Electrolux EOAP5803AX Handleiding

Type
Handleiding
Oven
EOAP5803AX
Electrolux
Cooking
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE...................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.......................................................................... 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT................................................................. 7
4. BEDIENINGSPANEEL..........................................................................................8
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT................ 10
6. DAGELIJKS GEBRUIK....................................................................................... 10
7. KLOKFUNCTIES................................................................................................14
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S....................................................................15
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES....................................................................17
10. EXTRA FUNCTIES........................................................................................... 20
11. AANWIJZINGEN EN TIPS................................................................................ 21
12. ONDERHOUD EN REINIGING......................................................................... 37
13. PROBLEEMOPLOSSING.................................................................................39
14. MONTAGE ......................................................................................................41
15. TECHNISCHE GEGEVENS.............................................................................. 43
16. ENERGIEZUINIGHEID......................................................................................43
17. NEDERLAND - CUSTOMER CARE EN SUPPORT...........................................44
WE DENKEN AAN U
Bedankt voor het kopen van een Electrolux-apparaat. U koos voor een product dat
jaren professionele ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd
ontworpen met u in het achterhoofd. Wanneer u het gebruikt, kunt u er op
vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij
de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.electrolux.com2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet
verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt door
een verkeerde installatie of verkeerd gebruik. Bewaar de
instructies altijd op een veilige en toegankelijke plaats voor
toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en gooi
het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderbeveiliging,
dan dient dit geactiveerd te worden.
Reiniging en onderhoud van het apparaat mag niet
worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht.
Kinderen van 3 jaar en jonger moeten tijdens de werking
van dit apparaat altijd uit te buurt worden gehouden.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient
op te passen dat u de verwarmingselementen niet
aanraakt. Houd kinderen jonger dan 8 jaar uit de buurt
of onder permanent toezicht.
NEDERLANDS
3
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook verricht,
de stekker van het apparaat uit het stopcontact trekken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u
de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te
maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te
maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon
deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrails in de omgekeerde
volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer
(kerntemperatuursensor) die aanbevolen is voor dit
apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees altijd voorzichtig bij het
verplaatsen van het apparaat omdat
het zwaar is. Gebruik altijd
veiligheidshandschoenen en gesloten
schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
www.electrolux.com4
2.2 Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten
uit de houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
gerechten die vochtig zijn gemaakt met
ontvlambare producten in, bij of op het
apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
NEDERLANDS
5
plaats geen water direct in het hete
apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het verwijderen
of bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om
mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden, zoals
het verwarmen van een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv. een
deur), zorg er dan voor dat de deur
nooit gesloten is als het apparaat in
werking is. Warmte en vocht kunnen
achter een gesloten meubelpaneel
ophopen en schade aan het apparaat,
de behuizing of de vloer veroorzaken.
Sluit het meubelpaneel niet tot het
apparaat volledig afgekoeld is na
gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat de
glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van het
apparaat verwijdert. De deur is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg, als u een ovenspray
gebruikt, eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email (indien
van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.5 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke
apparaten. Gebruik deze niet voor
andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.6 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het apparaat
af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
2.7 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
www.electrolux.com6
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
1
9
4
3
5
8
2
6
7
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor kerntemperatuursensor
4
Verwarmingselement
5
Lampje
6
Gat voor draaispit
7
Ventilator
8
Verwijderbare inschuifrail
9
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Om de temperatuur binnenin het voedsel
te meten.
Draaispit
Voor het braden van grotere stukken vlees
en gevogelte.
NEDERLANDS
7
Teleskopauszüge
Voor roosters en bakplaten.
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1110987654321
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets Functie Opmerking
1
- Weergave Toont de huidige instellingen van het apparaat.
2
AAN / UIT Het apparaat in- en uitschakelen.
3
Verwarmings-
functies of Kook-
en bakassistent
Raak om een verwarmingsfunctie of het menu te
kiezen de tiptoets eenmaal aan: Kook- en bakas-
sistent. Raak de tiptoets weer aan om tussen de
menu's te schakelen: Verwarmingsfuncties,
Kook- en bakassistent. Raak het veld 3 secon-
den aan om het licht in of uit te schakelen. Het
licht kan ook gebruikt worden als het apparaat is
uitgeschakeld.
4
Favoriet Voor opslag van en toegang tot uw favoriete pro-
gramma's.
5
Temperatuurkeu-
ze
Om de temperatuur in te stellen of om de huidige
temperatuur in het apparaat te tonen. Raak het
veld 3 seconden aan om de functie in of uit te
schakelen: Snel opwarmen.
6
Toets omlaag Omlaag gaan in het menu.
www.electrolux.com8
Tiptoets Functie Opmerking
7
Toets omhoog Omhoog gaan in het menu.
8
OK De selectie of instelling bevestigen.
9
Toets op de ach-
terkant
Om één niveau terug te gaan in het menu. Raak
het veld 3 seconden aan om het hoofdmenu
weer te geven.
