Barbecook Oskar S de handleiding

Type
de handleiding
www.barbecook.com
2
[EN]
Go to barbecook.com, register your Barbecook and your Barbecook experience
will be further improved!
[NL]
Ga naar barbecook.com, registreer uw Barbecook om uw Barbecook-ervaring
nog meer te verbeteren!
[FR]
Rendez-vous sur barbecook.com et enregistrez votre appareil Barbecook pour
nous aider à améliorer votre expérience Barbecook.
[DE]
Registrieren Sie Ihren Barbecook auf barbecook.com, damit Sie ein noch
umfangreicheres Barbecook-Erlebnis genießen können!
[IT]
Visita il sito barbecook.com , registra il tuo Barbecook e sarai ancora più vicino
al mondo Barbecook!
[PT]
Aceda a barbecook.com, registe o seu Barbecook e a sua experiência com a
Barbecook será continuamente melhorada!
[SE]
Gå till barbecook.com, registrera din Barbecook och din upplevelse med
Barbecook kommer att bli ännu bättre!”
[DK]
Gå til barbecook.com, tilmeld din Barbecook for en endnu bedre Barbecook-
oplevelse!
[FI]
Rekisteröi Barbecook-grillisi osoitteessa barbecook.com ja pääset nauttimaan
täydellisestä Barbecook-käyttökokemuksesta!
[NO]
Gå til barbecook.com, registrer din Barbecook og din Barbecook opplevelse vil
bli enda bedre!
[HU]
Látogasson el a barbecook.com oldalra, regisztrálja a Barbecook-ját, és még
több Barbecook élményben lehet része!
[RO]
Accesaţi barbecook.com, înregistraţi grătarul Barbecook, iar experienţa dvs.
Barbecook va fi mult îmbunătăţită!
[CS]
Navštivte stránky barbecook.com, zaregistrujte si svůj gril Barbecook a vaše
zážitky s produkty Barbecook budou ještě lepší!
[GR] Μεταβείτε στον ιστότοπο barbecook.com και δηλώστε το Barbecook που έχετε
αγοράσει, για να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την εμπειρία Barbecook!
[SK]
Prejdite na barbecook.com, zaregistrujte svoj gril Barbecook a vaše zážitky s
Barbecook budú ešte lepšie!
[ET]
Minge aadressile barbecook.com, registreerige oma Barbecook ja teil avaneb
võimalus kasutada oma Barbecooki veelgi paremini!
[LT]
Eikite į barbecook.com, užregistruokite savo „Barbecook“ kepsninę ir patirsite
dar geresnių įspūdžių ją naudodami!
[LV]
Atveriet vietni www.barbecook.com, reģistrējiet savu Barbecook un izmantojiet
Barbecook vēl pilnvērtīgāk!
[PL]
Przejdź na stronę barbecook.com, zarejestruj swój produkt Barbecook w celu
umożliwienia stałego udoskonalania produktów Barbecook!
[BG]
Посетете barbecook.com, регистрирайте своя Barbecook, за да получите
още по-голямо удовлетворение от Barbecook!
[SL]
Pojdite na spletno stran barbecook.com, registrirajte vašo napravo Barbecook in
vaša izkušnja Barbecook bo še boljša!
[HR] Posjetite stranicu barbecook.com, registrirajte Vaš proizvod Barbecook i još više
uživajte u korištenju proizvoda Barbecook.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 2 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
10
1 UW TOESTEL REGISTREREN ........................................................ 11
2 OVER DEZE HANDLEIDING .......................................................... 11
3 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES ..................................... 11
De instructies lezen en opvolgen ........................................... 11
Uw gezond verstand gebruiken ............................................. 11
Een geschikte locatie kiezen ................................................. 11
4 TERUGKERENDE CONCEPTEN ..................................................... 11
Roken .................................................................................. 11
Email ................................................................................... 11
5 HET TOESTEL MONTEREN ........................................................... 11
Veiligheidsinstructies ............................................................ 11
Het toestel monteren ............................................................ 12
6 VOEDSEL ROKEN ........................................................................ 12
Welk hout of welke houtskool moet ik gebruiken? .................. 12
Stap 1: Het toestel aanmaken ............................................... 12
Stap 2: Beginnen met roken ................................................. 12
Stap 3: Een constante temperatuur aanhouden ..................... 12
7 HANDIGE TIPS ............................................................................ 13
Smaak toevoegen met rookchips .......................................... 13
Voedsel sappig houden ......................................................... 13
Het deksel opheen .............................................................. 13
Het toestel als grill gebruiken ................................................ 13
8 HET TOESTEL ONDERHOUDEN ..................................................... 13
De as verwijderen ................................................................. 13
De mand en roosters reinigen ............................................... 13
De bouillonpan en het huis reinigen ....................................... 13
Het deksel reinigen ............................................................... 13
Het toestel opbergen ............................................................ 13
Geëmailleerde, roestvaststalen, verchroomde en gepoederlakte
onderdelen onderhouden ...................................................... 14
Reserveonderdelen bestellen ................................................ 14
9 GARANTIE ................................................................................... 14
Gedekt ................................................................................ 14
Niet gedekt .......................................................................... 14
NL - GEBRUIKSAANWIJZING
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 10
09/11/ 17 12:18
www.barbecook.com
11
1 UW TOESTEL REGISTREREN
Bedankt voor uw aankoop van een Barbecook-toestel! We wensen u
veel barbecueplezier.
Om optimaal van uw toestel te genieten, kunt u uw toestel registreren
op www.barbecook.com. Dit duurt slechts enkele minuten en biedt
belangrijke voordelen:
U kunt een beroep doen op onze gepersonaliseerde
naverkoopdienst. Op die manier kunt u bijvoorbeeld snel
reserveonderdelen voor uw toestel vinden of genieten van een
optimale garantieservice.
Wij houden u op de hoogte van interessante productupdates en
verwijzen u naar productinformatie en -specificaties die relevant
zijn voor uw toestel.
Voor meer informatie over het registreren van uw toestel gaat u
naar www.barbecook.com.
Barbecook respecteert uw privacy. Uw gegevens worden niet
verkocht, verspreid of doorgegeven aan derden.
2 OVER DEZE HANDLEIDING
Deze handleiding bestaat uit twee delen:
Het eerste deel is het deel dat u momenteel leest. Hier vindt
u instructies om uw toestel te monteren, te gebruiken en te
onderhouden.
Het tweede deel begint op pagina 129. Daarin vindt u diverse
illustraties (explosietekeningen, montagetekeningen...) van het
toestels die in deze handleiding beschreven zijn.
3 BELANGRIJKE
VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
3.1 De instructies lezen en opvolgen
Lees de instructies voor u het toestel in gebruik neemt. Volg de
instructies altijd zorgvuldig. Als het toestel op een andere wijze wordt
gemonteerd of gebruikt, kan dit brand en materiële schade tot gevolg
hebben.
