten. Lucht verhoogt de
brandtemperatuur van de kolen. U kunt de grill temperatuur reguleren door de schuif vent naar rechts
of links te bewegen.
Laat voedsel koken met de deksel dicht. Elke keer als de deksel wordt geopend, daalt de temperatuur.
Dit leidt tot lagere temperaturen en langere kookjden.
Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de
venlaeopeningen niet, tenzij u probeert om de grill af te koelen of voor een vlam te doven.
Het grillrooster kan worden geolied voor voorverwarming om plakken te verminderen.
Gebruik een vleesthermometer om zeker te maken dat het eten gaar is.
Schoonmaak van de grill
Sluit de deksel van de grill en alle venlaeopeningen om het vuur uit te maken.
Laat de grill aljd volledig aoelen voor hantering.
Laat kolen en as in de grill nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat kolen en as volledig zijn gedoofd
voor verwijdering.
Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as van de grill te verwijderen.
Plaats ze in een niet-brandbare metalen houder en laat ze volledig verzadigen met water. Laat in een
container voor een extra 24 uur voor verwijdering.
Gebruik een borstel met koperen draad om los materiaal te verwijderen van de kom en de binnenkant
van het deksel.
Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en water.
Spoel goed af met schoon water en wrijf droog.
Geëmailleerde onderdelen moeten worden behandeld met extra zorg. De opgebakken emaille nish
is glasachg, en zal, indien geslagen schilferen. Touch-up glazuur is verkrijgbaar bij uw Napoleon Grill
dealer.
36
NL
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
HOUD UW BON ALS BEWIJS VAN AANKOOP VOOR DE GELDIGHEID
VAN UW GARANTIE
Bestellen Van Reserveonderdelen
GARANTIE-INFORMATIE
MODEL:
AANKOOPDATUM:
SERIENUMMER:
(schrijf hier uw gegevens voor gemakkelijke referene)
Voordat u contact opneemt met de klantenservice, controleer de NAC website voor uitgebreidere
reiniging, onderhoud, het oplossen van problemen en de instruces voor het vervangen van onderdelen
op www.napoleongrills.com. Neem direct contact op met de fabriek voor vervangende onderdelen
of schadeclaims. De klantenservice is bereikbaar tussen 9 AM en 5 PM (Eastern Standard Time) op
1-866-820-8686 of fax op 1-705-727-4282. Voor het aandelen van een schadeclaim, hebben wij de
volgende gegevens nodig:
1. Model en serienummer van het apparaat.
2. Onderdeelnummer en beschrijving.
3. Een korte duidelijke omschrijving van het probleem (‘gebroken’ is niet voldoende).
4. Bewijs van aankoop (kopie van de factuur).
In enkele gevallen kan de vertegenwoordiger van de klantenservice verzoeken de onderdelen naar de
fabriek terug te sturen voor onderzoek, voordat vervangende onderdelen worden geleverd. De onderdelen
dienen vooruitbetaald verscheept te worden ter aene van de klantenservice met de volgende gegevens:
1. Model en serienummer van het apparaat.
2. Een korte duidelijke omschrijving van het probleem (‘gebroken’ is niet voldoende).
3. Bewijs van aankoop (kopie van de factuur).
4. Retour autorisaenummer – verstrekt door de vertegenwoordiger van de klantenservice.
Let u er op, voordat u contact opneemt met de klantenservice, dat de volgende zaken niet door de
garane worden gedekt:
transportkosten, provisie of exportbelasngen
arbeidsloon voor het de- en herinstalleren
kosten voor servicegesprekken om de problemen vast te stellen
ontkleuring van roestvrijstalen onderdelen
mankementen aan onderdelen door gebrek aan reiniging en onderhoud, of het gebruik van
onjuiste reinigingsmiddelen (ovenreiniger).
49
ES
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
PRO605CSS
MANUAL DE ENSAMBLE, USO Y CUIDADO
PARRILLA PARA USO EN EXTERIORES Y ESPACIOS BIEN VENTILADOS
CONSERVE ESTE MANUAL PARA CONSULTAS FUTURAS.
PARRILLA A CARBÓN PARA EXTERIORES
INSERTE LA ETIQUETA CON EL NÚMERO DE SERIE DE LA CAJA
Nº de serie XXXXXX000000
Nº DE MODELO
ADVERTENCIA! Si no se cumplen estas instrucciones, se puede provocar un incendio, incluso lesiones
o la muerte.
PELIGRO
Quema de carbón, se produce
monóxido de carbono. No queme
carbón dentro de casas, garajes,
endas de campaña, vehículos o
cualquier área cerrada.
ADVERTENCIA
Antes de encender el artefacto,
lea la sección de instrucciones de
“ENCENDIDO” de este manual.
NO SE DESHAGA
DE ESTE DOCUMENTO
Wolf Steel Ltd.
214 Bayview Drive,
Barrie, Ontario, CANADA L4N 4Y8
Wolf Steel Europe BV
Poppenbouwing 29-31, 4191 NZ Geldermalsen,
CCI No. 51509970, THE NETHERLANDS
61
SE
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
PRO605CSS
APPLY SERIAL NUMBER LABEL FROM CARTON
Serial No.
XXXXXX000000
MODEL NO.
BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNING
DENNA GRILL FÅR ENDAST ANVÄNDAS UTOMHUS I ETT VÄLVENTILERAT UTRYMME
BEHÅLL DENNA ANVISING FÖR FRAMTIDA BRUK
KOLGRILL FÖR UTOMHUSBRUK
VARNING! Följs inte denna instrukon exakt kan brand uppstå vilket kan orsaka allvarlig skada.
FARA
Grillning med kol avger kolmonoxid.
Grilla inte med kol/brikeer
inomhus i garage, tält, fordon eller i
annat slutet utrymme.
VARNING
Läs noggrant igenom hela
anvisningen innan ni börjar
använda grillen.
KASTAS EJ
Wolf Steel Ltd.
214 Bayview Drive,
Barrie, Ontario, CANADA L4N 4Y8
Wolf Steel Europe BV
Poppenbouwing 29-31, 4191 NZ Geldermalsen,
CCI No. 51509970, THE NETHERLANDS
86
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
WAARSCHUWING! Het is aanbevolen om jdens het uitpakken en monteren voor uw
veiligheid werkhandschoenen aan te trekken en een veiligheidsbril op te zeen. Hoewel we er alles
aan doen om het montage proces zo goed en zo veilig mogelijk te maken, is het kenmerkend voor
bewerkte stalen onderdelen dat de uiteinden en hoeken scherp kunnen zijn en verwondingen kunnen
veroorzaken als ze jdens de montage niet op de juiste manier worden behandeld.
Aan De Slag
1. Haal alle onderdelen van het onderstel, de behuizing en de grill uit het karton. Til het deksel op en
haal alle verpakte onderdelen uit de binnenkant. Gebruik de onderdelenlijst om ervoor te zorgen
dat alle noodzakelijke onderdelen aanwezig zijn.
2. Vernieg het verpakkingsmateriaal niet totdat de grill volledig gemonteerd is en naar tevredenheid
werkt.
3. Monteer de grill op de plaats waar die gebruikt gaat worden. Leg het karton of een handdoek op de
grond om de onderdelen te beschermen tegen verlies of beschadiging jdens montage.
4. De meeste roestvrij stalen onderdelen worden geleverd met een beschermende folie welke
verwijderd moet worden jdens montage. Bij sommige onderdelen is deze folie reeds jdens het
produce proces verwijderd, het kan zijn dat er hierbij lijmresten achtergebleven zijn, welke op
krassen of beschadigingen kunnen lijken. Deze lijmresten kunt u verwijderen door het roestvrij staal
in de borstelrichng op te wrijven, eventueel kunt u hierbij ook gebruikt maken van aceton.
5. Volg alle instruces in de volgorde zoals die is uitgelegd in deze handleiding.
6. Er zijn twee mensen voor nodig om de grillbak op het gemonteerde onderstel te llen.
Als u vragen hee over de montage of werking van de grill, of als er beschadigingen of ontbrekende
onderdelen zijn, bel dan gerust onze klantenservice op 1-866-820-8686 tussen 9 AM en 5 PM Eastern
Standard Time
ACHTUNG! Wir empfehlen beim Entpacken des Geräts und bei der Montage Arbeitshandschuhe
und eine Schutzbrille zu tragen. Wir unternehmen alle Anstrengungen, den Montageprozess so
problemlos und sicher wie möglich zu machen, doch bearbeitete Stahlteile haben üblicherweise
scharfe Kanten und Ecken, die zu Schniverletzungen führen können, wenn sie während der Montage
unsachgemäß gehandhabt werden.
Erste Schrie
1. Alle Paneele für den Wagen, Hardware und Grilleinsatz aus dem Karton entnehmen. Haube önen
und alle darin verpackten Komponenten entnehmen. Anhand der Stückliste sicherstellen, dass alle
nögen Teile vorhanden sind.
2. Zerstören Sie die Verpackung nicht, bevor der Grill vollständig monert ist und zu Ihrer Zufriedenheit
funkoniert.
3. Den Grill an der Stelle moneren, wo er verwendet werden soll. Legen Sie Pappe oder ein Handtuch
zurecht, um während der Montage keine Teile zu verlegen oder zu beschädigen.
4. Die meisten Edelstahl-Komponenten sind mit einer Plask-Schutzfolie überzogen, die vor dem
ersten Gebrauch des Grills enernt werden muss. An manchen Stellen wurde die Schutzfolie bereits
während des Produkonsprozesses enernt und kann Rückstände hinterlassen haben, die wie
Fehler oder Kratzer im Material aussehen. Um diese Rückstände zu enernen, wischen Sie einfach
mit sanem Druck in Richtung der Maserung des Materials.
5. Folgen Sie allen Anweisungen in diesem Handbuch in der angegebenen Reihenfolge.
6. Zwei Personen sind erforderlich, um den Grillaufsatz auf den monerten Wagen zu setzen.
Bei Fragen zur Montage oder zum Betrieb des Grills, oder bei beschädigten oder fehlenden Teilen,
wenden Sie sich an unseren Kundendienst unter +1-866-820-8686 zwischen 9 Uhr und 15 Uhr Eastern
Standard Time.
89
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
non revolving caster- right side
roulees non pivotantes - côté droit
niet draaibare rolwiel-rechtkant
Nicht drehbare Rollen - rechts
Rueda ja – derecho
fasta hjulen på höger sida
N570-0073 (1/4-20 X 3/8”)
3/8”(10mm)
N430-0002
x1
x16
rotella non girevole - parte sinistra
97
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
WARNING! Only Install rear chamber when using.
AVERTISSEMENT! Installez le comparment arrière uniquement lorsque vous désirez l’uliser.
WAARSCHUWING! Installeer de achterkamer alleen wanneer het gebruikt wordt.
WARNUNG! Installieren Sie die rückseige Kammer nur, wenn Sie diese auch verwenden.
ADVERTENCIA! Instale la cámara posterior solo cuando vaya a ulizarla.
VARNING! Sä dit denna enbart när den ska användas.
WARNING! Only Install rear chamber when using.
99
www.napoleongrills.com
N415-0279W OCT 23.17
Rosserie Kit Installaon (oponal)
Installaon de la rôssoire (facultaf)
Monteer instruces voor de Roterende Braadkit (oponele)
Anweisungen für die Montage des Drehspieß-Sets (fakultav)
Instrucción de ensamble del kit de rosserie (opcional)
Montering av Rosseri set (llval)
Ensure stop bushing is ghtened on the inside of hood casng.
Assurez-vous que la bague d’arrêt soit serrée à l’intérieur de la hoe.
Zorg dat de stop ring aan de binnenkant van de kap is gevesgd.
Sicherstellen, dass die Anschlagbuchse an der Innenseite des Haubengussteils
fest angezogen ist.
Asegúrese de que el buje de tope esté bien ajustado en el interior de la campana.
Säkerställa stopp bussningen är åtdragen på insidan av huven gjutning.

Documenttranscriptie

25 HANDLEIDING VOOR MONTAGE GEBRUIK EN ONDERHOUD DEZE GRILL MOET ALLEEN BUITENSHUIS GEBRUIKT WORDEN IN EEN GOED GEVENTILEERDE RUIMTE BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR LATER HOUTSKOOL GRILL VOOR BUITENSHUIS Breng het serienummerlabel aan dat op de kartonnen doos staat Serie Nr. XXXXXX000000 Model Nr. NL NIET WEGGOOIEN PRO605CSS WAARSCHUWING Probeer dit apparaat niet aan te steken zonder de “AANSTEKEN” sectie van deze handleiding te lezen. GEVAAR Brandende houtskool geeft koolmonoxide af. Branden niet houtskool in woningen, garages, tenten, voertuigen, alle gesloten ruimten. WAARSCHUWING! Verzuiming van het nauwkeurig volgen van deze instructies kan resulteren in vuur dat letsel of dood kan veroorzaken. Wolf Steel Ltd. 214 Bayview Drive, Barrie, Ontario, CANADA L4N 4Y8 [email protected] N415-0279W OCT 23.17 Wolf Steel Europe BV Poppenbouwing 29-31, 4191 NZ Geldermalsen, CCI No. 51509970, THE NETHERLANDS [email protected] www.napoleongrills.com 26 15 jaar beperkte Napoleon President's Garantie NAPOLEON-producten worden gemaakt met onderdelen en materialen van hoge kwaliteit, en worden gemonteerd door goed opgeleide vakmensen die erg trots zijn op hun werk. De brander en kleppencombinatie zijn getest op lekken en op gebruik in een kwaliteits teststation. Deze grill is voor het inpakken en verzenden grondig geïnspecteerd door een gekwalificeerd technicus om te garanderen dat u als klant het kwaliteitsproduct ontvangt dat u van NAPOLEON mag verwachten. NAPOLEON garandeert dat componenten van uw nieuwe NAPOLEON-product volledig vrij zullen zijn van gebreken inzake materialen en vakmanschap vanaf de aankoopdatum voor de onderstaande periode: NL 15 jaar 15 jaar 15 jaar 15 jaar 10 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 15dejaar 5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 15dejaar Met porselein geëmailleerde gietijzeren grillroosters ........................ 5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 15dejaar Keramische infrarode branders (zonder scherm).............................. 5 jaar volledige dekking, plus 50% korting tot het 15dejaar Alle overige onderdelen .................................................................... 2 jaar Aluminium gietvormen / roestvrijstalen basis....................................... Roestvrijstalen deksel............................................................................ Porseleinen gebrandverfde deksel........................................................ Roestvrijstalen braadroosters ................................................................ Roestvrijstalen buisbranders ................................................................. Roestvrijstalen schroeiplaten............................................................... Voorwaarden en beperkingen Deze Beperkte Garantie geeft een garantieperiode voor ieder product dat bij een geautoriseerde NAPOLEON-dealer is gekocht zoals gespecificeerd in de eerder genoemde tabel en geeft de oorspronkelijke koper recht op de gespecificeerde dekking met betrekking tot ieder component dat binnen de garantie vervangen is, hetzij door NAPOLEON, hetzij door een geautoriseerde NAPOLEON-dealer, om een component van een dergelijk product dat kapot gegaan is tijdens normaal huishoudelijk gebruik als een gevolg van een productiefout. De "50% korting" uit de tabel betekent dat het component beschikbaar is voor de koper voor 50% van de reguliere verkoopprijs van het component in de aangegeven periode. Deze Beperkte Garantie dekt geen accessoires of bonusitems. Ter verduidelijking: "normaal huishoudelijk gebruik van een product" betekent dat het product: geïnstalleerd is door een bevoegde monteur, in overeenstemming met de installatie-instructies die bij het product zijn inbegrepen en met de lokale bouw- en brandverordeningen; goed onderhouden is; en is niet gebruikt als gemeenschapsvoorziening of in een commerciële toepassing. Daarnaast betekent "storing" niet: oververhitting, uitvallen vanwege omgevingsomstandigheden, zoals sterke wind of inadequate ventilatie, krassen, deuken, corrosie, slijtage van verf en platen, verkleuring door hitte, schurende of chemische schoonmaakmiddelen of blootstelling aan UV, afsplinteren van porseleinen, gebrandverfde onderdelen, of schade veroorzaakt door foutief gebruik, ongeluk, hagel, brandend vet, gebrekkig onderhoud, blootstelling aan bijtende middelen zoals zout of chloor, aanpassingen, misbruik, verwaarlozing, of het installeren van onderdelen van andere fabrikanten. Mochten onderdelen dermate verslechteren dat ze niet meer functioneren (doorgeroest of doorgebrand) binnen het tijdsbestek van de garantiedekking, dan zal een vervangend onderdeel geleverd worden. Het vervangende onderdeel is de volledige verantwoordelijkheid van NAPOLEON zoals gedefinieerd in deze Beperkte Garantie; in geen geval is NAPOLEON aansprakelijk voor installatiekosten, arbeidskosten-, of enige andere kosten of uitgaven die voortvloeien uit de herinstallatie van een garantie-item, voor enig incidentele, resulterende of indirecte schade of voor eventuele transportkosten, arbeidskosten of exporttarieven. Deze Beperkte Garantie bestaat naast mogelijke rechten voortvloeiend uit lokale wetgeving. Daarnaast verplicht deze Beperkte Garantie NAPOLEON niet tot het in voorraad houden van reserve-onderdelen. NAPOLEON kan, naar eigen goeddunken en gebaseerd op de verkrijgbaarheid van onderdelen, volledig aan haar verplichtingen voldoen door de klant een evenredig krediet te verlenen voor een nieuw product. Na het eerste jaar kan NAPOLEON, met het oog op deze President's Beperkte Garantie, naar eigen goeddunken alle door deze garantie opgelegde verplichtingen volledig nakomen door de originele koper de groothandelsprijs van alle defecte onderdelen met een geldige garantie terug te betalen. Wanneer u een beroep doet op de garantie van NAPOLEON, heeft u de verkoopfactuur of een kopie daarvan nodig, samen met een serienummer en het modelnummer. NAPOLEON behoudt het recht om een vertegenwoordiger ieder product of onderdeel te laten inspecteren alvorens een garantieclaim te honoreren. U moet contact opnemen met NAPOLEON klantenservice of een geautoriseerde NAPOLEON-dealer om de voordelen van de garantiedekking te verkrijgen. napoleongrills.com www.napoleongrills.com N415-0279W OCT 23.17 27 WAARSCHUWING! Indien deze aanwijzingen niet precies worden opgevolgd, kan dat brand- of explosiegevaar meebrengen en materiële schade, persoonlijk letsel of de dood veroorzaken. Veiligheidsvoorschriften • Lees de volledige handleiding alvorens de gasgrill in gebruik te nemen. • In geen geval mag er iets worden gewijzigd aan de constructie van deze gasgrill. • Volg de aansteekinstructies zorgvuldig wanneer u de grill gebruikt. • Steek de houtskool niet aan wanneer de deksel gesloten is. • Leun niet over de grill bij het aansteken. • Voor het aansteken van de achterkamer (brander) moet het gepositioneerd zijn op de steunen aan de binnenkant van de kap. • Gebruik geen benzine, alcohol, of andere zeer vluchtige vloeistoffen om houtskool aan te steken. Gebruik ALLEEN aansteekvloeistof dat goedgekeurd is voor het aansteken van houtskool. Zorg ervoor dat alle vloeistoffen die zich op de bodem van de grill bevinden vóór het aansteken van de houtskool zijn verwijderd. • De aansteekvloeistof voor de houtskool mag nooit aan hete of zelfs warm steenkool worden toegevoegd. • Na gebruik en vóór het aansteken, moet de dop op de aansteekvloeistof voor de houtskool worden gedaan en opgeslagen worden op een veilige afstand vanaf de grill, tenminste 7.6 meter. • Houd kinderen en de huisdieren weg van de hete grill, laat kinderen NIET in de kast klimmen. • Laat de grill niet onbeheerd achter wanneer deze in gebruik is. • Beweeg de grill niet wanneer deze heet of in gebruik is. • Deze grill mag niet aan of op recreatieve voertuigen en/of boten worden geïnstalleerd. • Deze gasgrill mag alleen in de openlucht in een goed-geventileerde ruimte worden opgeslagen en mag niet in een gebouw, garage, afgeschermde veranda, gazebo of een ander ingesloten gebied worden gebruikt. • Zorg voor voldoende afstand van brandbare materialen: 410 mm. van de achterkant en 180 mm. van de zijkanten van de grill. Deze afstand wordt ook geadviseerd bij gebruik nabij dekplaten van vinyl of glazen ruiten. • Houd de ventilatieopeningen van de behuizing altijd vrij en schoon. • Houdt handen weg van de binnenkant de grill tijdens het verstellen van het houtskoolblad. Houdt handen en vingers ten all tijden weg van het hefmechanisme. • Gebruik deze eenheid niet onder een brandbare bedekking. • Gebruik deze grill niet onder overkappingen zoals dakbedekkingen, carports, luifels of afdaken. • Gebruik niet in winderige omstandigheden. Sterke wind heeft een negatieve invloed op de kookprestaties van de gasgrill. • Het deksel moet worden gesloten tijdens de periode van voorverwarming. • De opvangbak voor as/vet moet juist geïnstalleerd zijn wanneer de grill in gebruik is. • Maak de opvangbak voor as/vet regelmatig schoon om vetopbouw te vermijden, wat tot vetbranden kan leiden. • Gebruik de zijplanken niet voor de opslag van aanstekers, lucifers of een andere ontvlambare materialen. • De grill moet altijd vlak op