NL24 NL25
Methode
1. Snijd een ui in 4 ~ 6 gelijke schijfjes en kook
deze in een soepbouillon gedurende 10 ~ 15
minuten.
2. Koel het kooksel af tot een temperatuur lager
dan 40 °C, pers het in de smoothie zeef en
meng met ‘a’.
Methode
1. Pers een kiwi in de smoothie zeef en meng met
‘a’.
*1 Voeg deze hieraan toe naargelang de zuurheid
van de kiwi.
Methode
1. Snij de courgette in stukken van 2 cm en kook
deze in de soepbouillon.
2.
Koel deze af tot een temperatuur lager dan 40 °C en
pers in de smoothie zeef waarbij u 200 ml. kokend
water toevoegt.
3. Voeg ‘a’ toe en af laten koelen in de ijskast.
Schep de soep op in twee kommen, doe wat
verse room bij en strooi de peterselie hierover
als versiering.
* U kunt deze opwarmen voor een heerlijke
warme soep.
Methode
1. Pers ingrediënt ‘a’ voor een smoothie of
gebruik een smoothie zeef.
2. Voeg ‘b’ toe en roer.
3. Schep de soep op in twee kommen en strooi
de komkommer hierover.
• Kiwi-vrucht
......................
3 (300
g
)
Zout
.....................
1 ½ theelepels
Extra virgin olijfolie
.............
2 eetlepels
Azijn*
1
........................
1 eetlepel
•
Soepbouillon
. . . . . . .
Hoeveelheden ingrediënten
• Courgette
.........................
800
g
• Verse room
..............
kleine hoeveelheid
• Peterselie
........
een geschikte hoeveelheid
Zout
.......................
½ theelepel
Verse room
...................
2 eetlepels
Tomaat
..........................
450
g
Knoflook
...........................
5
g
Rode paprika
.....................
150
g
Selderij
...........................
80
g
Ui
...............................
30
g
Peterselie
.........................
10
g
Citroen
...........................
20
g
• Komkommer
........................
40
g
(Schil en snij in blokjes van 4 mm)
Azijn
.......................
½ theelepel
Extra virgin olijfolie
..............
1 eetlepel
Zout
.......................
½ theelepel
(Ongeveer 230
g
)
(Ongeveer 250
g
)
(Voor 2~3 personen (ongeveer 600
g
))
(Voor 2~3 personen (Ongeveer 600
g
))
a
a
a
a
b
•
Soepbouillon
. . . . . . .
Hoeveelheden ingrediënten
• Ui
...............................
350
g
Balsamicoazijn
..............
1 ½ eetlepels
Zout
.....................
1 ½ theelepels
Azijn
........................
1 theelepel
Honing
.......................
1 eetlepel
Zwarte peper
....
een geschikte hoeveelheid
7. Sladressing (gekookte ui)
8. Sladressing (Kiwi)
10. Koude soep (Courgette)
9. Gazpacho
Methode
1. Snij de bloemkool (broccoli) in kleine porties en
snij de stengel dwars in smalle reepjes.
2. Kook “1.” met de soepbouillon totdat deze
gaar en zacht is.
3. Laat “2.” afkoelen tot 40 °C of lager en persen
met een smoothie zeef.
*
Voeg tot slot 30 ml. kookwater toe aan de voedsel
toevoerbuis om verstoppingen door te spoelen.
4. Warm de knoook (jngemaakt met een mes)
voorzichtig op met olijfolie en spek of ham bij
een lage temperatuur.
5. Voeg witte wijn bij, kook tot er de helft van over
is, en voeg “3.” toe. Laat het opkoken en voeg
zout en peper bij naar smaak.
6. Doe de gekookte spaghetti bij de saus en ge-
mengd warm maken.
7. Doe de spaghetti op een bord en strooi er
peterselie over heen.
•
Soepbouillon
. . . . . . .
Hoeveelheden ingrediënten
• Bloemkool of broccoli
................
800
g
• Spek of ham
........................
60
g
• Spaghetti
.........................
320
g
• Olijfolie
.......................
2 eetlepels
• Knoflook
..........................
1 deel
• Witte wijn
.........................
60 mL
• Zout · Peper
......
een geschikte hoeveelheid
•
Italiaanse peterselie
..
een geschikte hoeveelheid
(Voor 4 personen)
11. Pastasaus (Broccoli / Bloemkool)
Methode
1. Snij de tomaat in schijfjes, breek het brood in
kleine stukken en snij de knoflook.
2. Marineer tomaat, knoflook en brood met
rodewijnazijn en zout gedurende 30 minuten.
3. Pers de gemarineerde ingedriënten met de
smoothiezeef.
4. Doe wat extra virgin olijfolie bij en af laten
koelen in de ijskast.
5. Kook de Capellini iets langer en koel deze af
met wat koud water, en goed laten uitdruipen.
6. Plaats de Capellini in het midden van het bord
en giet er de tomatensaus over heen.
7. Voeg de juiste hoeveelheid extra virgin olijfolie
toe en strooi de kleine garnalen erover heen.
• Capellini
..........................
160
g
• Tomaat
...........................
300
g
• Knoflook
............................
5
g
• Hard brood
.........................
15
g
• Rode wijnazijn
......................
30 mL
• Zout
.........................
1 theelepel
• Extra virgin olijfolie
...............
1 eetlepel
(Garnering)
• Kleine garnalen
.....
een geschikte hoeveelheid
(Koken met zout, marineren met olijfolie)
• Extra virgin olijfolie
..
een geschikte hoeveelheid
(Voor 4 personen)
12. Capellini met Tomaten
Methode
1. Verwijder de zaadjes uit de witte perzik en snij
deze in stukken met de schil.
2. Pers de perzik met de smoothie zeef.
3. Meng met limonadesiroop, voeg suiker en
kleurstof toe, laat afkoelen.
4. Giet de koude mousserende wijn in glazen,
voeg “3.” toe en goed roeren met een stamper.
• Witte perzik
........................
300
g
•
Witte mousserende wijn (Droog)
.......
360 mL
• Limonadesiroop
................
20 ~ 25 mL
(Voor 4 personen)
13. Bellini
Methode
1. Pers de kiwi en witte druiven met de smoothie
zeef.
• Kiwi
..............................
300
g
•
Witte druiven
.......................
200
g
(Ongeveer 400
g
)
14. Smoothie (Druiven & Kiwi)
Recepten
(Vervolg)