Crock-Pot SCVI600BS-I Handleiding

Categorie
Langzame fornuizen
Type
Handleiding
GUARDE ESTE RECIBO YA QUE LO NECESITARA PARA CUALQUIER RECLAMACION DENTRO
DE ESTA GARANTIA.
Este producto está garantizado durante 2 años.
En caso improbable de avería, le rogamos que lo lleve al comercio donde lo adquirió, con su
recibo de compra y una copia de esta garantía.
Los derechos y ventajas de esta garantía son adicionales a sus derechos estatutarios, que no se
verán afectados por esta garantía.
Holmes Products (Europe) Ltd se compromete dentro del período específico, a reparar o cambiar,
sin coste alguno, cualquier pieza del aparato que se encuentre defectuosa, siempre que:
• Se nos informe inmediatamente del defecto.
• No se ha cambiado el aparato de ninguna forma ni se ha sometido a uso indebido o reparación
por cualquier otra persona no autorizada por Holmes Products (Europe) Ltd.
No se ofrece ningún derecho a la persona que adquiera este aparato de segunda mano o para
uso comercial o común.
Cualquier aparato reparado o cambiado estará garantizado bajo los mismos términos durante el
resto del período de garantía.
ESTE PRODUCTO ESTÁ FABRICADO PARA CUMPLIR CON LAS DIRECTIVAS DE LA C.E.E.
2006/95/EC, 2004/108/EC, 2006/42/EC.
Los productos de uso eléctrico no deben ser desechados junto con la basura de uso
doméstico.Recíclelos donde existan instalaciones para tal fin.
Visite el siguiente sitio web para obtener más información acerca del reciclaje y de
WEEE: www.jardencs.com o envíe un mensaje de correo electrónico a
GARANTIA
NEDERLANDS
Lees deze handleiding voorzichtig door voordat u dit apparaat gebruikt, aangezien een juist
gebruik de allerbeste prestaties geeft.
Deze instructies voor toekomstig gebruik bewaren
Aansluiting op stroomvoorziening
1. Deze instructies samen met de illustraties voorzichtig doorlezen voordat u dit apparaat gebruikt.
2. Wilt u voordat u dit apparaat aansluit, controleren of het voltage dat op de kenplaat (aan de
onderkant van het apparaat) staat aangegeven, overeenkomt met de netspanning in uw huis.
3. Als het stroomsnoer beschadigd is, moet dit door de fabrikant of zijn servicebureau vervangen
worden.
Veilig plaatsen
1. RAAK HETE OPPERVLAKKEN NIET AAN, MAAR GEBRUIK DE HANDVATEN AAN DE
ONDERKANT. HET IS RAADZAAM EEN OVENWANT TE GEBRUIKEN.
2. Stel de lege aardewerken pot NIET bloot aan hoge temperaturen. Zorg altijd voor vloeibaar of
voedsel in de aardewerken pot om eventueel barsten te voorkomen.
3. Om barsten te voorkomen, mag de aardewerken pot NOOIT in water worden ONDERGEDOMPELD
of onder stromend water worden gehouden als deze gedurende langere tijd LEEG op een verwarmde
kookplaat of in een verwarmede oven heeft gestaan. Laat de pot eerst afkoelen.
4. NIET neerzetten waar het door kinderen, vooral zeer jonge kinderen, aangeraakt kan worden.
5. Dit apparaat NIET direct onder een stopcontact plaatsen.
6. Dit apparaat NIET buiten gebruiken.
7. Verwarmingsapparaat, snoer of stekker NIET onderdompelen in water of andere vloeistof.
8. Wees uiterst voorzichtig bij het verplaatsen van een apparaat gevuld met hete vloeistof.
9. Laat de netsnoer NIET over de rand van het werkblad of de tafel hangen.
10. GEEN krassende schuur-of bijtende middelen, of ovenreinigers gebruiken bij het schoonmaken
van dit apparaat.
11. Voorkom plotselinge temperatuurveranderingen door bijvoorbeeld voedselproducten direct uit de
koelkast in een verwarmde schaal te leggen.
12. Altijd de stekker van het apparaat uit het stopcontact halen als het niet gebruikt wordt en voordat
het schoongemaakt wordt.
13. Het apparaat laten afkoelen voor het schoonmaken en opbergen.
14. Tijdens het gebruik voor luchtcirculatie zorgen door genoeg ruimte boven en aan alle kanten van het
apparaatvrij te laten. Zorg dat dit apparaat tijdens gebruik geen gordijnen, behang, kleding,
vaatdoeken of andere brandgevaarlijke stoffen raakt. Men dient VOORZICHTIG te zijn op
oppervlakken die gevoelig zijn voor warmte. Het is raadzaam een warmte isolatiekussentje te
gebruiken. DIT APPARAAT IS UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK. APPARAAT
NIET VOOR ANDERE DOELEINDEN GEBRUIKEN DAN WAAR HET VOOR BESTEMD IS.
15. DIESES GERÄT EIGNET SICH AUSSCHLIESSLICH FÜR HAUSHALTSZWECKE. ES DARF NICHT
FÜR ANDERE ZWECKE VERWENDET WERDEN.
16. Om eventueel barsten te voorkomen, mag NOOIT water of voedsel op waterbasis in de ETC
stoneware-pot worden bevroren.
17. Deze toepassing is niet bedoeld om gebruikt te worden door personen (met inbegrip van kinderen)
met verminderde fysieke, sensorische of mentale vaardigheden of gebrek aan ervaring en kennis,
tenzij dat ze supervisie krijgen of instructies hebben gekregen over het gebruik van de toepassing
door een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. Kinderen moeten onder supervisie
staan om er voor te zorgen dat ze niet met de toepassing gaan spelen.
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN
-29- -30-
SCVI600BS-I_07MLM2.qxd 9/3/07 3:17 PM Page 31
ETC is een speciale stoneware (hard aardewerk)-formule die extreme temperatuurwijzigingen
kan weerstaan, zodat u beschikt over het meest veelzijdige en gemakkelijke kookapparaat. ETC
stoneware kan veilig op kookplaten* en in conventionele en magnetronovens worden gebruikt
en in de koelkast en diepvries worden geplaatst. (Lees altijd het gedeelte OMGANG MET ETC
STONEWARE zodat u het op de juiste manier gebruikt.) Dankzij deze veelzijdigheid kunt u nu
maaltijden bereiden, het apparaat als slowcooker gebruiken, resten bewaren en deze weer
opwarmen, allemaal met dezelfde stoneware-pot en dus minder afwastijd. Door het elegante
design kunt u zelfs maaltijden serveren in uw Crock Pot slowcooker.
*De warmteverspreider moet worden gebruikt als u kookt op een elektrische
kookplaat.
OMGANG MET ETC STONEWARE
WAARSCHUWING: OM BESCHADIGING VAN UW ETC STONEWARE-POT TE VOORKOMEN, MOET U DE
ONDERSTAANDE VOORZORGSMAATREGELEN OPVOLGEN.
1. Gebruik ALTIJD de meegeleverde WARMTEVERSPREIDER als u op
ELEKTRISCHE KOOKPLATEN kookt, anders kan de pot barsten.
2. Gebruik GEEN HOGE TEMPERATUREN bij kookplaten.
3. Verwarm een lege stoneware-pot NIET op kookplaatbranders. Zorg altijd voor vloeibaar
of voedsel in de stoneware-pot.
4. Begin bij koken op een kookplaay ALTIJD met een lage
temperatuur, voordat u de temperatuur tot medium verhoogt.
5. Doe ALTIJD minimaal 2 eetlepels olie in de bodem van de
stoneware-pot als u voedsel sauteert of bruineert op de
kookplaat.
6. Roer het voedsel ALTIJD regelmatig als u op de kookplaat
kookt.
7. Vries NOOIT water of voedsel op waterbasis in de stoneware-pot.
Daardoor kan de stoneware-pot barsten.
8. Gebruik GEEN metalen keukengerei voor de stoneware-pot om krassen te voorkomen.
OPM.: ga voorzichtig te werk als u uw stoneware-pot op een keramische of gladde glazen kookplaat,
werkblad of tafel plaatst. De ruwe onderkant van de stoneware-pot kan krassen veroorzaken op deze
oppervlakken als u onvoorzichtig te werk gaat.
CROCK POT
SLOWCOOKER MET ETC
(EXTREME TEMPERATURE COOKWARE)
Warmteverspreider
Stoneware-pot
VOORDAT U UW SLOWCOOKER GEBRUIKT
Voordat u uw slowcooker gebruikt, moet u het deksel en de stoneware-pot met warm water en zeep
afwassen en daarna goed afdrogen.
Dompel het verwarmingsgedeelte NOOIT onder in water of een andere vloeistof.
HOE U UW SLOWCOOKER GEBRUIKT
Deksel
Stoneware-pot
Warmteverspreider
Verwarmingsgedeelte
Regelknoppen/display
Een digitale timer telt terug; u
ziet dus de resterende kooktijd
Light (AAN-lampje) gaat aan
en u kunt nu een kooktijd
kiezen tussen 30 min. en
20 uur (in stappen van
30 min.) door de knop
te draaien
De Power Indicator
Schakel de
slowcooker in en kies
de kooktemperatuur
door de knop in de
betreffende stand te
draaien
-31- -32-
SCVI600BS-I_07MLM2.qxd 9/3/07 3:17 PM Page 33
SLOW COOKING (LANGZAAM KOKEN)
1. Plaats de stoneware-pot in de buitenpot met het verwarmingsgedeelte, doe uw voedsel in de
stoneware-pot en steek de stekker in het stopcontact. Draai de temperatuurknop in de gewenste
stand. Uw slowcooker heeft drie temperatuurstanden temperature settings. LOW (LAAG) (I) wordt
aanbevolen als de gehele dag langzaaam wilt koken. Eén uur in de stand HIGH (HOOG) (II) komt
overeen met ca. 1,5 tot 2 uur op LOW (LAAG) (I). WARM ( ) (display op LCD= ) moet
ALLEEN worden gebruikt om reeds gekookt voedsel warm te houden, d.w.z. op de ideale
serveertemperatuur, totdat u klaar bent om te eten. Kook NIET met de WARM ( ) stand. Kook
altijd met het deksel op de pot als u uw stoneware-pot in de buitenpot van de slowcooker gebruikt.
2. Draai de tijdknop in de gewenste stand. De tijd wordt op de display aangegeven en begint terug te
tellen. U kunt de kooktijd instellen van 30 minuten tot 20 uur, in stappen van 30 minuten. Als
de kooktijd is verstreken, schakelt de slowcooker automatisch over op WARM ( ).
OPM.: wij raden u aan de WARM ( ) stand niet langer dan 4 uur te gebruiken.
OPM.: als u de timer niet gebruikt, zal de slowcooker net zolang in de temperatuurstand blijven
staan totdat u het apparaat uitschakelt.
3. Als het eten klaar is, draai de temperatuurknop naar OFF (UIT) ( ) en trek de stekker uit het
stopcontact. Laat de slowcooker afkoelen voordat u deze schoonmaakt.
BAKKEN/BRADEN
De stoneware-pot van de slowcooker kan ook worden gebruikt in uw oven als een traditionele
braadpan.
OPMERKINGEN OVER HET GEBRUIK
Als de stroom is uitgevallen, kan het voedsel wellicht schadelijk zijn voor de gezondheid. Als
u niet precies weet hoelang de stroom is uitgevallen, gooi het voedsel dan weg.
•Kook altijd met het deksel op de pot gedurende de aanbevolen tijd. Verwijder het deksel niet
in de eerste twee uur dat u kookt.
De verwijderbare stoneware-pot van uw slowcooker is geschikt voor de oven en magnetron.
Zie de onderstaande tabel.
Gebruik altijd de handvaten van de pot of ovenwanten als u de stoneware-pot aanpakt en als
u de buitenpot verplaatst. De handvaten worden heet tijdens het gebruik.
Gebruik ALTIJD een onderzetter of panlap onder de verwarmde stoneware-pot, als u deze
op tafels of keukenbladen zet.
De verwijderbare ETC stoneware-pot en het deksel kunnen veilig op kookplaten* en in
conventionele en magnetronovens worden gebruikt en in de koelkast. Vries NOOIT water
of voedsel op waterbasis in de stoneware-pot.
•Vanwege het unieke productieproces van de stoneware-pot van de slowcooker zult u verschillen
zien in het geglazuurde oppervlak. Dit is normaal en heeft geen nadelige invloed op de prestatie.
•Trek de stekker uit het stopcontact na het koken en voordat u de stoneware-pot schoonmaakt.
•Warm geen voedsel op in uw slowcooker. Gebruik uw oven, kookplaat of magnetron om voedsel
op te warmen.
Gebruik altijd de warmteverspreider als u kookt op een elektrische kookplaat.
Geschikt voor:
Onderdeel
Afwas-
machine
Oven Magnetronnjop Kookplaatnjop
Braadrooster
njop
Deksel Ja Ja Ja Ja Ja
Stoneware-pot Ja Ja Ja ** Ja Ja
* De warmteverspreider moet worden gebruikt als u kookt op elektrische kookplaten (spoel
of keramisch).
** Plaats de stoneware-pot op één van de grote branders en alleen op een lage of mediumstand.
Schakel uw slowcooker ALTIJD uit, trek de stekker uit het stopcontact en laat het afkoelen voordat
u het schoonmaakt.
Het deksel en de stoneware-pot van de slowcooker kunnen in de afwasmachine of met heet water
en zeep worden afgewassen. Gebruik geen schurende afwasmiddelen of schuursponzen. Een
doek, spons of rubberen spatel zijn meestal voldoende om resten te verwijderen.
Gebruik een niet-schurend reinigingsmiddel of azijn om water- en andere vlekken te verwijderen.
Het deksel is niet bestand tegen plotselinge temperatuurwijzigingen. Was een heet deksel daarom
niet met koud water.
De buitenkant van de buitenpot mag worden schoongemaakt met een zachte doek en warm water
en zeep. Droog het af. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen.
VOORZICHTIG: dompel het verwarmingsgedeelte nooit onder in water of een andere vloeistof.
HOE U UW SLOWCOOKER SCHOONMAAKT
HINTS EN TIPS
Als u een recept aanpast waarvoor u ongekookte spaghetti, macaroni of pasta nodig hebt, kook
dit dan eerst op de kookplaat totdat het iets zacht is, voordat u het in de slowcooker doet.
Als u een recept verandert waarvoor u gekookte rijst nodig hebt, doe de ongekookte rijst dan
samen met de andere ingrediënten in de pot; voeg 60 ml extra vloeistof toe per 60 ml ongekookte
rijst. Voor het beste resultaat raden wij u langkorrelige geconverteerde rijst aan als u voedsel de
hele dag kookt.
BONEN
Bonen dienen volledig zacht gemaakt te worden voordat zij gecombineerd worden met suiker
en/of zure voedselproducten. Suiker en zuur hebben een verhardende uitwerking op bonen en
voorkomen het zacht worden.
Gedroogde bonen, vooral rode kievitsbonen moeten gekookt worden voordat zij aan een recept
worden toegevoegd. Bedek de bonen met 3 maal hun hoeveelheid ongezout water en breng aan
de kook. 10 minuten laten koken, warmtebron lager zetten, bedekken en 1
1
2 uur laten sudderen of
totdat de bonen zacht zijn. Het eventuele weken in water moet voor het koken voltooid te zijn.
Water na het weken of koken weggooien.
•Volledig gekookte bonen in blik kunnen worden gebruikt in plaats van gedroogde bonen.
GROENTE
•Veel groente profiteert van slowcooking en lage temperaturen en kan zijn volle smaak
ontwikkelen. In uw slowcooker wordt het meestal niet te lang gekookt zoals dat in uw oven
of op uw kookplaat het geval kan zijn.
Als u recepten hebt met groente en vlees, plaats dan eerst de groente in de stoneware-pot en
vervolgens het vlees. Groente kookt meestal langzamer in een slowcooker dan vlees.
Plaats groente aan de zijkant of op de bodem van de stoneware-pot zodat het beter kookt. Roer
de fijngehakte of gesneden groente door de andere ingrediënten.
Omdat aubergine zeer sterk van smaak is, moet u dit blancheren of sauteren voordat u het in
een slowcooker doet.
VLOEISTOFFEN
Het is in de meeste gevallen niet noodzakelijk om meer dan 120 tot 240 ml vloeistof te gebruiken
omdat het vocht in vlees en groente meer bewaard blijft bij slowcooking dan bij conventioneel
koken.
Als u conventionele kookrecepten verandert in slowcooking-recepten gebruik dan ongeveer de
helft van de aanbevolen hoeveelheid vloeistof, behalve bij recepten met ongekookte rijst of pasta.
MELK
Melk, room en zure room worden afgebroken tijdens langdurig koken. Voeg dit daarom, indien
mogelijk, pas tijdens de laatste vijftien tot dertig minuten toe totdat deze net goed zijn opgewarmd.
•Ter afwisseling kan men gecondenseerde soep gebruiken die lang mag koken.
HINTS EN TIPS
-33- -34-
SCVI600BS-I_07MLM2.qxd 9/3/07 3:17 PM Page 35
SOEPEN
•Voor sommige soeprecepten is 1,9 tot 2,8 liter water nodig. Doe eerst de andere soepingrediënten
in de slowcooker en doe er dan zoveel water in dat zij worden afgedekt. Als u een dunnere soep
wenst, voeg dan vóór het serveren meer water toe.
Als bij op melk gebaseerde soeprecepten geen andere vloeistof nodig is voor het normale koken,
voeg dan 240 tot 480 ml water toe. Omdat melk, room en zure room worden afgebroken als zij
worden verwarmd tot boven het kookpunt, moeten deze pas aan het eind van de kooktijd
voorzichtig worden toegevoegd.
VLEES
Ga bij vlees als volgt te werk: snij de vetranden eraf, veeg of spoel het goed af en droog het met
papieren handdoeken. Door vlees in een aparte braadpan of op een braadrooster aan te bakken,
kan het vet vóór het slowcooking worden onttrokken, waardoor het gerecht ook meer smaak krijgt.
Grotere stukken rund-/varkensvlees, kip en ham zijn perfect voor uw slowcooker. Kies rund-
/varkensvlees of ham zonder bot met een gewicht van 1,4 tot 2,7 kg.
Vlees van het bot zoals ribbetjes, lendevlees or stukken kalkoenvlees passen gemakkelijk en kunnen
goed worden gekookt in uw slowcooker. Kook kalkoenpoten, -dijen en -borsten van max. 2,7 kg.
Als u kleinere stukken rund-/varkensvlees kiest, wijzig dan de hoeveelheid groente of aardappelen
zodat de stoneware-pot
1
2
tot
3
4
vol is.
Denk eraan dat grootte van het vlees en de aanbevolen kooktijd slechts schattingen zijn. Het
exacte gewicht van hoeveelheid rund-/varkensvlees dat in een slowcooker kan worden gekookt,
hangt af van de manier waarop het is gesneden, de toestand van het vlees en de botstructuur.
Snij vlees in kleinere stukken als u kookt met voorgekookte bonen, fruit of lichtere groente zoals
champignons, in blokjes gesneden uien, aubergine of fijngehakte groente. Daardoor zal het
voedsel gelijkmatig worden gekookt.
Mager vlees zoals kip of varkenshaas zullen sneller koken dan vlees met meer bindweefsel en vet
zoals biefstuk of varkensham.
Vlees moet zo worden geplaatst dat het in de stoneware-pot rust en het deksel niet raakt.
Als u bevroren vlees (zoals rund-/varkensvlees of kip) kookt, moet u eerst ten minste 1 kopje warm
water toevoegen. Het water zal fungeren als een "kussen" waardoor plotselinge
temperatuurwijzigingen worden voorkomen. Bij de meeste recepten waarvoor in blokken gesneden,
bevroren vlees wordt gebruikt, moet vlees 4 uur extra op LOW (LAAG) of 2 uur op HIGH (HOOG)
worden gekookt. Bij in grote stukken gesneden, bevroren vlees kan het veel langer duren voordat
het is ontdooid en mals is geworden.
VIS
Vis kookt sneller en moet pas aan het einde van de kooktijd worden toegevoegd, d.w.z. tijdens de
laatste vijftien minuten tot een uur.
SPECIALE GERECHTEN
Speciale gerechten zoals gevulde carbonades of rundvleesrollen, gevulde koolbladeren, gevulde
paprika's of gepofte appels kunnen in een enkele laag worden geplaatst zodat zij gemakkelijk
kunnen worden gekookt en op aantrekkelijk wijze kunnen worden geserveerd.
KRUIDEN
•Verse kruiden voegen smaak en kleur toe als deze aan het eind van de kooktijd worden
toegevoegd, maar bij gerechten met kortere kooktijden kunnen hartige, verse kruiden zoals
rozemarijn en thijm zeer goed worden gebruikt. Veel verse kruiden die aan het begin worden
toegevoegd, verliezen hun smaak tijdens een langere kooktijd. Gemalen en/of gedroogde
kruiden en specerijen zijn bij uitstek geschikt voor slowcooking en kunnen aan het begin worden
toegevoegd, maar gebruik deze spaarzaam, controleer de smaak aan het einde van de kooktijd en
voeg eventueel nog zout, peper, etc. eraan toe. De smaak (sterkte) van alle kruiden en specerijen
kan zeer variëren afhankelijk van hun specifieke sterkte en houdbaarheid. Daarom wordt altijd
aanbevolen om gerechten te proeven en specerijen toe te voegen net voordat u deze serveert.
BEWAAR A.U.B. UW KASSABON WANT U HEBT HET NODIG BIJ HET INDIENEN VAN EEN CLAIM
ONDER DEZE GARANTIE.
Dit product staat 2 jaar onder garantie.
Mocht er sprake zijn van een defect, hoewel dit onwaarschijnlijk is, brengt u hem dan terug naar
de winkel waar u hem hebt gekocht, met uw kassabon en een exemplaar van deze garantie.
Uw rechten en voordelen binnen het kader van deze garantie staan los van uw statutaire rechten
waarop deze garantie geen invloed heeft.
Holmes Products (Europe) Ltd verplicht zich binnen de vastgestelde periode geheel gratis elk
onderdeel van het apparaat dat mankementen blijkt te vertonen te herstellen of te vervangen mits
wij:
• Onmiddellijk op de hoogte worden gesteld van het mankement.
• Het apparaat op geen enkele wijze veranderd of verkeerd behandeld of gerepareerd is door een
ander dan de persoon die daartoe bevoegd is door Holmes Products (Europe) Ltd.
Onder deze garantie worden geen rechten verleend aan iemand die het apparaat tweedehands of
voor commercieel of gemeenschappelijk gebruik heeft aangeschaft.
Gerepareerde of vervangen apparaten blijven de resterende tijd van de garantie onder deze
voorwaarden gegarandeerd.
DIT PRODUCT IS VERVAARDIGD IN OVEREENSTEMMING MET DE E.E.G. RICHTLIJNEN
2006/95/EC, 2004/108/EC en 2006/42/EC.
Elektrische producten die weggedaan worden, mogen niet weggedaan worden met het
normale huisvuil. Recycle wanneer daar de faciliteiten voor zijn.
