MAX94

Kenwood MAX94, KAX93, KAX93.A0ME de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Kenwood MAX94 de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
7
Veiligheid
O
Lees deze instructies zorgvuldig
door en bewaar ze voor toekomstig
gebruik.
O
Verwijder alle verpakking en labels.
O
Zet de machine altijd uit en haal de
stekker uit het stopcontact voordat
u hulpstukken bevestigt of loshaalt,
indien niet in gebruik en voordat u de
machine schoonmaakt.
O
Laat het apparaat nooit onbeheerd
terwijl het aan staat.
O
Houd uw vingers uit de buurt van
bewegende delen en de openingen in
het hulpstuk.
O
Steek nooit metalen of scherpe
voorwerpen tussen de rollen.
O
Gebruik nooit een beschadigd
hulpstuk en/of apparaat.
O
Maak losse artikelen en kleding altijd
vast, voordat u dit hulpstuk gebruikt.
O
Als u het hulpstuk verkeerd gebruikt,
kan dit lichamelijk letsel veroorzaken.
O
Gebruik de machine niet aan of over
de rand van het werkoppervlak
en
zet niet te veel druk op het hulpstuk
als het bevestigd is, aangezien het
apparaat dan onstabiel kan worden
en kan omvallen, wat letsel kan
veroorzaken.
Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze
manier zijn de afbeeldingen zichtbaar
Nederlands
8
Dit hulpstuk heeft een
draaiverbindingselement
en
past op de nieuwste generatie
Kenwood Chef-modellen (TYPE
KVC, KVL en KCC).
Dit hulpstuk is ook geschikt voor
de KMix-keukenmachines met
een hulpstukcontact op lage
snelheid (TYPE KMX-modellen).
Als u wilt verzekeren dat dit
hulpstuk compatibel is met uw
keukenmachine, moeten beide
onderdelen gebruik maken van
het draaiverbindingssysteem
.
Als uw keukenmachine
gebruik maakt van het
stangverbindingssysteem
hebt u een adapter nodig om het
hulpstuk voor de draaiverbinding
te kunnen gebruiken. De
artikelcode van de adapter
is KAT001ME. Voor meer
informatie over het bestellen
van deze adapter gaat u naar
www.kenwoodworld.com/twist.
Vóór het eerste gebruik
O
Met een vochtige doek
schoonvegen. Niet in water
onderdompelen.
Legenda
KAX93.A0ME
1
Raviolimaker
A Basiselement
B Draaiknop
C Rollers
D Plastic opzetstuk
2
Vultrechter
3
Vullepel
4
Schoonmaakborsteltje
Montage
Zie afbeeldingen
A
B
A
Haal het deksel van het
contact voor langzame
snelheid af.
O
Voordat het hulpstuk aan de
machine bevestigd wordt,
moet eerst de vultrechter
verwijderd worden en
het plastic opzetstuk op
8-10cm
O
Verplaats de machine niet en
haal de kop niet omhoog als een
hulpstuk aangebracht is, omdat de
keukenmachine dan instabiel kan
worden.
O
Gebruik alleen goedgekeurde
hulpstukken.
O
Plaats geen voorwerpen bovenop de
raviolimaker.
O
Zie de handleiding van de
keukenmachine zelf voor extra
veiligheidsaanwijzingen.
9
de juiste plek vastgeklikt
worden.
B
Wanneer het hulpstuk op
de weergegeven stand
staat, plaatst u het in het
lagesnelheidscontact en
draait u het vast.
De raviolimaker
gebruiken
Zie afbeeldingen
C
I
Rol de pasta uit met het
KAX980-hulpstuk.
Rol de pasta tot op stand 6 uit,
wat overeenkomt met
een dikte van ±1,2mm.
Let op: als u het KAX99.
A0-hulpstuk gebruikt om de
pasta uit te rollen, snij het vel
pastadeeg dan tot de juiste
breedte. Zorg ervoor dat het
vel pastadeeg even breed is als
de rollers.
C
Bestrooi beide kanten van
het pastavel met bloem
en vouw het in de lengte
doormidden.
D
Breng het vel pastadeeg
met de gevouwen kant
tussen de rollers aan. Draai
de draaiknop een kwartslag
linksom om de pasta in de
rollers te klemmen en om
het uiteinde van het vel
pastadeeg dicht te maken.
Controleer dat er geen
pasta aan de onderzijde
van het hulpstuk tussen de
rollers vast zit.
E
Splits de twee uiteindes van
het vel pastadeeg en hang
beide helften over de rollers.
F
Plaats de vultrechter in de
aangegeven richting op het
vel pastadeeg en druk het
aan tot u hoort klikken. De
randen van de vultrechter
moeten de raviolimaker
aanraken.
G
Met de meegeleverde lepel
schept u 1-2 lepels van
de gekozen vulling in de
vultrechter. Zorg ervoor dat
de vulling gelijkmatig over
de vultrechter is verdeeld,
ook in de hoeken. Druk de
vulling voorzichtig aan met
de lepel.
H
Draai langzaam de
draaiknop linksom en
controleer dat de ravioli
makkelijk aan de onderkant
van het hulpstuk verschijnt.
