Barbecook Otto de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Barbecook Otto de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
www.barbecook.com 8
NL - GEBRUIKSAANWIJZING
1 UW TOESTEL REGISTREREN
Bedankt voor uw aankoop van een Barbecook-toestel! Er wacht
u een hele nieuwe wereld om te ontdekken, of dat nu in de rust
van de natuur of in de gonzende stad is. Word een grillmaster in
onze #barbecook community en laat ons uw grillvaardigheden in
de schijnwerpers zetten.
Registreer uw Barbecook-toestel online en geniet van enkele
fantastische voordelen:
U krijgt toegang tot de volledige gebruikershandleiding
zodat u uw toestel tot in het kleinste onderdeeltje leert
kennen.
U krijgt van een gepersonaliseerde naverkoopservice,
waardoor u snel reserveonderdelen kunt vinden en geniet
van een optimale garantieservice.
We informeren u over productupdates en geven u tips, tricks
en grillspiratie om de grillmaster in u naar boven te halen.
Klaar voor een avontuur? Registreer uw toestel en word lid van
de #barbecook community!
2
Voor meer informatie over het registreren van uw toestel
gaat u naar www.barbecook.com.
0
Barbecook respecteert uw privacy. Uw gegevens worden
niet verkocht, verspreid of doorgegeven aan derden.
2 OVER DEZE HANDLEIDING
Deze handleiding bestaat uit twee delen:
Het eerste deel is het deel dat u momenteel leest. Hier vindt
u instructies om uw toestel te monteren, te gebruiken en te
onderhouden.
Het tweede deel begint op pagina 43. Daarin vindt u diverse
illustraties (explosietekeningen, montagetekeningen...) van
de toestellen die in deze handleiding beschreven zijn.
3 BELANGRIJKE
VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
3.1 De instructies lezen en opvolgen
Lees de instructies voor u het toestel in gebruik neemt. Volg de
instructies altijd zorgvuldig. Als het toestel op een andere wijze
wordt gemonteerd of gebruikt, kan dit brand en materiële schade
tot gevolg hebben.
1
Schade wegens het niet opvolgen van de instructies
(verkeerde montage, misbruik, verkeerd onderhoud enz.)
wordt niet gedekt door de garantie.
3.2 Uw gezond verstand gebruiken
Gebruik uw gezond verstand wanneer u met het toestel werkt:
Laat het toestel niet alleen achter terwijl het in gebruik is.
Opgelet! Houd kinderen en huisdieren op een veilige afstand
van het toestel wanneer het in gebruik is.
Opgelet! Het toestel wordt erg heet. Verplaats het niet terwijl
hij in gebruik is.
Gebruik geschikte bescherming wanneer u hete onderdelen
moet vastnemen.
Houd brandbare materialen, brandbare vloeistoffen en
oplosbare objecten op een veilige afstand van de barbecue
wanneer deze in gebruik is.
Gebruik het toestel niet wanneer het defect of beschadigd is.
Houd een emmer water of zand bij de hand wanneer u het
toestel gebruikt, met name op zeer warme dagen en in droge
omgevingen.
Kijk waar de dichtstbijzijnde EHBO-kits en
brandblusapparaten zich bevinden. Zorg dat u weet hoe u
deze moet gebruiken.
Opgelet! Gebruik het toestel niet binnenshuis.
3.3 Een geschikte locatie kiezen
Gebruik het toestel alleen buitenshuis. Als u het toestel
binnenshuis gebruikt, zelfs in een garage of schuur, bestaat er
gevaar voor vergiftiging door koolmonoxide.
Let op het volgende wanneer u een locatie kiest:
Plaats het toestel op minstens drie meter van een gebouw,
op een open en goed geventileerde plaats.
Zorg dat de rook geen schade of hinder kan veroorzaken.
Plaats het toestel niet in de buurt van open ramen.
Plaats het toestel niet onder een overhangende structuur
(veranda, afdak ...) of onder gebladerte.
Plaats het toestel op een stevige en stabiele ondergrond.
Plaats het toestel nooit op een bewegend voertuig (boot,
oplegger ...).
Plaats het toestel op een hittebestendige ondergrond. Als u
het toestel op het gras of een ander hittegevoelig oppervlak
plaatst, leg er dan een betontegel onder.
Zorg dat de wind het toestel niet kan omblazen.
1
Om roestvorming op onderdelen uit roestvast staal te
voorkomen, vermijdt u best ieder contact met chloor, zout
of ijzer. Wij raden u aan de barbecue niet te gebruiken in
kuststreken, nabij spoorwegen of in de buurt van een
zwembad.
3.4 Gebruik het toestel waarvoor het
bedoeld is
Gebruik het toestel niet om kleren of andere voorwerpen te
drogen.
Gebruik het verwarmingselement van het toestel alleen als
warmtebron.
Brand nooit hout, houtskool of ander materiaal in het toestel.
Giet nooit benzine of een andere brandbare vloeistof in het
toestel.
3.5 Wees voorzichtig met de elektrische
onderdelen
Sluit het toestel alleen aan op de stroom wanneer deze
volledig gemonteerd en klaar is voor gebruik.
Koppel het toestel na gebruik altijd los van de stroom.
Gebruik de stroomkabel niet wanneer deze beschadigd is.
Laat hem vervangen door de fabrikant of importeur.
Gebruik alleen een geaarde verlengkabel die bedoeld is voor
gebruik buitenshuis.
We raden een verlengkabel van minder dan vijf meter aan.
Het gebruik van een langere kabel leidt tot spanningsverlies
en vermindert de capaciteit van het toestel.
MAN_OTTO__FULL_BBC_170407_A.book Page 8 Friday, April 7, 2017 9:12 AM
www.barbecook.com 9
4 OVER ROKEN
Voedsel wordt gerookt door het bloot te stellen aan de rook van
smeulend hout of smeulende houtskool. Roken wordt meestal
gebruikt voor vlees en vis, maar u kunt ook schaaldieren,
groenten en zelfs kaas roken.
Er bestaan twee manieren van roken, namelijk warm en koud
roken:
Warm roken betekent voedsel tegelijk roken en garen. Het
voedsel wordt niet direct aan de warmtebron blootgesteld en
gaart langzaam, bij een vrij lage temperatuur (50-80 °C).
Koud roken betekent voedsel roken bij een zeer lage
temperatuur (max. 25 °C), zodat het voedsel niet wordt
gegaard. Koud roken wordt gebruikt om het voedsel een
specifieke smaak te geven en het te conserveren.
0
Omdat de Barbecook Otto bedoeld is voor warm roken,
omvat deze handleiding alleen instructies voor warm
roken. U kunt het toestel niet gebruiken voor koud roken.
5 HET TOESTEL MONTEREN
5.1 Veiligheidsinstructies
Breng geen wijzigingen aan het toestel aan wanneer u het in
elkaar zet. U mag geen onderdelen van het toestel wijzigen,
dit is zeer gevaarlijk.
Volg de montage-instructies altijd zorgvuldig.
De gebruiker is verantwoordelijk voor de correcte montage
van het toestel. Schade veroorzaakt door een foutieve
montage wordt niet gedekt door de garantie.
5.2 Het toestel monteren
U heeft een kruisschroevendraaier nodig.
1 Monteer het toestel zoals aangegeven in de
montagetekeningen.
3
U vindt de montagetekeningen in het tweede deel van
deze handleiding, na de explosietekening van het toestel.
6 HET TOESTEL KLAARMAKEN VOOR
GEBRUIK
6.1 Voor het eerste gebruik
Voor het eerste gebruik moet u het toestel laten inbranden.
Daardoor worden resterende fabricagevetten uit het toestel
verwijderd. Ga als volgt te werk:
1 Monteer het toestel. Zie “5 Het toestel monteren”.
2 Plaats het toestel op een geschikte plaats. Zie “3.3 Een
geschikte locatie kiezen”.
3 Controleer of alle onderdelen (verwarmingselement, steun,
chipsschaal, vetschaal en rooster) op hun plaats zitten.
4 Sluit het deksel en sluit het toestel aan op de stroom.
5 Laat het toestel gedurende 20 minuten branden. Plaats geen
rookchips of voedsel in het toestel.
6 Koppel na 20 minuten het toestel los van de stroom en laat
het afkoelen.
6.2 Voor elk gebruik
Telkens als u het toestel gebruikt, dient u ervoor te zorgen dat:
het toestel op een geschikte plaats opgesteld is. Zie
“3.3 Een geschikte locatie kiezen”.
de voeten en handgrepen nog stevig bevestigd zijn. Span
indien nodig de schroeven aan.
de chipsschaal, vetschaal en het rooster schoon zijn. Zie
“8.1 Het rooster en de schalen reinigen”.
7 VOEDSEL ROKEN
U heeft rookchips nodig.
7.1 Welke rookchips moet ik gebruiken?
Gebruik altijd geweekte rookchips, plaats nooit droge chips in de
barbecue. Om uw voedsel extra smaak te geven, kunt u speciale
rookchips gebruiken. Barbecook heeft drie soorten rookchips:
7.2 Stap 1: Rookchips plaatsen
1 Plaats voldoende geweekte rookchips in de chipsschaal.
Gebruik nooit droge chips en zorg dat u nooit te weinig chips
in de chipsschaal plaatst.