10
Tijd en overige
functies
Verschillende functies instellen. Als een verwarm-
functie in werking is, raakt u de tiptoets aan om
de timer of de functies in te stellen: Toetsblokke-
ring, Favoriet, Heat + Hold, Set + Go. U kunt ook
de instellingen van de vleesthermometer wijzi-
gen.
11
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwek-
ker.
4.2 Display
A
DE
B C
A. Verwarmingsfunctie
B. Instellen dagtijd
C. Indicatielampje bij voorverwarmen
D. Huishoudelijk
E. Duur of eindtijd van een functie
Andere indicaties op het display:
Symbool Functie
Kookwekker De functie werkt.
Instellen dagtijd Het display geeft de huidige tijd aan.
Duur Het display geeft de benodigde
kooktijd weer.
Eindtijd Het display geeft aan wanneer de
kooktijd voorbij is.
Huishoudelijk Het display toont de temperatuur.
Tijdsindicatie Er wordt weergegeven hoe lang een
verwarmingsfunctie in werking is.
Druk tegelijkertijd op en om
de tijd te resetten.
NEDERLANDS
9
Symbool Functie
Berekening Het apparaat berekent de berei-
dingsduur.
Controlelampje bij voor-
verwarmen
Het display geeft de temperatuur in
het apparaat aan.
Indicatielampje snelver-
hitting
De functie is actief. Het verkort de
opwarmtijd.
Automatisch wegen Het display geeft weer dat het auto-
matische weegsysteem actief is of
dat het gewicht kan worden gewij-
zigd.
Heat + Hold De functie is actief.
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en verwijderbare
inschuifrails uit het apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat en de accessoires
voor het eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het
stopcontact aansluit of na een
stroomstoring moet u de taal, het
contrast, de helderheid en de tijd instellen.
1. Druk op
of om de waarde in te
stellen.
2. Druk op om te bevestigen.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Door de menu's navigeren
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk op of om de menu-optie
te selecteren.
3. Druk op om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde
terugkeren naar het
hoofdmenu met .
www.electrolux.com10
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Sym-
bool
Menu-item Applicatie
Verwarmingsfuncties Bestaat uit een lijst met verwarmingsfuncties.
Kook- en bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische program-
ma's.
Favoriet Bestaat uit een lijst met favoriete bereidingspro-
gramma's die door de gebruiker zijn gemaakt.
Katalyse Katalytische reiniging.
Basis instellingen Wordt gebruikt voor het instellen van de appa-
raatconfiguratie.
Speciaal Bestaat uit een lijst met extra verwarmingsfunc-
ties.
Submenu voor: Basis instellingen
Sym-
bool
Submenu Beschrijving
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie Als het apparaat AAN staat, geeft het display de
huidige tijd weer wanneer u het apparaat uit-
schakelt.
Set + Go Om een functie in te stellen en later te activeren
door op een symbool op het bedieningspaneel
te drukken.
Heat + Hold Houdt het bereide voedsel warm gedurende 30
minuten nadat de kookcyclus voltooid is.
Verleng tijd Schakelt de functie Tijd verlengen in en uit.
Contrast Pas het contrast van het display in stappen aan.
Helderheid Pas de helderheid van het display in stappen
aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume Pas het volume van de druktonen en signalen
stapsgewijs aan.
Toetsvolume Schakelt de toon van de aanraakvelden aan en
uit. Het geluid van de tiptoets AAN/UIT kan niet
worden uitgeschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
NEDERLANDS
11
Sym-
bool
Submenu Beschrijving
Geurfilter Schakelt de functie in en uit. Voorkomt vieze
geurtjes tijdens het koken. Als de geurfilter is uit-
geschakeld, wordt deze regelmatig automatisch
schoongemaakt.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Fabrieksinstellingen Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstel-
ling.
6.3 Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Applicatie
Multi hetelucht Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en
voedsel te drogen.Stel de temperatuur 20 -
40°C lager in dan voor de functie: Conventionele
functie (Boven + Onderwarmte).
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruineren en een krokantere korst. Stel
de temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor de
functie: Conventionele functie (Boven + Onder-
warmte).
Conventionele functie
(Boven + Onderwarmte)
Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
Lage temperatuur garen Voor het bereiden van mals en sappig braad-
vlees.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperi-
ge bodem en het inmaken van voedsel.
Grill Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
Grill met draaispit Voor het grillen van vlees of kebab en kleine
stukken vlees.
Grill intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote
hoeveelheden en voor het maken van toast.
Grill intens met draaispit Voor het grillen van platte gerechten in grote
hoeveelheden. Voor het maken van toast. Het
volledige grillelement wordt geactiveerd.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of
gevogelte met botten op één niveau. Ook om te
gratineren en te bruinen.
www.electrolux.com12
Verwarmingsfunctie Applicatie
Circulatiegrill met draai-
spit
Voor het braden van grotere stukken vlees of
gevogelte met botten op één niveau. Ook om te
gratineren en te bruinen.
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de
60°C komt.
6.4 Speciaal
Verwarmingsfunctie Applicatie
Brood bakken Om brood te bakken.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappelgratin.
Ook om te gratineren en te bruineren.
Deeg laten rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat
het wordt gebakken.
Borden warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augurken.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit (zoals ap-
pels, pruimen, perziken) en groenten (zoals to-
maten, courgette of champignons).
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Deze functie kan gebruikt worden om bevroren
voedsel te ontdooien zoals groente en fruit. De
ontdooitijd hangt af van de hoeveelheid en dikte
van het voedsel.
Bevroren gerechten Om kant-en-klaar-gerechten zoals patat, aard-
appelpartjes of loempia's krokant te maken.
6.5 Een verwarmingsfunctie
starten
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu:
Verwarmingsfuncties.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer een ovenfunctie.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Stel de temperatuur in.
7. Druk op om te bevestigen.
NEDERLANDS
13
6.6 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie
inschakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt. Als de
temperatuur bereikt is, zoemt de zoemer 3
maal en knippert de balk om vervolgens te
verdwijnen.
6.7 Indicatielampje snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd.
Leg geen voedsel in de oven
wanneer de functie Snel
opwarmen is ingeschakeld.
Als u de functie wilt activeren, houdt u 3
seconden ingedrukt. Het indicatielampje
voorverwarmen wisselt.
6.8 Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt, geeft
het display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Tabel met klokfuncties
Klokfunctie Toepassing
Kookwekker Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en
30 minuten). Deze functie heeft geen in-
vloed op de werking van het apparaat. Ook
te gebruiken als het apparaat is uitgescha-
keld.
Gebruik om de functie in te schakelen.
Druk op of om de minuten in te
stellen en op om te starten.
Duur Om de lengte van een bepaalde actie te be-
palen (max. 23h 59 min.).
Eindtijd Voor het instellen van de uitschakeltijd van
een verwarmingsfunctie (max. 23 uur en 59
min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5
seconden.
Als u de klokfuncties: Duur,
Eindtijd, schakelt het
apparaat de warmte-
elementen na 90 % van de
ingestelde tijd uit. Het
apparaat gebruikt de
restwarmte om het
kookproces voor te zetten
totdat de tijd is verstreken (3 -
20 minuten).
www.electrolux.com14
7.2 De klokfuncties instellen
Alvorens u de functies: Duur,
Eindtijd, moet u een
verwarmingsfunctie en
temperatuur instellen. Het
apparaat wordt automatisch
uitgeschakeld.
U kunt de functies: Duur en
Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken als u wilt dat het
apparaat op een later tijdstip
wordt geactiveerd of juist
uitgezet.
De functies: Duur en Eindtijd
werken niet als u de
vleesthermometer gebruikt.
1. Stel de verwarmingsfunctie in.
2. Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3. Druk op or om de gewenste
tijd in te stellen.
4. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld. Op het display verschijnt
een melding.
5. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
7.3 Heat + Hold
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie: Duur wordt ingesteld.
De functie: Heat + Hold houdt het
voorbereide gerecht gedurende 30
minuten warm op 80 °C. Deze functie
wordt ingeschakeld wanneer de bak- of
braadprocedure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in het
menu: Basis instellingen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer de verwarmingsfunctie.
3. Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Heat + Hold.
5. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie blijft aan staan als u de
verwarmingsfuncties verandert.
7.4 Verleng tijd
De functie: Verleng tijd zorgt dat de
verwarmingsfunctie door blijft gaan als de
Duur is geëindigd.
Van toepassing op alle
verwarmingsfuncties met
Duur of Automatisch wegen.
Niet van toepassing op
verwarmingsfuncties met de
vleesthermometer.
1. Wanneer de bereidingstijd is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op
een willekeurig symbool.
Op het display wordt het bericht
weergegeven.
2. Druk op om te activeren of om
te annuleren.
3. Stel de lengte van de functie in.
4. Druk op .
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Automatische programma's
De automatische programma's geven
optimale instellingen voor elke soort vlees-
of andere gerechten.
Vleesprogramma's met de functie:
Automatisch wegen (menu: Kook- en
bakassistent) — Deze functie berekent
automatisch de braadtijd. Hiervoor
moet u het gewicht van het gerecht
invoeren.
Vleesprogramma's met de functie:
Vleesthermometer, autom. (menu:
Kook- en bakassistent) — Deze functie
berekent automatisch de braadtijd.
Hiervoor moet u de kerntemperatuur
NEDERLANDS
15
invoeren. Wanneer het programma is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
Receptenautomaat (menu: Kook- en
bakassistent) — Deze functie gebruikt
voorafbepaalde waarden voor een
gerecht. Bereid het gerecht volgens het
recept van dit boek.
Gerechten met de functie:
Automatisch wegen
Geroosterd varkensvlees
Geroosterd kalfsvlees
Gebraden vlees
Geroosterd wild
Geroosterd lamsvlees
Hele kip
Hele kalkoen
Hele eend
Hele gans
Gerechten met de functie:
Vleesthermometer, autom.
Varkensrug
Biefstuk
Scandinavisch rundvlees
Wild
Lamsrug, medium
Gevogelte, uitgebeend
Hele vis
8.2 Kook- en bakassistent met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten die
u kunt gebruiken. De recepten kunnen niet
worden gewijzigd.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Kook- en
bakassistent. Druk op om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het gerecht.
Druk op om te bevestigen.
4. Een recept selecteren. Druk op
om te bevestigen.
Bij gebruik van de functie:
Handmatig, gebruikt het
apparaat de automatische
instellingen. U kunt ze
veranderen, net als bij andere
functies.
8.3 Kook- en bakassistent met
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebruiken,
moet u het gewicht van het gerecht
instellen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Kook- en
bakassistent. Druk op om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het gerecht.
Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer de functie: Automatisch
wegen. Druk op om te bevestigen.
5. Tik op of om het gewicht van
het gerecht in te stellen. Druk op
om te bevestigen.
Het automatische programma start.
6. U kunt het gewicht te allen tijde
wijzigen. Tik op of om de letter
te wijzigen.
7. Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Druk op een
symbool om het geluidsignaal uit te
zetten.
Bij sommige programma's
moet het voedsel na 30
minuten worden gekeerd. Op
het display verschijnt een
herinnering.
www.electrolux.com16
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Vleesthermometer
Er moeten twee temperaturen worden
ingesteld: de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of de
originele vervangende
onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de stekker
moet in het stopcontact
blijven.
1. Schakel het apparaat in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting op
de voorkant van het apparaat.
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer.
4. Druk in minder dan 5 seconden op
of om de kerntemperatuur in
te stellen.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van de
hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C) en de
bediening. Het apparaat berekent de
eindtijd in ongeveer 30 minuten.
6. Om de temperatuur van de
vleesthermometer te wijzigen druk op
.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
7. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
8. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het stopcontact
en haal het vlees uit de oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet.
Er bestaat
verbrandingsgevaar. Wees
voorzichtig bij het verwijderen
van de punt en de stekker
van de vleesthermometer.
9.2 De draaispit gebruiken
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
gebruik van het draaispit. De
vorken en de spies zijn
scherp. U kunt letsel oplopen.
WAARSCHUWING!
Gebruik bij het verwijderen
van het draaispit ovenwanten.
Het draaispit en de grill zijn
heet. Gevaar voor
brandwonden.
NEDERLANDS
17
A B C
D
A. Frame van het draaispit
B. Vorken
C. Spit
D. Handgreep
1. Plaats de handgreep op het draaispit.
2. Plaats de braadslede op het laagste
ovenniveau.
3. Plaats het frame van het draaispit op
het derde inzetniveau vanaf de
bodem.
4. Bevestig de eerste vork op het spit,
rijg het vlees erop en bevestig dan de
tweede vork.
5. Gebruik de schroeven om de vorken
vast te draaien.
6. Plaats het uiteinde van het spit in de
opening van het draaispit.
7. Plaats het achterste deel van het spit
op het frame van het draaispit.
Zie het hoofdstuk 'Beschrijving van het
product'.
8. Verwijder de handgreep van het
draaispit.
9. Selecteer een ovenfunctie met de
draaispitstand. Het braadspit draait
nu.
10. Stel de benodigde temperatuur in. Zie
de bereidingstabellen of het
receptenboek.
De draaispit stopt niet als de
ovendeur wordt geopend.
Als een klokfunctie (Duur of
Eindtijd) eindigt en u het
apparaat niet uitschakelt, blijft
het draaispit de komende 10
minuten draaien.
9.3 De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrails.
Bakrooster en braadpan samen:
www.electrolux.com18
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en het
rooster op de roostersteun er boven en
zorg er hierbij voor dat de pootjes naar
beneden wijzen.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid. Deze
inkepingen zorgen er ook
voor dat ze niet omkantelen.
De hoge rand rond het
rooster voorkomt dat het
kookgerei van het rooster
afglijdt.
9.4 Telescopische geleiders - de
ovenaccessoires plaatsen
Met de telescopische geleiders kunt u de
roosters eenvoudig plaatsen en
verwijderen.
LET OP!
Reinig de telescopische
geleiders niet in de
afwasautomaat. Maak de
telescopische geleiders niet
vet.
LET OP!
Zorg dat u de telescopische
geleiders helemaal naar
achteren schuift, voordat u
de ovendeur sluit.
Bakrooster:
Plaats het bakrooster op de telescopische
geleiders zodat de pootjes naar beneden
zijn gericht.
Door de verhoogde rand die
om het rooster loopt is het
kookgerei bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Braadpan:
Plaats de braadpan op de telescopische
geleiders.
Bakrooster en braadpan samen:
Plaats het rooster en de braadpan samen
op de telescopische geleider.
NEDERLANDS
19
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie
opslaan. De instellingen zijn beschikbaar in
het menu: Favoriet. U kunt 20
programma's opslaan.
Een programma opslaan
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel een verwarmingsfunctie of een
automatisch programma in.
3. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display het volgende weergeeft:
OPSLAAN.
4. Druk op om te bevestigen.
Het display geeft de eerste vrije
geheugenpositie weer.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
7. Tik op of om de letter te
wijzigen.
8. Druk op .
De volgende letter knippert.
9. Herhaal stap 7 indien nodig.
10. Druk op
en houdt de knop
ingedrukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie overschrijven.
Wanneer het display de eerste vrije
geheugenpositie aangeeft, tik op of
en druk op om een bestaand
programma te overschrijven.
U kunt de naam van een programma
wijzigen in het menu: Wijzig
programmanaam.
Het programma inschakelen
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Favoriet.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer de naam van uw favoriete
programma.
5. Druk op om te bevestigen.
Druk op
en ga rechtstreeks naar het
menu: Favoriet.
10.2 Gebruik van het Kinderslot
Als het Kinderslot aanstaat, kan het
apparaat niet per ongeluk worden
geactiveerd.
1. Raak aan om het display in te
schakelen.
2. Druk tegelijkertijd op en totdat
het display een bericht weergeeft.
Om het Kinderslot te deactiveren, herhaal
stap 2.
10.3 Toetsblokkering
Deze functie voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld. U kunt de functie alleen
inschakelen als het apparaat in werking is.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Toetsblokkering.
4. Druk op om te bevestigen.
Druk om de functie uit te schakelen op .
Op het display verschijnt een melding.
Druk herhaaldelijk op en vervolgens op
om te bevestigen.
Als u het apparaat
uitschakelt, wordt de functie
ook uitgeschakeld.
10.4 Set + Go
Met deze functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van
een symbool gebruiken.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display het volgende toont: Duur.
4. Stel de tijd in.
5. Druk herhaaldelijk op tot het
display het volgende toont: Set + Go.
6. Druk op om te bevestigen.
www.electrolux.com20
Druk op een symbool (behalve voor )
om de functie te starten: Set + Go. De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
Toetsblokkering is aan
wanneer de
verwarmingsfunctie actief
is.
Het menu: Basis
instellingen stelt u in staat
de volgende functie in en
uit te schakelen: Set + Go.
10.5 Automatische uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt het
apparaat na bepaalde tijd automatisch uit
als er een ovenfunctie in werking is en u
geen instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
250 - maximum 1.5
De Automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies: Binnenverlichting,
Vleesthermometer,Duur,
Eindtijd.
10.6 Helderheid van het display
Er zijn twee standen voor de helderheid
van het display:
Helderheid 's nachts - wanneer het
apparaat uit staat, is de helderheid van
het display tussen 22:00 en 06:00
lager.
Helderheid overdag:
als het apparaat aan staat.
als u tijdens helderheid 's nachts
een symbool aanraakt (behalve
AAN/UIT), keert het display
gedurende 10 seconden terug
naar helderheid voor overdag.
als het apparaat uit staat en u de
volgende functie hebt ingesteld:
Kookwekker. Wanneer de functie
eindigt, keert het display terug naar
helderheid voor 's nachts.
10.7 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en baktijden
in de tabellen zijn slechts als
richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten
en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten.
11.1 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden warmen
NEDERLANDS
21
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven- en
onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg en
bedek de kom met een natte
keukenhanddoek of plastic folie Plaats een
bakrooster op niveau één en schuif de
schaal erin. Sluit de deur en stel de functie
in op deeg rijzen. Deeg laten rijzen. Stel de
benodigde tijd in.
11.2 Bakken
Uw oven kan anders bakken of
roosteren dan het apparaat dat u tot
nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale
instellingen zoals temperatuur, gaartijd
en ovenniveau aan de tabelwaarden
aan.
Gebruik de eerste keer de laagste
temperatuur.
Als u voor een speciaal recept de
instelling niet kunt vinden, zoek dan
naar een soortgelijk recept.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten
in de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.3 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake
is niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lage-
re rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tempe-
ratuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur hoger in.
www.electrolux.com22
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig
over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven bak-
tijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur een beetje ho-
ger in.
11.4 Bakken op één niveau:
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Tulband / brio-
che
Multi hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge-
bak / vruchten-
cake
Multi hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Fatless sponge
cake / Vetvrije
cake, zacht
Multi hetelucht 140 - 150 35 - 50 2
Fatless sponge
cake / Vetvrije
cake, zacht
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
160 35 - 50 2
Taartbodem -
zandtaartdeeg
Multi hetelucht
170 - 180
1)
10 - 25 2
Taartbodem -
zacht cakedeeg
Multi hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Multi hetelucht 160 60 - 90 2
NEDERLANDS
23
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
180 70 - 90 1
Kwarktaart Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Vlechtbrood /
broodkrans
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
160 - 180
1)
50 - 70 2
Brood (rogge-
brood):
1. Eerste deel
van het
bakproces.
2. Tweede
deel van het
bakproces.
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Roomsoezen /
Eclairs
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
190 - 210
1)
20 - 35 3
Biscuitrol Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Boter-/Suiker-
koek
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Multi hetelucht 150 35 - 55 3
www.electrolux.com24
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
170 35 - 55 3
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hetelucht 160 - 170 40 - 80 3
Plaatkoek met
kwetsbare gar-
nering (bijvoor-
beeld kwark,
room, pudding-
vulling)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
160 - 180
1)
40 - 80 3
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Zandkoekjes Multi hetelucht 150 - 160 10 - 20 3
Short bread /
Zandtaartdeeg /
Gebakreepjes
Multi hetelucht 140 20 - 35 3
Short bread /
Zandtaartdeeg /
Gebakreepjes
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
160
1)
20 - 30 3
Koekjes ge-
maakt van
sponsdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 15 - 20 3
Eiwitgebak /
schuimgebak
Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Multi hetelucht 100 - 120 30 - 50 3
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader-
deeggebak
Multi hetelucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Multi hetelucht
160
1)
10 - 25 3
NEDERLANDS
25
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Broodjes Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
190 - 210
1)
10 - 25 3
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
Multi hetelucht
150
1)
20 - 35 3
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
170
1)
20 - 30 3
1)
Oven voorverwarmen.
11.5 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Pastaschotel Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ge-
smolten kaas
Multi hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete oven-
schotels
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde groen-
te
Multi hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.6 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi hetelucht.
www.electrolux.com26
Cakes / Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Roomsoezen/
tompoezen
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Deegreepjes
140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 / 5
Koekjes ge-
maakt van roer-
deeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4 -
Eiwitgebak,
schuimgebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
Klein blader-
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
150
1)
23 - 40 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.7 Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis.
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet varkensbraadstuk.
U kunt de Vleesthermometer gebruiken
om te garanderen dat het vlees de juiste
kerntemperatuur heeft. U kunt de functie
Lage temperatuur garen met of zonder de
Vleesthermometer gebruiken. Gebruik de
Vleesthermometer voor vlees dat niet
geheel doorbakken mag zijn.
De oven blijft werken met de functie
Warmhouden tot hij wordt uitgeschakeld.
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C en
150°C. De standaard is 90°C. Nadat de
temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80°C. Gebruik de automatische
lage temperatuur garen niet voor het
bereiden van gevogelte.
NEDERLANDS
27
Altijd zonder deksel garen als
u gebruik maakt van de
functie.
1. Het braadstuk in de pan heel heet
aanbraden.
2. Plaats het vlees in een braadschaal of
direct op het bakrooster.
3. Zet de plaat onder het rooster om vet
op te vangen.
4. Plaats het rooster in de oven.
5. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
6. Selecteer de functie: Lage
temperatuur garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
7. Wanneer het apparaat op de
ingestelde temperatuur is, hoort u een
geluidssignaal. Daarna wordt de oven
automatisch omgeschakeld naar een
lagere temperatuur.
Rundvlees
Gerecht Gewicht
(kg)
Elk zijde
aanbak-
ken (min.)
Temperatuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Tijd (min)
Filet, medium 1.0 - 1.5 2 80 - 90 2 90 - 110
Biefstuk, medi-
um
1.0 - 1.5 4 80 - 90 2 180 - 240
Kalfsvlees
Gerecht Gewicht
(kg)
Elk zijde
aanbak-
ken (min.)
Temperatuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Tijd (min)
Filet saignant 1.0 - 1.5 2 80 - 90 2 90 - 120
Lendenstuk, in
een stuk
1.0 - 1.5 4 80 - 90 2 120 - 150
Nierstück 1.0 - 1.5 4 80 - 90 2 120 - 150
Varkensrug
Gerecht Gewicht
(kg)
Elk zijde
aanbak-
ken (min.)
Temperatuur
(°C)
Rooster-
hoogte
Tijd (min)
Filet saignant 1.0 - 1.5 2 80 - 90 2 90 - 110
Lendenstuk, in
een stuk
1. -0 1.5 4 80 - 90 2 150 - 170
Nierstück 1.0 - 1.50 4 80 - 90 2 150 - 170
11.8 Pizza hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne korst)
200 - 230
1)2)
15 - 20 2
Pizza (met veel gar-
nering)
180 - 200 20 - 30 2
www.electrolux.com28
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine 170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Appeltaart, gedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
230 - 250
1)
10 - 20 2
Bladerdeegtaart
160 - 180
1)
45 - 55 2
Flammekuchen (piz-
za-achtig gerecht uit
de Elzas)
230 - 250
1)
12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
180 - 200
1)
15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
11.9 Roosteren
Gebruik voor het roosteren
hittebestendige ovenschalen. Zie de
instructies van de fabrikant van de
ovenschalen.
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan roosteren (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Schenk wat vloeistof in de braadpan
om te voorkomen dat de vleessappen
of het vet op het oppervlak inbranden.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Indien nodig het braadstuk na 1/2 - 2/3
van de gaartijd keren.
Om het vlees sappiger te houden:
braad mager vlees in een
braadpan met deksel of gebruik
een braadzak.
rooster vlees en vis in stukken die
minimaal 1 kg wegen.
besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
11.10 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Gewicht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees 1 – 1,5 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onderwarm-
te)
230 120 - 150 1
NEDERLANDS
29
Gerecht Gewicht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Rosbief of os-
sehaas: rood
per cm dikte Circulatiegrill
190 - 200
1)
5 - 6 1
Rosbief of os-
sehaas: medi-
um
per cm dikte Circulatiegrill
180 - 190
1)
6 - 8 1
Rosbief of os-
sehaas: door-
gebakken
per cm dikte Circulatiegrill
170 - 180
1)
8 - 10 1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht Gewicht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouderstuk /
nekstuk / ham-
lap
1 – 1,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kotelet / ribbe-
tje
1 – 1,5 kg Circulatiegrill 170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood 750 g - 1 kg Circulatiegrill 160 - 170 50 - 60 1
Varkensschen-
kel (voorge-
kookt)
750 g - 1 kg Circulatiegrill 150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Gewicht
(kg)
Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
1 Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kalfsschen-
kel
1.5 - 2 Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Gewicht
(kg)
Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1.5 Circulatiegrill 150 - 170 100 - 120 1
Lamsrug,
medium
1 - 1.5 Circulatiegrill 160 - 180 40 - 60 1
www.electrolux.com30
Wild
Gerecht Gewicht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazenrug /
hazenbout
tot 1 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onderwarm-
te)
230
1)
30 - 40 1
Rug 1,5 – 2 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onderwarm-
te)
210 - 220 35 - 40 1
Reebout,
hertenbout
1,5 – 2 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onderwarm-
te)
180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Gewicht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stukken ge-
vogelte
200 – 250 g
elk
Circulatiegrill 200 - 220 30 - 50 1
Halve kip 400 – 500 g
elk
Circulatiegrill 190 - 210 35 - 50 1
Kip, haantje 1 – 1,5 kg Circulatiegrill 190 - 210 50 - 70 1
eend 1,5 – 2 kg Circulatiegrill 180 - 200 80 - 100 1
gans 3,5 – 5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 180 1
kalkoen 2,5 – 3,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
kalkoen 4 – 6 kg Circulatiegrill 140 - 160 150 - 240 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Gewicht
(kg)
Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis 1 - 1.5 Conventio-
nele functie
(Boven +
Onderwarm-
te)
210 - 220 40 - 60 1
11.11 Grill
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd op de eerste rekstand de pan
plaatsen voor het opvangen van vet.
NEDERLANDS
31
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
1e kant 2e kant
Rosbief 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill intens
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 8 - 10 6 - 8 4
Varkensfilet 10 - 12 6 - 10 4
Worstjes 10 - 12 6 - 8 4
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 4
Toast / Geroosterd
brood
1 - 3 1 - 3 5
Brood met iets erop 6 - 8 - 4
Grill met braadspit
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min)
Kip 220 - 240 70 - 90
Rollade 190 - 210 120 - 180
Eend 220 - 240 90 - 150
Varkensschenkel 190 - 210 150 - 210
Als u met het braadspit grilt, plaats dan
een diepe pan op de eerste roosterstand.
www.electrolux.com32
11.12 Bevroren gerechten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, be-
vroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, be-
vroren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 3
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappelpartjes / -
kroketjes
220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne / Cannello-
ni, vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevro-
ren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Pizza, bevroren Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
of Circulatiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Baguettes Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaarten Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
NEDERLANDS
33
11.13 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau vanaf
de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Gewicht Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd omdraai-
en.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbei-
en
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag-
room.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.14 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen /
rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
www.electrolux.com34
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur-
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.15 Drogen
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier belegde
plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de deur
en laat het één nacht afkoelen om het
drogen te voltooien.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddestoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
NEDERLANDS
35
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
11.16 Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 2
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Brioche 180 - 200 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 2
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 2
11.17 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
www.electrolux.com36
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand
veroorzaken. Het gevaar is groter voor
de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
Droog de oven als de ovenruimte nat is
na gebruik.
12.2 Verwijderbare inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
2. Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
NEDERLANDS
37
2
1
Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
De pinnetjes op de
telescopische geleiders
moeten naar voren wijzen.
12.3 Katalyse
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare roostersteunen.
De wanden met een katalytische laag zijn
zelfreinigend. Ze absorberen op de wand
opgehoopt vet tijdens de werking van het
apparaat.
De katalytische
reinigingsprocedure kan
niet worden gestart:
Als u de geleiders of de
telescopische geleiders
(indien aanwezig) niet
verwijdert.
u heeft de ovendeur niet
helemaal gesloten.
Verkleuring van het
katalytische oppervlak heeft
geen invloed op de
katalytische eigenschappen.
Tijdens het katalytisch reinigen is het
ovenlampje aan.
1. In het hoofdmenu selecteert u de
functie:Katalyse
2. Druk op
om te bevestigen.
Op het display wordt de tijd en de duur
van het reinigingsproces weergegeven (1
uur). U kunt de duurtijd niet wijzigen, maar
u kunt de start van het reinigingsproces
uitstellen met de functie: Eindtijd.
Als de oven de ingestelde
temperatuur heeft bereikt,
wordt de deur vergrendeld.
Als de tijd voorbij is, weerklinkt er een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld.
3. Raak een tiptoets aan of open de
ovendeur om het geluidssignaal te
stoppen.
4. Reinig de bodem van het apparaat
met een zachte en vochtige spons.
12.4 De deur verwijderen en
installeren
De ovendeur kan worden verwijderd om te
reinigen.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig als u de
deur van het apparaat
verwijdert. De deur is zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de deur totdat deze in een hoek
van ongeveer 45° staat.
45°
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek weg van het
apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
www.electrolux.com38
6. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Installeer de ovendeur als het
schoonmaken voltooid is. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde.
12.5 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en de
ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los voordat
u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
Het zijlampje
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het afdekglas
te verwijderen.
3. Reinig het afdekglas.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Plaats het afdekglas terug.
6. De linker inschuifrails installeren.
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
13.1 Wat moet u doen als…
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een stopcontact of is
niet goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het stop-
contact (zie het aansluitdia-
gram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
NEDERLANDS
39
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschake-
ling is actief.
Raadpleeg 'Automatisch
uitschakelen'.
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti-
veerd.
Raadpleeg 'Het kinderslot
gebruiken'.
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla-
gen.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt u
contact op met een erken-
de installateur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vlees-
thermometer is niet goed in
de aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het display toont een fout-
code die niet in deze tabel
staat.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en
schakel deze weer in.
Neem contact op met
de klantenservice wan-
neer de foutcode op-
nieuw wordt weergege-
ven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het be-
reiden niet langer dan 15 -
20 minuten in de oven
staan.
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
www.electrolux.com40
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. MONTAGE
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
14.1 Inbouwen
De stevigheid van de
inbouwkast moet voldoen
aan de DIN 68930-norm.
min.
3 mm
NEDERLANDS
41
min.
50 mm
=
=
max. R1200 mm
130
140
alternativ 100
H05VV-F
H05RR-F
min. 1600 mm
www.electrolux.com42
90°
2x3,5x25
15. TECHNISCHE GEGEVENS
15.1 Technische gegevens
Spanning 220 – 240 V
Frequentie 50 Hz
16. ENERGIEZUINIGHEID
16.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Electrolux
NEDERLANDS
43
Modelidentificatie EOAP5803AX
Energie-efficiëntie Index 103.7
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.99 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.88 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 71 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 40.5 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden
voor prestatiemeting.
16.2 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies
die u helpen energie te
besparen tijdens het dagelijks
koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd
de deur tijdens de bereiding zo veel
mogelijk gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer energie
te besparen.
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer dan
30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als een
programma met selectie Duur of Eindtijd in
werking is en de bereidingstijd langer is
dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch 10%
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte te
gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het display toont de
restwarmteaanduiding of -temperatuur.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Deactiveer de verlichting tijdens de
bereiding en activeer ze enkel indien
nodig.
17. NEDERLAND - CUSTOMER CARE EN SUPPORT.
NL
In de gebruiksaanwijzing en op
www.electrolux.nl kunt u lezen wat u moet
www.electrolux.com44
doen bij een storing en hoe u uw apparaat
dient te onderhouden..
Op deze website staan ook de eigen
garantie- en reparatievoorwaarden van
Electrolux (fabrieksgarantie), die u kunt
downloaden en opslaan. U kunt
desgewenst een schriftelijke versie van
deze voorwaarden bestellen via de
afdeling Customer Care, Postbus 120,
2400 AC Alphen aan den Rijn of telefoon
0172- 468300. Heeft u onverhoopt een
defect aan het apparaat, neemt u dan
contact op met onze Customer Care
afdeling telefoon 0172 - 468300. Zorgt u
dan dat u de volgende informatie bij de
hand heeft:
Merk: ....................................... Serie nummer: .......................
Model: ....................................... Aankoop datum: ......................
Product nummer:........................
Via onze website kunt u meer hulp krijgen
en onze gebruikershandleidingen
downloaden. Registreer uw product en
krijg eenvoudig toegang tot meer nuttige
informatie over uw product:
www.RegisterElectrolux.com
+31 17 24 68 300
Vennootsweg 1, 2404 CG
Alphen aan den Rijn
18. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid
te beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
*
NEDERLANDS
45
www.electrolux.com46
NEDERLANDS
47
867300491-B-492016
Gebruiksaanwijzing: Nederlands
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Electrolux EOAP5803AX Handleiding

Type
Handleiding