Whirlpool AKZ 389 IX de handleiding

Type
de handleiding
AKZ 389 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 66023
OVEN
Eerste......Laatste
: steunhoogten
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
*
3.
Verwarmingselementen bovenwarmte
4.
Katalysator
5.
Ovenverlichting
6.
Uitsparing voor draaispit
7.
Ventilator
8.
Circulair verwarmingselement
9.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
10.
Deurscharnieren
11.
Koele ovendeur
ACCESSOIRES
Rooster
Multifunctionele opvangbak
Draaispit
*N.B.:
Nadat de oven is uitgezet, kan de
ventilator echter nog een bepaalde tijd blijven
draaien, om voor goede koeling te zorgen.
Eerste
Laatste
OVENFUNCTIETABEL
Functie-
symbool
Functie
Afgesteld
temperatuurniveau
Beschrijving van de functie
(zie de details in de
gebruikshandleiding)
OVEN UIT
--
OVENVERLICHTING
- Voor het inschakelen van het ovenlampje.
MLTF
(Warmhouden)
35 °C
Voor het rijzen van deeg en voor
ontdooien.
VENTILATOR
200 °C
Om voedsel op twee of drie hoogtes te
bereiden, op dezelfde temperatuur.
STATISCH
225 °C
Om voedsel op één hoogte te bereiden.
Voorverwarming.
TURBOGRILL
(Grill + Ventilator)
3 Voor het grillen van grote stukken vlees.
GRILL
3
Voor het grillen van kleine stukjes vlees,
toast, enz.
GRILL + DRAAISPIT
3
Voor het grillen van braadstukken,
gevogelte
BOOSTER
225 °C Voor snel voorverwarmen van de oven.
GEBAK
200 °C Voor bereiding van cake en gebak
ZELFREINIGING
-
Voor reiniging. De tijd wordt automatisch
ingesteld (6th Sense).
3nl66023.fm5 Page 1 Wednesday, April 24, 2002 6:48 PM
Push-pushknoppen
Druk in het midden om de knop te deblokkeren.
Draai de knop op de gewenste stand.
Draai de knop na de bereiding terug op de stand 0 en druk hem opnieuw in om hem te
blokkeren.
ZIE VOOR HET GEBRUIK VAN DE OVEN HET INFORMATIEBLAD VOOR DE PROGRAMMERING
BELANGRIJK - LET OP
Dit model is uitgerust met een koel-blijvende deur. Niettemin kunnen tijdens de werking van de
zelfreinigingsfunctie enkele delen van het apparaat zeer heet worden: houd kinderen uit de
buurt.
Bedek de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie: dit veroorzaakt extra warmteontwikkeling
hetgeen het functioneren van de oven nadelig kan beïnvloeden. Wanneer de zelfreinigingsfunctie in
werking is, dienen alle niet-geëmailleerde accessoires uit de oven verwijderd te worden. Dit
ovenmodel is voorzien van een weerstand die automatisch de zelfreinigingstijd aanpast. Voor een
correcte werking wordt aanbevolen de zelfreinigingsfunctie alleen te starten bij een koude oven. Een
koel-blijvende deur betekent dat de temperatuur aan de buitenzijde van het glazen deurpaneel
ongeveer 40 °C is, terwijl de temperatuur in de oven 200 °C bedraagt. Aangezien de temperatuur aan
de voorzijde van het apparaat slechts een klein beetje hoger ligt dan de temperatuur van het
menselijk lichaam, verzekert dit volledige veiligheid voor de gebruiker. Dit type deur vermindert ook
aanzienlijk de temperatuur aan de voorzijde van het apparaat tijdens de werking van de
zelfreinigingsfunctie (een reductie van ongeveer 40% vergeleken met een traditionele deur).
Niettemin wordt tijdens de werking van deze functie een dusdanige oventemperatuur bereikt dat het
noodzakelijk is dat er met bijzondere aandacht op kinderen gelet wordt.
DE OVEN INSCHAKELEN
Wanneer de oven voor het eerst op het elektriciteitsnet wordt aangesloten, of na een
stroomuitval, verschijnt op het display  .
Om de oven in te schakelen:
Draai knop 1 op 0.
Druk op toets 2.
