10 www.barbecook.com
1
Omdat het email minder flexibel is dan het metaal waarop
het is aangebracht, kunnen stukjes email loskomen
wanneer u de barbecue niet correct gebruikt. Om
problemen te vermijden, dient u voorzichtig te zijn
wanneer u geëmailleerde onderdelen monteert en dient u
het email altijd te onderhouden zoals beschreven in deze
handleiding.
5 DE BARBECUE MONTEREN
5.1 Veiligheidsinstructies
• Breng geen wijzigingen aan de barbecue aan wanneer u
deze in elkaar zet. U mag geen onderdelen van de barbecue
wijzigen, want dit is zeer gevaarlijk.
• Volg de montage-instructies altijd zorgvuldig.
• De gebruiker is verantwoordelijk voor de correcte montage
van de barbecue. Schade veroorzaakt door een foutieve
montage wordt niet gedekt door de garantie.
5.2 De barbecue in elkaar zetten
1 Plaats de barbecue op een effen en schone ondergrond.
2 Monteer de barbecue zoals aangegeven in de
montagetekeningen.
3
U vindt de montagetekeningen in het tweede deel van
deze handleiding, na de explosietekening van uw
barbecue.
1
Gebruik geen gereedschap om de barbecue in elkaar te
zetten. U hebt alleen een kruisschroevendraaier nodig om
de spanning van de klemmen onder aan de centrale buis
te regelen.
1
Wees voorzichtig bij het monteren van emailonderdelen.
Gebruik de meegeleverde vezelringen om het email rond
de schroeven te beschermen.
6 DE BARBECUE KLAARMAKEN
VOOR GEBRUIK
U hebt water, houtskool, droog krantenpapier en een lange lucifer
nodig.
6.1 Welke houtskool moet ik gebruiken?
Maak uw barbecue altijd aan met klassieke houtskool, nooit met
briketten. Als de barbecue aangemaakt is, kunt u briketten
toevoegen.
Gebruik houtskool van goede kwaliteit om de barbecue aan te
maken, bij voorkeur houtskool die voldoet aan EN 1860-2.
Houtskool van goede kwaliteit bestaat uit grote, glanzende
stukken en produceert niet veel stof.
2
Sluit de zak houtskool goed voor u deze opbergt. Bewaar
de houtskool altijd op een droge plaats; bewaar de
houtskool niet in een kelder.
6.2 Stap 1: het QuickStop
®
-reservoir
vullen
3
De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd
op afbeelding 1 op pagina 110.
Het is aan te bevelen het QuickStop
®
-reservoir voor elk gebruik
met water te vullen. Ga als volgt te werk:
1 Maak de klemmen onder aan de centrale buis los (afb. 1a).
2 Neem het bovenste gedeelte van de barbecue van het
QuickStop
®
-reservoir en leg het opzij (afb. 1a).
3 Vul het reservoir voor de helft met water (afb. 1b).
4 Plaats het bovenste gedeelte van de barbecue weer op het
reservoir en sluit de klemmen (afb. 1c).
5 Controleer of de barbecue stabiel staat.
6.3 Stap 2: papier plaatsen
3
De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd
op afbeelding 2 op pagina 110.
Voor een goede werking van het QuickStart
®
-systeem dient u het
papier correct in de barbecue te plaatsen. Ga als volgt te werk:
1 Neem drie dubbele vellen krantenpapier. Gebruik altijd droog
krantenpapier, bij voorkeur enkele dagen oud.
2 Rol elk blad papier diagonaal op tot een toortsvorm. Rol de
toortsen niet te strak op.
3 Vouw een uiteinde van elke toorts om.
4 Verwijder het onderste rooster uit de kuip.
5 Plaats de toortsen in de buis, met het omgeplooide uiteinde
omhoog.
2
Plaats de toortsen niet te diep. Ze moeten het onderste
rooster nog raken wanneer u dit weer in de kuip plaatst.
6 Plaats het onderste rooster weer in de kuip.
6.4 Stap 3: de barbecue aanmaken
3
De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd
op afbeelding 3 op pagina 110.
Als het papier geplaatst is, kunt u uw barbecue aanmaken. Ga als
volgt te werk:
1 Bedek de bodem van de kuip met houtskool (afb. 3a). Tips:
• Gebruik niet te veel houtskool. De kuip mag slechts voor
een derde gevuld zijn.
• Gebruik kleine stukken houtskool om de barbecue aan te
maken. U kunt later grotere stukken toevoegen.
2 Open de luchttoevoergaten onder aan de buis (afb. 3b).
3 Gebruik een lange lucifer om het papier via de
luchttoevoergaten aan te steken (afb. 3b). Het brandende
papier kan veel rook produceren.
1
Wanneer u de barbecue voor het eerst gebruikt, dient u
deze 30 minuten te laten branden. Daardoor worden
resterende fabricagevetten uit de barbecue verwijderd.
1
Plaats het rooster nog niet op de barbecue. Een leeg
rooster kan vervormd raken wanneer het te lang in de hitte
wordt gehouden.
1
Opgelet! Gebruik geen alcohol of benzine bij het
aansteken of aanwakkeren van het vuur. Gebruik enkel
aanmaakproducten die voldoen aan EN 1860-3.
4 U kunt met grillen beginnen wanneer de houtskool bedekt is
met een dun laagje witte as. Dit duurt normaal ongeveer 15
minuten (afb. 3c).
7HANDIGE TIPS
7.1 De intensiteit van het vuur regelen
U kunt de intensiteit van het vuur regelen door de
luchttoevoergaten onder aan de centrale buis te openen of te
sluiten:
• Als u de gaten meer opent, wordt er meer lucht in de buis
gezogen en is het vuur intenser.
• Als u de gaten meer afsluit, wordt er minder lucht in de buis
gezogen en is het vuur minder intens.
!charcoal_color.book Page 10 Friday, July 11, 2014 9:36 AM