Sunbeam SCRI500-I Handleiding

Categorie
Langzame fornuizen
Type
Handleiding
GARANTIA
GUARDE ESTE RECIBO YA QUE LO NECESITARA PARA CUALQUIER RECLAMACION DENTRO DE
ESTA GARANTIA.
Este producto está garantizado durante 2 años.
En caso improbable de avería, le rogamos que lo lleve al comercio donde lo adquirió, con su recibo de
compra y una copia de esta garantía.
Los derechos y ventajas de esta garantía son adicionales a sus derechos estatutarios, que no se verán
afectados por esta garantía.
Holmes Products Europe se compromete dentro del período específico, a reparar o cambiar, sin coste
alguno, cualquier pieza del aparato que se encuentre defectuosa, siempre que:
• Se nos informe inmediatamente del defecto.
• No se ha cambiado el aparato de ninguna forma ni se ha sometido a uso indebido o reparación por
cualquier otra persona no autorizada por Holmes Products Europe.
No se ofrece ningún derecho a la persona que adquiera este aparato de segunda mano o para uso
comercial o común.
Cualquier aparato reparado o cambiado estará garantizado bajo los mismos términos durante el resto
del período de garantía.
ESTE PRODUCTO ESTÁ FABRICADO PARA CUMPLIR CON LAS DIRECTIVAS
DE LA C.E.E. 73/23/EEC, 2004/108/EC, 98/37/EEC.
Los productos de uso eléctrico no deben ser desechados junto con la basura de
uso doméstico.Recíclelos donde existan instalaciones para tal fin.
Visite el siguiente sitio web para obtener más información acerca del reciclaje y de
WEEE: www.jardencs.com o envíe un mensaje de correo electrónico a
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN
Lees deze handleiding voorzichtig door voordat u dit apparaat gebruikt, aangezien een
juist gebruik de allerbeste prestaties geeft.
Aansluiting op stroomvoorziening
1. Deze instructies samen met de illustraties voorzichtig doorlezen voordat u dit apparaat gebruikt.
2. Wilt u voordat u dit apparaat aansluit, controleren of het voltage dat op de kenplaat (aan de onderkant
van het apparaat) staat aangegeven, overeenkomt met de netspanning in uw huis.
3. Als het stroomsnoer beschadigd is, moet dit door de fabrikant of zijn servicebureau vervangen worden.
Veilig plaatsen
1. DO NOT TOUCH THE HOT SURFACES, USE THE HANDLES OF THE BASE. USE OF AN OVEN
GLOVE WHILE HANDLING IS ADVISED.
2. DO NOT expose empty crockery to high heat. Always ensure there is liquid or food inside crockery to
prevent potential cracking.
3. To prevent cracking NEVER IMMERSE in water or place under running water if crockery has been left
EMPTY on a heated hob or in a heated oven for an extended period of time. Allow to cool down.
4. NIET neerzetten waar het door kinderen, vooral zeer jonge kinderen, aangeraakt kan worden.
5. Dit apparaat NIET direct onder een stopcontact plaatsen.
6. Dit apparaat NIET buiten gebruiken.
7. Verwarmingsapparaat, snoer of stekker NIET onderdompelen in water of andere vloeistof.
8. Wees uiterst voorzichtig bij het verplaatsen van een apparaat gevuld met hete vloeistof.
9. Stroomsnoer NIET over de rand van het aanrecht of tafel laten hangen.
10. GEEN krassende schuur-of bijtende middelen, of ovenreinigers gebruiken bij het schoonmaken van dit
apparaat.
11. Voorkom plotselinge temperatuurveranderingen door bijvoorbeeld voedselproducten direct uit de
koelkast in een verwarmde schaal te leggen.
12. Altijd de stekker van het apparaat uit het stopcontact halen als het niet gebruikt wordt en voordat het
schoongemaakt wordt.
13. Het apparaat laten afkoelen voor het schoonmaken en opbergen.
14. Tijdens het gebruik voor luchtcirculatie zorgen door genoeg ruimte boven en aan alle kanten van het
apparaatvrij te laten. Zorg dat dit apparaat tijdens gebruik geen gordijnen, behang, kleding, vaatdoeken
of andere brandgevaarlijke stoffen raakt. Men dient VOORZICHTIG te zijn op oppervlakken die gevoelig
zijn voor warmte. Het is raadzaam een warmte isolatiekussentje te gebruiken. DIT APPARAAT IS
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK. APPARAAT NIET VOOR ANDERE DOELEINDEN
GEBRUIKEN DAN WAAR HET VOOR BESTEMD IS.
15. DIESES GERÄT EIGNET SICH AUSSCHLIESSLICH FÜR HAUSHALTSZWECKE. ES
DARF NICHT FÜR ANDERE ZWECKE VERWENDET WERDEN.
16.
To prevent potential cracking, NEVER freeze water or water based foods in the ETC stoneware.
NEDERLANDS
ETC is a special stoneware formulation that can withstand extreme temperature changes, giving you the most versatile and
convenient cooking appliance. ETC stoneware is safe to use on hobs*, in conventional and microwave ovens as well as the
refrigerator and freezer. (Be sure to read ETC STONEWARE CARE to ensure proper use.) This versatility allows you to prepare
foods, slow cook, store leftovers and reheat them all using the same stoneware dish, saving cleaning time. The elegant design
allows you to serve from your slow cooker.
*Heat diffuser must be used when cooking on electric hob.
THE SLOW COOKER FEATURING ETC STONEWARE
(EXTREME TEMPERATURE COOKWARE)
-33- -34-
SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 35
Voor het verplaatsen en schoonmaken van de Slowcooker:
Het apparaat ALTIJD uitzetten en stekker uit het stopcontact halen.
Het apparaat ALTIJD laten afkoelen
HET VERWARMINGSELEMENT NOOIT IN WATER OF EEN ANDERE VLOEISTOF
ONDERDOMPELEN
VERWARMINGSELEMENT
NIET onderdompelen in water of een andere vloeistof. Zachte doek bevochtigen in een warm zeepsopje en
uitwringen om schoon te maken. Met schone droge doek afdrogen. GEEN schurende reinigingsmiddelen
gebruiken.
UITNEEMBARE AARDEWERK KOOKPOT
Reiniging van de uitneembare Aardewerk Kookpot
The removable Stoneware Cooking Pot and the lid go safely into the dishwasher or may be washed in hot
soapy water. Geen krassende schuurmiddelen gebruiken – met een doek, spons of plastic spatel verwijdert
men meestal koppige restanten. Gebruik een niet-schurend reinigingsmiddel of azijn om watervlekken en
andere vlekken te verwijderen.
De Aardewerk Kookpot is net als andere fijne keramiek niet bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen.
GEEN voedselproducten uit de koelkast toevoegen als de Aardewerk Kookpot al voorverwarmd is of te
heet is om aan te raken. De Slowcooker mag NIET voorverwarmd worden tenzij anders is aangegeven in
het recept. De Aardewerk Kookpot dient op kamertemperatuur te zijn voordat men heet voedsel toevoegt.
• Was de Aardewerk Kookpot onmiddellijk na het koken en gebruik heet water. GEEN koud water ingieten
als de Aardewerk Kookpot heet is. Do not use abrasives or scouring pads or powder. Avoid using harsh
abrasive cleaners or scouring pads as continued use will scratch the highly polished surface and make
subsequent cleaning more difficult.
Snij vet weg en veeg vlees goed af om restanten te verwijderen. (If meats contain fats. Brown in the
cooking pot and drain well). Op smaak brengen met zout en peper. Leg het vlees in de kookpot bovenop
de groenten.