Let op: wanneer de oventemperatuur boven de 320 °C komt, wordt zowel tijdens pyrolyse als
tijdens de bereiding om veiligheidsredenen de deur geblokkeerd. De deur is tevens geblokkeerd als
de oven voor de eerste keer wordt ingeschakeld, dit om het mechanisme correct in te stellen.
1. Keuzeknop ovenfuncties
2. Knop voor keuze en bevestiging van de verschillende handelingen
(steeds opnieuw indrukken).
3. Knop voor het aanpassen van de tijd, bereidingstijd, einde bereidingstijd,
temperatuur, temperatuurniveaus, starttijd zelfreiniging.
3nl66023.fm5 Page 2 Wednesday, April 24, 2002 6:48 PM
5019 310 66023
BEREIDINGSFUNCTIES VAN DE OVEN
MLTF (Warmhouden)
Deze functie houdt de oven constant op één van de twee temperatuurniveaus (35 °C of 60 °C).
- Een temperatuurinstelling van
35 °C
is bijzonder geschikt voor het rijzen van brood- of pizzadeeg.
- De standaardinstelling is
35 °C
. Bij deze functie wordt geadviseerd de eerste steunhoogte te gebruiken.
Gebruik een temperatuurinstelling van
60 °C
om voedsel na zijn bereiding warm te houden.
VENTILATORFUNCTIE
Gevogelte, taarten
Deze functie kan gebruikt worden om tegelijkertijd op twee of drie steunhoogten verschillende gerechten
te bereiden, zonder dat geuren of smaken "overlopen". De gerechten worden gelijkmatig bruin en zijn zacht
en sappig. Deze functie kan ook gebruikt worden om snel op 50 °C te ontdooien.
STATISCHE FUNCTIE
Gebak en pasteien, quiches, braadstukken, gevogelte
Verwarm de oven voor tot de juiste bereidingstemperatuur zodat het voedsel zodra het in de oven wordt
geplaatst dichtschroeit en sappig blijft.
- Plaats het gerecht in oven zodra het thermostaatlampje is uitgegaan.
- De schalen met de te bereiden gerechten moeten diep genoeg zijn en op het rooster in het midden van de
oven geplaatst worden.
Gebruik voor cake en gebak:
- ofwel de multifunctionele opvangbak (zandkoek en (bladerdeeg) gebakjes, schuimgebak, Zwitserse rollen
met jam).
- of taart- of cakevormen, op een rooster geplaatst.
Aanbevolen wordt de twee laagste steunhoogten te gebruiken.
TURBOGRILL-FUNCTIE (Grill+Ventilator)
Braadstuk, vlees met bot, vis
Bij deze bereidingsmethode moet de ovendeur dicht blijven. Deze methode is zeer geschikt voor het koken
van elk type vlees omdat het sappig blijft. Ook geschikt als de vis zacht en sappig moet blijven: draai het
voedsel halverwege de bereidingstijd om.
Tijdens het grillen kunnen enkele delen van het apparaat heet worden: houd kinderen uit de buurt.
GRILLFUNCTIE
Gegratineerd en geroosterd voedsel
Plaats, als het voedsel direct op het rooster wordt geplaatst, de opvangbak eronder om het druipvocht op
te vangen. Bij deze bereidingsmethode mag de deur zowel dicht of helemaal open zijn. Tijdens het grillen
kunnen enkele delen van het apparaat heet worden: houd kinderen uit de buurt.
GRILL + DRAAISPITFUNCTIE
Braadstuk, gevogelte
Bij deze bereidingsmethode moet de ovendeur dicht blijven. Bereiding met behulp van het draaispit is zeer
praktisch en geeft gelijkmatig doorbakken vlees en gevogelte, met meer smaak. Tijdens het grillen kunnen
enkele delen van het apparaat heet worden: houd kinderen uit de buurt.
BOOSTERFUNCTIE
Met deze functie neemt de oventemperatuur sneller toe. Wanneer de gekozen temperatuur is bereikt,
schakelt de oven automatisch op de standaardfunctie over .
GEBAKFUNCTIE
Cake en gebak, quiches, vruchtentaart
Deze functie is zeer geschikt voor:
- Bereiding van fijn gebak, om uitdrogen te voorkomen.
- Vruchtentaarten en quiches die aan de boven- en onderkant bruin moeten worden.
Deze functie kan gebruikt worden om tegelijkertijd, op verschillende steunhoogten meerdere gerechten te
bereiden: draai het voedsel halverwege de bereidingstijd om.