de grond staan. • Gebruik geen water om opflakkeringen te controleren of om steenkool te doven, aangezien dit de afwerking van uw grill kan beschadigen. • Om opflakkeringen te controleren, sluit de openingen van uw grill iets. Om de steenkool/brand volledig te doven, sluit alle openingen en de deksel volledig. • Gebruik het juiste grill-gereedschap met lange, hittebestendige handvaten. • Gebruik barbecue-handschoenen of iets dergelijks om de handen te beschermen tijdens het koken of het aanpassen van de ventilatieopeningen. • Verwijder geen as van de grill totdat alle houtskool volledig uitgebrand en volledig gedoofd is. Laat het voor geruime tijd afkoelen. • Achterblijvende steenkool en as kunnen uit grill worden verwijderd en in een onbrandbare metalen container worden opgeslagen. Laat het voor 24 uur in de metalen container alvorens deze te legen. • Houd elektrische snoeren weg van water of verwarmde oppervlakten. • Gebruik altijd deze grill in overeenkomst met lokale voorschriften. • Voorschrift 65 van Californië: Het branden van houtskool leidt tot bijproducten, waarvan sommige op de lijst door de Staat van Californië als substanties bekend zijn die kankerverwekkend of schadelijk kunnen zijn voor de voorplanting. Tijdens het koken met houtskool, zorg altijd voor adequate ventilatie voor de eenheid, om blootstelling aan dergelijke substanties te minimaliseren. N415-0279W OCT 23.17 www.napoleongrills.com NL 28 Instructies I.V.M. Aansteken INDIRECT KOKEN DIRECT KOKEN NL Gebruik van houtskool Methode van koken Houtskool Aanbevolen Direct koken 100 Indirect koken 50 per kant *(Voeg 16 per kant toe voor elk bijkomend uur van de kooktijd) *Houtskool aanbevelingen zijn bij benadering, bij langere kooktijden moet extra kool worden toegevoegd. Ook zullen bij koudere, winderige temperaturen extra houtskool nodig hebben om te koken op ideale temperaturen. WAARSCHUWING! Open deksel. WAARSCHUWING! Plaats de grill buitenshuis op een stevig, vlak, niet-brandbaar oppervlak. Gebruik de grill nooit op houten of andere oppervlakken die kunnen branden. WAARSCHUWING! Buig niet over grill bij het aansteken van houtskool. WAARSCHUWING! Aslade moet op zijn plaats zijn gedurende het aansteken en op elk moment tijdens het gebruik. VERLICHTING VAN DE HOOFDKAMER METHODE VOOR DIRECT KOKEN VERLICHTING VAN DE HOOFDKAMER METHODE VOOR INDIRECT KOKEN 1. Open de ventilatieopeningen van de basis volledig. Open de grilldeksel en verwijder de kookroosters. 1. Open de ventilatieopeningen van de basis volledig. Open de grilldeksel en verwijder de kookroosters. 1. Open de ventilatieopeningen van de basis volledig. 2. Maak zeker dat de opvangbak voor as is schoongemaakt sinds het vorige gebruik en installeer dan opnieuw. 2. Maak zeker dat de opvangbak voor as is schoongemaakt sinds het vorige gebruik en installeer dan opnieuw. 2. Maak zeker dat de opvangbak voor as is schoongemaakt sinds het vorige gebruik en installeer dan opnieuw. 3. Gebruik of de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) met de instructies die in de handleiding staan, of plaatst aanmaakblokjes of licht verfrommeld krantenpapier op het houtskoolblad. Plaats de houtskool in een kegelvormige stapel in het centrum van de eenheid op de krant of de aanmaakblokjes. 3. Plaats een druppelpan in het centrum van het houtskoolblad. Neem de houtskoolverdelers in het houtskoolblad in gebruik aan beide kanten van de druppelpan. Gebruik of de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) met de instructies die in de handleiding staan, of plaatst aanmaakblokjes of licht verfrommeld krantenpapier in de houtskoolverdelers. Plaats de houtskool in de verdelers op de krant of de aanmaakblokjes. 3. Plaats de aanmaakblokjes of het licht verfrommelde krantenpapier in de houtskoolmand. Maak het niet te vol. Verwijder het warmhoudrek. Maak zeker dat de achterkamer in positie is, hangende van de haken in de kap, voor het aansteken. 4. Steek de krant of de aanmaakblokjes aan. Zodra volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden tot het bedekt is met lichtgrijze as (duurt ongeveer 20 minuten). 4. Steek de krant of de aanmaakblokjes aan. Zodra volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden tot het bedekt is met lichtgrijze as (duurt ongeveer 20 minuten). 4. Steek de krant of de aanmaakblokjes aan. Zodra volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden tot het bedekt is met lichtgrijze as (duurt ongeveer 20 minuten). 5. Gebruik een tang met lange hittebestendige handvatten om de steenkool gelijk te verdelen over het hele houtskoolblad. VERLICHTING VAN DE ACHTERKAMER (ROTISSERIE-BRANDER) 5. Gebruik een tang met lange hittebestendige handvatten om de steenkool gelijk te verdelen over het hele houtskoolblad. WAARSCHUWING! GEBRUIK DE ACHTERKAMER NIET TEGELIJKERTIJD MET DE HOOFDKAMER www.napoleongrills.com N415-0279W OCT 23.17 29 Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de voorkeursmethode. Het kan rommelig zijn en een chemische smaak achterlaten op het voedsel wanneer het niet geheel van de grill afbrandt is voor gebruik. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer aanmaakvloeistof toe aan de grill. Bewaar de fles tenminste 25 ft (7,6 m) uit de buurt van de grill tijdens gebruik. Veilige gebruikshandelingen bij het aansteken van houtskool WAARSCHUWING! • Uitsluitend voor gebruik buitenshuis. • Maak geen gebruik van de houtskool starter, tot het geplaatst kan worden op een stevig, vlak houtskoolrooster en de houtskool grill op een stevig, vlak, niet-brandbaar oppervlak is. • Zet de houtskool starter niet op een brandbaar oppervlak, tenzij de houtskool starter volledig is afgekoeld. • Maak geen gebruik maken van aanstekervloeistof, benzine of zelf ontbrandende houtskool in de houtskool starter. • Maak alleen gebruik van de houtskool starter om houtskool aan te steken voor barbecues. • Draag altijd beschermende handschoenen bij het hanteren van de houtskool starter. • Houd kinderen en huisdieren te allen tijde uit de buurt van de houtskool starter. • Geen gebruik maken van de houtskool starter bij hoge windsnelheden. • Laat de houtskool starter niet onbeheerd achter wanneer in gebruik. • Buig niet over de houtskool starter bij het aansteken van houtskool. • Maak nooit gebruik van de houtskool starter voor een ander dan het beoogde gebruik. Geen gebruik van de houtskool starter om voedsel te bereiden. • Wees uiterst voorzichtig bij het verwijderen van hete kolen uit de houtskool starter. HOUTSKOOL STARTER NL Gebruik van de houtskool starter • Draai de houtskool starter ondersteboven. • Verkrop twee volle vellen krantenpapier en stop ze in de onderkant van de houtskool starter. • Draai de houtskool starter met goede kant naar boven en plaats het in het midden van de houtskool rooster. • Voeg een juiste hoeveelheid van de houtskool toe, maar niet meer dan nodig. • Steek een lucifer af en steek deze in een van de onderste luchtgaten om de krant aan te steken. • Wanneer de bovenste laag van houtskool een dun laagje grijze as heeft, draag beschermende handschoenen om zorgvuldig de hete houtskool op het houtskoolrooster (directe koken methode) of in de houtskool manden (indirecte methode) te plaatsen. • Zodra de hete houtskool in de grill is geplaatst, verspreid de houtskool gelijkmatig met een tang met lange hittebestendige handgrepen. N415-0279W OCT 23.17 www.napoleongrills.com 30 Houtskool kook gids Houtskool is de traditionele manier van koken die we allemaal kennen. De gloeiende kooltjes stralen infrarode energie uit om het voedsel te koken, met een zeer weinig uitdrogend effect. Alle sappen en oliën die ontsnappen uit het voedsel druipt naar beneden op de houtskool en verdampt in rook waardoor het voedsel zijn heerlijke gegrilde smaak krijgt. Het komt er op uit dat de houtskoolgrill van Napoleon met verzengende hitte voor sappiger, lekkerder steaks, hamburgers en andere vleeswaren zorgt. Voor kooktijden en tips raadpleeg de houtskool grill grafiek. De volgende grill grafiek is bedoeld slechts als een richtlijn. Kooktijden worden beïnvloed door factoren zoals hoogte, buitentemperatuur, wind, en de gewenste gaarheid, die zal worden weergegeven in uw kooktijd. Gebruik een vleesthermometer om zeker te maken dat het eten gaar is. Houtskool grill grafiek NL www.napoleongrills.com Voedsel Directe/Indirecte hitte Kooktijd Nuttige suggesties Biefstuk 2.5 cm dik Directe hitte 6-8 min.- Medium Bij het selecteren van vlees voor grillen, vraag om gemarmerde vetverdeling. Het vet werkt als een natuurlijke tenderizer tijdens het koken en houdt het vochtig en sappig. Hamburger 1.25 cm dik Directe hitte 6-8 min.- Medium Hamburgers op bestelling klaarmaken wordt makkelijker gemaakt door variatie in dikte van uw burgers. Om een exotische smaak aan je vlees te geven, probeer hickory houtsnippers toe te voegen op de houtskool. Stukken kip Directe warmte ca. 2 min. per zijde. Indirecte warmte voor de resterende 18-20 min. 20-25 minuten. Het gewricht van het dijbeen en het been van de ontvelde kant moet tot 3/4 worden gesneden zodat meer van het vlees met de grill in contact komt. Dit helpt om het sneller en gelijkmatiger te koken. Om een speciale smaak aan uw eten toe te voegen, probeer dan Mesquite houtsnippers uit op de houtskool. Karbonades Directe hitte 10-15 min. Snij het overtollige vet af alvorens te grillen. Kies dikkere karbonades voor malsere resultaten. Spare ribs Directe warmte gedurende 5 min. Indirecte warmte voor de afwerking 1,5-2 uur draai vaak Kies ribben die mager en vlezig zijn Grill tot het vlees gemakkelijk van het bot komt. Lamskoteletten Directe hitte 25-30 min. Snij het overtollige vet af alvorens te grillen. Kies extra dikke karbonades voor malsere resultaten. Hotdogs Directe hitte 4-6 min. Selecteer de grotere hotdogs. Snijd de huid in de lengte voor het grillen. N415-0279W OCT 23.17 31 Kookinstructies Aansteken voor de eerste keer: Wanneer de grill voorde eerste keer wordt aangestoken geeft deze een lichte geur af. Dit is een normaal tijdelijke staat die wordt veroorzaakt door het “inbranden” van de interne verven en smeermiddelen die worden gebruikt in het productieproces en zal zich niet herhalen. Laat de grill gewoon op hoog staan voor ongeveer 30 minuten met de deksel en de basis ventilatieopeningen volledig open. WAARSCHUWING! Plaats nooit uw handen binnen de grill tijdens het aanpassen van het houtskoolblad. Houdt handen en vingers ten alle tijden weg van het hefmechanisme. Gebruik van de grill: Het houtskoolblad heeft zes posities waarin het kan worden gebruikt. Voor optimaal gebruik, adviseren wij om het houtskoolblad alleen te gebruiken in de bovenste positie zo dicht mogelijk bij de kookroosters. Indien gewenst, kan u het dienblad verder verwijderen van het voedsel, en het sluiten van de luchtopeningen verminderd de kooktemperatuur. Wij raden aan de grill voor te verwarmen door deze te gebruiken met gesloten deksel voor ongeveer 20 minuten. De houtskolen zijn klaar als ze een dun laagje grijze as hebben. Eten gekookt voor een korte periode van tijd (vis, groenten) kunnen worden gegrild met het deksel open. Koken met het deksel gesloten zorgt voor een hogere, meer gelijke temperaturen die kooktijden zullen verminderen en het eten meer gelijkmatig kookt. Bij het koken van zeer mager vlees, zoals kipfilet of mager varkensvlees, kunnen de roosters worden geolied voor het voorverwarmen om plakken te verminderen. Koken van vlees met een hoog vetgehalte kan leiden tot opvlammingen. Trim het vet of te verminder de temperaturen om dit tegen te gaan. Als een opvlamming plaats vindt, verplaats het eten en weg van de vlammen; verminder de hitte (sluit de ventilatieopening). Laat de deksel open. Als algemene regel, reken op gebruik van ongeveer 100 briketten voor het koken van 4 pond (2kg) van vlees. Wanneer gekookt wordt voor meer dan 30 tot 40 minuten, moeten extra briketten worden toegevoegd aan het vuur. Als het weer is koud en winderig is, moet u meer briketten toevoegen om de ideale kooktemperaturen te bereiken. Toevoegen van houtskool tijdens het koken: Wees voorzichtig bij het toevoegen van houtskool op de grill. Vlammen kunnen oplaaien wanneer kolen in contact komen met frisse lucht. Voorzichtig open deur bevindt zich aan de voorkant van de basis. Neem een stap terug en op een veilige afstand gebruik een lange, hittebestendige tang om meer houtskoolbriketten toe te voegen. WAARSCHUWING! Startvloeistof voor houtskool mag nooit worden toegevoegd aan hete of warme kolen. Zodra de houtskool is ontstoken is er geen vloeistof meer nodig. Bedienen van de ventilatieopeningen: Ventilatie openingen grill zijn meestal open gelaten om lucht in de grill toe te laten. Lucht verhoogt de brandtemperatuur van de kolen. U kunt de grill temperatuur reguleren door de schuif vent naar rechts of links te bewegen. Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de ventilatieopeningen niet, tenzij u probeert om de grill af te koelen of voor een vlam te doven. Open Ventilatie Openingen Sluiten Ventilatie Openingen N415-0279W OCT 23.17 www.napoleongrills.com NL 32 Gebruik van de achterkamer (Rotisserie brander): Verwijder het warmhoudrek voor gebruik. Grillroosters moeten ook worden verwijderd als ze interfereren met het draaispit. Zorg ervoor dat achterste kamer is geïnstalleerd op de beugels aan de binnenkant van de kap voor het aansteken. De achterkamer is ontworpen om samen met de rotisserie uitrusting te worden gebruikt, verkrijgbaar bij uw dealer. Zie de montage-instructies van de rotisserie uitrusting. Om het tegenwicht te gebruiken, verwijder de rotisserie motor van de grill. Plaats het spit met vlees dat wordt gekookt op de hangers binnen de grill. Het vlees zal vanzelf met de zware kant naar beneden hangen. Draai de arm en het gewicht van het tegenwicht aan, zodat de arm naar boven wijst. Schuif het tegengewicht in of uit om de lading in evenwicht te brengen, en het op zijn plaats aan te draaien. Installeer de motor opnieuw en begin met koken. NL Plaats een schotel onder het kookrooster om braadvet te verzamelen voor het bedruipen van vlees en natuurlijke heerlijke jus. Vloeistof voor het bedruipen van vlees kan zo nodig worden toegevoegd. Houd de deksel gesloten voor optimale resultaten. Uw braadstukken en gevogelde zullen perfect bruin aan de buitenkant worden en zullen vochtig en mals aan de binnenkant blijven. Bijvoorbeeld, een kip van 3 pond op de rotisserie zal ongeveer in 1½ uur gaar zijn met de hitte op medium of hoog. Om extra houtskool briketten toe te voegen tijdens het koken bewaar een veilige afstand en gebruik een lange tang met hittebestendige handvaten. WAARSCHUWING! Installeer de achterkamer alleen wanneer het gebruikt wordt. WAARSCHUWING! Voeg nooit aansteekvloeistof toe aan hete of warme steenkolen, wanneer de houtskool is aangestoken is niet meer aansteekvloeistof nodig. Veiligheid na het gebruik WAARSCHUWING! Om uzelf en uw woning tegen schade te beschermen, volg deze veiligheidsmaatregelen nauwkeurig. www.napoleongrills.com • Sluit de deksel van de grill en alle ventilatieopeningen om het vuur uit te maken. • Laat de grill altijd volledig afkoelen voor hantering. • Laat kolen en as in de grill nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat kolen en as volledig zijn gedoofd voor verwijdering. • Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as van de grill te verwijderen. Plaats ze in een niet-brandbare metalen houder en laat ze volledig verzadigen met water. Laat in een container voor een extra 24 uur voor verwijdering. N415-0279W OCT 23.17 33 Onderhoud / Reinigings Instructies Het is aanbevolen dat de asbak/druippan wordt geleegd na gebruik. WAARSCHUWING! Zorg ervoor dat de grill koel is en alle kolen volledig zijn gedoofd voor het verwijderen van een deel van uw grill. WAARSCHUWING! Draag altijd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril bij het schoonmaken van uw grill. WAARSCHUWING! Gebruik geen hogedrukreiniger om een ​​deel van de grill schoon te maken. WAARSCHUWING! Om de mogelijkheid van brandwonden te voorkomen, moet het onderhoud alleen worden uitgevoerd wanneer de grill is afgekoeld. Vermijd onbeschermd contact met hete oppervlakken. Maak de grill schoon in een gebied waar reinigingsoplossingen niet schadelijk is voor een terras, gazon, of patio. Gebruik schoonmaakmiddelen voor ovens niet op enig onderdeel van deze grill. Maak geen gebruik van een zelfreinigende oven om grillroosters of andere onderdelen van de grill schoon te maken. Barbecuesaus en zout kunnen corrosief zijn en een snelle verslechtering van de grillonderdelen veroorzaken, tenzij de grillonderdelen regelmatig worden schoongemaakt. Roosters En Warmhoudrek: De roosters en het warmhoudrek maakt u bij voorkeur schoon tijdens het voorverwarmen met behulp van een zachte koperen borstel. Voor hardnekkige vlekken mag u ook staalwol gebruiken. De binnenkant van de grill schoonmaken: Verwijder de kookroosters. Gebruik een messing staalborstel om losse rotzooi van de zijkanten en de binnenkant van de deksel schoon te maken. Schraap de binnenkant van de basis schoon met een stopverfmes of schraper, en gebruik een staalborstel om de as te verwijderen. Veeg al de rotzooi van de binnenkant van de gasgrill in de verwijderbare opvangbak voor as/druipsel. Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en water. Spoel goed met schoon water en veeg het droog. WAARSCHUWING! Geaccumuleerd vet vormt een brandgevaar. Reinig de lekbak na elk gebruik om vet afzetting te voorkomen. As/lekbak: As, vet en overtollige braadvet gaat naar de as/lekbak, gelegen onder de houtskoolgrill, en accumuleert daar. Voor schoonmaak, schuif de pan vrij van de grill. Bekleed de pan nooit met aluminiumfolie, zand of ander materiaal, omdat dit goede doorstroom van het vet verhinderd. De pan moet uit worden geschraapt met een plamuurmes of schraper, en alle puin moet geborsteld worden in een niet-brandbare metalen container. Was de as/lekbak met een mild wasmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog. Reinigen Van De Buitenkant Van De Gasbarbecue: Reinig geverfde, geëmailleerde of roestvrijstalen onderdelen niet met schurende schoonmaakmiddelen. Geëmailleerde onderdelen dienen extra voorzichtig te worden gehanteerd. De aangebakken geëmailleerde afwerking lijkt op glas en schilfert wanneer men erop slaat. Om het email te retoucheren kunt u contact opnemen met uw handelaar van Napoleon-gasbarbecues. De buitenkant van de barbecue moet met lauw zeepwater worden schoongemaakt wanneer hij nog warm aanvoelt. Reinig de roestvrijstalen oppervlakken met een schoonmaakmiddel voor roestvrij staal of met een niet-schurend product. Veeg altijd schoon met de draad mee. Staalwol maakt krassen in de afwerking en mag niet worden gebruikt. Roestvrijstalen onderdelen verkleuren (ze worden goudkleurig of bruin) wanneer ze worden opgewarmd. Dat is normaal en beïnvloedt de werking van de barbecue niet. N415-0279W OCT 23.17 www.napoleongrills.com NL 34 Problemen oplossen Probleem Mogelijke oorzaken Lage hitte/Lage vlam. Onjuiste voorverwarming. NL Overvloedige opflakkeringen/ ongelijke temperatuur. "Verf“ lijkt van de binnendeksel of kap te bladderen. www.napoleongrills.com Oplossing Laat de houtskool branden tot het bedekt is met lichtgrijze as. (duurt gewoonlijk 20-25 min.) Niet voldoende luchtaanvoer. Open ventilatieopeningen. Te weinig houtskool. Voeg meer houtskool aan het houtskoolblad toe. Het houtskoolblad is op de verkeerde plaats. Plaats het houtskoolblad in de hoogste positie. Onjuiste voorverwarming. Verwarm de grill voor, met de deksel gesloten, voor 20 - 25 min. Overvloedige opeenhoping van vet en as in de opvangbak voor as/druipsel. Maak de opvangbak voor as/druipsel regelmatig schoon. Bedek de lekbak niet met aluminiumfolie. Volg de reinigingsinstructies. Het houtskoolblad is op de verkeerde plaats. Plaats het houtskoolblad in de laagste positie. Vetopbouw op binnen-oppervlakten. Dit is geen mankement. De afwerking van de deksel en de kap is van roestvrij staal, en zal niet bladderen. Het bladderen wordt veroorzaakt door verhard vet, dat er als verfschilfers uitziet die afschilferen zullen. Regelmatige schoonmaak zal dit