Bereidingswijze:
• Meel en zout in een grote kom doen. De
gist oplossen in lauwwarme melk en toe-
voegen aan het meel. Alle ingrediënten
tot een soepel deeg kneden. Afhankelijk
van de kwaliteit van het meel kan een
beetje meer melk nodig zijn om een
werkbaar deeg te krijgen. Laat het deeg
rijzen tot het verdubbelt in volume. Snijd
het deeg in twee stukken, maak lange
broden plaats deze op de bakplaat die is
ingevet of bedekt met bakpapier. Strooi
voor het bakken wat bloem over de bro-
den en maak met een scherp mes 3 - 4
keer een diagonale snede van minstens
1 cm diep.
• Bereidingstijd in de oven: 55 minuten
•Plaathoogte: 1
• Voeg 100 ml water toe aan de waterlade
4 - GEPOCHEERDE VIS (FOREL)
Ingrediënten:
• 4 forellen van elk 250 - 300 g
• citroensap, peper, zout
Bereidingswijze:
• Was de forel grondig van binnen en bui-
ten. Druppel het citroensap over de forel-
len, kruid de forellen en doe ze in een
roestvrijstalen schalen voorzien van een
zeef met twee forellen per schaal. Ser-
veer met geroosterde amandelschilfers.
Gestoomde forelvariatie: Voordat u de
forel in de roestvrijstalen schaal plaatst
met zeef, giet u er heet water en azijn
over.
• Bereidingstijd in de oven: 30 minuten
•Plaathoogte: 1
5 - BIEFSTUK
Instellingen:
Automatische vleesthermometer. Kerntem-
peratuur voor:
•Medium - 65 °C
Bereidingswijze:
Kruid het vlees naar smaak, steek de vlees-
thermometer in het vlees en doe het vlees
in een ovenschaal.
–Plaathoogte: 1
6 - HELE KIP
Instellingen:
• Automatische programma's met ge-
wichtinvoer. Instelbereik voor het gewicht
tussen 900 en 2,100 g.
Bereidingswijze:
• Doe de kip in een ovenschaal en voeg
naar smaak kruiden toe. Keer het gevo-
gelte na ca. 30 minuten om. Er verschijnt
een herinnering op het display.
–Plaathoogte: 1
7 - PIZZA
Ingrediënten voor het deeg:
• 14 g. gist
• 200 ml lauw water
•300 g meel
•3 g zout
• 1 eetlepel olie
Ingrediënten voor de garnering:
• 1/2 klein blik tomaten, in stukjes gesne-
den
• 200 g Emmentaler, geraspt
• 100 g salami
• 100 g gekookte ham
• 150 g champignons (in plakjes)
•150 g Fetakaas
•oregano
Bereidingswijze:
• Gist in een kom verkruimelen en in lauw-
warm water oplossen. Het met het zout
en de olie gemengde meel toevoegen.
De ingrediënten zolang kneden, tot het
een soepel deeg is, dat loskomt van de
kom. Het deeg vervolgens laten rijzen op
een warme plaats, tot het twee maal zo-
veel geworden is. Rol het deeg uit en
plaats het op een ingevette bakplaat,
prik de bodem in met een vork. De ingre-
diënten voor de bovenkant achtereenvol-
gens op het deeg rangschikken.
• Gebruik een ingevette bakplaat.
• Bereidingstijd in de oven: 25 minuten
•Plaathoogte: 1
8 - MUFFINS
Ingrediënten:
NEDERLANDS 3