2
De hoeveelheid rookchips die u nodig heeft, hangt af van
hoe lang het voedsel moet worden gerookt. Vuistregel:
gebruik een handvol chips voor één kwart van de rooktijd.
2 Plaats de chipsschaal op de steun boven het
verwarmingselement. Plaats de schaal nooit direct op het
verwarmingselement.
7.3 Stap 2: Voedsel plaatsen
1 Plaats het rooster op de vetschaal.
2 Plaats uw voedsel op het rooster.
2
Plaats slechts één laag voedsel op het rooster en laat
voldoende ruimte tussen de stukken voedsel. Daardoor
kunnen de rook en de warmte gelijkmatig rond het
voedsel circuleren.
1
Plaats nooit aluminiumfolie op het rooster of in de
vetschaal. Dit veroorzaakt overmatige hitte en kan het
toestel beschadigen.
3 Schuif de vetschaal met het rooster in het toestel, op de
steunen.
4 Sluit het deksel.
7.4 Stap 3: Voedsel klaarmaken
1 Sluit het toestel aan op de stroom.
2 Laat het toestel werken tot het voedsel klaar is. De kooktijd
hangt af van het soort voedsel en van de
weersomstandigheden.
2
Zodra u begonnen bent te roken, dient u het deksel zo
weinig mogelijk op te heffen. Telkens wanneer u het
deksel opheft, gaat er veel warmte en rook verloren, zodat
uw voedsel langer moet garen.
3 Koppel het toestel los van de stroom.
Smaak Intensiteit Ideaal voor
Appel Zacht Hertenvlees, vis, gevogelte
Eik Medium Varkensvlees, gevogelte
Hickory Robuust Varkenskarbonade, varkensribstuk,
varkensgebraad
MAN_OTTO__FULL_BBC_170407_A.book Page 9 Friday, April 7, 2017 9:12 AM
10 www.barbecook.com
4 Hef het deksel op, neem de vetschaal met het rooster uit het
toestel en eet smakelijk.
5 Reinig het toestel. We raden aan om het rooster en de
vetschaal te reinigen wanneer deze nog een beetje warm
zijn.
8 HET TOESTEL ONDERHOUDEN
1
Koppel het toestel altijd los van de stroom voordat u
onderhoudswerken uitvoert.
8.1 Het rooster en de schalen reinigen
Reinig het rooster, de vetschaal en de chipsschaal na elk
gebruik:
Reinig het rooster en de vetschaal wanneer deze nog een
beetje warm zijn. Dat vergemakkelijkt het reinigen.
Maak de chipsschaal schoon wanneer deze volledig is
afgekoeld. Kap de gebruikte rookchips altijd in een
hittebestendige bak.
We raden aan om alle onderdelen te reinigen met de Barbecook
cleaner. Ga als volgt te werk:
1 Spuit het schuim op het te reinigen onderdeel en laat het
even inwerken.
Het schuim verandert van kleur terwijl vuil en vet worden
losgeweekt.
2 Verwijder het schuim met een zachte spons en water.
Gebruik indien nodig een borstel met stijve haren. Gebruik
nooit een stalen borstel.
3 Spoel het onderdeel grondig en laat het goed drogen voor u
het opbergt. Dit voorkomt roestvorming.
2
U kunt de het rooster en de schalen ook reinigen in de
vaatwasmachine of met een zacht reinigingsmiddel of
met natriumbicarbonaat.
8.2 Het toestel opbergen
Zorg ervoor dat het toestel volledig afgekoeld is voor u het
opbergt.
Reinig alle onderdelen en zorg dat ze droog zijn voordat u ze
opbergt.
Bewaar het toestel altijd op een droge plaats, laat het nooit
in de regen staan.
Zelfs wanneer het toestel is afgekoeld, kan het nog een
sterke rookgeur afgeven. Berg het toestel ergens op waar de
geur geen hinder veroorzaakt.
8.3 Roestvast staal onderhouden
Het toestel is grotendeels gemaakt van onderdelen in roestvast
staal. Roestvast staal onderhouden:
Gebruik geen agressieve, schurende of
metaalreinigingsmiddelen.
Gebruik niet-agressieve reinigingsmiddelen en laat ze
inwerken op het staal.
Gebruik een zachte spons of doek.
Spoel de barbecue na het reinigen grondig en laat de
barbecue zeer goed drogen voor u deze opbergt.
