5019 310 66023
BEREIDINGSFUNCTIES VAN DE OVEN
MLTF (Warmhouden)
Deze functie houdt de oven constant op één van de twee temperatuurniveaus (35 °C of 60 °C).
- Een temperatuurinstelling van
35 °C
is bijzonder geschikt voor het rijzen van brood- of pizzadeeg.
- De standaardinstelling is
35 °C
. Bij deze functie wordt geadviseerd de eerste steunhoogte te gebruiken.
Gebruik een temperatuurinstelling van
60 °C
om voedsel na zijn bereiding warm te houden.
VENTILATORFUNCTIE
Gevogelte, taarten
Deze functie kan gebruikt worden om tegelijkertijd op twee of drie steunhoogten verschillende gerechten
te bereiden, zonder dat geuren of smaken "overlopen". De gerechten worden gelijkmatig bruin en zijn zacht
en sappig. Deze functie kan ook gebruikt worden om snel op 50 °C te ontdooien.
STATISCHE FUNCTIE
Gebak en pasteien, quiches, braadstukken, gevogelte
Verwarm de oven voor tot de juiste bereidingstemperatuur zodat het voedsel zodra het in de oven wordt
geplaatst dichtschroeit en sappig blijft.
- Plaats het gerecht in oven zodra het thermostaatlampje is uitgegaan.
- De schalen met de te bereiden gerechten moeten diep genoeg zijn en op het rooster in het midden van de
oven geplaatst worden.
Gebruik voor cake en gebak:
- ofwel de multifunctionele opvangbak (zandkoek en (bladerdeeg) gebakjes, schuimgebak, Zwitserse rollen
met jam).
- of taart- of cakevormen, op een rooster geplaatst.
Aanbevolen wordt de twee laagste steunhoogten te gebruiken.
TURBOGRILL-FUNCTIE (Grill+Ventilator)
Braadstuk, vlees met bot, vis
Bij deze bereidingsmethode moet de ovendeur dicht blijven. Deze methode is zeer geschikt voor het koken
van elk type vlees omdat het sappig blijft. Ook geschikt als de vis zacht en sappig moet blijven: draai het
voedsel halverwege de bereidingstijd om.
Tijdens het grillen kunnen enkele delen van het apparaat heet worden: houd kinderen uit de buurt.
GRILLFUNCTIE
Gegratineerd en geroosterd voedsel
Plaats, als het voedsel direct op het rooster wordt geplaatst, de opvangbak eronder om het druipvocht op
te vangen. Bij deze bereidingsmethode mag de deur zowel dicht of helemaal open zijn. Tijdens het grillen
kunnen enkele delen van het apparaat heet worden: houd kinderen uit de buurt.
GRILL + DRAAISPITFUNCTIE
Braadstuk, gevogelte
Bij deze bereidingsmethode moet de ovendeur dicht blijven. Bereiding met behulp van het draaispit is zeer
praktisch en geeft gelijkmatig doorbakken vlees en gevogelte, met meer smaak. Tijdens het grillen kunnen
enkele delen van het apparaat heet worden: houd kinderen uit de buurt.
BOOSTERFUNCTIE
Met deze functie neemt de oventemperatuur sneller toe. Wanneer de gekozen temperatuur is bereikt,
schakelt de oven automatisch op de standaardfunctie over .
GEBAKFUNCTIE
Cake en gebak, quiches, vruchtentaart
Deze functie is zeer geschikt voor:
- Bereiding van fijn gebak, om uitdrogen te voorkomen.
- Vruchtentaarten en quiches die aan de boven- en onderkant bruin moeten worden.
Deze functie kan gebruikt worden om tegelijkertijd, op verschillende steunhoogten meerdere gerechten te
bereiden: draai het voedsel halverwege de bereidingstijd om.
PYROLYSE
Zie de paragraaf over Reiniging met pyrolyse in de aparte aanwijzingen voor het gebruik.
3nl66023.fm5 Page 3 Wednesday, April 24, 2002 6:48 PM