Bij braadschotels en stoofpotten, vocht over het vlees gieten. Niet meer vocht gebruiken dan in het
recept wordt aangegeven. Vlees en groenten behouden meer vet en vocht tijdens het slow cooken dan
tijdens een conventionele kookmethode.
De meeste groenten moeten dun gesneden worden of tegen de zijkanten op de bodem van de
Aardewerk Kookpot worden gelegd. In een Slowcooker kookt vlees in het algemeen sneller dan de
meeste groenten.
Use whole leaf herbs and spices for the best and fullest flavour from the slow cooking method. If ground
herbs and spices are used, they should be stirred in during the last hour of cooking.
Omdat er geen directe hitte is aan de onderkant, moet de Aardewerk Kookpot minstens half vol worden
gevuld om overeen te stemmen met de aanbevolen tijden. Kleine hoeveelheden mogen ook bereid
worden, maar dit kan gevolgen hebben voor de kooktijd.
Men mag een bepaalde vloeistof in een recept door een andere vervangen mits men dezelfde
hoeveelheid gebruikt. Men kan bijvoorbeeld een blikje soep vervangen door een blikje tomaten, of 1
kopje rundvlees- of kippenbouillon door 1 glas wijn.
Bonen dienen volledig zacht gemaakt te worden voordat zij gecombineerd worden met suiker en/of zure
voedselproducten. (N.B.: Suiker en zuur hebben een verhardende uitwerking op bonen en voorkomen
het zacht worden).
Gedroogde bonen, vooral rode kievitsbonen moeten gekookt worden voordat zij aan een recept worden
toegevoegd. Bedek de bonen met 3 maal hun hoeveelheid ongezout water en breng aan de kook. 10
minuten laten koken, warmtebron lager zetten, bedekken en 11⁄2 uur laten sudderen of totdat de bonen
zacht zijn. Het eventuele weken in water moet voor het koken voltooid te zijn. Water na het weken of
koken weggooien.
HET SCHOONMAKEN VAN UW SLOWCOOKER
KOOKTIPS
ETC STONEWARE CARE
WARNING: TO PREVENT DAMAGE TO YOUR ETC STONEWARE, YOU MUST FOLLOW THE SAFEGUARDS BELOW.
1.
ALWAYS use the enclosed HEAT DIFFUSER when cooking on ELECTRIC HOBS or breakage may result.
2. DO NOT use on HIGH HEAT on hob.
3. DO NOT heat empty stoneware on hob burners. Always ensure there is liquid or food inside the stoneware.
4. ALWAYS begin hob cooking on low heat before increasing to medium or medium low
heat.
5. ALWAYS coat bottom of stoneware with a minimum of 2 tablespoons of oil when
sautéing or browning on the hob.
6. ALWAYS stir food often when cooking on hob.
7. NEVER freeze water or water based foods in the stoneware. It may result in cracking
of stoneware.
8. DO NOT use metal utensils with the stoneware to protect against scratches.
NOTE: Please use with caution when placing your stoneware on a ceramic or smooth
glass cook top hob, work surface or table. Due to the nature of the stoneware, the rough
bottom surface may scratch these surfaces if caution is not used.
1. There are three temperature settings. LOW (I) is recommended for slow "all-
day" cooking. 1 hour on HIGH (II) equals about 2 to 2
1
2 hours on LOW (I).
WARM ( ) is recommended for keeping already cooked food at the perfect
serving temperature until you are ready to eat. DO NOT cook on this setting.
2. Before each use (whether in Heating Base Unit, on hob, in conventional or
microwave oven), coat the inside of the stoneware with oil or butter to make
clean up easier.
3. Always cook with the Lid on when using your stoneware in the slow cooker
Heating Base Unit.
4. Follow recommended cooking times.
5. When using stoneware on electric hob, a heat diffuser (included) must be
used. When using the diffuser, the cross supports should be facing up.
6. Unplug from wall outlet when cooking is done.
7. The detachable power cord located at the back of the heating base allows
more convenience for serving.
8. Do not reheat foods in the slow cooker Heating Base Unit.
9. ALWAYS use a trivet or hot pad underneath heated stoneware when placing on table or countertops.
10. Removable stoneware and lid are safe for use on hobs*, in conventional and microwave ovens as well as refrigerator and freezer.
11. Handles on stoneware will stay cool to the touch when using in Heating Base Unit, however please use pot holders oven gloves
when using in the oven, microwave or on the hob.
12. Always use pot holders oven gloves when moving Heating Base Unit. Handles will become hot when in use.
NOTE: Due to the unique manufacturing process of the ETCstoneware, you may see variations in the glazed surface. This is normal
and does not affect performance.
HOW TO USE YOUR SLOW COOKER
I
II
Heating Base
Deksel
Control Panel
Heat Diffuser
Stoneware
Heat Diffuser
-35- -36-
SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 37
Q “Wat moet ik doen als het eten na 8 uur nog niet gaar is... terwijl in het recept 8 -
10 uur staat?”.
A Dit kan het gevolg zijn van spanningsveranderingen, hoogte of zelfs extreme vochtigheid. Kleine
stroomwisselingen hebben bij de meeste apparaten doorgaans geen effect, maar bij Slowcookers kan
het gevolgen hebben voor de kooktijden. Allow plenty of time and remember, it is practically impossible
to overcook. Uit ervaring leert u of u uw kooktijden moet vermeerderen of verminderen.
Q “Moet de Slowcooker gesloten worden. Is roeren noodzakelijk?”
A Altijd met gesloten deksel koken. Als de deksel afgenomen wordt, zal de Slowcooker warmteverlies
op de stand LAAG niet snel goedmaken. Er ontsnappen beduidende hoeveelheden warmte elke keer
dat de deksel afgenomen wordt en daarom moet men de kooktijden verlengen. Vermijd het veelvuldig
afnemen van de deksel om even te controleren of te roeren. Deksel nooit verwijderen tijdens de eerste
twee uren bij het bakken van brood of taarten. Roeren is niet nodig als er op de stand LAAG gekookt
wordt. Tijdens korte kooktijden op HOOG wordt de verspreiding van de aroma’s verbeterd door af en
toe te roeren.
Q “Hoe kan ik sappen binden of jus maken?”
A Wat snel kokende tapioca toevoegen aan ongeacht welk recept om dikke jus te maken. De tapioca
aan het begin toevoegen en de jus verdikt zich tijdens het koken. Als alternatief kunt u het vaste
voedsel uitnemen en de sappen achterlaten. Bereid vervolgens een glad papje van ongeveer 100g
bloem of maïzena op 90ml water of 4 eetlepels gesmolten boter. Het mengsel bij de vloeistof in de
Aardewerk Kookpot gieten en goed roeren. Op HOOG zetten en als het aan de kook raakt (ongeveer
15 minuten), is het klaar.
Q “Kan ik iets braden zonder water toe te voegen?”"
A Ja – als er op LAAG gekookt wordt. Het is raadzaam om een kleine hoeveelheid water te gebruiken
omdat de jus vooral veel smaak heeft. Hoe meer vet of hoe "gemarmerder" het vlees is, hoe minder
vocht u nodig heeft. Het vocht heeft u nodig om de groenten goed zacht te maken en te koken.
VRAAG EN ANTWOORD
VARKENSHAAS MET SHERRY EN RODE UIEN
De zachte smaak van het varkensvlees wordt versterktt door de volle, verrukkelijke saus.
