Bauknecht BSZ 5800 SW Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

BSZ 5800
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56008
1.
Het bedieningspaneel
2.
Ventilator (niet zichtbaar)
3.
Grill verwarmingselement
4.
Verwarmingselement bovenwarmte
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8.
Ovenkoeldeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Keuzeknop
2. Thermostaatknop oven
3. Rood lampje oventemperatuur
Eerste
Hoogste
niveau
niveau
Aluminium bakplaat:
Draadschap:
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de keuzeknop van de oven op de gewenste bereidingsfunctie.
De ovenlamp gaat aan.
Draai de thermostaatknop met de klok mee op de gewenste temperatuur. Het rode indicatielampje van de
thermostaat gaat branden. Als de gewenste temperatuur is bereikt, gaat het rode indicatielampje van de
thermostaat uit.
Aan het einde van de bereidingstijd:
Draai de knoppen terug op 0.
Ovenfunctietabel
Functie Beschrijving van de functie
0 OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
De ovenlamp inschakelen.
STATISCH
Voor bereiding van voedsel
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode indicatielampje van de thermostaat is
uitgegaan.
Het is raadzaam het tweede niveau te gebruiken.
STATISCHE FUNCTIE +
VENTILATOR
Voor bereiding op 2 niveaus.
Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen (behalve voor
pizza's en focaccia).
Wijzig de plaats van de gerechten in de oven gedurende de bereidingstijd.
GRILL
Gebruik de grill-functie voor het bereiden van kleine stukjes vlees (steaks,
worstjes) en voor het maken van toast.
Laat de oven 3-5 minuten voorverwarmen.
Bij het bereiden van vlees kunt u vetspatten en rook voorkomen door wat
water in de opvangbak te gieten.
Draai het vlees tijdens het grillen om.
TURBOGRILL
Deze functie is zeer geschikt voor het bereiden van grote stukken vlees
(roast beef, braadstukken).
Laat de oven 3-5 minuten voorverwarmen.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur gesloten blijven.
Bij het bereiden van vlees kunt u vetspatten en rook voorkomen door wat
water in de opvangbak te gieten.
Draai het vlees tijdens het grillen om.
ONTDOOIEN
Ideaal om bevroren gerechten op kamertemperatuur te ontdooien.
Laat het voedsel in de verpakking, om te voorkomen dat het uitdroogt.
KOOKTABEL
STATISCH
STATISCH + VENTILATOR
N.B.:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts bedoeld bij benadering.
Voedsel
Hoogte
(vanaf de
bodem)
Tempera-
tuur
(°C)
Bereidings-
tijd
(minuten)
Tempera-
tuur
°C
Hoogte
(vanaf de
bodem)
Bereidings-
tijd
(minuten)
Vlees
Lamsvlees (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Jong geitenvlees (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Schapenvlees (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Kalfsvlees (1,5 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Rundvlees(1kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Varkensvlees (1 kg) 2 180 100-130 170 2 90-120
Konijn (1,5 kg) 2 180 100-110 170 2 90-120
Kip (1 kg) 2 200 65-75 200 2 65-75
Kalkoen (3 kg) 2 180 180-200 180 2 180-200
Gans (2 kg) 2 180 140-160 180 2 140-160
Eend (1,5 kg) 2 180 90-120 180 2 90-110
Vis (~ 1 kg)
Dorade 2 180 45-55 170 2 45-55
Baars 2 180 60-80 170 2 60-80
Zalm 2 180 60-80 170 2 60-80
Tonijn 2 180 60-80 170 2 60-80
Forel 2 180 45-55 170 2 45-55
Vismoten (kg. 1)
Zwaardvis 2 170 35-45 170 2 35-45
Tonijn 2 170 35-45 170 2 35-45
Zalm 2 170 35-45 170 2 35-45
Kabeljauw 2 170 35-45 170 2 35-45
Groenten
Gevulde paprika's 2 180 50-70 170 2 50-70
Gevulde tomaten 2 180 50-70 170 2 50-70
Gebakken aardappelen 2 180 40-50 180 2 40-50
Rauwe gegratineerde
groenten
2 180 40-50 180 2 40-50
Gebak etc.
Rijzende cakes 2 150 35-45 150 2 35-45
Cake met vulling
(fruit - kaas)
2 160 60-80 160 2 60-80
Taarten 2 170 30-40 170 2 30-40
Appelstrudel 2 180 40-50 180 2 40-50
Koekjes 2 140 20-35 140 2-4 20-35
Slagroomsoesjes 2 150 30-40 150 2-4 30-40
Pastei 2 160 50-60 160 2 50-60
Brood 2 180 30-40 180 2 30-40
pizza 2 225 10-15 225 2 10-15
Lasagna 2 180 35-45 180 2 35-45
Pasteitjes 2 180 15-25 180 2-4 15-25
Soufflé 2 160 40-50 160 2 40-50
GRILL
TURBOGRILL
Voedsel
Temperatuur
(°C)
Hoogte
(vanaf de
bodem)
Bereiding-
stijd
(Min.)
Temperatuur
(°C)
Hoogte
(vanaf de
bodem)
Bereiding-
stijd
(Min.)
Lendestuk 200 4 25-35 225 3 20-30
Koteletten 200 4 20-30 225 3 15-25
Worstjes 200 4 25-35 225 3 20-30
Varkenskarbonade 200 4 20-30 225 3 15-25
Vis 200 4 20-30 220 3 15-25
Kippenbouten 200 4 30-40 200 3 30-40
Kebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Magere varkensribbetjes 200 4 35-45 200 3 35-45
Halve kip 200 3 45-55 200 3 45-55
Hele kip - - - 200 3 60-70
Braadstuk (varkensvlees, rundvlees,
kalfsvlees) (~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Eend - - - 180 2 90-120
Lamspoot - - - 200 2 80-100
Rosbief - - - 200 2 40-60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BSZ 5800 SW Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor