Whirlpool XF 996.3, XF 905.3, XF 995.3, XF 995.3 (T) de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Whirlpool XF 996.3 de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
50
Wij danken u dat u een Ariston product heeft gekozen, veilig en gemakkelijk in het gebruik. Om het fornuis te leren kennen
moet het langdurig en zo goed mogelijk gebruikt worden. Wij verzoeken u deze gebruiksaanwijzing te lezen. Dank u.
Van dichtbij gezien
Hoe het fornuis te gebruiken
De Ariston "Maxi-oven" verenigt in één apparaat de
voordelen van de traditionele oven met natuurlijke
convectie: “statische” oven, met de voordelen van de
moderne oven met geforceerde convectie: “hetelucht”
oven. Dit is een zeer veelzijdig apparaat waarmee u op
gemakkelijke wijze kunt kiezen tussen 7 verschillende
kookmethoden.De verschillende functies worden gekozen
door het instellen van de manuele programmering of door
een programma begin/einde kooktijd in te stellen (zie
betreffende paragraaf op pagina 4) en vervolgens met de
keuzeknop “B” en de thermostaatknop “C” op het
bedieningspaneel.
Ovenverlichting
Bij iedere positie van de keuzeknop, behalve de "uit"-stand
aangegeven met " ", gaat het ovenlicht aan.
Opmerking: voor het aansteken van het ovenlicht zonder
een verwarmingselement te activeren moet u de
keuzeknop "B" op de positie met het symbool ,
zetten en dan de thermostaatknop "C" op nul zetten,
aangegeven met het symbool " ".
Belangrijk: Bij het eerste gebruik raden wij aan de oven
voor ongeveer een half uur op maximum temperatuur aan
te zetten met de ovendeur open terwijl u het vertrek lucht.
De reuk die zich wellicht ontwikkelt gedurende dit
tijdverloop is te wijten aan het verdampen van de
substanties die gebruikt zijn voor de protectie van het
fornuis gedurende de periode vanaf de fabrikatie van het
fornuis tot aan het installeren ervan.
Statische oven
Positie thermostaatknop “C”: tussen 50°C en 250°C.
De twee verwarmingselementen, onder en boven, gaan
aan. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld van onderaf
en van bovenaf. De statische oven wordt aangeraden voor
braadstukken van rundvlees of kalfsvlees, die langzaam
gaar worden met regelmatig bedruipen. Het is ook de beste
methode voor het bakken van koekjes en het stoven van
vruchten. Gebruik bij de statische oven slechts één
ovenrek of bakplaat, anders krijgt u een slechte
temperatuurverdeling. Als het gerecht meer bovenwarmte
of onderwarmte nodig heeft gebruikt u de bovenste of
onderste stand.
De "onderste weerstand"
Positie thermostaatknop “C”: tussen 50°C en 250°C.
De knop op deze positie draaiend gaat het licht in de oven
aan en gaat het onderste verwarmingselement werken.
Deze positie wordt aangeraden voor het afmaken van
gerechten (ovenschotels) die van buiten al goed gaar zijn
A. Bedieningspaneel
B. Keuzeknop van de functies
C. Temperatuurknop
D. Analogische programmering begin/einde kooktijd
E. Controlelampje oven - Als het aan is geeft het de
verwarmingsfase aan tot de ingestelde temperatuur
bereikt is
F. Ruit van ovendeur
F. Programmeerknop
H. Timer
F
A
XF 905.3 - XF 995.3XF 996.3
51
maar van binnen nog niet klaar zijn, of voor jam- of
vruchtenaarten, die een middelmatige bovenwarmte nodig
hebben.
De "bovenste weerstand"
Positie thermostaatknop “C”: tussen 50°C en 250°C.
Door de knop tot op deze positie te draaien gaat het licht
in de oven aan en gaat het bovenste verwarmingselement
werken. Deze positie wordt aangeraden voor het afmaken
van gerechten (ovenschotels) die van binnen al gaar zijn
maar aan de oppervlakte nog zacht zijn.
Grill
Belangrijk: moet u de thermostaatknop "C" niet op een
temperatuurstand boven de 175°C zetten. Als de grill in
werking is moet u de ovendeur gesloten houden.
