Kompernass KH 1170 de handleiding

Type
de handleiding
- 1 -
F
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 1
F
KOMPERNASS GMBH · BURGSTRASSE 21 · D-44867 BOCHUM
www.kompernass.com
Référence article : KH1170-08/06-V3
FR/NL
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 2
Machine à pain KH 1170
Mode d'emploi
Broodbakmachine KH 1170
Handleiding
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 3
I
I I
1
10
I
I I
2x
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 5
- 8 -
I
I I
1
10
I
I I
2x
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 8
- 15 -
Déroulement des programmes
Programme num. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Dimensions du pain*
I II - - - I II - - - - I II
Minuterie (max.) 13 h 13 h
-
13 h
-
13 h 13 h
-
13 h 13 h
-
13 h 13 h
Degrés de dorage
-
- - -
Signal sonore ajout
d'ingrédients
-
- - -
Durée totale en
heures
3:20 3:30 1:58 3:50 1:52 3:30 3:40 2:00 1:50 1:00 1:20 3:09 3:20
Toutes les durées ci-après sont indiquées en minutes
Préchauffer
17 20 5 22 3 37 40
-
22
-
15
11 22
Pétrissage 1 12 19 15 10 12 12 10 15 12
Signal sonore (ajout
d'ingrédients)
-
- - -
Affichage horaire
envi-
ron
2:51
envi-
ron
2:58
envi-
ron
1:34
envi-
ron
3:13
envi-
ron
1:39
envi-
ron
2:41
envi-
ron
2:48
envi-
ron
1:50
envi-
ron
1:13
-
45
envi-
ron
2:46
envi-
ron
2:46
Pétrissage 2 6 6 6
-
6 14 6 6
Laisser monter la
pâte 1
46
-
46
-
46 -
-
46
Laisser monter la
pâte 2
19 8 26 7 19
-
45 19
Laisser monter la
pâte
45 25 50 27 35
-
22 39
Cuisson 55 62 55 65 65 55 62 96
-
60 20 56
Affichage horaire 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00
Maintien au chaud 60 60 60
-
60
- -
60
-
60
SUPER RAPIDE
PAIN COMPLET
RAPIDE
NORMAL
GATEAU
PATE
CUIRE
CONFITURE
PAIN LÉGER
PAIN BLANC
* Niveau I = 700 - 950 g
Niveau II = 950 -1250 g
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 15
- 18 -
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 18
- 19 -
Broodbakmachine KH1170 Bladzijde
Belangrijke voorschriften voor uw veiligheid 20
Apparaatoverzicht 21
Inhoud van het pakket 22
Gebruik in overeenstemming met bestemming 22
Mogelijkheden 22
Vóór het eerste gebruik 22
Vóór het bakken 23
Bedieningspaneel 23
Functies van de broodbakmachine 25
Brood bakken 26
Ingrediënten toevoegen 26
De bakvorm gebruiken 26
Inschakelen 26
Programmaverloop kiezen 26
Tijdvertraging/Timerfunctie 26
Deeg mengen en kneden 27
Deeg laten rijzen 27
Bakken 27
Warmhouden 28
Einde van het programma verloop 28
Reiniging en onderhoud 29
Technische gegevens 29
Milieurichtlijnen 30
Garantie & service 30
Importeur 30
Chronologisch verloop van de programma's 31
Problemen met de broodbakmachine oplossen 32
Lees de gebruiksaanwijzing vóór het eerste gebruik aandachtig door en bewaar deze
om in de toekomst na te slaan. Als u het apparaat van de hand doet, geef dan ook de
handleiding mee.
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 19
- 20 -
Broodbakmachine KH 1170
Belangrijke voorschriften voor
uw veiligheid
Lees a.u.b. eerst volledig de gebruiks-
aanwijzing door voordat u het appa-
raat gebruikt!
Verstikkingsgevaar! Kinderen kun-
nen stikken bij onjuist gebruik van
het verpakkingsmateriaal. Dank het
verpakkingsmateriaal na het uitpakken
onmiddellijk af of bewaar het op
een plek dat niet toegankelijk is
voor kinderen.
Controleer de broodbakautomaat
na het uitpakken op transportschade.
Neem eventueel contact op met uw
leverancier.
Zet het apparaat op een oppervlak
dat droog, waterpas en ongevoelig
voor hitte is.
Zet het apparaat niet in de buurt van
gasbranders, elektrische fornuizen of
overige warmtebronnen.
Zet het apparaat niet in de buurt
van brandbare materialen en explo-
sieve en/of brandbare gassen. Ten
opzichte van andere voorwerpen
moet een minimale afstand worden
aangehouden van 10 cm.
Let op dat de ventilatieopening van
het apparaat niet wordt afgedekt.
Controleer voordat u het apparaat
aansluit of het stroomtype en de
netspanning overeenkomen met de
aanduidingen op het kenplaatje.
Houd het netsnoer uit de buurt van
scherpe randen en hete oppervlak-
ken of voorwerpen. Hierdoor kan
de isolatie van het snoer beschadigd
raken.
Ter voorkoming van struikelingen of
andere ongelukken is het apparaat
voorzien van een kort netsnoer.
Gebruik het apparaat alleen binnen.
Zet het apparaat nooit op of naast
een gas- of elektrisch fornuis of een
hete oven.
Dek het apparaat nooit met een
handdoek of andere materialen af.
Hitte en stoom moeten kunnen
ontsnappen. Er kan brand ontstaan
als het apparaat met een brandbaar
materiaal wordt afgedekt of hier-
mee in contact komt, zoals bijvoor-
beeld gordijnen.
De maximaal toegestane belastbaar-
heid van een eventueel verlengsnoer
moet overeenstemmen met het
opgenomen vermogen van de
broodbakmachine.
Leg een verlengsnoer zodanig neer
dat niemand erover kan struikelen
of er per ongeluk aan kan trekken.
Controleer telkens voor gebruik het
netsnoer en de netstekker. Wanneer
het netsnoer van dit apparaat
beschadigd raakt, dient het door de
fabrikant, de klantendienst of een
hiertoe bevoegd persoon te worden
vervangen, om gevaar te voorkomen.
Het gebruik van accessoires die niet
door de fabrikant zijn aanbevolen,
kan tot beschadigingen leiden.
Gebruik het apparaat alleen voor
het doel waarvoor het bestemd is.
Anders vervalt de garantieclaim.
Start een bakprogramma alleen als
er een bakvorm in het apparaat is
geplaatst.
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 20
- 21 -
Let goed op als zich kinderen in de
buurt van het apparaat bevinden!
Als het apparaat niet wordt gebruikt
alsmede voor het reinigen van het
apparaat, dient u de netstekker uit
het stopcontact te trekken. Voor het
demonteren van afzonderlijke
onderdelen dient u het apparaat
eerst te laten afkoelen.
Het gebruik van elektrische appara-
ten in de buurt van kinderen is
alleen toegestaan onder toezicht.
Dit apparaat voldoet aan de gestel-
de veiligheidsvoorschriften. Contro-
le, reparaties en technisch onder-
houd mogen slechts door een
gekwalificeerde vakhandelaar wor-
den uitgevoerd. Anders vervalt de
garantie.
Leg geen voorwerpen op het appa-
raat en dek het niet af.
Brandgevaar!
Wees voorzichtig, de broodbakauto-
maat wordt heet. Raak het apparaat
eerst aan als het is afgekoeld of
gebruik een pannenlap of oven-
handschoen.
Laat het apparaat afkoelen en trek
de stekker uit het stopcontact alvo-
rens onderdelen te verwijderen of te
plaatsen.
Verplaats de broodbakmachine niet,
als zich in de oven een hete of vloei-
bare inhoud, zoals jam, bevindt. Ver-
brandingsgevaar!
Vermijd tijdens het gebruik contact
met de roterende kneedhaak. Letsel-
gevaar!
Trek de stekker niet aan het snoer
uit het stopcontact.
Haal de stekker uit het stopcontact
wanneer u het apparaat niet gebruikt
en als u het gaat schoonmaken.
Gebruik de broodbakmachine niet
om er etenswaren of keukengerei
in te bewaren.
Leg nooit geen aluminiumfolie of
andere voorwerpen van metaal in
de broodbakmachine. Dit kan kort-
sluiting veroorzaken. Brandgevaar!
Dompel de broodbakautomaat niet
in water of een andere vloeistof.
Gevaar van een elektrische schok!
Reinig het apparaat niet met kras-
sende schuursponzen.
Als zich deeltjes van de spons losma-
ken en met elektrische delen in aan-
raking komen, bestaat er gevaar op
een elektrische schok.
Gebruik het apparaat nooit leeg of
zonder bakvorm.
Sluit altijd de deksel tijdens de wer-
king van het apparaat.
Verwijder nooit de bakvorm uit de
oven tijdens de werking van het
apparaat.
Apparaatoverzicht
Handgreep
Apparaatdeksel
Kijkvenster
Bakvorm
Kneedhaaken
Bedieningspaneel
Display
Ventilatieopeningen
Ovenruimte
VOORZICHTIG! Heet oppervlak!
Dit schildje op het deksel van uw
broodbakautomaat waarschuwt
u voor brandgevaar.
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 21
- 22 -
Overzicht bedieningspaneel
Toets Start/Stop
Toets Bruiningsgraad
Toets Hoeveelheid deeg
Stand I: 700 - 950 g
Stand II: 950 - 1250 g
Toets Keuze
Toetsen Tijd
Accessoires
Maatbeker
2 Kneedhaken
Maatlepel
Kneedhaakverwijderaar
Inhoud van het pakket
Broodbakmachine KH 1170
2 Kneedhaaken
Bakvorm
Maatbeker
Maatlepel
Kneedhaakverwijderaar
Bedieningshandleiding
Beknopte handleiding
Bestelkaart
Receptenboekje
Gebruik in overeenstemming met
bestemming
Gebruik de broodbakmachine alleen
voor huishoudelijk gebruik voor het bak-
ken van brood. Gebruik het apparaat
niet voor het drogen van levensmiddelen
of voorwerpen. Gebruik de broodbak-
machine niet buitenshuis.
Gebruik uitsluitend door de fabrikant
aanbevolen accessoires.
Niet aanbevolen toebehoren kunnen het
apparaat beschadigen.
Mogelijkheden
De broodbakmachine biedt u de moge-
lijkheid om brood naar uw eigen smaak
te bakken.
U kunt uit 10 verschillende bak-
programma's kiezen.
U kunt ook kant-en-klare bakmixen
gebruiken.
U kunt brooddeeg laten kneden
en jam maken.
Vóór het eerste gebruik
Afdanken van het verpakkingsmateriaal
Pak uw apparaat uit, verwijder alle
transportbeveiligingen en dank het
verpakkingsmateriaal af conform de
voorschriften van uw woonplaats.
Eerste reiniging
Veeg, voor de ingebruikname, de bak-
vorm , de kneedhaaken en de bui-
tenkant van de broodbakmachine met
een schone, vochtige doek af. Gebruik
geen krassende schuurspons of schuur-
middelen. Verwijder de beschermfolie
van het display .
Opwarmen
Neem voor de eerste ingebruikname
de volgende aanwijzing in acht:
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 22
- 23 -
Plaats de lege bakvorm uitsluitend in
het apparaat wanneer u dit voor de eer-
ste keer verwarmt. Sluit de deksel van
het apparaat . Kies het programma
Bakken, zoals beschreven in het hoofd-
stuk "BROOD BAKKEN" en druk op de
toets Start/Stop om het apparaat 5
minuten op te warmen.
Druk na 5 minuten op de toets Start/
Stop tot u een geluidssignaal hoort,
om het proces te stoppen.
Daar de opwarmelementen licht ingevet
zijn, kan het bij de eerste inbedrijfstel-
ling licht gaan ruiken. Dit is gewoon en
gaat na korte tijd over. Zorg voor vol-
doende ventilatie, open bijvoorbeeld
een raam. Laat het apparaat volledig
afkoelen en veeg bakvorm , kneed-
haak en het uitwendige oppervlak
van de broodbakmachine nog een keer
af met een schone, vochtige doek.
Brandgevaar! Warm de broodbak-
machine niet langer dan 5 minuten
op met een lege bakvorm . Er
bestaat gevaar op oververhitting.
Vóór het bakken
Voor een succesvol bakproces dient
u de volgende aanwijzingen in acht
te nemen:
Haal de bakvorm uit de behui-
zing, voordat u de ingrediënten toe-
voegt. Als ingrediënten in de oven-
ruimte terechtkomen, kan door het
heet worden van de verwarmings-
slangen een brand ontstaan.
Doe de ingrediënten altijd in de aan-
gegeven volgorde in de bakvorm .
Alle ingrediënten dienen op kamer-
temperatuur verwarmd te zijn om
een optimaal gaarproces van de gist
te bewerkstelligen.
Houd u aan de exacte hoeveelheden
voor de ingrediënten.
Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de
meegeleverde maatbeker . Met
de drie schaalverdelingen op de
maatbeker in milliliter (ml), oun-
ces (oz) en bekers (cup), kunt u de
ingrediënten in verschillende maa-
teenheden afmeten. Een geringe
afwijking van de in het recept aan-
gegeven hoeveelheid kan het bakre-
sultaat al beïnvloeden.
Aanwijzing
Gebruik in geen geval grotere hoeveel-
heden dan aangegeven. Te veel deeg kan
over de bakvorm lopen en een brand
veroorzaken bij de hete verwarmings-
slangen.
Bedieningspaneel
Display
Standaardinstelling
De standaardinstelling wordt weergegeven
zodra het apparaat op de netstroom wordt
aangesloten. Door deze weergave wordt
aangegeven dat het apparaat gereed voor
gebruik is. Dit komt overeen met het pro-
gramma NORMAAL:
Op het display verschijnt "1 3:30".
De "1" geeft aan in welk programma
u zich bevindt en "3:30" is de pro-
grammaduur in uren en minuten.
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 23
- 24 -
De positie van de twee pijlen aan
de bovenkant van het display geven
informatie over de gekozen brui-
ningsgraad (linker pijl) en het gewicht
(rechter pijl). De standaardinstelling
na het inschakelen van het apparaat
is: "Stand II" (Gewicht brood 950-
1250 g) en "Middelmatige bruinings-
graad".
Tijdens de werking van het apparaat kan
het programmaverloop worden afgele-
zen op het display (afnemende tijdaan-
duiding).
Toets Start/Stop
Druk op de toets Start/Stop om
het programma te starten of te
beëindigen.
Zodra u de toets Start/Stop heeft
ingedrukt, begint de dubbele punt
tussen de tijdaanduiding te knipperen.
Met de toets Start/Stop kunt u het
programma op iedere gewenste posi-
tie stoppen: Houd de toets
Start/Stop zolang ingedrukt tot
u een geluidssignaal hoort. Op het
display verschijnt de beginpositie
van het hierboven genoemde start-
programma. Als u een ander pro-
gramma wilt gebruiken, kiest u dit
programma met de toets Keuze .
Toetsen Tijd
Aanwijzingen:
De programma's die vertraagd
gestart kunnen worden, worden
opgesomd in de tabel "Chronolo-
gisch verloop van de programma's".
• De programma's SNEL, GEBAK,
EXPRES en JAM kunnen niet ver-
traagd worden gestart.
Voor meer informatie zie hoofdstuk
"Tijdvertraging".
Toets Bruiningsgraad
Stel met de toets Bruiningsgraad de
gewenste bruiningsgraad in:
LICHT-MIDDEL-DONKER.
Deze functie kan niet worden toegepast
op de programma's 7. DEEG, 9. JAM en
10. LUCHTIG.
Toets Hoeveelheid deeg
Bij de programma's 1. NORMAAL, 5.
VOLKOREN en 10. LUCHTIG, kunt u
met de toets Hoeveelheid deeg het
gewicht van het brood laten variëren:
STAND I = voor een klein brood,
gewicht 700 - 950 g
STAND II = voor een groot brood,
gewicht 950 - 1250 g
Toets Keuze
Druk op de toets Keuze om een van
de programma's te selecteren, die uit-
voerig staan beschreven in de tabel
"Chronologisch verloop van de pro-
gramma's". Gebruik de programma's
voor de volgende bereidingen:
1. Programma NORMAAL
Voor wit- en rogge-tarwebrood. Dit
programma wordt het vaakst gebruikt.
2. Programma SNEL
Voor de snelle bereiding van wit- en
rogge-tarwebrood.
3. Programma WITBROOD
Voor de snelle bereiding van bijzonder
luchtig witbrood.
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 24
- 25 -
4. Programma EXPRES
Voor alle recepten van stand I, die in de
programma's NORMAAL, WITBROOD,
SNEL of Vluchtig worden gebakken. De
deeg rijst in het programma Expres korter
en de broden zijn daarom compacter en
minder luchtig. Een tijdvoorkeuze is niet
mogelijk. Gebruik a.u.b. bij dit programma
altijd lauwe vloeistoffen.
5. Programma VOLKOREN
Voor volkorenbroden.
6. Programma GEBAK
Voor gebak dat met bakpoeder wordt
gebakken.
7. Programma DEEG
Voor het maken van deeg. Dit pro-
gramma kneedt de ingrediënten en laat
het deeg daarna rijzen. Het wordt niet
gebakken. Het programma DEEG is bij-
voorbeeld geschikt voor het maken van
pizzadeeg.
8. Programma BAKKEN
Voor het nabakken van brood of gebak.
De stappen „Deeg kneden“ en „Deeg
laten rijzen“ komen bij dit programma
te vervallen.
9. Programma JAM
Voor het koken van jam en confituur.
10. Programma LUCHTIG
Voor de bereiding van luchtig brood.
Functies van de broodbakmachine
Geluidssignaalfunctie
Het geluidssignaal gaat af
bij het indrukken van alle pro-
grammatoetsen,
tijdens het tweede kneedproces in
het programma NORMAAL, VOLKO-
REN, SNEL, GEBAK, WITBROOD en
LUCHTIG, om u erop te wijzen dat
nu graankorrels, vruchten, noten of
andere ingrediënten kunnen wor-
den toegevoegd,
bij het bereiken van het einde van
het programma
tijdens de warmhoudfase, na het
einde van het bakproces, krijgt u
het geluidssignaal meerdere keren
achterelkaar te horen.
Herhaalfunctie
Bij een stroomuitval die langer dan 10
minuten duurt, moet de broodbakma-
chine opnieuw worden gestart. Dat is
alleen uitvoerbaar als de deeg bij het
afbreken van het programmaverloop
niet veder dan de kneedfase was.
Anders moet het gehele proces opnieuw
worden uitgevoerd! Duurt de stroomuit-
val minder dan 10 minuten gaat het pro-
gramma automatisch verder op de positie
waar het werd onderbroken (zie hoofd-
stuk "Geheugenfunctie").
Geheugenfunctie
Als het apparaat na een stroomuitval
van minder dan 10 minuten weer wordt
ingeschakeld, gaat het programma auto-
matisch weer verder op de positie waar
het werd onderbroken. De geheugen-
functie is met name bedoeld als er stroom-
uitval plaatsvindt.
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 25
- 26 -
Aanwijzing: Als u de toets Start/
Stop indrukt beëindigd u defini-
tief het programma. Het pro-
gramma kan dan niet meer worden
voortgezet.
Veiligheidsfuncties
Als de temperatuur in het apparaat voor
het nieuwe geselecteerde programma nog
te hoog is, verschijnt bij een nieuwe start
op het display "H:HH". Het geluidssig-
naal gaat af. Als dit geval zich voordoet,
drukt u net zo lang op de toets Start/Stop
tot de weergave "H:HH" is gewist en de
standaardinstelling op het display ver-
schijnt. Wacht ca. 20 minuten met geopen-
de apparaatdeksel , tot het apparaat is
afgekoeld.
Brood bakken
Ingrediënten toevoegen
Plaats de beide kneedhaken op de
aandrijving.
Voeg de ingrediënten toe in de bak-
vorm . De ingrediënten moeten in
de aangegeven volgorde van het des-
betreffende recept in de bakvorm
worden gedaan. Zorg er voor dat er
geen vuil aan de buitenkant van de
bakvorm aanwezig is.
De bakvorm gebruiken
Houd de bakvorm met anti-aanbak-
laag met beide handen aan de rand
vast en plaats de vorm precies in het
midden van de ovenruimte op de
aandrijving.
Druk de bakvorm voorzichtig
naar onderen tot deze vastklikt.
Sluit de deksel van het apparaat .
Inschakelen
Steek de netstekker in een, volgens
voorschriften geïnstalleerde, geaar-
de wandcontactdoos 230 V, ~50 Hz.
Programmaverloop kiezen
Kies het gewenste programma met
de toets Keuze .
Kies de gewenste bruine kleur met
de toets Bruiningsgraad .
Om het programma onmiddellijk te
starten, dient u de toets Start/Stop
in te drukken.
Tijdvertraging/Timerfunctie
Kies het gewenste programma met
de toets Keuze .
Kies de gewenste bruine kleur met
de toets Bruiningsgraad .
Met de toetsen Tijd kunt u de
start van het programma vertragen.
Tel bij de automatisch ingevoerde
tijd van het desbetreffende pro-
gramma de uren en minuten op,
nadat het programma moet worden
gestart. Houd zo nodig rekening
met de warmhoudtijd van een uur
(na het beëindigen van het bakproces)!
De maximale tijdsvertraging bedraagt
13 uur.
Waarschuwing! Voordat u een
bepaald brood met tijdsvertraging
gaat bakken, dient u het recept eerst
uit te proberen om er zeker van te zijn
dat de verhouding tussen de ingredi-
ënten klopt, de deeg niet te vast of te
dun is en de hoeveelheid deeg niet te
veel is en eventueel overloopt.
Brandgevaar!
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 26
- 27 -
Voorbeeld
Een normaal rogge-tarwebrood met
middelmatige bruiningsgraad en een
hoger broodgewicht, moet op een later
tijdstip worden gebakken. Kies hiervoor
eerst het programma 1 , middelmatige
bruiningsgraad en de hoeveelheid
deeg stand II (hoger broodgewicht).
Stel het is 8:00 uur en uw brood moet 's
avonds om 18:30 uur klaar zijn, dus over
tien uur en 30 minuten. Druk op de toetsen
Tijd tot 10:30 verschijnt, omdat het
om een tijdsbestek gaat van tien uur
en 30 minuten vanaf "nu" (8:00 uur)
tot aan de tijd dat het brood klaar moet
zijn. Gebruik bij vertraagd bakken geen
bederfelijke ingrediënten zoals melk,
eieren, vruchten, yoghurt, uien, enz.!
Om het programma te starten, dient
u de toets Start/Stop in te drukken.
Deeg mengen en kneden
De broodbakmachine mengt en kneedt
de deeg net zolang, zoals dat in het bak-
programma is aangegeven (zie tabel).
Tip: Als u de kneedhaken na de laat-
ste kneedcyclus van de deeg verwij-
dert, wordt het brood niet openge-
trokken als u het uit de bakvorm
haalt. Daartoe moet u het bakpro-
gramma onderbreken.
Als u het bakprogramma wilt onder-
breken, dient u de stekker uit het
stopcontact te trekken. Druk niet op
de toets Start/Stop .
Open de deksel van het apparaat
en haal de bakvorm eruit.
Wrijf uw handen met meel in als u
de deeg eruit wilt halen en de
kneedhaken wilt verwijderen.
Doe het deeg weer in de bakvorm ,
plaats de bakvorm weer in het appa-
raat en sluit de apparaatdeksel .
Steek de stekker in het stopcontact.
Het bakprogramma loopt automa-
tisch verder.
Aanwijzing: De onderbreking mag
niet langer dan 10 minuten duren!
Anders loopt het bakprogramma
niet verder.
Deeg laten rijzen
Na het laatste kneedproces zorgt de
broodbakmachine voor de optimale
temperatuur voor het rijzen van de
deeg. Houd gedurende deze periode
de deksel van het apparaat gesloten.
Bakken
Verbrandingsgevaar! Open tijdens
het bakproces nooit de deksel van
het apparaat .
De broodbakmachine regelt automatisch
de baktemperatuur en de baktijd. Is het
brood na het beëindigen van het bak-
programma nog te licht, kunt u dit brood
in het programma Bakken nabakken:
Druk zo lang op de toets Start/Stop
tot het geluidssignaal klinkt. Laat het
apparaat ca. 20 minuten met geopen-
de apparaatdeksel afkoelen.
Druk herhaaldelijk op de toets Keu-
ze om het programma Bakken te
selecteren.
Druk op de toets Start/Stop , om
het nabakken te starten.
Als de gewenste bruine kleur is
bereikt, drukt u op de toets
Start/Stop tot u een geluids-
signaal hoort om het bakproces
te stoppen.
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 27
- 28 -
Aanwijzing
Open de deksel van het apparaat niet
tijdens het bakproces. Het brood kan
dan inzakken.
Tip: Controleer na een kneedtijd van
5 minuten de consistentie van het
deeg. Het dient een zachte, samen-
hangende massa te zijn. Voeg als
het deeg te droog is wat water toe.
Als het te vochtig is wat meel toe-
voegen (naar behoefte een of meer
keren 1/2 - 1 theelepel).
Warmhouden
Als het bakproces is beëindigd, krijgt u
meerdere keren een geluidssignaal te
horen, om aan te geven dat het brood
of de etenswaren uit het apparaat
gehaald kunnen worden. Op het display
verschijnt "0:00". Tegelijkertijd wordt
een warmhoudtijd geactiveerd van een
uur. Met uitzondering van de programma's
EXPRES, GEBAK, DEEG En JaM.
Einde van het programma verloop
Waarschuwing
Voordat u de deksel van het apparaat
opent, dient u eerst de netstekker uit het
stopcontact te trekken.
Koppel het apparaat altijd los van de net-
stroom, als u het apparaat niet gebruikt!
Haal na beëindiging van het pro-
grammaverloop met een pannenlap
of ovenhandschoen de bakvorm
uit het apparaat.
Waarschuwing
Gebruik altijd een pannenlap of oven-
handschoen om de bakvorm uit de
broodbakmachine te halen.
Draai de bakvorm om en als het
brood niet gelijk op het rooster valt,
dient u de kneedaandrijving van
onderen een paar keer heen en
weer te bewegen tot het brood
eruit valt.
Als een van de kneedhaken nog in het
brood blijft steken, dient u de meegele-
verde kneedhaakverwijderaar te gebrui-
ken om de kneedhaak te verwijderen
:
Breng deze via de onderkant van het
nog warme brood aan in de ronde
opening van de kneedhaak en kan-
tel de kneedhaakverwijderaar aan
de onderste rand van de kneedhaak
.
