SEVERIN OD 2940 Handleiding

Type
Handleiding
DE Gebrauchsanweisung
GB Instructions for use
FR Mode d’emploi
NL Gebruiksaanwijzing
ES Instrucciones de uso
IT Manuale d’uso
DK Brugsanvisning
SE Bruksanvisning
FI Käyttöohje
PL Instrukcja obsugi
GR O 
RU   
Obst-Dörr-Automat 4
Fruit dryer 9
Dessiccateur de fruits 14
Fruitdroger 20
Secadora de frutas 25
Essiccatore per frutta 31
Tørreapparat til frugt 37
Frukttork 42
Hyötykasvikuivuri 47
Suszarka do owoców 52
  58
   64
www.severin.com
welcome home
20
Fruitdroger
Beste klant
Voordat men dit apparaat gebruikt, moet
men de volgende instructies goed doorlezen
en bewaar dit manuaal voor latere referentie.
Dit apparaat moet alleen gebruikt
worden door personen bekent met de
gebruiksaanwijzing.
Aansluiting
Dit apparaat mag alleen worden aangesloten
op een volgens de wet geïnstalleerd geaard
stopcontact.
Zorg ervoor dat de op het typeplaatje
aangegeven spanning overeenkomt met de
netspanning. Dit product komt overeen met
de richtlijnen aangegeven op het CE-label.
Opbouw
1. Deksel
2. Snoer met stekker
3. Huizing
4. Typeplaatje (aan onderzijde van het
apparaat)
5. Aan/Uit knop
6. Droogrekken
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
Om risico te voorkomen mogen
reparaties aan dit elektrische
apparaat of het power snoer slechts
uitgevoerd worden door onze
klantenservice. Wanneer reparaties
nodig zijn, stuur het dan aan de
klantenservice van de fabrikant (zie
aanhangsel).
Haal altijd de stekker uit het
stopcontact en laat het apparaat
geheel afkoelen voordat men het
schoonmaakt.
Om elektrische schokken te
voorkomen maak dit apparaat nooit
schoon met water en dompel het
nooit onder.
Voor uitvoerige informatie over het
schoonmaken van het apparaat,
raadpleeg de sectie Onderhoud en
schoonmaken.
Dit apparaat is niet geschikt voor
gebruik met een externe tijdklok
of een apart afstandsbedienings
systeem.
Dit apparaat mag gebruikt worden
door kinderen (tenminste 8 jaar oud)
en door personen met verminderde
fysische, zintuigelijke of mentale
bekwaanheden, of gebrek van
ervaring en kennis, wanneer deze
onder begeleiding zijn of instructies
ontvangen hebben over het gebruik
van dit apparaat en volledig de
gevaren en veiligheidsvoorschriften
begrijpen.
Kinderen mogen niet met het apparaat
NL
21
spelen.
Kinderen mogen in geen geval
dit apparaat schoonmaken of
onderhoudswerkzaamheden
uitvoeren behalve wanneer onder
toezicht van een volwassene en ze
tenminste 8 jaar oud zijn.
Kinderen jonger dan 8 jaar moeten
altijd goed weggehouden worden van
het apparaat en het snoer.
Waarschuwing: houdt kinderen weg van
inpakmateriaal, daar deze een bron van
gevaar zijn b.v. door verstikking.
Voordat het apparaat wordt gebruikt
moet zowel de hoofdeenheid inclusief het
powersnoer als gelijk welk hulpstuk, dat
wordt aangebracht, eerst zorgvuldig op
eventuele defecten worden gecontroleerd.
Ingeval het apparaat, bijvoorbeeld,
op een hard oppervlak is gevallen, of
wanneer men met overdadige kracht
aan het power snoer getrokken heeft,
mag men het niet meer gebruiken:
zelfs onzichtbare beschadiging kan
ongewenste effecten hebben op de
gebruiksveiligheid van het apparaat.
Plaats het apparaat op een vlak,
hittebestendig oppervlak.
Waarschuwing: Vergeet niet dat de
oppervlaktes van de huizing heet worden
tijdens gebruik.
Tijdens gebruik, moet het apparaat op
een stabiel, vlak, hittebestendig oppervlak
geplaatst worden. Plaats het apparaat
niet op of bij hete oppervlaktes (b.v.
kookplaten) of open vuur.
Pas op: Gebruik dit apparaat niet
buitenshuis.
Verwijder altijd de stekker uit het
stopcontact
- na gebruik,
- wanneer het apparaat niet werkt,
- wanneer men het apparaat
schoonmaakt.
Trek de stekker niet aan het snoer uit het
stopcontact, trek aan de stekker zelf.
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden
met de door de fabrikant bijgeleverde
hulpstukken.
Wordt dit apparaat op een verkeerde
manier gebruikt of worden de
veiligheidsregels niet gevolgd, dan kan
de fabrikant niet aansprakelijk worden
gesteld voor eventuele schades.
Dit apparaat is bestemd voor
huishoudelijk of gelijkwaardig gebruik,
zoals
- in winkels, kantoren of andere
bedrijfsruimtes,
- in agrarische instellingen,
- door klanten in hotels, motels enz. en
gelijkwaardige etablissementen,
- in bed-and breakfast gasthuizen.
Opstarten
Wanneer het apparaat voor de eerste keer
aangezet wordt zal het een geur afgeven. Dit
is normaal en zal maar voor een zeer korte
tijd aanwezig zijn. Het zal zeer helpzaam
zijn om het apparaat leeg op te warmen voor
ongeveer 30 minuten. Zorg voor voldoende
ventilatie. Maak het apparaat hierna goed
schoon (zie Onderhoud en schoonmaken).
Droogrekken
Afhangend van de hoeveelheid te drogen
voedsel kan men een maximum van vijf
rekken tegelijk gebruiken.
De afstand tussen de droogrekken kan op
22
twee manieren versteld worden. Door middel
van de ingekerfde ruimtes in de buitenste
ring: voor een grotere ruimte tussen de
rekken moet men de tabs verticaal gelijk
zetten, wanneer de tabs horizontaal gelijk
staan wordt de afstand tussen de rekken
kleiner.
Algemene informatie
Het te drogen voedsel moet rijp, vers,
gezond en schoon zijn.
Gedroogd voedsel behoudt zijn smaak en
voedingswaarde en verliest ook niet zijn
mineraalinhoud. Wanneer gedroogd, kan
men het voedsel gemakkelijk voor vele jaren
opbergen.
Wanneer men fruit droogt moet men altijd
het gehele midden, steeltjes en zaadjes
(met uitzondering bij kersen) verwijderen.
Het gebruik van citroensap voor het drogen
voorkomt dat het fruit verkleurt (bruin wordt).
Gebruik
Het fruit of de groenten wat gedroogd
moet worden moet men in dunne stukje
van gewone maat en dikte snijden.
Spreid de te drogen items gelijkmatig
over ieder droogrek. Voor een goede
luchtstroom zorg dat de items elkaar niet
raken.
Wanneer men meerdere droogrekken
gebruikt zal de temperatuur lager worden
van de bodem naar de top van het
apparaat wat betekent dat de droogtijd
van de bovenste rekken langer zal
worden.
Plaats de deksel op het apparaat, stop
de stekker in het stopcontact en zet het
apparaat aan (let op de tijd wanneer men
de unit aanzet).
Wanneer de items op de lagere rekken
voldoende gedroogd zijn moet men
deze verwijderen. Wanneer men deze
opnieuw wil vullen met verse goederen
moet men deze rekken in de bovenste
positie plaatsen. De positie van de
droogrekken mag altijd verandert
worden. Waarschuwing: De rekken en
oppervlakken van de huizing worden heet
tijdens gebruik.
Opbergen van gedroogd voedsel
Voordat het gedroogde voedsel opgeborgen
mag worden moet men zorgen dat deze
geheel droog zijn en dat deze compleet
afgekoeld zijn na het droogproces. Dit is
zeer belangrijk voor het opbergen.
Het is ook zeer belangrijk dat de
gedroogde goederen beschermt worden
tegen vochtigheid tijdens het opbergen.
Opbergcontainers, glazen of plastic zakken
moeten luchtdicht afgesloten worden. De
aanbevolen methode is het gebruik van
een elektrische zaksluiter om de zakken
met gedroogd voedsel luchtdicht te sluiten.
Plaats het gedroogde voedsel niet in het licht
maar houdt deze in een donkere locatie.
Wanneer men de gedroogde voedselitems
wil gebruiken
Gedroogd fruit en groenten moeten in lauw
water geplaatst (geheel onder water) en de
hele nacht geweekt worden. Aan soepen
en sauzen mag men gedroogde groenten
en kruiden toevoegen zonder deze eerst te
weken.
Gedroogd fruit, groenten en kruiden kunnen
gebruikt worden in verschillende manieren
tijdens het prepareren van voedsel. Voor
details kan men informatie vinden in
verschillende kookboeken.
Onderhoud en schoonmaken
Verwijder altijd de stekker uit het
23
stopcontact en laat het apparaat voldoende
afkoelen voordat men het schoonmaakt.
Om elektrische schokken te voorkomen
maak dit apparaat nooit schoon met water
en dompel het nooit onder.
Gebruik geen schuurmiddel of bijtende
schoonmaakmiddelen.
Het apparaat mag schoongeveegd
worden met een vochtige doek.
De droogrekken en de deksel mogen
schoongemaakt worden met een vochtige
doek en een zachte zeep wanneer nodig.
Afval weggooien
Instrumenten gemerkt met dit
symbool moeten apart weggegooit
worden van het huishouidelijke
afval, daar deze waardevolle
materialen bevatten welke men kan
recyclen. Juist wegdoen zal het milieu en
de menselijke gezondheid beschermen. De
plaatselijke autoriteit of handelaar kan daar
informatie over geven.
Garantieverklaring
Voor dit apparaat geldt een garantie van
twee jaar na de aankoopdatum voor
materiaal- en fabrieksfouten. Uitgesloten
van garantie is schade die ontstaan
is door het niet in acht nemen van de
gebruiksaanwijzing, normale slijtage en zeer
breekbare onderdelen als glaskannen etc.
Deze garantieverklaring heeft geen invloed
op uw wettelijke rechten, en ook niet op
uw legale rechten welke men heeft als een
consument onder de toepasselijke nationale
wetgeving welke de aankoop van goederen
beheerst. De garantie vervalt bij reparatie
door niet door ons bevoegde instellingen.
De droogtijden aangegeven in de lijst zijn geschatte tijden en zijn afhankelijk van maat,
materiaal, vastheid en hoeveelheid.
Voedseltype wat
gedroogd moet
worden.
Voorbereiding
Hoeveelheid
per rek
Droogtijd
in uren
Vastheid
wanneer
droog
Maat van
overgebleven
materiaal na
drogen
Ananas Pel, snij in 8 mm schijfjes 500 g 12-13 zeer exibel 25-30%
Appels
Stukjes van 15 mm of
snij in schijfjes van 8 mm
600 g
7
6-7
zeer exibel 10-15%
Abrikozen half, plaats gesneden kant boven 500 g 11-13 exibel 20%
Bananen Pel, half of kwart 600 g 9-13 exibel 20-25%
Basilius, Pikant,
Dill, Tarragon,
Peterselie,
Rozemarijn,
Sage, Bieslook
Droog geheel of gesneden.
Eerst wassen, plaats op een
absorberende ondergrond en laat
drogen
- 1.5-2.5 bros -
24
Peren
heel fruit, (kook tot zacht voor het
drogen).
half, plaats gesneden kant boven
snij in 8 mm schijfjes
800 g
600 g
500 g
25
16
7
exibel
exibel
exibel
20-25%
Bonen
Kook hele bonen tot zacht voor
het drogen
400 g 6-7 bros 15%
Doperwten Pellen en kort aankoken 400 g 10 hard 25%
Aardbeien Half of laat heel
250 g
500 g
10-16 exibel 20%
Komkommer Niet pellen; snij in 1 cm schijfjes 400 g 8 hard 15%
Wortels pel, snij in 8 mm schijfjes 400 g 7 Hard 15%
Kersen Laat heel 500 g 11-13 leerachtig 25-30%
Prei
Snij half in de lengte, snij in 6-8 cm
stukken, blancheren
500 g 8 bros 20%
Pepers/ paprika Snij in reepjes, 8 mm 400 g 9 exibel 20%
Champignons
Goed schoonmaken; laat kleine
champignons heel, snij grotere
in reepjes
- 3-4 rubberachtig -
Selderij
Verwijder buitenste laag, snij in
8 mm schijfjes, blancheren
400 g 7 hard 15%
Soepgroenten
Snij wortels, selderie, prei,
koolraap, kool in dunne schijfjes,
blancheren
300 g 6-7 rubberachtig 10-15%
Tomaten
half, placer gesneden kant boven,
of snij in 6 mm schijfjes
400 g
300 g
10
8-9
exibel
hard
15%
10%
Druiven half, plaats gesneden kant boven 500 g 13 zeer exibel 20%
Zucchini Niet pellen, snij in 8 mm schijfjes 400 g 8 exibel 15%
Pruimen half, plaats gesneden kant boven 500 g 11-13 exibel 20%

Documenttranscriptie