Schade wegens het niet opvolgen van de instructies (verkeerde
montage, misbruik, verkeerd onderhoud enz.) wordt niet
gedekt door de garantie.
3.2 Uw gezond verstand gebruiken
Gebruik uw gezond verstand wanneer u met het toestel werkt:
Laat het toestel niet alleen achter terwijl deze in gebruik is.
Opgelet! Het toestel wordt zeer heet. Verplaats deze niet tijdens
het gebruik.
Gebruik geschikte bescherming wanneer u hete onderdelen moet
vastnemen.
Houd brandbare materialen, brandbare vloeistoen en oplosbare
objecten op een veilige afstand van het toestel wanneer deze in
gebruik is.
Opgelet! Houd kinderen en huisdieren op een veilige afstand van
het toestel wanneer deze in gebruik is.
Houd een emmer water of zand bij de hand wanneer u het
toestel gebruikt, met name op zeer warme dagen en in droge
omgevingen.
Opgelet! Gebruik het toestel niet binnenshuis.
3.3 Een geschikte locatie kiezen
Gebruik het toestel alleen buitenshuis. Als u het toestel binnenshuis
gebruikt, zelfs in een garage of schuur, bestaat er gevaar voor
vergiftiging door koolmonoxide.
Let op het volgende wanneer u een locatie kiest:
Plaats het toestel niet onder een overhangende structuur (veranda,
afdak ...) of onder gebladerte.
Plaats het toestel op een stevige en stabiele ondergrond. Plaats
het toestel nooit op een bewegend voertuig (boot, oplegger ...).
4 TERUGKERENDE CONCEPTEN
Dit deel omvat definities van een aantal minder vertrouwde concepten.
Deze concepten worden gebruikt in verschillende onderwerpen van de
handleiding.
4.1 Roken
Voedsel wordt gerookt door het bloot te stellen aan de rook van
smeulend hout of smeulende houtskool. Roken wordt meestal gebruikt
voor vlees en vis, maar u kunt ook schaaldieren, groenten en zelfs kaas
roken.
Er bestaan twee manieren van roken, namelijk warm en koud roken:
Warm roken betekent voedsel tegelijk roken en garen. Het voedsel
wordt niet direct aan de warmtebron blootgesteld en gaart
langzaam, bij een vrij lage temperatuur (50-80 °C).
Koud roken betekent voedsel roken bij een zeer lage temperatuur
(max. 25 °C), zodat het voedsel niet wordt gegaard. Koud roken
wordt gebruikt om het voedsel een specifieke smaak te geven en
het te conserveren.
Als u uw toestel wilt gebruiken voor koud roken, heeft u de
Barbecookkoude rookgenerator (223.9840.160) nodig. Hiermee
kunt u alle soorten voedsel koud roken in de Oskar.
4.2 Email
Sommige delen van het toestel zijn bekleed met een laag gesmolten
glas, zogenaamd email. Dit email beschermt het onderliggende metaal
tegen corrosie. Email is een kwaliteitsvol materiaal: het is bestand
tegen roest, het verzwakt niet onder invloed van hoge temperaturen en
het is zeer eenvoudig te onderhouden.
Omdat het email minder flexibel is dan het metaal waarop het
is aangebracht, kunnen stukjes email loskomen wanneer u
het toestel niet correct gebruikt. Om problemen te vermijden,
dient u voorzichtig te zijn wanneer u geëmailleerde onderdelen
monteert en dient u het email altijd te onderhouden zoals
beschreven in deze handleiding.
5 HET TOESTEL MONTEREN
5.1 Veiligheidsinstructies
Breng geen wijzigingen aan het toestel aan wanneer u deze in
elkaar zet. U mag geen onderdelen van het toestel wijzigen, want
dit is zeer gevaarlijk.
Volg de montage-instructies altijd zorgvuldig.
De gebruiker is verantwoordelijk voor de correcte montage van het
toestel. Schade veroorzaakt door een foutieve montage wordt niet
gedekt door de garantie.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 11 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
12
5.2 Het toestel monteren
U heeft een kruisschroevendraaier nodig.
1. Plaats het toestel op een een en schone ondergrond.
2. Monteer het toestel zoals aangegeven in de montagetekeningen.
U vindt de montagetekeningen in het tweede deel van deze
handleiding, na de explosietekening van uw toestel.
6 VOEDSEL ROKEN
U heeft hout of houtskool, aanmaakproducten (die voldoen aan EN
1860-3), een lange lucifer en vloeistof (water, bouillon, wijn...) nodig.
6.1 Welk hout of welke houtskool moet ik
gebruiken?
Om het toestel aan te steken, kunt u hout of houtskool gebruiken:
Materiaal Wat gebruiken
Hout
U kunt elke soort hout gebruiken, behalve
dennenhout.
Gebruik twijgjes en kleine takjes om het
toestel aan te steken. U kunt later grotere
takken en blokken toevoegen.
Houtskool
Maak uw toestel altijd aan met klassieke
houtskool, nooit met briketten. Als het
toestel aangemaakt is, kunt u briketten
toevoegen.
Gebruik houtskool van goede kwaliteit
om het toestel aan te maken, bij voorkeur
houtskool die voldoet aan EN 1860-2.
Houtskool van goede kwaliteit bestaat uit
grote, glanzende stukken en produceert
niet veel stof.
Gebruik kleine stukken houtskool om het
toestel aan te maken. U kunt later grotere
stukken toevoegen.
Sluit de zak houtskool goed voor u deze opbergt. Bewaar de
houtskool altijd op een droge plaats; bewaar de houtskool niet
in een kelder.
6.2 Stap 1: Het toestel aanmaken
Voor u voedsel kunt roken, dient u onderaan het toestel een vuur aan
te maken. Ga als volgt te werk:
1. Verwijder het deksel, de bovenste ringen van het huis, het/de
bakrooster(s) en de bouillonpan uit het toestel.
2. Plaats het houtskoolrooster in de houtskoolkuip.
3. Open de luchttoevoergaten in het asreservoir. U vindt het
asreservoir onder de houtskoolkuip.
4. Plaats enkele aanmaakproducten op het houtskoolrooster.
Gebruik altijd aanmaakproducten die voldoen aan EN 1860-3.
5. Bedek de aanmaakproducten met houtskool of hout. Tips:
Plaats de houtskool of het hout in piramidevorm.
Gebruik niet te veel houtskool of hout om het vuur aan te
steken.
Zorg ervoor dat u nog bij de aanmaakproducten kunt komen.
6. Gebruik een lange lucifer om de aanmaakproducten aan te
steken.
Wanneer u het toestel voor het eerst gebruikt, dient u het
30 minuten te laten branden. Daardoor worden resterende
fabricagevetten uit het toestel verwijderd.
Plaats het rooster nog niet op het toestel. Een leeg rooster
kan vervormd raken wanneer het te lang in de hitte wordt
gehouden.
Opgelet! Gebruik geen alcohol of benzine bij het aansteken of
aanwakkeren van het vuur.
7. Wacht tot de houtskool of het hout bedekt is met een dun laagje
witte as. Dit duurt normaal ongeveer 25 minuten.
8. Spreid de kolen of het hout gelijkmatig uit over het
houtskoolrooster en sluit de deur in de onderste ring van het huis.
Als u houtskool gebruikt, kunt u de houtskool ook aansteken
in de Barbecook houtskoolstarter. Wanneer de houtskool klaar
is, giet u de houtskool gewoon uit de houtskoolstarter op het
houtskoolrooster.
6.3 Stap 2: Beginnen met roken
Als de houtskool of het hout bedekt is met een dun laagje witte as,
kunt u beginnen met roken. Ga als volgt te werk:
1. Plaats de bouillionpan in de onderste ring van het huis, op de
drie steunen.
2. Giet vloeistof (water, bouillon, wijn...) in de bouillonpan. Voor
extra smaak kunt u ook kruiden toevoegen aan de vloeistof.
3. Plaats het eerste bakrooster op de bouillonpan en plaats het
voedsel op het rooster.
Plaats slechts één laag voedsel op het rooster en laat
voldoende ruimte tussen de stukken voedsel. Daardoor
kunnen de rook en de warmte gelijkmatig rond het voedsel
circuleren.
4. Oskar L: Plaats de bovenste ring van het huis op de onderste ring
en sluit de deuren in beide ringen.
5. Oskar L: Plaats het tweede bakrooster op de steunen van de
bovenste ring van het huis. Zorg ervoor dat de rand van het
rooster stevig op de steunen rust.
6. Plaats uw voedsel op het rooster en plaats het deksel op het
toestel.
Oskar L: Deze procedure beschrijft hoe u voedsel kunt roken
met twee roosters. Natuurlijk kunt u een van de roosters
weglaten, vervang een rooster door de rookmand of hang uw
voedsel aan de rookhaken in het deksel.
6.4 Stap 3: Een constante temperatuur
aanhouden
Als het roken begonnen is, dient u de temperatuur constant rond 70
°C te houden. U kunt de temperatuur controleren aan de hand van de
thermometer in het deksel.
6.4.1 TEMPERATUUR TE HOOG
1. Plaats het deksel op het toestel. Sluit de luchttoevoergaten in het
deksel en in het asreservoir.
2. Als de temperatuur te hoog blijft, plaats u enkele geweekte
rookchips op het vuur. Dit verbetert ook de smaak van uw
voedsel.
6.4.2 TEMPERATUUR TE LAAG
1. Wakker het vuur aan door de luchttoevoergaten in het deksel en
het asreservoir te openen.
2. Als de temperatuur niet genoeg stijgt door het vuur aan te
wakkeren, kunt u houtskool of hout aan het vuur toevoegen. Ga
als volgt te werk:
a. Doe handschoenen om. Houd de handschoenen aan
gedurende de volledige procedure.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 12 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
13
b. Verwijder het deksel voorzichtig uit het toestel en open de
deur in de onderste ring van het huis.
c. Plaats extra houtskool of hout in de houtskoolpan.
d. Gebruik een lange tang en probeer de as niet op te rakelen of
vonken te veroorzaken.
e. Sluit de deur in de onderste ring van het huis.
f. Wacht tot het vuur sterk brandt en plaats het deksel weer op
het toestel.
7 HANDIGE TIPS
7.1 Smaak toevoegen met rookchips
Om uw voedsel extra smaak te geven, kunt u speciale rookchips aan
het vuur toevoegen. U kunt de chips op twee manieren gebruiken:
Week ze gedurende 10 minuten in water, laat het water weglopen
en sprenkel ze over de houtskool of het hout.
Plaats de chips in een zakje van aluminiumfolie, perforeer het zakje
met een vork en plaats het zakje op de houtskool of het hout.
Ongeacht de methode die u verkiest, mag u de chips nooit toevoegen
voor de houtskool of het hout bedekt is met een dun laagje witte as.
Barbecook heeft drie soorten rookchips:
Smaak Intensiteit Ideaal voor
Appel
Zacht Hertenvlees, vis,
gevogelte
Eik
Medium Varkensvlees,
gevogelte
Hickory Robuust Varkenskarbonade,
varkensribstuk,
varkensgebraad
7.2 Voedsel sappig houden
Om uw voedsel sappig te houden, plaatst u vloeistof (water, bouillon,
wijn...) in de bouillonpan wanneer u begint te roken. Controleer de pan
regelmatig tijdens het roken en voeg indien nodig extra vloeistof toe.
Ga als volgt te werk:
1. Open de deur in de onderste ring van het huis.
2. Giet de vloeistof voorzichtig in de bouillonpan en gebruik daarbij
een trechter of een pot met een tuit.
3. Sluit de deur in de onderste ring van het huis.
7.3 Het deksel opheen
Zodra u begint te roken, dient u het deksel zo weinig mogelijk op te
heen. Telkens wanneer u het deksel opheft, gaat er veel warmte en
rook verloren, zodat uw voedsel langer moet garen.
Als u het deksel toch moet opheen, dient u dit altijd naar de zijkant
te doen en niet recht omhoog. Als u het deksel recht omhoog opheft,
creëert u een luchtstroom in het toestel, waardoor er as op uw voedsel
kan worden gezogen.
7.4 Het toestel als grill gebruiken
Als u het voedsel niet met de bouillonpan afschermt ten opzichte
van de houtskool of het hout, kunt u het toestel als een klassieke grill
gebruiken. Ga als volgt te werk:
1. Maak het toestel aan zoals beschreven in “6 Voedsel roken”.
2. Plaats het bakrooster op de steunen van de onderste ring van
het huis. Zorg ervoor dat de rand van het rooster stevig op de
steunen rust.
3. Plaats uw voedsel op het rooster.
8 HET TOESTEL ONDERHOUDEN
8.1 De as verwijderen
Het is aan te bevelen de as na elk gebruik te verwijderen. Met het
asreservoir gebeurt dit bliksemsnel. Ga als volgt te werk:
1. Laat het toestel volledig afkoelen.
2. Verwijder het deksel, de bovenste ring van het huis, de
bakroosters en de bouillonpan.
3. Verwijder het houtskoolrooster en borstel de as in het asreservoir.
4. Neem het asreservoir uit de houtskoolkuip en giet de as in een
emmer.
5. Plaats het asreservoir weer in de houtskoolkuip.
8.2 De mand en roosters reinigen
Het is aan te bevelen de rookmand, de bakroosters en het
houtskoolrooster na elk gebruik te reinigen met de Barbecook cleaner.
Ga als volgt te werk:
1. Spuit het schuim op het te reinigen onderdeel en laat het even
inwerken.
Het schuim verandert van kleur terwijl vuil en vet worden
losgeweekt.
2. Verwijder het schuim met een zachte spons en water.
3. Spoel het onderdeel grondig en laat het goed drogen voor u het
opbergt. Dit voorkomt roestvorming.
U kunt de mand en de roosters ook reinigen met een zacht
reinigingsmiddel of met natriumbicarbonaat. Gebruik nooit
ovenreinigers om deze onderdelen te reinigen.
Om roestvorming te voorkomen, dient u de bakroosters en de
rookmand lichtjes in te smeren met plantaardige olie voor u ze
opbergt. Breng nooit olie aan op het houtskoolrooster.
8.3 De bouillonpan en het huis reinigen
Het is aan te bevelen de bouillonpan en het huis van het toestel (aan de
binnen- en buitenzijde) na elk gebruik te reinigen:
Gebruik water met een zacht schoonmaakmiddel en een zachte
spons of doek om de onderdelen te reinigen.
Spoel de onderdelen grondig en laat ze goed drogen voor u ze
opbergt.
Om roestvorming te voorkomen smeert u de bouillonpan en
de buitenzijde van het huis in met plantaardige olie voor u het
toestel opbergt. Breng nooit olie aan op de binnenzijde van het
huis.
8.4 Het deksel reinigen
Het deksel kan een beetje vettig worden tijdens het roken. Om
vetophoping te vermijden, is het aan te bevelen de binnenzijde van het
deksel na elk gebruik te reinigen. Ga als volgt te werk:
1. Wacht tot het deksel iets afgekoeld is. Het moet nog warm zijn,
maar niet te heet om het te kunnen vastnemen.
2. Wrijf op de binnenzijde van het deksel met papieren handdoeken
of reinig met water en een zacht reinigingsmiddel.
Als er zich toch vet op het deksel heeft vastgezet, borstelt u de
schilfers weg met een koperen borstel of met verfrommelde
aluminiumolie.
8.5 Het toestel opbergen
Berg het toestel na elk gebruik op in een droge plaats (binnen, onder
een afdak ...).
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 13 09/11/17 12:18
www.barbecook.com
14
Zorg ervoor dat het toestel volledig droog is voor u deze
opbergt. Dit voorkomt roestvorming.
8.6 Geëmailleerde, roestvaststalen,
verchroomde en gepoederlakte
onderdelen onderhouden
Het toestel bestaat uit geëmailleerde, roestvaststalen, verchroomde en
gepoederlakte onderdelen. Elk materiaal moet op een specifieke wijze
worden onderhouden:
Materiaal Onderhoud van dit materiaal
Email
Gebruik geen scherpe voorwerpen en
stoot het toestel niet tegen een hard
oppervlak.
Vermijd contact met koude vloeistoen
terwijl het toestel nog heet is.
Metalen sponsjes en schurende
reinigingsmiddelen kunnen worden
gebruikt.
Roestvast staal en
chroom
Gebruik geen agressieve, schurende of
metaalreinigingsmiddelen.
Gebruik niet-agressieve
reinigingsmiddelen en laat ze inwerken op
het staal.
Gebruik een zachte spons of doek.
Spoel het toestel na het reinigen grondig
en laat het toestel zeer goed drogen voor
u deze opbergt.
Gepoederlakt Gebruik geen scherpe voorwerpen.
Gebruik niet-agressieve
reinigingsmiddelen en een zachte spons
of doek.
Spoel het toestel na het reinigen grondig
en laat het toestel zeer goed drogen voor
u deze opbergt.
Schade wegens het niet opvolgen van deze instructies wordt
beschouwd als gebrekkig onderhoud en is niet gedekt door de
garantie.
Onder de explosietekening van uw toestel (tweede deel van de
handleiding) vindt u een lijst van alle onderdelen waaruit het toestel
is samengesteld. Deze lijst omvat een symbool dat het materiaal
van elk onderdeel aangeeft, zodat u kunt nagaan hoe u een bepaald
onderdeel dient te onderhouden. In de onderdelenlijst worden de
volgende symbolen gebruikt:
Symbool Materiaal
Email
Chroom
Roestvast staal
Gepoederlakt
8.7 Reserveonderdelen bestellen
Onderdelen die blootstaan aan vuur of intense hitte moeten van tijd tot
tijd worden vervangen. Reserveonderdelen bestellen:
1. Zoek het referentienummer op van het gewenste onderdeel.
U vindt een lijst met alle referentienummers onder de
explosietekeningen in het tweede deel van deze handleiding en
op www.barbecook.com.
Als u uw toestel online hebt geregistreerd, verschijnt
automatisch de correcte lijst.
2. Bestel het reserveonderdeel bij uw verkoper. U kunt onderdelen
bestellen die binnen of buiten de garantie vallen.
9 GARANTIE
9.1 Gedekt
Uw toestel heeft een garantie van twee jaar vanaf de aankoopdatum.
Deze garantie dekt alle fabricagefouten op voorwaarde dat:
u uw toestel hebt gebruikt, gemonteerd en onderhouden
overeenkomstig de instructies in deze handleiding. Schade ten
gevolge van misbruik, verkeerde montage of foutief onderhoud
wordt niet als een fabricagefout beschouwd.
u het aankoopbewijs en het unieke serienummer van uw toestel
kunt overhandigen. Dit serienummer begint met een C, gevolgd
door 15 cijfers. U vindt dit:
op deze handleiding.
op de verpakking van het toestel.
aan de binnenzijde van de voet van het toestel.
De Barbecook-kwaliteitsafdeling gaat na of de onderdelen defect
zijn en of het defect zich heeft voorgedaan bij normaal gebruik,
correcte montage en juist onderhoud.
Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, kunt u niet van
de garantie genieten. In elk geval blijft de garantie beperkt tot het
herstellen of vervangen van de defecte onderdelen.
9.2 Niet gedekt
De volgende schade en gebreken worden niet door de garantie
gedekt:
Normale slijtage (roestvorming, vervorming, verkleuring enz.) van
onderdelen die rechtstreeks blootstaan aan vuur of intense hitte.
Deze onderdelen moeten van tijd tot tijd worden vervangen.
Visuele onregelmatigheden die inherent zijn aan het
fabricageproces. Deze onregelmatigheden worden niet als
fabricagefouten beschouwd.
Alle schade veroorzaakt door gebrekkig onderhoud,
foutieve opberging, verkeerde montage of wijzigingen aan
voorgemonteerde onderdelen.
Alle gevolgschade wegens nalatigheid of
niet-voorgeschreven gebruik van het toestel.
Roest of verkleuring ten gevolge van externe invloeden, gebruik
van agressieve reinigingsmiddelen, blootstelling aan chloor enz.
Deze schade wordt niet als een fabricagefout beschouwd.
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 14 09/11/17 12:18
REGISTER NOW & GET ACCESS TO:
JOIN THE #BARBECOOK COMMUNITY
Online Product Manuals
Personalised Grillspiration
Product Tips & Tricks
Barbecook Challenges
Spare Parts Lists
...
