9
NEDERLANDS
• Wanneer het cacaobotergehalte minder dan 60% bedraagt,
kan het zijn dat u een beetje plantaardige olie moet toevoe-
gen. De chocolade is anders te taai en vormt géén gesloten
sluier op de cascades.
• Wij adviseren de volgende chocoladesoorten: melk- of
bitterchocolade, melk- of bittercouverture of de variant witte
chocolade of witte couverture.
• U kunt ook pepermunt-, aardbei- of melkchocolade enz.
gebruiken.
• Al naargelang de smaak kunt u ook kleine hoeveelheden
amaretto, koffi elikeur, poederkoffi e of kokosmelk o.i.d.
toevoegen.
• Ongeschikt zijn: chocoladesoorten met hele noten,
amandelen, maar ook met stukjes. Deze zouden de trans-
portschroef kunnen blokkeren.
• Voeg geen vaste en grote stukken chocolade toe terwijl
de motor loopt. Voeg nooit koude of gekoelde vloeistoffen
toe, daardoor zou de chocolade te snel afkoelen en zo de
transportschroef kunnen blokkeren.
• Voor een fontein hebt u minimaal 500 g chocolade of 750 g
couverture nodig. De hoeveelheid is afhankelijk van de
chocoladesoort die u gebruikt.
Dippen
• Gebruik voor het dippen bijv. suikerschuim, wijndruiven,
appels, aardbeien, bananen, ijskogels, gebak enz. U kunt te
werk gaan volgens uw eigen fantasie.
• Houd de “gedipte” levensmiddelen niet te lang boven de
opvangschaal, de deeltjes zouden erin in kunnen vallen
waardoor de transportschroef zou kunnen blokkeren.
Het apparaat uitpakken
• Neem het apparaat en alle hulpstukken uit de doos.
• Gooi de verpakking niet weg, maar bewaar deze met de
binnenverpakking en de garantiegegevens gedurende de
volledige garantieperiode.
• Geef - wanneer u dit artikel doorgeeft - a.u.b. ook deze
handleiding door.
• Om eventuele productieverontreinigingen te verwijderen,
reinigt u de transportschroef, de schaal en de cascades
vóór het eerste gebruik in een gewone zeepsop.
• Droog alle delen na het afwassen goed af.
Installatie en gebruik
Vóór de montage: Let op dat de netsteker niet in de contact-
doos steekt en de schakelaars (7+8) op “OFF” staan.
• Plaats de motorbehuizing (4) op een glad, vlak en standvei-
lig werkvlak.
• Kies een eenvoudig te reinigen werkvlak omdat het kan
spatten.
• Steek de transportschroef (1) op de aandrijving van de
opvangschaal.
• Stulp de cascades (2) over de transportschroef. De drie
bouten aan de opvangschaal bevinden zich in de gaten van
de cascade.
• Het gemonteerde fontein moet in een horizontale positie
staan, lijn het apparaat eventueel uit.
Voorbereiding
Was en reinig het fruit indien nodig. Snijd het fruit in eetklare
hapjes.
Chocolade smelten
• Wij adviseren de chocolade of de couverture van tevoren te
smelten omdat de verwarming in het apparaat lang nodig
heeft voor het smelten. Neem ca. 500 g chocolade of 750 g
couverture. Al naargelang de chocoladesoort dient u deze
hoeveelheid ook nog aan te passen.
• Smelt de chocolade in een geschikte pan op het fornuis
(eventueel in een waterbad) of in de magnetron. Laat de
chocolade niet te heet worden, anders kan het zijn dat ze
na het afkoelen grijs wordt.
• U kunt de chocolade ook in de opvangschaal (3) smelten
nadat u de elektrische aansluiting tot stand hebt gebracht.
• Zet de draaischakelaar op HEAT en voeg de chocolade in
kleine stukjes toe. De opvangschaal heeft een capaciteit
van ca. 1 kg.
OPGELET:
schakel de motor pas in wanneer de chocolade volledig
gesmolten is.
Elektrische aansluiting
• Rol de netkabel volledig af.
• Waarborg dat beide functieschakelaars op „OFF“ staan.
• Sluit de netsteker aan op een volgens de voorschriften
geïnstalleerde veiligheidscontactdoos 230 V, 50 Hz.
Bediening
• Vul de opvangschaal met gesmolten chocolade of smelt de
chocolade zoals eerder beschreven.
• Draai de functiekeuzeschakelaar (7) op HEAT om de
chocolade te smelten resp. vloeibaar te maken. Het contro-
lelampje (5) brandt. Wij adviseren, de verwarming tijdens de
gebruiksduur ingeschakeld te laten, de schakelaar (7) staat
op HEAT.
• Waneer de chocolade vloeibaar is, draait u de schakelaar
(8) op MOTOR. De transportschroef transporteert de choco-
lade naar boven en vervolgens vloeit de chocolade over de
cascades terug naar de opvangschaal.
• Na ongeveer 2 minuten dient u het apparaat gedurende ca.
1 minuut uit te schakelen om eventueel voorhanden lucht uit
de toren te laten ontwijken. Schakel het apparaat weer in.
OPMERKING:
wanneer nu na enkele minuten nog geen gesloten sluier
van chocolade ontstaat, moet u chocolade of plantaardige
olie toevoegen.
• Prik de fruitstukjes op een vork of houten spies, de nootjes
en het ijs legt u op een lepel. Houd deze in de chocolade.
• Vul indien nodig chocolade bij.
05-SKB 3248 905-SKB 3248 9 26.02.2008 16:46:45 Uhr26.02.2008 16:46:45 Uhr