www.severin.com welcome home DE Gebrauchsanweisung Obst-Dörr-Automat 4 GB Instructions for use Fruit dryer 9 FR Mode d’emploi Dessiccateur de fruits 14 NL Gebruiksaanwijzing Fruitdroger 20 ES Instrucciones de uso Secadora de frutas 25 IT Manuale d’uso Essiccatore per frutta 31 DK Brugsanvisning Tørreapparat til frugt 37 SE Bruksanvisning Frukttork 42 FI Hyötykasvikuivuri 47 PL Instrukcja obsługi Suszarka do owoców 52 GR Oδηγίες χρήσεως Αποξηραντήρας φρούτων 58 Käyttöohje RU Руководство по эксплуатации Электросушилка для фруктов 64 NL Fruitdroger Beste klant Voordat men dit apparaat gebruikt, moet men de volgende instructies goed doorlezen en bewaar dit manuaal voor latere referentie. Dit apparaat moet alleen gebruikt worden door personen bekent met de gebruiksaanwijzing. Aansluiting Dit apparaat mag alleen worden aangesloten op een volgens de wet geïnstalleerd geaard stopcontact. Zorg ervoor dat de op het typeplaatje aangegeven spanning overeenkomt met de netspanning. Dit product komt overeen met de richtlijnen aangegeven op het CE-label. Opbouw 1. Deksel 2. Snoer met stekker 3. Huizing 4. Typeplaatje (aan onderzijde van het apparaat) 5. Aan/Uit knop 6. Droogrekken Belangrijke veiligheidsaanwijzingen ∙ Om risico te voorkomen mogen reparaties aan dit elektrische apparaat of het power snoer slechts uitgevoerd worden door onze klantenservice. Wanneer reparaties nodig zijn, stuur het dan aan de klantenservice van de fabrikant (zie aanhangsel). 20 ∙ Haal altijd de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat geheel afkoelen voordat men het schoonmaakt. ∙ Om elektrische schokken te voorkomen maak dit apparaat nooit schoon met water en dompel het nooit onder. ∙ Voor uitvoerige informatie over het schoonmaken van het apparaat, raadpleeg de sectie Onderhoud en schoonmaken. ∙ Dit apparaat is niet geschikt voor gebruik met een externe tijdklok of een apart afstandsbedienings systeem. ∙ Dit apparaat mag gebruikt worden door kinderen (tenminste 8 jaar oud) en door personen met verminderde fysische, zintuigelijke of mentale bekwaanheden, of gebrek van ervaring en kennis, wanneer deze onder begeleiding zijn of instructies ontvangen hebben over het gebruik van dit apparaat en volledig de gevaren en veiligheidsvoorschriften begrijpen. ∙ Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. ∙ Kinderen mogen in geen geval dit apparaat schoonmaken of onderhoudswerkzaamheden uitvoeren behalve wanneer onder toezicht van een volwassene en ze tenminste 8 jaar oud zijn. ∙ Kinderen jonger dan 8 jaar moeten altijd goed weggehouden worden van het apparaat en het snoer. ∙ Waarschuwing: houdt kinderen weg van inpakmateriaal, daar deze een bron van gevaar zijn b.v. door verstikking. ∙ Voordat het apparaat wordt gebruikt moet zowel de hoofdeenheid inclusief het powersnoer als gelijk welk hulpstuk, dat wordt aangebracht, eerst zorgvuldig op eventuele defecten worden gecontroleerd. Ingeval het apparaat, bijvoorbeeld, op een hard oppervlak is gevallen, of wanneer men met overdadige kracht aan het power snoer getrokken heeft, mag men het niet meer gebruiken: zelfs onzichtbare beschadiging kan ongewenste effecten hebben op de gebruiksveiligheid van het apparaat. ∙ Plaats het apparaat op een vlak, hittebestendig oppervlak. ∙ Waarschuwing: Vergeet niet dat de oppervlaktes van de huizing heet worden tijdens gebruik. ∙ Tijdens gebruik, moet het apparaat op een stabiel, vlak, hittebestendig oppervlak geplaatst worden. Plaats het apparaat niet op of bij hete oppervlaktes (b.v. kookplaten) of open vuur. ∙ Pas op: Gebruik dit apparaat niet buitenshuis. ∙ Verwijder altijd de stekker uit het stopcontact - na gebruik, - wanneer het apparaat niet werkt, - wanneer men het apparaat schoonmaakt. ∙ Trek de stekker niet aan het snoer