KitchenAid KOHSS 60604 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing
3
Belangrijke veiligheidsinstructies 4
Installatie 8
Milieutips 9
Eco Design Verklaring 9
Opsporen van storingen 9
Consumentenservice 10
Reiniging 10
Onderhoud 11
Gebruiksaanwijzingen voor de oven 12
Tabel met functiebeschrijvingen 21
Bereidingstabel 23
Geteste recepten 25
Aanbevolen gebruik en tips 26
4
Deze instructies vindt u tevens op de volgende website: docs.kitchenaid.eu
Belangrijke veiligheidsinstructies
UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke
veiligheidsaanwijzingen, die te allen tijde moeten worden gelezen en opgevolgd.
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico's
voor de gebruiker en voor anderen worden aangegeven. Alle
veiligheidswaarschuwingen worden voorafgegaan door het
gevarensymbool en door de hier getoonde tekst:
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel
zal leiden.
Duidt op een gevaarlijke situatie die, indien deze niet
wordt vermeden, tot ernstig letsel kan leiden.
Alle veiligheidswaarschuwingen geven specifieke details
van het mogelijke risico dat aanwezig is en geven aan
hoe het risico op letsel, schade en elektrische schokken
voortvloeiend uit het onjuiste gebruik van het apparaat
beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende
instructies:
Draag beschermende handschoenen bij het uitpakken en
installeren van het apparaat.
Voordat het apparaat wordt geïnstalleerd moet de stekker
uit het stopcontact zijn getrokken.
Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door
een gespecialiseerd monteur, volgens de instructies van
de fabrikant en in overeenstemming met de plaatselijke
veiligheidsvoorschriften. Repareer of vervang geen enkel
onderdeel van het apparaat, behalve als dit expliciet
aangegeven wordt in de gebruikershandleiding.
Het vervangen van de netsnoeren moet door een erkend
elektricien gebeuren. Neem contact op met een erkende
Consumentenservice.
GEVAAR
WAARSCHUWING
5
De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
Het netsnoer van het apparaat moet lang genoeg zijn om
het apparaat vanuit de inbouwpositie in het meubel te
kunnen aansluiten op het stopcontact van de netvoeding.
Om de installatie conform de geldende veiligheidsnormen
te laten zijn is er een meerpolige schakelaar nodig met een
minimum afstand tussen de contacten van 3 mm.
Gebruik geen meervoudige contactdozen als de oven is
voorzien van een stekker.
Gebruik geen verlengkabels.
Trek niet aan het netsnoer.
Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische
onderdelen niet meer toegankelijk zijn voor de gebruiker.
Wanneer het oppervlak is gebarsten, schakel dan
het apparaat uit om het risico op een elektrische
schok te voorkomen (uitsluitend voor modellen met
inductiefunctie).
Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en
gebruik het niet op blote voeten.
Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk
gebruik en alleen voor het bereiden van voedsel. Elk ander
gebruik is verboden (bijv. het verwarmen van kamers).
De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden
wanneer de bedieningen verkeerd gebruikt of ingesteld
worden.
Het apparaat en de toegankelijke onderdelen worden
heet tijdens het gebruik.
Voorkom aanraking van hete onderdelen.
Hele jonge (0-3 jaar) en jonge kinderen (3-8 jaar) moeten
uit de buurt of voortdurend in de gaten gehouden
worden.
Kinderen van 8 jaar en ouder en personen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vermogens of
gebrek aan ervaring of kennis, mogen dit apparaat alleen
6
gebruiken als ze aanwijzingen hebben gekregen over het
veilige gebruik ervan en als zij de gevaren die het met zich
mee brengt begrijpen. Kinderen mogen niet spelen met
het apparaat. De reiniging en het onderhoud mogen niet
door kinderen worden uitgevoerd zonder toezicht.
Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van
het apparaat tijdens en na het gebruik niet aan, omdat
dit letsel kan veroorzaken. Vermijd contact met doeken of
andere brandbaar materiaal tot alle onderdelen van het
apparaat helemaal zijn afgekoeld.
Open de deur van het apparaat na afloop van de
bereiding voorzichtig, en laat de warme lucht of de damp
geleidelijk ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven
haalt. Als de deur van het apparaat gesloten is, komt de
warme lucht naar buiten door de opening boven het
bedieningspaneel. Blokkeer de ventilatieopeningen nooit.
Gebruik ovenhandschoenen om schalen en
accessoires uit de oven te halen, en let erop dat u de
verwarmingselementen niet aanraakt.
Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de
buurt ervan: er kan brand ontstaan als het apparaat per
ongeluk wordt ingeschakeld.
Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of
blikken in het apparaat.
De druk in het blik of de pot kan door de warmte hoog
oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat
beschadigt.
Gebruik geen schalen of houders van synthetisch
materiaal.
Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam.
Houd de bereiding van gerechten met veel vet of olie in de
gaten.
Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het
droogproces van gerechten.
7
Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum,
cognac, wijn) worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol op
hoge temperatuur verdampt. De alcoholdamp kan vlam
vatten wanneer deze in contact komt met het elektrische
verwarmingselement.
Gebruik geen stoomreinigers.
Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus.
Houd de kinderen uit de buurt van de oven tijdens de
pyrolysecyclus. Zorg dat gemorste etenswaar voorafgaand
aan de reinigingscyclus uit de oven verwijderd wordt
(uitsluitend voor ovens met pyrolysefunctie).
Houd dieren tijdens en na de pyrolysecyclus uit de buurt
van de oven (uitsluitend voor ovens met Pyrolysefunctie).
Gebruik uitsluitend de temperatuursonde die voor deze
oven wordt aanbevolen.
Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers voor het reinigen van de ruit van de
ovenklep aangezien het glas daardoor bekrast kan raken,
waardoor het kan breken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat de
lamp wordt vervangen om de kans op een elektrische
schok te voorkomen.
Gebruik geen aluminium folie om voedsel in de pan af te
dekken (alleen voor ovens met meegeleverde pan).
AFVALVERWERKING VAN HUISHOUDELIJKE APPARATEN
Dit apparaat is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Dank het
apparaat af conform de plaatselijke voorschriften voor afvalverwerking. Snijd
voordat u het apparaat afdankt de elektriciteitskabels door, zodat het apparaat
onbruikbaar wordt.
Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van
huishoudelijke apparaten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie,
de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit apparaat hebt gekocht.
8
Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat
tijdens het transport geen beschadigingen heeft opgelopen
en of de ovendeur goed sluit.
Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier of de
dichtstbijzijnde consumentenservice. Om eventuele schade
te voorkomen, wordt geadviseerd om de oven pas voor de
installatie van de piepschuim bodem te halen.
GEREEDMAKING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW VAN
DE OVEN
De keukenkastjes naast de oven moeten hittebestendig
zijn (min. 90 °C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de
oven plaatst en verwijder nauwgezet alle spaanders en
zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer
toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte functionering van het apparaat
mag de minimale opening tussen het werkblad en de
bovenkant van de oven niet geblokkeerd worden.
Elektrische aansluiting
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat
op het typeplaatje van het product overeenkomt met de
netvoeding van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich
op de voorrand van de oven en is zichtbaar wanneer de
ovendeur openstaat.
Eventuele vervangingen van de voedingskabel (type H05
RR-F 3 x 1,5 mm2) mogen uitsluitend worden uitgevoerd
door gekwalificeerde elektriciens. Neem contact op met
een erkende Consumentenservice.
De oven is geprogrammeerd om te werken met een
vermogensopname boven de 2,5 kW (aangegeven in
de instellingen door "HOOG", zoals weergegeven in de
onderstaande afbeelding), die compatibel is met een voeding
van boven de 3 kW. Indien het huishouden een lagere
netvoeding heeft moet de instelling worden verminderd
("LAAG" in de instellingen).
In de onderstaande tabel staan de aanbevolen details over de
instellingen van het elektrisch vermogen van de verschillende
landen.
LAND INSTELLING
ELEKTRISCH
VERMOGEN
DUITSLAND HOOG
SPANJE LAAG
FINLAND HOOG
FRANKRIJK HOOG
ITALIË LAAG
NEDERLAND HOOG
NOORWEGEN HOOG
LAND INSTELLING
ELEKTRISCH
VERMOGEN
ZWEDEN HOOG
VK. LAAG
BELGIË HOOG
1. Om de instelling van de vermogensopname te wijzigen,
dient u de knop "Functies" in te stellen op "KLOK" en met
de navigatieknop "POWER" te selecteren.
2. Druk op
om toegang te krijgen tot de instelling.
3. Draai aan de knop “Navigatie om de gewenste instelling
te selecteren en bevestig dit met de toets
.
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante
folie en stickers van de oven en de accessoires.
Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem
ongeveer een uur lang op 200 °C om de geur en de rook
van de beschermende vetlaag en het isolatiemateriaal te
verwijderen.
Tijdens het gebruik:
Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de
deur kunnen beschadigen.
Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de
handgreep.
Bedek de binnenkant van de oven niet met
aluminiumfolie.
Giet geen water in de warme oven; de lak kan
beschadigd raken.
Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de
oven, omdat dit krassen op de lak kan geven.
Verzeker u ervan dat de elektrische kabels van andere
apparaten niet in contact komen met hete onderdelen
van de oven en vast komen te zitten tussen de ovendeur.
Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
Installatie
9
Verwerking van verpakkingsmaterialen
De verpakkingsmaterialen zijn 100%
recyclebaar en zijn gemerkt met het
recyclingsymbool
.
De diverse onderdelen van de verpakking
mogen daarom niet bij het gewone huisvuil
worden weggegooid, maar moeten
worden afgevoerd volgens de plaatselijke
voorschriften voor afvalverwerking.
Het apparaat afdanken
Dit apparaat is voorzien van het merkteken
volgens de Europese Richtlijn 2012/19/EU
inzake Afgedankte elektrische en elektronische
apparaten (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit apparaat op
de juiste manier als afval verwerkt wordt
helpt de gebruiker om mogelijk negatieve
gevolgen voor het milieu en de gezondheid te
voorkomen.
Het symbool
op het product of op de
begeleidende documentatie geeft aan dat
dit apparaat niet als huishoudelijk afval
behandeld mag worden, maar dat het
ingeleverd moet worden bij een speciaal
inzamelingscentrum voor de recycling van
elektrische en elektronische apparatuur.
Energiebesparing
Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal
wordt vermeld in de bereidingstabel of in het
recept.
Gebruik donkere, zwart gelakte of
geëmailleerde bakvormen, omdat deze de
warme beter opnemen.
Milieutips
Eco Design Verklaring
Dit apparaat voldoet aan de Ecodesign-vereisten van de Europese Richtlijn nr. 65/2014 en 66/2014 en
komt overeen met de Europese norm EN 60350-1.
Opsporen van storingen
De oven werkt niet:
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Het apparaat aan- en uitzetten om te controleren of het probleem is opgelost.
De elektronische programmeerfunctie werkt niet:
Als op de display een “F” met een nummer verschijnt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde
Whirlpool Consumentenservice.
Specificeer in dat geval het nummer dat volgt op de letter "F".
10
Consumentenservice
Voordat u contact opneemt met de
Consumentenservice:
Controleer of u het probleem zelf kunt
oplossen aan de hand van de punten die
beschreven zijn in “Opsporen van storingen.
Het apparaat aan- en uitzetten om te
controleren of het probleem is opgelost.
Als na het uitvoeren van deze controles
de storing nog steeds aanwezig is
contact opnemen met de dichtstbijzijnde
consumentenservice.
Vermeld altijd:
een korte beschrijving van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
het servicenummer (dit is het nummer na het
woord "Service" op het typeplaatje), rechts aan
de binnenkant van de ovenruimte (zichtbaar
met de deur open).
Het servicenummer staat ook in het
garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wend u wanneer reparatie noodzakelijk is tot een
erkende Consumentenservice (alleen dan heeft
u zekerheid dat originele vervangingsonderdelen
worden gebruikt en dat de reparatie correct wordt
uitgevoerd).
Reiniging
WAARSCHUWING
Gebruik geen stoomreinigers.
Maak de oven alleen schoon als hij
afgekoeld is.
Haal de stekker van het apparaat uit het
stopcontact.
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of
schurende reinigingsmiddelen. Als een
dergelijk product in contact komt met het
apparaat verwijder het dan onmiddellijk met
een vochtig microvezel doekje.
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als de buitenkant zeer vuil
is voeg dan een paar druppels afwasmiddel
toe aan het water. Droog af met een droge
doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes,
sponsjes van staalwol of metalen schrapers.
Hierdoor kunnen de gelakte oppervlakken en
het glas van de deur op den duur beschadigd
raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig
het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is
om aangekoekte etensresten (bijv. voedsel
met een hoog suikergehalte).
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen.
Maak het glas van de deur schoon met een
geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Om de
deur gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u
deze verwijderen (zie ONDERHOUD).
OPMERKING: tijdens langduriger bereidingen
van gerechten die veel water bevatten (pizza,
groenten, enz.) kan zich condens vormen op de
binnenkant van de deur en rond de afdichting.
Wanneer de oven koud is, het interne gedeelte
van de deur schoonmaken met een doek of een
spons.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in
water met afwasmiddel. Pak ze vast met
handschoenen als ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen gemakkelijk met een
afwasborstel of met een sponsje worden
verwijderd.
11
Draag beschermende handschoenen.
Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat
afgekoeld is.
Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
WAARSCHUWING
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren
tot ze niet verder kunnen (Afb. 1).
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de
deur losraakt (D) (Afb. 2).
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Breng aan weerszijden de
vergrendelingen omlaag.
4. Sluit de deur.
Afb. 1
Afb. 2
Onderhoud
VERWIJDEREN VAN DE ZIJROOSTERS
De zijroosters die als steun dienen voor de accessoires zijn voorzien van
twee bevestigingsschroeven (afb. 3) voor optimale stabiliteit.
1. Verwijder de schroeven en de bijbehorende plaatjes rechts en links,
met behulp van een munt of een gereedschap (fig. 4).
2. Verwijder de roosters door ze op te tillen (1) en ze om te draaien (2)
zoals getoond in Fig. 5.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Vervangen van het lampje aan de achterzijde (indien aanwezig)
1. Trek de stekker van de oven uit het stopcontact.
2. Draai het beschermkapje los, vervang het lampje (zie de opmerking
voor het type lampje) en draai het beschermkapje weer vast.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
OPMERKING:
Gebruik alleen gloeilampen van 25-40 W/230 V type E-14, T300 °C, of
halogeenlampen van 20- 40 W/230 V type G9, T300 °C.
De lamp die in het apparaat wordt gebruikt is specifiek ontworpen
voor elektrische apparaten en is niet geschikt voor ruimteverlichting
(EG Richtlijn nr. 244/2009).
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
BELANGRIJK:
Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan om te
voorkomen dat ze beschadigd worden door uw vingerafdrukken.
Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is
teruggeplaatst.
Afb. 3
Afb. 4
2
1
Afb. 5
12
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE
INSTALLATIE
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement / grill
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
4. Typeplaatje (mag niet verwijderd worden)
5. Lampjes
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Rotisserie (indien bijgeleverd)
9. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
10. Deur
11. Positie van de roosters (de steunhoogte staat aangegeven op de voorkant van de oven)
12. Achterwand
13. Aansluiting gaarthermometer
OPMERKING:
Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik
te verminderen. Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator
nog een tijdje blijven werken.
Wanneer de ovendeur tijdens de bereiding wordt geopend, worden de verwarmingselementen
uitgeschakeld.
1
12
5
2
4
8
9
11
10
7
6
3
13
13
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE
INSTALLATIE
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
A. ROOSTER: kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of als
draagrooster voor pannen, bak- en cakevormen en ovenvaste
schalen.
(Afb. A)
B. BAKPLAAT: kan gebruikt worden voor het bereiden van brood of
gebak, maar ook voor gegrild vlees, vis in folie, etc.
(Afb. B)
C. OPVANGBAK: is bedoeld om vet op te vangen wanneer hij
onder het rooster wordt geplaatst of als bakplaat voor het
bereiden van vlees, vis, groenten, focaccia enz.
(Afb. C)
D. GAARTHERMOMETER: om de binnentemperatuur van de
gerechten te meten tijdens de bereiding.
(Afb. D)
E. ROOSTERGELEIDERS (indien aanwezig): om roosters, bakken
en platen gemakkelijker in de oven te plaatsen.
(Afb. E)
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte model.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de consumentenservice kunt u apart andere accessoires aanschaffen.
14
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte A omhoog gericht (afb. 1).
2. Andere accessoires, zoals de bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster in de oven
geschoven (Afb. 2).
A
Afb. 1 Afb. 2
1. FUNCTIEKNOP: in-/uitschakelen en selecteren van functies
2. NAVIGATIEKNOP: navigatie door de menu's, regeling van te voren ingestelde waarden
3. KNOP
: om terug te keren naar het vorige scherm
4. KNOP
: om de instellingen te selecteren en te bevestigen
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
DISPLAY
1 3 4 2
15
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
BESCHRIJVING DISPLAY
A. Weergave van de actieve verwarmingselementen voor de verschillende functies
B. Symbolen met betrekking tot het tijdsbeheer: kookwekker, bereidingsduur, tijdstip einde bereiding, huidig tijdstip
C. Informatie met betrekking tot de voorgekozen functies
D. Automatische BROOD/PIZZA-functie geselecteerd
E. Indicatie ovendeur gesloten tijdens de automatische reinigingscyclus (pyrolyse)
F. Binnnentemperatuur van de oven
G. Pyrolysefunctie (niet aanwezig op dit model)
H. Bruin korstje geven
I. Speciale functies: ontdooien, warmhouden, yogurt, rijzen, vlees traag koken, vis traag koken, Eco Hete lucht.
INSCHAKELING VAN DE OVEN - INSTELLING TAAL
Als de oven voor het eerst wordt ingeschakeld, verschijnt ENGLISH op het display.
Draai aan de knop “Navigatie tot de gewenste taal wordt weergegeven en druk op de toets
om te bevestigen.
DE TIJD INSTELLEN
Nadat de taal is ingesteld moet het huidige tijdstip worden ingesteld. Op het display knipperen de twee cijfers die het uur aangeven.
1. Draai de knop “Navigatie” tot het juiste uur wordt weergegeven.
2. Druk op de toets
om te bevestigen; op het display knipperen de twee cijfers die de minuten aangeven.
3. Draai de knop “Navigatie” tot de juiste minuten worden weergegeven.
4. Druk op de toets
om te bevestigen.
Zie, om het huidige tijdstip te wijzigen, bijv. na een stroomuitval, de volgende paragraaf (INSTELLINGEN).
KEUZE VAN DE BEREIDINGSFUNCTIES
1. Draai de knop “Functies” op de gewenste functie: de bereidingsinstellingen verschijnen op het display.
2. Als de voorgestelde parameters overeenkomen met de gewenste instellingen, drukt u op de toets
. Om ze te
wijzigen gaat u te werk zoals hierna is beschreven.
A
B C D
E
I H G F
16
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
INSTELLEN VAN DE TEMPERATUUR/HET GRILLVERMOGEN
Ga als volgt te werk om de temperatuur of het grillvermogen te wijzigen:
1. Draai de knop "Navigatie" tot de gewenste waarde wordt weergegeven.
2. Druk op de toets
om te bevestigen.
SNEL VOORVERWARMEN
VOOR
1. Kies de functie snelle voorverwarming door aan de knop "Functies" te draaien.
2. Bevestig met de toets
: de instellingen verschijnen op het display.
3. Als de temperatuur overeenkomt met de gewenste temperatuur, druk dan op de toets
. Om
de instelling te wijzigen gaat u te werk zoals beschreven in de vorige paragrafen. Op het display
verschijnt de melding VOOR. Als de ingestelde temperatuur bereikt is dan wordt de melding op
het display vervangen door de bijbehorende waarde (bijv. 200 °C) en klinkt er een geluidssignaal.
4. Als u een andere bereidingsfunctie wilt instellen, draai dan aan de knop "Functies" en selecteer de
gewenste functie .
BEREIDINGSDUUR INSTELLEN
Met deze functie kunt u gerechten gedurende een ingestelde tijd bereiden, van minimaal 1 minuut tot
de maximale tijd van de geselecteerde functie, waarna de oven automatisch uitgeschakeld wordt.
1. Nadat u de temperatuur bevestigd heeft gaat het symbool
knipperen.
2. Draai de knop "Navigatie" tot de gewenste bereidingstijd wordt weergegeven.
3. Bevestig de bereidingsduur door op de toets
te drukken.
INSTELLEN VAN HET TIJDSTIP EINDE BEREIDING/UITGESTELDE START
BELANGRIJK: De instelling uitgestelde start is niet beschikbaar voor de volgende functies: SNEL
VOORVERWARMEN, BROOD/PIZZA.
OPMERKING. met deze instelling wordt de gekozen temperatuur meer geleidelijk bereikt, daarom
zijn de bereidingstijden iets langer ten opzichte van de tijden die in de bereidingstabel zijn
vermeld.
U kunt de gewenste eindtijd instellen en het starten van de oven met maximaal 23 uur en 59 minuten
uitstellen, te beginnen vanaf het huidige tijdstip. Dit is alleen mogelijk na het instellen van een
bereidingsduur.
Na het instellen van de bereidingsduur verschijnt de tijd waarop de bereiding eindigt op de display
(bijvoorbeeld 15:45) en gaat het symbool
knipperen.
17
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
Om het einde van de bereiding uit te stellen (en daarmee ook het starten van de oven), gaat u als volgt
te werk:
1. Draai aan de knop "Navigatie" tot het tijdstip waarop u de bereiding wilt beëindigen (bijvoorbeeld
16:00) wordt weergegeven
2. Bevestig de gekozen waarde door op toets
te drukken: de twee puntjes van het uur van het
tijdstip einde bereiding knipperen, om aan te geven dat de instelling correct is uitgevoerd.
3. De oven zal automatisch later gestart worden om de bereiding op het ingestelde tijdstip te
voltooien.
U kunt de ingestelde waarden (temperatuur, niveau van de grill, bereidingstijd) te allen tijde
wijzigen met behulp van de toets
om terug te gaan, de knop "Navigatie" om de waarden te
wijzigen en de toets
om te bevestigen.
KOOKWEKKER
Deze functie kan alleen gebruikt worden als de oven uitstaat en is bijvoorbeeld handig om de kooktijd
van pasta in te stellen.
De maximale tijd die ingesteld kan worden is 23 uur en 59 minuten.
1. Met de knop "Functies" op nul, draait u de knop "Navigatie" tot de gewenste tijdsduur wordt
weergegeven.
2. Druk op toets
om het aftellen te starten. Als de ingestelde tijd is verstreken verschijnt “END”
op het display en klinkt er een geluidssignaal. Om het geluidssignaal te onderbreken op de toets
drukken (op het display verschijnt het huidige tijdstip).
SPECIALE FUNCTIES SELECTEREN
Draai de knop "Functies" op "ONTDOOIEN" en open een submenu dat zeven speciale functies bevat.
Om een van deze functies nader te bekijken, te selecteren of te starten, gaat u als volgt te werk:
ONTDO
WARMH
RIJZE
1. Zet de knop "Functies" op "ONTDOOIEN", overeenkomstig het symbool van de functie.
2. Draai aan de knop "Navigatie" om door het overzicht van de functies te bladeren: ONTDOOIEN,
WARMHOUDEN, YOGURT, RIJZEN, VLEES TRAAG KOKEN, VIS TRAAG KOKEN, ECO HETE LUCHT.
3. Druk op de toets
om te bevestigen.