2 grote rode uien, dun gesneden
175g (knop) zilveruitjes, geblancheerd en geschild
40g boter
zout en versgemalen zwarte peper
1.2kg varkenshaas, gebonden
45ml sherry om te koken
small handful of flat leaf parsley, chopped
25ml maïzena
15ml water
Rode uien en zilveruitjes in een middelgrote gietijzeren of stalen koekenpan in boter sauteren totdat ze zacht
zijn. Op smaak brengen met zout en peper. Zout en peper in de varkenshaas wrijven en in Slowcooker leggen.
Gesauteerde uien, sherry en peterselie toevoegen. Deksel erop en 8 – 10 uur op LAAG koken (of 5 – 6 op
HOOG). Varkenshaas uit de Aardewerk Kookpot halen en 15 minuten laten staan alvorens het in plakken te
snijden. Slowcooker op HOOG zetten. Maïzena en water mengen en daarna de sappen uit de Aardewerk
Kookpot onder continu roeren toevoegen. Zo bindt u de saus. Varkenshaas met ui en sherrysaus opdienen.
Voor 4 personen.
RECEPTEN
Met behulp van deze handleiding kunt u recepten aanpassen voor de Slowcooker – uw eigen favoriete en
geliefde recepten van vrienden, voedingsbedrijven, uit kranten en tijdschriften. Onze bedoeling is om u
bereidingstijd en vuile afwas te besparen.... en om koken eenvoudig te houden. In de meeste gevallen
kunnen alle ingrediënten al meteen aan het begin in de Slowcooker worden gedaan en de hele dag koken.
Veel gebruikelijke voorbereidende stappen zijn niet nodig als u de Slowcooker gebruikt.
Een paar tips:
Zorg voor voldoende kooktijd.
Met gesloten deksel koken.
Minder water toevoegen dan in sommige niet recepten wordt aangegeven.
Vergeet niet dat vocht niet "wegkookt" zoals bij conventioneel koken het geval is. Gewoonlijk heeft u aan
het eind van het koken eerder meer vocht dan minder.
Dit is koken "in één stap": veel stappen in de recepten kunnen weggelaten worden. Voeg de ingrediënten
één voor één toe aan de Aardewerk Kookpot met het vocht als laatste en laat daarna 8 – 10 uur koken.
Groenten koken niet over zoals op het gasfornuis of in de oven. Daarom mag alles in één keer in de
Slowcooker gedaan worden. UITZONDERING: Melk, zure room of room dient men tijdens het laatste
uur van het koken toe te voegen.
TIJDGIDS
De meeste rauw vlees en ongekookte groentecombinaties hebben minstens 8 uur op LAAG nodig.
PASTA EN RIJST
Als een recept vraagt om gekookte noedels, pasta of macaroni enz., dienen deze eerst in een pan op het
fornuis gekookt te worden alvorens ze in de Slowcooker worden toegevoegd. Niet te lang koken – koken
totdat ze net gaar zijn.
Rijst wordt, indien gewenst met andere ingrediënten ingeroerd. Een kopje (60ml) extra vocht toevoegen per
kopje (60ml) ongekookte rijst. Voor het beste resultaat langkorrelige rijst gebruiken.
VOCHT
Minder gebruiken bij het Slow cooken – meestal ongeveer de helft van de aanbevolen hoeveelheid. 250ml
vocht is meestal genoeg, tenzij het recept rijst of pasta bevat.
HET SAUTEREN VAN GROENTENSAUTEING VEGETABLES
Dit is meestal niet nodig. Fijngehakte of fijngesneden groenten met andere ingrediënten inroeren. De enige
uitzondering hierop is Aubergine die geblancheerd of gesauteerd moet worden in verband met de sterke
smaak.
Aangezien groenten hun volle aroma behouden tijdens het slow cooken, mag u een verrukkelijk resultaat
verwachten, zelfs als u de hoeveelheden vermindert. Aangezien groenten langer dan vlees moeten koken,
moeten ze indien mogelijk fijngesneden of –gehakt worden.
KRUIDEN EN SPIJZEN
Fresh herbs add flavour and colour when added at the end of the cooking cycle but for dishes with shorter
cook times, hearty, fresh herbs such as rosemary and thyme hold up well. If added at beginning, many fresh
herbs’ flavour will dissipate over long cook times. Ground and/or dried herbs and spices work well in slow
cooking and may be added at beginning, but use sparingly and taste at end of cook cycle and correct
seasonings including salt and pepper. The flavour power of all herbs and spices can vary greatly depending
on their particular strength and shelf life and so it is always recommended to taste and adjust seasonings just
before serving.
MELK
Melk, room en zure room hebben de neiging om af te breken tijdens een lange kookperiode. Indien mogelijk,
tijdens het laatste uur van het koken toevoegen. Ter afwisseling kan men gecondenseerde soep gebruiken
die lang mag koken.
HANDLEIDING VOOR HET AANPASSEN VAN RECEPTEN
15 to 30 minuten
31 to 45 minuten
50 minuten to 3 uur
4 to 6 uur
6 to 10 uur
8 to 10 uur
1
1
2 to 2 uur
3 to 4 uur
4 to 6 uur
ALS ER IN HET RECEPT STAAT OP LAAG KOKEN OF OP HOOG KOKEN
SOEP
Sommige soeprecepten vragen om 2–3 liter water. Overige ingrediënten aan de Uitneembare Kookpot
toevoegen en vervolgens genoeg water tot alles net bedekt is. Als men liever dunnere soep heeft, bij het
opdienen meer vocht toevoegen. Als recepten met melk als basis geen ander vocht aan het begin van het
koken gebruiken, 1 of 2 kopjes water toevoegen. Tijdens het laatste uur van het koken melk of room naar
wens toevoegen.
-37- -38-
SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 39
RECEPTENRECEPTEN
OVENSCHOTEL ZALM EN PARMEZAANSE KAAS
Ideaal voor een koude winterse avond, met volle, verrukkelijke aroma's die de warmte in huis brengen.
450g langkorrelige rijst
1 x 418g blikje zalm, afgegoten en in partjes
65g gesneden bloemkool
50g Parmezaanse kaas
250ml droge witte wijn
250ml melk
250ml water
15ml verse dragon, fijngehakt
5ml dijonmosterd
4ml zout
2.5ml versgemalen zwarte peper
4 middelgrote tomaten, in stukjes gehakt
2 lente-uitjes, dungesneden
Doe alle ingrediënten, behalve de tomaten en lente-uitjes samen in de Slowcooker. Goed mengen, deksel
erop en 1 uur op HOOG koken, daarna 6 - 8 uur op LAAG (of 3 - 4 uur op HOOG). Tomaten en lente-uitjes
voor het opdienen inroeren.
Voor 3 personen.
LAMSVLEES MET BALSAMIC GEGLACEERDE GROENTEN
Goed gekruid lamsvlees harmonieert met de zure zoetheid van balsamic azijn glaceersel en groenten.
2.5ml zout
2.5ml versgemalen zwarte peper
2.5ml koriander
7.5ml gedroogde rozemarijn
2.5ml gedroogde munt
2.5ml gedroogde tijm
2.5ml venkel
1.2kg lamsbout, (geschikt om te braden), vet weggesneden
1 middelgrote rode ui, in acht stukken gesneden
2 kleine courgettes, in stukjes van 1cm dik gesneden
2 kleine gele pompoenen (courgette), in hapklare stukjes gesneden
2 rode aardappels, in hapklare stukjes gesneden
40ml balsamic azijn
Vermeng zout en peper, koriander, rozemarijn, munt, tijm en venkel in een klein kommetje. Kruiden over de
lamsbout wrijven. Leg de uien onderin de slowcooker en voeg de lamsbout eraan toe. Resterende groenten
toevoegen. Balsamic azijn over de groenten sprenkelen.
Deksel erop en 1 uur op HOOG koken, daarna op LAAG zetten en 10 – 12 uur laten koken.
Voor 4 personen.
VERSE GROENTEN PAELLA
Dit bijgerecht is een alternatieve versie van het Spaanse traditionele gerecht. Dit gerecht kan ook als
hoofdgerecht opgediend worden.
140g diepvries fijngesneden spinazie, ontdooid en afgegoten
450g langkorrelige rijst
1 liter groentebouillon
1 groene paprika, zaadjes verwijderd en in stukjes gehakt
1 middelgrote tomaat, in wigjes gesneden
1 middelgrote ui, in stukjes gehakt
1 middelgrote wortel, in stukjes gehakt
1-2 kloofjes knoflook, fijngeperst
15ml Italiaanse peterselie, fijngehakt
3ml ongemalen saffraan
2.5ml zout
2.5ml versgemalen zwarte peper
1 x 390g blikje artisjokhartjes, in kwarten gesneden, afgespoeld en goed uitgelekt
115g diepvrieserwten
Doe de spinazie samen met rijst, groentebouillon, groene paprika, tomaat, ui, wortel, knoflook, peterselie,
saffraan, zout en zwarte peper in de Slowcooker. Goed mengen. Deksel erop en 4 uur op LAAG koken (of
2 uur op HOOG). De artisjokhartjes en erwten 15 minuten voor het opdienen aan de Paella toevoegen.
Goed vermengen en deksel erop leggen.
Geschikt voor 4 bijgerechten.
CREAMY SPINACH DIP
You can present this warm version of classic spinach dip in the Slow Cooker or ladled into a bowl. Serve with
raw vegetables, your favourite crackers or crusty bread slices.
1 x 400g tubs cream cheese
125ml (4fl.oz) thickened cream
225g (
3
4
lb) frozen, chopped spinach
1 packet dry onion soup mix - approx 30 - 40g weight.
(use vegetable if onion is not available)
5ml (1 tsp) ready made spicy sauce
2 salad onions, sliced
5ml (1 tsp) fresh lemon juice
Combine the cream cheese and cream in the Slow Cooker. Cover and heat on HIGH until the cheese has
melted - about 45 minutes. Add the spinach, soup mix and spicy sauce and stir thoroughly. Cover and cook
on HIGH for 30 minutes. Shortly before serving, add the salad onions and lemon juice and mix thoroughly
again.
-39- -40-
SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 41
GARANTIE
BEWAAR A.U.B. UW KASSABON WANT U HEBT HET NODIG BIJ HET INDIENEN VAN EEN CLAIM
ONDER DEZE GARANTIE.
Dit product staat 2 jaar onder garantie.
Mocht er sprake zijn van een defect, hoewel dit onwaarschijnlijk is, brengt u hem dan terug naar de
winkel waar u hem hebt gekocht, met uw kassabon en een exemplaar van deze garantie.
Uw rechten en voordelen binnen het kader van deze garantie staan los van uw statutaire rechten
waarop deze garantie geen invloed heeft.
Holmes Products Europe verplicht zich binnen de vastgestelde periode geheel gratis elk onderdeel van
het apparaat dat mankementen blijkt te vertonen te herstellen of te vervangen mits wij:
• Onmiddellijk op de hoogte worden gesteld van het mankement.
• Het apparaat op geen enkele wijze veranderd of verkeerd behandeld of gerepareerd is door een
ander dan de persoon die daartoe bevoegd is door Holmes Products Europe.
Onder deze garantie worden geen rechten verleend aan iemand die het apparaat tweedehands of voor
commercieel of gemeenschappelijk gebruik heeft aangeschaft.
Gerepareerde of vervangen apparaten blijven de resterende tijd van de garantie onder deze
voorwaarden gegarandeerd.
DIT PRODUCT IS VERVAARDIGD IN OVEREENSTEMMING MET DE E.E.G.
RICHTLIJNEN 73/23/EEC, 2004/108/EC en 98/37/EEC.
Elektrische producten die weggedaan worden, mogen niet weggedaan worden met
het normale huisvuil. Recycle wanneer daar de faciliteiten voor zijn.
Controleer op de volgende website voor verdere informatie over recycling en
WEEE: www.jardencs.com of schrijf een e-mail naar [email protected]
VIKTIGA SÄKERHETSÅTGÄRDER
Läs den här handboken noga, innan du tar apparaten i bruk, då korret användning ger
bästa resultat.
Spara de här anvisningarna för framtida bruk.
Nätanslutning
1. Läs de här anvisningarna noga tillsammans med illustrationerna, innan du börjar använda apparaten.
2. Kontrollera att elspänningen som anges på märkplåten (på undersidan på apparaten) överensstämmer
med elspänningen i ditt hem, innan du ansluter den här apparaten.
3. Om matningssladden skadats, måste den bytas ut av tillverkaren eller servicerepresentanten.
Säker placering
1. DO NOT TOUCH THE HOT SURFACES, USE THE HANDLES OF THE BASE. USE OF AN OVEN
GLOVE WHILE HANDLING IS ADVISED.
2. DO NOT expose empty crockery to high heat. Always ensure there is liquid or food inside crockery to
prevent potential cracking.
3. To prevent cracking NEVER IMMERSE in water or place under running water if crockery has been left
EMPTY on a heated hob or in a heated oven for an extended period of time. Allow to cool down.
4. Placera den INTE så att små barn - i synnerhet riktigt små barn - kan nå åt den.
5. Placera INTE den här apparaten omedelbart under en elsockel!
6. Använd INTE den här apparaten utomhus!
7. Sänk INTE ner uppvärmningsenheten, sladden eller stickproppen i vatten eller annan vätska!
8. Man måste vara ytterst försiktig när man flyttar apparaten med het vätska i.
9. Låt INTE huvudsladden hänga ner över bänk- eller bordskanten.
10. Använd INTE kärva slipmedel, frätande rengöringsmedel eller ugnsrengöringsmedel, när du rengör den
här apparaten.
11. Undvik plötsliga temperaturförändringar, som att lägga ner kylda matvaror i den upphettade kokaren.
12. Dra alltid ut proppen ur elsockeln när apparaten inte är i bruk eller före rengöring.
13. Låt apparaten svalna, innan den görs ren eller ställs undan till förvar.
14. Se till att det finns tillräckligt med utrymme ovanför och runt omkring apparaten, när du använder den,
så att luft kan cirkulera. Se till att apparaten inte kommer i beröring med gardiner, tapeter, kläder,
kökshanddukar eller andra antändbara material medan den är i bruk. FÖRSIKTIGHET krävs på ytor där
hetta kan orsaka problem. En isolerad värmeplatta rekommenderas.
15. DENNA APPARAT ÄR ENDAST AVSEDD FÖR BRUK I HUSHÅLLET. ANVÄND INTE
APPARATEN TILL ÄNDAMÅL SOM DEN INTE ÄR AVSEDD TILL.
16.
To prevent potential cracking, NEVER freeze water or water based foods in the ETC stoneware.
SVENSKA
ETC is a special stoneware formulation that can withstand extreme temperature changes, giving you the most versatile and
convenient cooking appliance. ETC stoneware is safe to use on hobs*, in conventional and microwave ovens as well as the
refrigerator and freezer. (Be sure to read ETC STONEWARE CARE to ensure proper use.) This versatility allows you to prepare
foods, slow cook, store leftovers and reheat them all using the same stoneware dish, saving cleaning time. The elegant design
allows you to serve from your slow cooker.
