15
Voorbereiding op gebruik
•
Controleer het apparaat op beschadigingen. In ge-
val van beschadiging het apparaat niet gebruiken
en direct contact opnemen met de leverancier.
• Verwijder alle verpakkingsmaterialen en eventu-
eel beschermfolie.
• Plaats het apparaat op een vlakke, stabiele on-
dergrond. Twee van de drie voetjes kunnen in
hoogte versteld worden om het apparaat water-
pas te zetten.
• Plaats de chocolade fontein niet in de buurt van
een airconditioning rooster, open deur of raam.
Koele lucht doet de chocolade stollen en kan zo
de gelijkmatige stroming verstoren.
• Houd voldoende ruimte rond het apparaat vrij
voor ventilatie.
• Plaats het apparaat zodanig dat de stekker te al-
len tijde bereikbaar is.
• De verpakking bevat een basiseenheid, fontein-
buis, buishouder en boor.
• Reinig het apparaat voor gebruik (zie ==> Reini-
ging en onderhoud).
• Plaats de vijzel op de basiseenheid: plaats de
vijzel op de driehoekige as van de basiseenheid.
• Bevestig de buishouder op de onderzijde van de
fonteinbuis.
• Plaats de fonteinbuis op de vijzel en lijn de drie
openingen van de buishouder uit met de pennen
op de basiseenheid terwijl u de fonteinbuis op de
basiseenheid plaatst.
• De chocoladefontein is nu klaar voor gebruik.
Aanwijzingen voor gebruik
• Schakelaarpositie: links is voor de motor, rechts
is voor de verwarming.
•
Schakel het verwarmingselement in om de choco-
ladefontein ongeveer 3 minuten voor te verwarmen.
• Bereid 1500 gram chocolade als volgt:
- Plaats de chocolade in een hittebestendige kom.
- Plaats de kom in een pan warm water (60°C).
Let op! Laat het water niet aan de kook raken.
- Roer de chocolade tot deze compleet gesmol-
ten is.
Voeg geen water toe, ook niet per ongeluk.
- De chocolade moet vloeibaar zijn (als yoghurt).
Voeg desnoods een beetje smaakloze plantaar-
dige (zonnebloem) olie toe om dit te bereiken.
• Schakel de motor in en giet de chocolade in de
onderste schotel.
• De vijzel brengt de chocolade omhoog.
• Klaar voor gebruik.
• Gebruik alleen vruchten die voldoende gekoeld
zijn en een droog oppervlak hebben. De lage
temperatuur helpt de chocolade stollen, het dro-
ge oppervlak bevordert de hechting van de cho-
colade aan het fruit. Teveel vocht doet afbreuk
aan de consistentie van de chocolade.
Let op! Luchtbellen in de fonteinpijp kunnen de
chocoladestroom verstoren. In dat geval is het
noodzakelijk de motor uit te schakelen en te wach-
ten tot alle luchtbellen uit de fonteinpijp verdwenen
zijn (dit kan enkele minuten duren). Het is normaal
dat lucht ook aan de onderzijde van de fonteinpijp
ontsnapt tijdens deze procedure. Schakel de motor
weer in wanneer de fonteinpijp geen luchtbellen
meer bevat.
Onderhoud en reiniging
• Verwijder altijd de stekker uit de contactdoos al-
vorens het apparaat te reinigen.
• Verwijder de chocolade direct na gebruik uit de
chocoladefontein. Laat de chocolade niet stollen
in het apparaat. Giet de chocolade niet in de af-
voer of het toilet, de chocolade zal stollen en de
leidingen verstoppen.
• Dompel het onderstel nooit onder in water of an-
dere vloeistoffen.
• Reinig het onderstel met een vochtige doek en
warm water. Warm water verwijdert chocolade-
resten veel beter dan heet water.
• Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
schuurmiddelen. Gebruik geen scherpe of pun-
tige voorwerpen. Gebruik nooit oplosmiddelen of
petroleumproducten. Gebruik geen schurende
voorwerpen. Indien nodig reinigen met een voch-
tige doek en mild afwasmiddel.
• Zorg ervoor dat elektrische aansluiten altijd
kurkdroog blijven.
• De fonteinbuis, buishouder en vijzel kunnen in de
vaatwasser worden gereinigd.
NL