Kenwood KAX93 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

7
Veiligheid
O
Lees deze instructies zorgvuldig
door en bewaar ze voor toekomstig
gebruik.
O
Verwijder alle verpakking en labels.
O
Zet de machine altijd uit en haal de
stekker uit het stopcontact voordat
u hulpstukken bevestigt of loshaalt,
indien niet in gebruik en voordat u de
machine schoonmaakt.
O
Laat het apparaat nooit onbeheerd
terwijl het aan staat.
O
Houd uw vingers uit de buurt van
bewegende delen en de openingen in
het hulpstuk.
O
Steek nooit metalen of scherpe
voorwerpen tussen de rollen.
O
Gebruik nooit een beschadigd
hulpstuk en/of apparaat.
O
Maak losse artikelen en kleding altijd
vast, voordat u dit hulpstuk gebruikt.
O
Als u het hulpstuk verkeerd gebruikt,
kan dit lichamelijk letsel veroorzaken.
O
Gebruik de machine niet aan of over
de rand van het werkoppervlak
en
zet niet te veel druk op het hulpstuk
als het bevestigd is, aangezien het
apparaat dan onstabiel kan worden
en kan omvallen, wat letsel kan
veroorzaken.
Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze
manier zijn de afbeeldingen zichtbaar
Nederlands
8
Dit hulpstuk heeft een
draaiverbindingselement
en
past op de nieuwste generatie
Kenwood Chef-modellen (TYPE
KVC, KVL en KCC).
Dit hulpstuk is ook geschikt voor
de KMix-keukenmachines met
een hulpstukcontact op lage
snelheid (TYPE KMX-modellen).
Als u wilt verzekeren dat dit
hulpstuk compatibel is met uw
keukenmachine, moeten beide
onderdelen gebruik maken van
het draaiverbindingssysteem
.
Als uw keukenmachine
gebruik maakt van het
stangverbindingssysteem
hebt u een adapter nodig om het
hulpstuk voor de draaiverbinding
te kunnen gebruiken. De
artikelcode van de adapter
is KAT001ME. Voor meer
informatie over het bestellen
van deze adapter gaat u naar
www.kenwoodworld.com/twist.
Vóór het eerste gebruik
O
Met een vochtige doek
schoonvegen. Niet in water
onderdompelen.
Legenda
KAX93.A0ME
1
Raviolimaker
A Basiselement
B Draaiknop
C Rollers
D Plastic opzetstuk
2
Vultrechter
3
Vullepel
4
Schoonmaakborsteltje
Montage
Zie afbeeldingen
A
B
A
Haal het deksel van het
contact voor langzame
snelheid af.
O
Voordat het hulpstuk aan de
machine bevestigd wordt,
moet eerst de vultrechter
verwijderd worden en
het plastic opzetstuk op
8-10cm
O
Verplaats de machine niet en
haal de kop niet omhoog als een
hulpstuk aangebracht is, omdat de
keukenmachine dan instabiel kan
worden.
O
Gebruik alleen goedgekeurde
hulpstukken.
O
Plaats geen voorwerpen bovenop de
raviolimaker.
O
Zie de handleiding van de
keukenmachine zelf voor extra
veiligheidsaanwijzingen.
9
de juiste plek vastgeklikt
worden.
B
Wanneer het hulpstuk op
de weergegeven stand
staat, plaatst u het in het
lagesnelheidscontact en
draait u het vast.
De raviolimaker
gebruiken
Zie afbeeldingen
C
I
Rol de pasta uit met het
KAX980-hulpstuk.
Rol de pasta tot op stand 6 uit,
wat overeenkomt met
een dikte van ±1,2mm.
Let op: als u het KAX99.
A0-hulpstuk gebruikt om de
pasta uit te rollen, snij het vel
pastadeeg dan tot de juiste
breedte. Zorg ervoor dat het
vel pastadeeg even breed is als
de rollers.
C
Bestrooi beide kanten van
het pastavel met bloem
en vouw het in de lengte
doormidden.
D
Breng het vel pastadeeg
met de gevouwen kant
tussen de rollers aan. Draai
de draaiknop een kwartslag
linksom om de pasta in de
rollers te klemmen en om
het uiteinde van het vel
pastadeeg dicht te maken.
Controleer dat er geen
pasta aan de onderzijde
van het hulpstuk tussen de
rollers vast zit.
E
Splits de twee uiteindes van
het vel pastadeeg en hang
beide helften over de rollers.
F
Plaats de vultrechter in de
aangegeven richting op het
vel pastadeeg en druk het
aan tot u hoort klikken. De
randen van de vultrechter
moeten de raviolimaker
aanraken.
G
Met de meegeleverde lepel
schept u 1-2 lepels van
de gekozen vulling in de
vultrechter. Zorg ervoor dat
de vulling gelijkmatig over
de vultrechter is verdeeld,
ook in de hoeken. Druk de
vulling voorzichtig aan met
de lepel.