uit het stopcontact, trek aan de stekker zelf. ∙ Dit apparaat mag alleen gebruikt worden met de door de fabrikant bijgeleverde hulpstukken. ∙ Wordt dit apparaat op een verkeerde manier gebruikt of worden de veiligheidsregels niet gevolgd, dan kan de fabrikant niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schades. ∙ Dit apparaat is bestemd voor huishoudelijk of gelijkwaardig gebruik, zoals - in winkels, kantoren of andere bedrijfsruimtes, - in agrarische instellingen, - door klanten in hotels, motels enz. en gelijkwaardige etablissementen, - in bed-and breakfast gasthuizen. Opstarten Wanneer het apparaat voor de eerste keer aangezet wordt zal het een geur afgeven. Dit is normaal en zal maar voor een zeer korte tijd aanwezig zijn. Het zal zeer helpzaam zijn om het apparaat leeg op te warmen voor ongeveer 30 minuten. Zorg voor voldoende ventilatie. Maak het apparaat hierna goed schoon (zie Onderhoud en schoonmaken). Droogrekken Afhangend van de hoeveelheid te drogen voedsel kan men een maximum van vijf rekken tegelijk gebruiken. De afstand tussen de droogrekken kan op 21 twee manieren versteld worden. Door middel van de ingekerfde ruimtes in de buitenste ring: voor een grotere ruimte tussen de rekken moet men de tabs verticaal gelijk zetten, wanneer de tabs horizontaal gelijk staan wordt de afstand tussen de rekken kleiner. Algemene informatie Het te drogen voedsel moet rijp, vers, gezond en schoon zijn. Gedroogd voedsel behoudt zijn smaak en voedingswaarde en verliest ook niet zijn mineraalinhoud. Wanneer gedroogd, kan men het voedsel gemakkelijk voor vele jaren opbergen. Wanneer men fruit droogt moet men altijd het gehele midden, steeltjes en zaadjes (met uitzondering bij kersen) verwijderen. Het gebruik van citroensap voor het drogen voorkomt dat het fruit verkleurt (bruin wordt). Gebruik ∙ Het fruit of de groenten wat gedroogd moet worden moet men in dunne stukje van gewone maat en dikte snijden. ∙ Spreid de te drogen items gelijkmatig over ieder droogrek. Voor een goede luchtstroom zorg dat de items elkaar niet raken. ∙ Wanneer men meerdere droogrekken gebruikt zal de temperatuur lager worden van de bodem naar de top van het apparaat wat betekent dat de droogtijd van de bovenste rekken langer zal worden. ∙ Plaats de deksel op het apparaat, stop de stekker in het stopcontact en zet het apparaat aan (let op de tijd wanneer men de unit aanzet). ∙ Wanneer de items op de lagere rekken voldoende gedroogd zijn moet men 22 deze verwijderen. Wanneer men deze opnieuw wil vullen met verse goederen moet men deze rekken in de bovenste positie plaatsen. De positie van de droogrekken mag altijd verandert worden. Waarschuwing: De rekken en oppervlakken van de huizing worden heet tijdens gebruik. Opbergen van gedroogd voedsel Voordat het gedroogde voedsel opgeborgen mag worden moet men zorgen dat deze geheel droog zijn en dat deze compleet afgekoeld zijn na het droogproces. Dit is zeer belangrijk voor het opbergen. Het is ook zeer belangrijk dat de gedroogde goederen beschermt worden tegen vochtigheid tijdens het opbergen. Opbergcontainers, glazen of plastic zakken moeten luchtdicht afgesloten worden. De aanbevolen methode is het gebruik van een elektrische zaksluiter om de zakken met gedroogd voedsel luchtdicht te sluiten. Plaats het gedroogde voedsel niet in het licht maar houdt deze in een donkere locatie. Wanneer men de gedroogde voedselitems wil gebruiken Gedroogd fruit en groenten moeten in lauw water geplaatst (geheel onder water) en de hele nacht geweekt worden. Aan soepen en sauzen mag men gedroogde groenten en kruiden toevoegen zonder deze eerst te weken. Gedroogd fruit, groenten en kruiden kunnen gebruikt