18
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
BRUIN KORSTJE GEVEN
Na afloop van de bereiding wordt, voor de functies waarbij dat kan, op het display de mogelijkheid
weergegeven om uw gerecht een bruin korstje te geven. Deze functie kan alleen geactiveerd worden als
u een bereidingsduur hebt ingesteld.
DRUK
Eens de bereidingstijd afgelopen is, verschijnt op de display: “DRUK OM TE GRATIN”. Door op de toets
te drukken, start de oven een bruiningsfase voor de duur van 5 minuten. Deze functie kan slechts
tweemaal geactiveerd worden.
SELECTIE FUNCTIE BROOD/PIZZA
Door de knop "Functies" op "BROOD" te zetten, opent u een submenu dat twee automatische
bereidingsfuncties bevat voor brood en pizza.
Brood
BROOD
1. Zet de knop "Functies" op "BROOD en aan de zijkant op AUTO.
2. Druk op
om de functie te selecteren.
3. Draai aan de knop "Navigatie" om de gewenste temperatuur (tussen 180 °C en 220 °C) in te stellen
en bevestig deze met de toets
.
4. Draai aan de knop "Navigatie" om de gewenste bereidingstijd in te stellen en druk op
om de
bereiding te starten.
Pizza
1. Zet de knop "Functies" op "BROOD". Om de functie "PIZZA" te selecteren, gaat u als volgt te werk:
2. Draai aan de knop “Navigatie: “PIZZA” wordt op het display weergegeven.
3. Druk op
om de functie te selecteren.
4. Draai aan de knop "Navigatie" om de gewenste temperatuur (tussen 220 °C en 250 °C) in te stellen
en bevestig deze met de toets
.
5. Draai aan de knop "Navigatie" om de gewenste bereidingstijd in te stellen en druk op
om de
bereiding te starten.
19
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
GAARTHERMOMETER (SONDE)
Met de bijgeleverde gaarthermometer kan de exacte temperatuur (tot 100°C) worden
gemeten tijdens de bereiding, om het gerecht optimaal te bereiden.
U kunt de gewenste binnentemperatuur programmeren afhankelijk van het te bereiden
gerecht.
De correcte plaatsing van de thermometer is belangrijk om het gewenste
bereidingsresultaat te kunnen bereiken. Steek de thermometer volledig in het malste
gedeelte van het stuk vlees, zonder daarbij botten of vette gedeelten te raken (Afb. 1). Voor
gevogelte moet de thermometer dwars, in het midden van de borst, geplaatst worden,
waarbij u er op moet letten dat de punt niet in een holle ruimte terecht komt (Afb. 2).
Indien het vlees erg onregelmatig gevormd is, moet u de bereiding controleren voordat
u het gerecht uit te oven haalt. Sluit het uiteinde van de thermometer aan op de
contactdoos die op de rechterwand van de ovenruimte zit.
(Afb. 1)
(Afb. 2)
Functie bereiding met gaarthermometer
Wanneer de gaarthermometer wordt gebruikt, wordt de temperatuur van de ovenruimte beheerd zoals bepaald voor de
geselecteerde functie maar wordt het bereidingsproces beëindigd wanneer de gemeten temperatuur de door de klant
ingestelde temperatuur voor de gaarthermometer bereikt.
Er is geen specifiek menu voor de bereidingsfuncties van de gaarthermometer, maar het is steeds mogelijk om over te schakelen
van een traditionele functie naar een "Functie met gaarthermometer" wanneer de gaarthermometer wordt gebruikt.
Er klinkt een geluidssignaal wanneer de gaarthermometer wordt gedetecteerd en "GAART" verschijnt gedurende 3 seconden
op het display. Daarna wordt de huidige informatie opnieuw op het display weergegeven.
GAART
Als de knop Functies niet naar Stand-by of Lamp is gedraaid, wordt op het display de algemene informatie over de
bereidingsfuncties en de ingestelde temperatuur voor de gaarthermometer.
Als de gaarthermometer in het gerecht is gestoken en gedetecteerd is bij de start van een functie (snel voorverwarmen, grill,
speciale functies, bruin korstje geven
) zonder dat de gaarthermometer is ingeschakeld, start de bereiding pas wanneer de gaarthermometer is verwijderd. Er klinkt
een alarmsignaal en het volgende bericht wordt weergegeven:
VERWI GAARTJDER
Aangezien het einde van de bereiding afhangt van de ingestelde temperatuur voor de gaarthermometer, kan een timer voor
aftellen niet worden ingesteld voor de functie.
Nadat een bereidingsfunctie is geselecteerd, past u de temperatuur van de oven aan (bovenaan rechts van het display) door aan
de knop +/- te draaien en te bevestigen met de toets
. De waarde die voor de gaarthermometer moet worden ingesteld
(in de rechterbenedenhoek van het scherm) kan nu worden gewijzigd: draai de knop +/- en bevestig met de toets
, om te
beginnen met de bereiding.
De temperatuur van de oven en van de gaarthermometer kan op elk moment worden gewijzigd tijdens de bereiding. Draai de
+/- knop om de oventemperatuur te wijzigen als u de temperatuur van de gaarthermometer wilt wijzigen moet u tweemaal op
de toets
drukken, de knop +/- draaien om de waarde in te stellen en bevestigen met de toets . De standaardwaarde
voor de gaarthermometer is 70°C en kan worden aangepast in stappen van 1°C.
Wanneer de gaarthermometer wordt aangetroffen aan het begin of tijdens een functie worden alle voorverwarmingsfasen
overgeslagen en wordt de eerste bereidingsfase van de geselecteerde functie uitgevoerd; de lamp blijft AAN totdat de
gaarthermometer is verwijderd en niet langer wordt aangetroffen.
Wanneer de thermometer wordt verwijderd tijdens de bewerking wordt op het display de minuten voorde bereiding
weergegeven en de teller verhoogt de waarde, totdat de gebruiker stopt met de functie of de gaarthermometer opnieuw insteekt.
Aan het einde van de bereidingstijd wordt op het display knipperend "END" weergegeven.
20
Gebruiksaanwijzingen voor de oven
INSTELLINGEN
Zet de knop "Functies" op "KLOK" om een submenu te openen met vijf instellingen van de display die gewijzigd
kunnen worden.
Klok
Draai de knop "Navigatie" totdat "KLOK" wordt weergegeven. Zie, om het tijdstip te wijzigen, de vorige paragraaf
(INSTELLING VAN HET HUIDIGE TIJDSTIP).
Helderheid
Om de helderheid van het scherm te veranderen, gaat u als volgt te werk:
1. Draai de knop "Navigatie" totdat "HELDERHEID" wordt weergegeven.
2. Druk op toets
: het cijfer 1 verschijnt op het display.
3. Draai aan de knop “Navigatie” om de helderheid te vermeerderen of te verminderen en bevestig dit met de
toets
.
Geluid
Om het geluidssignaal te activeren of deactiveren gaat u als volgt te werk:
1. Draai de knop "Navigatie" totdat "LUID" wordt weergegeven.
2. Druk op
om toegang te krijgen tot de instelling (AAN/UIT).
3. Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste instelling te selecteren en bevestig dit met de toets
.
Eco
Door de ECO-modus te selecteren (ON), wordt de helderheid van het display verminderd en wordt de klok gedurende
3 minuten weergegeven wanneer de oven in stand-by staat. Druk op een toets of draai aan een knop om de
informatie op het display weer te geven.
1. Draai de knop "Navigatie" totdat "ECO" wordt weergegeven.
2. Druk op
om toegang te krijgen tot de instelling (AAN/UIT).
3. Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste instelling te selecteren en bevestig dit met de toets
.
4. Wanneer Eco geactiveerd wordt tijdens de bereiding, zal het lampje in de oven uitgaan na één minuut
bereiding. Het zal weer aangaan wanneer de gebruiker drukt op een willekeurige toets of aan een knop van
het apparaat draait.
Vermogen
1. Om de instelling van de vermogensopname te wijzigen, dient u de knop "Functies" in te stellen op "KLOK" en
met de navigatieknop "POWER" te selecteren.
2. Druk op
om toegang te krijgen tot de instelling
3. Draai aan de knop “Navigatie” om de gewenste instelling te selecteren en bevestig dit met de toets
.
Voor meer informatie zie het betreffende onderdeel in de paragraaf INSTALLATIE (pagina 8).
Taal
1. Draai de knop "Navigatie" totdat "TAAL" wordt weergegeven.
2. Druk op
om toegang te krijgen tot de instelling.
3. Draai aan de knop “Navigatie” tot de gewenste taal wordt weergegeven en druk op de toets
om te
bevestigen.
TOETSENVERGRENDELING
Deze functie kan gebruikt worden om de toetsen en knoppen van het bedieningspaneel te blokkeren.
Houd de toetsen
en minimaal 3 seconden tegelijkertijd ingedrukt om de toetsenblokkering in te
schakelen. Als deze optie is geactiveerd worden de functies van de bijbehorende knoppen geblokkeerd en wordt
op het display het sleutelsymbool weergegeven. Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces worden
ingeschakeld. Om deze functie uit te schakelen moet de bovenste procedure worden herhaald. Als de functie
toetsenblokkering is ingeschakeld kan de oven worden uitgeschakeld door de knop op 0 (nul) te zetten. Echter in
dit geval moet de vorige geselecteerde functie weer opnieuw worden ingesteld.
21
Tabel met functiebeschrijvingen
FUNCTIEKNOP
UIT
Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
LAMP
Om het lampje in de oven in/uit te schakelen.
SPECIALE FUNC-
TIES
NAVIGATIEKNOP
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op
de middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat
het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (bijv.:
vlees, gefrituurde gerechten, ovenschotels).
Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. De functie kan niet
ingeschakeld worden als de temperatuur in de oven hoger dan 65 °C is.
YOGURT
Voor het bereiden van zelfgemaakte yoghurt. Gebruik porseleinen
bakjes of bakvormpjes van aluminiumfolie.
Dek ze af met aluminiumfolie, voordat ze in het apparaat worden
geplaatst. Plaats de opvangbak met de schalen op de 1e steunhoogte.
De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Zet het deeg
op de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te
worden. Om de kwaliteit van het rijzen te behouden schakelt u de
functie niet in als de oven nog heet is na een bereidingsprogramma.
VLEES TRAAG
KOKEN
Om het vlees langzaam te bereiden op 90 °C. Deze functie zorgt voor
een langzame bereiding, waardoor het vlees malser en sappiger
blijft. Het is raadzaam om de braadstukken eerst in een pan aan te
braden, om de buitenkant van het vlees dicht te schroeien, zodat de
sappen beter worden vastgehouden. De bereidingstijden variëren
van 4 uur voor braadstukken van 1 kg tot 6-7 uur voor braadstukken
van 3 kg. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de deur van
de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te openen en een
oventhermometer te gebruiken, om de temperatuur in het vlees te
controleren.
VIS TRAAG
KOKEN
Om de vis voorzichtig te bereiden op 85 °C. Deze functie zorgt voor een
langzame bereiding, waardoor het vlees malser en sappiger blijft. Dankzij
een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het resultaat
lijkt op een bereiding met stoom. De bereidingstijden variëren van 2 uur
voor vis van 300 gram tot 4-5 uur voor vis van 3 kg. Voor een optimaal
resultaat adviseren wij u de deur van de oven tijdens de bereiding zo
weinig mogelijk te openen om de warmte niet te laten ontsnappen.
ECO HETE LUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één steunhoogte bereiden.
Deze functie maakt gebruik van discontinue, delicate ventilatorhulp,
waardoor overmatig drogen van voedsel wordt voorkomen. In deze
ECO-functie blijft het lampje uit tijdens de bereiding; het kan tijdelijk
ingeschakeld worden door op de bevestigingstoets te drukken. Om
de ECO-cyclus te gebruiken en dus minder energie te verbruiken, dient
de ovendeur niet geopend te worden tot de bereiding afgelopen is.