Trek vervolgens de kneedhaak
met de kneedhaakverwijderaar
voorzichtig naar boven. Hierbij kan
men zien aan welke kant van het
brood zich het blad van de kneed-
haak bevindt.
Snijd het brood op deze plaats een
beetje in en trek de kneedhaak
eruit.
Aanwijzing
Gebruik geen metalen voorwerpen die
krassen op de anti-aanbaklaag kunnen
veroorzaken.
Nadat u het brood uit de bakvorm
heeft gehaald dient u de bakvorm
onmiddellijk met warm water uit te
spoelen. Zo wordt verhinderd dat de
kneedhaak zich kan vastzetten op
de aandrijving.
Laat het brood 15-30 minuten afkoelen
alvorens het te nuttigen.
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 28
- 29 -
Let op!
Controleer altijd voor het aansnijden
van het brood of zich geen kneedhaak
in de deeg bevindt.
Reiniging en onderhoud
Waarschuwing
Haal telkens voordat u het apparaat
schoonmaakt de netstekker uit het stop-
contact en laat het helemaal afkoelen.
Bescherm het apparaat tegen spatwater
en vocht, aangezien dit kan resulteren
in een elektrische schok.
Neem hierbij ook de veiligheidsvoor-
schriften in acht.
Let op
Het apparaat en zijn onderdelen zijn
niet vaatwasserbestendig!
Behuizing, deksel, ovenruimte
Verwijder met een vochtige doek of
een licht vochtige zachte spons alle
resten uit de bakruimte.
Veeg de behuizing en de deksel van
het apparaat eveneens af met een
vochtige doek of spons.
Droog de binnenkant van het appa-
raat goed af.
Bakvorm en kneedhaken
De oppervlakte van de bakvorm en
kneedhaak zijn voorzien van een anti-
aanbaklaag. Gebruik voor het reinigen
ervan geen agressieve schoonmaakmid-
delen, schuurmiddelen of voorwerpen
die krassen op het oppervlak kunnen
achterlaten.
Ten gevolge van vocht en waterdamp
kan het oppervlak er na verloop van tijd
anders gaan uitzien. Dit houdt geen ver-
mindering van de werking of de kwali-
teit in.
Haal voor het reinigen de bakvorm en
kneedhaak uit de bakruimte. Veeg de
buitenkant van de bakvorm af met
een vochtige doek.
Let op
Dompel de bakvorm nooit in water
of andere vloeistoffen.
Reinig de binnenkant van de bakvorm
met warm zeepsop.
Zijn de kneedhaken verhard en moei-
lijk los te krijgen, dient u de bakvorm
ongeveer 30 minuten lang met heet water
te vullen.
Is de inzetklem in de kneedhaak ver-
stopt, kunt u deze voorzichtig reinigen
met een houten staafje.
Gebruik voor het reinigen van de brood-
bakmachine geen chemische reinigings-
of verdunningsmiddelen.
Technische gegevens
Model: Broodbakmachine
KH 1170
Stroomvoorziening : 230V~50Hz
Vermogen : 800 Watt
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 29
- 30 -
Milieurichtlijnen
Gooi het apparaat niet af bij het
normale huisvuil.
Voer het apparaat af via een erkend af-
valverwerkingsbedrijf of via uw gemeen-
tereiniging.
Neem de momenteel geldende voor-
schriften in acht. Neem in geval van twij-
fel contact op met de gemeentelijke rei-
nigingsdienst.
Garantie & service
De garantiebepalingen en het service-
adres vindt u op het garantiebewijs.
Importeur
KOMPERNASS GMBH
BURGSTRASSE 21
D-44867 BOCHUM
www.kompernass.com
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 30
- 31 -
Chronologisch verloop van de programma's
Programma-
nummer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Grootte van bro-
den*
I II - - - I II - - - - I II
Tijdschakelklok
(max.)
13
uur
13
uur
-
13
uur
-
13
uur
13
uur
-
13
uur
13
uur
-
13
uur
13
uur
Bruiningsgraad
-
- - -
Geluidssignaal ingre-
diënten toevoegen
-
- - -
Totale tijd in uren 3:20 3:30 1:58 3:50 1:52 3:30 3:40 2:00 1:50 1:00 1:20 3:09 3:20
Alle volgende tijdweergaven in minuten
Voorverwarmen:
17 20 5 22 3 37 40
-
22
-
15
11 22
Kneden 1 12 19 15 10 12 12 10 15 12
Geluidssignaal
(toevoegen van
ingrediënten)
-
- - -
Tijdsweergave op
het display
ca.
2:51
ca.
2:58
ca.
1:34
ca.
3:13
ca.
1:39
ca.
2:41
ca.
2:48
ca.
1:50
ca.
1:13
-
45
ca.
2:46
ca.
2:46
Kneden 2 6 6 6
-
6 14 6 6
Deeg laten rijzen 1 46
-
46
-
46 -
-
46
Deeg laten rijzen 2 19 8 26 7 19
-
45 19
Deeg laten rijzen 3 45 25 50 27 35
-
22 39
Bakken 55 62 55 65 65 55 62 96
-
60 20 56
Tijdsweergave op
het display
0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00
Warmhouden 60 60 60
-
60
- -
60
-
60
* Stand I = 700 - 950 g
Stand II = 950 -1250 g
EXPRESS
VOLKOREN
SNEL
NORMAAL
GEBAK
DEEG
BAKKEN
MARMELADE
LUCHTIG
WITBROOD
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 31
- 32 -
Wat te doen als de kneedhaak na het bakken in de
bakvorm blijft steken?
Vul de bakvorm met heet water en draai de kneed-
haak , om de verharding daaronder los te weken.
Wat gebeurt er als het gebakken brood in de broodbak-
machine blijft?
• Door de "Warmhoudfunctie" wordt gewaarborgd dat
het brood ca. 1 uur wordt warmgehouden en beschermd
wordt tegen vocht. Als het brood langer dan een uur in
de broodbakmachine blijft, kan het vochtig worden.
Mag de bakvorm in een afwasautomaat worden
geplaatst?
• Nee. Spoel de bakvorm en de kneedhaak met
de hand af.
Hoe komt het dat het deeg niet wordt geroerd, terwijl
de motor wel draait?
• Controleer of de kneedhaak en de bakvorm
correct erin zijn geklikt.
Wat te doen als de kneedhaak in het brood blijft
steken?
Verwijder de kneedhaak met de kneedhaakverwij-
deraar .
Wat gebeurt er als de stroom uitvalt onder het uitvoe-
ren van een programma?
• Bij een stroomuitval van minder dan 10 minuten voert
de broodbakmachine het lopende programma tot het
einde uit.
Hoe lang duurt het bakken van een brood? • De exacte tijden treft u aan in de tabel "Chronolo-
gisch verloop van de programma's" (zie pagina 15).
Hoe groot zijn de broden die ik kan bakken?
• U kunt met de bakvorm broden van de volgende
grootten bakken: - Stand I brood met een gewicht van
700-950 g
- Stand II brood met een gewicht van
950-1250 g
Waarom kan bij vertraagd bakken geen verse melk
worden gebruikt?
Verse producten zoals melk of eieren bederven als
deze te lang in het apparaat blijven.
Het apparaat hakt de toegevoegde rozijnen fijn. • Om het fijnsnijden van ingrediënten zoals groenten of
noten te vermijden, dient u deze ingrediënten pas aan
de deeg toe te voegen nadat het geluidssignaal is
afgegaan.
Problemen met de broodbakmachine oplossen
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 32
- 33 -
Wat te doen als er rook uit de bakruimte of venti-
latieopeningen komt?
Trek de netstekker uit het stopcontact! Laat het appa-
raat afkoelen, haal de bakvorm eruit. Reinig de
buitenkant van de bakvorm , alsmede de bakruim-
te , daar de rook waarschijnlijk wordt veroorzaakt
door vuil. Is de bakruimte of de buitenkant van de
bakvorm niet vuil, dient u het apparaat niet meer
in te schakelen. Neem contact op met de klantenservice.
Wat is er gebeurd als de ingrediënten niet juist zijn
gemengd of het brood niet correct is doorbakken?
• Er is een fout programma gekozen.
• De toets Start/Stop werd tijdens de werking inge-
drukt.
Tijdens de werking is de stroom gedurende langere tijd
uitgevallen.
• De deksel van het apparaat werd tijdens de wer-
king meerdere keren geopend.
• De kneedhaken zijn geblokkeerd.
Verwijder de ingrediënten en gebruik ze niet nogmaals.
Haal de bakvorm eruit en controleer of de aandrij-
ving van de kneedhaken werkt. Mocht dit niet het geval
zijn, neem dan contact op met de klantenservice.
Wat is er gebeurd als de bakvorm tijdens het kneed-
proces omhoog is gesprongen?
• De deeg is te vast, daarom blokkeren de kneedhaken
en wordt de bakvorm naar boven gedrukt.
Voeg wat vloeistof aan de deeg toe. Sluit onmiddellijk
weer de deksel van het apparaat .
• De veren in de binnenbehuizing aan de zijkant van
de sokkel, hebben aan spanning verloren. Trek de net-
stekker uit het stopcontact. Haal de bakvorm eruit.
Druk de veren naar buiten. Plaats de bakvorm
terug en sluit de apparaatdeksel . Doe de netstek-
ker binnen 10 minuten weer in het stopcontact. Het
programma gaat verder.
Waarom wordt op het display "H:HH" weergegeven
en kan het apparaat niet worden gestart?
• Het apparaat is nog heet van het vorige bakproces.
Druk op de toets Start/Stop tot de standaardinstel-
ling op het display verschijnt. Laat het apparaat met
geopende apparaatdeksel ca. 20 minuten afkoelen.
Daarna kunt u het apparaat op de gebruikelijke wijze
bedienen.
KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 33

Documenttranscriptie

KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr -1- Seite 1 F KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 2 FR/NL KOMPERNASS GMBH · BURGSTRASSE 21 · D-44867 BOCHUM www.kompernass.com Référence article : KH1170-08/06-V3 F KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 3  Machine à pain KH 1170 Mode d'emploi  Broodbakmachine KH 1170 Handleiding KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 5         2x   I II  10  1 I II  KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 8         2x   I II  10  1 I II  -8- KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 15 13 h - II 13 h 13 h 8 9 - - - - Minuterie (max.) 13 h 13 h Degrés de dorage         - 13 h 13 h -  - - 10 PAIN LÉGER - I 7 CONFITURE - 6 CUIRE - PAIN COMPLET - 5 PATE II 4 SUPER RAPIDE I 3 PAIN BLANC Dimensions du pain* 2 RAPIDE 1 NORMAL Programme num. GATEAU Déroulement des programmes I II 13 h 13 h - - Signal sonore ajout     -      d'ingrédients Durée totale en 3:20 3:30 1:58 3:50 1:52 3:30 3:40 2:00 1:50 1:00 1:20 3:09 3:20 heures Toutes les durées ci-après sont indiquées en minutes Préchauffer 17 20 5 22 3 37 40 - 22 11 - Pétrissage 1 Signal sonore (ajout d'ingrédients) Affichage horaire 12 19 15     10 - 12 12 10    15 - 22 15 12 - - envi- envi- envi- envi- envi- envi- envi- envi- environ ron ron ron ron ron ron ron ron 2:51 2:58 1:34 3:13 1:39 2:41 2:48 1:50 1:13   envi- environ ron 2:46 2:46 Pétrissage 2 6 6 6 - 6 14 6 Laisser monter la pâte 1 Laisser monter la pâte 2 Laisser monter la pâte 46 - 46 - 46 - - 19 8 26 7 19 - 45 19 45 25 50 27 35 - 22 39 55 65 65 96 - Cuisson Affichage horaire 55 62 55 62 6 - 60 45 20 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 Maintien au chaud 60 60 60 - 60 - - 60 - 46 56 0:00 60 * Niveau I = 700 - 950 g Niveau II = 950 -1250 g - 15 -  KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr - 18 - Seite 18 KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 19 Broodbakmachine KH1170 Bladzijde Belangrijke voorschriften voor uw veiligheid 20 Apparaatoverzicht 21 Inhoud van het pakket 22 Gebruik in overeenstemming met bestemming 22 Mogelijkheden 22 Vóór het eerste gebruik 22 Vóór het bakken 23 Bedieningspaneel 23 Functies van de broodbakmachine 25 Brood bakken 26 Ingrediënten toevoegen De bakvorm gebruiken Inschakelen Programmaverloop kiezen Tijdvertraging/Timerfunctie Deeg mengen en kneden Deeg laten rijzen Bakken Warmhouden Einde van het programma verloop 26 26 26 26 26 27 27 27 28 28 Reiniging en onderhoud 29 Technische gegevens 29 Milieurichtlijnen 30 Garantie & service 30 Importeur 30 Chronologisch verloop van de programma's 31 Problemen met de broodbakmachine oplossen 32 Lees de gebruiksaanwijzing vóór het eerste gebruik aandachtig door en bewaar deze om in de toekomst na te slaan. Als u het apparaat van de hand doet, geef dan ook de handleiding mee. - 19 -  KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Broodbakmachine KH 1170 •  Belangrijke voorschriften voor uw veiligheid • • • • • • • • •  • • Lees a.u.b. eerst volledig de gebruiksaanwijzing door voordat u het apparaat gebruikt! Verstikkingsgevaar! Kinderen kunnen stikken bij onjuist gebruik van het verpakkingsmateriaal. Dank het verpakkingsmateriaal na het uitpakken onmiddellijk af of bewaar het op een plek dat niet toegankelijk is voor kinderen. Controleer de broodbakautomaat na het uitpakken op transportschade. Neem eventueel contact op met uw leverancier. Zet het apparaat op een oppervlak dat droog, waterpas en ongevoelig voor hitte is. Zet het apparaat niet in de buurt van gasbranders, elektrische fornuizen of overige warmtebronnen. Zet het apparaat niet in de buurt van brandbare materialen en explosieve en/of brandbare gassen. Ten opzichte van andere voorwerpen moet een minimale afstand worden aangehouden van 10 cm. Let op dat de ventilatieopening van het apparaat niet wordt afgedekt. Controleer voordat u het apparaat aansluit of het stroomtype en de netspanning overeenkomen met de aanduidingen op het kenplaatje. Houd het netsnoer uit de buurt van scherpe randen en hete oppervlakken of voorwerpen. Hierdoor kan de isolatie van het snoer beschadigd raken. • • • • • • - 20 - Seite 20 Ter voorkoming van struikelingen of andere ongelukken is het apparaat voorzien van een kort netsnoer. Gebruik het apparaat alleen binnen. Zet het apparaat nooit op of naast een gas- of elektrisch fornuis of een hete oven. Dek het apparaat nooit met een handdoek of andere materialen af. Hitte en stoom moeten kunnen ontsnappen. Er kan brand ontstaan als het apparaat met een brandbaar materiaal wordt afgedekt of hiermee in contact komt, zoals bijvoorbeeld gordijnen. De maximaal toegestane belastbaarheid van een eventueel verlengsnoer moet overeenstemmen met het opgenomen vermogen van de broodbakmachine. Leg een verlengsnoer zodanig neer dat niemand erover kan struikelen of er per ongeluk aan kan trekken. Controleer telkens voor gebruik het netsnoer en de netstekker. Wanneer het netsnoer van dit apparaat beschadigd raakt, dient het door de fabrikant, de klantendienst of een hiertoe bevoegd persoon te worden vervangen, om gevaar te voorkomen. Het gebruik van accessoires die niet door de fabrikant zijn aanbevolen, kan tot beschadigingen leiden. Gebruik het apparaat alleen voor het doel waarvoor het bestemd is. Anders vervalt de garantieclaim. Start een bakprogramma alleen als er een bakvorm in het apparaat is geplaatst. KH1170_Brotback_FR_NL.qxd • • • • • • • • • • 20.03.2007 15:16 Uhr Let goed op als zich kinderen in de buurt van het apparaat bevinden! Als het apparaat niet wordt gebruikt alsmede voor het reinigen van het apparaat, dient u de netstekker uit het stopcontact te trekken. Voor het demonteren van afzonderlijke onderdelen dient u het apparaat eerst te laten afkoelen. Het gebruik van elektrische apparaten in de buurt van kinderen is alleen toegestaan onder toezicht. Dit apparaat voldoet aan de gestelde veiligheidsvoorschriften. Controle, reparaties en technisch onderhoud mogen slechts door een gekwalificeerde vakhandelaar worden uitgevoerd. Anders vervalt de garantie. Leg geen voorwerpen op het apparaat en dek het niet af. Brandgevaar! Wees voorzichtig, de broodbakautomaat wordt heet. Raak het apparaat eerst aan als het is afgekoeld of gebruik een pannenlap of ovenhandschoen. Laat het apparaat afkoelen en trek de stekker uit het stopcontact alvorens onderdelen te verwijderen of te plaatsen. Verplaats de broodbakmachine niet, als zich in de oven een hete of vloeibare inhoud, zoals jam, bevindt. Verbrandingsgevaar! Vermijd tijdens het gebruik contact met de roterende kneedhaak. Letselgevaar! Trek de stekker niet aan het snoer uit het stopcontact. Haal de stekker uit het stopcontact wanneer u het apparaat niet gebruikt en als u het gaat schoonmaken. • • • • • • • Seite 21 Gebruik de broodbakmachine niet om er etenswaren of keukengerei in te bewaren. Leg nooit geen aluminiumfolie of andere voorwerpen van metaal in de broodbakmachine. Dit kan kortsluiting veroorzaken. Brandgevaar! Dompel de broodbakautomaat niet in water of een andere vloeistof. Gevaar van een elektrische schok! Reinig het apparaat niet met krassende schuursponzen. Als zich deeltjes van de spons losmaken en met elektrische delen in aanraking komen, bestaat er gevaar op een elektrische schok. Gebruik het apparaat nooit leeg of zonder bakvorm. Sluit altijd de deksel tijdens de werking van het apparaat. Verwijder nooit de bakvorm uit de oven tijdens de werking van het apparaat. Apparaatoverzicht  Handgreep  Apparaatdeksel Kijkvenster Bakvorm  Kneedhaaken Bedieningspaneel  Display Ventilatieopeningen  Ovenruimte - 21 - VOORZICHTIG! Heet oppervlak! Dit schildje op het deksel van uw broodbakautomaat waarschuwt u voor brandgevaar.  KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Overzicht bedieningspaneel  Toets Start/Stop  Toets Bruiningsgraad  Toets Hoeveelheid deeg Stand I: 700 - 950 g Stand II: 950 - 1250 g  Toets Keuze  Toetsen Tijd Accessoires Maatbeker 2 Kneedhaken Maatlepel Kneedhaakverwijderaar Seite 22 Niet aanbevolen toebehoren kunnen het apparaat beschadigen. Mogelijkheden De broodbakmachine biedt u de mogelijkheid om brood naar uw eigen smaak te bakken. • U kunt uit 10 verschillende bakprogramma's kiezen. • U kunt ook kant-en-klare bakmixen gebruiken. • U kunt brooddeeg laten kneden en jam maken. Vóór het eerste gebruik Inhoud van het pakket Broodbakmachine KH 1170 2 Kneedhaaken Bakvorm Maatbeker Maatlepel Kneedhaakverwijderaar Bedieningshandleiding Beknopte handleiding Bestelkaart Receptenboekje Gebruik in overeenstemming met bestemming Gebruik de broodbakmachine alleen voor huishoudelijk gebruik voor het bakken van brood. Gebruik het apparaat niet voor het drogen van levensmiddelen of voorwerpen. Gebruik de broodbakmachine niet buitenshuis. Gebruik uitsluitend door de fabrikant aanbevolen accessoires.  Afdanken van het verpakkingsmateriaal Pak uw apparaat uit, verwijder alle transportbeveiligingen en dank het verpakkingsmateriaal af conform de voorschriften van uw woonplaats. Eerste reiniging Veeg, voor de ingebruikname, de bakvorm , de kneedhaaken  en de buitenkant van de broodbakmachine met een schone, vochtige doek af. Gebruik geen krassende schuurspons of schuurmiddelen. Verwijder de beschermfolie van het display . Opwarmen  Neem voor de eerste ingebruikname de volgende aanwijzing in acht: - 22 - KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Plaats de lege bakvorm  uitsluitend in het apparaat wanneer u dit voor de eerste keer verwarmt. Sluit de deksel van het apparaat . Kies het programma Bakken, zoals beschreven in het hoofdstuk "BROOD BAKKEN" en druk op de toets Start/Stop  om het apparaat 5 minuten op te warmen. Druk na 5 minuten op de toets Start/ Stop  tot u een geluidssignaal hoort, om het proces te stoppen. Daar de opwarmelementen licht ingevet zijn, kan het bij de eerste inbedrijfstelling licht gaan ruiken. Dit is gewoon en gaat na korte tijd over. Zorg voor voldoende ventilatie, open bijvoorbeeld een raam. Laat het apparaat volledig afkoelen en veeg bakvorm , kneedhaak  en het uitwendige oppervlak van de broodbakmachine nog een keer af met een schone, vochtige doek.  Brandgevaar! Warm de broodbakmachine niet langer dan 5 minuten op met een lege bakvorm . Er bestaat gevaar op oververhitting. Vóór het bakken Voor een succesvol bakproces dient u de volgende aanwijzingen in acht te nemen: • Haal de bakvorm  uit de behuizing, voordat u de ingrediënten toevoegt. Als ingrediënten in de ovenruimte terechtkomen, kan door het heet worden van de verwarmingsslangen een brand ontstaan. • Doe de ingrediënten altijd in de aangegeven volgorde in de bakvorm . • • Seite 23 Alle ingrediënten dienen op kamertemperatuur verwarmd te zijn om een optimaal gaarproces van de gist te bewerkstelligen. Houd u aan de exacte hoeveelheden voor de ingrediënten. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de meegeleverde maatbeker . Met de drie schaalverdelingen op de maatbeker in milliliter (ml), ounces (oz) en bekers (cup), kunt u de ingrediënten in verschillende maateenheden afmeten. Een geringe afwijking van de in het recept aangegeven hoeveelheid kan het bakresultaat al beïnvloeden.  Aanwijzing Gebruik in geen geval grotere hoeveelheden dan aangegeven. Te veel deeg kan over de bakvorm  lopen en een brand veroorzaken bij de hete verwarmingsslangen. Bedieningspaneel  Display Standaardinstelling De standaardinstelling wordt weergegeven zodra het apparaat op de netstroom wordt aangesloten. Door deze weergave wordt aangegeven dat het apparaat gereed voor gebruik is. Dit komt overeen met het programma NORMAAL: • - 23 - Op het display verschijnt "1 3:30". De "1" geeft aan in welk programma u zich bevindt en "3:30" is de programmaduur in uren en minuten.  KH1170_Brotback_FR_NL.qxd • 20.03.2007 15:16 Uhr Voor meer informatie zie hoofdstuk "Tijdvertraging". De positie van de twee pijlen aan de bovenkant van het display geven informatie over de gekozen bruiningsgraad (linker pijl) en het gewicht (rechter pijl). De standaardinstelling na het inschakelen van het apparaat is: "Stand II" (Gewicht brood 9501250 g) en "Middelmatige bruiningsgraad".  Toets Bruiningsgraad Stel met de toets Bruiningsgraad  de gewenste bruiningsgraad in: LICHT-MIDDEL-DONKER. Deze functie kan niet worden toegepast op de programma's 7. DEEG, 9. JAM en 10. LUCHTIG. Tijdens de werking van het apparaat kan het programmaverloop worden afgelezen op het display (afnemende tijdaanduiding).  Toets Start/Stop • Druk op de toets Start/Stop  om het programma te starten of te beëindigen. • Zodra u de toets Start/Stop  heeft ingedrukt, begint de dubbele punt tussen de tijdaanduiding te knipperen. • Met de toets Start/Stop  kunt u het programma op iedere gewenste positie stoppen: Houd de toets Start/Stop  zolang ingedrukt tot u een geluidssignaal hoort. Op het display  verschijnt de beginpositie van het hierboven genoemde startprogramma. Als u een ander programma wilt gebruiken, kiest u dit programma met de toets Keuze .  Toetsen Tijd  Aanwijzingen: • De programma's die vertraagd gestart kunnen worden, worden opgesomd in de tabel "Chronologisch verloop van de programma's". • De programma's SNEL, GEBAK, EXPRES en JAM kunnen niet vertraagd worden gestart.  Seite 24  Toets Hoeveelheid deeg Bij de programma's 1. NORMAAL, 5. VOLKOREN en 10. LUCHTIG, kunt u met de toets Hoeveelheid deeg  het gewicht van het brood laten variëren: STAND I = voor een klein brood, gewicht 700 - 950 g STAND II = voor een groot brood, gewicht 950 - 1250 g  Toets Keuze Druk op de toets Keuze  om een van de programma's te selecteren, die uitvoerig staan beschreven in de tabel "Chronologisch verloop van de programma's". Gebruik de programma's voor de volgende bereidingen: 1. Programma NORMAAL Voor wit- en rogge-tarwebrood. Dit programma wordt het vaakst gebruikt. 2. Programma SNEL Voor de snelle bereiding van wit- en rogge-tarwebrood. 3. Programma WITBROOD Voor de snelle bereiding van bijzonder luchtig witbrood. - 24 - KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr 4. Programma EXPRES Voor alle recepten van stand I, die in de programma's NORMAAL, WITBROOD, SNEL of Vluchtig worden gebakken. De deeg rijst in het programma Expres korter en de broden zijn daarom compacter en minder luchtig. Een tijdvoorkeuze is niet mogelijk. Gebruik a.u.b. bij dit programma altijd lauwe vloeistoffen. 5. Programma VOLKOREN Voor volkorenbroden. 6. Programma GEBAK Voor gebak dat met bakpoeder wordt gebakken. 7. Programma DEEG Voor het maken van deeg. Dit programma kneedt de ingrediënten en laat het deeg daarna rijzen. Het wordt niet gebakken. Het programma DEEG is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van pizzadeeg. 8. Programma BAKKEN Voor het nabakken van brood of gebak. De stappen „Deeg kneden“ en „Deeg laten rijzen“ komen bij dit programma te vervallen. 9. Programma JAM Voor het koken van jam en confituur. 10. Programma LUCHTIG Voor de bereiding van luchtig brood. Seite 25 Functies van de broodbakmachine Geluidssignaalfunctie Het geluidssignaal gaat af • bij het indrukken van alle programmatoetsen, • tijdens het tweede kneedproces in het programma NORMAAL, VOLKOREN, SNEL, GEBAK, WITBROOD en LUCHTIG, om u erop te wijzen dat nu graankorrels, vruchten, noten of andere ingrediënten kunnen worden toegevoegd, • bij het bereiken van het einde van het programma • tijdens de warmhoudfase, na het einde van het bakproces, krijgt u het geluidssignaal meerdere keren achterelkaar te horen. Herhaalfunctie Bij een stroomuitval die langer dan 10 minuten duurt, moet de broodbakmachine opnieuw worden gestart. Dat is alleen uitvoerbaar als de deeg bij het afbreken van het programmaverloop niet veder dan de kneedfase was. Anders moet het gehele proces opnieuw worden uitgevoerd! Duurt de stroomuitval minder dan 10 minuten gaat het programma automatisch verder op de positie waar het werd onderbroken (zie hoofdstuk "Geheugenfunctie"). Geheugenfunctie Als het apparaat na een stroomuitval van minder dan 10 minuten weer wordt ingeschakeld, gaat het programma automatisch weer verder op de positie waar het werd onderbroken. De geheugenfunctie is met name bedoeld als er stroomuitval plaatsvindt. - 25 -  KH1170_Brotback_FR_NL.qxd  20.03.2007 15:16 Uhr Aanwijzing: Als u de toets Start/ Stop  indrukt beëindigd u definitief het programma. Het programma kan dan niet meer worden voortgezet. Veiligheidsfuncties Als de temperatuur in het apparaat voor het nieuwe geselecteerde programma nog te hoog is, verschijnt bij een nieuwe start op het display  "H:HH". Het geluidssignaal gaat af. Als dit geval zich voordoet, drukt u net zo lang op de toets Start/Stop  tot de weergave "H:HH" is gewist en de standaardinstelling op het display  verschijnt. Wacht ca. 20 minuten met geopende apparaatdeksel , tot het apparaat is afgekoeld. Brood bakken Ingrediënten toevoegen • Plaats de beide kneedhaken  op de aandrijving. • Voeg de ingrediënten toe in de bakvorm . De ingrediënten moeten in de aangegeven volgorde van het desbetreffende recept in de bakvorm  worden gedaan. Zorg er voor dat er geen vuil aan de buitenkant van de bakvorm aanwezig is. Inschakelen • Steek de netstekker in een, volgens voorschriften geïnstalleerde, geaarde wandcontactdoos 230 V, ~50 Hz. Programmaverloop kiezen • Kies het gewenste programma met de toets Keuze . • Kies de gewenste bruine kleur met de toets Bruiningsgraad . • Om het programma onmiddellijk te starten, dient u de toets Start/Stop  in te drukken. Tijdvertraging/Timerfunctie • Kies het gewenste programma met de toets Keuze . • Kies de gewenste bruine kleur met de toets Bruiningsgraad . • Met de toetsen Tijd  kunt u de start van het programma vertragen. • Tel bij de automatisch ingevoerde tijd van het desbetreffende programma de uren en minuten op, nadat het programma moet worden gestart. Houd zo nodig rekening met de warmhoudtijd van een uur (na het beëindigen van het bakproces)! De maximale tijdsvertraging bedraagt 13 uur.  De bakvorm gebruiken • Houd de bakvorm  met anti-aanbaklaag met beide handen aan de rand vast en plaats de vorm precies in het midden van de ovenruimte  op de aandrijving. • Druk de bakvorm  voorzichtig naar onderen tot deze vastklikt. • Sluit de deksel van het apparaat .  Seite 26 - 26 - Waarschuwing! Voordat u een bepaald brood met tijdsvertraging gaat bakken, dient u het recept eerst uit te proberen om er zeker van te zijn dat de verhouding tussen de ingrediënten klopt, de deeg niet te vast of te dun is en de hoeveelheid deeg niet te veel is en eventueel overloopt. Brandgevaar! KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 27 Doe het deeg weer in de bakvorm , plaats de bakvorm weer in het apparaat en sluit de apparaatdeksel . Steek de stekker in het stopcontact. Het bakprogramma loopt automatisch verder. Voorbeeld Een normaal rogge-tarwebrood met middelmatige bruiningsgraad en een hoger broodgewicht, moet op een later tijdstip worden gebakken. Kies hiervoor eerst het programma 1 , middelmatige bruiningsgraad  en de hoeveelheid deeg stand II  (hoger broodgewicht). Stel het is 8:00 uur en uw brood moet 's avonds om 18:30 uur klaar zijn, dus over tien uur en 30 minuten. Druk op de toetsen Tijd  tot 10:30 verschijnt, omdat het om een tijdsbestek gaat van tien uur en 30 minuten vanaf "nu" (8:00 uur) tot aan de tijd dat het brood klaar moet zijn. Gebruik bij vertraagd bakken geen bederfelijke ingrediënten zoals melk, eieren, vruchten, yoghurt, uien, enz.! • • Bakken  Verbrandingsgevaar! Open tijdens het bakproces nooit de deksel van het apparaat . Om het programma te starten, dient u de toets Start/Stop  in te drukken. Deeg mengen en kneden De broodbakmachine mengt en kneedt de deeg net zolang, zoals dat in het bakprogramma is aangegeven (zie tabel). Tip: Als u de kneedhaken  na de laatste kneedcyclus van de deeg verwijdert, wordt het brood niet opengetrokken als u het uit de bakvorm  haalt. Daartoe moet u het bakprogramma onderbreken. • • Als u het bakprogramma wilt onderbreken, dient u de stekker uit het stopcontact te trekken. Druk niet op de toets Start/Stop . Open de deksel van het apparaat  en haal de bakvorm  eruit. Wrijf uw handen met meel in als u de deeg eruit wilt halen en de kneedhaken  wilt verwijderen. •  Aanwijzing: De onderbreking mag niet langer dan 10 minuten duren! Anders loopt het bakprogramma niet verder. Deeg laten rijzen Na het laatste kneedproces zorgt de broodbakmachine voor de optimale temperatuur voor het rijzen van de deeg. Houd gedurende deze periode de deksel van het apparaat  gesloten. De broodbakmachine regelt automatisch de baktemperatuur en de baktijd. Is het brood na het beëindigen van het bakprogramma nog te licht, kunt u dit brood in het programma Bakken nabakken: • Druk zo lang op de toets Start/Stop  tot het geluidssignaal klinkt. Laat het apparaat ca. 20 minuten met geopende apparaatdeksel  afkoelen. • Druk herhaaldelijk op de toets Keuze  om het programma Bakken te selecteren. • Druk op de toets Start/Stop , om het nabakken te starten. • Als de gewenste bruine kleur is bereikt, drukt u op de toets Start/Stop  tot u een geluidssignaal hoort om het bakproces te stoppen. - 27 -  KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr  Aanwijzing Open de deksel van het apparaat  niet tijdens het bakproces. Het brood kan dan inzakken. • Tip: Controleer na een kneedtijd van 5 minuten de consistentie van het deeg. Het dient een zachte, samenhangende massa te zijn. Voeg als het deeg te droog is wat water toe. Als het te vochtig is wat meel toevoegen (naar behoefte een of meer keren 1/2 - 1 theelepel). •  Waarschuwing Voordat u de deksel van het apparaat  opent, dient u eerst de netstekker uit het stopcontact te trekken. Koppel het apparaat altijd los van de netstroom, als u het apparaat niet gebruikt! • Haal na beëindiging van het programmaverloop met een pannenlap of ovenhandschoen de bakvorm  uit het apparaat.  Waarschuwing Gebruik altijd een pannenlap of ovenhandschoen om de bakvorm  uit de broodbakmachine te halen.  Draai de bakvorm  om en als het brood niet gelijk op het rooster valt, dient u de kneedaandrijving van onderen een paar keer heen en weer te bewegen tot het brood eruit valt. Als een van de kneedhaken nog in het brood blijft steken, dient u de meegeleverde kneedhaakverwijderaar te gebruiken om de kneedhaak te verwijderen : Warmhouden Als het bakproces is beëindigd, krijgt u meerdere keren een geluidssignaal te horen, om aan te geven dat het brood of de etenswaren uit het apparaat gehaald kunnen worden. Op het display  verschijnt "0:00". Tegelijkertijd wordt een warmhoudtijd geactiveerd van een uur. Met uitzondering van de programma's EXPRES, GEBAK, DEEG En JaM. Einde van het programma verloop Seite 28 • • Breng deze via de onderkant van het nog warme brood aan in de ronde opening van de kneedhaak  en kantel de kneedhaakverwijderaar aan de onderste rand van de kneedhaak . Trek vervolgens de kneedhaak  met de kneedhaakverwijderaar voorzichtig naar boven. Hierbij kan men zien aan welke kant van het brood zich het blad van de kneedhaak  bevindt. Snijd het brood op deze plaats een beetje in en trek de kneedhaak  eruit.  Aanwijzing Gebruik geen metalen voorwerpen die krassen op de anti-aanbaklaag kunnen veroorzaken. Nadat u het brood uit de bakvorm  heeft gehaald dient u de bakvorm onmiddellijk met warm water uit te spoelen. Zo wordt verhinderd dat de kneedhaak  zich kan vastzetten op de aandrijving. Laat het brood 15-30 minuten afkoelen alvorens het te nuttigen. - 28 - KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr  Let op! Controleer altijd voor het aansnijden van het brood of zich geen kneedhaak  in de deeg bevindt. Seite 29 Ten gevolge van vocht en waterdamp kan het oppervlak er na verloop van tijd anders gaan uitzien. Dit houdt geen vermindering van de werking of de kwaliteit in. Haal voor het reinigen de bakvorm  en kneedhaak  uit de bakruimte. Veeg de buitenkant van de bakvorm  af met een vochtige doek. Reiniging en onderhoud  Waarschuwing Haal telkens voordat u het apparaat schoonmaakt de netstekker uit het stopcontact en laat het helemaal afkoelen. Bescherm het apparaat tegen spatwater en vocht, aangezien dit kan resulteren in een elektrische schok.  Let op Dompel de bakvorm  nooit in water of andere vloeistoffen. Reinig de binnenkant van de bakvorm  met warm zeepsop. Zijn de kneedhaken  verhard en moeilijk los te krijgen, dient u de bakvorm  ongeveer 30 minuten lang met heet water te vullen. Is de inzetklem in de kneedhaak  verstopt, kunt u deze voorzichtig reinigen met een houten staafje. Gebruik voor het reinigen van de broodbakmachine geen chemische reinigingsof verdunningsmiddelen. Neem hierbij ook de veiligheidsvoorschriften in acht.  Let op Het apparaat en zijn onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig! Behuizing, deksel, ovenruimte • Verwijder met een vochtige doek of een licht vochtige zachte spons alle resten uit de bakruimte. • Veeg de behuizing en de deksel van het apparaat eveneens af met een vochtige doek of spons. Droog de binnenkant van het apparaat goed af. Technische gegevens Model: Bakvorm en kneedhaken De oppervlakte van de bakvorm  en kneedhaak  zijn voorzien van een antiaanbaklaag. Gebruik voor het reinigen ervan geen agressieve schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen of voorwerpen die krassen op het oppervlak kunnen achterlaten. Broodbakmachine KH 1170 Stroomvoorziening : 230V~50Hz Vermogen : 800 Watt - 29 -  KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Milieurichtlijnen Gooi het apparaat niet af bij het normale huisvuil. Voer het apparaat af via een erkend afvalverwerkingsbedrijf of via uw gemeentereiniging. Neem de momenteel geldende voorschriften in acht. Neem in geval van twijfel contact op met de gemeentelijke reinigingsdienst. Garantie & service De garantiebepalingen en het serviceadres vindt u op het garantiebewijs. Importeur KOMPERNASS GMBH BURGSTRASSE 21 D-44867 BOCHUM www.kompernass.com  - 30 - Seite 30 KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 31 Programmanummer 7 8 9 10 II - - - I II - - - - I II 13 uur 13 uur - 13 uur - 13 uur 13 uur - 13 uur 13 uur - 13 uur 13 uur Bruiningsgraad         -  - - -     - - - Geluidssignaal ingrediënten toevoegen Totale tijd in uren -    LUCHTIG I VOLKOREN Grootte van broden* Tijdschakelklok (max.) NORMAAL MARMELADE 6 BAKKEN 5 DEEG 4 GEBAK 3 EXPRESS 2 WITBROOD 1 SNEL Chronologisch verloop van de programma's   3:20 3:30 1:58 3:50 1:52 3:30 3:40 2:00 1:50 1:00 1:20 3:09 3:20 Alle volgende tijdweergaven in minuten Voorverwarmen: 17 20 5 22 3 37 40 - 22 11 - Kneden 1 Geluidssignaal (toevoegen van ingrediënten) Tijdsweergave op het display 12 19 15     10 - 12 12 10    15 - 22 15 12 - - ca. ca. ca. ca. ca. ca. ca. ca. ca. 2:51 2:58 1:34 3:13 1:39 2:41 2:48 1:50 1:13   ca. ca. 2:46 2:46 Kneden 2 6 6 6 - 6 14 6 Deeg laten rijzen 1 46 - 46 - 46 - - Deeg laten rijzen 2 19 8 26 7 19 - 45 19 Deeg laten rijzen 3 45 25 50 27 35 - 22 39 55 65 65 96 - Bakken Tijdsweergave op het display 55 62 55 62 6 - 60 45 20 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 0:00 Warmhouden 60 60 60 - 60 - - 60 - 46 56 0:00 60 * Stand I = 700 - 950 g Stand II = 950 -1250 g - 31 -  KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 32 Problemen met de broodbakmachine oplossen  Wat te doen als de kneedhaak  na het bakken in de bakvorm  blijft steken? • Vul de bakvorm  met heet water en draai de kneedhaak , om de verharding daaronder los te weken. Wat gebeurt er als het gebakken brood in de broodbakmachine blijft? • Door de "Warmhoudfunctie" wordt gewaarborgd dat het brood ca. 1 uur wordt warmgehouden en beschermd wordt tegen vocht. Als het brood langer dan een uur in de broodbakmachine blijft, kan het vochtig worden. Mag de bakvorm  in een afwasautomaat worden geplaatst? • Nee. Spoel de bakvorm  en de kneedhaak  met de hand af. Hoe komt het dat het deeg niet wordt geroerd, terwijl de motor wel draait? • Controleer of de kneedhaak  en de bakvorm  correct erin zijn geklikt. Wat te doen als de kneedhaak  in het brood blijft steken? • Verwijder de kneedhaak  met de kneedhaakverwij- Wat gebeurt er als de stroom uitvalt onder het uitvoeren van een programma? • Bij een stroomuitval van minder dan 10 minuten voert de broodbakmachine het lopende programma tot het einde uit. Hoe lang duurt het bakken van een brood? • De exacte tijden treft u aan in de tabel "Chronologisch verloop van de programma's" (zie pagina 15). Hoe groot zijn de broden die ik kan bakken? • U kunt met de bakvorm  broden van de volgende grootten bakken: - Stand I brood met een gewicht van 700-950 g - Stand II brood met een gewicht van 950-1250 g Waarom kan bij vertraagd bakken geen verse melk worden gebruikt? • Verse producten zoals melk of eieren bederven als deze te lang in het apparaat blijven. Het apparaat hakt de toegevoegde rozijnen fijn. • Om het fijnsnijden van ingrediënten zoals groenten of noten te vermijden, dient u deze ingrediënten pas aan de deeg toe te voegen nadat het geluidssignaal is afgegaan. deraar - 32 - . KH1170_Brotback_FR_NL.qxd 20.03.2007 15:16 Uhr Seite 33 Wat te doen als er rook uit de bakruimte  of ventilatieopeningen komt? • Trek de netstekker uit het stopcontact! Laat het apparaat afkoelen, haal de bakvorm  eruit. Reinig de buitenkant van de bakvorm , alsmede de bakruimte , daar de rook waarschijnlijk wordt veroorzaakt door vuil. Is de bakruimte  of de buitenkant van de bakvorm  niet vuil, dient u het apparaat niet meer in te schakelen. Neem contact op met de klantenservice. Wat is er gebeurd als de ingrediënten niet juist zijn gemengd of het brood niet correct is doorbakken? • Er is een fout programma gekozen. • De toets Start/Stop  werd tijdens de werking ingedrukt. • Tijdens de werking is de stroom gedurende langere tijd uitgevallen. • De deksel van het apparaat  werd tijdens de werking meerdere keren geopend. • De kneedhaken  zijn geblokkeerd. Verwijder de ingrediënten en gebruik ze niet nogmaals. Haal de bakvorm  eruit en controleer of de aandrijving van de kneedhaken werkt. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact op met de klantenservice. Wat is er gebeurd als de bakvorm  tijdens het kneedproces omhoog is gesprongen? • De deeg is te vast, daarom blokkeren de kneedhaken  en wordt de bakvorm  naar boven gedrukt. Voeg wat vloeistof aan de deeg toe. Sluit onmiddellijk weer de deksel van het apparaat . • De veren in de binnenbehuizing aan de zijkant van de sokkel, hebben aan spanning verloren. Trek de netstekker uit het stopcontact. Haal de bakvorm  eruit. Druk de veren naar buiten. Plaats de bakvorm  terug en sluit de apparaatdeksel . Doe de netstekker binnen 10 minuten weer in het stopcontact. Het programma gaat verder. Waarom wordt op het display  "H:HH" weergegeven en kan het apparaat niet worden gestart? • Het apparaat is nog heet van het vorige bakproces. Druk op de toets Start/Stop  tot de standaardinstelling op het display  verschijnt. Laat het apparaat met geopende apparaatdeksel  ca. 20 minuten afkoelen. Daarna kunt u het apparaat op de gebruikelijke wijze bedienen. - 33 - 
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37

Kompernass KH 1170 de handleiding

Type
de handleiding