PYROLYSE
Zie de paragraaf over Reiniging met pyrolyse in de aparte aanwijzingen voor het gebruik.
3nl66023.fm5 Page 3 Wednesday, April 24, 2002 6:48 PM
BEREIDINGSTABELLEN
VOEDSEL Functie
Voorver-
warming
(10 min.)
Hoogte
(vanaf de
bodem)
Tempe-
ratuur
(°C)
Bereidings-
tijd
(minuten)
VLEES
Lamsvlees,
geitenvlees,
schapenvlees
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
Braadstuk
(kalfsvlees,
varkensvlees,
rundvlees)
(1 kg)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
Kalkoen
(6 kg) +
hoogte 3
bruinen
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
Gans (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 110 - 120
VIS (HELE)
(1-2 kg)
Zeebrasem,
zeebaars,
tonijn,
zalm,
forel
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 60 - 70
VIS (MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis,
tonijn,
zalm,
kabeljauw
X 2 200 45 - 55
X 2 190 45 - 55
VOEDSEL Functie
Voorver-
warming
(10 min.)
Hoogte
(vanaf de
bodem)
Tempe-
ratuur
(°C)
Bereidings-
tijd
(minuten)
GROENTEN
Gevulde
paprika's
X 2 190 35 - 45
- 2 190 50 - 60
Gevulde
tomaten
X 2 200 50 - 55
- 2 190 35 - 45
Gebakken
aardappelen
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
Gegratineer-
de groenten
(bv. venkel,
kool,
asperges,
selderij)
X 2 200 35 - 45
- 2 190 40 - 50
VOEDSEL Functie
Voorver-
warming
(10 min.)
Hoogte
(vanaf de
bodem)
Tempe-
ratuur
(°C)
Bereidings-
tijd
(minuten)
WENERTJES,
GEBAK EN
PASTEIEN, ETC.
Gerezen gebak
(biscuitgebak)
X 2 160 30 - 40
- 3 160 30 - 40
Gevulde
pasteien
(met kaas)
- 2 180 90 - 95
- 2 170 90 - 95
Taarten
X 2 180 25 - 35
- 2 180 30 - 40
Appelstrudel
X 2 200 40 - 45
- 2 180 45 - 50
Koekjes
X 2 180 20 - 30
- 2 - 4 180 25 - 35
Roomsoesjes
X 2 - 4 190 25 - 35
X 2 - 4 190 30 - 40
Pastei
X 2 200 50 - 55
X 2 200 40 - 50
Lasagne X 2 200 45 - 55
Gevulde
vruchtentaarten
bv. Ananas,
perzik
X 2 200 35 - 45
- 2 180 40 - 50
Schuimgebak
X 2 90 120 - 150
- 2 - 4 100 120 - 150
Pasteitjes
X 2 200 15 - 25
X 2 - 4 200 20 - 30
Soufflé
X 2 190 30 - 40
X 2 190 40 - 50
3nl66023.fm5 Page 4 Wednesday, April 24, 2002 6:48 PM
5019 310 66023
KOOKTABEL VOOR DE GRILL-FUNCTIE
VOEDSEL Functie
Voorver-
warming
(5
minuten)
Hoogte
(vanaf
de
bodem)
Niveau
voor
bruinen
Bereidings-
tijd
(minuten)
Lendestuk
X 4 5 35 - 45
Koteletten
X 4 5 30 - 40
Worstjes
X 4 5 30 - 40
Varkens
karbonade
X 4 5 25 - 35
Vis X 4 5 30 - 40
Kippenpoten X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Varkensrug X 4 5 20 - 35
Halve kippen X 3 5 45 - 50
Halve kippen - 3 5 45 - 55
Hele kip - 3 5 60 - 70
Braadstuk
(varkensvlees,
rundvlees)
- 3 5 75 - 90
Eend - 2 5 80 - 90
Lamspoot - 3 5 90 - 120
Rosbief - 3 5 90 - 120
Gebakken
aardappelen
- 3 5 40 - 50
Zwaardvisfilet - 3 5 35 - 45
3nl66023.fm5 Page 5 Wednesday, April 24, 2002 6:48 PM
3nl66023.fm5 Page 6 Wednesday, April 24, 2002 6:48 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6

Whirlpool AKZ 389 IX de handleiding

Type
de handleiding