Controleer op de volgende website voor verdere informatie over recycling en WEEE:
www.jardencs.com of schrijf een e-mail naar [email protected]
GARANTIE
-35- -36-
SCVI600BS-I_07MLM2.qxd 9/3/07 3:17 PM Page 37

Documenttranscriptie

SCVI600BS-I_07MLM2.qxd 9/3/07 3:17 PM Page 31 GARANTIA NEDERLANDS GUARDE ESTE RECIBO YA QUE LO NECESITARA PARA CUALQUIER RECLAMACION DENTRO DE ESTA GARANTIA. • Este producto está garantizado durante 2 años. • En caso improbable de avería, le rogamos que lo lleve al comercio donde lo adquirió, con su recibo de compra y una copia de esta garantía. • Los derechos y ventajas de esta garantía son adicionales a sus derechos estatutarios, que no se verán afectados por esta garantía. • Holmes Products (Europe) Ltd se compromete dentro del período específico, a reparar o cambiar, sin coste alguno, cualquier pieza del aparato que se encuentre defectuosa, siempre que: • Se nos informe inmediatamente del defecto. • No se ha cambiado el aparato de ninguna forma ni se ha sometido a uso indebido o reparación por cualquier otra persona no autorizada por Holmes Products (Europe) Ltd. • No se ofrece ningún derecho a la persona que adquiera este aparato de segunda mano o para uso comercial o común. • Cualquier aparato reparado o cambiado estará garantizado bajo los mismos términos durante el resto del período de garantía. ESTE PRODUCTO ESTÁ FABRICADO PARA CUMPLIR CON LAS DIRECTIVAS DE LA C.E.E. 2006/95/EC, 2004/108/EC, 2006/42/EC. Los productos de uso eléctrico no deben ser desechados junto con la basura de uso doméstico.Recíclelos donde existan instalaciones para tal fin. Visite el siguiente sitio web para obtener más información acerca del reciclaje y de WEEE: www.jardencs.com o envíe un mensaje de correo electrónico a [email protected] -29- BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN Lees deze handleiding voorzichtig door voordat u dit apparaat gebruikt, aangezien een juist gebruik de allerbeste prestaties geeft. Deze instructies voor toekomstig gebruik bewaren Aansluiting op stroomvoorziening 1. Deze instructies samen met de illustraties voorzichtig doorlezen voordat u dit apparaat gebruikt. 2. Wilt u voordat u dit apparaat aansluit, controleren of het voltage dat op de kenplaat (aan de onderkant van het apparaat) staat aangegeven, overeenkomt met de netspanning in uw huis. 3. Als het stroomsnoer beschadigd is, moet dit door de fabrikant of zijn servicebureau vervangen worden. Veilig plaatsen 1. RAAK HETE OPPERVLAKKEN NIET AAN, MAAR GEBRUIK DE HANDVATEN AAN DE ONDERKANT. HET IS RAADZAAM EEN OVENWANT TE GEBRUIKEN. 2. Stel de lege aardewerken pot NIET bloot aan hoge temperaturen. Zorg altijd voor vloeibaar of voedsel in de aardewerken pot om eventueel barsten te voorkomen. 3. Om barsten te voorkomen, mag de aardewerken pot NOOIT in water worden ONDERGEDOMPELD of onder stromend water worden gehouden als deze gedurende langere tijd LEEG op een verwarmde kookplaat of in een verwarmede oven heeft gestaan. Laat de pot eerst afkoelen. 4. NIET neerzetten waar het door kinderen, vooral zeer jonge kinderen, aangeraakt kan worden. 5. Dit apparaat NIET direct onder een stopcontact plaatsen. 6. Dit apparaat NIET buiten gebruiken. 7. Verwarmingsapparaat, snoer of stekker NIET onderdompelen in water of andere vloeistof. 8. Wees uiterst voorzichtig bij het verplaatsen van een apparaat gevuld met hete vloeistof. 9. Laat de netsnoer NIET over de rand van het werkblad of de tafel hangen. 10. GEEN krassende schuur-of bijtende middelen, of ovenreinigers gebruiken bij het schoonmaken van dit apparaat. 11. Voorkom plotselinge temperatuurveranderingen door bijvoorbeeld voedselproducten direct uit de koelkast in een verwarmde schaal te leggen. 12. Altijd de stekker van het apparaat uit het stopcontact halen als het niet gebruikt wordt en voordat het schoongemaakt wordt. 13. Het apparaat laten afkoelen voor het schoonmaken en opbergen. 14. Tijdens het gebruik voor luchtcirculatie zorgen door genoeg ruimte boven en aan alle kanten van het apparaatvrij te laten. Zorg dat dit apparaat tijdens gebruik geen gordijnen, behang, kleding, vaatdoeken of andere brandgevaarlijke stoffen raakt. Men dient VOORZICHTIG te zijn op oppervlakken die gevoelig zijn voor warmte. Het is raadzaam een warmte isolatiekussentje te gebruiken. DIT APPARAAT IS UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK. APPARAAT NIET VOOR ANDERE DOELEINDEN GEBRUIKEN DAN WAAR HET VOOR BESTEMD IS. 15. DIESES GERÄT EIGNET SICH AUSSCHLIESSLICH FÜR HAUSHALTSZWECKE. ES DARF NICHT FÜR ANDERE ZWECKE VERWENDET WERDEN. 16. Om eventueel barsten te voorkomen, mag NOOIT water of voedsel op waterbasis in de ETC stoneware-pot worden bevroren. 