WWW.BARBECOOK.COM
Barbecook® is a registered trade mark of SAEY Home & Garden N.V.
Industrielaan 4, B-8501, Heule (Kortrijk) Belgium
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_ _A
MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 152 09/11/17 12:20
171109

Documenttranscriptie

[EN] Go to barbecook.com, register your Barbecook and your Barbecook experience will be further improved! [NL] Ga naar barbecook.com, registreer uw Barbecook om uw Barbecook-ervaring nog meer te verbeteren! [FR] Rendez-vous sur barbecook.com et enregistrez votre appareil Barbecook pour nous aider à améliorer votre expérience Barbecook. [DE] Registrieren Sie Ihren Barbecook auf barbecook.com, damit Sie ein noch umfangreicheres Barbecook-Erlebnis genießen können! [IT] Visita il sito barbecook.com , registra il tuo Barbecook e sarai ancora più vicino al mondo Barbecook! [PT] Aceda a barbecook.com, registe o seu Barbecook e a sua experiência com a Barbecook será continuamente melhorada! [SE] Gå till barbecook.com, registrera din Barbecook och din upplevelse med Barbecook kommer att bli ännu bättre!” [DK] Gå til barbecook.com, tilmeld din Barbecook for en endnu bedre Barbecookoplevelse! [FI] Rekisteröi Barbecook-grillisi osoitteessa barbecook.com ja pääset nauttimaan täydellisestä Barbecook-käyttökokemuksesta! [NO] Gå til barbecook.com, registrer din Barbecook og din Barbecook opplevelse vil bli enda bedre! [HU] Látogasson el a barbecook.com oldalra, regisztrálja a Barbecook-ját, és még több Barbecook élményben lehet része! [RO] Accesaţi barbecook.com, înregistraţi grătarul Barbecook, iar experienţa dvs. Barbecook va fi mult îmbunătăţită! [CS] Navštivte stránky barbecook.com, zaregistrujte si svůj gril Barbecook a vaše zážitky s produkty Barbecook budou ještě lepší! [GR] Μεταβείτε στον ιστότοπο barbecook.com και δηλώστε το Barbecook που έχετε αγοράσει, για να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την εμπειρία Barbecook! [SK] Prejdite na barbecook.com, zaregistrujte svoj gril Barbecook a vaše zážitky s Barbecook budú ešte lepšie! [ET] Minge aadressile barbecook.com, registreerige oma Barbecook ja teil avaneb võimalus kasutada oma Barbecooki veelgi paremini! [LT] Eikite į barbecook.com, užregistruokite savo „Barbecook“ kepsninę ir patirsite dar geresnių įspūdžių ją naudodami! [LV] Atveriet vietni www.barbecook.com, reģistrējiet savu Barbecook un izmantojiet Barbecook vēl pilnvērtīgāk! [PL] Przejdź na stronę barbecook.com, zarejestruj swój produkt Barbecook w celu umożliwienia stałego udoskonalania produktów Barbecook! [BG] Посетете barbecook.com, регистрирайте своя Barbecook, за да получите още по-голямо удовлетворение от Barbecook! [SL] Pojdite na spletno stran barbecook.com, registrirajte vašo napravo Barbecook in vaša izkušnja Barbecook bo še boljša! [HR] Posjetite stranicu barbecook.com, registrirajte Vaš proizvod Barbecook i još više uživajte u korištenju proizvoda Barbecook. www.barbecook.com 2 MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 2 09/11/17 12:18 NL - GEBRUIKSAANWIJZING 1 UW TOESTEL REGISTREREN ......................................................... 11 2 OVER DEZE HANDLEIDING ........................................................... 11 3 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES ...................................... 11 4 5 6 7 8 9 • De instructies lezen en opvolgen ............................................ 11 • Uw gezond verstand gebruiken .............................................. 11 • Een geschikte locatie kiezen .................................................. 11 TERUGKERENDE CONCEPTEN ...................................................... 11 • Roken .................................................................................. 11 • Email .................................................................................... 11 HET TOESTEL MONTEREN ............................................................ 11 • Veiligheidsinstructies ............................................................. 11 • Het toestel monteren ............................................................. 12 VOEDSEL ROKEN ......................................................................... 12 • Welk hout of welke houtskool moet ik gebruiken? ................... 12 • Stap 1: Het toestel aanmaken ................................................ 12 • Stap 2: Beginnen met roken .................................................. 12 • Stap 3: Een constante temperatuur aanhouden ...................... 12 HANDIGE TIPS ............................................................................. 13 • Smaak toevoegen met rookchips ........................................... 13 • Voedsel sappig houden.......................................................... 13 • Het deksel opheffen............................................................... 13 • Het toestel als grill gebruiken ................................................. 13 HET TOESTEL ONDERHOUDEN...................................................... 13 • De as verwijderen.................................................................. 13 • De mand en roosters reinigen ................................................ 13 • De bouillonpan en het huis reinigen........................................ 13 • Het deksel reinigen................................................................ 13 • Het toestel opbergen ............................................................. 13 • Geëmailleerde, roestvaststalen, verchroomde en gepoederlakte onderdelen onderhouden....................................................... 14 • Reserveonderdelen bestellen ................................................. 14 GARANTIE.................................................................................... 14 • Gedekt ................................................................................. 14 • Niet gedekt ........................................................................... 