Het middelste element van de grill gaat aan. Het koken
vindt plaats door middel van rechtstreekse straling van
bovenaf van een gloeiende electrische weerstand. De
hoge rechtstreekse temperatuur van de grill bruint de
buitenkant van het vlees en houdt het vlees mals doordat
het verloren gaan van de vleessappen wordt verhinderd.
Hetelucht grill
Belangrijk: moet u de thermostaatknop "C" niet op een
temperatuurstand boven de 175°C zetten. Als de grill in
werking is moet u de ovendeur gesloten houden.
Het verwarmingselement GRILL gaat aan en de ventilator
gaat draaien. Dit voegt aan de rechtstreekse hitte-
uitstraling het circuleren van de lucht in de oven toe. Het
aanbranden van de buitenkant van het vlees wordt
vermeden en het binnendringen van de hitte wordt
bevorderd.
Zachte oven
Positie thermostaatknop “C”: tussen 50°C en 250°C.
Het onderste verwarmingselement gaat werken en de
ventilator gaat draaien. Deze functie wordt aangeraden
voor het koken van fijne etenswaren, vooral cakes en
taarten die moeten rijzen, hetgeen wordt vergemakkelijkt
doordat de warmte van onderen komt. Om hogere
temperaturen te bereiken duurt nogal lang, zodat het aan
te raden is de functie “Statische Oven” hiervoor te
gebruiken.
Hetelucht-oven
Positie thermostaatknop “C”: tussen 50°C en 250°C.
De verwarmingselementen gaan aan en de ventilator
treedt in werking. Aangezien de warmte constant en
gelijkmatig is in de hele oven, kookt en bruint de lucht het
gerecht op gelijkmatige wijze overal. U kunt ook
verschillende schotels tegelijk koken als de gewenste
kooktemperatuur hetzelfde is. U kunt maximum 2 rekken
tegelijkertijd gebruiken, zie paragraaf “Gelijktijdig koken
op meer rekken”. Goede resultaten verkrijgt u met
gerechten die lang moeten koken en gegratineerd moeten
worden. De betere warmteverdeling maakt het mogelijk
bij braadstukken lagere temperaturen te gebruiken, zodat
minder vleessappen verloren gaan en het vlees mals blijft
en minder inkrimpt.
De heteluchtoven is vooral belangrijk voor het koken van
vis, die zonder veel kruiden gekookt kan worden en zo
zijn vorm en smaak behoudt. De hetelucht oven kan ook
gebruikt worden voor het ontdooien van vlees, vis, brood,
met een temperatuur van 80°C-100°C. Voor fijnere
gerechten kunt u 60°C instellen of koude lucht laten
circuleren met de thermostaatknop op 0°C.
Het controlelampje van de oven (E)
Dit geeft de fase van verwarming van de oven aan; als
het uit gaat is de met de knop geprogrammeerde
temperatuur bereikt.
Op dit punt betekent het aan en uit gaan van het lampje
dat de thermostaat aan het werk is de temperatuur van
de oven constant te houden.
Multibraadspit
De Maxi-ovens zijn voorzien van een dwars aangebrachte,
uitneembaar multispit (afb.A).
Steek het vlees er in de lengte aan en blokkeer het met
de regelbare vorken
In het geval van kleine spitten rijgt u het vlees aan de
bijgeleverde spitten en plaatst u ze op de steunen.
Steek de steunen A en B (afb. A) in de gaten in de lekplaat
die hier voor zijn bestemd, leg de nek van de spitstaaf op
de plaats D en plaats de rooster op de onderste stand
van de oven (afb. B); steek de spitstaaf in het gat van de
as van de motor met de nek op de plaats C.
Stel de motor in werking door de keuzeknop op de positie
grill te zetten.
AB
Fig. A
Fig. B
52
Elektronische timer (XF 966.3)
De elektronische programmering zorgt voor het
automatisch aandoen van de oven op een vantevoren
ingesteld tijdstip en het uitdoen aan het einde van de
ingestelde kooktijd. De verlichte display met 4 cijfers geeft
de juiste tijd aan zowel als de geprogrammeerde
tijdstippen; verder toont hij de toestand van de oven met
de volgende symbolen:
-Oven in werking
-Timer
-Automatisch programma AUTO
-Punt • (staat tussen het uur en de minuten op de display)
Alle functies kunnen geprogrammeerd worden tot een
totaal van 23 uren en 59 min.
De maximum kooktijd is 10 uren.
Het gelijk zetten van de klok
(bij het installeren, na een black-out, bij voor- of
achterlopen)
Kies de handmatige functie met de knop en regel de
tijd met de toetsen - en +.
Handmatige functie van de oven . (Programmering
uitgesloten)
Druk op knop ; de stroomvoorziening wordt
geactiveerd, het symbool AUTO gaat uit en het symbool
(oven aan).gaat aan Deze handeling annuleert een
eventueel ingesteld programma.
Half-handmatig gebruik van de oven
1° geval: begin kooktijd handmatig - kooktijd
geprogrammeerd.
· Plaats het gerecht in de oven.
· Druk op toets (tijdsduur) en regel de kooktijd met
de toetsen - en + : de oven gaat elektrisch aan, de
symbolen AUTO en worden verlicht .
· Draai voor het beginnen van het koken de knop van het
kiezen en de knop van de thermostaat respectievelijk
op de gewenste functie en op de gewenste temperatuur.
· Aan het einde van het koken gaat de oven uit, het
symbool (oven in werking) gaat uit en het symbool
AUTO gaat knipperen; u hoort een geluidssignaal.
2° geval: begin koken handmatig - einde koken
geprogrammeerd.
· Plaats het gerecht in de oven.
· Druk op de toets (einde kooktijd) en stel het tijdstip
einde van het koken in met de toetsen - e + ; de oven
gaat elektrisch aan, de symbolen AUTO en worden
verlicht.
· Draai voor het beginnen van het koken de knop van het
kiezen en de knop van de thermostaat respectievelijk
op de gewenste functie en de gewenste temperatuur.
· Aan het einde van het koken gaat de oven uit, het
symbool gaat uit en het symbool AUTO gaat
knipperen; u hoort een geluidssignaal.
Automatische functie van de oven (Tijdsduur en einde
koken geprogrammeerd)
· Plaats het gerecht in de oven.
· Druk op de toets (tijdsduur) en stel de tijdsduur van
het koken in met de toetsen - en + : de oven gaat
elektrisch aan, de symbolen AUTO en worden
verlicht.
· Druk op de toets (einde kooktijd) en stel het tijdstip
einde van het koken in met de toetsen - en + ; de oven
gaat uit en het symbool gaat uit.
·De programmering stelt automatisch het tijdstip begin van
het koken in, hetgeen wordt aangetoond door het aan
gaan van het symbool ((oven in werking). Als de
kooktijd is afgelopen gaat de oven uit, het symbool
gaat uit en het symbool AUTO gaat knipperen; u hoort
een geluidssignaal.
Timer
Druk op de toets (timer) en stel de gewenste tijdsduur
in met de toetsen - en +. Aan het einde van het program-
ma hoort u een geluidssignaal.
Geluidssignaal
Het geluidssignaal duurt 7 minuten na het einde van het
programma, het kan worden stop gezet door een
willekeurige functietoets in te drukken.
Er zijn 3 soorten geluidssignaal met verschillende tonen.
Door de toets - in te drukken kunt u het signaal dat
momenteel is ingesteld horen. Als u binnen 7 seconden
nog een keer de toets - indrukt kunt u een ander signaal
kiezen.
Controle van het programma
Druk op de toets om te zien hoeveel tijd er nog over
is, druk op de toets voor het einde van het koken.
Annuleren van het programma
Het programma wordt automatisch uitgeschakeld als het
is uitgevoerd, of door de toets (handmatig) in te drukken.
53
Het onderhoud
Sluit altijd eerst de stroom af voordat u overgaat tot
reinigen of onderhoud.
Voor lange duurzaamheid van uw fornuis is het belangrijk
dat dit regelmatig wordt schoongemaakt. Onthoud het
volgende:
De zelfreinigende panelen (indien aanwezig) en de
geëmailleerde delen worden met lauw water gewassen
zonder schuurmiddelen of bijtende middelen te
gebruiken;
de binnenkant van de oven wordt, liefst na gebruik,
gereinigd als hij nog lauw is. Gebruik een warm sop
en spoel en droog daarna nauwkeurig;
roestvrije staal, als het lang in contact is met
kalkhoudend water of sterke wasmiddelen
(fosforhoudend), kan vlekken vertonen. Spoel met ruim
water en droog na het reinigen. Verwijder altijd gemorst
water;
bekleed de bodem van de oven nooit met
aluminiumfolie, aangezien de hitte-accumulatie die hier
het gevolg van is het koken in de war kan brengen en
ook het email kan beschadigen.
Het vervangen van het ovenlampje
Sluit de stroom af met de schakelaar die de oven aan
het net verbindt, of door de stekker uit het stopcontact
te halen, indien deze bereikbaar is;
Schroef het glazen kapje los;
Schroef het lampje los en vervang het met een nieuw
lampje dat hittebestendig (300°C)
is met de volgende kenmerken:
- Spanning 230/240V
- Vermogen 15W
- Fitting E14
Monteer het glazen kapje en sluit
de stroom weer aan.
Hoe zet ik de klok gelijk?
De oven moet elektrisch aangesloten zijn.
Druk op de knop en draai hem tegen de klok in tot op de
juiste tijd.
N.B. De programmering functioneert elektrisch, zodat hij
bij het uitvallen van de stroom stil staat zolang dit duurt.
Handmatige functionering
N.B.: Te gebruiken in alle gevallen waarbij u geen behoefte
heeft aan geprogrammeerde kooktijden.
1 Draai de knop tegen de klok in totdat op de display het
symbool verschijnt.
2 Trek aan de knop en draai hem tegen de klok in totdat
de wijzer samenvalt met de juiste tijd van het moment.
Een klik geeft het einde van deze handeling aan.
Kies met de keuzeknop van de oven het gewenste kook-
programma. Voor het uitschakelen van de oven zet u de
knop op "0".
Programmering kooktijd met onmiddellijke start
1 Draai de knop tegen de klok in totdat op de display de
gewenste kooktijd verschijnt.
2 Trek aan de knop en draai hem tegen de klok in totdat
de wijzer samenvalt met de juiste tijd van het moment.
Een klik geeft het einde van de handeling aan.
Kies met de keuzeknop van de oven het gewenste kook-
programma. De oven gaat onmiddellijk aan en functio-
neert voor de duur van de ingestelde kooktijd. Een geluids-
signaal geeft het uitgaan van de oven aan.
Voor het onderbreken draait u de knop tegen de klok in
totdat op de display het symbool verschijnt.
Programmering kooktijd met uitgestelde start
1 Kooktijd:
Draai de knop tegen de klok in totdat op de display de
gewenste kooktijd verschijnt.
2 Aanvang kooktijd:
Trek aan de knop en draai hem tegen de klok in totdat
de wijzer samenvalt met de gewenste aanvang kook-
tijd.
Met de keuzeknop van de oven kiest u het gewenste kook-
programma. De oven gaat aan op de ingestelde aanvangs-
tijd en functioneert voor de ingestelde tijdsduur. Een
geluidssignaal geeft het uitgaan van de oven aan. Voor
het onderbreken draait u de knop tegen de klok in totdat
op de display het symbool verschijnt.
Analogische programmering begin/einde kooktijd (XF 905.3 - XF 995.3)
LÄUFER
54
Voorverwarmen
Als de oven voorverwarmd moet worden, bijvoorbeeld voor
gerechten die moeten rijzen, kunt u de functie
hetelucht” gebruiken, die in korte tijd de gewenste
temperatuur bereikt en energie bespaart.
Als het gerecht in de oven is gezet kunt u de meest
geschikte functie instellen.
Gebruik van grill
In de positie “grill” worden de traditionele etenswaren
(zoals toast, worstjes enz.) op perfecte wijze gegrild.
De positie is zeer nuttig voor snel grillen; de hitte van
de grill wordt verdeeld en bruint de buitenkant en kookt
de binnenkant tegelijkertijd.
U kunt deze functie ook gebruiken aan het einde van de
kooktijd van gerechten die bovenop gebruint moeten
worden, b.v. voor een korstje op een macaronischotel of
lasagna.
Belangrijk: grill met de ovendeur dicht; dit geeft de
beste resultaten en bespaart energie (ongeveer 10%).
ZAls u de grill wilt gebruiken raden wij aan de
thermostaatknop op maximum te zetten (175°) hetgeen
het beste rendement van de infrarode stralen levert. Plaats
het ovenrek op de bovenste stand (zie de tabel) en zet er
een lekplaat onder om het druipende vet op te vangen en
rookvorming tegen te gaan.