1
Om roestvorming op onderdelen uit roestvast staal te
voorkomen, vermijdt u best ieder contact met chloor, zout
of ijzer. Wij raden u aan de barbecue niet te gebruiken in
kuststreken, nabij spoorwegen of in de buurt van een
zwembad.
1
Schade wegens het niet opvolgen van deze instructies
wordt beschouwd als gebrekkig onderhoud en is niet
gedekt door de garantie.
Onder de explosietekening van uw barbecue (tweede deel van
de handleiding) vindt u een lijst van alle onderdelen waaruit de
barbecue is samengesteld. Deze lijst omvat een symbool dat het
materiaal van elk onderdeel aangeeft, zodat u kunt nagaan hoe u
een bepaald onderdeel dient te onderhouden. In de
onderdelenlijst worden de volgende symbolen gebruikt:
8.4 Reserveonderdelen bestellen
Onderdelen die blootstaan aan vuur of intense hitte moeten van
tijd tot tijd worden vervangen. Reserveonderdelen bestellen:
1 Zoek het referentienummer op van het gewenste onderdeel.
U vindt een lijst met alle referentienummers onder de
explosietekeningen in het tweede deel van deze handleiding
en op www.barbecook.com.
2
Als u uw toestel online hebt geregistreerd, verschijnt
automatisch de correcte lijst.
2 Bestel het reserveonderdeel bij uw verkoper. U kunt
onderdelen bestellen die binnen of buiten de garantie vallen.
9 GARANTIE
9.1 Gedekt
Uw toestel heeft een garantie van twee jaar vanaf de
aankoopdatum. Deze garantie dekt alle fabricagefouten op
voorwaarde dat:
u uw toestel hebt gebruikt, gemonteerd en onderhouden
overeenkomstig de instructies in deze handleiding. Schade
ten gevolge van misbruik, verkeerde montage of foutief
onderhoud wordt niet als een fabricagefout beschouwd.
u het aankoopbewijs en het unieke serienummer van uw
toestel kunt overhandigen. Dit serienummer begint met een
letter, gevolgd door 15 cijfers. U vindt dit nummer:
- op deze handleiding.
- op de verpakking van het toestel.
- aan de binnenzijde van een voet van het toestel.
de Barbecook-kwaliteitsafdeling bevestigt dat de
onderdelen defect zijn en dat het defect zich heeft
voorgedaan bij normaal gebruik, correcte montage en juist
onderhoud.
Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, kunt u niet
van de garantie genieten. In elk geval blijft de garantie beperkt tot
het herstellen of vervangen van de defecte onderdelen.
9.2 Niet gedekt
De volgende schade en gebreken worden niet door de garantie
gedekt:
Normale slijtage (roestvorming, vervorming, verkleuring enz.)
van onderdelen die rechtstreeks blootstaan aan vuur of
intense hitte. Deze onderdelen moeten van tijd tot tijd
worden vervangen.
Visuele onregelmatigheden die inherent zijn aan het
fabricageproces. Deze onregelmatigheden worden niet als
fabricagefouten beschouwd.
Symbool Materiaal
Roestvast staal
MAN_OTTO__FULL_BBC_170407_A.book Page 10 Friday, April 7, 2017 9:12 AM
www.barbecook.com 11
Alle schade veroorzaakt door gebrekkig onderhoud, foutieve
opberging, verkeerde montage of wijzigingen aan
voorgemonteerde onderdelen.
Alle gevolgschade wegens nalatigheid of
niet-voorgeschreven gebruik van het toestel.
Roest of verkleuring ten gevolge van externe invloeden,
gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, blootstelling aan
chloor enz. Deze schade wordt niet als een fabricagefout
beschouwd.
10 TECHNISCHE GEGEVENS
Eigenschap Specificatie
Model Otto elektrische rookgenerator
Capaciteit 1.100 W
Spanning 230 V / 50 Hz
MAN_OTTO__FULL_BBC_170407_A.book Page 11 Friday, April 7, 2017 9:12 AM
REGISTER NOW & GET ACCESS TO:
JOIN THE #BARBECOOK COMMUNITY
• Online Product Manuals
• Personalised Grillspiration
• Product Tips & Tricks
• Barbecook Challenges
• Spare Parts Lists
• ...
WWW.BARBECOOK.COM
Barbecook® is a registered trade mark of SAEY Home & Garden N.V.
Industrielaan 4, B-8501, Heule (Kortrijk) Belgium
MAN_OTTO_FULL_BCC_170407_A
MAN_OTTO__FULL_BBC_170407_A.book Page 1 Friday, April 7, 2017 9:12 AM
1/51