17. Deze toepassing is niet bedoeld om gebruikt te worden door personen (met inbegrip van kinderen) met verminderde fysieke, sensorische of mentale vaardigheden of gebrek aan ervaring en kennis, tenzij dat ze supervisie krijgen of instructies hebben gekregen over het gebruik van de toepassing door een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. Kinderen moeten onder supervisie staan om er voor te zorgen dat ze niet met de toepassing gaan spelen. -30- SCVI600BS-I_07MLM2.qxd 9/3/07 3:17 PM Page 33 CROCK POT SLOWCOOKER MET ETC (EXTREME TEMPERATURE COOKWARE) ETC is een speciale stoneware (hard aardewerk)-formule die extreme temperatuurwijzigingen kan weerstaan, zodat u beschikt over het meest veelzijdige en gemakkelijke kookapparaat. ETC stoneware kan veilig op kookplaten* en in conventionele en magnetronovens worden gebruikt en in de koelkast en diepvries worden geplaatst. (Lees altijd het gedeelte OMGANG MET ETC STONEWARE zodat u het op de juiste manier gebruikt.) Dankzij deze veelzijdigheid kunt u nu maaltijden bereiden, het apparaat als slowcooker gebruiken, resten bewaren en deze weer opwarmen, allemaal met dezelfde stoneware-pot en dus minder afwastijd. Door het elegante design kunt u zelfs maaltijden serveren in uw Crock Pot slowcooker. *De warmteverspreider moet worden gebruikt als u kookt op een elektrische kookplaat. HOE U UW SLOWCOOKER GEBRUIKT Deksel Stoneware-pot Warmteverspreider OMGANG MET ETC STONEWARE WAARSCHUWING: OM BESCHADIGING VAN UW ETC STONEWARE-POT TE VOORKOMEN, MOET U DE ONDERSTAANDE VOORZORGSMAATREGELEN OPVOLGEN. 1. Gebruik ALTIJD de meegeleverde WARMTEVERSPREIDER als u op ELEKTRISCHE KOOKPLATEN kookt, anders kan de pot barsten. 2. Gebruik GEEN HOGE TEMPERATUREN bij kookplaten. 3. Verwarm een lege stoneware-pot NIET op kookplaatbranders. Zorg altijd voor vloeibaar of voedsel in de stoneware-pot. 4. Begin bij koken op een kookplaay ALTIJD met een lage temperatuur, voordat u de temperatuur tot medium verhoogt. Warmteverspreider 5. Doe ALTIJD minimaal 2 eetlepels olie in de bodem van de stoneware-pot als u voedsel sauteert of bruineert op de kookplaat. 6. Roer het voedsel ALTIJD regelmatig als u op de kookplaat Stoneware-pot kookt. 7. Vries NOOIT water of voedsel op waterbasis in de stoneware-pot. Daardoor kan de stoneware-pot barsten. 8. Gebruik GEEN metalen keukengerei voor de stoneware-pot om krassen te voorkomen. OPM.: ga voorzichtig te werk als u uw stoneware-pot op een keramische of gladde glazen kookplaat, werkblad of tafel plaatst. De ruwe onderkant van de stoneware-pot kan krassen veroorzaken op deze oppervlakken als u onvoorzichtig te werk gaat. Verwarmingsgedeelte Regelknoppen/display Een digitale timer telt terug; u ziet dus de resterende kooktijd VOORDAT U UW SLOWCOOKER GEBRUIKT Voordat u uw slowcooker gebruikt, moet u het deksel en de stoneware-pot met warm water en zeep afwassen en daarna goed afdrogen. Dompel het verwarmingsgedeelte NOOIT onder in water of een andere vloeistof. Schakel de slowcooker in en kies de kooktemperatuur door de knop in de betreffende stand te draaien De Power Indicator -31- -32- Light (AAN-lampje) gaat aan en u kunt nu een kooktijd kiezen tussen 30 min. en 20 uur (in stappen van 30 min.) door de knop te draaien SCVI600BS-I_07MLM2.qxd 9/3/07 3:17 PM Page 35 HOE U UW SLOWCOOKER SCHOONMAAKT SLOW COOKING (LANGZAAM KOKEN) 1. Plaats de stoneware-pot in de buitenpot met het verwarmingsgedeelte, doe uw voedsel in de stoneware-pot en steek de stekker in het stopcontact. Draai de temperatuurknop in de gewenste stand. Uw slowcooker heeft drie temperatuurstanden temperature settings. LOW (LAAG) (I) wordt aanbevolen als de gehele dag langzaaam wilt koken. Eén uur in de stand HIGH (HOOG) (II) komt overeen met ca. 1,5 tot 2 uur op LOW (LAAG) (I). WARM ( ) (display op LCD= ) moet ALLEEN worden gebruikt om reeds gekookt voedsel warm te houden, d.w.z. op de ideale serveertemperatuur, totdat u klaar bent om te eten. Kook NIET met de WARM ( ) stand. Kook altijd met het deksel op de pot als u uw stoneware-pot in de buitenpot van de slowcooker gebruikt. 2. Draai de tijdknop in de gewenste stand. De tijd wordt op de display aangegeven en begint terug te tellen. U kunt de kooktijd instellen van 30 minuten tot 20 uur, in stappen van 30 minuten. Als de kooktijd is verstreken, schakelt de slowcooker automatisch over op WARM ( ). OPM.: wij raden u aan de WARM ( ) stand niet langer dan 4 uur te gebruiken. OPM.: als u de timer niet gebruikt, zal de slowcooker net zolang in de temperatuurstand blijven staan totdat u het apparaat uitschakelt. 3. Als het eten klaar is, draai de temperatuurknop naar OFF (UIT) ( ) en trek de stekker uit het stopcontact. Laat de slowcooker afkoelen voordat u deze schoonmaakt. • • • • HINTS EN TIPS HINTS EN TIPS • BAKKEN/BRADEN De stoneware-pot van de slowcooker kan ook worden gebruikt in uw oven als een traditionele braadpan. OPMERKINGEN OVER HET GEBRUIK Schakel uw slowcooker ALTIJD uit, trek de stekker uit het stopcontact en laat het afkoelen voordat u het schoonmaakt. Het deksel en de stoneware-pot van de slowcooker kunnen in de afwasmachine of met heet water en zeep worden afgewassen. Gebruik geen schurende afwasmiddelen of schuursponzen. Een doek, spons of rubberen spatel zijn meestal voldoende om resten te verwijderen. Gebruik een niet-schurend reinigingsmiddel of azijn om water- en andere vlekken te verwijderen. Het deksel is niet bestand tegen plotselinge temperatuurwijzigingen. Was een heet deksel daarom niet met koud water. De buitenkant van de buitenpot mag worden schoongemaakt met een zachte doek en warm water en zeep. Droog het af. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen. VOORZICHTIG: dompel het verwarmingsgedeelte nooit onder in water of een andere vloeistof. • Als u een recept aanpast waarvoor u ongekookte spaghetti, macaroni of pasta nodig hebt, kook dit dan eerst op de kookplaat totdat het iets zacht is, voordat u het in de slowcooker doet. Als u een recept verandert waarvoor u gekookte rijst nodig hebt, doe de ongekookte rijst dan samen met de andere ingrediënten in de pot; voeg 60 ml extra vloeistof toe per 60 ml ongekookte rijst. Voor het beste resultaat raden wij u langkorrelige geconverteerde rijst aan als u voedsel de hele dag kookt. BONEN • Als de stroom is uitgevallen, kan het voedsel wellicht schadelijk zijn voor de gezondheid. Als u niet precies weet hoelang de stroom is uitgevallen, gooi het voedsel dan weg. • Kook altijd met het deksel op de pot gedurende de aanbevolen tijd. Verwijder het deksel niet in de eerste twee uur dat u kookt. • De verwijderbare stoneware-pot van uw slowcooker is geschikt voor de oven en magnetron. Zie de onderstaande tabel. • Gebruik altijd de handvaten van de pot of ovenwanten als u de stoneware-pot aanpakt en als u de buitenpot verplaatst. De handvaten worden heet tijdens het gebruik. • Gebruik ALTIJD een onderzetter of panlap onder de verwarmde stoneware-pot, als u deze op tafels of keukenbladen zet. • De verwijderbare ETC stoneware-pot en het deksel kunnen veilig op kookplaten* en in conventionele en magnetronovens worden gebruikt en in de koelkast. Vries NOOIT water of voedsel op waterbasis in de stoneware-pot. • Vanwege het unieke productieproces van de stoneware-pot van de slowcooker zult u verschillen zien in het geglazuurde oppervlak. Dit is normaal en heeft geen nadelige invloed op de prestatie. • Trek de stekker uit het stopcontact na het koken en voordat u de stoneware-pot schoonmaakt. • Warm geen voedsel op in uw slowcooker. Gebruik uw oven, kookplaat of magnetron om voedsel op te warmen. Gebruik altijd de warmteverspreider als u kookt op een elektrische kookplaat. • • • Bonen dienen volledig zacht gemaakt te worden voordat zij gecombineerd worden met suiker en/of zure voedselproducten. Suiker en zuur hebben een verhardende uitwerking op bonen en voorkomen het zacht worden. Gedroogde bonen, vooral rode kievitsbonen moeten gekookt worden voordat zij aan een recept worden toegevoegd. Bedek de bonen met 3 maal hun hoeveelheid ongezout water en breng aan de kook. 10 minuten laten koken, warmtebron lager zetten, bedekken en 11⁄2 uur laten sudderen of totdat de bonen zacht zijn. Het eventuele weken in water moet voor het koken voltooid te zijn. Water na het weken of koken weggooien. Volledig gekookte bonen in blik kunnen worden gebruikt in plaats van gedroogde bonen. GROENTE • • • • Veel groente profiteert van slowcooking en lage temperaturen en kan zijn volle smaak ontwikkelen. In uw slowcooker wordt het meestal niet te lang gekookt zoals dat in uw oven of op uw kookplaat het geval kan zijn. Als u recepten hebt met groente en vlees, plaats dan eerst de groente in de stoneware-pot en vervolgens het vlees. Groente kookt meestal langzamer in een slowcooker dan vlees. Plaats groente aan de zijkant of op de bodem van de stoneware-pot zodat het beter kookt. Roer de fijngehakte of gesneden groente door de andere ingrediënten. Omdat aubergine zeer sterk van smaak is, moet u dit blancheren of sauteren voordat u het in een slowcooker doet. VLOEISTOFFEN Geschikt voor: Onderdeel Afwasmachine Braadrooster Oven Magnetronnjop Kookplaatnjop njop Deksel Ja Ja Ja Ja Ja Stoneware-pot Ja Ja Ja ** Ja Ja • • Het is in de meeste gevallen niet noodzakelijk om meer dan 120 tot 240 ml vloeistof te gebruiken omdat het vocht in vlees en groente meer bewaard blijft bij slowcooking dan bij conventioneel koken. Als u conventionele kookrecepten verandert in slowcooking-recepten gebruik dan ongeveer de helft van de aanbevolen hoeveelheid vloeistof, behalve bij recepten met ongekookte rijst of pasta. MELK * De warmteverspreider moet worden gebruikt als u kookt op elektrische kookplaten (spoel of keramisch). ** Plaats de stoneware-pot op één van de grote branders en alleen op een lage of mediumstand. -33- • • Melk, room en zure room worden afgebroken tijdens langdurig koken. Voeg dit daarom, indien mogelijk, pas tijdens de laatste vijftien tot dertig minuten toe totdat deze net goed zijn opgewarmd. Ter afwisseling kan men gecondenseerde soep gebruiken die lang mag koken. -34- SCVI600BS-I_07MLM2.qxd 9/3/07 3:17 PM Page 37 SOEPEN • • Voor sommige soeprecepten is 1,9 tot 2,8 liter water nodig. Doe eerst de andere soepingrediënten in de slowcooker en doe er dan zoveel water in dat zij worden afgedekt. Als u een dunnere soep wenst, voeg dan vóór het serveren meer water toe. Als bij op melk gebaseerde soeprecepten geen andere vloeistof nodig is voor het normale koken, voeg dan 240 tot 480 ml water toe. Omdat melk, room en zure room worden afgebroken als zij worden verwarmd tot boven het