worden in verschillende manieren tijdens het prepareren van voedsel. Voor details kan men informatie vinden in verschillende kookboeken. Onderhoud en schoonmaken ∙ Verwijder altijd de stekker uit het ∙ ∙ ∙ ∙ stopcontact en laat het apparaat voldoende afkoelen voordat men het schoonmaakt. Om elektrische schokken te voorkomen maak dit apparaat nooit schoon met water en dompel het nooit onder. Gebruik geen schuurmiddel of bijtende schoonmaakmiddelen. Het apparaat mag schoongeveegd worden met een vochtige doek. De droogrekken en de deksel mogen schoongemaakt worden met een vochtige doek en een zachte zeep wanneer nodig. Afval weggooien Instrumenten gemerkt met dit symbool moeten apart weggegooit worden van het huishouidelijke afval, daar deze waardevolle materialen bevatten welke men kan recyclen. Juist wegdoen zal het milieu en de menselijke gezondheid beschermen. De plaatselijke autoriteit of handelaar kan daar informatie over geven. Garantieverklaring Voor dit apparaat geldt een garantie van twee jaar na de aankoopdatum voor materiaal- en fabrieksfouten. Uitgesloten van garantie is schade die ontstaan is door het niet in acht nemen van de gebruiksaanwijzing, normale slijtage en zeer breekbare onderdelen als glaskannen etc. Deze garantieverklaring heeft geen invloed op uw wettelijke rechten, en ook niet op uw legale rechten welke men heeft als een consument onder de toepasselijke nationale wetgeving welke de aankoop van goederen beheerst. De garantie vervalt bij reparatie door niet door ons bevoegde instellingen. De droogtijden aangegeven in de lijst zijn geschatte tijden en zijn afhankelijk van maat, materiaal, vastheid en hoeveelheid. Voedseltype wat gedroogd moet worden. Voorbereiding Hoeveelheid Droogtijd per rek in uren Vastheid wanneer droog Maat van overgebleven materiaal na drogen Ananas Pel, snij in 8 mm schijfjes 500 g 12-13 zeer flexibel 25-30% Appels Stukjes van 15 mm of snij in schijfjes van 8 mm 600 g 7 6-7 zeer flexibel 10-15% Abrikozen half, plaats gesneden kant boven 500 g 11-13 flexibel 20% Bananen Pel, half of kwart 600 g 9-13 flexibel 20-25% Basilius, Pikant, Dill, Tarragon, Peterselie, Rozemarijn, Sage, Bieslook Droog geheel of gesneden. Eerst wassen, plaats op een absorberende ondergrond en laat drogen - 1.5-2.5 bros - 23 Peren heel fruit, (kook tot zacht voor het drogen). half, plaats gesneden kant boven snij in 8 mm schijfjes 800 g 600 g 500 g 25 16 7 flexibel flexibel flexibel 20-25% Bonen Kook hele bonen tot zacht voor het drogen 400 g 6-7 bros 15% Doperwten Pellen en kort aankoken 400 g 10 hard 25% Aardbeien Half of laat heel 250 g 500 g 10-16 flexibel 20% Komkommer Niet pellen; snij in 1 cm schijfjes 400 g 8 hard 15% Wortels pel, snij in 8 mm schijfjes 400 g 7 Hard 15% Kersen Laat heel 500 g 11-13 leerachtig 25-30% Prei Snij half in de lengte, snij in 6-8 cm stukken, blancheren 500 g 8 bros 20% Pepers/ paprika Snij in reepjes, 8 mm 400 g 9 flexibel 20% Champignons Goed schoonmaken; laat kleine champignons heel, snij grotere in reepjes - 3-4 rubberachtig - Selderij Verwijder buitenste laag, snij in 8 mm schijfjes, blancheren 400 g 7 hard 15% Soepgroenten Snij wortels, selderie, prei, koolraap, kool in dunne schijfjes, blancheren 300 g 6-7 rubberachtig 10-15% Tomaten half, placer gesneden kant boven, of snij in 6 mm schijfjes 400 g 300 g 10 8-9 flexibel hard Druiven half, plaats gesneden kant boven 500 g 13 zeer flexibel 10% 20% Zucchini Niet pellen, snij in 8 mm schijfjes 400 g 8 flexibel 15% Pruimen half, plaats gesneden kant boven 500 g 11-13 flexibel 20% 24 15%
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

SEVERIN OD 2940 Handleiding

Type
Handleiding

Gerelateerde papieren