*Heat diffuser must be used when cooking on electric hob.
THE SLOW COOKER FEATURING ETC STONEWARE
(EXTREME TEMPERATURE COOKWARE)
-41- -42-
SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 43

Documenttranscriptie

SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 35 GARANTIA NEDERLANDS GUARDE ESTE RECIBO YA QUE LO NECESITARA PARA CUALQUIER RECLAMACION DENTRO DE ESTA GARANTIA. • Este producto está garantizado durante 2 años. • En caso improbable de avería, le rogamos que lo lleve al comercio donde lo adquirió, con su recibo de compra y una copia de esta garantía. • Los derechos y ventajas de esta garantía son adicionales a sus derechos estatutarios, que no se verán afectados por esta garantía. • Holmes Products Europe se compromete dentro del período específico, a reparar o cambiar, sin coste alguno, cualquier pieza del aparato que se encuentre defectuosa, siempre que: • Se nos informe inmediatamente del defecto. • No se ha cambiado el aparato de ninguna forma ni se ha sometido a uso indebido o reparación por cualquier otra persona no autorizada por Holmes Products Europe. • No se ofrece ningún derecho a la persona que adquiera este aparato de segunda mano o para uso comercial o común. • Cualquier aparato reparado o cambiado estará garantizado bajo los mismos términos durante el resto del período de garantía. ESTE PRODUCTO ESTÁ FABRICADO PARA CUMPLIR CON LAS DIRECTIVAS DE LA C.E.E. 73/23/EEC, 2004/108/EC, 98/37/EEC. Los productos de uso eléctrico no deben ser desechados junto con la basura de uso doméstico.Recíclelos donde existan instalaciones para tal fin. Visite el siguiente sitio web para obtener más información acerca del reciclaje y de WEEE: www.jardencs.com o envíe un mensaje de correo electrónico a [email protected] BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN Lees deze handleiding voorzichtig door voordat u dit apparaat gebruikt, aangezien een juist gebruik de allerbeste prestaties geeft. Aansluiting op stroomvoorziening 1. Deze instructies samen met de illustraties voorzichtig doorlezen voordat u dit apparaat gebruikt. 2. Wilt u voordat u dit apparaat aansluit, controleren of het voltage dat op de kenplaat (aan de onderkant van het apparaat) staat aangegeven, overeenkomt met de netspanning in uw huis. 3. Als het stroomsnoer beschadigd is, moet dit door de fabrikant of zijn servicebureau vervangen worden. Veilig plaatsen 1. DO NOT TOUCH THE HOT SURFACES, USE THE HANDLES OF THE BASE. USE OF AN OVEN GLOVE WHILE HANDLING IS ADVISED. 2. DO NOT expose empty crockery to high heat. Always ensure there is liquid or food inside crockery to prevent potential cracking. 3. To prevent cracking NEVER IMMERSE in water or place under running water if crockery has been left EMPTY on a heated hob or in a heated oven for an extended period of time. Allow to cool down. 4. NIET neerzetten waar het door kinderen, vooral zeer jonge kinderen, aangeraakt kan worden. 5. Dit apparaat NIET direct onder een stopcontact plaatsen. 6. Dit apparaat NIET buiten gebruiken. 7. Verwarmingsapparaat, snoer of stekker NIET onderdompelen in water of andere vloeistof. 8. Wees uiterst voorzichtig bij het verplaatsen van een apparaat gevuld met hete vloeistof. 9. Stroomsnoer NIET over de rand van het aanrecht of tafel laten hangen. 10. GEEN krassende schuur-of bijtende middelen, of ovenreinigers gebruiken bij het schoonmaken van dit apparaat. 11. Voorkom plotselinge temperatuurveranderingen door bijvoorbeeld voedselproducten direct uit de koelkast in een verwarmde schaal te leggen. 12. Altijd de stekker van het apparaat uit het stopcontact halen als het niet gebruikt wordt en voordat het schoongemaakt wordt. 13. Het apparaat laten afkoelen voor het schoonmaken en opbergen. 14. Tijdens het gebruik voor luchtcirculatie zorgen door genoeg ruimte boven en aan alle kanten van het apparaatvrij te laten. Zorg dat dit apparaat tijdens gebruik geen gordijnen, behang, kleding, vaatdoeken of andere brandgevaarlijke stoffen raakt. Men dient VOORZICHTIG te zijn op oppervlakken die gevoelig zijn voor warmte. Het is raadzaam een warmte isolatiekussentje te gebruiken. DIT APPARAAT IS UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK. APPARAAT NIET VOOR ANDERE DOELEINDEN GEBRUIKEN DAN WAAR HET VOOR BESTEMD IS. 15. DIESES GERÄT EIGNET SICH AUSSCHLIESSLICH FÜR HAUSHALTSZWECKE. ES DARF NICHT FÜR ANDERE ZWECKE VERWENDET WERDEN. 16. To prevent potential cracking, NEVER freeze water or water based foods in the ETC stoneware. THE SLOW COOKER FEATURING ETC STONEWARE (EXTREME TEMPERATURE COOKWARE) ETC is a special stoneware formulation that can withstand extreme temperature changes, giving you the most versatile and convenient cooking appliance. ETC stoneware is safe to use on hobs*, in conventional and microwave ovens as well as the refrigerator and freezer. (Be sure to read ETC STONEWARE CARE to ensure proper use.) This versatility allows you to prepare foods, slow cook, store leftovers and reheat them all using the same stoneware dish, saving cleaning time. The elegant design allows you to serve from your slow cooker. *Heat diffuser must be used when cooking on electric hob. -33- -34- SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 37 ETC STONEWARE CARE HET SCHOONMAKEN VAN UW SLOWCOOKER WARNING: TO PREVENT DAMAGE TO YOUR ETC STONEWARE, YOU MUST FOLLOW THE SAFEGUARDS BELOW. 1. ALWAYS use the enclosed HEAT DIFFUSER when cooking on ELECTRIC HOBS or breakage may result. 2. DO NOT use on HIGH HEAT on hob. 3. DO NOT heat empty stoneware on hob burners. Always ensure there is liquid or food inside the stoneware. 4. ALWAYS begin hob cooking on low heat before increasing to medium or medium low heat. 5. ALWAYS coat bottom of stoneware with a minimum of 2 tablespoons of oil when sautéing or browning on the hob. Stoneware 6. ALWAYS stir food often when cooking on hob. 7. NEVER freeze water or water based foods in the stoneware. It may result in cracking of stoneware. 8. DO NOT use metal utensils with the stoneware to protect against scratches. NOTE: Please use with caution when placing your stoneware on a ceramic or smooth Heat Diffuser glass cook top hob, work surface or table. Due to the nature of the stoneware, the rough bottom surface may scratch these surfaces if caution is not used. HOW TO USE YOUR SLOW COOKER 1. There are three temperature settings. LOW (I) is recommended for slow "allDeksel Heat Diffuser day" cooking. 1 hour on HIGH (II) equals about 2 to 2 1⁄2 hours on LOW (I). WARM ( ) is recommended for keeping already cooked food at the perfect serving temperature until you are ready to eat. DO NOT cook on this setting. 2. Before each use (whether in Heating Base Unit, on hob, in conventional or microwave oven), coat the inside of the stoneware with oil or butter to make clean up easier. 3. Always cook with the Lid on when using your stoneware in the slow cooker Heating Base Heating Base Unit. 4. Follow recommended cooking times. 5. When using stoneware on electric hob, a heat diffuser (included) must be I II used. When using the diffuser, the cross supports should be facing up. 6. Unplug from wall outlet when cooking is done. 7. The detachable power cord located at the back of the heating base allows more convenience for serving. Control Panel 8. Do not reheat foods in the slow cooker Heating Base Unit. 9. ALWAYS use a trivet or hot pad underneath heated stoneware when placing on table or countertops. 10. Removable stoneware and lid are safe for use on hobs*, in conventional and microwave ovens as well as refrigerator and freezer. 11. Handles on stoneware will stay cool to the touch when using in Heating Base Unit, however please use pot holders oven gloves when using in the oven, microwave or on the hob. 12. Always use pot holders oven gloves when moving Heating Base Unit. Handles will become hot when in use. NOTE: Due to the unique manufacturing process of the ETCstoneware, you may see variations in the glazed surface. This is normal and does not affect performance. -35- Voor het verplaatsen en schoonmaken van de Slowcooker: • Het apparaat ALTIJD uitzetten en stekker uit het stopcontact halen. • Het apparaat ALTIJD laten afkoelen HET VERWARMINGSELEMENT NOOIT IN WATER OF EEN ANDERE VLOEISTOF ONDERDOMPELEN VERWARMINGSELEMENT NIET onderdompelen in water of een andere vloeistof. Zachte doek bevochtigen in een warm zeepsopje en uitwringen om schoon te maken. Met schone droge doek afdrogen. GEEN schurende reinigingsmiddelen gebruiken. UITNEEMBARE AARDEWERK KOOKPOT Reiniging van de uitneembare Aardewerk Kookpot The removable Stoneware Cooking Pot and the lid go safely into the dishwasher or may be washed in hot soapy water. Geen krassende schuurmiddelen gebruiken – met een doek, spons of plastic spatel verwijdert men meestal koppige restanten. Gebruik een niet-schurend reinigingsmiddel of azijn om watervlekken en andere vlekken te verwijderen. De Aardewerk Kookpot is net als andere fijne keramiek niet bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen. • GEEN voedselproducten uit de koelkast toevoegen als de Aardewerk Kookpot al voorverwarmd is of te heet is om aan te raken. De Slowcooker mag NIET voorverwarmd worden tenzij anders is aangegeven in het recept. De Aardewerk Kookpot dient op kamertemperatuur te zijn voordat men heet voedsel toevoegt. • Was de Aardewerk Kookpot onmiddellijk na het koken en gebruik heet water. GEEN koud water ingieten als de Aardewerk Kookpot heet is. Do not use abrasives or scouring pads or powder. Avoid using harsh abrasive cleaners or scouring pads as continued use will scratch the highly polished surface and make subsequent cleaning more difficult. KOOKTIPS • Snij vet weg en veeg vlees goed af om restanten te verwijderen. (If meats contain fats. Brown in the cooking pot and drain well). Op smaak brengen met zout en peper. Leg het vlees in de kookpot bovenop de groenten. • Bij braadschotels en stoofpotten, vocht over het vlees gieten. Niet meer vocht gebruiken dan in het recept wordt aangegeven. Vlees en groenten behouden meer vet en vocht tijdens het slow cooken dan tijdens een conventionele kookmethode. • De meeste groenten moeten dun gesneden worden of tegen de zijkanten op de bodem van de Aardewerk Kookpot worden gelegd. In een Slowcooker kookt vlees in het algemeen sneller dan de meeste groenten. • Use whole leaf herbs and spices for the best and fullest flavour from the slow cooking method. If ground herbs and spices are used, they should be stirred in during the last hour of cooking. • Omdat er geen directe hitte is aan de onderkant, moet de Aardewerk Kookpot minstens half vol worden gevuld om overeen te stemmen met de aanbevolen tijden. Kleine hoeveelheden mogen ook bereid worden, maar dit kan gevolgen hebben voor de kooktijd. • Men mag een bepaalde vloeistof in een recept door een andere vervangen mits men dezelfde hoeveelheid gebruikt. Men kan bijvoorbeeld een blikje soep vervangen door een blikje tomaten, of 1 kopje rundvlees- of kippenbouillon door 1 glas wijn. • Bonen dienen volledig zacht gemaakt te worden voordat zij gecombineerd worden met suiker en/of zure voedselproducten. (N.B.: Suiker en zuur hebben een verhardende uitwerking op bonen en voorkomen het zacht worden). • Gedroogde bonen, vooral rode kievitsbonen moeten gekookt worden voordat zij aan een recept worden toegevoegd. Bedek de bonen met 3 maal hun hoeveelheid ongezout water en breng aan de kook. 10 minuten laten koken, warmtebron lager zetten, bedekken en 11⁄2 uur laten sudderen of totdat de bonen zacht zijn. Het eventuele weken in water moet voor het koken voltooid te zijn. Water na het weken of koken weggooien. -36- SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 39 HANDLEIDING VOOR HET AANPASSEN VAN RECEPTEN Met behulp van deze handleiding kunt u recepten aanpassen voor de Slowcooker – uw eigen favoriete en geliefde recepten van vrienden, voedingsbedrijven, uit kranten en tijdschriften. Onze bedoeling is om u bereidingstijd en vuile afwas te besparen.... en om koken eenvoudig te houden. In de meeste gevallen kunnen alle ingrediënten al meteen aan het begin in de Slowcooker worden gedaan en de hele dag koken. Veel gebruikelijke voorbereidende stappen zijn niet nodig als u de Slowcooker gebruikt. Een paar tips: • Zorg voor voldoende kooktijd. • Met gesloten deksel koken. • Minder water toevoegen dan in sommige niet recepten wordt aangegeven. • Vergeet niet dat vocht niet "wegkookt" zoals bij conventioneel koken het geval is. Gewoonlijk heeft u aan het eind van het koken eerder meer vocht dan minder. • Dit is koken "in één stap": veel stappen in de recepten kunnen weggelaten worden. Voeg de ingrediënten één voor één toe aan de Aardewerk Kookpot met het vocht als laatste en laat daarna 8 – 10 uur koken. • Groenten koken niet over zoals op het gasfornuis of in de oven. Daarom mag alles in één keer in de Slowcooker gedaan worden. UITZONDERING: Melk, zure room of room dient men tijdens het laatste uur van het koken toe te voegen. SOEP Sommige soeprecepten vragen om 2–3 liter water. Overige ingrediënten aan de Uitneembare Kookpot toevoegen en vervolgens genoeg water tot alles net bedekt is. Als men liever dunnere soep heeft, bij het opdienen meer vocht toevoegen. Als recepten met melk als basis geen ander vocht aan het begin van het koken gebruiken, 1 of 2 kopjes water toevoegen. Tijdens het laatste uur van het koken melk of room naar wens toevoegen. VRAAG EN ANTWOORD Q “Wat moet ik doen als het eten na 8 uur nog niet gaar is... terwijl in het recept 8 10 uur staat?”. A Dit kan het gevolg zijn van spanningsveranderingen, hoogte of zelfs extreme vochtigheid. Kleine stroomwisselingen hebben bij de meeste apparaten doorgaans geen effect, maar bij Slowcookers kan het gevolgen hebben voor de kooktijden. Allow plenty of time and remember, it is practically impossible to overcook. Uit ervaring leert u of u uw kooktijden moet vermeerderen of verminderen. Q “Moet de Slowcooker gesloten worden. Is roeren noodzakelijk?” A Altijd met gesloten deksel koken. Als de deksel afgenomen wordt, zal de Slowcooker warmteverlies op de stand LAAG niet snel goedmaken. Er ontsnappen beduidende hoeveelheden warmte elke keer dat de deksel afgenomen wordt en daarom moet men de kooktijden verlengen. Vermijd het veelvuldig afnemen van de deksel om even te controleren of te roeren. Deksel nooit verwijderen tijdens de eerste twee uren bij het bakken van brood of taarten. Roeren is niet nodig als er op de stand LAAG gekookt wordt. Tijdens korte kooktijden op HOOG wordt de verspreiding van de aroma’s verbeterd door af en toe te roeren. Q “Hoe kan ik sappen binden of jus maken?” A Wat snel kokende tapioca toevoegen aan ongeacht welk recept om dikke jus te maken. De tapioca aan het begin toevoegen en de jus verdikt zich tijdens het koken. Als alternatief kunt u het vaste voedsel uitnemen en de sappen achterlaten. Bereid vervolgens een glad papje van ongeveer 100g bloem of maïzena op 90ml water of 4 eetlepels gesmolten boter. Het mengsel bij de vloeistof in de Aardewerk Kookpot gieten en goed roeren. Op HOOG zetten en als het aan de kook raakt (ongeveer 15 minuten), is het klaar. Q “Kan ik iets braden zonder water toe te voegen?”" A Ja – als er op LAAG gekookt wordt. Het is raadzaam om een kleine hoeveelheid water te gebruiken omdat de jus vooral veel smaak heeft. Hoe meer vet of hoe "gemarmerder" het vlees is, hoe minder vocht u nodig heeft. Het vocht heeft u nodig om de groenten goed zacht te maken en te koken. TIJDGIDS De meeste rauw vlees en ongekookte groentecombinaties hebben minstens 8 uur op LAAG nodig. ALS ER IN HET RECEPT STAAT 15 to 30 minuten 31 to 45 minuten 50 minuten to 3 uur OP LAAG KOKEN 4 to 6 uur 6 to 10 uur 8 to 10 uur OF OP HOOG KOKEN 11⁄2 to 2 uur 3 to 4 uur 4 to 6 uur PASTA EN RIJST Als een recept vraagt om gekookte noedels, pasta of macaroni enz., dienen deze eerst in een pan op het fornuis gekookt te worden alvorens ze in de Slowcooker worden toegevoegd. Niet te lang koken – koken totdat ze net gaar zijn. Rijst wordt, indien gewenst met andere ingrediënten ingeroerd. Een kopje (60ml) extra vocht toevoegen per kopje (60ml) ongekookte rijst. Voor het beste resultaat langkorrelige rijst gebruiken. VOCHT Minder gebruiken bij het Slow cooken – meestal ongeveer de helft van de aanbevolen hoeveelheid. 250ml vocht is meestal genoeg, tenzij het recept rijst of pasta bevat. HET SAUTEREN VAN GROENTENSAUTEING VEGETABLES Dit is meestal niet nodig. Fijngehakte of fijngesneden groenten met andere ingrediënten inroeren. De enige uitzondering hierop is Aubergine die geblancheerd of gesauteerd moet worden in verband met de sterke smaak. Aangezien groenten hun volle aroma behouden tijdens het slow cooken, mag u een verrukkelijk resultaat verwachten, zelfs als u de hoeveelheden vermindert. Aangezien groenten langer dan vlees moeten koken, moeten ze indien mogelijk fijngesneden of –gehakt worden. KRUIDEN EN SPIJZEN Fresh herbs add flavour and colour when added at the end of the cooking cycle but for dishes with shorter cook times, hearty, fresh herbs such as rosemary and thyme hold up well. If added at beginning, many fresh herbs’ flavour will dissipate over long cook times. Ground and/or dried herbs and spices work well in slow cooking and may be added at beginning, but use sparingly and taste at end of cook cycle and correct seasonings including salt and pepper. The flavour power of all herbs and spices can vary greatly depending on their particular strength and shelf life and so it is always recommended to taste and adjust seasonings just before serving. RECEPTEN VARKENSHAAS MET SHERRY EN RODE UIEN De zachte smaak van het varkensvlees wordt versterktt door de volle, verrukkelijke saus. 2 grote rode uien, dun gesneden 175g (knop) zilveruitjes, geblancheerd en geschild 40g boter zout en versgemalen zwarte peper 1.2kg varkenshaas, gebonden 45ml sherry om te koken small handful of flat leaf parsley, chopped 25ml maïzena 15ml water MELK Melk, room en zure room hebben de neiging om af te breken tijdens een lange kookperiode. Indien mogelijk, tijdens het laatste uur van het koken toevoegen. Ter afwisseling kan men gecondenseerde soep gebruiken die lang mag koken. Rode uien en zilveruitjes in een middelgrote gietijzeren of stalen koekenpan in boter sauteren totdat ze zacht zijn. Op smaak brengen met zout en peper. Zout en peper in de varkenshaas wrijven en in Slowcooker leggen. Gesauteerde uien, sherry en peterselie toevoegen. Deksel erop en 8 – 10 uur op LAAG koken (of 5 – 6 op HOOG). Varkenshaas uit de Aardewerk Kookpot halen en 15 minuten laten staan alvorens het in plakken te snijden. Slowcooker op HOOG zetten. Maïzena en water mengen en daarna de sappen uit de Aardewerk Kookpot onder continu roeren toevoegen. Zo bindt u de saus. Varkenshaas met ui en sherrysaus opdienen. Voor 4 personen. -37- -38- SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 41 RECEPTEN RECEPTEN OVENSCHOTEL ZALM EN PARMEZAANSE KAAS Ideaal voor een koude winterse avond, met volle, verrukkelijke aroma's die de warmte in huis brengen. 450g langkorrelige rijst 1 x 418g blikje zalm, afgegoten en in partjes 65g gesneden bloemkool 50g Parmezaanse kaas 250ml droge witte wijn 250ml melk 250ml water 15ml verse dragon, fijngehakt 5ml dijonmosterd 4ml zout 2.5ml versgemalen zwarte peper 4 middelgrote tomaten, in stukjes gehakt 2 lente-uitjes, dungesneden Doe alle ingrediënten, behalve de tomaten en lente-uitjes samen in de Slowcooker. Goed mengen, deksel erop en 1 uur op HOOG koken, daarna 6 - 8 uur op LAAG (of 3 - 4 uur op HOOG). Tomaten en lente-uitjes voor het opdienen inroeren. Voor 3 personen. LAMSVLEES MET BALSAMIC GEGLACEERDE GROENTEN Goed gekruid lamsvlees harmonieert met de zure zoetheid van balsamic azijn glaceersel en groenten. 2.5ml zout 2.5ml versgemalen zwarte peper 2.5ml koriander 7.5ml gedroogde rozemarijn 2.5ml gedroogde munt 2.5ml gedroogde tijm 2.5ml venkel 1.2kg lamsbout, (geschikt om te braden), vet weggesneden 1 middelgrote rode ui, in acht stukken gesneden 2 kleine courgettes, in stukjes van 1cm dik gesneden 2 kleine gele pompoenen (courgette), in hapklare stukjes gesneden 2 rode aardappels, in hapklare stukjes gesneden 40ml balsamic azijn VERSE GROENTEN PAELLA Dit bijgerecht is een alternatieve versie van het Spaanse traditionele gerecht. Dit gerecht kan ook als hoofdgerecht opgediend worden. 140g diepvries fijngesneden spinazie, ontdooid en afgegoten 450g langkorrelige rijst 1 liter groentebouillon 1 groene paprika, zaadjes verwijderd en in stukjes gehakt 1 middelgrote tomaat, in wigjes gesneden 1 middelgrote ui, in stukjes gehakt 1 middelgrote wortel, in stukjes gehakt 1-2 kloofjes knoflook, fijngeperst 15ml Italiaanse peterselie, fijngehakt 3ml ongemalen saffraan 2.5ml zout 2.5ml versgemalen zwarte peper 1 x 390g blikje artisjokhartjes, in kwarten gesneden, afgespoeld en goed uitgelekt 115g diepvrieserwten Doe de spinazie samen met rijst, groentebouillon, groene paprika, tomaat, ui, wortel, knoflook, peterselie, saffraan, zout en zwarte peper in de Slowcooker. Goed mengen. Deksel erop en 4 uur op LAAG koken (of 2 uur op HOOG). De artisjokhartjes en erwten 15 minuten voor het opdienen aan de Paella toevoegen. Goed vermengen en deksel erop leggen. Geschikt voor 4 bijgerechten. CREAMY SPINACH DIP You can present this warm version of classic spinach dip in the Slow Cooker or ladled into a bowl. Serve with raw vegetables, your favourite crackers or crusty bread slices. 1 x 400g tubs cream cheese 125ml (4fl.oz) thickened cream 225g (3⁄4 lb) frozen, chopped spinach 1 packet dry onion soup mix - approx 30 - 40g weight. (use vegetable if onion is not available) 5ml (1 tsp) ready made spicy sauce 2 salad onions, sliced 5ml (1 tsp) fresh lemon juice Vermeng zout en peper, koriander, rozemarijn, munt, tijm en venkel in een klein kommetje. Kruiden over de lamsbout wrijven. Leg de uien onderin de slowcooker en voeg de lamsbout eraan toe. Resterende groenten toevoegen. Balsamic azijn over de groenten sprenkelen. Deksel erop en 1 uur op HOOG koken, daarna op LAAG zetten en 10 – 12 uur laten koken. Voor 4 personen. Combine the cream cheese and cream in the Slow Cooker. Cover and heat on HIGH until the cheese has melted - about 45 minutes. Add the spinach, soup mix and spicy sauce and stir thoroughly. Cover and cook on HIGH for 30 minutes. Shortly before serving, add the salad onions and lemon juice and mix thoroughly again. -39- -40- SCRI500I07EM1.qxd:SCRI500I07EM1.qxd 5/31/07 5:33 PM Page 43 GARANTIE SVENSKA BEWAAR A.U.B. UW KASSABON WANT U HEBT HET NODIG BIJ HET INDIENEN VAN EEN CLAIM ONDER DEZE GARANTIE. • Dit product staat 2 jaar onder garantie. • Mocht er sprake zijn van een defect, hoewel dit onwaarschijnlijk is, brengt u hem dan terug naar de winkel waar u hem hebt gekocht, met uw kassabon en een exemplaar van deze garantie. • Uw rechten en voordelen binnen het kader van deze garantie staan los van uw statutaire rechten waarop deze garantie geen invloed heeft. • Holmes Products Europe verplicht zich binnen de vastgestelde periode geheel gratis elk onderdeel van het apparaat dat mankementen blijkt te vertonen te herstellen of te vervangen mits wij: • Onmiddellijk op de hoogte worden gesteld van het mankement. • Het apparaat op geen enkele wijze veranderd of verkeerd behandeld of gerepareerd is door een ander dan de persoon die daartoe bevoegd is door Holmes Products Europe. • Onder deze garantie worden geen rechten verleend aan iemand die het apparaat tweedehands of voor commercieel of gemeenschappelijk gebruik heeft aangeschaft. • Gerepareerde of vervangen apparaten blijven de resterende tijd van de garantie onder deze voorwaarden gegarandeerd. DIT PRODUCT IS VERVAARDIGD IN OVEREENSTEMMING MET DE E.E.G. RICHTLIJNEN 73/23/EEC, 2004/108/EC en 98/37/EEC. Elektrische producten die weggedaan worden, mogen niet weggedaan worden met het normale huisvuil. Recycle wanneer daar de faciliteiten voor zijn. Controleer op de volgende website voor verdere informatie over recycling en WEEE: www.jardencs.com of schrijf een e-mail naar [email protected] VIKTIGA SÄKERHETSÅTGÄRDER Läs den här handboken noga, innan du tar apparaten i bruk, då korret användning ger bästa resultat. Spara de här anvisningarna för framtida bruk. Nätanslutning 1. Läs de här anvisningarna noga tillsammans med illustrationerna, innan du börjar använda apparaten. 2. Kontrollera att elspänningen som anges på märkplåten (på undersidan på apparaten) överensstämmer med elspänningen i ditt hem, innan du ansluter den här apparaten. 3. Om matningssladden skadats, måste den bytas ut av tillverkaren eller servicerepresentanten. Säker placering 1. DO NOT TOUCH THE HOT SURFACES, USE THE HANDLES OF THE BASE. USE OF AN OVEN GLOVE WHILE HANDLING IS ADVISED. 2. DO NOT expose empty crockery to high heat. Always ensure there is liquid or food inside crockery to prevent potential cracking. 3. To prevent cracking NEVER IMMERSE in water or place under running water if crockery has been left EMPTY on a heated hob or in a heated oven for an extended period of time. Allow to cool down. 4. Placera den INTE så att små barn - i synnerhet riktigt små barn - kan nå åt den. 5. Placera INTE den här apparaten omedelbart under en elsockel! 6. Använd INTE den här apparaten utomhus! 7. Sänk INTE ner uppvärmningsenheten, sladden eller stickproppen i vatten eller annan vätska! 8. Man måste vara ytterst försiktig när man flyttar apparaten med het vätska i. 9. Låt INTE huvudsladden hänga ner över bänk- eller bordskanten. 10. Använd INTE kärva slipmedel, frätande rengöringsmedel eller ugnsrengöringsmedel, när du rengör den här apparaten. 11. Undvik plötsliga temperaturförändringar, som att lägga ner kylda matvaror i den upphettade kokaren. 12. Dra alltid ut proppen ur elsockeln när apparaten inte är i bruk eller före rengöring. 13. Låt apparaten svalna, innan den görs ren eller ställs undan till förvar. 14. Se till att det finns tillräckligt med utrymme ovanför och runt omkring apparaten, när du använder den, så att luft kan cirkulera. Se till att apparaten inte kommer i beröring med gardiner, tapeter, kläder, kökshanddukar eller andra antändbara material medan den är i bruk. FÖRSIKTIGHET krävs på ytor där hetta kan orsaka problem. En isolerad värmeplatta rekommenderas. 15. DENNA APPARAT ÄR ENDAST AVSEDD FÖR BRUK I HUSHÅLLET. ANVÄND INTE APPARATEN TILL ÄNDAMÅL SOM DEN INTE ÄR AVSEDD TILL. 16. To prevent potential cracking, NEVER freeze water or water based foods in the ETC stoneware. THE SLOW COOKER FEATURING ETC STONEWARE (EXTREME TEMPERATURE COOKWARE) ETC is a special stoneware formulation that can withstand extreme temperature changes, giving you the most versatile and convenient cooking appliance. ETC stoneware is safe to use on hobs*, in conventional and microwave ovens as well as the refrigerator and freezer. (Be sure to read ETC STONEWARE CARE to ensure proper use.) This versatility allows you to prepare foods, slow cook, store leftovers and reheat them all using the same stoneware dish, saving cleaning time. The elegant design allows you to serve from your slow cooker. *Heat diffuser must be used when cooking on electric hob. -41- -42-
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42

Sunbeam SCRI500-I Handleiding

Categorie
Langzame fornuizen
Type
Handleiding