H
Draai langzaam de
draaiknop linksom en
controleer dat de ravioli
makkelijk aan de onderkant
van het hulpstuk verschijnt.
Voeg zo nodig meer vulling
toe.
Plaats de ravioli op een licht
bebloemd oppervlak en laat
het minstens 10 minuten
drogen.
I
Gebruik de perforaties om
de ravioli voorzichtig los te
scheuren.
Tips
O
Er bestaat een groot
verschil tussen verschillende
soorten bloem en de
hoeveelheid vloeistof die
ervoor nodig is. Voor ravioli
moet het deeg zacht en
glad zijn, niet plakkerig.
Als het deeg te plakkerig
is, voeg dan steeds een
eetlepel bloem toe tot het
deeg glad is.
O
Als u voor het eerst ravioli
gaat vullen, oefen dan eerst
met het hulpstuk zonder
een vulling te gebruiken.
O
Om te voorkomen dat
de ravioli aan de rollers
vastplakt, strooit u wat
bloem op het vel pastadeeg
voordat u het in de rollers
stopt.
O
Zorg ervoor dat de
vultrechter leeg is voordat
het einde van het vel
pastadeeg is bereikt. te In
de raviolimaker. (Gebruik de
lepel om overbodige vulling
te verwijderen, anders komt
de vulling op de rollers
terecht).
10
Onderhoud en
klantenservice
O
Bij problemen met de
werking van uw hulpstuk
gaat u eerst naar
www.kenwoodworld.com,
voordat u hulp inroept.
O
Dit product is gedekt door
een garantie die voldoet
aan alle wettelijke regels
voor bestaande garanties
en consumentenrechten die
gelden in het land waar het
product is gekocht.
O
Als uw Kenwood product
niet goed functioneert of als
u defecten opmerkt, kunt u
het naar een erkend Service
Center van KENWOOD
sturen of brengen. Voor
informatie over het
KENWOOD Service Center
in uw buurt gaat u naar
www.kenwoodworld.com of
naar de specifieke website in
uw land.
O
Gemaakt in Italië.
O
Om te voorkomen dat
de ravioli opent en om
de vormpjes gelijkmatig
te krijgen, moet het vel
pastadeeg overal even
breed zijn en in het midden
van de rollers geplaatst
worden.
O
Smeuïge vullingen die niet
te nat zijn werken het bes
De ravioli koken
1 Vul een pan voor driekwart
met water en breng het
water aan de kook. Voeg naar
smaak zout toe.
2 Voeg eventueel wat olijfolie
aan het water toe; dit
bevordert dat de pasta niet
aan elkaar kleeft.
3 Voeg de pasta aan het water
toe en laat het water ca. 5
minuten zachtjes koken tot de
pasta naar wens is.
Let op: voor zoete ravioli 2
eetlepels suiker in plaats van
zout gebruiken.
Onderhoud en
reiniging
Zie afbeeldingen
J
K
De raviolimaker niet in water
onderdompelen.
Geen messen of scherpe
voorwerpen gebruiken om het
hulpstuk schoon te maken, om
beschadiging te voorkomen.
Geen theedoeken of andere
schoonmaakdoekjes door de
rollers halen om ze schoon te
maken.
J
&
K
Verwijder de
vultrechter van het hulpstuk en
open het plastic opzetstuk om
de rollers makkelijker te kunnen
bereiken.
Hulpstuk raviolimaker
O
Bestrooi het hulpstuk met
wat bloem en gebruik het
meegeleverde borsteltje
om het hulpstuk schoon te
maken.
Vullepel, vultrechter
O
In warm zeepsop afwassen.
11
Recepten
Gewoon pastadeeg
300 gr bloem (tipo 00)
120 gr eieren
100 gr eigeel
Chocolade pastadeeg
275 gr bloem (tipo 00)
25 gr cacao
120 gr eieren
100 gr eigeel
Methode
1 Doe de ingrediënten in
de mengkom van de
keukenmachine.
2 Met de deeghaak 2-3 minuten
mixen op snelheid 1-2.
3 Haal het deeg uit de kom en
kneed het met de hand nog
even tot een soepel deeg.
4 Voor het beste resultaat doet
u het deeg in plasticfolie en
laat het 20 minuten rusten.
5 Rol het deeg uit met het
hulpstuk KAX980/KAX99.
A0ME op stand 6.
Spinazie &
ricottavulling
250 gr ricotta
50 gr Parmezaanse kaas
(geraspt)
100 gr verse spinazie
Methode
1 Slink de spinazie in een
hapjespan of wok. Als de
spinazie geslonken is, met een
theedoek drogen.
2 Snij de spinazie klein.
3 Doe de spinazie, ricotta en
Parmezaanse kaas in een
kom en mix het goed tot een
smeuïge vulling.
Let op:
O
Voor het beste resultaat
gebruikt u hiervoor een
keukenmachine: mix het een
minuutje.
Chocolade-
sinaasappelvulling
250 gr ricotta
20 gr cacao
20 gr poedersuiker
20 gr pure chocolade (fijn
geraspt)
Geraspte schil van 1 sinaasappel
Methode
1 Doe de ingrediënten in een
kom en mix het tot een
smeuïg geheel.

Documenttranscriptie

Nederlands Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier zijn de afbeeldingen zichtbaar Veiligheid  Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. O Verwijder alle verpakking en labels. O Zet de machine altijd uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat u hulpstukken bevestigt of loshaalt, indien niet in gebruik en voordat u de machine schoonmaakt. O Laat het apparaat nooit onbeheerd terwijl het aan staat. O Houd uw vingers uit de buurt van bewegende delen en de openingen in het hulpstuk. O Steek nooit metalen of scherpe voorwerpen tussen de rollen. O Gebruik nooit een beschadigd hulpstuk en/of apparaat. O Maak losse artikelen en kleding altijd vast, voordat u dit hulpstuk gebruikt.  O Als u het hulpstuk verkeerd gebruikt, kan dit lichamelijk letsel veroorzaken. O Gebruik de machine niet aan of over de rand van het werkoppervlak en zet niet te veel druk op het hulpstuk als het bevestigd is, aangezien het apparaat dan onstabiel kan worden en kan omvallen, wat letsel kan veroorzaken. O 7 m 0c 8-1  Verplaats de machine niet en haal de kop niet omhoog als een hulpstuk aangebracht is, omdat de keukenmachine dan instabiel kan worden. O Gebruik alleen goedgekeurde hulpstukken.  O Plaats geen voorwerpen bovenop de raviolimaker. O Zie de handleiding van de keukenmachine zelf voor extra veiligheidsaanwijzingen. O Dit hulpstuk heeft een draaiverbindingselement en past op de nieuwste generatie Kenwood Chef-modellen (TYPE KVC, KVL en KCC). Dit hulpstuk is ook geschikt voor de KMix-keukenmachines met een hulpstukcontact op lage snelheid (TYPE KMX-modellen). Vóór het eerste gebruik O Met een vochtige doek schoonvegen. Niet in water onderdompelen. Legenda KAX93.A0ME 1 Raviolimaker A Basiselement B Draaiknop C Rollers D Plastic opzetstuk 2 Vultrechter 3 Vullepel 4 Schoonmaakborsteltje Als u wilt verzekeren dat dit hulpstuk compatibel is met uw keukenmachine, moeten beide onderdelen gebruik maken van het draaiverbindingssysteem . Als uw keukenmachine gebruik maakt van het stangverbindingssysteem hebt u een adapter nodig om het hulpstuk voor de draaiverbinding te kunnen gebruiken. De artikelcode van de adapter is KAT001ME. Voor meer informatie over het bestellen van deze adapter gaat u naar www.kenwoodworld.com/twist. Montage A – B A Haal het deksel van het Zie afbeeldingen O 8 contact voor langzame snelheid af. Voordat het hulpstuk aan de machine bevestigd wordt, moet eerst de vultrechter verwijderd worden en het plastic opzetstuk op B de juiste plek vastgeklikt worden. Wanneer het hulpstuk op de weergegeven stand staat, plaatst u het in het lagesnelheidscontact en draait u het vast. H De raviolimaker gebruiken Zie afbeeldingen C – I Rol de pasta uit met het KAX980-hulpstuk. Rol de pasta tot op stand 6 uit, wat overeenkomt met een dikte van ±1,2mm. Let op: als u het KAX99. A0-hulpstuk gebruikt om de pasta uit te rollen, snij het vel pastadeeg dan tot de juiste breedte. Zorg ervoor dat het vel pastadeeg even breed is als de rollers. C Bestrooi beide kanten van het pastavel met bloem en vouw het in de lengte doormidden. D Breng het vel pastadeeg met de gevouwen kant tussen de rollers aan. Draai de draaiknop een kwartslag linksom om de pasta in de rollers te klemmen en om het uiteinde van het vel pastadeeg dicht te maken. Controleer dat er geen pasta aan de onderzijde van het hulpstuk tussen de rollers vast zit. E Splits de twee uiteindes van het vel pastadeeg en hang beide helften over de rollers. F Plaats de vultrechter in de aangegeven richting op het vel pastadeeg en druk het aan tot u hoort klikken. De randen van de vultrechter moeten de raviolimaker aanraken. G Met de meegeleverde lepel schept u 1-2 lepels van de gekozen vulling in de vultrechter. Zorg ervoor dat I de vulling gelijkmatig over de vultrechter is verdeeld, ook in de hoeken. Druk de vulling voorzichtig aan met de lepel. Draai langzaam de draaiknop linksom en controleer dat de ravioli makkelijk aan de onderkant van het hulpstuk verschijnt. Voeg zo nodig meer vulling toe. Plaats de ravioli op een licht bebloemd oppervlak en laat het minstens 10 minuten drogen. Gebruik de perforaties om de ravioli voorzichtig los te scheuren. Tips O Er bestaat een groot verschil tussen verschillende soorten bloem en de hoeveelheid vloeistof die ervoor nodig is. Voor ravioli moet het deeg zacht en glad zijn, niet plakkerig. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan steeds een eetlepel bloem toe tot het deeg glad is. O Als u voor het eerst ravioli gaat vullen, oefen dan eerst met het hulpstuk zonder een vulling te gebruiken. O Om te voorkomen dat de ravioli aan de rollers vastplakt, strooit u wat bloem op het vel pastadeeg voordat u het in de rollers stopt. O Zorg ervoor dat de vultrechter leeg is voordat het einde van het vel pastadeeg is bereikt. te In de raviolimaker. (Gebruik de lepel om overbodige vulling te verwijderen, anders komt de vulling op de rollers terecht). 9 O O Onderhoud en reiniging Om te voorkomen dat de ravioli opent en om de vormpjes gelijkmatig te krijgen, moet het vel pastadeeg overal even breed zijn en in het midden van de rollers geplaatst worden. Smeuïge vullingen die niet te nat zijn werken het bes Zie afbeeldingen J – K De raviolimaker niet in water onderdompelen. Geen messen of scherpe voorwerpen gebruiken om het hulpstuk schoon te maken, om beschadiging te voorkomen. Geen theedoeken of andere schoonmaakdoekjes door de rollers halen om ze schoon te maken. De ravioli koken 1 Vul een pan voor driekwart met water en breng het water aan de kook. Voeg naar smaak zout toe. 2 Voeg eventueel wat olijfolie aan het water toe; dit bevordert dat de pasta niet aan elkaar kleeft. 3 Voeg de pasta aan het water toe en laat het water ca. 5 minuten zachtjes koken tot de pasta naar wens is. Let op: voor zoete ravioli 2 eetlepels suiker in plaats van zout gebruiken. J & K Verwijder de vultrechter van het hulpstuk en open het plastic opzetstuk om de rollers makkelijker te kunnen bereiken. Hulpstuk raviolimaker O Bestrooi het hulpstuk met wat bloem en gebruik het meegeleverde borsteltje om het hulpstuk schoon te maken. Vullepel, vultrechter O In warm zeepsop afwassen. Onderhoud en klantenservice O Bij problemen met de werking van uw hulpstuk gaat u eerst naar www.kenwoodworld.com, voordat u hulp inroept. O Dit product is gedekt door een garantie die voldoet aan alle wettelijke regels voor bestaande garanties en consumentenrechten die gelden in het land waar het product is gekocht. 10 O Als uw Kenwood product niet goed functioneert of als u defecten opmerkt, kunt u het naar een erkend Service Center van KENWOOD sturen of brengen. Voor informatie over het KENWOOD Service Center in uw buurt gaat u naar www.kenwoodworld.com of naar de specifieke website in uw land. O Gemaakt in Italië. Recepten Gewoon pastadeeg Chocoladesinaasappelvulling 300 gr bloem (tipo 00) 120 gr eieren 100 gr eigeel 250 gr ricotta 20 gr cacao 20 gr poedersuiker 20 gr pure chocolade (fijn geraspt) Geraspte schil van 1 sinaasappel Chocolade pastadeeg 275 gr bloem (tipo 00) 25 gr cacao 120 gr eieren 100 gr eigeel Methode 1 Doe de ingrediënten in een kom en mix het tot een smeuïg geheel. Methode 1 Doe de ingrediënten in de mengkom van de keukenmachine. 2 Met de deeghaak 2-3 minuten mixen op snelheid 1-2. 3 Haal het deeg uit de kom en kneed het met de hand nog even tot een soepel deeg. 4 Voor het beste resultaat doet u het deeg in plasticfolie en laat het 20 minuten rusten. 5 Rol het deeg uit met het hulpstuk KAX980/KAX99. A0ME op stand 6. Spinazie & ricottavulling 250 gr ricotta 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt) 100 gr verse spinazie Methode 1 Slink de spinazie in een hapjespan of wok. Als de spinazie geslonken is, met een theedoek drogen. 2 Snij de spinazie klein. 3 Doe de spinazie, ricotta en Parmezaanse kaas in een kom en mix het goed tot een smeuïge vulling. Let op: O Voor het beste resultaat gebruikt u hiervoor een keukenmachine: mix het een minuutje. 11
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118

Kenwood KAX93 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor