Russell Hobbs 20940-56 Handleiding

Categorie
Fondues, fijnproevers
Type
Handleiding
8
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en
ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en
verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis
hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn
en zij de risicos begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat
spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door
kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder
toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik
van kinderen van jonger dan 8 jaar.
` Dompel het apparaat niet onder in vloeistof.
¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
2 Sluit het apparaat niet via een timer- of een
afstandsbedieningsysteem aan.
3 Gebruik het toestel niet in de buurt van of onder brandbare
materialen (bijv. gordijnen).
4 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een
technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden
om eventuele risicos te vermijden.
5 Gebruik het voetstuk niet met een andere fonduepan en omgekeerd.
6 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze
gebruiksaanwijzing worden beschreven.
7 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
C VOORBEREIDING
1 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
2 Wanneer u kookt met olie, vult u de fonduepan tot tussen de markeringen MIN (350 ml) en
MAX (800 ml).
3 Wanneer u kookt met kaas of bouillon, vult u de fonduepan niet meer dan halfvol.
4 Steek de stekker in het stopcontact.
5 Zet de temperatuurregelaar op 5.
6 Het lampje gaat aan als het apparaat de juiste temperatuur heeft bereikt en gaat daarna aan
en uit, afhankelijk van de thermostaat die de temperatuur regelt.
7 Wacht tot het lampje uitgaat, voordat u gaat grillen.
8 Plaats de fonduepan op het voetstuk.
9 Voor olie-/bouillonfondue:
a) Plaats de vorkhouder bovenop de fonduepan om tijdens het koken de vorken in te
plaatsen.
b) Bereid de saus.
9
instructies
c) Bereid het voedsel en prik dit op de vork.
d) Dompel het voedsel 2 - 4 minuten lang onder in de olie/bouillon om dit te laten garen.
, Controleer of alle voedsel volledig gaar is voordat u het eet.
10 Voor andere typen fondue:
a) Bereid de fondue.
b) Bereid het voedsel en prik dit op de vork.
c) Dompel het voedsel onder in de fondue.
C ZORG EN ONDERHOUD
11 Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
12 Gooi de inhoud van de fonduepan weg. Gebruik niets opnieuw; dit verpest de smaak.
13 Neem de buitenkant van her apparaat af met een vochtige doek.
14 Was de afneembare onderdelen met de hand.
` U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen.
15 Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten
beïnvloeden.
16 De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het
apparaat.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.
receptjes
Deze recepten zijn voor 6 porties. Reduceer ze met niet meer dan de helft.
g = gram p = snue c = teentje(s)
m = milliliter t = theelepel (5 ml)
kaasfondue
225 g Beaufort kaas 425 m witte droge wijn
225 g Emmenthal kaas 1 c look
225 g comté of gruyère kaas 1 p zwarte peper
1 p gemalen nootmuskaat wit brood
De caquelon inwrijven met de knoflook. De wijn in de caquelon gieten. Daarna 6 tot 10 minuten
opwarmen. Rasp de kaas. De kaas geleidelijk toevoegen, terwijl u voortdurend blijft roeren, tot
u een homogeen mengsel verkrijgt. Voeg de peper en de gemalen nootmuskaat. Het brood in
blokjes snijden. Dip het brood. Tijdens het proeven de thermostaat geleidelijk aan verminderen.
Chinese fondue
350 g rundsfilet of rosbief 350 g varkensfilet
750 m kippenbouillon 1 selderij
2 t sojasous 1 c look
¾ t 5-specerijenpoeder ½ ui
10 g zwarte droge paddestoelen (de avond voordien laten weken)
Snijd het vlees in kleine reepjes, klaar voor de vorken. Doe de rest van de ingrediënten in de
fonduepan. Breng al roerend aan de kook. Verminder de warmte. Laat 10 minuten koken.
Dompel het vlees onder totdat dit is gekookt.
u vindt recepten op onze website: http://www.russellhobbs.com/ifu/552016
afbeeldingen
1 vorkhouder
2 fonduepan
3 handvat
4 voetstuk
5 temperatuurregelaar
6 lampje
7 vork
` vaatwasmachinebestendig

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: 1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. ` Dompel het apparaat niet onder in vloeistof. ¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. 2 Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem aan. 3 Gebruik het toestel niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen). 4 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. 5 Gebruik het voetstuk niet met een andere fonduepan en omgekeerd. 6 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. 7 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik C VOORBEREIDING 1 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. 2 Wanneer u kookt met olie, vult u de fonduepan tot tussen de markeringen MIN (350 ml) en MAX (800 ml). 3 Wanneer u kookt met kaas of bouillon, vult u de fonduepan niet meer dan halfvol. 4 Steek de stekker in het stopcontact. 5 Zet de temperatuurregelaar op 5. 6 Het lampje gaat aan als het apparaat de juiste temperatuur heeft bereikt en gaat daarna aan en uit, afhankelijk van de thermostaat die de temperatuur regelt. 7 Wacht tot het lampje uitgaat, voordat u gaat grillen. 8 Plaats de fonduepan op het voetstuk. 9 Voor olie-/bouillonfondue: a) Plaats de vorkhouder bovenop de fonduepan om tijdens het koken de vorken in te plaatsen. b) Bereid de saus. 8 1 vorkhouder 2 fonduepan 3 handvat 4 voetstuk 5 temperatuurregelaar 6 lampje 7 vork ` vaatwasmachinebestendig c) Bereid het voedsel en prik dit op de vork. d) Dompel het voedsel 2 - 4 minuten lang onder in de olie/bouillon om dit te laten garen. , Controleer of alle voedsel volledig gaar is voordat u het eet. 10 Voor andere typen fondue: a) Bereid de fondue. b) Bereid het voedsel en prik dit op de vork. c) Dompel het voedsel onder in de fondue. C ZORG EN ONDERHOUD 11 Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen. 12 Gooi de inhoud van de fonduepan weg. Gebruik niets opnieuw; dit verpest de smaak. 13 Neem de buitenkant van her apparaat af met een vochtige doek. 14 Was de afneembare onderdelen met de hand. ` U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen. 15 Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten beïnvloeden. 16 De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het apparaat. W MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. receptjes Deze recepten zijn voor 6 porties. Reduceer ze met niet meer dan de helft. g = gram p = snufje c = teentje(s) m = milliliter t = theelepel (5 ml) kaasfondue 225 g Beaufort kaas 425 m witte droge wijn 225 g Emmenthal kaas 1 c look 225 g comté of gruyère kaas 1 p zwarte peper 1 p gemalen nootmuskaat wit brood De caquelon inwrijven met de knoflook. De wijn in de caquelon gieten. Daarna 6 tot 10 minuten opwarmen. Rasp de kaas. De kaas geleidelijk toevoegen, terwijl u voortdurend blijft roeren, tot u een homogeen mengsel verkrijgt. Voeg de peper en de gemalen nootmuskaat. Het brood in blokjes snijden. Dip het brood. Tijdens het proeven de thermostaat geleidelijk aan verminderen. Chinese fondue 350 g rundsfilet of rosbief 350 g varkensfilet 750 m kippenbouillon 1 selderij 2 t sojasous 1 c look ¾ t 5-specerijenpoeder ½ ui 10 g zwarte droge paddestoelen (de avond voordien laten weken) Snijd het vlees in kleine reepjes, klaar voor de vorken. Doe de rest van de ingrediënten in de fonduepan. Breng al roerend aan de kook. Verminder de warmte. Laat 10 minuten koken. Dompel het vlees onder totdat dit is gekookt. u vindt recepten op onze website: http://www.russellhobbs.com/ifu/552016 9 instructies afbeeldingen
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Russell Hobbs 20940-56 Handleiding

Categorie
Fondues, fijnproevers
Type
Handleiding