Voeg zo nodig meer vulling
toe.
Plaats de ravioli op een licht
bebloemd oppervlak en laat
het minstens 10 minuten
drogen.
I
Gebruik de perforaties om
de ravioli voorzichtig los te
scheuren.
Tips
O
Er bestaat een groot
verschil tussen verschillende
soorten bloem en de
hoeveelheid vloeistof die
ervoor nodig is. Voor ravioli
moet het deeg zacht en
glad zijn, niet plakkerig.
Als het deeg te plakkerig
is, voeg dan steeds een
eetlepel bloem toe tot het
deeg glad is.
O
Als u voor het eerst ravioli
gaat vullen, oefen dan eerst
met het hulpstuk zonder
een vulling te gebruiken.
O
Om te voorkomen dat
de ravioli aan de rollers
vastplakt, strooit u wat
bloem op het vel pastadeeg
voordat u het in de rollers
stopt.
O
Zorg ervoor dat de
vultrechter leeg is voordat
het einde van het vel
pastadeeg is bereikt. te In
de raviolimaker. (Gebruik de
lepel om overbodige vulling
te verwijderen, anders komt
de vulling op de rollers
terecht).
10
Onderhoud en
klantenservice
O
Bij problemen met de
werking van uw hulpstuk
gaat u eerst naar
www.kenwoodworld.com,
voordat u hulp inroept.
O
Dit product is gedekt door
een garantie die voldoet
aan alle wettelijke regels
voor bestaande garanties
en consumentenrechten die
gelden in het land waar het
product is gekocht.
O
Als uw Kenwood product
niet goed functioneert of als
u defecten opmerkt, kunt u
het naar een erkend Service
Center van KENWOOD
sturen of brengen. Voor
informatie over het
KENWOOD Service Center
in uw buurt gaat u naar
www.kenwoodworld.com of
naar de specifieke website in
uw land.
O
Gemaakt in Italië.
O
Om te voorkomen dat
de ravioli opent en om
de vormpjes gelijkmatig
te krijgen, moet het vel
pastadeeg overal even
breed zijn en in het midden
van de rollers geplaatst
worden.
O
Smeuïge vullingen die niet
te nat zijn werken het bes
De ravioli koken
1 Vul een pan voor driekwart
met water en breng het
water aan de kook. Voeg naar
smaak zout toe.
2 Voeg eventueel wat olijfolie
aan het water toe; dit
bevordert dat de pasta niet
aan elkaar kleeft.
3 Voeg de pasta aan het water
toe en laat het water ca. 5
minuten zachtjes koken tot de
pasta naar wens is.
Let op: voor zoete ravioli 2
eetlepels suiker in plaats van
zout gebruiken.
Onderhoud en
reiniging
Zie afbeeldingen
J
K
De raviolimaker niet in water
onderdompelen.
Geen messen of scherpe
voorwerpen gebruiken om het
hulpstuk schoon te maken, om
beschadiging te voorkomen.
Geen theedoeken of andere
schoonmaakdoekjes door de
rollers halen om ze schoon te
maken.
J
&
K
Verwijder de
vultrechter van het hulpstuk en
open het plastic opzetstuk om
de rollers makkelijker te kunnen
bereiken.
Hulpstuk raviolimaker
O
Bestrooi het hulpstuk met
wat bloem en gebruik het
meegeleverde borsteltje
om het hulpstuk schoon te
maken.
Vullepel, vultrechter
O
In warm zeepsop afwassen.
11
Recepten
Gewoon pastadeeg
300 gr bloem (tipo 00)
120 gr eieren
100 gr eigeel
Chocolade pastadeeg
275 gr bloem (tipo 00)
25 gr cacao
120 gr eieren
100 gr eigeel
Methode
1 Doe de ingrediënten in
de mengkom van de
keukenmachine.
2 Met de deeghaak 2-3 minuten
mixen op snelheid 1-2.
3 Haal het deeg uit de kom en
kneed het met de hand nog
even tot een soepel deeg.
4 Voor het beste resultaat doet
u het deeg in plasticfolie en
laat het 20 minuten rusten.
5 Rol het deeg uit met het
hulpstuk KAX980/KAX99.
A0ME op stand 6.
Spinazie &
ricottavulling
250 gr ricotta
50 gr Parmezaanse kaas
(geraspt)
100 gr verse spinazie
Methode
1 Slink de spinazie in een
hapjespan of wok. Als de
spinazie geslonken is, met een
theedoek drogen.
2 Snij de spinazie klein.
3 Doe de spinazie, ricotta en
Parmezaanse kaas in een
kom en mix het goed tot een
smeuïge vulling.
Let op:
O
Voor het beste resultaat
gebruikt u hiervoor een
keukenmachine: mix het een
minuutje.
Chocolade-
sinaasappelvulling
250 gr ricotta
20 gr cacao
20 gr poedersuiker
20 gr pure chocolade (fijn
geraspt)
Geraspte schil van 1 sinaasappel
Methode
1 Doe de ingrediënten in een
kom en mix het tot een
smeuïg geheel.
1/118