verhinderen. Zie de reinigingsinstructies. N415-0279W OCT 23.17 Houtskool grillen in herhaling 35 Aansteken van uw grill • • • • • • • Vóór het koken voor de eerste keer, raden we aan de grill te laten branden op hoog voor 30 minuten met de ventilatie openingen van de basis volledig open. Dit zal  alle smeermiddelen verbranden die worden gebruikt in het productieproces. Open de ventilatie opening van de basis volledig iedere keer dat u uw grill aansteekt. Zorg ervoor dat de aslade is schoongemaakt van het eerder gebruik en vervolgens installeer de aslade opnieuw. Gebruik ofwel de Ultrachef Charcoal Starter (niet inbegrepen) volgens de instructies in de handleiding. Plaats de kool in een kegelvormige stapel in het midden van het apparaat (directe kookmethode) of de optionele houtskool manden (indirecte methode). Eenmaal volledig aangestoken, sluit de deksel en laat de houtskool branden totdat het is bedekt met licht grijze as (ongeveer 20 minuten), schik de houtskool met een tang met hittebestendige handvaten volgens de kookmethode u gaat gebruiken. Aanmaakvloeistof kan worden gebruikt om de houtskool aan te steken, maar het is niet de voorkeursmethode. Het kan rommelig zijn en er kan een chemische smaak op het voedsel achterlaten als niet het volledig verbrand voordat het eten gekookt wordt. Eenmaal aangestoken, voeg nooit meer aanmaakvloeistof toe aan de grill. Bewaar de fles tenminste 25 ft (7,6 m) uit de buurt van de grill tijdens gebruik. Extra rook smaak kan worden bereikt door het toevoegen van roker chips die beschikbaar zijn in een verscheidenheid van aroma's via uw Napoleon dealer . Koken met uw grill • • • • • • • • Wij raden aan om de grill voor te verwarmen door deze aan te hebben met gesloten deksel voor ongeveer 20 minuten. De houtskolen zijn klaar als ze een dun laagje grijze as hebben. Als algemene regel, reken voor gebruik van ongeveer 50 briketten voor het koken van 2 pond (1kg) van vlees. Wanneer gekookt wordt voor meer dan 30 tot 40 minuten, moeten extra briketten worden toegevoegd aan het vuur. Als het weer is koud en winderig is, moet u meer briketten toevoegen om de ideale kooktemperaturen te bereiken. Wees voorzichtig bij het toevoegen van houtskool op de grill. Vlammen kunnen oplaaien wanneer kolen in contact komen met frisse lucht. Neem een stap terug en op een veilige afstand gebruik een lange, hittebestendige tang om meer houtskoolbriketten toe te voegen. Ventilatieopeningen zijn meestal open gelaten om lucht in de grill toe te laten. Lucht verhoogt de brandtemperatuur van de kolen. U kunt de grill temperatuur reguleren door de schuif vent naar rechts of links te bewegen. Laat voedsel koken met de deksel dicht. Elke keer als de deksel wordt geopend, daalt de temperatuur. Dit leidt tot lagere temperaturen en langere kooktijden. Het gedeeltelijk of volledig sluiten van de openingen zal helpen om de kolen af te koelen. Sluit de ventilatieopeningen niet, tenzij u probeert om de grill af te koelen of voor een vlam te doven. Het grillrooster kan worden geolied voor voorverwarming om plakken te verminderen. Gebruik een vleesthermometer om zeker te maken dat het eten gaar is. Schoonmaak van de grill • • • • • • • N415-0279W OCT 23.17 Sluit de deksel van de grill en alle ventilatieopeningen om het vuur uit te maken. Laat de grill altijd volledig afkoelen voor hantering. Laat kolen en as in de grill nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat kolen en as volledig zijn gedoofd voor verwijdering. Gebruik een metalen spatel of schep om de resterende kolen en as van de grill te verwijderen. Plaats ze in een niet-brandbare metalen houder en laat ze volledig verzadigen met water. Laat in een container voor een extra 24 uur voor verwijdering. Gebruik een borstel met koperen draad om los materiaal te verwijderen van de kom en de binnenkant van het deksel. Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de grill wassen met een mild reinigingsmiddel en water. Spoel goed af met schoon water en wrijf droog. Geëmailleerde onderdelen moeten worden behandeld met extra zorg. De opgebakken emaille finish is glasachtig, en zal, indien geslagen schilferen. Touch-up glazuur is verkrijgbaar bij uw Napoleon Grill dealer. www.napoleongrills.com NL 36 HOUD UW BON ALS BEWIJS VAN AANKOOP VOOR DE GELDIGHEID VAN UW GARANTIE Bestellen Van Reserveonderdelen GARANTIE-INFORMATIE MODEL: AANKOOPDATUM: NL SERIENUMMER: (schrijf hier uw gegevens voor gemakkelijke referentie) Voordat u contact opneemt met de klantenservice, controleer de NAC website voor uitgebreidere reiniging, onderhoud, het oplossen van problemen en de instructies voor het vervangen van onderdelen op www.napoleongrills.com. Neem direct contact op met de fabriek voor vervangende onderdelen of schadeclaims. De klantenservice is bereikbaar tussen 9 AM en 5 PM (Eastern Standard Time) op 1-866-820-8686 of fax op 1-705-727-4282. Voor het afhandelen van een schadeclaim, hebben wij de volgende gegevens nodig: 1. Model en serienummer van het apparaat. 2. Onderdeelnummer en beschrijving. 3. Een korte duidelijke omschrijving van het probleem (‘gebroken’ is niet voldoende). 4. Bewijs van aankoop (kopie van de factuur). In enkele gevallen kan de vertegenwoordiger van de klantenservice verzoeken de onderdelen naar de fabriek terug te sturen voor onderzoek, voordat vervangende onderdelen worden geleverd. De onderdelen dienen vooruitbetaald verscheept te worden ter attentie van de klantenservice met de volgende gegevens: 1. Model en serienummer van het apparaat. 2. Een korte duidelijke omschrijving van het probleem (‘gebroken’ is niet voldoende). 3. Bewijs van aankoop (kopie van de factuur). 4. Retour autorisatienummer – verstrekt door de vertegenwoordiger van de klantenservice. Let u er op, voordat u contact opneemt met de klantenservice, dat de volgende zaken niet door de garantie worden gedekt: www.napoleongrills.com • transportkosten, provisie of exportbelastingen • arbeidsloon voor het de- en herinstalleren • kosten voor servicegesprekken om de problemen vast te stellen • ontkleuring van roestvrijstalen onderdelen • mankementen aan onderdelen door gebrek aan reiniging en onderhoud, of het gebruik van onjuiste reinigingsmiddelen (ovenreiniger). N415-0279W OCT 23.17 49 MANUAL DE ENSAMBLE, USO Y CUIDADO PARRILLA PARA USO EN EXTERIORES Y ESPACIOS BIEN VENTILADOS CONSERVE ESTE MANUAL PARA CONSULTAS FUTURAS. PARRILLA A CARBÓN PARA EXTERIORES INSERTE LA ETIQUETA CON EL NÚMERO DE SERIE DE LA CAJA Nº de serie XXXXXX000000 Nº DE MODELO NO SE DESHAGA DE ESTE DOCUMENTO PRO605CSS ES ADVERTENCIA Antes de encender el artefacto, lea la sección de instrucciones de “ENCENDIDO” de este manual. ADVERTENCIA! o la muerte. Quema de carbón, se produce monóxido de carbono. No