Aanbevolen wordt de derde steunhoogte te gebruiken. De oven hoeft
niet voorverwarmd te worden.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik
steunhoogte 3. Gebruik voor het bereiden van pizza's, hartige taarten
en zoete taarten met een vloeibare vulling de 1e of 2e steunhoogte.
Verwarm de oven voor alvorens de te bereiden gerechten erin te
plaatsen.
TURBO HETE LUCHT
Vlees en stukken met vloeibare vulling (hartig of zoet) bereiden op een
steunhoogte.
Gebruik steunhoogte 3. Verwarm de oven eerst voor.
22
FUNCTIEKNOP
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op twee
steunhoogtes die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bijv.: vis,
groenten, gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het
ene naar het andere gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt om het
tweede niveau te gebruiken voor bereidingen op één steunhoogte. Voor
bereidingen op twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de eerste en
vierde steunhoogte te gebruiken, nadat u de oven voorverwarmd hebt.
MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees (meer dan 2,5 kg). Gebruik
de eerste of de tweede steunhoogte, afhankelijk van de grootte van
het vlees. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Aanbevolen
wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om een
gelijkmatige bruining aan beide kanten te verkrijgen. Het verdient de
voorkeur het vlees zo nu en dan vochtig te maken om het niet te erg
te laten uitdrogen.
GRILLFUNCTIES
NAVIGATIEKNOP
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren
van groenten en om brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde
of vijfde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de
opvangbak op steunhoogte 3/4 en giet er ongeveer een halve liter
water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de
bereiding moet de deur van de oven dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele
kip). Zet het vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de
opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer
een halve liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven.
Met deze functie kunt u het draaispit gebruiken, als u dit hebt.
INSTELLINGEN
NAVIGATIEKNOP
KLOK
HELDERHEID
LUID
ECO
POWER
TAAL
Voor het instellen van het display (taal, tijd, helderheid, volume,
energiebesparing).
BROOD / PIZZA
NAVIGATIEKNOP
BROOD
Voor het bakken van verschillende soorten en formaten pizza en
brood. Binnen deze functie zijn er twee programma's waarvan de
instellingen van te voren zijn vastgesteld. U hoeft alleen de vereiste
waarden (temperatuur en tijd) aan te geven, dan zorgt de oven
automatisch voor een optimale bereidingscyclus. Plaats het deeg op
de tweede steunhoogte, nadat u de oven hebt voorverwarmd.
PIZZA
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tabel met functiebeschrijvingen
23
Bereidingstabel
Recept Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires
Luchtig gebak
JA 2 / 3 160 - 180 30 - 90 Taartvorm op rooster
JA 1 - 4 160 - 180 30 - 90
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Gevulde taarten
(cheesecake,
strudel, appeltaart)
JA 3 160 - 200 30 - 85 Opvangbak/bakplaat of taartvorm op rooster
JA 1 - 4 160 - 200 35 - 90
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Koekjes / taartjes
JA 3 170 - 180 15 - 45 Opvangbak/bakplaat
JA 1 - 4 160 - 170 20 - 45
Steunhoogte 4: rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Soesjes
JA 3 180 - 200 30 - 40 Opvangbak/bakplaat
JA 1 - 4 180 - 190 30 - 40
Steunhoogte 4: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Meringues
JA 3 90 110 - 150 Opvangbak/bakplaat
JA 1 - 4 90 130 - 150
Steunhoogte 4: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Brood/pizza/
focaccia
JA 1 / 2 190 - 250 15 - 50 Opvangbak/bakplaat
JA 1 - 4 190 - 250 20 - 50
Steunhoogte 4: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Brood
JA 2 180 - 220 30 - 50 Opvangbak/bakplaat of rooster
Pizza
JA 2 220 - 250 15 - 30 Opvangbak/bakplaat
Diepvriespizza's
JA 3 250 10 - 15
Steunhoogte 3: opvangbak/bakplaat op
rooster
JA 1 - 4 250 10 - 20
Steunhoogte 4: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Hartige taarten
(groentetaart,
quiche)
JA 3 180 - 190 40 - 55 Taartvorm op rooster
JA 1 - 4 180 - 190 45 - 60
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Pasteitjes/
bladerdeeghapjes
JA 3 190 - 200 20 - 30 Opvangbak/bakplaat
JA 1 - 4 180 - 190 20 - 40
Steunhoogte 4: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
Lasagne / pasta
uit de oven /
cannelloni /
ovenschotels
JA 3 190 - 200 45 - 65 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Lamsvlees /
kalfsvlees /
rundvlees /
varkensvlees 1 kg
JA 3 190 - 200 80 - 110 Opvangbak of ovenschaal op rooster
24
Recept Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires
Kip / konijn / eend
1 kg
JA 3 200 - 230 50 - 100 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Kalkoen / gans 3 kg
JA 2 190 - 200 80 - 130 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Vis uit de oven / in
folie (filet, heel)
JA 3 180 - 200 40 - 60 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Gevulde groenten
(tomaten,
courgettes,
aubergines)
JA 2 180 - 200 50 - 60 Ovenschaal op rooster
Toast
- 5 3 (hoog) 3 - 6 Rooster
Visfilet/moten vis
- 4 2 (gemiddeld) 20 - 30
Steunhoogte 4: rooster (draai het voedsel
halverwege de bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak met water
Worstjes/spiezen/
spareribs/
hamburgers
- 5
2 - 3
(gemiddeld-
hoog)
15 - 30
Steunhoogte 5: rooster (draai het voedsel
halverwege de bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak met water
Gebraden kip 1 -
1,3 kg
- 2
2 (gemiddeld) 55 - 70
Steunhoogte 2: rooster (draai het voedsel na
tweederde van de bereidingstijd om)
Steunhoogte 1: opvangbak met water
3 (hoog) 60 - 80
Steunhoogte 2: draaispit (indien bijgeleverd)
Steunhoogte 1: opvangbak met water
Rosbief rosé 1 kg
- 3 2 (gemiddeld) 35 - 50
Ovenschaal op rooster (draai het voedsel
indien nodig na tweederde van de
bereidingstijd om)
Lamsbout /
schenkel
- 3 2 (gemiddeld) 60 - 90
Opvangbak of ovenschaal op rooster (draai
het voedsel indien nodig na tweederde van de
bereidingstijd om)
Gebakken
aardappelen
- 3 2 (gemiddeld) 35 - 55
Opvangbak / bakplaat (draai het voedsel
indien nodig na tweederde van de
bereidingstijd om)
Gegratineerde
groenten
- 3 3 (hoog) 10 - 25 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Lasagne en vlees
JA 1 - 4 200 50 - 100*
Steunhoogte 4: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal op
rooster
Vlees en
aardappelen
JA 1 - 4 200 45 - 100*
Steunhoogte 4: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal op
rooster
Vis en groente
JA 1 - 4 180 30 - 50*
Steunhoogte 4: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal op
rooster
Gevulde
braadstukken
ECO
- 3 200 80 - 120* Opvangbak of pan op rek
Gesneden vlees
(konijn, kip, lam)
ECO
- 3 200 50 - 100* Opvangbak of pan op rek
* De vermelde bereidingstijd is slechts een indicatie. Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen
afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
Bereidingstabel
25
Recept Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(minuten)
Accessoires en opmerkingen*
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Koekjes van
kruimeldeeg
JA 3 170 15 - 25 Opvangbak/bakplaat
JA 1 - 4 150 25 - 35
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Kleine taartjes (Small
cakes)
JA 3 170 20 - 30 Opvangbak/bakplaat
JA 1 - 4 160 25 - 35
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Cake zonder vet
JA 2 170 30 - 40 Taartvorm op rooster
JA 1 - 4 160 35 - 45
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
2 appeltaarten
JA 2/3 185 70 - 90 Taartvorm op rooster
JA 1 - 4 175 75 - 95
Steunhoogte 4: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Toast**
- 5 3 (hoog) 3 - 6 Rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgers
(Burgers)**
- 5 3 (hoog) 18 - 30
Steunhoogte 5: rooster (draai het voedsel
halverwege de bereidingstijd om)
Steunhoogte 4: opvangbak met water
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Appeltaart,
vruchtenvlaai
JA 3 180 30 - 40 Opvangbak/bakplaat
JA 1 - 4 160 55 - 65
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
DIN 3360-12:07 § 6.6
Varkensbraadstuk
- 2 170 110 - 150 Steunhoogte 2: opvangbak
DIN 3360-12:07 annex C
Platte taart (Flat cake)
JA 3 170 35 - 45 Opvangbak/bakplaat
JA 1 - 4 160 40 - 50
Steunhoogte 4: bakplaat
Steunhoogte 1: opvangbak/bakplaat
De bereidingstabel adviseert de functies en ideale temperaturen voor het verkrijgen van de beste
resultaten voor ieder recept. Voor het bereiden met hetelucht op een enkel niveau is het raadzaam om
de derde steunhoogte gebruiken en dezelfde temperatuur die geadviseerd wordt voor “HETE LUCHT
bereiding op diverse niveaus.
* Indien niet bijgeleverd, kunnen accessoires aangeschaft worden bij de Klantenservice.
** Laat bij grillen 3-4 cm afstand tot de voorkant van de grill, om deze na afloop van de bereiding
makkelijker eruit te kunnen halen.
De indicaties in de tabel zijn bedoeld zonder gebruik van de schuifrails.
Energiezuinigheidsklasse (in overeenstemming met EN 60350-1:2013-07)
Gebruik de betreffende tabel om de testen uit te voeren.
Geteste recepten
(in overeenstemming met IEC 60350-1:2011-12 en DIN 3360-12:07:07)
26
Aanbevolen gebruik en tips
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op
één of meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingsduren gelden vanaf het
moment dat het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De
temperaturen en de bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het
type schaal. Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u
hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien
mogelijk taartvormen en ovenschalen van donker metaal. U kunt ook vuurvaste of aardewerk pannen
en schalen gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig
de aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende
steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Met de functie "HETE LUCHT" kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld: vis en
groenten) die dezelfde bereidingsduur hebben, op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die
klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Gebak
Bak fijn gebak met de statische functie op één steunhoogte. Gebruik taartvormen van donker metaal
en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u
de functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed
kan circuleren.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een houten prikker in het dikste gedeelte van de taart.
Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan
mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie TURBO HETE
LUCHT” worden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager
niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin
schenkt.
Vlees
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen
van het vlees. Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees
tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na
afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig
gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingsduur. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van
de bereidingsduur.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen
waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.
27
Aanbevolen gebruik en tips
Tips voor gerechten die worden bereid met de traditionele functies
Recept Steunhoogte (van onder) Aanbevolen
bereidingstemperatuur
(°C)
Aanbevolen
eindtemperatuur voor
gaarthermometer (°C)
Rosbief, rood 2 / 3 200 - 220 48
Rosbief medium 2 / 3 170 - 190 60
Rosbief doorbakken 2 / 3 170 - 190 68
Gebraden kalkoen 1 / 2 150 - 170 75
Gebraden kip 2 / 3 200 - 220 83
Varkensbraadstuk 2 / 3 170 - 190 75
Gebraden kalfsvlees 2 / 3 160 - 180 68
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees
aan het spit. Zet kip vast met keukentouw en controleer of het vlees goed vastzit, voordat u het spit
in de houder aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om vorming van dampen te
voorkomen en bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met een halve liter water op de
eerste steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden
voordat de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de
halen zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingsduur de
mozzarella over de pizza.
Functie Rijzen (alleen bij bepaalde modellen)
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort de
rijstijd met ongeveer een derde, vergeleken met rijzen op kamertemperatuur (20- 25 °C). De rijstijd bij
een hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is ongeveer één uur.
Gedrukt in Italië
06/16
400010886981
NL
WHIRLPOOL EUROPE s.r.l. Socio Unico
Viale G. Borghi, 27
21025 COMERIO (Varese) ITALY
Telefoon +39 0332 759111 – Fax +39 0332 759268
www.whirlpool.eu
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

KitchenAid KOHSS 60604 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

in andere talen