Taarten bakken
Verwarm de oven altijd voor; wacht tot de voorverwarming
klaar is, dit wordt aangegeven door het uitgaan van het
rode controlelampje “E”. Open de ovendeur niet
gedurende het bakken om te vermijden dat de taart of
cake inzakt.
Het deeg moet niet te vloeibaar zijn om de baktijd niet te
verlengen. In het algemeen:
Taart te droog
Stel de volgende keer een temperatuur in die 10°C
hoger is en maak de baktijd korter.
Taart zakt in
Maak deeg minder vloeibaar of verlaag de temperatuur
met 10°C.
Taart te donker bovenop
Plaats hem op een lagere stand in de oven, stel een
lagere temperatuur in en verleng de baktijd.
Buitenkant goed, maar van binnen niet gaar
Maak deeg minder vloeibaar, verlaag de temperatuur,
verleng de baktijd.
De taart komt niet uit de vorm
Smeer de vorm goed in met boter en bestrooi hem met
meel of paneermeel
Ik heb op meerdere rekken gebakken en niet alle
taarten zijn op hetzelfde punt
Verlaag de temperatuur. Het is niet gezegd dat taarten
die tegelijkertijd in de oven zijn gezet ook tegelijkertijd
eruit moeten worden gehaald.
Pizza
Voor een goed resultaat gebruikt u de functie
hetelucht”:
Verwarm de oven minstens 10 minuten voor
Gebruik een lichte aluminium vorm en plaats hem op
het rek. Op een bakplaat duurt het bakken langer en
wordt de pizza minder croquant
Open de ovendeur niet te vaak gedurende het bakken
Bij pizzas met veel vulling (capricciosa, quattro sta-
gioni) raden wij aan de mozzarella halverwege de
baktijd erop te leggen
Vlees en vis
Het vlees moet minstens 1 kg. wegen zodat het niet
uitdroogt. Gebruik lage temperaturen voor wit vlees,
gevogelte en vis (150°C-200°C). Voor rood vlees dat van
buiten goed gebakken is en de vleessappen van binnen
vasthoudt begint u met een hoge temperatuur (200°C-
220°C) voor korte tijd, en vervolgens verlaagt u de
temperatuur. In het algemeen geldt: hoe groter het
braadstuk, hoe lager de temperatuur moet zijn en hoe
langer de kooktijd. Plaats het vlees in het midden van het
ovenrek met de lekplaat eronder. Plaats het ovenrek
zodanig dat het vlees in het midden van de oven staat.
Als u meer onderwarmte wilt, gebruik dan de onderste
standen. Voor een heerlijk resultaat (vooral eend en wild)
kunt u het vlees met spek bedekken en in de bovenste
helft van de oven plaatsen.
Practische raadgevingen voor het koken
55
Veiligheid is een goede gewoonte
Dit apparaat is ontworpen voor niet-professioneel
gebruik binnenshuis en zijn kenmerken mogen niet
veranderd worden.
De instructies zijn slechts geldig voor de landen
waarvan de symbolen voorkomen in het
instructieboekje en op het etiket met het
registernummer.
De electrische veiligheid van dit apparaat is slechts
dan verzekerd als het op de juiste wijze is geaard zoals
voorgeschreven door de geldende veiligheidsnormen.
de fabrikant kan niet aansprakelijk worden gesteld voor
eventuele schade die te wijten is aan verkeerd
installeren of onjuist, verkeerd, onverstandig gebruik.
Gebruik geen stoomapparaat voor het reinigen van
de oven.
Wat betreft bronnen van gevaar, vermijd dat kinderen
en onbekwame personen in contact komen met:
- de bedieningsknoppen en het apparaat zelf;
- de verpakking (zakken, polystyreen, spijkers enz.);
- het apparaat zelf, gedurende en direct na het gebruik
van oven en grill, aangezien het heet wordt;
- het niet meer gebruikte apparaat (in dit geval worden
de onderdelen die gevaar kunnen opleveren
onschadelijk gemaakt).
De volgende handelingen moeten vermeden worden:
- het apparaat aanraken met vochtige lichaamsdelen;
- gebruik ervan als u blootsvoets bent;
- aan het apparaat of de voedingskabel trekken om ze
uit het stopcontact te trekken;
- verkeerde en gevaarlijke handelingen;
- het afsluiten van ventilatie-openingen of hitte-afvoer.
