Russell Hobbs 24180-56 Handleiding

Type
Handleiding
12
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde
geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en
personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke
vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij
onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij
ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de
kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar.
Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus
of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risicos
te vermijden.
b Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches,
wastafels of andere reservoirs die water of andere vloeistoen
bevatten.
¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het apparaat.
Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop.
Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet gebruikt wordt, verplaatst of
gereinigd wordt.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing
worden beschreven.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
AFBEELDINGEN
1. Deksel
2. Kookpan
3. Handvat
4. Lampje
5. Modusschakelaar
6. Krijt
BELANGRIJK:
Voordat u op uw slowcooker schrijft met het meegeleverde krijt, moet u de ondergrond voorbreiden. Als
u dit niet doet, kunt u het krijg nadien mogelijk moeilijk verwijderen. Om de ondergrond voor te bereiden,
wrijft u het schrijfgedeelte van uw slowcooker gelijkmatig in met de zijkant van het krijt (Afb. A). Veeg de
krijtlaag af met een zachte doek. De ondergrond is nu voorbereid en klaar voor gebruik. De buitenkant
van uw slowcooker wordt heet tijdens het gebruik. Schrijf uitsluitend op uw slowcooker voor het koken of
na het afkoelen.
13
DE VOORDELEN VAN LANGZAAM KOKEN
Gezondheid: De zachte manier van koken vermindert de schade aan vitaminen en houdt meer van de
voedingsstoen en smaak vast.
Zuinig: Langdurig en langzaam koken kan de goedkopere, taaiere soorten vlees zachter maken, en
gebruikt slechts een kwart van de energie van de kleine ring op de gemiddelde kookplaat.
Gemak: Bereid de ingrediënten de nacht van te voren voor, plaats ze in de slow cooker voordat u weggaat
en u heeft een heerlijke maaltijd op u wachten wanneer u thuiskomt.
BEREIDINGSWIJZEN
1 voor traditioneel langzaam bereiden (gewoonlijk 8-10 uur).
2 voor sneller bereiden (gewoonlijk 4-5 uur).
O
om het voedsel warm te houden voordat u het opdient (uitsluitend nadat het geheel bereid is in de
slow cooker).
WAARSCHUWING Gebruik niet de instelling
O
niet om eten op te warmen.
GEBRUIK
1. Doe de voorbereide ingrediënten in de kookpot.
2. Zet de kookpot in de slow cooker en plaats het deksel.
3. Steek de stekker van de slow cooker in een stopcontact.
4. Zet de modusschakelaar naar wens op 1 of 2. De bereiding begint.
5. Wanneer de bereiding voltooid is, zet u de modusschakelaar op de positie
O
. Als u het voedsel
meteen op wilt dienen, zet u de schakelaar op OFF en trekt de stekker van uw slow cooker uit het
stopcontact. Gebruik de instelling
O
niet langer dan 4 uur.
6. Gebruik altijd ovenhandschoenen als u het deksel of de pan verplaatst.
ALGEMEEN
Ontdooi bevroren voedsel volledig, voordat u het aan de kookpan toegevoegd.
Braad het vlees en de groente aan in een koekenpan of de kookpan.
Vlees
Tijdens het braden lekken en verdampen de sappen niet weg, waardoor de smaak en
voedingswaarde bewaard blijft. Het formaat en de vorm van het gewricht, de kwaliteit en de
verhouding tussen mager vlees, vet en bot; hebben allemaal invloed op de kooktijden. Ervaring zal u
spoedig helpen bij het bepalen van deze tijden.
Vermijd eten dat voor een groot gedeelte uit vet bestaat, of verwijder het overtollige vet.
Kip
Was en droog de kip, kruid de kip van binnen en van buiten.
Maak de huid bruin in zijn eigen vet of een beetje bakolie, in een grote braadpan.
Vis
Om smaak en textuur te behouden moet vis niet voor langere periodes gekookt worden.
Smeer de bodem van de kookpan in met boter of margarine.
Maak de vis schoon, snij hem bij en was hem schoon. Droog en plaats in de kookpan.
Breng kruiden toe, besprenkel met citroensap en voeg hete jus en water of wijn toe.
Plaats kleine stukjes boter over de vis en kook op de lage stand (1) voor 2-3 uren.
Groenten
Snel gekookte groenten zoals bevroren doperwten en suikermaïs moeten ontdooid worden, en
vervolgens een half uur voor het einde van het koken worden toegevoegd
Wortelgroenten, knollen en bollen (wortels, aardappelen, uien) moeten veel langer koken dan vlees,
snij ze daarom in plakjes, stokjes of blokjes van 5 mm dik en bak ze voorzichtig voor 2-3 minuten
voordat u ze aan de kookpan toevoegt.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
14
Peulvruchten (bonen, doperwten en linzen)
U moet gedroogde bonen (bijv. bruine bonen) voor ten minste 10 minuten koken, voordat u ze
toevoegt aan de slow cooker. Ze zijn giftig indien ze rauw zijn of te kort gekookt.
Week gedroogde doperwten en bonen voor 8 uur (of 's nachts) voor ze te koken, zodat ze eerst
zachter worden.
U hoeft linzen niet een nacht te laten weken.
Voeg bij het koken van rijst ten minste 150 ml kookvocht toe voor elke 100 g rijst. Wij hebben
geconstateerd dat “snelkookrijst” de beste resultaten geeft.
Pasta wordt te zacht bij langzaam koken. Indien uw recept pasta vereist, roer het 30-40 minuten voor
het einde van het koken in de kookpan.
Soep
Lekkere, zelfgemaakte soep kunt u de hele dag of 's nachts laten sudderen.
Geef het vlees en de groenten een bruin randje in een pan.
Indien het nodig is om het aan te dikken, roer er wat bloem of maïzena door heen, en voeg
vervolgens geleidelijk aan jus toe.
Laat het koken, kruid naar smaak en breng over naar de kookpan.
Voeg geen melk toe, tot een half uur voor het koken. Crème of eigeel kan worden toegevoegd kort
voor het serveren.
Pudding
Gebruik een hittebestendige puddingvorm, die in de kookpan past zonder de zijkanten aan te raken.
Vul de kookpan met genoeg water om de vorm halverwege te vullen.
ZORG EN ONDERHOUD
1. Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
2. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
3. Was het deksel en de kookpan in heet water met zeep, gebruik een doek of een spons en spoel en
droog hem grondig af.
RECYCLING
W
Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoen te vermijden, mogen
apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen
niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en
elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare
batterijen, altijd naar een ocieel recycling-/inzamelpunt.
U vindt recepten op onze website: http://eu.russellhobbs.com/recipes/

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. b Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere reservoirs die water of andere vloeistoffen bevatten. ¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. • • • • • Laat tenminste 50mm ruimte vrij rondom het apparaat. Houd de bovenkant van het apparaat vrij; zet er niets bovenop. Haal de stekker uit het stopcontact wanneer het apparaat niet gebruikt wordt, verplaatst of gereinigd wordt. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK AFBEELDINGEN 1. 2. 3. Deksel Kookpan Handvat 4. 5. 6. Lampje Modusschakelaar Krijt BELANGRIJK: Voordat u op uw slowcooker schrijft met het meegeleverde krijt, moet u de ondergrond voorbreiden. Als u dit niet doet, kunt u het krijg nadien mogelijk moeilijk verwijderen. Om de ondergrond voor te bereiden, wrijft u het schrijfgedeelte van uw slowcooker gelijkmatig in met de zijkant van het krijt (Afb. A). Veeg de krijtlaag af met een zachte doek. De ondergrond is nu voorbereid en klaar voor gebruik. De buitenkant van uw slowcooker wordt heet tijdens het gebruik. Schrijf uitsluitend op uw slowcooker voor het koken of na het afkoelen. 12 DE VOORDELEN VAN LANGZAAM KOKEN Gezondheid: De zachte manier van koken vermindert de schade aan vitaminen en houdt meer van de voedingsstoffen en smaak vast. Zuinig: Langdurig en langzaam koken kan de goedkopere, taaiere soorten vlees zachter maken, en gebruikt slechts een kwart van de energie van de kleine ring op de gemiddelde kookplaat. Gemak: Bereid de ingrediënten de nacht van te voren voor, plaats ze in de slow cooker voordat u weggaat en u heeft een heerlijke maaltijd op u wachten wanneer u thuiskomt. BEREIDINGSWIJZEN GB DE FR NL IT 1 voor traditioneel langzaam bereiden (gewoonlijk 8-10 uur). 2 voor sneller bereiden (gewoonlijk 4-5 uur). O om het voedsel warm te houden voordat u het opdient (uitsluitend nadat het geheel bereid is in de slow cooker). WAARSCHUWING Gebruik niet de instelling O niet om eten op te warmen. ES GEBRUIK DK 1. 2. 3. 4. 5. 6. Doe de voorbereide ingrediënten in de kookpot. Zet de kookpot in de slow cooker en plaats het deksel. Steek de stekker van de slow cooker in een stopcontact. Zet de modusschakelaar naar wens op 1 of 2. De bereiding begint. Wanneer de bereiding voltooid is, zet u de modusschakelaar op de positie O . Als u het voedsel meteen op wilt dienen, zet u de schakelaar op OFF en trekt de stekker van uw slow cooker uit het stopcontact. Gebruik de instelling O niet langer dan 4 uur. Gebruik altijd ovenhandschoenen als u het deksel of de pan verplaatst. ALGEMEEN • • Ontdooi bevroren voedsel volledig, voordat u het aan de kookpan toegevoegd. Braad het vlees en de groente aan in een koekenpan of de kookpan. • • Tijdens het braden lekken en verdampen de sappen niet weg, waardoor de smaak en voedingswaarde bewaard blijft. Het formaat en de vorm van het gewricht, de kwaliteit en de verhouding tussen mager vlees, vet en bot; hebben allemaal invloed op de kooktijden. Ervaring zal u spoedig helpen bij het bepalen van deze tijden. Vermijd eten dat voor een groot gedeelte uit vet bestaat, of verwijder het overtollige vet. • • Was en droog de kip, kruid de kip van binnen en van buiten. Maak de huid bruin in zijn eigen vet of een beetje bakolie, in een grote braadpan. • • • • • Om smaak en textuur te behouden moet vis niet voor langere periodes gekookt worden. Smeer de bodem van de kookpan in met boter of margarine. Maak de vis schoon, snij hem bij en was hem schoon. Droog en plaats in de kookpan. Breng kruiden toe, besprenkel met citroensap en voeg hete jus en water of wijn toe. Plaats kleine stukjes boter over de vis en kook op de lage stand (1) voor 2-3 uren. • Snel gekookte groenten zoals bevroren doperwten en suikermaïs moeten ontdooid worden, en vervolgens een half uur voor het einde van het koken worden toegevoegd Wortelgroenten, knollen en bollen (wortels, aardappelen, uien) moeten veel langer koken dan vlees, snij ze daarom in plakjes, stokjes of blokjes van 5 mm dik en bak ze voorzichtig voor 2-3 minuten voordat u ze aan de kookpan toevoegt. Vlees Kip Vis SE NO FI RU CZ SK PL HR SI Groenten • PT GR HU TR RO 13 BG AE Peulvruchten (bonen, doperwten en linzen) • • • • • U moet gedroogde bonen (bijv. bruine bonen) voor ten minste 10 minuten koken, voordat u ze toevoegt aan de slow cooker. Ze zijn giftig indien ze rauw zijn of te kort gekookt. Week gedroogde doperwten en bonen voor 8 uur (of 's nachts) voor ze te koken, zodat ze eerst zachter worden. U hoeft linzen niet een nacht te laten weken. Voeg bij het koken van rijst ten minste 150 ml kookvocht toe voor elke 100 g rijst. Wij hebben geconstateerd dat “snelkookrijst” de beste resultaten geeft. Pasta wordt te zacht bij langzaam koken. Indien uw recept pasta vereist, roer het 30-40 minuten voor het einde van het koken in de kookpan. Soep • • • • • Lekkere, zelfgemaakte soep kunt u de hele dag of 's nachts laten sudderen. Geef het vlees en de groenten een bruin randje in een pan. Indien het nodig is om het aan te dikken, roer er wat bloem of maïzena door heen, en voeg vervolgens geleidelijk aan jus toe. Laat het koken, kruid naar smaak en breng over naar de kookpan. Voeg geen melk toe, tot een half uur voor het koken. Crème of eigeel kan worden toegevoegd kort voor het serveren. Pudding • • Gebruik een hittebestendige puddingvorm, die in de kookpan past zonder de zijkanten aan te raken. Vul de kookpan met genoeg water om de vorm halverwege te vullen. ZORG EN ONDERHOUD 1. 2. 3. Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. Was het deksel en de kookpan in heet water met zeep, gebruik een doek of een spons en spoel en droog hem grondig af. RECYCLING W Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoffen te vermijden, mogen apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen, altijd naar een officieel recycling-/inzamelpunt. U vindt recepten op onze website: http://eu.russellhobbs.com/recipes/ 14
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 24180-56 Handleiding

Type
Handleiding