14 www.barbecook.com 10 MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 10 09/11/ 17 12:18 1 3.3 Een geschikte locatie kiezen UW TOESTEL REGISTREREN Bedankt voor uw aankoop van een Barbecook-toestel! We wensen u veel barbecueplezier. Om optimaal van uw toestel te genieten, kunt u uw toestel registreren op www.barbecook.com. Dit duurt slechts enkele minuten en biedt belangrijke voordelen: • • U kunt een beroep doen op onze gepersonaliseerde naverkoopdienst. Op die manier kunt u bijvoorbeeld snel reserveonderdelen voor uw toestel vinden of genieten van een optimale garantieservice. Wij houden u op de hoogte van interessante productupdates en verwijzen u naar productinformatie en -specificaties die relevant zijn voor uw toestel. Voor meer informatie over het registreren van uw toestel gaat u naar www.barbecook.com. 2 Let op het volgende wanneer u een locatie kiest: • Plaats het toestel niet onder een overhangende structuur (veranda, afdak ...) of onder gebladerte. • Plaats het toestel op een stevige en stabiele ondergrond. Plaats het toestel nooit op een bewegend voertuig (boot, oplegger ...). 4 TERUGKERENDE CONCEPTEN Dit deel omvat definities van een aantal minder vertrouwde concepten. Deze concepten worden gebruikt in verschillende onderwerpen van de handleiding. Barbecook respecteert uw privacy. Uw gegevens worden niet verkocht, verspreid of doorgegeven aan derden. 4.1 Roken OVER DEZE HANDLEIDING Voedsel wordt gerookt door het bloot te stellen aan de rook van smeulend hout of smeulende houtskool. Roken wordt meestal gebruikt voor vlees en vis, maar u kunt ook schaaldieren, groenten en zelfs kaas roken. Deze handleiding bestaat uit twee delen: • Het eerste deel is het deel dat u momenteel leest. Hier vindt u instructies om uw toestel te monteren, te gebruiken en te onderhouden. • Het tweede deel begint op pagina 129. Daarin vindt u diverse illustraties (explosietekeningen, montagetekeningen...) van het toestels die in deze handleiding beschreven zijn. 3 Gebruik het toestel alleen buitenshuis. Als u het toestel binnenshuis gebruikt, zelfs in een garage of schuur, bestaat er gevaar voor vergiftiging door koolmonoxide. Er bestaan twee manieren van roken, namelijk warm en koud roken: • Warm roken betekent voedsel tegelijk roken en garen. Het voedsel wordt niet direct aan de warmtebron blootgesteld en gaart langzaam, bij een vrij lage temperatuur (50-80 °C). • Koud roken betekent voedsel roken bij een zeer lage temperatuur (max. 25 °C), zodat het voedsel niet wordt gegaard. Koud roken wordt gebruikt om het voedsel een specifieke smaak te geven en het te conserveren. BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Als u uw toestel wilt gebruiken voor koud roken, heeft u de Barbecookkoude rookgenerator (223.9840.160) nodig. Hiermee kunt u alle soorten voedsel koud roken in de Oskar. 3.1 De instructies lezen en opvolgen 4.2 Email Lees de instructies voor u het toestel in gebruik neemt. Volg de instructies altijd zorgvuldig. Als het toestel op een andere wijze wordt gemonteerd of gebruikt, kan dit brand en materiële schade tot gevolg hebben. Sommige delen van het toestel zijn bekleed met een laag gesmolten glas, zogenaamd email. Dit email beschermt het onderliggende metaal tegen corrosie. Email is een kwaliteitsvol materiaal: het is bestand tegen roest, het verzwakt niet onder invloed van hoge temperaturen en het is zeer eenvoudig te onderhouden. Schade wegens het niet opvolgen van de instructies (verkeerde montage, misbruik, verkeerd onderhoud enz.) wordt niet gedekt door de garantie. Omdat het email minder flexibel is dan het metaal waarop het is aangebracht, kunnen stukjes email loskomen wanneer u het toestel niet correct gebruikt. Om problemen te vermijden, dient u voorzichtig te zijn wanneer u geëmailleerde onderdelen monteert en dient u het email altijd te onderhouden zoals beschreven in deze handleiding. 3.2 Uw gezond verstand gebruiken Gebruik uw gezond verstand wanneer u met het toestel werkt: • Laat het toestel niet alleen achter terwijl deze in gebruik is. • Opgelet! Het toestel wordt zeer heet. Verplaats deze niet tijdens het gebruik. 5 • Gebruik geschikte bescherming wanneer u hete onderdelen moet vastnemen. 5.1 Veiligheidsinstructies • Houd brandbare materialen, brandbare vloeistoffen en oplosbare objecten op een veilige afstand van het toestel wanneer deze in gebruik is. • • Opgelet! Houd kinderen en huisdieren op een veilige afstand van het toestel wanneer deze in gebruik is. Breng geen wijzigingen aan het toestel aan wanneer u deze in elkaar zet. U mag geen onderdelen van het toestel wijzigen, want dit is zeer gevaarlijk. • Volg de montage-instructies altijd zorgvuldig. • De gebruiker is verantwoordelijk voor de correcte montage van het toestel. Schade veroorzaakt door een foutieve montage wordt niet gedekt door de garantie. • Houd een emmer water of zand bij de hand wanneer u het toestel gebruikt, met name op zeer warme dagen en in droge omgevingen. • Opgelet! Gebruik het toestel niet binnenshuis. HET TOESTEL MONTEREN www.barbecook.com 11 MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 11 09/11/17 12:18 5.2 Het toestel monteren Plaats het rooster nog niet op het toestel. Een leeg rooster kan vervormd raken wanneer het te lang in de hitte wordt gehouden. U heeft een kruisschroevendraaier nodig. 1. Plaats het toestel op een effen en schone ondergrond. 2. Monteer het toestel zoals aangegeven in de montagetekeningen. U vindt de montagetekeningen in het tweede deel van deze handleiding, na de explosietekening van uw toestel. 6 Opgelet! Gebruik geen alcohol of benzine bij het aansteken of aanwakkeren van het vuur. 7. Wacht tot de houtskool of het hout bedekt is met een dun laagje witte as. Dit duurt normaal ongeveer 25 minuten. 8. Spreid de kolen of het hout gelijkmatig uit over het houtskoolrooster en sluit de deur in de onderste ring van het huis. VOEDSEL ROKEN Als u houtskool gebruikt, kunt u de houtskool ook aansteken in de Barbecook houtskoolstarter. Wanneer de houtskool klaar is, giet u de houtskool gewoon uit de houtskoolstarter op het houtskoolrooster. U heeft hout of houtskool, aanmaakproducten (die voldoen aan EN 1860-3), een lange lucifer en vloeistof (water, bouillon, wijn...) nodig. 6.1 Welk hout of welke houtskool moet ik gebruiken? Om het toestel aan te steken, kunt u hout of houtskool gebruiken: Materiaal Hout Houtskool Wat gebruiken • U kunt elke soort hout gebruiken, behalve dennenhout. • Gebruik twijgjes en kleine takjes om het toestel aan te steken. U kunt later grotere takken en blokken toevoegen. • Maak uw toestel altijd aan met klassieke houtskool, nooit met briketten. Als het toestel aangemaakt is, kunt u briketten toevoegen. • Gebruik houtskool van goede kwaliteit om het toestel aan te maken, bij voorkeur houtskool die voldoet aan EN 1860-2. Houtskool van goede kwaliteit bestaat uit grote, glanzende stukken en produceert niet veel stof. • Gebruik kleine stukken houtskool om het toestel aan te maken. U kunt later grotere stukken toevoegen. Sluit de zak houtskool goed voor u deze opbergt. Bewaar de houtskool altijd op een droge plaats; bewaar de houtskool niet in een kelder. 6.2 Stap 1: Het toestel aanmaken Voor u voedsel kunt roken, dient u onderaan het toestel een vuur aan te maken. Ga als volgt te werk: 6.3 Stap 2: Beginnen met roken Als de houtskool of het hout bedekt is met een dun laagje witte as, kunt u beginnen met roken. Ga als volgt te werk: 1. Plaats de bouillionpan in de onderste ring van het huis, op de drie steunen. 2. Giet vloeistof (water, bouillon, wijn...) in de bouillonpan. Voor extra smaak kunt u ook kruiden toevoegen aan de vloeistof. 3. Plaats het eerste bakrooster op de bouillonpan en plaats het voedsel op het rooster. Plaats slechts één laag voedsel op het rooster en laat voldoende ruimte tussen de stukken voedsel. Daardoor kunnen de rook en de warmte gelijkmatig rond het voedsel circuleren. 4. Oskar L: Plaats de bovenste ring van het huis op de onderste ring en sluit de deuren in beide ringen. 5. Oskar L: Plaats het tweede bakrooster op de steunen van de bovenste ring van het huis. Zorg ervoor dat de rand van het rooster stevig op de steunen rust. 6. Plaats uw voedsel op het rooster en plaats het deksel op het toestel. Oskar L: Deze procedure beschrijft hoe u voedsel kunt roken met twee roosters. Natuurlijk kunt u een van de roosters weglaten, vervang een rooster door de rookmand of hang uw voedsel aan de rookhaken in het deksel. 6.4 Stap 3: Een constante temperatuur aanhouden Als het roken begonnen is, dient u de temperatuur constant rond 70 °C te houden. U kunt de temperatuur controleren aan de hand van de thermometer in het deksel. 1. Verwijder het deksel, de bovenste ringen van het huis, het/de bakrooster(s) en de bouillonpan uit het toestel. 2. Plaats het houtskoolrooster in de houtskoolkuip. 3. Open de luchttoevoergaten in het asreservoir. U vindt het asreservoir onder de houtskoolkuip. 1. Plaats het deksel op het toestel. Sluit de luchttoevoergaten in het deksel en in het asreservoir. 4. Plaats enkele aanmaakproducten op het houtskoolrooster. Gebruik altijd aanmaakproducten die voldoen aan EN 1860-3. 2. Als de temperatuur te hoog blijft, plaats u enkele geweekte rookchips op het vuur. Dit verbetert ook de smaak van uw voedsel. 5. 6. 6.4.1 TEMPERATUUR TE HOOG Bedek de aanmaakproducten met houtskool of hout. Tips: • Plaats de houtskool of het hout in piramidevorm. • Gebruik niet te veel houtskool of hout om het vuur aan te steken. • Zorg ervoor dat u nog bij de aanmaakproducten kunt komen. Gebruik een lange lucifer om de aanmaakproducten aan te steken. Wanneer u het toestel voor het eerst gebruikt, dient u het 30 minuten te laten branden. Daardoor worden resterende fabricagevetten uit het toestel verwijderd. 6.4.2 TEMPERATUUR TE LAAG 1. 2. Wakker het vuur aan door de luchttoevoergaten in het deksel en het asreservoir te openen. Als de temperatuur niet genoeg stijgt door het vuur aan te wakkeren, kunt u houtskool of hout aan het vuur toevoegen. Ga als volgt te werk: a. Doe handschoenen om. Houd de handschoenen aan gedurende de volledige procedure. www.barbecook.com 12 MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 12 09/11/17 12:18 b. Verwijder het deksel voorzichtig uit het toestel en open de deur in de onderste ring van het huis. 8 c. Plaats extra houtskool of hout in de houtskoolpan. d. Gebruik een lange tang en probeer de as niet op te rakelen of vonken te veroorzaken. 8.1 De as verwijderen e. Sluit de deur in de onderste ring van het huis. Het is aan te bevelen de as na elk gebruik te verwijderen. Met het asreservoir gebeurt dit bliksemsnel. Ga als volgt te werk: f. Wacht tot het vuur sterk brandt en plaats het deksel weer op het toestel. 1. Laat het toestel volledig afkoelen. 2. Verwijder het deksel, de bovenste ring van het huis, de bakroosters en de bouillonpan. 3. Verwijder het houtskoolrooster en borstel de as in het asreservoir. 4. Neem het asreservoir uit de houtskoolkuip en giet de as in een emmer. 5. Plaats het asreservoir weer in de houtskoolkuip. 7 HANDIGE TIPS 7.1 Smaak toevoegen met rookchips HET TOESTEL ONDERHOUDEN Om uw voedsel extra smaak te geven, kunt u speciale rookchips aan het vuur toevoegen. U kunt de chips op twee manieren gebruiken: 8.2 De mand en roosters reinigen • Week ze gedurende 10 minuten in water, laat het water weglopen en sprenkel ze over de houtskool of het hout. • Plaats de chips in een zakje van aluminiumfolie, perforeer het zakje met een vork en plaats het zakje op de houtskool of het hout. Het is aan te bevelen de rookmand, de bakroosters en het houtskoolrooster na elk gebruik te reinigen met de Barbecook cleaner. Ga als volgt te werk: 1. Spuit het schuim op het te reinigen onderdeel en laat het even inwerken. Het schuim verandert van kleur terwijl vuil en vet worden losgeweekt. 2. Verwijder het schuim met een zachte spons en water. 3. Spoel het onderdeel grondig en laat het goed drogen voor u het opbergt. Dit voorkomt roestvorming. Ongeacht de methode die u verkiest, mag u de chips nooit toevoegen voor de houtskool of het hout bedekt is met een dun laagje witte as. Barbecook heeft drie soorten rookchips: Smaak Intensiteit Ideaal voor Appel Zacht Hertenvlees, vis, gevogelte Eik Medium Varkensvlees, gevogelte Hickory Robuust Varkenskarbonade, varkensribstuk, varkensgebraad 7.2 Voedsel sappig houden U kunt de mand en de roosters ook reinigen met een zacht reinigingsmiddel of met natriumbicarbonaat. Gebruik nooit ovenreinigers om deze onderdelen te reinigen. Om roestvorming te voorkomen, dient u de bakroosters en de rookmand lichtjes in te smeren met plantaardige olie voor u ze opbergt. Breng nooit olie aan op het houtskoolrooster. 8.3 De bouillonpan en het huis reinigen Om uw voedsel sappig te houden, plaatst u vloeistof (water, bouillon, wijn...) in de bouillonpan wanneer u begint te roken. Controleer de pan regelmatig tijdens het roken en voeg indien nodig extra vloeistof toe. Ga als volgt te werk: 1. Open de deur in de onderste ring van het huis. 2. Giet de vloeistof voorzichtig in de bouillonpan en gebruik daarbij een trechter of een pot met een tuit. 3. Sluit de deur in de onderste ring van het huis. Het is aan te bevelen de bouillonpan en het huis van het toestel (aan de binnen- en buitenzijde) na elk gebruik te reinigen: • Gebruik water met een zacht schoonmaakmiddel en een zachte spons of doek om de onderdelen te reinigen. • Spoel de onderdelen grondig en laat ze goed drogen voor u ze opbergt. Om roestvorming te voorkomen smeert u de bouillonpan en de buitenzijde van het huis in met plantaardige olie voor u het toestel opbergt. Breng nooit olie aan op de binnenzijde van het huis. 7.3 Het deksel opheffen Zodra u begint te roken, dient u het deksel zo weinig mogelijk op te heffen. Telkens wanneer u het deksel opheft, gaat er veel warmte en rook verloren, zodat uw voedsel langer moet garen. 8.4 Het deksel reinigen Als u het deksel toch moet opheffen, dient u dit altijd naar de zijkant te doen en niet recht omhoog. Als u het deksel recht omhoog opheft, creëert u een luchtstroom in het toestel, waardoor er as op uw voedsel kan worden gezogen. Het deksel kan een beetje vettig worden tijdens het roken. Om vetophoping te vermijden, is het aan te bevelen de binnenzijde van het deksel na elk gebruik te reinigen. Ga als volgt te werk: 7.4 Het toestel als grill gebruiken Als u het voedsel niet met de bouillonpan afschermt ten opzichte van de houtskool of het hout, kunt u het toestel als een klassieke grill gebruiken. Ga als volgt te werk: 1. Wacht tot het deksel iets afgekoeld is. Het moet nog warm zijn, maar niet te heet om het te kunnen vastnemen. 2. Wrijf op de binnenzijde van het deksel met papieren handdoeken of reinig met water en een zacht reinigingsmiddel. Als er zich toch vet op het deksel heeft vastgezet, borstelt u de schilfers weg met een koperen borstel of met verfrommelde aluminiumolie. 1. Maak het toestel aan zoals beschreven in “6 Voedsel roken”. 2. Plaats het bakrooster op de steunen van de onderste ring van het huis. Zorg ervoor dat de rand van het rooster stevig op de steunen rust. 8.5 Het toestel opbergen 3. Plaats uw voedsel op het rooster. Berg het toestel na elk gebruik op in een droge plaats (binnen, onder een afdak ...). www.barbecook.com 13 MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 13 09/11/17 12:18 Zorg ervoor dat het toestel volledig droog is voor u deze opbergt. Dit voorkomt roestvorming. 8.6 Geëmailleerde, roestvaststalen, verchroomde en gepoederlakte onderdelen onderhouden Email Roestvast staal en chroom Gepoederlakt Onderhoud van dit materiaal • Gebruik geen scherpe voorwerpen en stoot het toestel niet tegen een hard oppervlak. • Vermijd contact met koude vloeistoffen terwijl het toestel nog heet is. • Metalen sponsjes en schurende reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt. • Gebruik geen agressieve, schurende of metaalreinigingsmiddelen. • Gebruik niet-agressieve reinigingsmiddelen en laat ze inwerken op het staal. • Gebruik een zachte spons of doek. • Spoel het toestel na het reinigen grondig en laat het toestel zeer goed drogen voor u deze opbergt. • Gebruik geen scherpe voorwerpen. Gebruik niet-agressieve reinigingsmiddelen en een zachte spons of doek. • Spoel het toestel na het reinigen grondig en laat het toestel zeer goed drogen voor u deze opbergt. Schade wegens het niet opvolgen van deze instructies wordt beschouwd als gebrekkig onderhoud en is niet gedekt door de garantie. Onder de explosietekening van uw toestel (tweede deel van de handleiding) vindt u een lijst van alle onderdelen waaruit het toestel is samengesteld. Deze lijst omvat een symbool dat het materiaal van elk onderdeel aangeeft, zodat u kunt nagaan hoe u een bepaald onderdeel dient te onderhouden. In de onderdelenlijst worden de volgende symbolen gebruikt: Symbool Bestel het reserveonderdeel bij uw verkoper. U kunt onderdelen bestellen die binnen of buiten de garantie vallen. 9 Het toestel bestaat uit geëmailleerde, roestvaststalen, verchroomde en gepoederlakte onderdelen. Elk materiaal moet op een specifieke wijze worden onderhouden: Materiaal 2. GARANTIE 9.1 Gedekt Uw toestel heeft een garantie van twee jaar vanaf de aankoopdatum. Deze garantie dekt alle fabricagefouten op voorwaarde dat: • u uw toestel hebt gebruikt, gemonteerd en onderhouden overeenkomstig de instructies in deze handleiding. Schade ten gevolge van misbruik, verkeerde montage of foutief onderhoud wordt niet als een fabricagefout beschouwd. • u het aankoopbewijs en het unieke serienummer van uw toestel kunt overhandigen. Dit serienummer begint met een C, gevolgd door 15 cijfers. U vindt dit: • • op deze handleiding. • op de verpakking van het toestel. • aan de binnenzijde van de voet van het toestel. De Barbecook-kwaliteitsafdeling gaat na of de onderdelen defect zijn en of het defect zich heeft voorgedaan bij normaal gebruik, correcte montage en juist onderhoud. Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, kunt u niet van de garantie genieten. In elk geval blijft de garantie beperkt tot het herstellen of vervangen van de defecte onderdelen. 9.2 Niet gedekt De volgende schade en gebreken worden niet door de garantie gedekt: • Normale slijtage (roestvorming, vervorming, verkleuring enz.) van onderdelen die rechtstreeks blootstaan aan vuur of intense hitte. Deze onderdelen moeten van tijd tot tijd worden vervangen. • Visuele onregelmatigheden die inherent zijn aan het fabricageproces. Deze onregelmatigheden worden niet als fabricagefouten beschouwd. • Alle schade veroorzaakt door gebrekkig onderhoud, foutieve opberging, verkeerde montage of wijzigingen aan voorgemonteerde onderdelen. • Alle gevolgschade wegens nalatigheid of • niet-voorgeschreven gebruik van het toestel. • Roest of verkleuring ten gevolge van externe invloeden, gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, blootstelling aan chloor enz. Deze schade wordt niet als een fabricagefout beschouwd. Materiaal Email Chroom Roestvast staal Gepoederlakt 8.7 Reserveonderdelen bestellen Onderdelen die blootstaan aan vuur of intense hitte moeten van tijd tot tijd worden vervangen. Reserveonderdelen bestellen: 1. Zoek het referentienummer op van het gewenste onderdeel. U vindt een lijst met alle referentienummers onder de explosietekeningen in het tweede deel van deze handleiding en op www.barbecook.com. Als u uw toestel online hebt geregistreerd, verschijnt automatisch de correcte lijst. www.barbecook.com 14 MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 14 09/11/17 12:18 JOIN THE #BARBECOOK COMMUNITY REGISTER NOW & GET ACCESS TO: • Online Product Manuals • Personalised Grillspiration • Product Tips & Tricks • Barbecook Challenges • Spare Parts Lists WWW.BARBECOOK.COM Barbecook® is a registered trade mark of SAEY Home & Garden N.V. Industrielaan 4, B-8501, Heule (Kortrijk) Belgium MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109_A.indb 152 MAN_OSKAR_S_M_L_BBC_171109 _A • ... 09/11/17 12:20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152

Barbecook Oskar S de handleiding

Type
de handleiding