- dat de snoer van kleine keukenapparatuur op de warme
delen van de oven terecht komt;
- het blootstellen aan atmosferische invloeden (regen,
zon);
- het gebruik van de oven als bergplaats;
- het gebruik van brandbare vloeistoffen in de nabijheid;
- het gebruik van adaptors, dubbelstekkers en/of
verlengsnoeren;
- het trachten te installeren of repareren zonder
tussenkomst van een erkende installateur.
Het is absoluut noodzakelijk zich tot een erkende
installateur te wenden in de volgende gevallen:
- het installeren (volgens de instructies van de fabrikant);
- als u niet zeker bent dat het goed functioneert;
- het vervangen van het stopcontact in het geval de
stekker van het apparaat niet past.
Het is noodzakelijk zich te wenden tot een door de
fabrikant erkende Technische Dienst in de volgende
gevallen:
- als er na het uitpakken twijfel bestaat over eventuele
beschadiging van het apparaat;
- beschadiging of vervangen van de voedingskabel;
BEREINDING IN DE GEVENTILEERDE OVEN
BEREINDING MET DE GRILL
De bereidingstijden kunnen afhankelijk van de aard, de samenstelling en de hoeveelheid van de gerechten variëren.
Tijdens het eerste bereidingsstadium moet u dan ook uit de aangegeven tijden de kortste bereidingstijden kiezen en de
tijden later indien nodig verlengen. Met 1
e
geleider wordt de laagste geleider bedoeld ten opzichte van de ovenbodem.
Soort gerecht
Temperatuur Bereidingstijd
Soort gerecht
Temperatuur Bereidingstijd
Gebak
C) (minuten)
Vlees
C) (uren)
Vruchtentaart 130 60 - 70 Kalkoen (4-8 kg) 160 3 - 4 1/2
Schuimgebak 130 30 - 40 Ganzevlees (4-5 kg) 160 4 - 4 1/2
Cake van biscuitdeeg 150 20 - 30 Eend (2-4 kg) 170 1 1/2 - 2 1/2
Luchtig biscuitgebak 160 40 - 50 Kapoen (2 1/2-3 kg) 170 2 - 2 1/2
Cake-taart 160 40 - 50 Rundvleesgoulash (1-1 1/2 kg) 160 3 - 3 1/2
Chocoladetaart 170 30 - 40 Lamsbout 160 1 - 1 1/2
Italiaans zout brood "focaccia" 170 40 - 50 Gebraden haas (2 kg) 160 1 - 1 1/2
Beignets 200 15 - 20 Gebraden fazant 160 1 - 1 1/2
Koekjes van bladerdeeg 200 15 - 20 Kip (1-1 1/2 kg) 170 1 - 1 1/2
Tompoezen 200 15 - 20
Vis 200
minuten
15 - 25
Kruimeldeeg 200 15 - 20
Soort gerecht
Bereidingstijd Roosterstanden
Karbonade (0,5 kg) min. 25 3
e
geleider
Worstjes min. 15 2
e
geleider
Gegrilde kip (1 kg) min. 60 1
e
geleider
Kalfsvlees gebraden aan het spit (0,6 kg) min. 60 -
Kip aan het spit (1 kg) min. 60 -
56
Het installeren
Belangrijk: sluit altijd eerst de stroom af voordat u
overgaat tot regelen, onderhoud enz.
Het installeren van de inbouwoven
Teneinde het goed functioneren van het apparaat te
garanderen moet het meubel de juiste kenmerken hebben.
In afbeelding zijn de afmetingen aangegeven van de
uitsparing in het meubel voor inbouw onder de aanrecht.
Voor het garanderen van voldoende ventilatie moeten er
van voren aan de onderkant en aan de bovenkant van
het meubel behoorlijke luchtopeningen zijn (afb.1),(ingang
van onderen van minstens 200 cm², uitgang van boven
van minstens 90 cm²). De panelen van de aan de oven
grenzende kastjes moeten van hittebestendig materiaal
zijn. Vooral in het geval van gefineerd hout moet de lijm
bestand zijn tegen 120°C. Conform aan de electrische
veiligheidsnormen mogen er, als het apparaat eenmaal
geïnstalleerd is, geen mogelijkheden bestaan tot eventueel
contact met de electrische wanden.Alle onderdelen die
de protectie garanderen moeten zodanig bevestigd zijn
dat ze niet verwijderd kunnen worden zonder een of ander
gereedschap.
Het bevestigen
Plaats het apparaat in de uitsparing; open de ovendeur
en bevestig de oven aan het keukenkastje met de 4
schroeven “A; vergeet niet tussen het gat en de schroef
de bijgeleverde afstandsringen te plaatsen.
- in het geval van storingen of slecht functioneren; eis
altijd originele onderdelen.
Handel als volgt:
- alleen eten koken; ieder ander gebruik moet vermeden
worden;
- na het uitpakken controleren dat er geen
beschadigingen zijn;
- de stroom afsluiten in het geval iets niet goed
functioneert en voordat u gaat schoonmaken of ander
onderhoud uitvoeren;
- als het apparaat niet in gebruik is de stroom van de
oven afsluiten en een eventuele gaskraan;
- gebruik ovenwanten voor het in en uit de oven halen
van de schotels;
- pak het handvat van de deur in het midden aan, daar
de uiteinden heet kunnen zijn vanwege de uitlaat van
lucht;
- controleer altijd dat de knoppen op de positie “•”/”o”
staan als het apparaat niet in gebruik is;
- snijd de voedingskabel door na het afsluiten van de
stroom in het geval u het apparaat niet meer gebruikt;
min. 45 mm.
447 mm
78
78
min. 550 mm
52
472 mm
475 mm
860 mm
29 mm
895
mm
525 mm
469 mm
840 mm
57
Technische kenmerken
Deze apparatuur voldoet aan de volgende richtlijnen
van de gemeeschap:
- EEG/73/23 van 19/02/73 (Laagspanning) en
successievelijke modificaties;
- EEG/89/336 van 03/05/89 (Electromagnetische
compatibiliteit) en successievelijke modificaties;
- EEG/93/68 van 22/07/93 en successievelijke
modificaties.
Afmetingen van de oven:
breedte cm. 54
diepte cm. 38
hoogte cm. 33
Vermogen
- Statische oven: W 2350
- Onderste weerstand: W 1300
- Bovenste weerstand: W 1050
- Grill W 2000
- Hetelucht grill: W 2000
- Zachte oven: W 1300
- Heteluchtoven: W 2350
Inhoud Maxi-oven: L. 68
Spanning en frequentie stroomverzorging:
230 V / 50-60 Hz
Max. vermogen: 2400 W
De ovens die voorzien zijn van een voedingskabel zijn
gebruiksklaar voor het functioneren met wisselstroom met
spanning en frequentie zoals aangegeven op het
typeplaatje (op het apparaat) en in de gebruiksaanwijzing.
De aardleiding is geel/groen.
Aansluiting van de voedingskabel aan het net
Het apparaat moet rechtstreeks aan het net worden
aangesloten, met een veelpolige schakelaar tussen het
apparaat en het net met een afstand tussen de
contactpunten van minstens 3mm. Deze moet de belasting
kunnen weerstaan en aan de geldende normen voldoen (
de aardleiding mag niet worden onderbroken door de
schakelaar).
De voedingskabel moet zodanig geplaatst worden dat hij
nergens een temperatuur bereikt die 50°C hoger is dan
kamertemperatuur.
Controleer vòòr de aansluiting dat:
de hoofdzekering en de electrische aanleg van uw
woning bestand zijn tegen de belasting van het
apparaat (zie typeplaatje);
de stroomverzorging op de juiste wijze is geaard
volgens de wettelijke normen en voorschriften;
het stopcontact of de veelpolige schakelaar
gemakkelijk bereikbaar zijn nadat de oven geïnstalleerd
is.
N.B.: gebruik geen reducties, adaptors of dubbelstekkers
aangezien deze oververhitting of schroeien kunnen
veroorzaken.
ENERGY LABEL
Richtlijn 2002/40/CE op etiket van de elektrische ovens
Norm EN 50304
Energieverbruik convectie Natuurlijk
verwarmingsfunctie: Statische
Energieverbruik verklaring Klasse convectie Hetelucht
verwarmingsfunctie : Geventileerd
Electrische aansluiting
1/60