kookpunt, moeten deze pas aan het eind van de kooktijd voorzichtig worden toegevoegd. VLEES • • • • • • • • • Ga bij vlees als volgt te werk: snij de vetranden eraf, veeg of spoel het goed af en droog het met papieren handdoeken. Door vlees in een aparte braadpan of op een braadrooster aan te bakken, kan het vet vóór het slowcooking worden onttrokken, waardoor het gerecht ook meer smaak krijgt. Grotere stukken rund-/varkensvlees, kip en ham zijn perfect voor uw slowcooker. Kies rund/varkensvlees of ham zonder bot met een gewicht van 1,4 tot 2,7 kg. Vlees van het bot zoals ribbetjes, lendevlees or stukken kalkoenvlees passen gemakkelijk en kunnen goed worden gekookt in uw slowcooker. Kook kalkoenpoten, -dijen en -borsten van max. 2,7 kg. Als u kleinere stukken rund-/varkensvlees kiest, wijzig dan de hoeveelheid groente of aardappelen zodat de stoneware-pot 1⁄2 tot 3⁄4 vol is. Denk eraan dat grootte van het vlees en de aanbevolen kooktijd slechts schattingen zijn. Het exacte gewicht van hoeveelheid rund-/varkensvlees dat in een slowcooker kan worden gekookt, hangt af van de manier waarop het is gesneden, de toestand van het vlees en de botstructuur. Snij vlees in kleinere stukken als u kookt met voorgekookte bonen, fruit of lichtere groente zoals champignons, in blokjes gesneden uien, aubergine of fijngehakte groente. Daardoor zal het voedsel gelijkmatig worden gekookt. Mager vlees zoals kip of varkenshaas zullen sneller koken dan vlees met meer bindweefsel en vet zoals biefstuk of varkensham. Vlees moet zo worden geplaatst dat het in de stoneware-pot rust en het deksel niet raakt. Als u bevroren vlees (zoals rund-/varkensvlees of kip) kookt, moet u eerst ten minste 1 kopje warm water toevoegen. Het water zal fungeren als een "kussen" waardoor plotselinge temperatuurwijzigingen worden voorkomen. Bij de meeste recepten waarvoor in blokken gesneden, bevroren vlees wordt gebruikt, moet vlees 4 uur extra op LOW (LAAG) of 2 uur op HIGH (HOOG) worden gekookt. Bij in grote stukken gesneden, bevroren vlees kan het veel langer duren voordat het is ontdooid en mals is geworden. GARANTIE BEWAAR A.U.B. UW KASSABON WANT U HEBT HET NODIG BIJ HET INDIENEN VAN EEN CLAIM ONDER DEZE GARANTIE. • Dit product staat 2 jaar onder garantie. • Mocht er sprake zijn van een defect, hoewel dit onwaarschijnlijk is, brengt u hem dan terug naar de winkel waar u hem hebt gekocht, met uw kassabon en een exemplaar van deze garantie. • Uw rechten en voordelen binnen het kader van deze garantie staan los van uw statutaire rechten waarop deze garantie geen invloed heeft. • Holmes Products (Europe) Ltd verplicht zich binnen de vastgestelde periode geheel gratis elk onderdeel van het apparaat dat mankementen blijkt te vertonen te herstellen of te vervangen mits wij: • Onmiddellijk op de hoogte worden gesteld van het mankement. • Het apparaat op geen enkele wijze veranderd of verkeerd behandeld of gerepareerd is door een ander dan de persoon die daartoe bevoegd is door Holmes Products (Europe) Ltd. • Onder deze garantie worden geen rechten verleend aan iemand die het apparaat tweedehands of voor commercieel of gemeenschappelijk gebruik heeft aangeschaft. • Gerepareerde of vervangen apparaten blijven de resterende tijd van de garantie onder deze voorwaarden gegarandeerd. DIT PRODUCT IS VERVAARDIGD IN OVEREENSTEMMING MET DE E.E.G. RICHTLIJNEN 2006/95/EC, 2004/108/EC en 2006/42/EC. Elektrische producten die weggedaan worden, mogen niet weggedaan worden met het normale huisvuil. Recycle wanneer daar de faciliteiten voor zijn. Controleer op de volgende website voor verdere informatie over recycling en WEEE: www.jardencs.com of schrijf een e-mail naar [email protected] VIS • Vis kookt sneller en moet pas aan het einde van de kooktijd worden toegevoegd, d.w.z. tijdens de laatste vijftien minuten tot een uur. SPECIALE GERECHTEN • Speciale gerechten zoals gevulde carbonades of rundvleesrollen, gevulde koolbladeren, gevulde paprika's of gepofte appels kunnen in een enkele laag worden geplaatst zodat zij gemakkelijk kunnen worden gekookt en op aantrekkelijk wijze kunnen worden geserveerd. KRUIDEN • Verse kruiden voegen smaak en kleur toe als deze aan het eind van de kooktijd worden toegevoegd, maar bij gerechten met kortere kooktijden kunnen hartige, verse kruiden zoals rozemarijn en thijm zeer goed worden gebruikt. Veel verse kruiden die aan het begin worden toegevoegd, verliezen hun smaak tijdens een langere kooktijd. Gemalen en/of gedroogde kruiden en specerijen zijn bij uitstek geschikt voor slowcooking en kunnen aan het begin worden toegevoegd, maar gebruik deze spaarzaam, controleer de smaak aan het einde van de kooktijd en voeg eventueel nog zout, peper, etc. eraan toe. De smaak (sterkte) van alle kruiden en specerijen kan zeer variëren afhankelijk van hun specifieke sterkte en houdbaarheid. Daarom wordt altijd aanbevolen om gerechten te proeven en specerijen toe te voegen net voordat u deze serveert. -35- -36-
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37

Crock-Pot SCVI600BS-I Handleiding

Categorie
Langzame fornuizen
Type
Handleiding