queme carbón dentro de casas, garajes, tiendas de campaña, vehículos o cualquier área cerrada. Si no se cumplen estas instrucciones, se puede provocar un incendio, incluso lesiones Wolf Steel Ltd. 214 Bayview Drive, Barrie, Ontario, CANADA L4N 4Y8 [email protected] N415-0279W OCT 23.17 PELIGRO Wolf Steel Europe BV Poppenbouwing 29-31, 4191 NZ Geldermalsen, CCI No. 51509970, THE NETHERLANDS [email protected] www.napoleongrills.com 61 BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNING DENNA GRILL FÅR ENDAST ANVÄNDAS UTOMHUS I ETT VÄLVENTILERAT UTRYMME BEHÅLL DENNA ANVISING FÖR FRAMTIDA BRUK KOLGRILL FÖR UTOMHUSBRUK APPLY SERIAL NUMBER LABEL FROM CARTON Serial No. XXXXXX000000 MODEL NO. KASTAS EJ PRO605CSS SE VARNING Läs noggrant igenom hela anvisningen innan ni börjar använda grillen. FARA Grillning med kol avger kolmonoxid. Grilla inte med kol/briketter inomhus i garage, tält, fordon eller i annat slutet utrymme. VARNING! Följs inte denna instruktion exakt kan brand uppstå vilket kan orsaka allvarlig skada. Wolf Steel Ltd. 214 Bayview Drive, Barrie, Ontario, CANADA L4N 4Y8 [email protected] N415-0279W OCT 23.17 Wolf Steel Europe BV Poppenbouwing 29-31, 4191 NZ Geldermalsen, CCI No. 51509970, THE NETHERLANDS [email protected] www.napoleongrills.com 86 WAARSCHUWING! Het is aanbevolen om tijdens het uitpakken en monteren voor uw veiligheid werkhandschoenen aan te trekken en een veiligheidsbril op te zetten. Hoewel we er alles aan doen om het montage proces zo goed en zo veilig mogelijk te maken, is het kenmerkend voor bewerkte stalen onderdelen dat de uiteinden en hoeken scherp kunnen zijn en verwondingen kunnen veroorzaken als ze tijdens de montage niet op de juiste manier worden behandeld. Aan De Slag 1. Haal alle onderdelen van het onderstel, de behuizing en de grill uit het karton. Til het deksel op en haal alle verpakte onderdelen uit de binnenkant. Gebruik de onderdelenlijst om ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke onderdelen aanwezig zijn. 2. Vernietig het verpakkingsmateriaal niet totdat de grill volledig gemonteerd is en naar tevredenheid werkt. 3. Monteer de grill op de plaats waar die gebruikt gaat worden. Leg het karton of een handdoek op de grond om de onderdelen te beschermen tegen verlies of beschadiging tijdens montage. 4. De meeste roestvrij stalen onderdelen worden geleverd met een beschermende folie welke verwijderd moet worden tijdens montage. Bij sommige onderdelen is deze folie reeds tijdens het productie proces verwijderd, het kan zijn dat er hierbij lijmresten achtergebleven zijn, welke op krassen of beschadigingen kunnen lijken. Deze lijmresten kunt u verwijderen door het roestvrij staal in de borstelrichting op te wrijven, eventueel kunt u hierbij ook gebruikt maken van aceton. 5. Volg alle instructies in de volgorde zoals die is uitgelegd in deze handleiding. 6. Er zijn twee mensen voor nodig om de grillbak op het gemonteerde onderstel te tillen. Als u vragen heeft over de montage of werking van de grill, of als er beschadigingen of ontbrekende onderdelen zijn, bel dan gerust onze klantenservice op 1-866-820-8686 tussen 9 AM en 5 PM Eastern Standard Time ACHTUNG! Wir empfehlen beim Entpacken des Geräts und bei der Montage Arbeitshandschuhe und eine Schutzbrille zu tragen. Wir unternehmen alle Anstrengungen, den Montageprozess so problemlos und sicher wie möglich zu machen, doch bearbeitete Stahlteile haben üblicherweise scharfe Kanten und Ecken, die zu Schnittverletzungen führen können, wenn sie während der Montage unsachgemäß gehandhabt werden. Erste Schritte 1. Alle Paneele für den Wagen, Hardware und Grilleinsatz aus dem Karton entnehmen. Haube öffnen und alle darin verpackten Komponenten entnehmen. Anhand der Stückliste sicherstellen, dass alle nötigen Teile vorhanden sind. 2. Zerstören Sie die Verpackung nicht, bevor der Grill vollständig montiert ist und zu Ihrer Zufriedenheit funktioniert. 3. Den Grill an der Stelle montieren, wo er verwendet werden soll. Legen Sie Pappe oder ein Handtuch zurecht, um während der Montage keine Teile zu verlegen oder zu beschädigen. 4. Die meisten Edelstahl-Komponenten sind mit einer Plastik-Schutzfolie überzogen, die vor dem ersten Gebrauch des Grills entfernt werden muss. An manchen Stellen wurde die Schutzfolie bereits während des Produktionsprozesses entfernt und kann Rückstände hinterlassen haben, die wie Fehler oder Kratzer im Material aussehen. Um diese Rückstände zu entfernen, wischen Sie einfach mit sanftem Druck in Richtung der Maserung des Materials. 5. Folgen Sie allen Anweisungen in diesem Handbuch in der angegebenen Reihenfolge. 6. Zwei Personen sind erforderlich, um den Grillaufsatz auf den montierten Wagen zu setzen. Bei Fragen zur Montage oder zum Betrieb des Grills, oder bei beschädigten oder fehlenden Teilen, wenden Sie sich an unseren Kundendienst unter +1-866-820-8686 zwischen 9 Uhr und 15 Uhr Eastern Standard Time. www.napoleongrills.com N415-0279W OCT 23.17 89 N430-0002 x1 x16 N570-0073 (1/4-20 X 3/8”) 3/8”(10mm) non revolving caster- right side roulettes non pivotantes - côté droit niet draaibare rolwiel-rechtkant Nicht drehbare Rollen - rechts Rueda fija – derecho fasta hjulen på höger sida rotella non girevole - parte sinistra N415-0279W OCT 23.17 www.napoleongrills.com 97 WARNING! Only Install rear chamber when using. AVERTISSEMENT! Installez le compartiment arrière uniquement lorsque vous désirez l’utiliser. WAARSCHUWING! Installeer de achterkamer alleen wanneer het gebruikt wordt. WARNUNG! Installieren Sie die rückseitige Kammer nur, wenn Sie diese auch verwenden. ADVERTENCIA! Instale la cámara posterior solo cuando vaya a utilizarla. VARNING! Sätt dit denna enbart när den ska användas. WARNING! Only Install rear chamber when using. N415-0279W OCT 23.17 www.napoleongrills.com 99 Rotisserie Kit Installation (optional) Installation de la rôtissoire (facultatif) Monteer instructies voor de Roterende Braadkit (optionele) Anweisungen für die Montage des Drehspieß-Sets (fakultativ) Instrucción de ensamble del kit de rotisserie (opcional) Montering av Rotisseri set (tillval) Ensure stop bushing is tightened on the inside of hood casting. Assurez-vous que la bague d’arrêt soit serrée à l’intérieur de la hotte. Zorg dat de stop ring aan de binnenkant van de kap is gevestigd. Sicherstellen, dass die Anschlagbuchse an der Innenseite des Haubengussteils fest angezogen ist. Asegúrese de que el buje de tope esté bien ajustado en el interior de la campana. Säkerställa stopp bussningen är åtdragen på insidan av huven gjutning. N415-0279W OCT 23.17 www.napoleongrills.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104

NAPOLEON PRO605CSS Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding