19
NL
VERWIJDER de thermische beveiliging
•
Houd er rekening mee dat een FUSE-behuizing\
[7], die is afgedekt met een beschermkap, zich
aan de rechterkant van de verwarming/motor-
schakelaar van het apparaat bevindt (zie schema).
• Haal eerst de stekker van het apparaat uit het
stopcontact.
• Laat het apparaat volledig afkoelen.
• Schroef de zwarte beschermkap van de FU-
SE-behuizing\[7] tegen de naar rechts los.
• Druk en schroef de beschermkap van de FU-
SE-behuizing\[7] met de klok mee terug nadat
de (meegeleverde) thermische beveiliging is ver-
vangen.
F
U
S
E
Aanwijzingen voor gebruik
• Schakelaarpositie: Links is voor de verwarming,
rechts is voor de motor.
• Zet het verwarmingselement aan en schakel over
naar 80°C om de chocolade fontein voor te ver-
warmen op ongeveer 3 - 5 minuten.
• Bereid 6000 gram (274156) / 8000 gram (274163)
chocolade als volgt voor:
- Plaats de chocolade in een hittebestendige kom.
- Plaats de kom in een pan warm water (60°C).
Let op! Laat het water niet aan de kook raken.
- Roer de chocolade tot deze compleet gesmol-
ten is.
Voeg geen water toe, ook niet per ongeluk.
- De chocolade moet vloeibaar zijn (als yoghurt).
Voeg desnoods een beetje smaakloze plantaar-
dige (zonnebloem) olie toe om dit te bereiken.
• Schakel de motor in en giet de chocolade in de
onderste schotel.
• De boor brengt de chocolade omhoog.
• Klaar voor gebruik.
• Gebruik alleen vruchten die voldoende gekoeld
zijn en een droog oppervlak hebben. De lage
temperatuur helpt de chocolade stollen, het dro-
ge oppervlak bevordert de hechting van de cho-
colade aan het fruit. Teveel vocht doet afbreuk
aan de consistentie van de chocolade.
Let op! Luchtbellen in de fonteinpijp kunnen de
chocoladestroom verstoren. In dat geval is het
noodzakelijk de motor uit te schakelen en te wach-
ten tot alle luchtbellen uit de fonteinpijp verdwenen
zijn (dit kan enkele minuten duren). Het is normaal
dat lucht ook aan de onderzijde van de fonteinpijp
ontsnapt tijdens deze procedure. Schakel de motor
weer in wanneer de fonteinpijp geen luchtbellen
meer bevat.
Let op! Wees voorzichtig met de temperatuurrege-
laar. Door een te hoge temperatuur verandert cho-
colade snel in een slechte kwaliteit.
Onderhoud en reiniging
• Verwijder altijd de stekker uit de contactdoos al-
vorens het apparaat te reinigen.
• Verwijder de chocolade direct na gebruik uit de
chocoladefontein. Laat de chocolade niet stollen
in het apparaat. Giet de chocolade niet in de af-
voer of het toilet, de chocolade zal stollen en de
leidingen verstoppen.
• Dompel het onderstel nooit onder in water of an-
dere vloeistoffen.
• Reinig het onderstel met een vochtige doek en
warm water. Warm water verwijdert chocolade-
resten veel beter dan heet water.
• Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
schuurmiddelen. Gebruik geen scherpe of pun-
tige voorwerpen. Gebruik nooit oplosmiddelen of
petroleumproducten. Gebruik geen schurende
voorwerpen. Indien nodig reinigen met een voch-
tige doek en mild afwasmiddel.
• Zorg ervoor dat elektrische aansluiten altijd
kurkdroog blijven.
• De fonteinpijp, pijphouder, chocoladebad en boor
kunnen in de vaatwasser worden gereinigd.